|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
Słoiczkowe zje,ale nie wszystkie tylko kika ulubionych,ale to takie po 5 meisiącu czyli papki.Ona powinna jeśc juz stałe pokarmy,a jak ma sie nauczyć jak wszystkim pluje??? Sił już nie mam do jej jedzenia.Od 3 dni nie jadła wcale obiadu,tylko kaszkę,mleko i banany.Pzreciez mi w anemie wpadnie ![]() Parówki,jajka są be,mięso to juz w ogóle najgorsze z rzeczy do jedzenia. Kurde...moze ona jest wegetarianka i próbuje mi to po swojemu powiedzieć? I się biedne dziecko zbuntowało i jeść nie będzie wcale za karę,ze mama jej ciągle mięcho wciska,a ona tak lubi zwierzątka przecież Mogłaby zacząc już gadać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
|
#482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() Dawid śpi w rampersie z rękawkami do łokci i nogawkami do kolan i też wiecznie poodkrywany, gorący z niego chłopak ![]() Cytat:
![]() strasznie Ci współczuję takiej sytuacji, mój Dawid miał ok. roczku taki okres że strasznie wybrzydzał i mało co jadł, a ja już chciałam się nerwowo wykończyć, bo nie dość że gotowałam na darmo to też bałam się, czy jemu to nie zaszkodzi przeszło samo i nagle, od półtora miesiąca zjada praktycznie wszystko co dostanie, a waży też niewiele więcej od Lili bo 9,7kg a dorosłego obiadu z Waszych talerzy też nie chce jeść?? jak mówisz, że chce papki tylko to może trzeba od początku próbować tak jak kiedyś, najpierw zupełnie gładkie papki, potem stopniowo grudki jak u niemowlaczka? może z takich papkowatych rzeczy zjadłaby twaróg albo pastę jajeczną? Cytat:
ja też już rzadziej wstaję przykrywać, choć jakoś nie mogę się przekonać, że jemu tak ciepło jest, no ale jak jest odkryty to śpi i się nie kręcimój tak niemal od początku śpi na brzuchu z pupą w górze i kolankami podciągniętymi pod siebie
|
|||
|
|
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Z góry przepraszam ze nie podpisuje Wam kazdej z osobna ale jestem dzios nie do zycia wiec tak z szybka poczytalam o cztym piszecie i ide sie polozyc choc na chwile poki moje dziecko spi... Moja mała nie zjada sama widelczykiem nie mowiac juz o lyzeczce... Mamy 2 zestawy sztuccow takich plastykowych, dla dzieci bo boje sie jej dawac nawet malego ale takiego "normalnego" Moja mala jesli juz wezmie widelec i to co jej tam nadzieje na tego widelca to i tak przekreca i 2 raczka zdejmuje i wklada do buzi...wiec z reguly to ja ją karmie... Co do krecenia sie w nocy to moje dziecko jest w tym mistrzem, wierci sie kreci, co chwile odkrywa i juz sobie dalam spokoj zwstawaniem i przykrywaniem bo to bez sensu, ja ja przykrywam a zdaze sie polozyc i slysze jak rzuca nozkami i zrzuca kołderkę ( w zimie) albo kocyk (jak jest cieplo-tak jak teraz), widocznie jej tak dobrze, a spi w body z dlugim rekawem i w rajstopkach (bo skarpetki sobie zdemuje jak sie kreci w nocy... lece milego dnia
|
|
#484 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziś chciałam się zarejestrować w bezrobotnym bo mam zamiar otworzyc własną działalnośc i liczę na dotację od nich ale zabrakło mi jednego papierka i nici z tego. Tylko wysiedziałam się tam 2,5 godziny po to by usłyszeć, że nie mam zaświadczenia o czasowym meldunku Eh.... szkoda gadać. Maja śpi a ja piję kawkę i wcinam ciacho. A już miałam nie jeść słodkiego Cytat:
Cytat:
Ja Mai daję do picia albo wodę albo robię jej wodę z sokiem. Cytat:
Kasiunia nie masz się co bać o paluszki. Maja chodzi jak skończyła 10 miesięcy i już ładnie opanowała tę sztukę na równym podłożu. Na nierównym trochę gorzej ale jakoś nie ma poobdzieranych paluszków. Nie raz gdzieś tam się potknie ale nic się nie dzieje. Cora współczuję Ci z takim niejadkiem. Maja zawsze ładnie mi wszystko jadła ale ostatnio po jelitówce mam z nią cyrki. Potrawy, które do tej pory zajadała nagle stały się blee i też nie mam pomysłu co z tym zrobić. Chyba trzeba przeczekać i może tak jak u Dawidka kasiuni samo minie.
|
|
|
#485 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łyżką uczę ją w wannie (trochę to głupio zabrzmi) daję jej łychę albo łopatkę i jakiś pojemniczek, wiaderko i ma nabierać wodę i wlewać do pojemniczka na początku wszystko wylewała zanim dotarło do pojemniczka ale idzie jej coraz lepiej i wie już jak trzymac żeby się nie wylało czasem je sama płatki z mlekiem ale zdarzy się że rozlewa Cytat:
nie rozcieńczam, ale teraz chcemy się przestawić na wodę smakową Cytat:
dlatego jak jest ciepło spi w bodziaku a jak chłodniej to w piżamce z długimi spodenkami, bez skarpet bo zawsze ściąga kiedyś wstawałam po 10 razy ją przykryć ale już odpuściłam Jaką zieloną herbatę pijecie, bo każda którą kupię jest obrzydliwa a chce się zmusić do picia? Dobra, muszę obudzić mała na obiadek a potem do rodziców znowu jedziemy.
|
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny pomysł z tą wanną
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Agatha ja dałam parę dni temu kubusia, ale od jest dosładzany i raczej będę wyciskać sok z marchwi w sokowirówce.
kasiuni_a Leoś nic sobie nie obtarł do tej pory i noga mu nie leci do przodu Co do wiercenia się w nocy to u nas też jest okropnie. Jakby mu zrobić łóżko 2x2m, to też by pewnie mało było. A jak z nami śpi to nie ma prawa mieć kołdry na sobie. Wierzga nogami dotąd, aż całą z siebie zdejmie i na niej nogi kładzie.Wczoraj Leoś nauczył się sam wsiadać na bujanego konika i się bujać na nim Ale ma radochę Jeszcze miesiąc temu na mały był, żeby wsiąść na niego A poza tym strasznie się cieszę, bo posadziłam w tym roku truskawki i Leoś uwielbia takie prosto z krzaczka, niestety zielonych też trochę oberwał Ale grunt, że polubił. Natomiast tych z targu nie chce jeść.Jutro zjazd i mamy w ten weekend 3 zaliczenia. Nie mam motywacji i chęci do nauki....co będzie... Któraż z Was pisała, że dzisiaj dzień jakby coś przejechało, ja tak wczoraj miałam bo jeszcze @ przyszła....nie do życia. A dzisiaj też chęci na cokolwiek brak, tylko na odpoczywanie
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a co do herbaty to piłam kiedyś z opuncją figową i mi smakowała, ale tak ogólnie to nie przepadam za zieloną i nie piję.
|
|
|
|
|
|
#489 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mateusz ma drugą drzemkę właśnie. byliśmy na spacerze i nareszcie ciepło się robi. tak jak dzisiaj mogłoby by być cały czas
![]() Cytat:
a jajko lubi? jak mięsa nie chce to niech jajka z żółtkiem je, jakieś pasty może, albo jajecznice ![]() Cytat:
w anemie pewnie nie wpadnie po kilkudniowym poście mięsnymCytat:
pozycja z pupą w górze to Mateusza ulubiona![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja kupuje w carefour zieloną sir roger liściastą bo najtańsza ![]() zaczynałam od smakowych i w torebkach, później smakowe liściaste a teraz piję bezsmakowe najbardziej smakuje mi kupowana w zielarskim lub aptece zielona w kostkach, pakowanych oddzielnieze smakowych dobra była z opuncją figową bo słodka. a teraz najbardziej mi smakują śmierdziuchy niesłodkie np. czerwona liściasta ![]() ja po sobie zauważyłam że szybko się człowiek przyzwyczaja do niedobrego smaku. początkowo piłam czerwoną z zatkanym nosem a teraz to moja ulubiona herbata
|
|||||
|
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj pospacerowałam po lesie z mama i Oliwią nazbierałyśmy poziomek i jagód. mniam! było ich pełno. troszkę zamroziłam w małych porcyjkach dziś na pewno znowu pójdziemy na zbiory Oliwia obudziła się o 6:30 i już nie chciała spać ![]() mam do sprzątania mieszkanie bo podłogi aż się kleją jak mi się nie chce taka ładna pogoda że już mnie ciągnie na spacer z małą
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
a gdzie was wywiało wszystkie? ![]() my na nogach od 5!!!! no masakra po prostu, oczy same mi się zamykają za kim to taki skowronek to ja pojęcia nie mam. i w dodatku poszedł wczoraj spać później o godzinę. padam na nos a dopiero 10:30 i przede mną sprzątanie chałupymordka jak ja cię dziś rozumiem też mi się nie chce strasznie. w dodatku mąż w pracy do 17. chyba do ogrodu pojedziemy po obiedzie bo co tu robić
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mordka i marta współczuję tak wczesnej pobudki. Ja dziś miałam o 7.20 i narzekam U nas śliczna pogoda, że aż chce się żyć Dziś mecz i mam nadzieję, że Polaczkom się uda. Miłego dnia
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dopiero sprzątnięte, włącznie z umyciem okna balkonowego
teraz czas na przyjemności ![]() obiad z wczoraj kalafiorowa-bez rewelacji potem się zje coś lepszego u rodziców ![]() Oliwia i Zuzia umówiły się na kąpiel w baseniku w ogrodzie dziadków ![]() więc niedługo się zbieramy, jak wstanie
|
|
#494 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Przyłączam się do tych, ktore maja dzis totalnego lenia...-jesli takie są
![]() Ja kolejna noc mam nieprzespaną, mała poszla spac po 21 ,kolo 21 zjadla kasze a i tak obudzila sie o 1 w nocy i chciala mleko, potem wiercila sie wlozeczku i kweczala, a ja tak do niej wstawalm co chwile, w koncu mialam dosc i ja wzielam do nas, no ale i tak sie wiercila, kweczala trochę a ja nie potrafie zasnac jak slysze ze kreci sie zboku na bok i jęczy pod nosem, zawsze sprawdzam czy nic jej nie jest, potem zasnela w koncu kolo3 a kolo 6 znow zaczela sie krecic jęczec, plakac tez...a wiercila sie jak szalona zboku na bok, a wkoncu znalazla sie w nogach u tż-a..., takie bylo moje spanie..Powoli padam po 3 takich nockach, ale chyba to zebiska bo na gorze widze cos sie przebija.. milego dnia kobietki
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się wieczorowo
Cytat:
![]() Moja nie niejadek ale po biegunce czy odczynie poszczepiennym była niejadkiem i tak... wszystko dziewczyny napisały, spróbowałabym jajeczka jako pastę albo jajecznicę (?) Może tez mieć tak że raz, dwa jej cos nie zasmakowało a teraz to lubi? Słodkie warzywa? Papryka, ogórek, pomidor pokrojony w cienkie esy floresy, niech wybiera sobie z talerza, zawsze coś tam dziabnie A między posiłkami nie pije za dużo słodkiego soku np.? A używasz jakiś przypraw mocnych lub wogóle? Uff sto pytań do [QUOTE=mordka_1985;3472779 1]widelcem łyżką uczę ją w wannie (trochę to głupio zabrzmi) daję jej łychę albo łopatkę i jakiś pojemniczek, wiaderko i ma nabierać wodę i wlewać do pojemniczka na początku wszystko wylewała zanim dotarło do pojemniczka ale idzie jej coraz lepiej i wie już jak trzymac żeby się nie wylało czasem je sama płatki z mlekiem ale zdarzy się że rozlewa Jaką zieloną herbatę pijecie, bo każda którą kupię jest obrzydliwa a chce się zmusić do picia? QUOTE] To moja sie tak chyba uczy w piaskownicy A co do zielonej to może zalewasz ją za gorącą wodą i gorzknieje? Jako stara herbaciara polecam senche na początek. Zaparzasz i wyrzucasz fusy/torebkę i voila. Może nienajwyższych lotów ale ok jest zielona zwykła z Biedry w torebkach, parzysz niewrzątkiem 1 minutę i wywalasz torebkę. A najlepsiejsze to te sypane np. z truskawkami Cytat:
To ja pisałam i ... tez dostałam okresu ![]() a juz myślałam że jestem w ciąży, ach ... Za to dzis spałysmy do 9 Wieczorkiem drugi spacer, spaliłam sobie plecy, byłam w bokserce i teraz mam X blady na plecach Męża nie ma, będziemy tylko we dwie oglądać mecz |
||
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
ja pierdziele, to sobie mecz obejrzałam
|
|
|
|
|
#497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Chłopaki na spacerze, ja odpoczywam chwilę, a potem biorę się za robotę w kuchni. Mamy dziś posiadówę u znajomych i coś trzeba przygotować żeby gospodynię odciążyć. Pogoda znów piękna i od razu więcej czasu siedzimy na dworze. Wczoraj Dawid wylatał się za gołębiamy w parku i padł wieczorem, a dziś przed 7 niestety obudziła nas kupa ![]() Wybraliśmy się wczoraj na zukupy i po obejściu dwóch CH nie mogliśmy żadnych sandałów młodemu kupić Albo jakieś badziewne na pierwszy rzut oka, albo podeszwa gruba i sztywna, a to znów rozmiarów brak. W końcu zdecydowaliśmy się na jedne, trochę już dlatego że wyjścia nie było, no ale całe skórzane, podeszwa ujdzie, nawet ładne, cena w porządku, tylko trochę jakby za wysokie mi się wydają. Dawid latał w nich wczoraj po południu bez skarpetek i ma maleńkie odgniecenie na dużym palcu, ale nie wiem czy może za mocno zapięłam albo stopa nieprzyzwyczajona. Na wszelki wypadek dziś założyłam mu skarpety. Butki są bez palców, ale rzeczywiście to nie przeszkadza i dobrze sobie w nich radzi.Poza tym są już jakieś wyprzedaże, ale w h&m u nas nic zupełnienie ma, w kapphal ceny i tak wysyokie, za to w cubusie kupiliśmy fajne jeansy i bodziaki po 19,90. Cytat:
ja dopiero po 19 wczoraj się zebrałam i w 40 minut podgarnęłam trochę i jest okCytat:
|
||
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No niestety mecz był jaki był, czy tylko mnie Obraniak denerwował? Ja kibicuję teraz Grekom, trudno. Moje dziecko porzuciło zabawki na rzecz piłki, biega i rzuca albo kopie ale wtedy musi być oparta rączkami o regał. Mąż będzie popołudniu a mi się mało co chce. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
żurawinka - o widzisz, zawsze zalewałam zielonkę wrzątkiem i rzeczywiście gorzka jak piołun była.
taaaa, to se pograli ![]() chociaż już nie będę do 1 w nocy wysłuchiwać krzyków ,, Polska......!" u nas wczoraj były 4 burze 2 po południu i 2 bardzo potężne w nocy na szczęście Oliwia spała do 7 bez pobudki ![]() upiekłam dziś sernik i właśnie zjadła mój kawałek
|
|
#500 | ||
|
Zadomowienie
|
hej my dziś byliśmy na długim spacerze, fajnie tak całą rodzinką pospacerować u nas w ten weekend były dni naszego miasta więc poszliśmy dziś zobaczyć co się tam dzieje. były stoiska z różnymi rzeczami i aż żałuję że miałam mało pieniędzy bo były świetne zabawki drewniane i rzeczy decoupage. no i nic nie kupiłam niestety![]() Cytat:
![]() w h&m byłam dziś i też za wiele nie było były świetne ogrodniczki, które miałam upatrzone od dawna ale rozmiar 80 więc takie na już by były albo i przy małe. a większych nie widziałam. z braku laku wzięłam 2pak koszulek bez rękawów za 10zł od jutra upały mają być to się przydadzą, hehe ![]() szkoda że nie ma czego żałować przydałaby się wygrana, no ale cóż. ja drugiej połowy nie widziałam nie licząc pierwszych 10min. a później miałam czarny ekran Cytat:
![]() mi te wrzaski wczorajsze Mateusza wybudzały co chwilę. musiałam okna pozamykać bo co chwilę latałam do pokoju usypiać bąbla
|
||
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
mieliśmy intensywny weekend sobota rano basen z Oliwierkiem a dziś zakupy kupiliśmy mu sandałki o takiehttps://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=132888 i kalosze https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=132889Kasiunia nam babka w daichmannie też mówiła że lepiej z zakrytymi palcami dla dzieci bo się potykają itd ale Oli się nie potyka poza tym tamte były straszne te zakryte a te są takie elastyczne dopasowane i przewiewne. no i Oli śmiga w nich fajnie ![]() Cytat:
to co jest to spada chyba że nabiję na widelczyk np parówkę to zje ![]() mój nie pił nigdy. pije albo wodę albo herbatkę owocową taką jak my a teraz ostatnio hitem jest sok truskawkowy mojej mamy rozcieńczony z wodą ![]() Cytat:
![]() aha w albumie Oliwierka parę nowych zdjęć
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Witam u nas szpital w domu dwa tygodnie temu córka zachorowała na ospę ona już zdrowa a dzisiaj Igorka wysypało ;(
Nadal mamy 6 zągbków dziąsła opuchniete ale żeby nie chcą wyjść nadal się karmimy piersią ale dostaje też na noc butle z mm.Igor uwielbia truskawki i jakby mu dać to pewnie zjadłby i cały koszyk
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Tak sie wtedy wkurzylam, ze po prostu odeszla mi ochota na pisanie czegokolwiek Dzis juz lepiej no ale raczj nie powroce do starych postow, bo by mnie znow krew chyba zalala ![]() To co pamietam, to pisalyscie o soczkach typu Kubus. Ja ogolnie nie daje Adriano sokow a jesli jakies to swiezo wyciskane i tymi sie zapija az, bo uwielbia Pije przez slomke albo z bidonu albo z niekapka albo ze szkalnki - mam wszechstronnie uzdolnione dziecko jesli chodzi o picie i jedzenie![]() Colorady - pisalas, ze masz niejadka i chudzinke a u mnie na odwrot Moj syn moglby jesc na okraglo - zwlaszcza owoce Ostatnio bardzo mu wzrosl apetyt weczorem i godzine przed spaniem musze mu dac jedzenie typu banan, jogurt z owocem albo zupe Jesli nie to o 19 czyli w porze kapania jest taki cyrk i wrzask, do wanny wejsc nie chce, zapiera sie nozkami albo prawie ze wyskakuje z niej, placze okropnie i ciagle tylko "am am" i "am am" czyli jedzenie. A takto przynajmniej spokojny, wesoly, chlapie sie radosnie i rozwala zabawki w wannie
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2012-06-17 o 22:34 |
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ale jest upalnie, rewelacja Uwielbiam taką pogodę, ale już widzę że się chmurzy i coś po południu popada. U nas w mieszkaniu gorąco, momentami powyżej 25 stopni i Młody sypia teraz tylko w pieluszce i bluzeczce na ramiączkach, na noc przykryłam go pieluchą flanelową to ją skopał i wywalił z łóżeczka ![]() Wczoraj byliśmy u znajomych i Dawid od wejścia czuł się jak u siebie, biegał po całym mieszkaniu, wszędzie zaglądał, wszystko ruszał, a najlepiej mu się bawiło z 10-letnią dziewczynką, choć jeszcze był tam dwuletni chłopczyk. A i moje dziecko połowę czasu tam przelatało z mopem i wiadrem ![]() Do domu wróciliśmy wprost na kąpiel, ale jemu nagle całe zmęczenie minęło i do 22 jeszcze u nas podłogi zmywał ![]() A dziś zjadł cały pojemnik poziomek (oby mu nic nie było ) i poszedł spać ponad godzinę temu.Cytat:
ale chyba tylko mnie Lewandowski denerwowała ja kibicuję Włochom, ale jakby mi dziś przypadkiem odpadli to się na Niemców przerzucam ![]() Cytat:
nasze kurcze niby fajne, Dawid lata w nich jak szalony, ale zapiąć je ciężko te nasze to takie jak w załączniku Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-06-18 o 12:56 |
|||
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wczoraj mieliśmy 4 godzinny egzamin... Ale nie było źle i można było ze sobą się konsultować Tyle, że do domu dotarliśmy przed 21. Dziadkowie już mocno zmęczeni byli. Leoś też i dzisiaj pospał do 9, teraz znowu poszedł spać. Był nad jeziorem, miał drzemkę nad wodą pierwszy raz z dziadkami Wyszła mu ostatnia czwórka, więc już jest spokojniejszy Dzisiaj zjadł truskawki z ogrodu Lubi prosto z krzaczka Tak jak mamusia jak była mała Eirene, kasiuni_a fajne buciki ![]() Chyba dzisiaj nadmuchamy basenik
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Która pisała o poziomkach? Dawać mi tu zaraz, od lat nie jadłam U nas ok, w środę idziemy do alergologa ( w sumie nie wiem po co) i mam nadzieję ze ostatni raz, nie wiem czemu denerwuje się przed każdą wizytą u lekarza Czy w Deichmannie są teraz jakies promocje? bo chyba też będę butki odkryte kupować dla małej bo mi wyrasta z obecnych. |
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia też lubi truskawki, Jak dziś kupiłam na rynku to mi z reklamówki chciała wyjadać. fajnie będzie, miał basenik w taką pogodę-też bym się popluskała Tatuś Oliwi dziś był z nią w piaskownicy a potem przyszedł i godzinę ją moczył w wannie (bawili się), bo cała spocona była. Ja miałam wychodne ![]() A na poziomki uważajcie. Oliwia zjadła chyba z 5 i ją wysypało, no chyba że to po 2 jagodach. nie wiem ale zamroziłam i na razie nie daję żurawinka- u nas w lesie wysyp poziomek jest. Nie masz lasu gdzies blisko, bo w sklepie widziałam po 12 zł za 30dag. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- a zapomniałam wam napisać, u nas na upały ta woda Kubuś waterrr jest rewelacyjna. Otworzyliśmy małej w sklepie i oczywiście tak się przyssała,że już nie dała do skasowania. Całe dnie z butlą chodzi i popija. Muszę jej kupić kilka flaszek na wyjazd, bo już za tydzień jedziemy nad morzeeeeee. Jeee!
|
|
|
#509 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do Lewandowskiego to mnie też strasznie wkurzał a Obraniak w każdym meczu działał mi na nerwy Dziekujemy
|
|
|
#510 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
padłam wczoraj przez ten upał szybciej niż chciałam nie dla mnie taka duchota cały dzień na dworze byliśmy, wracaliśmy tylko na posiłki i drzemki a Mateusz wczoraj w ciągu dnia spał 2 razy po 2h![]() Cytat:
a kalosze bombowe ![]() Cytat:
przynajmniej z głowy już ospa będzie, zawsze to jedna choroba mniej do odchorowania ![]() a szczepiłaś dzieci na ospę?? Cytat:
jestem w stanie zaakceptować w opcji z basenem/jeziorem i jakimś wiatrakiem ![]() słońce tak ale takiej duchocie to ja dziękuję ![]() co te dzieci widzą w tych mopach, szczotkach do zamiatania i wiadrach Mateusz codziennie zamiata podłogęfajne te sandałki i przynajmniej rzepów nie będzie odpinał ![]() lecę chatę ogarnąć
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

I się biedne dziecko zbuntowało i jeść nie będzie wcale za karę,ze mama jej ciągle mięcho wciska,a ona tak lubi zwierzątka przecież
Mogłaby zacząc już gadać

łazi po całym łóżku przez sen i śpi przykryty tylko przez pierwsze 30min. ja śpię pod pierzyną, przykryta po szyję a ten na k.rękaw i w k.spodenkach bez skarpet i odkryty. po mnie tego nie ma
A jak jest z łyżeczką? Czy jest sens skoro zupę i tak rozleje?

Co się przebudzę w nocy to on odkryty, więc wstaję go przykryć, a za chwile znów się odkrywa. Od paru nocy to już nawet nie za każdym razem wstaje przykryć 

Wieczorkiem drugi spacer, spaliłam sobie plecy, byłam w bokserce i teraz mam X blady na plecach