|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
ogłaszam żałobę narodową...
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Buuuuu .
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
paticzku ile do wyników cyto? ja w poniedziałek dzwonię po wyniki...
Agatko wielkie buziaki z okazji skończenia roczku!!! Nigdy więcej tyle imprez i szykowania w tak krótkim czasie! ledwo żyję... nawet nie pytajcie dobrze, że już za nami
|
|
#3304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam te, które były chętne na tort
Po imprezie, nie było źle, dziś ![]() Nawet mi przegrana nastroju bardzo nie popsuła, wiem że to paskudne ale cieszę się że Rosja też nie weszła ![]() Cytat:
dziękuję Buciki, kwiatuszki i napis przyznaję, kupiłam całą resztę robiłam, ale z tym wolałam nie ryzykować że mi się nie uda ![]() Z Adasiem poszło szybko, miesiąc po ślubie, właściwie można powiedziec że od razu się udało. Z tym że byłam na bromergonie i jeszcze jednych tabsach..:| Adaś dostał głównie kasę, wpłacimy mu na konto. Poza tym wieeeelką ciężarówę, mniejszy samochodzik i książeczkę, a od chrzestnej świetny ciuszek ![]() Chrzestnego brak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z tym nie mogę się zgodzić, KAŻDE mleko zawiera cukier, a karmienie piersią rozwojowi próchnicy na pewno nie sprzyja, może nawet utrudnia( przykład) ![]()
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze zdążę :P
AGATKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-06-16 o 23:19 |
|
|
|
#3306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Agata - sto lat kochanie!!!!!
Bry wieczór ![]() (choć mógłby być lepszy, jeśli wiecie co mam na myśli... wszystkie skórki od paznokci zjadłam przy meczu smutno mi teraz. mąż na pocieszenie mi powiedział, że sobie teraz wybierzemy jakąś inną drużynę i będziemy jej kibicować )Te oczy, oczy, oczy!!! Najpiękniejsze na ziemi! Ona jest naprawdę urocza! A na tym drugim zdjęciu mam wręcz uwodzicielskie spojrzenie ![]() Cytat:
![]() No i rzecz jasna brawa za postępy Widać, że jesteś z niej dumna ![]() Cytat:
Ten dentysta chyba trochę przesadził ![]() Cytat:
![]() A Sarenka na piasku przesłodka Cześć słodka Panterko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak było? Opowiadaj i pokazuj ![]() Aniu - świetny tort ![]() A my dziś pojechaliśmy na działkę i spędziliśmy uroczy, cieplutki dzień To była pierwsza dłuższa trasa nowym autkiem i UWAGA pokłóciliśmy sie, kto będzie prowadzić. Tak na serio! W końcu tamtą stronę jechałam ja, wracał on ![]() I wiem, że to nie wypada tutaj tak mówić, ale moje dziecko to dla mnie ideał Odbiło mi zupełnie i z każdym dniem odbija coraz mocniej Nigdy w życiu nie spodziewałam się, że bycie mamą jest AŻ TAKIE!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-16 o 23:23 |
||||||
|
|
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja często narzekam na moje gadziny, ale domyślasz się, że na żadne inne bym ich nie zamieniła. Ani na "grzeczniejsze" ani na dłużej śpiące .Fakt, że chyba jesteś kosmitką (albo po prostu wyspaną mamą... ) , ale w odpowiednim miejscu piszesz . Gdybym spała tak jak Ty i Tymek w nocy, też bym była milsza dla świat (nawet sen dziecka w dzień nie byłby potrzebny). A tak sorry, nie śpię - jestem zołza .
|
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Agatka - STO LAT!!!!!! no i odpadliśmy, czułam że tak będzie ale ryscy też odpadli po ostatnim meczu miałam na nich "pika" (a teraz mam na czechów Szymonek, Marysia, Hania, Sarenka i poranna panterka Ewcia - cudne z was dzieciaki dziękuję Wam za życzenia dziś u fryzjera na tę okazję byłam siedzę i przeglądam allegro w poszukiwaniu ozdób na roczek moja mama miała zrobić nam tort, ale w tym tygodniu dostała odpowiedź że zakwalifikowała się do sanatorium , wyjeżdza tydzień przed roczkiem a wraca 2tyg po nie dobrze...
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
No i dupa zbita...
![]() Aaniu, bardzo apetyczny torcik, ale pokaż Nam jeszcze jubilata. ![]() Na pewno Adaś będzie miał jeszcze rodzeństwo, to podobno dzieci decydują kiedy jest odpowiednia dla nich pora. Lili, Ty też mówisz, że Haniołek to Heniek? Patik, jak widać nie ma rzeczy niezawodnych, chyba wykończyliśmy nunę nadmorskim piaskiem. Odkąd Hania przesiadła się do spacerówki Mutsy zbierał kurz w piwnicy, teraz oczywiście by się przydał... Jeszcze nie wiem co zrobię,mój kręgosłup mówi że chusta odpada. Może Maclarena pożyczymy od brata.isiaok, Hania uwielbia okruszkowe książeczki, mam wrażenie że jakbym 10 razy pod rząd tą samą czytała to i tak by się jej podobało. Z Ewci prawdziwy kociak w tych cętkach Carmela, szkoda,że to stanie na głowie nie pomogło. Sarenka widać zadowolona z plażowania. ![]() Iustyna, ostatnie zdanie to esencja Twojego poczucia humoru. |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie wypada, że czasem mi głupio tak pisać o tym, że mi się bycie mamą podoba i że jestem tym zachwycona, że Tymek jest cudny, ja przy nim szczęśliwa, a życie jest ok, bo sobie myślę, że to nie brzmi ... realnie Czytam czasem na różnych wątkach na Odchowalni, że tak mówią tylko mamuśki, które mają sztab ludzi do pomocy albo chcą dobrze wypaść w wywiadach do gazet, a w rzeczywistości cały pierwszy rok życia dziecka spowijają czarne chmury i generalnie jest do kitu; płacz i zgrzytanie zębów, i chęć ucieczki pierwszym lepszym pociągiem I czuję się, jakbym musiała ukrywać to, że mam inaczej...Bo może to nie modne, nie ambitne, nie na czasie, ale mi się wydaje, ze to był cel mojego życia (no i naprawdę strasznie nie ambitnie to zabrzmiało ) -macierzyństwo. W niczym się tak nie spełniałam, jak w tym, i nigdy w życiu nie czułam się tak dobrze i na swoim miejscu I te pełnię radości mąci mi jedynie fakt, że mam w sobie zakorzenione przeświadczenie, że powinnam dalej myśleć o karierze, zarabianiu, rozwijaniu się etc., a tu się okazuje, że w głębi duszy jestem kurą domową, która wychowuje stadko dzieci \i jeszcze mały P.S: nijak do tej Twojej anielskie twarzy nie pasuje zołzowatość Coś z nią ściemniasz
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-17 o 00:24 |
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w piękny, niedzielny poranek (oczywiście pogodowo, bo morale dalej kiepskie po wczorajszym meczy
)My już po śniadaniu, ja piję kawę, TŻ dosypia a Dominik gryzie mnie w duży palec u nogi Sinlac dziś posmakował, pewnie większe przejścia będziemy mieli z Pepti. Filip, Dominik sto lat chłopaki ![]()
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np jestem straszną panikara i nerwusem. Przez to najmniejszy problem urasta mi niewyobrażalnie. Radek póki co nie sprawiał mi problemów, je wszystko co mu podam, ładnie zasypia, bawi się. Jest kochanym i radosnym dzieckiem. Nie rozumiem czemu Ci głupio o tym pisać. Przecież tu są matki zachwycone macierzyństwem i swoimi dzieciaczkami jak Ty swoim Tylko nie wszystkie potrafimy to tak pięknie opisać jak Ty I marudzić czasem lubimy
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się poprawiło pojechał jakieś 2 tyg temu i mówił, że na Jana nie wróci a imieniny Jana są chyba 23.06 jestem bardzo zła na wczorajszy mecz, było fatalnie, ciągle traciliśmy piłkę, w sumie pod koniec to już się śmiałam z tej nie udolności, tak z rozpaczy chyba... ale wiem, że oni mają potencjał, kilku pilkarzy jest świetnych, ale to ich ustawienie od początku dziwne, podobno Lewandowski jest doskonałym piłkarzem, ale w tych meczach w ogóle się nie mógł wykazać przez brak pomocy innych niestety 3-4 zawodników meczu nie wygra gdzie reszta nie nadąża szkoda... wielka szkoda, bo choć z tej grupy mogliśmy wyjść, a tak wyszło jak zwykle przynajmniej pogoda cudna, w nocy miałam otwarty balkon, a od tamtego lata to się nie zdarzyło, więc super miłej niedzieli życzę ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Brumku powiem tak: nie dziwią mnie Twoje opisy, ale masz szczęście, że synek taki ma charakter, że jest spokojny i w ogóle Mój Filip jako noworodek, potem jako niemowlak też był spokojny i było nam lekko i przyjemnie niestety Lena od początku daje nam po tyłku, od pierwszych dni nie spała ładnie, ciągle płacze i krzyki, nie spodziewałam się tego pod koniec ciąży myślałam: chcę już urodzić, w końcu się wyśpię, mając doświadczenie z Filipem, który od początku ładnie spał i w nocy i w dzień, był cichutki i radosny liczyłam na to samo z Leną niestety już w szpitalu pokazała, że ona charakterek ma i od początku płacz potem kolki, całodniowe, ja wymęczona, Lena płacze, pręży się, całe noce nie spałam, dopiero po pepti było lepiej ale i nie tak jak z młodym nawet teraz mimo, że w porównaniu z początkami jest o wiele lepiej to i tak widzę, że młoda na wszystko co jej nie pasuje reaguje płaczem i denerwowaniem się do tego dochodzi 3 latek który też wymaga uwagi, który czasem coś zbroi, popyskuje bo taki etap i trzeba go jakoś wychować cieszę się, że jesteś zadowolona z macierzyństwa- ja również, bo to moje powołanie, kocham być mamą i mimo wielu trudności dnia codziennego na dzieci staram się jak najmniej narzekać, bo wiem że tak musi już być i kiedyś przyjdą te piękne dni kiedy się wyśpię a dzieci nie będą wyły za uszami co 5 minut
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez lubie byc mama i kocham tego mojego szkraba ponad zycie.
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
E, dupa zbita. Szkoda. Nawet i ja - futbolowy analfabeta - kibicowałam ![]() Eve Maryś do Ciebie podobna. A tak na marginesie b. ładna kobietka z Ciebie I dziękuję za zaproszenie może się uda kiedyś, kto to wie? W kielcach byłam kilka razy, mam rodzinę ze staszowa ( to chyba nie daleko ), nawet teście dziś tam jadą ![]() Carmela Sara przesłodka ![]() ![]() Dziś impreza u nas ![]() muszę sałatkę zrobić i posprzątać, choć wczoraj sprzątałam trochę już.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3316 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dominik, Filipek 100 lat!!!!!!!!! Cytat:
wyspana mama-szczesliwa mama!BrumekTylko sie upajac takim macierzynstwem Co do ząbków-to też mi sie wydaje,że główna robote zrobiły bobofruty pite nałogowo.Sama zanka wspominała,że odstawiaja herbatke-bo z zabkami zaczyna sie cos dziac. Widac sa dentysci którzy nie rozgraniczaja próchnicy butelkowej od karmienia piersia. Sama sie martwie jak zamienic to nocne karmienie przy ktorym zasypia...poki co daje jej po mleku napic sie wody-ale nie zawsze sie udaje.Nie wiem jak ja nauczyc zasypianaia bez mleka... ![]() Ale piekny dzien! Dziekuje za pochwałe panterki Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-06-17 o 09:55 |
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem wiem Cytat:
Dziekuje za komplementy, teraz juz tak ladnie nie wygladam, dlatego napisalam ze pierwszy i ostatni raz w zyciu wygladalam tak pieknie. Znikam bo mam mala robotke do zrobienia, pozniej skrobne. Dominik Filip sto latek
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
ja też nie oglądałam zresztą dla mnie jedno i tak nasi wygrali obojętne czy Czechy czy Polacy dla mnie sami swoi dziś jedziemy do kina na królewna śnieżka i łowca z okazji drugiej rocznicy ślubu co prawda dopiero we wtorek, ale przez tydzień nie będzie czasu więc dziś świętujemy owoc naszego małżeństwa zostaje z babcią
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
napisałam powyżej króciuteńką relację
![]() pełne prawo masz, ja w miarę śpię (nie zawsze) a i tak mówia że zołzowata jestem ![]() Cytat:
Ale pewnie długo czekała i nie można juz nic pozmieniać?Cytat:
mam nadzieję....zdjęcie chyba jakieś mam, więc potem wrzucę Brumek, pięknie piszesz o macierzyństwie! Ja Ci się zupełnie nie dziwię, mimo że mojemu łobuzowi daleko do ideału tyle że nie umiem tak ładnie ubrać w słowa ![]() my już po kościele, Adaś w drodze powrotnej zasnął, więc pora na drugą kawę a później wybieramy się z małym do zoo
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Dominik, Filip - STO LAT radosnego swiętowania miesięcznicy shira, miłego popołudnia, kolejnych dobrych lat życzę w szczęściu, miłości i zdrowiu brumek, ładnie piszesz o macierzyństwie, aż czasami mi wstyd że ja tak tego ująć nie potrafię, choć moje dziecko bardzo do Tymka podobne, śpiące, nie płaczące i kocham go ponad wszystko moje dziecię z tatusiem po tarasie rowerkuje, upał dziś będzie niemiłosierny, już jest 23st w cieniu zaraz wykopię strój 2lata nie noszony i wyjdę na ruszt trochę sadła stopić ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- szkoda, nawet rozważałam czy nie przesunąc poczęstunku o 2 tygodnie, ale jakoś tak dziwnie świętować 2tyg po terminie nie pytała jeszcze jak z przesunięciem, ma jechać z siostrą swoją, więc ona też musiałaby reflektować na zmianę terminu, o ile w ogole da się go zmienić długo czekała, a w sanatorium nie była nigdy, niech jedzie, zmieni klimat, odpocznie
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
I co po euro... nawet meczu nie oglądałam. Ogarniałam imprezę urodzinową. Tak się rozkręcili, że jeszcze 20stej nie było a już beczka piwa poszła ![]() JA jestem padnięta. Do tego mam dzień, że czuje się gruba brzydka i w ogóle niech żyje wieś Mam dość tych hormonów,bo wiecznie rosnę. Po ciąży spadłam do swojej wagi, a teraz nie wejdę w gacie w których byłam na chrzcinach szlak mnie trafia :/a dupa jasna wogóle.. |
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, marne to pocieszenie, ale ja też w ciuchy się nie mieszczę, od porodu nie wróciłam do swojej wagi, brakuje ciągle trochę
![]() wkurza mnie to, że nie mam dość siły by się za to wziąć
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Słoneczna niedziela popołudniu idziemy na spacer. Teraz Filip zasnął ![]() Mecz do bani, zwłaszcza druga połowa ![]() Kolina u mnie nie będzie na roczku Filipa prababci też do sanatorium wyrusza. Chociaż roczek będzie w środe więc chyba przesuniemy i tak na sobotę. Jakoś w łikend łatwiej wszystkich zorganizować. Bo tak to praca i ciężko godzinę dostosować do wszystkich.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-17 o 11:54 |
|
|
|
#3324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naszykowałam nas na plac zabaw a Effka spiaca, chrapie na całego-mimo,że to nie jej pora no nic, jest czas na kawke
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwoniłam wczoraj. Jeszcze nie było, mówili ze w poniedzałek będa... Noc masakrejszyn od 19 do 23 ciągle kwękała przez sen, co chwilę chodziłam i uspokajałam. A potem się rozwyła tak przez 1,5 h, chwilami się uspokajała na rekach i na nich spała, odłożona ryk, u tż tęz ryk, ze mną na łózku to samo. Coś ją bolało, chyba zęby. Nurofenu nie pozwoliła podać, ani w strzykawce, ani z butelki z odrobiną wody.Na siłę jej wstrzyknęłam ostatecznie i się zakrztusiła Gile z nosa się lały przez ten płacz.. Jakoś potem koło 1 dała się odłożyć i usnęła. I obudziła o 3, potem o 7.Od rana znowu to samo, ani jeść ani spać i kwęki.. Czuję się okropnie. Chcę spać.
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale przesunąc o 2tyg na mamy przyjazd to już trochę dużo, najwyżej będą dwa poczęstunki, i tak nie robię czegoś mega wielkiego czy każda robi roczek z mszą w kościele? pytam bo u nas nie każdy robi, nawet nasz mądry proboszcz powiedział, że kościelnie rzecz biorąć, roczek to rocznica chrztu, więc u nas by w przyszłym roku w kwietniu wypadał ![]() nie wiem czy tak jest naprawdę , czy on jak zwykle ma swoje - jak zwykle odmienne podejście do tematu moje dziecko tez śpi, ja zdjęcia przeglądałam (na fb jedno zbiorcze wrzucilam )zaraz basen idę dmuchać, dzisiaj oficjalnie lato zaczynamy
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mieliśmy. W czwartek mały był ze mną na błogosławieństwie dzieci, dziś też wzięliśmy go do kościoła, ale mszy specjalnej nie miał. Roczek to rocznica chrztu? Ale wymyślił...
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na kazaniu ponoć kiedyś komentował jakąś parę, co to w sobotę chrzest chciała, że tak bardziej rodzinie pasuje - znaleźli sobie powód do rodzinnej imprezy on jest dziwny i zawsze na opak, nie trawię go
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Spóźnione, ale najszczersze życzenia dla naszych Roczniaków:
Igorek Adaś Agatka![]() Niech każdy dzień jest dla Was dzieciaczki słoneczny, obfity w same radości z poznawania świata! Rośnijcie zdrowo i przynoście dumę rodzicom Wróciłam z małych wakacji u mamy. Małej przebija się druga górna jedynka, cierpi bardzo z tego powodu, w porównaniu z poprzednimi ząbkami, a ja razem z nią. Chodzi z dwoma smoczkami w ręku i na zmianę raz jeden raz drugi zawzięcie przygryza. Wyjeżdżałam od mamy przy słoneczku, wysokiej temperaturze więc z Alą na bosaczka, na krótko ubrane. dojeżdżamy do domu, a tu ziąb, wietrznie, pochmurno - a to tylko 100km odległości. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

)za to szybciej zasypia. Dużo już rozumie, jej ulubioną częścią ciała jest NOS-pokazuje go wszędzie bezbłędnie. Robi kosi kosi łapki, pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła,jaka będzie duża, przesyła buziaki cmokając, puszcza oczko i uśmiech ma najpiękniejszy na świecie!
Widać, że jesteś z niej dumna
W końcu tamtą stronę jechałam ja, wracał on 

12.06.2010