Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 07:08   #4471
saaraa_lub
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Myślałam,że będe pierwsza w niedzielę,ja zostałam obudzona kopniakiem z pół obrotu przez mojego małego chucka norrisa
7 rano a duchota,ze szok.
A propos żuli to jak idziemy w sklepie czy na miescie i tz ma małego na rękach to czasem słychać komentarze (zwykle od młodych dziewczyn) ooo jak słodko.Takze małe dziecko najlepszy patent na podryw

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-06-17 o 07:11
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 07:10   #4472
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Myślałam,że będe pierwsza w niedzielę,ja zostałam obudzona kopniakiem z pół obrotu przez mojego małego chucka norrisa
heheheh mały chuck

Nom dzisiaj będzie upalna niedziela
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 07:40   #4473
smerfik0
Raczkowanie

Heloł

My też od 6 na nogach, bo głodomorek nie dał rady dłużej pospać. Teraz obydwa menosy śpią a ja kawuśkuję.

Muffinko ja Ciebie rozumiem. My mamy wesele w sobotę i nadal nie wiemy co zrobić. Synuś zawsze był tylko z nami z racji tego, że dziadkowie bardzo daleko i nigdy nie został z inną osobą No i teraz sprzeczamy się lekko z mężem, bo on uważa, żeby go wziąć ze sobą (no ale jak? jedzenie, drzemki, spanie - przecież on już nie na cycku i samym mleczku, huk, muzyka, nie wiem czy to dobry pomysł). Ja myślę czy nie lepiej by przyjechała moja mama, my nie zawieziemy małego do nich, bo nie ma jak, tż wraca w piątek późnym wieczorem. Tylko czy mały wytrwa 2 dni z mamą, która jakby nie patrzeć jest obcą osobą dla niego, bo widział ją pare razy w życiu. Oczywiście wkręcam, ze zaraz wpadnie w histerię i mama nie będzie go mogła uspokoić

BTW, jak Wasze maluchy zachowują się na rehabilitacji?

Seonko ja tych wątków już nie czytam, bo wynika że jestem beznadziejną patologiczną matką.

Tak w ogóle troszkę mnie martwi, że mały jeszcze nawet nie podrywa się do siadu tylko leży jak placek na macie, troszkę się wykręca, przekręca, porusza słabo bo tylko w kółko i w tył. To normalne ? Skończył 7 mcy...
Stary 2012-06-17, 07:42   #4474
glamourous
Zakorzenienie

Saraa a co dopiero samotny facet z dwojka malych slodziakow
Chociaz jak ich wczoraj zostawilam na lawcepod fryzjerem to po powrocie zastalam ich z babka minimum 65-70 lat
Ale anyway ja swojemu zulowi ufam, jakby chcial mnie kantem puscic to mial ku temu milion mozliwosci
Stary 2012-06-17, 07:56   #4475
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

jak to czytalam to przypomniało mi sie,ze ostatnio bralam pieluchy malej do wyrzucenia,bo mamy osobny kosz na nie,i poszłam z nimi do sklepu,wróciłam i w domu sie zastanawiam co mi tak zajeżdża

o ja cię kręce...ty to dziewczyno jesteś zakręcona: cojest:

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Wiecie co zul mnie chcial namowic na ten mecz z chlopcami na placu uzywajac argumentu ze tam bedzie pelno lasek co sie na niego rzuca A ja mu na to ze nie ma sprawy, niech popatrzy na wystawy a konsumpcja w domu

: hahaha:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:01   #4476
wariateczka88
Zadomowienie

hej
moj dziec kochany spal znow od 21:30 do 5:30 bardzo mi sie to podoba,tylko juz mniej to ze o 7 juz spac dalej nie chce
no szkoda ze sie naszym nie udalo,nawet nawet grali,cos tam kontem oka patrzylam,ale rozwalil mnie opis mojego brata
"nie sztuka jest wyjsc z grupy,wyjdzmy najpierw z wlasnej polowy"
ale jakies tak akcje stwarzali
smerfiko kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie,i bede to powtarzac do znudzenia,bo znam takie ktore majac 8 miesiecy raczkowaly jak szalone,i takie ktore majac 8 miesiecy lezaly jak placek na pleckach i brzuchu,i ani myslaly nic robic innego,a pozniej jak nagle dostaly spida to szok
ale wiem ze to nie tak latwo podchodzic do tego
seona mi sie wydaje ze takie watki beda co chwile powstawac,bo zawsze sie znajdzie jakas super inteligentna mamuska co musi innych pokrytykowac
u nas tez bedzie goraco,probuje namowic tz zeby poszedl z mala na basen,on nie chce isc sam,a ja nie chce isc bo mi wstyd ...
(swoja droga nie uwiezycie,ale z tego powodu jeszcze nigdy w zyciu nie bylam na basenie -nie licze podrozy poslubnej,tz na sile wyciagnal mnie z hotelu )

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:01   #4477
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Tylkomy dzis o 6 wstalismy?????

my o 7.30

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:13   #4478
wariateczka88
Zadomowienie

ide śniadanie robić moim gamoniom bo oni ani myślał zrobić sobie sami(no mala to wiadomo ze nie ale wkurza mnie jak tz z rana od razu cap za tel )
miłego dnia mamuśki

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:15   #4479
glamourous
Zakorzenienie

Aaaaa takiego dlugiego posta do smerfiki wysmarowalam i mi go zezarlo
Moi na rehabilitacje chodza dlugo, od stycznia, byl okres ze nawet 2 razy w tyg i wtedy bylo super. A teraz chodzimy co jakies 10 dni i niestety- chyba sie odzwyczaili bo przy pewnym typie cwiczen jest protest
ale ogolnie dosc lubia
Moi chlopcy tez maja po 7 mcy i nie siedza sami. Chwilke jak sie podpieraja raczkami. Na czworakach sie bujaja w przod i w tyl, pelzaja ale na przedramionach i z dupkami przy ziemi- do takich hirosow jak muffinkowy Filip toim bardzo daleko
Alenasza pani rehabilitantka mowi zesie pieknie rozwijaja wiec jej wierze
Stary 2012-06-17, 08:23   #4480
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
Heloł
Tak w ogóle troszkę mnie martwi, że mały jeszcze nawet nie podrywa się do siadu tylko leży jak placek na macie, troszkę się wykręca, przekręca, porusza słabo bo tylko w kółko i w tył. To normalne ? Skończył 7 mcy...
Mój z dnia na dzień zaczął prosto siedzieć i raczkować, takze myslę,ze nie masz co się martwić.Po prostu ma swój rytm i tyle wszystko w swoim czasie.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Chociaz jak ich wczoraj zostawilam na lawcepod fryzjerem to po powrocie zastalam ich z babka minimum 65-70 lat
Ale anyway ja swojemu zulowi ufam, jakby chcial mnie kantem puscic to mial ku temu milion mozliwosci
Nie no pewnie, zaufanie to podstawa.Czyli widzisz,wabik na kobiety w każdym wieku
Stary 2012-06-17, 08:29   #4481
mol_aa
Zadomowienie

Muffinko kontaktowałam się z nimi telefonicznie, a rodzice odbierali w Goleniowie wózek, więc nie pomogę, bo adresu nie pamiętam
http://espa.net.pl/ tu jest tel, może przedzwonisz zapytasz czy coś taniej puszczą, bo nam zrobili rabat 350zł od ceny podanej na stronie

Wariateczko chciałabym Cie zobacyzć, bo uwierzyć nie mogę, że Ty masz aż takie kompleksy że nawet basen Cię odrzuca
BTW dawno na basenie nie byłam

Janeczko mistrzami są kibice i to nie raz pokazaliśmy, że potrafimy sie solidaryzować. Wkurza mnie to w naszej kadrze, że dzień przed meczem takie kozaki jak to oni nie rozgromią Czechów i co i d.upa wielka jak zwykle
Dużo gadają mało robią tak było od zawsze. Szkoda mi tylko Smudy, bo on wierzył w tych pacanów, że będą grać drużynowo a nie cały czas w pojedynkę
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:32   #4482
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamuski
Cytat:

my o 7.20
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ale dali doopy na tym meczu.. Boże, aż żal było patrzeć. Miałam ochotę im przypitolić na pobudzenie Ale pocieszające jest to, że Ruscy nie weszli - a byli faworytami
ja też się z tego cieszę

Cytat:
założę się, że Twój Tz jest wpatrzony w Ciebie jak w obrazek tak naprawdę

mój synek pełza po pokoju i na czworaka prostuje nózki, raczkujac robi po 1 kroku narazie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:42   #4483
mol_aa
Zadomowienie

Mój smerf na początku pełzał a po 3 tygodniach zaczął raczkować czyli jakieś 4 dni temu
Spokojnie smerfiko bez nerwów, na wszystko przyjdzie czas

Miałam Wam wczoraj pisać i zapomniałam, byłam u babci, a obok sąsiadka ma też chłopca o miesiąc starszego (skończone 8mcy). Wczoraj mnie dojrzała i zaczęla wypytywać co i jak, ile waży co robi, nie lubie takiego porównywania, olałam, ale jak mi powiedziała,że jej Filipek je już kaszankę to tylko się zapytałam czy aby nie za szybko, to się tylko oburzyła i powiedziała, że nie chce mieć takiego "suchelaka" jak jest mój Piotruś
Stary 2012-06-17, 08:46   #4484
glamourous
Zakorzenienie

Domi mysle ze okres wpatrzeniA to juz dawno za nami teraz po prostu jestesmy para z dosc dlugim stazem, kupa dzieci, dobrze nam razem i tyle
Stary 2012-06-17, 08:49   #4485
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
A propos żuli to jak idziemy w sklepie czy na miescie i tz ma małego na rękach to czasem słychać komentarze (zwykle od młodych dziewczyn) ooo jak słodko.Takze małe dziecko najlepszy patent na podryw
No tak. mi mój Tz ostatnio powiedział, że jak chodzi z Kubusiem na rękach to wszystkie kobiety się do niego usmiechaja AA i dzieki za odpowiedź. Mój zestaw przyjdzie najprawdopodobniej w srode dopiero. Zobaczymy co z tego będzie.

Kubuś dzis w nocy dał popis jak nigdy, zasnął dopiero o 22.30. I co chwilke sie budził. A normalnie zasypia w okolicach 20.00 i śpi całą noc. No czasem sie przebudzi, podam smoka i lula dalej. Ale dziś to masakra.
A co do rozwoju dzieci- Moja córa usiadła jak miała 9 msc, raczkować zaczęła jak skończyła 10 msc,a chodzić w 15 msc dopiero, ale za to jeszcze nie chodziła, a już gadała. I to całkiem wyraźnie. Adaś zaczął chodzić jak miał 11 i pół msc (miałam wtedy straszne zawirowania w życiu, strasznie źle się działo i było mnóstwo nerwów i jakoś nie zapamiętałam w którym msc zaczął sam siadać i raczkować niestety) . A Kubus dzisiaj skończył 8 msc, siedzi, raczkuje, wstaje i ogólnie za nim nie nadążam Niby rodzeństwo, a każde całkiem inne tempo rozwoju.

Muff zgadzam się z Tobą co do spiworka. Kubuś w śpiworku od urodzenia. Ale jak ostatnio zobaczyłam co wyprawia jak chce wstać, to już tylko kołdra w użyciu.

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:52   #4486
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

my wstałyśmy po 6.20 spałam tylko 5h z 3 pobudkami Oliv

Z Narodowego wróciliśmy po północy było super. Meczyk extra sama atmosfera nice
A co do Polaków ehh wiedziałam że tak będzie ale przeszły 2 drużyny co nikt się nie spodziewał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6160052.jpg (99,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-16 19.51.14.jpg (85,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6160006.jpg (100,9 KB, 25 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:06   #4487
Oliveira79
Zadomowienie

bry

nie wyspana jestem

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:10   #4488
Seona
Zakorzenienie

Joamic zdjęcia super!! Ja byłam na mundialu w Niemczech, w Gelsenkirchen na meczu Polska-Ekwador. Eh, niezapomniane chwile mąż powiedział, że na następne Euro jedziemy na bank!! Dzieci będą 7 i 4,5 a my do Francji na jakiś meczyk Zaczynam odliczanie Chyba sobie suwaczek ustawię

Smerfiko, każde dziecko jest inne! Widzisz sama, Amelka Agnieszki usiadła z czworaków, a moje dzieci i Domi z zupełnie innej pozycji.

Princ, ale Ci dobrze z tą kawą i śniadaniem mój chłop jak kiedyś w ch czekał z Lilianką na mnie, to mówił, że miał takie branie podchodziły dziewczyny i zagadywały jak ma na imię (córka oczywiści:lol), ile ma itp. Najlepszy podryw to na dziecko i na psa jakiegoś ładnego

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
seona mi sie wydaje ze takie watki beda co chwile powstawac,bo zawsze sie znajdzie jakas super inteligentna mamuska co musi innych pokrytykowac
Wariateczka, ale mnie to tak drażni, co komu przeszkadza, że matka ubrała dziecku czapkę w gondoli albo założyła butki Może dziecko po chorobie, może miało zapalenie ucha itp. Np. mojej koleżanki córka jak nie założyła czapki po kąpieli zawsze miała katar. Moje dzieci nie zasną jak nie są przykryte Teraz jak jest ciepło to przykrywam pieluszką lub flanelką. Na spacerze, też przykrywam i śpi.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:10   #4489
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

uciekam nadrabiać 'prawo agaty'
no i nie nadrobilam Młoda przed 1:00 sie obudziła wypoczęta i tak do 2giej... chyba bo nie wiem kiedy zasnęłam i ja i ona

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:14   #4490
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Miałam Wam wczoraj pisać i zapomniałam, byłam u babci, a obok sąsiadka ma też chłopca o miesiąc starszego (skończone 8mcy). Wczoraj mnie dojrzała i zaczęla wypytywać co i jak, ile waży co robi, nie lubie takiego porównywania, olałam, ale jak mi powiedziała,że jej Filipek je już kaszankę to tylko się zapytałam czy aby nie za szybko, to się tylko oburzyła i powiedziała, że nie chce mieć takiego "suchelaka" jak jest mój Piotruś
ja nie rozumiem takich ludzi ale moze się nie znam i jakaś chyba nienowoczesna jestem.
Magdalena512 wazne,że nie jest gorzej a na efekty trzeba pewnie poczekać.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Princ, ale Ci dobrze z tą kawą i śniadaniem mój chłop jak kiedyś w ch czekał z Lilianką na mnie, to mówił, że miał takie branie podchodziły dziewczyny i zagadywały jak ma na imię (córka oczywiści:lol), ile ma itp. Najlepszy podryw to na dziecko i na psa jakiegoś ładnego
O tak na szczeniaczka!

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-06-17 o 09:14
Stary 2012-06-17, 09:15   #4491
Seona
Zakorzenienie

Mola, ja bym tego nie odbierała jako ściagnie się. Jak kogoś spotykam to mnie ciekawi poprostu, jak się rozwija czyjeś dziecko, nie po to, żeby porównywać, tylko z ciekawości. Nie wiem o czym by gadać jak spotykam jakąś matkę z dzieckiem

Ale z tą kaszanką to przesadzili

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:35   #4492
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

my na nogach od 5;45
teraz mala dosypia a mnie tz od rana wkur.... bo mu dziecko przeszkadza w spaniu, no zesz kurde ma sie male dziecko to sie do niego przestawia:pa la: msm ochote isc gdzies i nie wracac

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:55   #4493
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
oj, ja tez potem na widok tych wszystkich slodkich sukieneczek w sklepach mialam zalamanie, ale od kiedy maly sie urodzil chcialabym drugiego tez chlopca
...
ja też chciałam chłopca, jak okazało się że to będzie dziewczynka to się rozryczałam że nie chcę dziewczynki tak byłam nakręcona że synuś...cała rodzina tż płodzi synów. jedni byli tak uparci na córkę, że za 7dmym razem wyskoczyła nareszcie córa...
chyba po 2ch dniach jak się oswoiłam z ta myslą, to odrazu zaczęłam szależ za różem lubię małe dziewczynki w różowym a teraz córcia jest najukochańsza na całym światku
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
My 5:21

DOBRY

Ale dali doopy na tym meczu.. Boże, aż żal było patrzeć. Miałam ochotę im przypitolić na pobudzenie Ale pocieszające jest to, że Ruscy nie weszli - a byli faworytami
no, należało się rusakom niewyjście za tą burdę...przez nich poszło w świat że polacy to nieokrzesane wieśniaki
Cytat:
...
Moja Tusia też skonczyła 7 i nie siada, podciaga główkę i podpiera się na łokciach...i dopiero teraz zaczęła tak na całego interesować się nóżkami, stópkami...każde dziecko inaczej się rozwija, nie masz się co przejmować dajmy na ten przykład Fifiego od muff kto go przebije?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:05   #4494
domi7ks
Zakorzenienie

Glam jaki staż macie?

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
my na nogach od 5;45
teraz mala dosypia a mnie tz od rana wkur.... bo mu dziecko przeszkadza w spaniu, no zesz kurde ma sie male dziecko to sie do niego przestawia:pa la: msm ochote isc gdzies i nie wracac

spałować takiego!!!!

moi rodzice zabierają dziś Polusie nad Soline, kurde chcę zeby laska zobaczyła kawałek świata, tam jest tak ładnie więc będzie miaął frajde, ale kurr....już sie stresuje drogą i w ogóle cały dziń w stresie dziś bedzie :/

smerfiko moja Polusia też nie była przyzwyczajona do innych osób, a na naszym ślubie zajmowała się nią całkiem obca osoba- młoda dziewczyna, polecona przez kogos tam, bo nie mielsismy jej komu powierzyć... i było okej- nosiła ją, spacerowała, z nami była na sesji slubnej, a tak ciągle z nia Zalezy od podejscia Twojej mamy. Myślę, że jak będzie miała podejście i wie jak się zając dzieckiem (wiem, że np. niektóre tesciowe nie potrafią totalnie :P) to nie bedzie źle Lepiej bez takiego małego dziecka na subie i dla Was i dla niego

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-17 o 10:19
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:11   #4495
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
my o 4:30

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

Muffinko ja Ciebie rozumiem. My mamy wesele w sobotę i nadal nie wiemy co zrobić. Synuś zawsze był tylko z nami z racji tego, że dziadkowie bardzo daleko i nigdy nie został z inną osobą No i teraz sprzeczamy się lekko z mężem, bo on uważa, żeby go wziąć ze sobą (no ale jak? jedzenie, drzemki, spanie - przecież on już nie na cycku i samym mleczku, huk, muzyka, nie wiem czy to dobry pomysł). Ja myślę czy nie lepiej by przyjechała moja mama, my nie zawieziemy małego do nich, bo nie ma jak, tż wraca w piątek późnym wieczorem. Tylko czy mały wytrwa 2 dni z mamą, która jakby nie patrzeć jest obcą osobą dla niego, bo widział ją pare razy w życiu. Oczywiście wkręcam, ze zaraz wpadnie w histerię i mama nie będzie go mogła uspokoić
u nas to samo mama 500km stad, a my na wesele do Bydgoszczy jedziemy, wiec jakby nie dal sie uspokoic, to nawet ni mam jak przyjechac ale pewnie bedzie wszystko ok a ja niepotrzebnie panikuje. Do tego po weselu we wtorek ten pociag nieszczesny przezywam.

A tz przezywa, ze maly pewnie nauczy sie chodzic, jak wyjade i on nie zobaczy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:12   #4496
kasia_aa
Zadomowienie

Witammy wstaliśmy o 7 ale maly nie spal juz chybaz pol godz ibuszowalw lozeczku, teraz drzemie, tz w sklepie aja zbieram nas naplaze, pogoda ladna ale narazie chlodno.
Glam teraz to zupelnie inna Tystrasznie sie ciesze, no ale kto mogl nie dac rady jak nie ty! (Dobrze sie wyrazilam?;-))
Ps. Przeslyam jod!prosze lapac;-) odezwe sie potem.fajnie ze mam neta;-)
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:17   #4497
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Muffinko kontaktowałam się z nimi telefonicznie, a rodzice odbierali w Goleniowie wózek, więc nie pomogę, bo adresu nie pamiętam
http://espa.net.pl/ tu jest tel, może przedzwonisz zapytasz czy coś taniej puszczą, bo nam zrobili rabat 350zł od ceny podanej na stronie
dziekuje bardzo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:23   #4498
mol_aa
Zadomowienie

Seonka mnie to nie razi, tez czasami lubie posłuchać jak u innych dzieciaczki się rozwijają, ale wczoraj to czułam się jak na przesłuchaniu, tylko dyktafonu brakowało.
Wiesz co innego jak na luzie się rozmawia z innymi mamami, a co innego jak podchodzi do ciebie babka od razu z wyrzutami, Twoj to jakiś mały, chudy, pewno dalej tylko na mleku, bo nasz to już kaszankę co drugi dzień je

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Kurczę jestem zła na Tża, skasował mi maila w czwartek od babki, która wystawiła spacerówkę inglesiny za śmieszne pieniądze.
Dzisiaj chciałam do niej zadzwonić, szukam oferty a tu d.upa oferta została ściągnieta z tablicy
no i znowu trzeba szukać jakiejś fajnej oferty
Stary 2012-06-17, 10:49   #4499
glamourous
Zakorzenienie

Domi malzenski staz mamy 8 lat, w zwiazku ponad 9.
Moja sonia tez z dziadkami nad jeziorem caly weekend, juz w piatek rano wyjechala- ale sie stesknilam...
A zulisko mi zrobil malinke na szyi kurde fajnie zastanawiam sie czy jutro na pierwszy dzien do pracy w upale mam isc w golfie czy apaszce. Ciasno pod broda zawiazanej
Stary 2012-06-17, 11:09   #4500
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Hejo!!
Witamy sie po urlopie!
Było super, pogoda dopisała, spacery i plażowanie było super. Opaliłam sie!!

I jadąc przez cała Polske machaliśmy wizażowym ciotkom ze Śląska, Wrocławia, Lubina, Wielkopolski, Szczecina i Pomorza.

Niestety nie nadrobie Was ale postaram sie czytać na bieżąco chociaz od jutro do pracy idę. Nei wiem jak to będzie, bo mam ochronę przez rok ale bedą bardzo chcieli mnie zwolnić dyscyplinarnie bo tylko tak mogą.
Mam kilka pomysłów ale może o tym w klubie.
Wiedziłam ze bedzie kiepsko ale ze nie az tak.

Helena zrobiła sie bardzo ruchliwa. Zaczyna kombinowac jak sie poruszac do przodu, niby pełza, niby siada i prze w ten sposób do przodu. Zęby wciąż dwa.

Glam - posmaruj malinke czymś na siniaki, czy zelem z arniką, kasztanowcem, albo kremem pod oczy na wory, czy obrzmienia.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości