|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Myślałam,że będe pierwsza w niedzielę,ja zostałam obudzona kopniakiem z pół obrotu przez mojego małego chucka norrisa
![]() 7 rano a duchota,ze szok. A propos żuli to jak idziemy w sklepie czy na miescie i tz ma małego na rękach to czasem słychać komentarze (zwykle od młodych dziewczyn) ooo jak słodko.Takze małe dziecko najlepszy patent na podryw
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-17 o 07:11 |
|
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() My też od 6 na nogach, bo głodomorek nie dał rady dłużej pospać. Teraz obydwa menosy śpią a ja kawuśkuję. Muffinko ja Ciebie rozumiem. My mamy wesele w sobotę i nadal nie wiemy co zrobić. Synuś zawsze był tylko z nami z racji tego, że dziadkowie bardzo daleko i nigdy nie został z inną osobą ![]() BTW, jak Wasze maluchy zachowują się na rehabilitacji? Seonko ja tych wątków już nie czytam, bo wynika że jestem beznadziejną patologiczną matką. Tak w ogóle troszkę mnie martwi, że mały jeszcze nawet nie podrywa się do siadu tylko leży jak placek na macie, troszkę się wykręca, przekręca, porusza słabo bo tylko w kółko i w tył. To normalne ? Skończył 7 mcy...
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Saraa a co dopiero samotny facet z dwojka malych slodziakow
![]() Chociaz jak ich wczoraj zostawilam na lawcepod fryzjerem to po powrocie zastalam ich z babka minimum 65-70 lat Ale anyway ja swojemu zulowi ufam, jakby chcial mnie kantem puscic to mial ku temu milion mozliwosci
|
#4475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o ja cię kręce...ty to dziewczyno jesteś zakręcona ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
hej
moj dziec kochany spal znow od 21:30 do 5:30 no szkoda ze sie naszym nie udalo,nawet nawet grali,cos tam kontem oka patrzylam,ale rozwalil mnie opis mojego brata "nie sztuka jest wyjsc z grupy,wyjdzmy najpierw z wlasnej polowy" ale jakies tak akcje stwarzali smerfiko kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie,i bede to powtarzac do znudzenia,bo znam takie ktore majac 8 miesiecy raczkowaly jak szalone,i takie ktore majac 8 miesiecy lezaly jak placek na pleckach i brzuchu,i ani myslaly nic robic innego,a pozniej jak nagle dostaly spida to szok ale wiem ze to nie tak latwo podchodzic do tego seona mi sie wydaje ze takie watki beda co chwile powstawac,bo zawsze sie znajdzie jakas super inteligentna mamuska co musi innych pokrytykowac u nas tez bedzie goraco,probuje namowic tz zeby poszedl z mala na basen,on nie chce isc sam,a ja nie chce isc bo mi wstyd ... (swoja droga nie uwiezycie,ale z tego powodu jeszcze nigdy w zyciu nie bylam na basenie
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
ide śniadanie robić moim gamoniom bo oni ani myślał zrobić sobie sami(no mala to wiadomo ze nie
)miłego dnia mamuśki
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa takiego dlugiego posta do smerfiki wysmarowalam i mi go zezarlo
![]() Moi na rehabilitacje chodza dlugo, od stycznia, byl okres ze nawet 2 razy w tyg i wtedy bylo super. A teraz chodzimy co jakies 10 dni i niestety- chyba sie odzwyczaili bo przy pewnym typie cwiczen jest protest ale ogolnie dosc lubia Moi chlopcy tez maja po 7 mcy i nie siedza sami. Chwilke jak sie podpieraja raczkami. Na czworakach sie bujaja w przod i w tyl, pelzaja ale na przedramionach i z dupkami przy ziemi- do takich hirosow jak muffinkowy Filip toim bardzo daleko Alenasza pani rehabilitantka mowi zesie pieknie rozwijaja wiec jej wierze
|
#4480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko kontaktowałam się z nimi telefonicznie, a rodzice odbierali w Goleniowie wózek, więc nie pomogę, bo adresu nie pamiętam
http://espa.net.pl/ tu jest tel, może przedzwonisz zapytasz czy coś taniej puszczą, bo nam zrobili rabat 350zł od ceny podanej na stronieWariateczko chciałabym Cie zobacyzć, bo uwierzyć nie mogę, że Ty masz aż takie kompleksy że nawet basen Cię odrzuca BTW dawno na basenie nie byłam ![]() Janeczko mistrzami są kibice i to nie raz pokazaliśmy, że potrafimy sie solidaryzować. Wkurza mnie to w naszej kadrze, że dzień przed meczem takie kozaki jak to oni nie rozgromią Czechów i co i d.upa wielka jak zwykle Dużo gadają mało robią tak było od zawsze. Szkoda mi tylko Smudy, bo on wierzył w tych pacanów, że będą grać drużynowo a nie cały czas w pojedynkę |
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuski
![]() my o 7.20 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój synek pełza po pokoju i na czworaka prostuje nózki, raczkujac robi po 1 kroku narazie |
||
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Mój smerf na początku pełzał a po 3 tygodniach zaczął raczkować
Spokojnie smerfiko bez nerwów, na wszystko przyjdzie czas Miałam Wam wczoraj pisać i zapomniałam, byłam u babci, a obok sąsiadka ma też chłopca o miesiąc starszego (skończone 8mcy). Wczoraj mnie dojrzała i zaczęla wypytywać co i jak, ile waży co robi, nie lubie takiego porównywania, olałam, ale jak mi powiedziała,że jej Filipek je już kaszankę to tylko się zapytałam czy aby nie za szybko, to się tylko oburzyła i powiedziała, że nie chce mieć takiego "suchelaka" jak jest mój Piotruś |
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mysle ze okres wpatrzeniA to juz dawno za nami
|
#4485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AA i dzieki za odpowiedź. Mój zestaw przyjdzie najprawdopodobniej w srode dopiero. Zobaczymy co z tego będzie.Kubuś dzis w nocy dał popis jak nigdy, zasnął dopiero o 22.30. I co chwilke sie budził. A normalnie zasypia w okolicach 20.00 i śpi całą noc. No czasem sie przebudzi, podam smoka i lula dalej. Ale dziś to masakra. A co do rozwoju dzieci- Moja córa usiadła jak miała 9 msc, raczkować zaczęła jak skończyła 10 msc,a chodzić w 15 msc dopiero, ale za to jeszcze nie chodziła, a już gadała . I to całkiem wyraźnie. Adaś zaczął chodzić jak miał 11 i pół msc (miałam wtedy straszne zawirowania w życiu, strasznie źle się działo i było mnóstwo nerwów i jakoś nie zapamiętałam w którym msc zaczął sam siadać i raczkować niestety ) . A Kubus dzisiaj skończył 8 msc, siedzi, raczkuje, wstaje i ogólnie za nim nie nadążam Niby rodzeństwo, a każde całkiem inne tempo rozwoju. Muff zgadzam się z Tobą co do spiworka. Kubuś w śpiworku od urodzenia. Ale jak ostatnio zobaczyłam co wyprawia jak chce wstać, to już tylko kołdra w użyciu.
|
|
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
my wstałyśmy po 6.20 spałam tylko 5h z 3 pobudkami Oliv
Z Narodowego wróciliśmy po północy było super. Meczyk extra sama atmosfera nice A co do Polaków ehh wiedziałam że tak będzie ale przeszły 2 drużyny co nikt się nie spodziewał
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
bry
nie wyspana jestem
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Joamic zdjęcia super!!
Ja byłam na mundialu w Niemczech, w Gelsenkirchen na meczu Polska-Ekwador. Eh, niezapomniane chwile Zaczynam odliczanie Smerfiko, każde dziecko jest inne! Widzisz sama, Amelka Agnieszki usiadła z czworaków, a moje dzieci i Domi z zupełnie innej pozycji. Princ, ale Ci dobrze z tą kawą i śniadaniem mój chłop jak kiedyś w ch czekał z Lilianką na mnie, to mówił, że miał takie branieCytat:
Może dziecko po chorobie, może miało zapalenie ucha itp. Np. mojej koleżanki córka jak nie założyła czapki po kąpieli zawsze miała katar. Moje dzieci nie zasną jak nie są przykryte Teraz jak jest ciepło to przykrywam pieluszką lub flanelką. Na spacerze, też przykrywam i śpi.
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
no i nie nadrobilam
i tak do 2giej... chyba bo nie wiem kiedy zasnęłam i ja i ona
|
#4490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie rozumiem takich ludzi ale moze się nie znam i jakaś chyba nienowoczesna jestem.Magdalena512 wazne,że nie jest gorzej a na efekty trzeba pewnie poczekać. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-17 o 09:14 |
||
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Mola, ja bym tego nie odbierała jako ściagnie się. Jak kogoś spotykam to mnie ciekawi poprostu, jak się rozwija czyjeś dziecko, nie po to, żeby porównywać, tylko z ciekawości. Nie wiem o czym by gadać jak spotykam jakąś matkę z dzieckiem
![]() Ale z tą kaszanką to przesadzili
|
|
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
my na nogach od 5;45
teraz mala dosypia a mnie tz od rana wkur.... bo mu dziecko przeszkadza w spaniu, no zesz kurde ma sie male dziecko to sie do niego przestawia![]() :pa la: msm ochote isc gdzies i nie wracac![]()
|
#4493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak byłam nakręcona że synuś...cała rodzina tż płodzi synów. jedni byli tak uparci na córkę, że za 7dmym razem wyskoczyła nareszcie córa...chyba po 2ch dniach jak się oswoiłam z ta myslą, to odrazu zaczęłam szależ za różem Cytat:
![]() Cytat:
dajmy na ten przykład Fifiego od muff kto go przebije? |
|||
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Glam jaki staż macie?
Cytat:
spałować takiego!!!! ![]() ![]() moi rodzice zabierają dziś Polusie nad Soline, kurde chcę zeby laska zobaczyła kawałek świata, tam jest tak ładnie więc będzie miaął frajde, ale kurr....już sie stresuje drogą i w ogóle smerfiko moja Polusia też nie była przyzwyczajona do innych osób, a na naszym ślubie zajmowała się nią całkiem obca osoba- młoda dziewczyna, polecona przez kogos tam, bo nie mielsismy jej komu powierzyć... i było okej- nosiła ją, spacerowała, z nami była na sesji slubnej, a tak ciągle z nia Zalezy od podejscia Twojej mamy. Myślę, że jak będzie miała podejście i wie jak się zając dzieckiem (wiem, że np. niektóre tesciowe nie potrafią totalnie :P) to nie bedzie źle Lepiej bez takiego małego dziecka na subie i dla Was i dla niego
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-06-17 o 10:19 |
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
my o 4:30
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
A tz przezywa, ze maly pewnie nauczy sie chodzic, jak wyjade i on nie zobaczy
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
Witam
my wstaliśmy o 7 ale maly nie spal juz chybaz pol godz ibuszowalw lozeczku, teraz drzemie, tz w sklepie aja zbieram nas naplaze, pogoda ladna ale narazie chlodno.Glam teraz to zupelnie inna Ty strasznie sie ciesze, no ale kto mogl nie dac rady jak nie ty! (Dobrze sie wyrazilam?;-))Ps. Przeslyam jod!prosze lapac;-) odezwe sie potem.fajnie ze mam neta;-) |
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Seonka mnie to nie razi, tez czasami lubie posłuchać jak u innych dzieciaczki się rozwijają, ale wczoraj to czułam się jak na przesłuchaniu, tylko dyktafonu brakowało.
Wiesz co innego jak na luzie się rozmawia z innymi mamami, a co innego jak podchodzi do ciebie babka od razu z wyrzutami, Twoj to jakiś mały, chudy, pewno dalej tylko na mleku, bo nasz to już kaszankę co drugi dzień je ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Kurczę jestem zła na Tża, skasował mi maila w czwartek od babki, która wystawiła spacerówkę inglesiny za śmieszne pieniądze. Dzisiaj chciałam do niej zadzwonić, szukam oferty a tu d.upa oferta została ściągnieta z tablicy ![]() ![]() no i znowu trzeba szukać jakiejś fajnej oferty |
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Domi malzenski staz mamy 8 lat, w zwiazku ponad 9.
Moja sonia tez z dziadkami nad jeziorem caly weekend, juz w piatek rano wyjechala- ale sie stesknilam... A zulisko mi zrobil malinke na szyi kurde fajnie zastanawiam sie czy jutro na pierwszy dzien do pracy w upale mam isc w golfie czy apaszce. Ciasno pod broda zawiazanej
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
Hejo!!
Witamy sie po urlopie! Było super, pogoda dopisała, spacery i plażowanie było super. Opaliłam sie!! I jadąc przez cała Polske machaliśmy wizażowym ciotkom ze Śląska, Wrocławia, Lubina, Wielkopolski, Szczecina i Pomorza. Niestety nie nadrobie Was ale postaram sie czytać na bieżąco chociaz od jutro do pracy idę. Nei wiem jak to będzie, bo mam ochronę przez rok ale bedą bardzo chcieli mnie zwolnić dyscyplinarnie bo tylko tak mogą. Mam kilka pomysłów ale może o tym w klubie. Wiedziłam ze bedzie kiepsko ale ze nie az tak. Helena zrobiła sie bardzo ruchliwa. Zaczyna kombinowac jak sie poruszac do przodu, niby pełza, niby siada i prze w ten sposób do przodu. Zęby wciąż dwa. Glam - posmaruj malinke czymś na siniaki, czy zelem z arniką, kasztanowcem, albo kremem pod oczy na wory, czy obrzmienia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

)

) . A Kubus dzisiaj skończył 8 msc, siedzi, raczkuje, wstaje i ogólnie za nim nie nadążam
Ja byłam na mundialu w Niemczech, w Gelsenkirchen na meczu Polska-Ekwador. Eh, niezapomniane chwile
Może dziecko po chorobie, może miało zapalenie ucha itp. Np. mojej koleżanki córka jak nie założyła czapki po kąpieli zawsze miała katar. Moje dzieci nie zasną jak nie są przykryte
tak byłam nakręcona że synuś...cała rodzina tż płodzi synów. jedni byli tak uparci na córkę, że za 7dmym