Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-16, 19:32   #1771
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Pamiętajcie jeszcze dziewczyny, że zwłaszcza jak jest gorąco, to dziecku też chce się pić!! Jak nie będzie chciało pić, wody nie wypije. Ale naprawdę, proponujcie! Ja nie wiem, kto wymyśla te teorie o reglamentowaniu dziecku wody... Mój tak się dzisiaj przyssał do czystej wody, że od razu drastycznie spadło nam zapotrzebowanie na mleko!
A ja mialam dzisiaj wizyte u pediatry z malym .. pytalam o ta wode i powiedziano mi ze absolutnie nie powinno sie dawac dziecku wody

Tak wogole to witam wkoncu mam chwilke czasu zeby zagladnac

Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!!!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:47   #1772
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

A dlaczego nie???? Tak ogólnie powiedziała??? Przecież jak karmisz mm to musisz dopajać, na piersi niby nie trzeba, ale to też zależy, bo jak dziewczyny karmia mm i piersią, to już może to nie być takie oczywiste i dziecko ma prawo być spragnione. Nasza pediatra jest zdania, ze dziecku na piersi też zaproponować można, najwyżej nie wypije. Naprawdę czysta woda nie jest tak atrakcyjna, żeby dzieciak się nią opijał, jak nie chce mu się pić. Ja mogę tylko powiedzieć z własnego doświadczenia, że widziałam swoje dziecko bez wody - rozdrażnienie również może wynikać z odwodnienia, u nas tak było. Już wspominałam o krwi konsystencji galaretki, której pielęgniarka nie była w stanie pobrać Michałkowi z powodu odwodnienia Oczywiście ja tylko mówię o swoich doświadczeniach i zdaniu naszej pediatry, nikogo do niczego nie namawiam
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:48   #1773
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A ja mialam dzisiaj wizyte u pediatry z malym .. pytalam o ta wode i powiedziano mi ze absolutnie nie powinno sie dawac dziecku wody

Tak wogole to witam wkoncu mam chwilke czasu zeby zagladnac

Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!!!!

a mi polozna mowila ze mozna podawac wode, szczegolnie jak jest goraco, bo wiadomo ze dziecku tez chce sie pic. jak nie bedzie dostawalo wody to bedzie wolalo co chwile cycka
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:50   #1774
ania_85
Rozeznanie

Alfa brzuch mega

mnie smieszy moje zdjecie na 10 dni przed porodem, nie wiem czy udalo mi sie je zalaczyc,uwaga probuje

aha zapomnialam napisac dlaczego mnie smieszy bo nie widac,ze zaraz rodze na porodowce tez niedowierzali i do tego wyciagneli za nogi zajaca 56cm kazdy sie pytal gdzie ja go tam schowalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przedporodowe.jpg (99,6 KB, 110 załadowań)

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-06-16 o 20:00
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:55   #1775
ania_85
Rozeznanie

udalo sie

kolezanka mnie tak rozbawila,ze myslalam,ze urodze

ps nagranie chlupocacej wody nadal gra,a maly nadal spi z bananem na twarzy - masakra

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Kotku jak rozpoznac nietrawienie laktozy?? bo my tu o kolkach gadu gadu,a w sumie jak podaje mu lefax to juz sie tak nie napina,ale odkad je wiecej mleka - 120ml to jest placz w nieboglosy...robi sie mega czerwony i wyje,nic mu nie pomaga..

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-06-16 o 19:53
Stary 2012-06-16, 20:01   #1776
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
ps nagranie chlupocacej wody nadal gra,a maly nadal spi z bananem na twarzy - masakra

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Kotku jak rozpoznac nietrawienie laktozy?? bo my tu o kolkach gadu gadu,a w sumie jak podaje mu lefax to juz sie tak nie napina,ale odkad je wiecej mleka - 120ml to jest placz w nieboglosy...robi sie mega czerwony i wyje,nic mu nie pomaga..
genialny pomysł!
co do zdjęcia to też bym nie uwierzyła, że za chwilę urodzisz
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:12   #1777
ania_85
Rozeznanie

Kotku i troche wiecej ulewa,czesto po jakims czasie, takim serkiem (pewnie strawione mleko)
Stary 2012-06-16, 20:18   #1778
_millena
Zadomowienie

Cytat:
tak samo jak moj Osama spi z otwarta buzia, to jest ich znak rozpoznawczy!
Slodziak terrorysta
myslisz??? haha mozliwe

Cytat:
Cudny terrorysta! oczywiście, że nie zaszkodzi - Esputicon nie wchłania się z przewodu pokarmowego, a laktaza jest naturalnym enzymem występującym u człowieka. Właśnie problem w tym, że dzieci nie produkują jej od początku albo mają jej za mało, dlatego zamiast trawić mleczko, ono gazuje w brzuszku. Ja podaję od wczoraj przed każdym karmieniem obydwa rodzaje kropelek. Jeżeli to jest przyczyną, różnicę zauważysz po pierwszym/drugim karmieniu. Na pewno nie zaszkodzi, a oszczędzisz sobie i małemu bólu i zmęczenia.
a te kropelki wszystkie sa bez recepty rozumiem?
zastanawiam sie kurcze bo w sumie to on robi kupki.... tak ze 3,4 dziennie nawet.

ja chyba wyprobuje suszarke jeszcze,albo tez nagram wode , dobry pomysł

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:23   #1779
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
myslisz??? haha mozliwe

zastanawiam sie kurcze bo w sumie to on robi kupki.... tak ze 3,4 dziennie nawet.

nalej do miski i pluskaj palcami

Kotku wymecze Cie dzis Czyli ten delicol dziala jak np mleko Nutramigen czy jakos tak?? poczytalam troche o tej nietolerancji i faktycznie chyba to mu dolega:/
Stary 2012-06-16, 20:31   #1780
sailormaary
Zadomowienie

link:http://www.faceci.com.pl/mleko.html

co o tym myślicie?
Heh moja mama mnie i moich braci karmiła właśnie MM dziwne to wszystko, nie wiem czy się wam będzie chciało to czytać, znalazłam to w necie.
Ja ogólnie szukam powodu moich niestrawności i takich tam i trafiłam właśnie na to, tam jest właśnie o wpływie mleka krowiego na niemowlęta;/
Widzicie tego linka?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Alfa brzuch mega

mnie smieszy moje zdjecie na 10 dni przed porodem, nie wiem czy udalo mi sie je zalaczyc,uwaga probuje

aha zapomnialam napisac dlaczego mnie smieszy bo nie widac,ze zaraz rodze na porodowce tez niedowierzali i do tego wyciagneli za nogi zajaca 56cm kazdy sie pytal gdzie ja go tam schowalam
To tak jak mnie pytają:P

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2012-06-16 o 20:45
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:33   #1781
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu 3posilki ale jakie małe!!! Nie wiem czy ja się tak rozbestwilam z jedzeniem czy takie porcje powinno się jeść ale jeśli tak to jestem w szoku. A może to po prostu recesja?
u mnie bylo np 3 kromki chleba i 2 plasterki szynki i wez tu zjedz to co Ci dali.... prawie na samym chlebie

Cytat:
wiem ze to minie, tzn MAM NADZIEJE, bo w przeciwnym razie moje dziecko bedzie malo szczesliwe.

problem polega na tym, ze ja po prostu nie mam cierpliwości. a dodatkowo wkurza mnie to, ze nie moge robić rzeczy, ktore do tej pory robilam, ze nie moge jesc tego co lubie,(...) a boję się jeśc to wszystko, bo jak do humorów mojego dziecka dojdą jeszcze problemy z brzuszkiem to się chyba wyprowadzę.
Robie tak samo... trzymam sie rygorystycznej diety, zeby nie bylo gorzej. Strasznie teskni mi sie do normalnego jedzenia... Ale dzis pozwolialm sobie zaszalec, bo oficjalnie ukonczylam dzis studia ( jeszcze obrona mgr) i poszlam do restauracji i zjadlam nalesniki z serem, musem wiśniowym, bita smietana i polewa czekolada Teraz az sie boje co bedzie..ale raz sie zyje!!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy byście chciały żeby dzieciaki tylko jadły i spały? Nie ma tak dziecko ma też czas aktywności, warto po jedzeniu zamiast zatykać dziecko smoczkiem, trochę się z nim pobawić. W ruch już idą grzechotki chociaż wydawać by się mogło, że dziecko jeszcze nie kuma to warto trochę je pozabawiać zamiast wtykać cyca czy smoczek.
Wiesz co teraz moja mala juz sie troszke oganrela i da sie ja czasami ( ale to sporadycznie) zabawic- czy to grzechotka, czy to spiewem, czy to z nia rozmawiam, nosze na rekach, puszczam muzyka i z nia tancze i wiele innych.. ale byl taki czas ze ona nie chciala nic innego tylko byc na cycku. Jak odstawilam to byl ryk przerazliwy. I powiem Ci, ze probowalismy z mezem wszystkiego. Przyszla polozna i potwierdzila, ze mala chce byc na cycku i koniec. Sama nam doradzila smoczka, bo stwierdzila, ze inaczej nic przy sobie nie zrobie. Oczywiscie moje dziecie w ogole nie spalo w dzien.. i dni byly (i w sumie czesto nadal sa) takie... placz-cycek-placz-cycek... i tak do poznego wieczora. Ja wiem ze to minie i nauczylam sie cierpliwosci, ale wiem, ze sa takie dzieci, ktorych nie da sie niczym innym zabawic i odwrocic uwagi od cycka...

I jesli sie komus przyda. patent na udana kapiel Stosuje juz od dluzszego czasu Efekt? Moja kruszynka w ogole przy kapieli nie placze. Najpierw mocze pieluszke tetrowa w cieplej wodzie i klade na jej brzuszek i do wody... mala nie przezywa takiego szoku. Jak jest w wanience, pieluszka caly czas jest na jej ciele, ja co jakis czas polewam woda, zeby nie byla zimna i w miedzy czasie ja myje. Mala teraz uwielbia kapiele
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:35   #1782
ania_85
Rozeznanie

Pierwsza lipcowka sie wczoraj rozpakowala
Stary 2012-06-16, 20:36   #1783
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja tam w środę mam wizytę ciekawe co gin powie
No u mnie właśnie też ciężko porównać;/ Ja mam skurcze i kłucia, cały czas coś mnie męczy, ale tylko raz na jakiś czas a nie tak jak wszystkich, że mają skurcze i od razu do porodu... u mnie rozwarcie się robi a potem głucho i cisza jak ja tak do tych 10 cm mam jechać po jednym cm co kilka dni to ja nie wiem...;/
A mnie teraz to cały czas zgagi wzdęcia i inne takie niemiłe rzeczy męczą;/ ;( coś tylko zjem i czuję jak mi się cofa do gardła bo miejsca nie ma ...
mąż dzisiaj szukał mojego serca bo chciał posłuchać, a tu albo dziecko albo jelita,,, serce to ja mam pod gardłem;/ masakra jakaś;/
No... Porażka. Jak tyle dni wytrzymać. Ja we wtorek mam przyjść. No zobaczymy. Najgorsza ta niepewność.
Cytat:
A dlaczego nie???? Tak ogólnie powiedziała??? Przecież jak karmisz mm to musisz dopajać, na piersi niby nie trzeba, ale to też zależy, bo jak dziewczyny karmia mm i piersią, to już może to nie być takie oczywiste i dziecko ma prawo być spragnione. Nasza pediatra jest zdania, ze dziecku na piersi też zaproponować można, najwyżej nie wypije. Naprawdę czysta woda nie jest tak atrakcyjna, żeby dzieciak się nią opijał, jak nie chce mu się pić. Ja mogę tylko powiedzieć z własnego doświadczenia, że widziałam swoje dziecko bez wody - rozdrażnienie również może wynikać z odwodnienia, u nas tak było. Już wspominałam o krwi konsystencji galaretki, której pielęgniarka nie była w stanie pobrać Michałkowi z powodu odwodnienia Oczywiście ja tylko mówię o swoich doświadczeniach i zdaniu naszej pediatry, nikogo do niczego nie namawiam
Szczerze mówiąc mnie też dziwi dlaczego nie podawać wody. Wydawało mi się logiczne, że woda potrzebna wszystkiemu stworzeniu, więc niemowlętom i noworodkom też.
Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/lvkasz/ebook+ksiazki/zdrowie+medycyna+ziola/Demerzel+Grzegorz+-+Mleko+bia*c5*82y+morderc a+*5bartyku*c5*82*5d,2126 8401.doc

co o tym myślicie?
Heh moja mama mnie i moich braci karmiła właśnie MM dziwne to wszystko, nie wiem czy się wam będzie chciało to czytać, znalazłam to w necie.

Widzicie tego linka?
Linka nie widać. Wstaw gdzieś może jakiś podkreślnik w innym kolorze.

Skurcze mam bolesne, ale nie regularne... No zobaczymy... Mieliśmy układ, że da mecz obejrzeć.
Stary 2012-06-16, 20:46   #1784
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No... Porażka. Jak tyle dni wytrzymać. Ja we wtorek mam przyjść. No zobaczymy. Najgorsza ta niepewność.

Szczerze mówiąc mnie też dziwi dlaczego nie podawać wody. Wydawało mi się logiczne, że woda potrzebna wszystkiemu stworzeniu, więc niemowlętom i noworodkom też.

Linka nie widać. Wstaw gdzieś może jakiś podkreślnik w innym kolorze.

Skurcze mam bolesne, ale nie regularne... No zobaczymy... Mieliśmy układ, że da mecz obejrzeć.
Teraz powinno być widać
No właśnie strasznie ciężko tak czekać;/ no ale za to może jeszcze we wtorek zdążę pojechać na jeszcze jeden egzamin, będę miała wtedy 4 wpisy No o ile będę się na siłach czuła
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:07   #1785
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
ooo gdzie poza kolejkę się wcisnęła
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:50   #1786
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej tak nasza lipcoweczka sie rozpakowala troszke za wczesnie ale z dziewczynami wszystko w porzadku
Przed chwila druga pojechala do szpitala

Mam pytanie dziewczyny czy kupowalyscie kosz na zuzyte pieluchy?
Pozdrawiam
Mama Lipcowa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 22:45   #1787
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
a mi polozna mowila ze mozna podawac wode, szczegolnie jak jest goraco, bo wiadomo ze dziecku tez chce sie pic. jak nie bedzie dostawalo wody to bedzie wolalo co chwile cycka
No własnie, a jak np. dokarmiasz mm, bo nie masz dość pokarmu, to małemu chce się pić, a wody nie dostanie tak było u mnie...

Cytat:
udalo sie

kolezanka mnie tak rozbawila,ze myslalam,ze urodze

Cytat:
Kotku i troche wiecej ulewa,czesto po jakims czasie, takim serkiem (pewnie strawione mleko)
Cytat:
myslisz??? haha mozliwe

Cytat:
nalej do miski i pluskaj palcami

Kotku wymecze Cie dzis Czyli ten delicol dziala jak np mleko Nutramigen czy jakos tak?? poczytalam troche o tej nietolerancji i faktycznie chyba to mu dolega:/
Cytat:
u mnie bylo np 3 kromki chleba i 2 plasterki szynki i wez tu zjedz to co Ci dali.... prawie na samym chlebie

Robie tak samo... trzymam sie rygorystycznej diety, zeby nie bylo gorzej. Strasznie teskni mi sie do normalnego jedzenia... Ale dzis pozwolialm sobie zaszalec, bo oficjalnie ukonczylam dzis studia ( jeszcze obrona mgr) i poszlam do restauracji i zjadlam nalesniki z serem, musem wiśniowym, bita smietana i polewa czekolada Teraz az sie boje co bedzie..ale raz sie zyje!!

Wiesz co teraz moja mala juz sie troszke oganrela i da sie ja czasami ( ale to sporadycznie) zabawic- czy to grzechotka, czy to spiewem, czy to z nia rozmawiam, nosze na rekach, puszczam muzyka i z nia tancze i wiele innych.. ale byl taki czas ze ona nie chciala nic innego tylko byc na cycku. Jak odstawilam to byl ryk przerazliwy. I powiem Ci, ze probowalismy z mezem wszystkiego. Przyszla polozna i potwierdzila, ze mala chce byc na cycku i koniec. Sama nam doradzila smoczka, bo stwierdzila, ze inaczej nic przy sobie nie zrobie. Oczywiscie moje dziecie w ogole nie spalo w dzien.. i dni byly (i w sumie czesto nadal sa) takie... placz-cycek-placz-cycek... i tak do poznego wieczora. Ja wiem ze to minie i nauczylam sie cierpliwosci, ale wiem, ze sa takie dzieci, ktorych nie da sie niczym innym zabawic i odwrocic uwagi od cycka...

I jesli sie komus przyda. patent na udana kapiel Stosuje juz od dluzszego czasu Efekt? Moja kruszynka w ogole przy kapieli nie placze. Najpierw mocze pieluszke tetrowa w cieplej wodzie i klade na jej brzuszek i do wody... mala nie przezywa takiego szoku. Jak jest w wanience, pieluszka caly czas jest na jej ciele, ja co jakis czas polewam woda, zeby nie byla zimna i w miedzy czasie ja myje. Mala teraz uwielbia kapiele
Kropelki są oczywiście bez recepty z tymi dolegliwościami z brzuszkiem to jest tak, że po prostu trzeba próbować wszystkiego. Ilość kup nie ma tu nic do rzeczy. Objawem nietolerancji laktozy jest przede wszystkim ból brzuszka i gazy, chlupotanie w brzuszku, ale to wszystko też jest też przy nietolerancji białka. Kropelki to nie Nutramigen, ale jeżeli sytuacja nie jest tak powazna, że wymaga Nutramigenu (on jest śmierdzący i gorzki, dzieci generalnie niechętnie go piją, chociaż są wyjątki - córa koleżanki zapijała się Nutramigenem), na pewno można spróbować dać tę laktazę, żeby mleko się trawiło, a nie fermentowało cukrem.

Ja małego całego zawijam w pieluchę i z tą pieluchą chlup do wody

A ulewanie serkiem jak jest dużo, to może być też oznaką refluksu. Dziecko wtedy płacze, bo nawet jak nie ulewa, to czuje piekący ból w przełyku. Najważniejsze, żeby nigdy nie kłaść dziecka płasko - koniecznie trzeba unieść nóżki łóżeczka albo materacyk na płasko od strony głowy!

U nas rewelacyjnie sprawdza się oczyszczacz powietrza z nawilżaczem - nawet ja uwielbiam ten szumek

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-16 o 22:59
Stary 2012-06-16, 23:07   #1788
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję i trzymam kciuki za obronę!
Cytat:
Z bliźniakami, to nic dziwnego, że wcześniej...
Cytat:
Teraz powinno być widać
No właśnie strasznie ciężko tak czekać;/ no ale za to może jeszcze we wtorek zdążę pojechać na jeszcze jeden egzamin, będę miała wtedy 4 wpisy No o ile będę się na siłach czuła
Trzymam kciuki za egzamin. Ja swoją pracę odstawiam, i tak nie mogę się skoncentrować. Będzie co będzie. To tylko podyplomówka.

Moje małe się na drugiej połowie obraziło i poszło spać... Ale przynajmniej słowne jest i dało mecz obejrzeć. Muszę teraz bodziaka hiszpańskiego poszukać.

Zmykam spać, bo jutro o 3 gala boksu. Dobrej nocki!

Edytowane przez Tacca
Czas edycji: 2012-06-16 o 23:08
Tacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 23:11   #1789
izotropia
Rozeznanie

to jak lipcowki juz rodza to ja sie do nich przeniose bo ja to w sierpniu sie rozpakuje
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 23:21   #1790
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nie blizniaki. Napisalam dziewczyny w sensie mama i corka
trzymam kciuki za reszte pomyslnych rozwiazan

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 03:16   #1791
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Kapukat mam nadzieję, że już wkrótce waga ruszy w dół i odzyskasz dobre samopoczucie Na długo mama przyjeżdża?
dziękuję Ci bardzo mama na dwa tygodnie - i albo da nam popalić, albo da nam odpocząć. Mam nadzieję, że to drugie

Cytat:
ehh:/
co do kolendy...wszystkie ruchy dozwolone ja z moim mowimy,ze jak w grudniu uslyszymy jingle bells to pojda hafty Z drugiej strony, w grudniu to juz beda spore chlopaki,jak dozyjemy to bedzie sukces
ooo tak w grudniu to już po ząbkowaniu będzie

Cytat:
Anulka wiem,ale czepiam sie swojej beznadziejnosci Do tego boje sie.,ze jak jakas kiedys panna bedzie chciala mu sie dobrac do gaci,to ten bedzie opornie unikal tamatu albo przez to bedzie cichy,wstydliwy i zamkniety w sobie mam nadzieje,ze tak mu to zoperuja,ze nawet nie bedzie wiedzial,ze cos jest nie tak
będzie pięknie, jakby nigdy nie miał żadnej skazy.... a jak już się Panna dobierze, to on na pewno zrobi odpowiedni użytek

Cytat:
moj po Lefaxie wali cichacze i co jakis czas czuje smrodzik chociaz bylabym spokojniejsza jakbym co jakis czas slyszala glosnego pierda, mowie mu - zrob tak jak tata!

dobre - a potem on będzie mówił - robiłem tak jak tata

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Teraz używamy Fridy, ale przy takim katarku, to czasami nie wystarczy. Chociaż ostatnio jest lepiej, bo nauczyliśmy się jej używać. Jesteśmy bardziej odważni w ciągnięciu i opracowaliśmy sobie odpowiednią technikę Każdy ma swoją. Ja pociągam kilkakrotnie w szybkim tempie, a mój P raz, a porządnie
podziwiam, ja do fridy się nigdy nie przekonam.... już gruszka mnie obrzydza wystarczająco

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu 3posilki ale jakie małe!!! Nie wiem czy ja się tak rozbestwilam z jedzeniem czy takie porcje powinno się jeść ale jeśli tak to jestem w szoku. A może to po prostu recesja?

nie to nie Twoja wina, ja się zdziwiłam - tost na śniadanie i dwie łyżki płatków? na kolację kanapka? no jeszcze obiad był w miarę...ale to umrzeć z głodu tam można było. Ostatni posiłek o 16 ? ludzie!

[QUOTE=_millena;34738242]Mam chyba kryzys. Jestem wykończona. W zasadzie to mam serdecznie dość i dziś poprosiłam męża żeby się zająl małym, zamknęłam się w sypialni , zatkałam uszy i poszlam spać. Czuję sie jak mleczna krowa, przekładam go z cycka na cycka, nie chce mi usypiać, dokarmiam butlą a i tak ma mnie w d.upie. Dzisiaj już nawet wsadzilam go do wózka, woziłam po mieszkaniu, śpiewałam najpiękniejsze kołysanki, oszukiwałam smokiem, ale on po prostu miał to gdzieś i wciaż szukał cyca. Nie mam siły wiecznie go trzymać na cycku. nie mam cierpliwości. bolą mnie sutki, im wiecej on je tym ja mam wiecej pokarmu, w koncu jak mu sie zachce po 5 godzinach spać to moje cycki szaleją i produkują tyle tego pokarmu, zeby wystarczylo na kolejne 5 godzin ssania. jakby tego bylo malo rozchorowałam się. mam katar, kaszel, wlasnie mierzę temperaturę, łęb mnie naparza, gardło czerwone, nos obdarty. MAM DOŚĆ !!! OFICJALNIE SIĘ PRZYZNAJĘ !!! do tego ten mój młody dzisiaj caly dzień kicha.... mam nadzieje, ze to nie oznaka jakiegoś przeziebienia, tylko standardowe kichanie noworodka.
jestem na skraju wytrzymałości , jeszcze ze dwa takie dni i stracę kompletnie cierpliwość do tego dziecka, dzisiaj zastanawialam się czy nie wynajać kogos kto sie nim bedzie zajmować jak maz jest w pracy. ja bym tylko karmila. poważnie.... jest mi wstyd ze tak mysle i ze stracilam cierpliwość, ale nie mam zamiaru udawać ze jestem szczesliwa matką polką. patrzę na tego mojego syna i sie zastanawiam czemu inni mają dzieci ktore spią i jedzą w kólko, a mnie sie trafił egzemplarz bardziej wymagający. Nie chce zasnać w lozeczku, nie chce zasnac w wozku, w lozku, najlepiej mu sie spi na cycu.... a ja sobie na to nie pozwole, bo mnie to wykańcza... jak czytam o tych waszych grzecznych dzieciach to az mi sie plakać chce....
co zrobić zeby go zdjąć z tego cycka, zeby jadł i spał?? za chwilę dojdą pewnie kolki a wtedy na prawdę załapię deprechę, ja nie mam cierpliwości do dzieci, nie nadaje sie na takie akcje. spodziewałam się tego juz dawno , ale nie sadziłam ze nastąpi to po tygodniu.... 3 godziny temu zaczał jesc z piersi, oproznil dwie, nie chcial spać, maz dał mu jeszcze butle, 60ml. po takiej dawce zarcia powinien juz dawno odlecieć. niestety, wciaż się kreci i stęka i szuka cyca. NIE MAM JUZ SIŁY, na dzwięk jego płaczu i kwękania suty stają mi dęba ze strachu, że za chwilę znów będą musiały przecierpieć swoje.... gdzie mozna zakupić chociaż odrobinę cierpliwości i opanowania???

QUOTE]
widzę, że nie pamiętacie - jak Adaś zaczął kolki pisałam podobnie - że macierzyństwo nie jest takie cudowne jak wszyscy mówią. Dlatego łącze się w bólu i wiem co przechodzisz, ja wyrwać się jeszcze nie wyrwałam, bo ciągle coś - ale mam nadzieje, że jak moja mama przyjedzie to wreszcie odpocznę!

Cytat:
wiem ze to minie, tzn MAM NADZIEJE, bo w przeciwnym razie moje dziecko bedzie malo szczesliwe.

przygotowałam sobie sól fizjologiczną na te suty na szafce nocnej . u nas nie ma czasu na robienie czegokolwiek przed jedzeniem, bo on po prostu jest tak niecierpliwy ze wrzeszczy w niebogłosy jak nie dostanie jesc wtedy kiedy ON CHCE!
problem polega na tym, ze ja po prostu nie mam cierpliwości. a dodatkowo wkurza mnie to, ze nie moge robić rzeczy, ktore do tej pory robilam, ze nie moge jesc tego co lubie, jak czytam , ze Gabi wtrząchneła ciastka z cukierni to aż mi żołądek skacze w rytm koko euro spoko z żalu. Zjadłabym sobie ptasie mleczko, albo czekoladkę malutką, ciastko jakies, marze o kawie rozpuszczalnej, serze zółtym.... a boję się jeśc to wszystko, bo jak do humorów mojego dziecka dojdą jeszcze problemy z brzuszkiem to się chyba wyprowadzę.
dodatkowo patrzę na siebie i widzę w lustrze mega zmęczoną, zaniedbaną laskę w luźnych ciuchach z mokrymi kolami na cycach. I wiem, że będzie jeszcze gorzej, bo to dopiero początek.
Dzisiaj już nie wytrzymałam, mąż został w domu, więc rano zebrałam się i poszłam na zakupy sama. Powiedziałam mu, że ja po prostu musze wyjść do ludzi, muszę i przydźwigam to wszystko, poświęce się, a on niech zostanie z darciuchem. Przygotowalam żarcie dla młodego i wybiegłam szybko z domu Wracam po 30-40 minutach, a on nadal śpi.... z mężem w łózku, przytuleni. Mąz powiedział, że po prostu (!!!! ) się uspokoił i zasnął, że nie nakarmil go bo nie chciał go .. budzic....
i tak młody dospał jeszcze ponad godzinę od mojego powrotu.
To już chyba 3 czy 4 raz kiedy mężowi udaje sie go opanować, a ja nie posiadłam jeszcze tejże sztuki i to mnie dodatkowo wkurza. Maz teraz chodził do pracy, nie miał wolnego, ale chodził na 5-6 godzin. I odkąd on wychodził z domu ja mialam sajgon , czyli cyc , ryk, cyc, ryk, cyc, ryk, w zasadzie dopoki maz nie wrocil z pracy. Jak wracal, bral młodego na rece , tulił, młody szedl spać.
moje dziecko chyba mnie po prostu nie lubi ...

odbiegając na razie od mojego baby blues'a....
czy jestescie zadowolone z Lovelli ? nie dopiera mi w 40 stopniach. Młodemu pobrudziły się ciuszki od mleka modyfikowanego szpitalnego, ktore mialo kolor mlecznej kawy, i nie mogę tego doprać wogóle... na metkach bylo napisane ze pranie w 30 lub 40 st, sprbuje nastepnym razem nastawic pranie na 60. zobaczymy. na razie czesc zapralam sobie szarym mydlem recznie i wyplukalam w loveli i jakoś zeszło. ale nie chce mi sie do tego wszystkiego jeszcze prać ciuszki w rekach

jestem zdegustowana macierzyństwem

to nie dziecko Cię nie lubi - Ty pachniesz mlekiem, a on wie doskonale jak zmusić Cię do wyjęcia cycem - płacz.... nie poddawaj się, bo jak nie my to kto to przetrwa? jestem też matką diabła a nie aniołka i z zazdrością czytam o dzieciach takich jak Maciek _Agaty, bo pamiętam z przed kolek, moje dziecie też było takie cudowne.... niestety to czas przeszły

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ja w chwilach kryzysu powtarzam mantrę "to minie, to minie, to minie aż pojawią się nowe problemy"
Ale na serio, to taka chęć siedzenia non stop na cycu mija ponoć po 3 tygodniu. Nie wiem tego z autopsji, bo już byłam tak zdesperowana i obolała, że ok 3-4 tyg zaczęłam mocniej dopajać mm. Faktem jest, że mała u mnie nie chce się uspokoić, bo czuje mleko najlepiej uspokaja się u dziadka. Szkoda, że dziadek mieszka 50km od nas więc możesz się cieszyć, że chociaż mąż ma kojący wpływ na Twojego syna

Mam pytanie do mam, które używają Bobotica lub innych tego typu specyfików. Dajecie krople prosto do pyska? czy na łyżeczkę i dopiero do buzi?
My wczoraj zaoszczędziliśmy 100zł, bo nie musieliśmy jechać do pediatry. Kalina obsrała się od pleców po pępek ale niestety dziś od nowa polska ludowa, prężenie się, pryk i płacz. Ech...

co do mantry - ja już nie powtarzam, po prostu przywykłam. Wiem że to minie, czasmi mam ochote zostawić go w tył łóżeczku ryczącego ale potem stwierdzam że on niczemu nie jest winny i że niebawem dorośnie i go wykopie

co do kropli - ja daje na łyżeczce, takiej dla dzieci od 4 miesięcy tomiee tipee - jest fajnie wyprofilowana i maleńka
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 07:16   #1792
Tacca
Zakorzenienie

Witam słonecznie...
My na walizkach. 4.20 wstałam do łazienki i na wkładce dużo śluzu podbarwionego krwią. Skurcze były co 10 minut teraz 5-8. Jestem dopakowana, uprasowałam mężowi 4 koszule, co by miał w co się odziać. Skurcze bolesne, w dole brzucha, promieniujące w kręgosłupie.. Chciałam jeszcze do gina zadzwonić, ale chyba nie będę dzwonić, tylko pojedziemy. Wody nie odeszły.
Trzymajcie kciuki! Buziaki!

Edytowane przez Tacca
Czas edycji: 2012-06-17 o 07:17
Tacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:07   #1793
clauudik
Rozeznanie

Tacca powodzenia!!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:07   #1794
szerylka
BAN stały

witam dziewczyny
mało ostatnio się udzielam ale to dlatego że jestem załamana okazało się że mój malutki ma przepuklinję pachwinową którą trzebaq operować jak będzie ważył 8kg
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:15   #1795
_agata
Zakorzenienie

Jedną ręka trzymam bo druga karmi sępa

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 08:36   #1796
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Cześć,

Nie nadrobię Was na pewno. Chce poinformować że Zosia przyszła na świat 12.06. Opisu porodu nie napiszę, bo nie chce nikogo straszyć. Po tygodniowym pobycie w szpitalach jesteśmy w domu. Nasze dziecko jest na szczęście zdrowe i to w tej chwili jest najważniejsze. Uczymy się siebie nawzajem i tym się cieszymy, choć zmęczenie fizyczne i psychiczne daje znać. Przekonałam się, że mam wspaniałego faceta , na którego mogę zawsze liczyć.
gratulacje
Cytat:
kurcze to moze ja tez zaczne podawac, moze to moje mlode piskle tez ma problem z jelitkami i dlatego taki niespokojny jest... chyba nie zaszkodze jak podam profilaktycznie prawda?

gratulacje!!!!

a ja przesylam foty mojego terrorysty.
Załącznik 4730611

Załącznik 4730612
Boski terrorysta.Mój Szymon też tak śpi
Cytat:
Witam słonecznie...
My na walizkach. 4.20 wstałam do łazienki i na wkładce dużo śluzu podbarwionego krwią. Skurcze były co 10 minut teraz 5-8. Jestem dopakowana, uprasowałam mężowi 4 koszule, co by miał w co się odziać. Skurcze bolesne, w dole brzucha, promieniujące w kręgosłupie.. Chciałam jeszcze do gina zadzwonić, ale chyba nie będę dzwonić, tylko pojedziemy. Wody nie odeszły.
tacca trzymam mocno kciuki Wkońcu się doczekałaś
Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
mało ostatnio się udzielam ale to dlatego że jestem załamana okazało się że mój malutki ma przepuklinję pachwinową którą trzebaq operować jak będzie ważył 8kg
Ojejj mam nadzieję że wszystko zakończy się pomyślnie.

Nie ma co Szymon umie się zachować w gościach Pojechaliśmy wczoraj na mecz i grilla.Szymon przespał od 19 do 23.30 obudził się dopiero w domu.Było łącznie z dziećmi chyba ze 30 osób,były krzyki,tąbki naprawdę było bardzo głośno a moje dziecię spałoFilip się wylatał,padł jak kawkaRozładowałam jego energie

Wczoraj byliśmy u fryzjera tzn Filip był i M,ja władowałam się z wózkiem,nakarmiłam Szymona i zasnął przy dzwiękach suszarki

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:17   #1797
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe skończy się spanie
ale teraz to masakra normalnie śpiączka jak w I trymestrze kłucia gdzieś w szyjce też mam

a poniżej brzuch równy 38tc
piękny
ja często tęsknię za swoim ...

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Cześć,

Nie nadrobię Was na pewno. Chce poinformować że Zosia przyszła na świat 12.06. Opisu porodu nie napiszę, bo nie chce nikogo straszyć. Po tygodniowym pobycie w szpitalach jesteśmy w domu. Nasze dziecko jest na szczęście zdrowe i to w tej chwili jest najważniejsze. Uczymy się siebie nawzajem i tym się cieszymy, choć zmęczenie fizyczne i psychiczne daje znać. Przekonałam się, że mam wspaniałego faceta , na którego mogę zawsze liczyć.
gratuluję serdecznie duzo zdrowka dla córeczki i mamy

Cytat:

a ja przesylam foty mojego terrorysty.
a nie wygląda na terrorystę

Cytat:
Pamiętajcie jeszcze dziewczyny, że zwłaszcza jak jest gorąco, to dziecku też chce się pić!! Jak nie będzie chciało pić, wody nie wypije. Ale naprawdę, proponujcie! Ja nie wiem, kto wymyśla te teorie o reglamentowaniu dziecku wody... Mój tak się dzisiaj przyssał do czystej wody, że od razu drastycznie spadło nam zapotrzebowanie na mleko!
muszę spróbować może Tosi chce się pić dlatego tak wrzeszczy cały czas chociaż niedawno jadła
a jaką wodę dawać? przegotowaną z kranu czy mineralną? i ile?

Cytat:
Alfa brzuch mega

rzeczywiście nie wyglądasz jakbyś miała rodzić

Cytat:
Witam słonecznie...
powodzenia kochana kciuki zaciśnięte

dziś idziemy do dziadków no ciekawe czy będzie wrzask...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:31   #1798
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
muszę spróbować może Tosi chce się pić dlatego tak wrzeszczy cały czas chociaż niedawno jadła
a jaką wodę dawać? przegotowaną z kranu czy mineralną? i ile?

.
Kup normalną wodę mineralną niegazowaną, koniecznie niskozmineralizowaną. Dla maluszków polecana jest np.niegazowany Żywiec Zdrój. Michał był na nim chowany są też specjalne wody dla dzieci np. Baby Zdrój widziałam w markecie czy woda Humany.
Wodę przegotowujesz, odstawiasz do ostudzenia i podajesz w temperaturze pokojowej cała filozofia podajesz i niech pije, ile chce. Więcej niż potrzebuje, na pewno nie wypije Jeżeli nie wypije, to znaczy, że nie potrzebuje, ale ja proponuję kilka razy dziennie. Na razie nie jest gorąco, to Wojtek popija tak raz dziennie.

A powiem Wam jeszcze dziewczyny, że cocoonababy sprawdza się nam świetnie! Mały jak marudził, to taki zmarudzony w kołysce nie chciał spać, a w kokoniku śpi aż miło. I wszędzie go mogę przenieść. Mam też wrażenie, że te lekko uniesione nóżki i fizjologiczna pozycja bardzo pomagają na brzuszek. Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z zakupu, na pewno nie jest to zbędny gadżet

Mój mąż się własnie śmieje, że powinnam otworzyć płatną infolinię 0-700 i będzie kasa lecieć za porady na brzuszek!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-17 o 09:36
Stary 2012-06-17, 09:41   #1799
niunia32
Zakorzenienie

Czesc !
Moje dziecko od dwóch dni robi z jednej piersi smoczek. W ogole mamy chyba problem z przystawieniem do niej. Niby łapie, , pije. Ale jak wypluje to wariuje. Szuka, krzyczy, denerwuje sie a jak złapie to trzyma go w buzi. A tak nie.było :-(
Z lewa piersią tak nie robi. Normalnie nie wiem o co chodzi :-(

Musze kupic jakieś kropelki na ten jej bol brzuszka g i problemy zgazami.
Kiedy należy podejrzewać refluks?

Taca powodzenia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:51   #1800
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Kup normalną wodę mineralną niegazowaną, koniecznie niskozmineralizowaną. Dla maluszków polecana jest np.niegazowany Żywiec Zdrój. Michał był na nim chowany są też specjalne wody dla dzieci np. Baby Zdrój widziałam w markecie czy woda Humany.
Wodę przegotowujesz, odstawiasz do ostudzenia i podajesz w temperaturze pokojowej cała filozofia podajesz i niech pije, ile chce. Więcej niż potrzebuje, na pewno nie wypije Jeżeli nie wypije, to znaczy, że nie potrzebuje, ale ja proponuję kilka razy dziennie. Na razie nie jest gorąco, to Wojtek popija tak raz dziennie.

Mój mąż się własnie śmieje, że powinnam otworzyć płatną infolinię 0-700 i będzie kasa lecieć za porady na brzuszek!
dzięki i jak karmię piersią to też bez problemu mogę wodę podawać

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Czesc !
Moje dziecko od dwóch dni robi z jednej piersi smoczek. W ogole mamy chyba problem z przystawieniem do niej. Niby łapie, , pije. Ale jak wypluje to wariuje. Szuka, krzyczy, denerwuje sie a jak złapie to trzyma go w buzi. A tak nie.było :-(
Z lewa piersią tak nie robi. Normalnie nie wiem o co chodzi :-(

Musze kupic jakieś kropelki na ten jej bol brzuszka g i problemy zgazami.
Kiedy należy podejrzewać refluks?

Taca powodzenia
przylaczam sie do pytania

a z ta piersia to nie mam pojecia co to moze cos tam sie zatkalo i mleczko nie leco z niej... nie... nie wiem

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości