|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on podobno juz w wieku 23 lat mial siwe wlosy, wiec ze mna i tak nie jest zle, jego siostra ma 40 lat i gdyby sie nie farbowala bylaby siwa w 100%, a moja mama ma niespelna 50 i siwych ma moze 30% , taki ten swiat nieuczciwy Kiciu... pieknie tam
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
co za okropny dzien!
- nie zdalam egzaminu, bo gosciu tak pilnowal ze glowa mala - dzwonie do TZ i ponoc babka nie dopuscila 50 osob do egzaminu bo nie zalogowali sie na jakiejs stronie!!!!!! a moj TZ ponoc sie logowal i widze ze jest zarejestrowany tam juz od 2009 roku!!!! i ma miec poprawke we wrzesniu!!!! - o malo nie rozwalilam samochodu - wyklnelam jakas babke przy tym - i polska przegrala no wymiekam.... jak to jest z tymi egzaminami? Przeciez ma liste z wykladow z obecnosci... czy ma prawo ot tak nie dopuscic bo wymyslila sobie jakies "logowanie" ????
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-06-16 o 23:41 |
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przelazłyśmy z koleżankami przez bramę nad ranem
|
||
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ---------- 20 DDŚ ![]()
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będę szukać teraz spinek do koszuli z motywem rowerowym. Jeśli któraś gdzieś widziała takie to poproszę o namiary
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/rewelacyjne-spinki...410215088.html http://allegro.pl/spinki-do-mankieto...379433409.html http://allegro.pl/spinki-do-mankieto...409983588.html http://allegro.pl/srebrne-spinki-do-...406547572.html http://noblelashes.pl/upominki-rower/p,4321
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane
![]() Wybaczcie że nie będę cytować, ale mówiąc w skrócie nie wiem jak się nazywam ![]() Wczoraj cały dzień w KRK. Byliśmy w Salezjańskim Ośrodku Misyjnym w ramach zajęć, jesli będziecie mieć kiedyś dzieci wybierzcie się tam, jest tam park, podzielony na rożne kontynenty a na nich np rekonstrukcja wioski z Ghany, Boliwii, Mongolii, można zobaczyć jak ludzie mieszkają- rzeczy są prawdziwe, autentyczne , domki zbudowane z materiałówn przywiezionych z tych krajów. Można posłuchać o edukacji w tych krajach, jak dzieci się uczą, zobaczyć ich zeszyty itp. Dla małych dzieci rewelacyjna sprawa, aby zobaczyły jak mają inne dzieci na świecie. Wyrwał mnie jeden Włoch Miałam ubaw ![]() Później egzamin na uczelni- wróciłam do domu o 17 spocona jak kura, wskoczyłam pod prysznic, ogarnęłam się i pojechaliśmy na błonia do strefy kibica. Ahhhhhh! Był piękny doping, szkoda że przegrali, ale mimo wszystko fajnie było przeżyć takie wydarzenie. Kindziu piękne Wasze górskie zdjęcie ![]() Kocurku
Smerfetko Wszystkiego cudownego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA ![]()
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam wiecej fotek TŻ w garniaku na pocztę, bo mam mętlik w pewnej kwestii... Help
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
zostałam słomianą wdową i mam całe mieszkanie dla siebie se se se Otworzyłam całe drzwi do mojego przeogromnego balkonu (staną tam 2 osoby i koniec balkonu) i tym samym wmawiam sobie, że przemieniłam pokój w wielki taras Piękna jest pogoda, ja mam kawkę, mój wypasiony taras i idę Was nadrabiać ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Kooocurku, Smerfetko życzę Wam szczęścia i miłości i oby każdy dzień Waszego życia była tak piękny jak ten wczorajszy
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: doczytałam Bierzesz plastry anty? albo tabletki? Ja wpadałam w takie histerie przy plastrach. Normalnie roz*****ol był ![]() Jeśli nie, ale nadal jest to związane z pms, zostaje Ci ćwiczenie "kontroli". To może wydawać się głupie, ale trzeba ze sobą gadać, mówić sobie "czekaj, czekaj, czekaj, czekaj" kiedy czujesz, że nadchodzi smutek lub złość. Do tego polecam melisę 2 razy dziennie. Też pomaga Jeśli to stres przedślubny, a nie żaden poważny problem. Kochana, ale po co się stresować?! Co by nie było, będzie to i tak najpiękniejszy Wasz dzień. My się tu troszkę nakręcamy na te szczegóły, szczególiki, rozkładamy na czynniki pierwsze wszystko co tylko można, bo chyba za dużo czasu mamy Ale to nie jest ważne. Najpiekniejsze jest to, że ukochana osoba patrzy Ci w oczy i mówi, że Cię kocha słowami przysięgi. Nawet gdybyście stali prze ołtarzem w porozciąganych t-shirtach, będziecie czuć to samo! Kiedy zaczynasz się martwić detalami, staraj się myśleć o tym co najważniejsze. W 100% gościom nie dogodzić bo każdy jest inny i lubi co innego. Każdemu nie będzie podobać się Twoja suknia, bo każdy ma inny gust i siebie widziałby w takiej lub innej. Ma się podobać Tobie i Twojemu TŻetowi. Kropka.
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2012-06-17 o 10:25 |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ech, dzięki Wam za wsparcie, przepraszam, że tak smucę, nie wiem, czemu tak jest.....
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj sobie dobrze przemyśleć, co tak naprawdę Cię drażni i dlaczego? Czy warto to rozgrzebywać czy może nic się nie stanie jak odpuścisz. Warto nad sobą pracować, bo takie nastroje dają w kość samemu sobie, już nie mówiąc o otoczeniu.
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no mi chodziło to po głowie ale był biały dzień pełno ludzi (jak to w weekend) ciekawe jak długo ma być tam remont a tak w ogóle podjełam się (na dzień dzisiejszy) wejścia w kiecce na górę trzech krzyży nie będzie to proste ale znalazłam drugą drogę która jest trochę bardziej płaska resztę jakoś tam wejdę po kamyczkach ![]() my właśnie z TŻtem wstaliśmy z łóżka jak ja kocham spać u niego
|
|
#4068 | ||
|
Konto usunięte
|
Wiajcie panny i panienki
przeczytałam wszystko wczoraj ale nie miałam siły cytować bo mój tż ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dla kocukra i smerfetki najlepsze życzenia na nową drogę życia!!!
**
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34754971]Wiajcie panny i panienki
przeczytałam wszystko wczoraj ale nie miałam siły cytować bo mój tż ![]() jak ja bym chciała mieć 20ddś człowieczku ja myślę że to stres przedślubny, niektóre osoby przechodzą go tak silnie, jedyne co Ci mogę doradzić to zrob sobie dzień z tż gdzie zajmujecie się tylko sobą[/QUOTE] ech, ja bym chciała mieć 100 dni do ślubu....niestety najbliższy dzień dla siebie możemy mieć 1 lipca.....a i to niekoniecznie, bo pewnie się wynajdzie coś do zrobienia....ech.....rodz ice sobie jadą w górki się odstresować od przygotowań, a ja...cóż....nie mogę.....
|
#4071 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na ślubie koleżanki i dekoracje robiła ta sama kwiaciarnia co mój bukiet
Jestem przeciwniczką dekorowania klatek schodowych, tfu, byłam aż do wczoraj. Zrobiły tak cudowną, piękną, nowoczesną dekorację klatki, że stałam i patrzyłam z rozdziabioną gębą i nie mogłam uwierzyć, że tak się da! ![]() Na drzwiach młodek wisiało białe serce zrobione z białych piórek, taki a la wieniec. Poręcze były delikatnie oplecione białym tiulem, na zakrątach były tak powiązane, w niby kokardy, ale nie do końca i było przywiązane serducho zrobione jakby z drobnych gałązek. Na parapecie znów był położony tiul, brzydkie donice oplecione tym tiulem, na klamce okiennej znów takie serducho z gałązek, a na parapecie w tym tiulu leżało kolejne serce z gałązek tylko pełne w środku. Drzwi do klatki to był tylko tiul, zawieszony przy daszku i puszczony zwiewnie po obu stronach, a nad wejściem wisiały kolejne serca z piórek, tak jedno na drugim duże i małe Jak mi się nie udało dobrze opisać, macie fotki (niestety z telefonu)
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755021]a dużo Wam jeszcze zostało do załatwienia?[/QUOTE]
dwie spowiedzi, (pierwsza chyba dziś....), kwiaty, wszystkie napoje poza wódką i wodą, podziękowania dla rodziców, moja bielizna, buty na zmianę, wybrać piosenkę na pierwszy taniec i coś do tego przećwiczyć (nie potrafimy tańczyć, więc będzie spontan w dużej części), dogadać dojazdy gości, oprawę mszy - przyjaciel TŻeta ma śpiewać, ale nie wiem jak to zorganizować..., zaprowadzić TŻeta do fryzjera żeby wymodelować mu zarost, rozdać kołocz gościom (śląska tradycja - mamy to robić gdzieś 27,28 czerwiec), biżuteria się robi, podziękowania dla gości też, dogadać dekorację kościoła, dogadać szczegóły na sali, pogadać z fotografem, zespołem, kupić łóżko, karnisze i firany (to przed przeprowadzką zrobić trzeba), przeprowadzić się na tyle żeby po weselu móc jechać do siebie.....i pewnie coś jeszcze, a najgorsze, że ja pracuję od 12 do 20 aż do 6 lipca, urlop mam dopiero 12....a TŻet ma teraz na 18. 30, czyli ciężko iść razem cokolwiek załatwić.... w poniedziałek 1 przymiarka sukni, i kolejne co tydzień, oczywiście w mieszkaniu non stop trzeba sprzątać, bo ciągle się coś wierci, pyli itd... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
#4074 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wrzuć na luz jak pytałam ości to mówią że wygląd koscioła ię nie liczy tylko oprawa jak mówią przysięgę młodzi i jak ksiądz prowadzi mszę ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Człwoieczku ja też będę miała balony i na każdym śląskim weselu którym byłam były i nikt nie uważał tego za kiczowate.W dodatku będę miała kotyliony i bolerko a to też podobno jest kiczowate ![]() Teraz ludzie uważają że to kicz i wiocha ale pamiętajmy że tak naprawdę wyprawiając wesele już robimy wiochę bo w innych krajach jest tylko obiad dla gości i do domu się rozchodzą |
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale skoro twój TŻ się logował to chyba powinien być dopuszczony?
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
Ewuszka dekoracja bardzo fajna! zdolne te babki są
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pomyśl co możesz załatwić sama - pomyśl co TŻet może załatwić sam - ustalcie razem Wasze oczekiwania, spiszcie w Wordzie - kiedy osobno będziecie załatwiać, bierzecie kartki ze sobą - pomyśl co można załatwić telefonicznie lub mailowo (ja deko kościoła załatwiałam mailem wyłącznie!!! szczegóły na sali dogadywaliśmy głównie mailem - zrobiliśmy wielgachną rozpiskę co jak ma być i posłaliśmy, szczegóły z DJem załatwiliśmy mailem - też posłaliśmy wielką rozpiskę - plan imprezy. - taniec można poćwiczyć też rano jeśli nie robicie układu, to tak naprawdę raz lub dwa sobie potańczcie, a potem spontan i będzie pięknie, będą takie emocje, że będziecie fruwać po parkiecie.- wybierz 5 piosenek, które Ci się podobają, napisz TŻetowi, żeby przesłuchał i wybrał jedną. + zadawaj nam pytania, chętnie doradzimy jak coś zorganizować edit: co to klatki, pokaż mamie te zdjęcia, może jej się spodoba i zamiast firan kupicie taki tiul? Z tego co kojarzę to rolka na all kosztuje 12zł. Nie musi być tak dużo serc, może 2 na drzwi do mieszkania i drzwi do klatki wystarczą? I zamiast piórek powiesić takie z gałązek, w kwiaciarnich można kupić, albo na all. A balon też mogą być fajne - wszystko zależy jak się to zrobi
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2012-06-17 o 11:04 |
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755221]powiem Ci tak ze ten kołacz już tak się nie roznosi gością jeśli idą na ślub i wesele (my nie roznosimy dajemy na koniec)umówcie się z foto i zespołem jednocześnie, przynajmniej zaoszczędzisz czasu i nie będziesz musiała tłumaczyć tego samego dwa razy. co do domu to przecież możecie na początku spać na podłodze albo nawet głupim materacu
wrzuć na luz jak pytałam ości to mówią że wygląd koscioła ię nie liczy tylko oprawa jak mówią przysięgę młodzi i jak ksiądz prowadzi mszę[/QUOTE] z foto i zespołem nie da rady się razem spotkać, a kołocz już zamówiony, właśnie dla tych co nie idą na wesele.....problem nie polega na tym, że nie da się tego ogarnąć, tylko, że ja nie mam czasu, nie mam nawet prawka żeby gdzieś pojechać.... zresztą, to nawet nie chodzi o ilość rzeczy do zrobienia tylko po prostu nie chce mi się tego robić, nie chcę ślubu i nie chcę wychodzić rano z łóżka.....
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie
![]() Na początek chciałam się pochwalić swoim manicure hybrydowym ![]() Na ślub będziemy trochę zmieniać tzn. nie będzie tego koloru co jest na małym palcu bo jest za jasny i chyba pokombinujemy z kolorem z kciuka tzn. on będzie tylko damy jeszcze ton jaśniejszy żeby ładnie przechodziły te kolory. Wczoraj wreszcie opaliłam plecy - tak naprawdę dalej mam kilka odcieni brązu bo na szczęście opalam się na brązowo ale przynajmniej nie widać już tak białych ramiączek. Wpadłam w jakąś paranoję z tymi plecami chyba też tak trochę panie w salonie mnie nakręciły - suknia ma mocno wycięty dekolt na plecach i te wszystkie odcienie brązu będą widoczne (włosy będę luźno upięte w jakiś mini kok, welonu brak) ale przecież z powodu nierówno opalonych pleców ślubu nie odwołam. A na ślubie będę pachnieć prezentem od K czyli Idole Armani. Jest taki inny niż te co miałam do tej pory zawsze wybierałam lekkie a ten jest taki troszkę cięższy po prostu inny. Edytowane przez Karolina_83 Czas edycji: 2012-06-17 o 11:08 |
|
|
|
#4080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

on podobno juz w wieku 23 lat mial siwe wlosy, wiec ze mna i tak nie jest zle, jego siostra ma 40 lat i gdyby sie nie farbowala bylaby siwa w 100%, a moja mama ma niespelna 50 i siwych ma moze 30% , taki ten swiat nieuczciwy
no nic przepłyneliśmy sie statkiem i znaleźlismy idealny wąwóz
Przelazłyśmy z koleżankami przez bramę nad ranem