|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755221]Człwoieczku ja też będę miała balony i na każdym śląskim weselu którym byłam były i nikt nie uważał tego za kiczowate.W dodatku będę miała kotyliony i bolerko a to też podobno jest kiczowate
![]() Teraz ludzie uważają że to kicz i wiocha ale pamiętajmy że tak naprawdę wyprawiając wesele już robimy wiochę bo w innych krajach jest tylko obiad dla gości i do domu się rozchodzą[/QUOTE] Tylko tu nie o to chodzi, co ludzie powiedzą tylko, że mnie osobiście się to nie podoba.
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Ściągnęłam dziś zdjęcia z telefonu, więc pochwalę się moim ślubnym bukietem
![]() (zdjęcia są niestety fatalnej jakości, więc musicie sobie w wyobraźni poprawić )
|
|
#4083 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i Wy też.....
|
|
#4085 |
|
Konto usunięte
|
Mały człowieczku a kto finansuje Wam wesele?
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755414]Mały człowieczku a kto finansuje Wam wesele?[/QUOTE] rodzice....moi rodzice, bo tak chcieli, ech, to długa historia....już nie chce mi się nawet o tym myśleć, jak teraz powiedziałam ostatnio, że chcieliśmy sami organizować wesele to o mało nie zostałam wyrzucona z domu. gdyby nie rodzice to mielibyśmy obiad i mieszkalibyśmy u teściowej.....a tak mamy swoje mieszkanie...coś za coś....
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj się nakręciłam, że kupimy garnitur/smoking TŻowi, jednak okazało się, że mówiąc "zobaczymy garnitury" miał na myśli tylko wejście do sklepu na 10sekund o_O Także dalej nic nie załatwiliśmy A tu 55 DDŚ zostało. Na razie na tapecie temat magisterki. Mam nadzieję, że uda się wyskoczyć do Augustowa między TŻa a moją obroną i spotkać się z księdzem. Myślicie, ze jeśli poda nam liczbę par biorących z nami tego dnia ślub, to ona raczej już się nie powiększy? Piękne dekoracje domu PMki! |
|
|
|
#4088 | |
|
Konto usunięte
|
No to sama widzisz, może warto zacisnąć zęby w końcu to tylko klatka schodowa.... Mogliście trochę poczekać ale sami organizować wesele, a tak skoro oni Wam płacą to się wtrącają i będą Wam to wypominać
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie Ci dodam, że przerabianie starych rzeczy, robienie czegoś z niczego jest teraz supermodne! Szkoda, że rodzice tacy władczy są :/ Ja mam taki charakter, że nie pozwolę sobie wejść na głowę. Nawet teściowej przed ślubem powiedziałam "że po moim trupie" jak mnie co czegoś próbowała przekonać A swojej mamie też potrafiłam wygarnąć, że jak jej się coś podoba, a mi nie, to jej problem, bo ma być tak jak mi się podoba, albo się sama na weselu będzie bawić
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755509]
nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie 3msc przed ślubem ostatecznie rezerwuje się termin.[/QUOTE] Właśnie nie mam pojęcia... niewiele pamiętam z wizyty tam, bo byłam mega zażenowana - po wejściu zaczęłam wręcz biec do pokoju, gdzie proboszcz jadł zupę i ksiądz mnie łapał i zatrzymywał <facepalm> Mam nadzieję, że będzie tak jak u Ciebie, bo nie wiem, czy jest sens myśleć o jakichkolwiek dekoracjach kościoła... Cytat:
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh, teraz mi się przypomniało coś zabawnego......jak mama jeszcze nie miała pomysłu na poprawiny to wymyśliła, że każdy spotka się ze swoimi gośćmi przyjezdnymi na obiedzie w domu, a potem wspólnie na ogrodzie. I UWAGA! chodziło o to, że ja mam jeść w niedzielę obiad u siebie w domu, a TZet u siebie z rodziną....
|
|
#4092 |
|
Konto usunięte
|
u mnie ksiądz nie pozwala na dodatkową dekorację kościoła ale może to i dobrze
w końcu on mówi że najważniejsze jest przeżycie duchowe
|
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() Cytat:
mam już przygotowany bristol na passe-partout, może w tym tygodniu drzewko zawiśnie na ścianie [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34754971]Wiajcie panny i panienki [/QUOTE] a stateczne mężatki?
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755722]u mnie ksiądz nie pozwala na dodatkową dekorację kościoła ale może to i dobrze
w końcu on mówi że najważniejsze jest przeżycie duchowe[/QUOTE]U nas jest taka opcja... Ale powiedział, że msza trwa około godziny, więc jeżeli my jesteśmy na 16, to możemy ani tego nie rozłożyć (bo ktoś ma mszę na 15 i swoje kwiatki), ani zebrać (bo inna para jest na 17). |
|
|
|
#4095 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę Wam powiedzieć że jak na razie mamy potwierdzoną ilość ości na 53 osoby |
||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
No i sen o ćwierćfinałach się nie ziścił...
![]() Mimo to uważam, że nasza drużyna grała naprawdę dobrze. Wszystkie trzy mecze były pełne emocji i za to im dziękujemy! Ja dalej będę oglądać mecze i teraz kibicuję Czechom. Mimo, że to oni wysłali naszą drużynę do domu to czuję do nich sąsiedzką sympatię . A po wczorajszych meczach to cieszę się jedynie, że Rosja nie wyszła z grupy ![]() melody czasem bywają takie dni, że cały świat skupia się przeciwko nam. Najważniejsze, że nie doszło do żadnego wypadku a egzaminami się nie przejmujcie. Nie to po jest drugi termin, żeby zaliczać w pierwszym ![]() ewuszka śliczna ta dekoracja klatki . A macie może jeszcze jakieś inspiracje co do udekorowania bramy? maly_czlowieczek kochana spróbuj oderwać się na chwilę od myślenia o dekoracjach, kwiatach itp. Spróbuj spojrzeć na to wszystko z boku i zastanowić się, że może jednak nie warto się przejmować bo to są tak naprawdę mało istotne rzeczy. My przejmujemy się każdym jednym szczegółem a potem tak naprawdę nikt nie będzie tego pamiętał. Ba, nawet same nie będziemy na to zwracać uwagi. Będziemy liczyć się tylko my: Państwo Młodzi i to, że w tym dniu stajemy się rodziną . Nic dziwnego, że Twoja mama trochę świruje. W końcu niecodziennie wydaje się córkę za mąż ![]() W temacie euro-ślubnym, znalazłam przypadkowo fotki ze ślubu Kuby Błaszczykowskiego sprzed dwóch lat
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja plodzilam projekt lazienki na zmiane z projektem przypinek i fotoksiazki Cytat:
ale edukacja nie pozwolila. Chcialabym tez kiedys adoptowac dziecko z Afryki, ale tak naprawde, nie na odleglosc, ale z tego co wiem w PL jeszcze nie ma takiej mozliwosci Wlosi sa pocieszni i przy podrywaniu maja najlepszy bajer Dziwne, ze Ci sie od razu nie oswiadczyl [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34754971] jak ja bym chciała mieć 20ddś [/QUOTE] zamien sie ja chyba do wesela nabawie sie wrzodow zoladka, taki mam scisk non stop a to bedzie moja podstawowa emotka na najblizsze 20 dni --> Ewuszka piekne kwiaty tararara, jestem juz pieknie odpowiednio opalona, delikatnie i brazowo
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się chciałam pożalić
wczoraj byliśmy na moście we Wrocławiu na Ostrowie Tumskim, gdzie 2 lata temu powiesiliśmy naszą kłódkę i co? kłódki nie było ![]() jeszcze w listopadzie widziała ją moja córka, zrobiła nawet zdjęcie
|
|
#4099 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755955]
powieście nową na znak zawarcia małżeństwa [/QUOTE] to samo powiedział mój małż
|
|
#4101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Ładne zdjątka
![]() Mały_człowieczek, głowa do góry! Liczysz się tylko TY i Twój Tż
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
my jesteśmy sami i mamy panią co zawsze ozdabia kościół, wczoraj moja mama była zobaczyć i dekoracja była za 600 zł co wg niej jest baaardzo dużo, a podobno była bardzo biedna, nawet krzesła nie były przykryte, a co dopiero ozdobione....
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
czlowieczku wiem, że każda z nas tutaj chciałaby mieć wymarzony ślub, ze wszystkimi szczegółami dopracowanymi ale sama już po sobie zauważyłam, że nie zawsze się da. Ja też mam wiele rzeczy z których nie jestem zadowolona:
- chciałam przyjęcie w restauracji na max 100 osób - mam weselisko na 200 osób z własną kucharką ![]() - TŻ i rodzice kupili taką wódkę, której bardzo nie chciałam i do tej pory jestem wściekła na nich - marzyłam o kwartecie smyczkowym w kościele, będziemy mieć tylko naszego poczciwego organistę - nie chciałam żadnej orkiestry pod domem, ale niestety będą grać - nie stać nas na kamerzystę, którego sobie upatrzyłam więc będziemy mieć najprostszy film, bez teledysku ślubnego Pogodziłam się już z tym, że pewnych rzeczy nie zmienię choćbym chciała
|
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
A najważniejsze fablous, że zostaniesz żoną swojego męża
I to jest najcenniejsze!
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci że warto, mnie się bardzo podobało, dziewczyny które Nam opowiadały o poszczególnych krajach były tam kilka razy na misjach, można się wiele rzeczy dowiedzieć. Nie wiem jak tam wyglądają wejścia samemu, my byliśmy w blisko 70 osobowej grupie. Swoją drogą byla TVP Kraków i nagrywała materiał jak kibicujemy PL. Ja się ulotniłam Nie chcę być fejmys.Przez najbliższe 2 tyg mam spokój z egzaminami muszę teraz sklecać moją magisterkę bo do 26 czerwca mamy oddać I rozdział Zaproszeń mamy nadal mnóstwo, więc mówiąz oględnie jesteśmy z tym w totalnej dupie, co mnie okropnie stresuje.
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
karolina - fajnie wyszedł ten manicure ewuszka - śliczny miałaś bukiet! Zakwitły mi anemony - niestety żadnego białego, same czerwone i niebieskie - oba z czarnymi środkami Kupiłam dziś piękne pudełko na koperty. Byłam w zoologicznym po karmę i przy okazji zerknęłam do sklepu z dodatkami do mieszkania. Pudełko jest okrągłe, w róże, bardzo przypadło mi do gustu. Idę się poopalać |
|
|
|
#4108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
się wie ![]() Cytat:
to przykre co piszesz, bo nawet jeśli Cię ktoś tam denerwuje to powinnaś cieszyć sie że już niedługo będziesz żoną Twojego TŻa Ogranicz ilość rzeczy do zrobienia, bo niektóre są naprawdę zbędne. Z usługodawcami wcale nie trzeba sie spotykać, wystarczy kontakt mailowy/telefoniczny, do mieszkania kupcie tylko niezbędne rzeczy (po co Wam karnisze i firany? my jesteśmy prawie rok po remoncie mieszkania i nadal nie mamy firan ) Butów na zmianę tez nie musisz kupować jeśli masz jakiekolwiek wygodne buty na stanie (nowe buty są zazwyczaj niewygodne więc gubi sie sens butów na zmianę które powinny być wygodne )Cytat:
No i po mistrzostwach ale przynajmniej już nie musimy się stresować tylko kibicujemy innym drużynom Mimo wszystko fajnie było wczoraj na strefie kibica, robi wrażenie jak ileś tam tysięcy osób na stojąco przed telebimami śpiewa hymn
|
||||
|
|
|
#4109 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest druga droga którą wróciliśmy http://marek_ems.republika.pl/substr...orzeniowy.html a co do sesji w kazimierzu to ja juz nie mogę się doczekać jak jedliśmy obiad na rynku akurat jedna para miała sesję jezdzili bryczką Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niektórych miastach walcza z tym ![]() a jeszcze idąc na rynek w kościele był slub modzi jechali taka bryczką a jedna laska (gość) miała takie buty a'la lady gaga (bez obcasów z wysoką platformą/koturną tylko na palce)
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34755955]raz w tyg idź na solarium zeby ją podtrzymać
![]() powieście nową na znak zawarcia małżeństwa chodzac raz w tygodniu na solar wygladalabym jak spalony skwarek, chyba ze na 3 min poza tym jakos nie przepadam za solarium, ide jesli juz musze, na szczescie w 90% wystarcza slonko, bo szybko sie opalam [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34756008]słowo męża rzecz święta [/QUOTE] PROJEKT PRZYPINEK GOTOWY Co do wielkich zali na forum to tez sie pozale Strasznie irytuje mnie ostatnio moja mama. W ogole nam nie pomaga. Nie robi NIC, a to co ma do zrobienia we wlasnym zakresie - czyli przygotowac dom (choc tak naprawde przesadza w tej dziedzinie) to jest dla niej tak meczace ze caly czas krzyczy ze nikt jej nie pomaga Poprosilam ja zeby zapytala ciotke do ktorej wczoraj jechala czy beda wszyscy na weselu, to mi powiedziala, ze to jest moj obowiazek i ona nie bedzie nic za mnie zalatwiac, ze mam sobie sama zadzwonic albo pojechac Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze sami wszystko organizujemy, bo czuje ze mialabym teraz wielka wojne przed samym weselem, ze narzucalaby mi wszystko, ze musialabym biegac wokol niej, sprzatac caly dom i wrecz chodzic na kolanach w ramach podziekowania, ze finansowali by nam wesele Jeszcze kilka dni temu przez przypadek slyszalam jak rozmawia ze swoja siostra przez telefon, ze jej sie to nie podoba, ze zapraszamy gosci na poprawiny do jej domu. Tak naprawde nie doklada nic z wlasnej kieszeni do tych poprawin, udostepni nam tylko ogrodek, ja udostepniam moj pokoj na parterze, jedzenie zalatwiamy my, alkohol my, a jej sie jeszcze nie podoba
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

jeśli nie robicie układu, to tak naprawdę raz lub dwa sobie potańczcie, a potem spontan i będzie pięknie, będą takie emocje, że będziecie fruwać po parkiecie.
i Wy też.....

w końcu on mówi że najważniejsze jest przeżycie duchowe

ja chyba do wesela nabawie sie wrzodow zoladka, taki mam scisk non stop

Nie chcę być fejmys.
to przykre co piszesz, bo nawet jeśli Cię ktoś tam denerwuje to powinnaś cieszyć sie że już niedługo będziesz żoną Twojego TŻa