|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
PRINCE będziesz cudowną mamą
AGATKO to więc czekamy ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Zaraz mnie chyba trafi
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
u mnie jest to samo a już mam takie brudne że nic nie widać w łazience i przedpokoju a o kuchni nie wspomnę....
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą moje okna krzyczą o umycie ^^
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko musiałam się powstrzymać od nadmiernego komentowania bo palcem i tak mu brudy pokazywałam choć rozbroił mnie jak przyszedł do okna z płynem do mycia szyb i papierowymi ręcznikami ... tylko ![]() wygoniłam go po miskę, wodę, płyn i gąbeczkę heh facet 35lat a okien myć nie umie - dostał krótkie przeszkolenie i jakoś sobie poradził
|
|
#3756 |
|
Konto usunięte
|
A ja rano praca, przyszłam do domu, zrobiłam obiad i pojechałam na zakupy. Kupiłam z przecen parę rzeczy w Reserved (który nota bene staje się moim ulubionym sklepem) i kupiłam sobie strój kąpielowy, może pojedziemy jutro na basen
Na moje (.)(.) ciężko mi było coś wybrać, chciałam też taki o kroju tankini, ale - choć ładnie zakrywa brzuch - beznadziejnie w tym biust wygląda i kupiłam jednak zwykły 2-częściowy wiązany z tyłu, czarny w jakieś tam wzorki. Wprawdzie majtki uwydatniają moje boczki, ale to już mały pikuś w porównaniu z tymi strojami, które w stanikach mają chyba tekturę jako usztywnienie No i dałam za niego 39,90 A tamte inne szajsy min. 90 zł. No i wiele w kroju bardotki, bardzo zły wybór dla dużych piersi. [wow, ale się rozgadałam, jak jakaś bra fitterka ]Potem oczywiście standardowo cmentarz, myślę powoli nad zmianą stroiczka, no i muszę kupić odchwaszczacz, bo mi wokół grobu zarasta trawą, a ja mam grys wysypany i nie chcę, żeby to tam rosło. Teraz posprzątam i upiekę ciastko na jutro, weźmie się na basen. A obiad miałam iście bułgarski Coś na styl taratoru (czyli nasz rodzimy chłodnik) + kurczak w dość dobrym pomidorowym sosiku na ostro, zagryzane chlebkiem
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
zaraz nasi grają, cicho, cicho, cicho
Uśmiać się można jakbyście mnie zobaczyły oglądającą mecz - siedze sama a rycze do tego telewizora że sąsiedzi zapewne mnie słyszą hihihi
|
|
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny ale zescie naskrobaly
![]() ja tak na krotko... ja na maturze ustnej z matmy trafilam na na nieszczesny rachunek prawdopodobienstwa ktorego jako jedynego nie kumalam - ale sie jakos wybronilam, to samo powtorka na obronie mgr - trafilam na pytanie ktorego nikt z grupy nie mial opracowanego - i znowusz mi sie udalo ![]() dziewczyny ciezarne kiedy poraz pierwszy mialyscie badany cukier??? kurcze bo ja do tej pory ani razu nie mialam go zleconego przez lekarza - troche sie martwie ![]() Maga ja mam to samo zabronilam rodzicom mowic komu kolwiek z rodziny o mojej ciazy - narazie - tez sie cholernie boje nawet swoim tesciom nie powiedzialam - jedziemy do nich za 2tyg wiec moze im powiemy...we wtorek mam wizyte u gina ale co on moze powiedziec dopiero usg za 1,5tyg mam nadzieje ze mnie choc troszke uspokoi....echhhh
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
jejku taka ładna pogoda
witam dziewczyny chwalę się : SYLWIA RACZKUJE !!! |
|
|
|
#3761 |
|
Konto usunięte
|
Ja w ciąży cukier badałam jakoś w 27tc.
A wcześniej to tylko glukoza na czczo, ale zwyczajnie, bez obciążenia. A na obronie mgr dostałam pytania, które w ogóle nie dotyczyły mojej pracy, no ale UŚ, ja ja już się przyzwyczaiłam ![]() Miałam pracę o kategorii małej ojczyzny w twórczości jednego pisarza, a że tą małą ojczyzną była wieś, to spytano mnie z kolei o motyw miasta w literaturze ówczesnej tamtego kraju No i drugie pytanie miałam o ogólne trendy w literaturze. A ten Lewandowski to wygląda jak mąż Hanki, która zginęła śmiercią tragiczną w kartonach w serialu M jak Miłość, ale nie wiem, jak on się nazywa. |
|
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Kunegunda - po obciążeniu to robi się badanie na cukier ok 24 tygodnia. Chyba, że w rodzinie masz przypadek cukrzycy to profilaktycznie sprawdza się też na początku. nita - grratulacje ![]() Ale mecz, ale akcje ....
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze grają ale czegos Nam brakuje!!
|
#3764 |
|
Konto usunięte
|
No teraz to już dwóch bramek...
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
helooo
kochane :0 My livka dalej sie byczymy w Bieszczadch ale juz jutro przylatuje moj mezulek i uciekamy do Gorlic ![]() Buziki dla Was wszytskich oczy sie musza przyzwyczaic ja wczoraj tez zminiłam soczewki na sporo mocniejsze i tez tak mialam ale ter jest oki :0
|
|
#3766 |
|
Konto usunięte
|
No to prawie cała Polska przegrywami z nami, my 18.06 przegrywamy TP, a Polska dziś Euro...
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i przegraliśmy....
|
|
#3768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!
5..00 a ja nie śpię Ostatnio wcześnie sie budze- ja - śpioch śpiochów![]() Z regłuły przed 6.00 jestem wyspana niezaleznie o której się kładę... chyba się przyzwyczajam do nowej roli, w którą niebawem wejdę ![]() Myślę, że Kasia będzie mi przed 6.00 pobudki robiła. A dzisiaj wyjątkowo wcześniej się obudziłam bo Tz-et pojechał po weselników. Wczoraj na wizycie gin oceniła, że postęp jest ale to jeszcze nie to... Mam czekać na tp . a jak przejdzie to spokojnie (!?) siedzieć 7 dni i ósmego jechać do szpitala. Jak mnie coś będzie niepokoić mam iść na ktg. Cytat:
![]() Cytat:
ale zawsze wtedy sobie myślę- dobrze, że je umyłam bo były takie brudne, że nie widziałabym, że pada![]() Cytat:
a wczoraj nawet kazałam mu wybrać sobie w tesco preparaty do mycia szyb bo jak zamontują nowe okna to ktoś je musi pomyć ![]() a okien jest 25sztuk i to różnej wielkościwłasnie mu wczoraj zasugerowałam w sklepie kto nowe okna pomyje mówiąć - "Kochanie wybierz sobie jakieś dwa płyny do szyb, którymi Ci się będzie dobrze okna czyścić" ![]() ![]() Cytat:
u mnie się wszyscy w rodzinie i w pracy dowiedzieli po tym jak w 8tc wylądowałam w szpitalu, inaczej pewnie długo nie chwaliłabym się odmiennym stanem, taki już urok nas- AM ---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- suwaczek pokazuje 8 dni......
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja po pierwszym dniu, nawet do oczepin nie dotrwaliśmy, byliśmy prze 1 w domu. Po pierwsze padałam a po drugie chciało mi się tylko płakać i strasznie nerwowa byłam, super spierniczyłam sobie i TŻ wesele, wszyscy bawili się a my tańczyliśmy na początku tylko kilka tańców ;/ tak to siedzieliśmy albo chodziliśmy po drodze, podejrzewam że za moje stany depresyjne Bromergon odpowiada
tak było i poprzednim razem jak go brałam w ogóle nie chce mi się żyć
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry...
jak to weszło mówić w nawyk....CORAZ BLIŻEJ ŚWIĘTA..... ![]() Alonka Cię mocno.....
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie do tp 12 dni...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-17 o 09:57 |
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Przegraliśmy ( a mi tak bardzo smutno ![]() Czy pisałam, że jutro idziemy do szpitala? Boję się ![]() super chruper ![]() aaale brzucho no i wczoraj miałaś rodzić... co to za porządki? |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn 28.05 miał 2300g teraz na pewno mu się podrosło, ale nie wiem ile ![]() to chyba ja nieduża stąd duży brzuch ![]() a rodzić nie mogłam, bo tż browarki pił a ja z pijakiem nie rodzę
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
hej
U mnie niedziela - standard - powoli, póki co bardzo powoli zbieram się do pracy. Mąż z rodzicami pojechał na targ na zakupy ciuchowe i inne takie, miałam z nimi jechać, ale podobno nie dało się mnie dobudzić, ja tego nie pamiętam. Ale w sumie możliwe bo w nocy wcale spać nie mogłam, budziłam się kilka razy i znowu spać nie mogłam, a to było mi gorąco, a to zimno, a to przeszkadzało mi otwarte/zamknięte okno i tak w kółko. A jak już zasnęłam to śniło mi się, że byłam w ciąży, jakoś już po połowie, wszystko było ok, zadowolona poszłam na usg a lekarz mi powiedział, że dziecko nie żyje, nie ma teraz miejsc w szpitalach i mam się za 2 tygodnie zgłosić, żeby coś z tym zrobić Koszmarny sen |
|
|
|
#3776 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Piękna niedziela, szybki prysznic, krótkie gacie na tyłek i w teren! To mój dzisiejszy plan.
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34749975]A ja rano praca, przyszłam do domu, zrobiłam obiad i pojechałam na zakupy. Kupiłam z przecen parę rzeczy w Reserved (który nota bene staje się moim ulubionym sklepem) i kupiłam sobie strój kąpielowy, może pojedziemy jutro na basen A obiad miałam iście bułgarski Coś na styl taratoru (czyli nasz rodzimy chłodnik) + kurczak w dość dobrym pomidorowym sosiku na ostro, zagryzane chlebkiem [/QUOTE]Po pierwsze to też wyruszam w tygodniu na łowy, potrzebuję jakiejś fajnej góry od kostiumu na moje skromne piersiątka ![]() A po drugie to zawsze jestem zachwycona potrawami które przyrządzasz. Nigdy nie jadłam bułgarskiej kuchni a żarłok ze mnie ogromny, w końcu się wproszę do Ciebie, bo smaka robisz mi zawsze! super!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34752104]No to prawie cała Polska przegrywami z nami, my 18.06 przegrywamy TP, a Polska dziś Euro...[/QUOTE] Perse... ![]() Cytat:
Jaaaa cię, ale brzuchol wypasiony! ![]() Cytat:
A ja po panieńskim, super się wybawiłam, w domu byłam po 4 i nie mam kaca, to cud! Ale z drugiej strony serce mi pęka, bo znalazłam kolejnego guza u mojej 12-letniej suczki (jednego już jej wycięliśmy). Muszę ją jutro do weterynarza wziąć, bo uśpić za nic w świecie jej nie dam, tym bardziej, że ma dobre samopoczucie, apetyt, tylko ten guz... Ehh, życie do cholery! |
|||
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, kciuki trzymam, będzie ok monika- aby dzień był lepszy niż noc!
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka a podpijaj...mojego Tż szwagierka piła praktycznie całą ciążę
i wszystko dobrze
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem też parę łyków piję, jak mi ciężko na żołądku, bo wtedy jakby zaczynał mi pracować. Ale staram się jak najmniej
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Na moje (.)(.) ciężko mi było coś wybrać, chciałam też taki o kroju tankini, ale - choć ładnie zakrywa brzuch - beznadziejnie w tym biust wygląda i kupiłam jednak zwykły 2-częściowy wiązany z tyłu, czarny w jakieś tam wzorki. Wprawdzie majtki uwydatniają moje boczki, ale to już mały pikuś w porównaniu z tymi strojami, które w stanikach mają chyba tekturę jako usztywnienie
A tamte inne szajsy min. 90 zł. No i wiele w kroju bardotki, bardzo zły wybór dla dużych piersi. [wow, ale się rozgadałam, jak jakaś bra fitterka

Ostatnio wcześnie sie budze- ja - śpioch śpiochów
to już blisko ...
Cię mocno.....

Koszmarny sen