Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 05:08   #2461
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34740008] Szampon jest genialny, przeźroczysty, a jednak nie plącze włosów. [/QUOTE]
No to nie ma bata, trzeba spróbować .
Jeszcze jedno, jeśli można : o ile mogłam się zorientować, preferujesz pielęgnacje bezsilikonową {szampony, odżywki} . Czy zawsze na koniec procesu mycia dajesz coś z silikonami, czy tylko po tych dobrociach z Syberii jest taka konieczność ?

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
uwielbiam twój styl wypowiedzi! jest swietny !
{}.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:20   #2462
almondfairy
seriously? no.

zaczęły wypadać mi włosy. może nie jakoś tragicznie, ale 2x tyle co wcześniej. wzięłam 1 opakowanie CP, wcieram Jantar. możliwe, że to przez to? nie wiem jaka może być inna przyczyna

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:33   #2463
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
zaczęły wypadać mi włosy. może nie jakoś tragicznie, ale 2x tyle co wcześniej. wzięłam 1 opakowanie CP, wcieram Jantar. możliwe, że to przez to? nie wiem jaka może być inna przyczyna
moze to przez te ostatnie wahania temperatur? ostatnio duzo osob narzeka na wypadanie...
Stary 2012-06-17, 10:34   #2464
visionAM
Zakorzenienie

Juz tu nie raz pisałam moją historię z Jantarem, przy pierwszej serii używania wrzesień-grudzień 2011 byłam bardzo zadowolona i stan włosów się poprawił, druga seria rozpoczęta w lutym 2012 była jakąś tragedią i też mi włosy strasznie wypadały, dopiero jak odstawiłam Jantar przestały... I to nie było tak, że wypadały te najsłabsze włosy, tylko one wychodziły garściami... i szczerze powiem, że dopiero niedawno mi się to wszystko unormowało i podczas czesania wypada mi około 10 włosów, a nie garść
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:42   #2465
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
przez CP napewno nie
ale moze nieumiejetnie wcierasz Jantara szarpiac przy tym wlosy, albo jakis jego skladnik nie sluzy tobie. mi jantar w ogole nie podpasowal.
Stary 2012-06-17, 10:43   #2466
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Juz tu nie raz pisałam moją historię z Jantarem, przy pierwszej serii używania wrzesień-grudzień 2011 byłam bardzo zadowolona i stan włosów się poprawił, druga seria rozpoczęta w lutym 2012 była jakąś tragedią i też mi włosy strasznie wypadały, dopiero jak odstawiłam Jantar przestały... I to nie było tak, że wypadały te najsłabsze włosy, tylko one wychodziły garściami... i szczerze powiem, że dopiero niedawno mi się to wszystko unormowało i podczas czesania wypada mi około 10 włosów, a nie garść
stosujesz coś w zastępstwie? czy po prostu po odstawieniu jantara przestały wypadać?

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:58   #2467
visionAM
Zakorzenienie

po prostu przestały wypadać
obecnie na skalp nakładam Sesę, czasami eliksir Green Pharmacy
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:52   #2468
blackmarta
Raczkowanie

Oto jak moje włosy zareagowały na Vatikę, puszek

ciekawe, czy w ciągu dnia się jeszcze bardziej spuszą , czy wygładzą trochę? Jak miałyście?Wolę gładkość, niż pseudoobjętość, wyglądają, jakby ich było dużo, a nie ma blasku jak np. po oliwie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-17 11.49.02.jpg (127,6 KB, 91 załadowań)

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:53   #2469
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
siur że kupimy ja będe prawdopodobnie dopiero w sierpniu jechać także no, napewno ktoś dobry przede mną Cię zaopatrzy

ufff ja też czekam aż w Rossie bedzie ta mega przecena na tusz 2000 kcal
W rossie za 15 zł, w SP jest za 9,99 jak robisz zakupy za ponad 30 zł. Strasznie szybko schodzą, sama kupilam ostatnio 3, chociaż się nie tuszuję nigdy przeważnie. Mam za długie rzęsy i potuszowane wyglądają po prostu dziwnie :/
Lecą mi włosy ostatnio, strasznie zmęczona chodzę Chociaż wizualnie mam good hair week, więc nie narzekam

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 13:12   #2470
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
Oto jak moje włosy zareagowały na Vatikę, puszek

ciekawe, czy w ciągu dnia się jeszcze bardziej spuszą , czy wygładzą trochę? Jak miałyście?Wolę gładkość, niż pseudoobjętość, wyglądają, jakby ich było dużo, a nie ma blasku jak np. po oliwie
Moje włosy praktycznie po każdym myciu się puszą, a wszystkie babyhairy sterczą w półokręgach na mojej głowie. Ale moje po około 2-3 godzinach od wyschnięcia robią się gładkie, miękkie i błyszczą, więc u mnie to kwestia cierpliwości i wstawania wcześniej, by je umyć. A, no i ja jeszcze muszę je dociążyć np. jedwabiem. Chociaż w ogóle bez silikonów są bardzo złośliwe.

Ale Twój puszek nie wygląda wcale aż tak źle jak sobie wyobrażałam wszystkie puszki dziewczyn po Vatice
Masz proste włosy, więc na moje nieprofesjonalne oko to się wygładzą

Edytowane przez 201606242139
Czas edycji: 2012-06-17 o 13:13
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 13:15   #2471
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Dzisiaj nałożyłam trochę mniej tego żelu i włosy wyglądają super Tylko mam nadzieję, ze mimo wszystko się troszkę rozprostują bo zrobiłam, aż 4 koczki i teraz mam lekkiego pudelka na głowie
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 14:14   #2472
Dinulka
Zakorzenienie

hehe czasem żałuję, że nie moge zobaczyć tego co opisujecie
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 15:12   #2473
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
No to nie ma bata, trzeba spróbować .
Jeszcze jedno, jeśli można : o ile mogłam się zorientować, preferujesz pielęgnacje bezsilikonową {szampony, odżywki} . Czy zawsze na koniec procesu mycia dajesz coś z silikonami, czy tylko po tych dobrociach z Syberii jest taka konieczność ?

{}.
Lubię stosować odzywki z różnymi dobrociami zaraz po myciu, dodaję wtedy do odżywek miód, kwas hialuronowy itp, po zmyciu zawsze nakładam coś z silikonami - albo zwykłą odżywkę do spłukiwania, żeby ułatwić sobie rozczesywanie, albo "jedwab" Lubię silikony, bo moich włosów chyba nie da się obciążyć
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 15:28   #2474
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
W rossie za 15 zł, w SP jest za 9,99 jak robisz zakupy za ponad 30 zł. Strasznie szybko schodzą, sama kupilam ostatnio 3, chociaż się nie tuszuję nigdy przeważnie. Mam za długie rzęsy i potuszowane wyglądają po prostu dziwnie :/
no tak ale nie musze teraz nic kupowac więc komplenie mi sie nie opłaca wydawać 30 zł żeby kupić tusz za 10 jak za parę dni bez niczego kupie za 15

Mi też ostatnio trochę więcej wosów wypada ale mam też sporo bejbików i nie wiem od czego bo nic nie łykam ani nic nie wcieram

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 15:53   #2475
Fubizka
Zakorzenienie

Mi też rosną bejbiki bez wcierek i zawsze tak miałam.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 15:57   #2476
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też ostatnio trochę więcej wosów wypada ale mam też sporo bejbików i nie wiem od czego bo nic nie łykam ani nic nie wcieram
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Mi też rosną bejbiki bez wcierek i zawsze tak miałam.
no bo włosy, by rosnąć, wcale wcierek nie potrzebują.

Polska nie wyszła z grupy, więc nie muszę focić moich włosów w najbliższym czasie. Z jednej strony: uffff. Z drugiej- DLACZEGOOOO?!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 16:04   #2477
pluskotka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a tak czysto hipotetycznie: znacie jakieś fryzurki krótsze niż 30 cm, które nie wymagałyby większego cieniowania i dałoby się o nie dbać bez większej stylizacji? Chodzi o proste włosy
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 16:08   #2478
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
no bo włosy, by rosnąć, wcale wcierek nie potrzebują.

Polska nie wyszła z grupy, więc nie muszę focić moich włosów w najbliższym czasie. Z jednej strony: uffff. Z drugiej- DLACZEGOOOO?!
ale 666 się zbliża;D
Stary 2012-06-17, 16:21   #2479
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ale 666 się zbliża;D
miałam napisać dokładnie to samo
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 17:00   #2480
carola212
Przyczajenie

witam dziewczęta!
wstawiam dwa zdjęcia swoich włosów 1zdj po rozczesaniu; 2- po spieciu w koka (foty z zlej kolejności )

Jak widzicie, po wzglednym rozpoznaniu - włosy cienkie i rzadkie. Od jakichś 2 miesiecy zwiększyło się wypadanie włosów. Mam problem, jak widać z odsłanianiem skóry głowy - na czubku. Inaczej sprawa wygląda po stylizacji - pianka na objętośc i troszkę lakieru na grzywkę (mam przedziałek na środku) - i w miarę dobrze wyglądam . Tu pokazuje włosy czyste, bez niczego. Zaczęłam brać wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy. Używałam WAX półtora miesiąca, ale coś czuje że podrażnia - trochę czasami swędzi mnie skóra głowy i jest zaróżowiona (pewnie przez sls który gotuje się na skórze przez 30min jak producent przykazał)

się rozpisałam, pewnie nikomu nie chce się czytać

Moje pytanie ogólnie jest takie - co zrobić, żeby włosy były wizualnie i kondycyjnie lepsze? podcięcie nie za bardzo mi odpowiada (choć może trochę mogę podciąć, bo te końcówki strasznie cienkie) bo zależy mi na długich włosach. Jednak to przeżedzenie powoduje, że wyglądają jak wyglądają.

Mam zamiar zacząć olejować włosy (alterra - granat i awokado?)

A tak to co jeszcze?

Dziękuję z góry za porady.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (37,1 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (54,1 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez carola212
Czas edycji: 2012-06-17 o 17:02
carola212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 17:08   #2481
vyenna
Zadomowienie

Wiem, że takie pytanie się przewijało kilka razy wśród wątków, ale ja nigdy nie doczytałam się konkretnej odpowiedzi. Ile należy odczekać po farbowaniu wlosów, aby je naolejować? Czy nie trzeba czekać i można od razu przystąpić "do działania"?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 17:47   #2482
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carola212 Pokaż wiadomość
witam dziewczęta!
wstawiam dwa zdjęcia swoich włosów 1zdj po rozczesaniu; 2- po spieciu w koka (foty z zlej kolejności )

Jak widzicie, po wzglednym rozpoznaniu - włosy cienkie i rzadkie. Od jakichś 2 miesiecy zwiększyło się wypadanie włosów. Mam problem, jak widać z odsłanianiem skóry głowy - na czubku. Inaczej sprawa wygląda po stylizacji - pianka na objętośc i troszkę lakieru na grzywkę (mam przedziałek na środku) - i w miarę dobrze wyglądam . Tu pokazuje włosy czyste, bez niczego. Zaczęłam brać wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy. Używałam WAX półtora miesiąca, ale coś czuje że podrażnia - trochę czasami swędzi mnie skóra głowy i jest zaróżowiona (pewnie przez sls który gotuje się na skórze przez 30min jak producent przykazał)

Moje pytanie ogólnie jest takie - co zrobić, żeby włosy były wizualnie i kondycyjnie lepsze? podcięcie nie za bardzo mi odpowiada (choć może trochę mogę podciąć, bo te końcówki strasznie cienkie) bo zależy mi na długich włosach. Jednak to przeżedzenie powoduje, że wyglądają jak wyglądają.

A tak to co jeszcze?

podrażniony skalp to zły skalp. Ja na Twoim miejscu skupiła się na skalpie właśnie, potraktowała go Jantarem, Saponicsem (albo inną wcierką nie na bazie alkoholu) albo jakimś żelem aloesowym z dodatkami. Nie będzie podrażnienia i włosy zagęścić się mogą trochę.
Co do długości- olejować, olejować, nie bać się, kombinować- długo, krótko, z psikaczem pod, na odżywkę, bez odżywki. To zabawa ma być, a nie stres, że się nie uda.

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ale 666 się zbliża;D
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
miałam napisać dokładnie to samo

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-06-17 o 17:49
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 18:21   #2483
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja od zawsze rozczesuje na mokro bo jak wyschna i rozczeszę to wyglądam jakby mnie piorun strzelił
Staram się czesać delikatnie i używam TT
ja tez uwielbiam rozczesywac włosy tt na mokro, wogóle nie szarpie
Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie do Was: czy uważacie, że cienkie, długie włosy mogą dobrze wyglądać? Bo tak zapuszczam, zapuszczam, łudzę się, że będę wyglądać ładnie, ale mam wrażenie, że będę ciągle taka ulizana
oczywiście że tak

Cytat:
Wróciłam z meczu, przemokłam jak pies i zobaczcie co mi się zrobiło z włosami
jakie spiralki, rób coś żeby wydobyć ich jeszcze więcej bo potencjał ogromny!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 18:59   #2484
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carola212 Pokaż wiadomość
witam dziewczęta!

A tak to co jeszcze?

Mam bardzo podobne włosy do twoich (też długie i rzadkie) i sama nie wiem co z tym zrobić.. Wcierki na mnie nie nie działają, a do skrzypokrzywy nie mam cierpliwości. Zawsze miałam bardzo gęste i grube włosy, ale jakiś rok temu zaczęły intensywnie wypadać. Teraz się trochę unormowało ale bejbików nie widzę
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:09   #2485
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
to jest ta jednodniowa promocja albo 27 albo 28 bedzie nie pamietam juz teraz
Jak z tych jednodniowych to pewnie rzuca kilka sztuk, ktore rozejda sie zaraz po otwarciu

Cytat:
Wróciłam z meczu, przemokłam jak pies i zobaczcie co mi się zrobiło z włosami
Laaaaaadne!!

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Nigdy nie zastanawialam sie za bardzo nad porowatością ale wydaje mi sie że jest normalna
I masz rację lubię olejek ze słodkich migdałów, potters też mi spasował
za to nivea i fructisy sprawiały że moje włosy były oklapnięte
ciekawe czy w rossie będzie? ile kosztowała?
edit... już widze
Normalna mowisz? To dalej nie wiem, jaka ja mam
Z tym obciazaniem to chyba rzeczywiscie znak, ze masz juz tak nawilzone i zadbane wlosy, ze nie potrzebujesz "bogatych" odzywek.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:26   #2486
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
jakie spiralki, rób coś żeby wydobyć ich jeszcze więcej bo potencjał ogromny!
Ale ja nie chceeeee
A jak próbuję, to spodnia warstwa włosów się kręci a te z wierzchu są proste, a jak je poodgniatam, to uzyskuję jakieś fale, ale to są fale a nie spiralki. I po 2 godzinach się rozprostowują Pół głowy mam kręconą a pół prostą
Stary 2012-06-17, 19:29   #2487
blackberry8
Zakorzenienie

Dziewczyny myślicie, że można bez szkód pić drożdże, skrzypopokrzywę i brać CP (plus wcierki) jednocześnie?

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-06-17 o 19:31
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:34   #2488
Fubizka
Zakorzenienie

CP bym sobie w tym zestawie darowała.
Stary 2012-06-17, 19:41   #2489
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że można bez szkód pić drożdże, skrzypopokrzywę i brać CP (plus wcierki) jednocześnie?
mozna - drozdze - zrodla witamin z grupy B
skrzypopokrzywa - ok, z reszta dluzsze przyjmowanie skrzypu skutkuje wyplukiwaniem witaminy b2, dlatego tez drozdze wzajemnie sie z nia uzupelniaja
cp - nie ma p/wskazan

wcierki mozna stosowac bez wzgledu na to co sie przyjmuje wewnetrznie
Stary 2012-06-17, 19:42   #2490
nafiyqa
Zakorzenienie

Gdzie mozna kupic drewniany grzebien oprocz grzebienia widmo z Body Shopu?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości