|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() A ad chodzenia,to szybko zaczełaś chodzić.I może faktycznie dlatego Twoja Ewelinka jest silna ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
biedne dziecko. :/Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Gratuluje tym,którzy ukończyli dwa miesiące. Maleństwa |
||||
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
hej hej
![]() Karolca moja tez chce siadac, jak tylko dam jej palce to sie podciaga do siadu, a potem zlosc jak ja klade, bo ona chce jeszcze.... no ale nie chce zeby sie nadwyrezala.... ja chodzilam jak skonczylam 8.miesiac. Nie pamietam kiedy zaczelam mowic ha haZariah, co do tego odruchu to nie wiem..., co do uszek ja tam za czesto nie grzebie..., czasem tylko patyczkiem z ogranicznikiem. Malutka jest wtedy niespokojna i boje sie ze cos uszkodze. Dzieki za ta strone z fryzurami, myslalam o takiej ostatnio! Ale bylam pewna ze jest to platne, bo juz kiedys chcialam to sprawdzic. Dzieki ![]() Karinio 2 nocne karmienia i narzekasz? Baty sie naleza Moja corcia zasnela o 23 i na pierwsze karmienie obudzila sie o wpol 4., jestem zadowolona ![]() evcia gratulacje, slub i wesele to super sprawa i potem piekne wspomnienia My w lipcu mamy 2.rocznice. Zdrowka dla malych jubilatow ![]() Mi tez sie sypia wlosy ![]() Kreske tez mam, w ciazy tez byla prawie niewidoczna, teraz bardziej, ale nie przeszkadza mi ona. Zostal mi jeden kilogram ciazowy, ale niestety w udach i niekazde spodnie sa dobre... :/ Dobry dzien
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też włosy garściami wychodzą a miałam takie ładne
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
rybka,nie tyle co narzekam a czułam się niewyspana.A zazwyczaj młody przesypia całą noc do rana,a dziś mu się odmieniło
To nocke miałaś spoko,że się tak wyraże. ![]() Ad ad chodzenia,to ja miałam troszke ponad rok jak zaczełam,pierwsze zęby zaś w 3 miesiący życia zaczeły wyłazić.A ad klczykowania,to miałam przekuwane w pierwszej klasie pistoletem,potem mi ropiały,uszy bolały pomimo przemywania i kręcenia to się wkurzyłam i ściągnełam.Na swój własny ślub nawet przekułam i to samo,dałam sobie spokój. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-06-17 o 13:03 |
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowaken , dzieki za pamiec
Jestem z Wami caly czas, czytalam , ale czasu na odpisywanie braklo! My chyba przeszlismy kryzys 8 tygodnia, wprawdzie Viki dopiero wczoraj skonczyla 7 ale jest 11 dni przenoszona , wiec byc moze to wlasnie bylo to ![]() W kazdym razie od wczoraj o wiele lepiej juz jest, pozatym dorobilismy sie wreszcie nosidelka baby björn Wieczorkiem proba generalna nosidelka wypadla wspaniale, po kapieli 15 min w nosidelku i padla snem sprawiedliwego - spala do 5 rano od 21 ![]() No i moje plecy tez mi dziekuja za to nosidelko ![]() Najlepiej zainwestowane 370 zl od dawna! z innej beczki to troche sie martwie bo od srody Viki nie robila kupki, niby wiem ze moga dzieci 7-10 dni nie robic, no ale czlowiek i tak sie martwi ![]() No poczekam jeszcze kilka dni, najwyzej trzeba bedzie jej pomoc. Od ponad tygodnia jem nabial - jak wiecie i malutkiej nic nie jest, wiec chyba naprawde diagnoza ze skaza byla na wyrost postawiona No chyba ze przez to jest zatwardzona sama juz nie wiem!Od jutra planuje podawac Jej znowu normalne mleczko z butelki zamiast nutramigenu i zobacze jaka bedzie reakcja na to. Viki coraz wiecej "mowi", usmiecha sie wiecej i wogole uwielbia jak sie do Niej mowi, nawet zdaza Jej sie odpowiedziec ![]() Nadrabiajac - to co pamietam - Konia , kochana zycze zdrowka i udanej imprezki chrzcinowej ![]() Gosica - GRATULUJE magistra ![]() Co do czapeczek to ja rowniez w zaleznosci od pogody, bo czesto jest tak, ze w domu mam chlodniej niz na dworze , wiec jesli w domu nie chodzi w czapce to nie rozumiem sensu zakladania na dwor Jesli wieje i mam Ja na ogrodku na rekach to co innego, ale najczesciej lezy w gondoli z podniesiona budka, wiec tam napewno nie wieje a z cala pewnosci jest kilka stopni cieplej niz jakbym Ja miala na rekach! Ja rowniez tak jak wiele z Was jestem za tym zeby nie przegrzewac, choc czasami ciezko ocenic jak ubrac, no ale wszytsko przyjdzie z czasem! I zgadzam sie, ze to u Nas w PL jest ta moda na zakladanie czapek nawet w domu! Masakra jakas! Wogole u nas to czasami ludzie tak sie zachowuja jakby swieze powietrze krzywde mialo dziecku zrobic Zia - moja Viki ma ciagle tak ze raz zasnie sama w lozeczku, raz marudzi i chce na raczki, czasami smoka, czasami nie ![]() Ja spelniam Jej zachcianki i robie co Ona chce, z Adasiem tez tak robilam i jest cudownym i grzecznym chlopczykiem Evvcia, fajnie ze juz na mazurach jestes! Wspolczuje , ze jeszcze nie ogarniete wszystko, ale z czasem bedzie coraz lepiej Zariah, rozumiem to oczym piszesz w zwiazku z tym chlopakiem! Ja zanim Adasia nie urodzilam to nawet specjalnie dzieci nie lubilam ![]() A jak juz sie ma swoje malenstwo to nagle stajemy sie wrazliwe na cierpienia innych dzieci, ja tez jak patrze teraz na malutka Viki, czlowiek robi wszystko co moze i jeszcze wiecej , a jak sobie wyobraze ,ze niektore dzieciaczki leza glodne, nie przewiniete i nie kochane to az sie serce sciska i noz w kieszeni otwiera ![]() Co do uszek to ja rowniez planuje przebic dopiero jak Viki wyrazi chec noszenia kolczykow, ja sama przebijalam jako dorosla , jak mialam 2o lat jakos. Moze i nie boli to bardzo, ale mimo wszytsko moze sie to paprac itp, wiec ja wole nie fundowac malutkiej takiej watpliwej dla Niej przyjemnosci bez Jej zgody Nie wiem co to za watek , o ktorym piszecie, jak go dokladnie znalezc? Niech mi ktos napisze jak 5-o latkowi ![]() Ja podczytuje inne forum, nawet nie na wizazu, i tam tez sie zle dzieje, wystarczy jedna osoba, ktora nabruzdzi i reszcie jakos odchodzi ochota zeby sie udzielac i mamuski sie pomalu wykruszaja, szkoda, lepiej jak jest tak jak u Nas, jesli ktos nie pasuje i mu sie nie podoba to niech odejdzie a pozwoli calej reszcie wymieniac poglady, bo tak jak pisalyscie nie musimy wszystkie sie ze soba zgadzac, ale dopoki mamy do siebie szacunek to jakos damy rade ![]() Wlasnie taka sytuacja byla z Ivonka (widzialam ze tez o Niej pisalyscie ), mysle ze w tamtej calej sytuacji wlasnie Ivonce zabraklo szacunku do Nas i tolerancji!Kazdy w koncu ma prawo do wlasnych pogladow! Karolcia, tak jak piszesz - zdrowko najwazniejsze Ja tez pisalam juz, ze Adas siedzial sam jak mial 9 m-cy, zaczynal chodzic jak mial 15, i co z tego? Jakie to ma teraz znaczenie, wiec mysle , ze wszystko trzeba przyjmowac ze spokojem , kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie! Zariah, co do pierwszego pytania to nie pomoge bo nie mam pojecia, pytanie drugie - to czy Ty czasami nie mialas monitora oddechu? Bo jesli tak to w koncu nie musisz tak panicznie sie smierci lozeczkowej bac. Ja tez mam stracha, ale monitor ostrzeze jakby co (odpukac). Pytanie nr 3 to ja patyczkiem z malzowinki wymywam woskowinke, a w srodku to przeciez nie zaszkodzi bo woskowina spelnia funkcje ochronna! Ja w srodek patyczka nie wkladam bo chyba nawet nie wolno! Nowaken i Moniqe, bardzo fajne blogi ![]() Dobra robota! Podziwiam , ze macie czas na to
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witajcie kobietki!
Cytat:
U mojej Matyldy nie wiem,o co chodzi, ale kilkakrotnie miała już może nie takiego samego co u Twojej Elizki, ale w trakcie nauki zasypiania w łóżeczku Matylda ma duży problem pokonać tą granicę snu...Zasypia niespokojnie, ale bez płaczu lub lekko marudząc, jednak oczka ma zamknięte...Już- już jest pogrążona we śnie, ale co rusz-co kilka sekund dosłownie!, wzdryga nią odruch Moro(?), wyrzuca rączki w bok...Trochę mnie to przeraża, bo nie wiem, czemu tak się dzieje? Nie obserwuję tego odruchu przy usypianiu na rękach i ogólnie sporadycznie, a przy zasypianiu jestem cały czas obok, głaszczę, szuszam etc, i nie ma nawet hałasów...Też muszę poradzić się pediatry! co do zasypiania w hałasie, to okropne, co ten kolega chłopaka szwagra siostry wyczyniał!(normalnie jak w koglu-moglu z tymi tytułami rodzinnymi, co babcia Wolańska wymyślała No i właśnie to jest dla mnie patologia, i w takiej czy podobnych sytuacjach jak widzimy,że dzieciom dzieje się krzywda powinniśmy jednak interweniować...Tu mi się nasuwają smutne doniesienia z prasy,o malutkich dzieciach, których rodzice znęcali się nad nimi-przypalali papierosami, łamali rączki, nóżki etc...Straszne, ze takie coś się dzieje....Chyba już lepiej żeby tacy ludzie oddawali dziecko do adopcji w szpitalu niz na siłę "wychowywali" ![]() Emigra, w kwestii czapki mam takie samo zdanie jak Ty! matka sama potrafi ocenić, czy powinna założyc dziecku czapkę czy nie, a jeśli tak to czy ciepłą czy lekką...A jak nie umie ocenić, to wtedy może spytać o porady...I dokładnie jak Ty, nie ineteresują mnie opinie przypadkowych przechodniów, na pewno nie miałyby wpływu na to, jak ubiorę moje własne dziecko, byle tylko uniknąć uwag! Zawsze znajdzie się jakiś "życzliwy" mający inne zdanie.... ![]() Konia, super że antybiotyk zaczął działać! Wracaj szybko do zdrowia! Tynka,na pewno ślady po ospie mogą psuć humor, ale może da się przyspieszyć ich gojenie stosując maść na blizny? A za nami przespana nocka-niemal całe 7h ciurkiem! Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-06-17 o 13:16 |
|
|
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
A oto i mój blog
http://musztarda-po-obiedzie.blogspot.co.uk Niedawno go dopiero założyłam i dlatego tak mało wpisów jest... I nie smiać się proszę,bo ja zdjęć robić nie umiem...
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
Evvcia -serdecznie gratuluje wybranej daty slubu
Tynka - zapomnialam Ci pisac wczesniej, nie wiem czy pamietasz - Adas tez mial ospe jakos w lutym i ciezko przeszedl - pomimo ze dziecko, mial krostki wszedzie, raz probowalam liczyc ale na 150 sie poddalam, a doszlam od gory do pasa tylko ![]() W kazdym razie dlugo mial wlasnie slady, ale na szczescie prawie wszystkie pozchodzily! Kilka ma do teraz ale widze ze pomalutku zanikaja, mysle ze te slady sa tak wredne ze po prostu trzeba na nie czasu! Tak wiec widzisz , ze jest nadzieja, mysle ze Twoje tez zejda za jaki czas, jednak rozumiem Twoje nerwy, kurde nikt nie chce miec takich plamek Ja tez sie bardzo denerwowalam zeby Adasiowi to zeszlo
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
moje w dodatku nie kręcą się tak jak kiedyś
Ale czytałam, że po 6miesiącach, najpóźniej po roku wszystko wraca do normy. ![]() Przeczytałam tamten wątek - pierwszą i ostatnią stronę. Jedyne co mogę powiedzieć to tyle, że najwięcej do powiedzenia miały wizażanki, które zawsze "były mądrzejsze". Emigra, idąc Twoim tokiem myślenia związanym z przyklejeniem dziecka do podłogi to mi powinno odciąć nogi, bo wg wszystkich mądrości zaczęłam za szybko chodzić i w wieku 12 czy 18 miesięcy wysłac do logopedy i psychologa bo nie mówiłam ![]() Ja wychodzę z założenia, że jeśli dziecko zaczyna samo coś robić, to znaczy, że jest bardziej rozwinięte niż podają wszystkie poradniki. Bo Przekręcanie z brzuszka na plecy dziecko powinno opanować w 5 miesiącu a robi w trzecim... Zgadzam się, że pokazywanie dziecku tv zbyt wcześnie nie wpływa korzystnie na jego rozwój, ale przecież nie będę miała przez całą dobę wyłaczonego telewizora, bo dziecko może przypadkiem coś zobaczyć. Niestety tak się składa, że jak Ewelinka namierzy włączony telewizor to gapi się w niego jak sroczka, ale nie pozwalam (u takiego niemowlaka układ nerwowy jest bardzo wrażliwy i niezbyt dobrze rozwinięty co może doprowadzić do ataku padaczki). Generalnie dużo "bzdur" było tam poruszonych, jak kupka czy to, jak mamy zwracają się do swoich dzieci. Ja do Ewelinki mówię czasem "ty mój mały potworku, moja marudo, szczulku malutki". Wszystko ma formę pieszczotliwą, z uśmiechem. Teraz dla dziecka największe znaczenie ma ton naszych słów a nie ich sens. Kilka dni temu czytałam coś mamie, obok mnie leżała Ewelinka. Jej, jak ona się cieszyła, że ja tyle mówię Niedługo kupię jakieś bajki do czytania i będę jej czytała, skoro tak to lubi
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Jak czytam, że Wasze dzieci śpią 8godzin i więcej ciągiem to aż zazdroszczę u mnie ostatnio najdłużej to 4...Wrzuciłam kilka fotek nowych na mejla i podziwiałam wszystkie maluszki - które już tak porosły, że cho cho!
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelinka też ciągiem nie przesypia całej nocy, ale nie martwię się. Najważniejsze, że nawet jak się obudzi głodna w nocy, zaspokoi głód to śpi dalej. Jak idzie spać o 22, budzi się o 2-3, potem około 5-6-7 i śpi do 9-10. A jeśli sama się nie obudzi, to budzę się ja i ją karmię śpiącą
|
|
#1962 | |||
|
Raczkowanie
|
lena_mi karmiłam sobie o 4 rano i przypomniało mi się, że w jakimś poście pytałaś czy mimo ustawien czasu moje zdjecia nie sa ciemne. Cos musi byc z tym wielocytowaniem bo jestem pewna, ze zaznaczałam twoj post. No ale wracajac do sedna to tu właśnie dużą rolę gra obiektyw. Standardowe z zoomem maja swiatlo 3,5-5,6 ja w swoim mam 1,8 ale za stałoogniskową co tez mocno ogranicza :/
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak przy okazji świetne to zdjęcie oczka ! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
balbinka i moniq fajne te wasze blogi, jakbyscie je mialy w podpisie to by sie podczytywalo... :p
![]() Zariah ucieszylam sie z linka, ale nie moge dodac tam swojego zdjecia... :/ |
|
|
|
#1964 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wciaz ja owijam ale za pare tygodni bedzie proba odwyku, tlyko czekam az jej ruchy rak beda mniej przypadkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Aaa, odnosnie tego co Zariah napisala o tym pozal sie Boze tatusku od heavy-metalu. Ostatnio (po co? po co? |
|||||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak myslalam ale zel na dziasla pomaga i wtedy je... moze sie zbieglo razem? ale ja juz powoli nie wiem jak sie nazywam .-.....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Zia, tak, przykladowo pisalam z tymi miesiacami
![]() Karmie w nocy glownie dlatego, za Ewelinka w dzien je krotko a czesto, a w nocy raz sie budzi a raz nie. Wiec poki co wole karmic w noc. Zajmuje mi to max 10 minut i spimy dalej
|
#1967 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
1.Wiktorii zdarzalo sie cos takiego jak opisujesz i samo minelo,mysle ze to moze byc jakas niedojrzalosc ukladu nerwowego.Ja nie pytalam wtedy lekarza co to. 2.Z SIDS to mysle,ze moglabys sie obawiac,gdybys sama ja kladla na brzuchu,a ona zbyt slaba byla na przekrecenie glowki np.A jesli dziecko samo sie przekreci to nie powinno sobie krzywdy tym zrobic. 3.Woskowina jest potrzebna,mysle ze nie potrzeba kropelek,wystarczy z wierzchu wycierac to co wychodzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W wieku 5 lat bylam u psychologa,wyslala mnie przedszkolanka,bo nie potrafilam narysowac raka.Uznala,ze jestem niedorozwinieta ![]() Cytat:
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() w weekend mielismy na mecz i nie dawno wyszli a ja na wizaz weszlam mecz byl do du.... , teraz cos na burze sie cos zbiera mam nadzieje bo strasznie duszno u nas ![]() dziewczyny super macie blogi kulinarne w koncu sie wzielam za robienie manicure hybrydowy jestem suuper zadowolona, robila sobie ktoras juz??
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru,zakupy zrobione.Teraz odpoczywamy
za chwile w sumie musze dać jeść małemu.emi,to witam w klubie. Może to skok rozwojowy,albo zęby,niewiem
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zjadlam za duzo truskawek a dzis mlodego wysypalo tez :/ ale takie dobre byly ze nie moglam sie powstrzymac
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio, niby na zeby wczesnie u nas ale nigdy nie wiadomo
Balbinka to Twoj synus ma juz zabek? Jak to u Was bylo? Julcia zjadla calkiem ladnie przed 15, dwa razy smarowalam dziasla podczas karmienia. Pozniej wypila 60ml herbaty z rumianku duszkiem (dodaje jej tzw milchzucker, to chyba to samo co glukoza - wiecie ze wcale nie jest to slodkie?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza?
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki dzięki za odpowiedzi!
Gosia Uszki czyściłam tylko na zewnątrz oczywiście - tzn. małżowinę (do środka broń boże nic nie wpycham) ale zastanawiałam się czy się w środku za dużo nie zbiera -ale wychodzi na to że nie to zostawię te uszki w spokoju ![]() desia888 - mam monitor oddechu panikara jestem w tej kwestii ewelajna25 - myślę, że u Matyldy to Moro jednak Cytat:
To jest taka super stronka. Można testować makijaż i mnóstwo fryzur! Zia dla mnie ta metoda 3-5-7 też jest na nie Co do kciuka to ja staram się żeby się mała nie nauczyła ssać. Jak wkłada paluszki do buzi albo piąstkę to ok. Ale jak widzę kciuka to delikatnie odwracam jej uwagę i wyjmuję kciuka z buzi. Wolę smoczka niż kciuka - smoka zabierzesz a kciuka jak??? Znam 7 latkę która zasypia z kciukiem!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- z Tż tami siedzą ![]() albo.... płaczą po naszej Drużynie Narodowej
|
||
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() W ogóle nie mam czasu w ciągu dnia na wizaż. Poświęcam dzień mojemu bąbelkowi Wieczorki Wam a nocki mężowi ![]() Ale nie zawsze uda mi się nadrobić bo czasem oczy mi w dół lecą. Co do nocki to nawet spoko karmienie o 20,23, 4 i 8 potem syn pogadał sobie z ojcem i większość czasu spędziliśmy na dworze. Do domu poszliśmy tylko w godz 11-15 bo za bardzo słońce grzało.Właśnie do dziadka przyszli bracia TŻ i jeden z braci który z moim nie gada od lutego przyszedł po niego U Nas wieczorem to chyba jest rytuał o 19 kąpanie potem Oskar patrzy na karuzelę potem trochę płaczu o 20 karmienie i potem albo godz męczy się aby zasnąć w łóżeczku (ale bez marudzenia) , albo płacze i usypia na rękach. A wtedy ja mam wrażenie że dźwigam ciężary - mam darmową siłownię tylko muszę pamiętam o przekładaniu go z jednej ręki na drugą aby bicepsy równo mi się porobiły |
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja przyznam się bez bicia byłam dzieckiem które ssało kciuk nie uczcie tego swoich dzieci !!! Nie mogli mnie tego oduczyć to po pierwsze a po drugie ten kciuk który się ssie to jest chudszy i brzydszy bo długo miałam taki no po prostu wymoczony |
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() my dzisiaj spedzilismy dzien u moich rodziców, mialam zostac z Mateuszkiem na noc i jutro na caly dzien, ale jednak wrocilismy, bo jednak nie ma jak w domu dziewczyny , a nie mówilam z tym meczem, ze przegraja ![]() u nas teraz jest jedzenie, godzina-dwie aktywnosci i spanie, czasami spanie zaraz po jedzeniu, jezeli Mateuszek marudzi , a jest pojedzony to zazwyczaj chce mu sie spac i trzeba go pokolysac, wczesniej mial aktywnosc dzien i noc, myslalam ze zejde . NAtka , dziekuje CI, ale jednak takie blizny odbieraja pewnosc siebie, juz mi TZ po tym jak ryczalam kupil 4 opakowania roznych masci i kremów, nawet jak bylismy w rossmanie to poszedl do pani i poprosil zeby mu doradzila krem dla mnie ![]() Roksape u nas w ogrodku tez jakis gad sie zadomowil, tesciu jak go zobaczyl to tak krzyczal )Zariah ja jem mało, choc slodyczami nie gardze mój brzuch wyglada teraz koszmarnie, mam nadal wielka kreche, po jednej stronie pojawily sie rozstepy troszke fioletowe no i te poospowe kropki, najchetniej bym sie w ogole nie rozbierala bikini w tym roku na pewno nie naloze , o ile kiedykolwiek naloze![]() Mateuszek jak sie przestraszy to tak wzdryga rękami ,ale nie placze. Ja uszka czyszcze patyczkami z ogranicznikiem lekko zwilżonymi. Evcia my bralismy slub 30.08 ale 2008 raczej szczesliwa data ![]() Gratulacje ![]() Deesiu, Ewelajna ja mysle ze takie slady inaczej znikaja u dziecka, ktore rosnie a inaczej u takiej starej baby jak ja no ale na spodobanie juz nie jestem tez mysle ze po jakims czasie wiekszosc mi zejdzie, ale bez sladu sie nie obedzie, bo kilka krostej zdrapalam jak nie wiedziala ze to ospa, myslalam ze to zwykle pryszcze ![]() Ja tego watku o ktorym piszecie nawet nie czytam, bo nasz jest na pewno ciekawszy
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
A ogólnie to dzisiaj nie musiałam gotować obiadu bo pojechaliśmy na mszę rocznicową I Komunii męża chrześniaczki a potem nas zaprosili na kawę a potem zrobili obiad, a potem pojechaliśmy do moich rodziców oczywiście na grilla
|
|
|
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Opowiedział mi jak jego kolega uczył córeczkę zasypiać w hałasie. Polegało to na tym, ze włączał jej na full heavy metal i dziecko siedziało w tym hałasie aż padło ze zmęczenia 
biedne dziecko. :/
Maleństwa 

sama juz nie wiem!

I w ogóle od wczoraj jakoś pije na raty czasami te mleko,a przy tym marudzi. :/