Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 21:55   #2581
izasz-b
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hanjah mam pytanie do tego łóżeczka turystycznego nie kupuje się materaca zwykłego już?? Czy się kupuje?? NA czym dzieciątko śpi?? Bo z tego co widzę to tam są takie cieniutkie materacyki. Ja zastanawiam się nad kupnem takiego: http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...tml#tabsAnchor
Co prawda pytanie nie do mnie, ale ostatnio z koleżanką rozmawiałam na ten temat Niektórzy nie kupują nic i dziecko spi na tym materacu (ale to chyba nie jest wygodne), niektórzy kupują zwykły materacyk jak do zwykłego łóżeczka - ale jak to transportować? jest też składany materacyk, np. taki:
http://sklep.bebeclub.pl/materace/38...120x60-cm.html
chyba lepszy niż te, które są w tych łóżeczkach... ale nie widziałam go w rzeczywistości, więc nie wiem jaką ma twardość ani wysokość...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-06-17 o 22:02
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 21:55   #2582
buena
Wtajemniczenie

Ale Mała mi się wierci, uwielbia wypychać mi się z lewej strony. Z jednej strony jest to rozkoszne, ale z drugiej to czasem "ała".
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 21:57   #2583
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Kacperek kilka minut po narodzeniu

Ps. Teraz gdy już zeszła opuchlizna jest jeszcze słodszy
Śliczności Gratuluję Kochana

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
możliwe

ale wiecie , pierwszy raz w całej ciąży zrobiłam sobie zdjęcie gołego brzucha... nie wiem jak ja się tego pozbędę
Kochana bardzo Ci współczuję Koleżanka mojej siostry miała tak samo poorany brzuch - jedynie wokół pępka nie miała rozstępów i w dodatku na kształt serca. Kilka miesięcy po porodzie rozstępy wyblakły, widać je, ale nie dużo mniej.
Rozstępów ciężko się pozbyć, ale jak wyblakną nie są już takie dokuczliwe. Ja mam na piersiach - jeszcze z okresu dojrzewania. Na początku bordowe pręgi, obecnie blade, na które nie zwracam uwagi.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:01   #2584
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, jak moja miednica, bo dotychczas wszyscy przewidywali, że jest mała, ja wąska ogólnie i, że może być ciężko z porodem sn. Natomiast ostatnio ginka mi powiedziała, że każda kobieta życzyłaby sobie takiej budowy ciała, idealnej do porodu - cokolwiek to znaczy.
O szczegóły możesz zapytać następnym razem, a teraz po prostu się z tego ciesz.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:03   #2585
karmeelek
Zadomowienie

Blue powiedz mi jak możesz czy jest pasek do torby? Czy w spacerówce da radę podnieść oparcie całkowicie do pionu? Czy łatwo rozebrać gondolę i spacerówkę do prania? I jeśli masz fotelik to czy jakoś sensownie wygląda? I co zadecydowało u Ciebie o wyborze akurat tego wózka?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:04   #2586
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Śliczności Gratuluję Kochana

Kochana bardzo Ci współczuję Koleżanka mojej siostry miała tak samo poorany brzuch - jedynie wokół pępka nie miała rozstępów i w dodatku na kształt serca. Kilka miesięcy po porodzie rozstępy wyblakły, widać je, ale nie dużo mniej.
Rozstępów ciężko się pozbyć, ale jak wyblakną nie są już takie dokuczliwe. Ja mam na piersiach - jeszcze z okresu dojrzewania. Na początku bordowe pręgi, obecnie blade, na które nie zwracam uwagi.
Ja te mam na piersiach, na pośladkach i na kolanach od wewnętrznej strony - też z okresu dojrzewania... Najmniej widoczne są te na kolanach, a najbardziej na pośladkach, ale cóż na to poradzić - hormony szalały

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
Stary 2012-06-17, 22:06   #2587
Mandragorrka
Zakorzenienie

Uciekam spać, a Wy gaduły przystopujcie z pisaniem
Dobrej nocy Mamcie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 22:07   #2588
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ale Mała mi się wierci, uwielbia wypychać mi się z lewej strony. Z jednej strony jest to rozkoszne, ale z drugiej to czasem "ała".
oj skad ja to znamm.. u mnie to juz jest coraz czesciej raczej "ala"

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:08   #2589
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ja te mam na piersiach, na pośladkach i na kolanach od wewnętrznej strony - też z okresu dojrzewania... Najmniej widoczne są te na kolanach, a najbardziej na pośladkach, ale cóż na to poradzić - hormony szalały
A właśnie na biodrach też mam Zupełnie o nich zapomniałam Kompletnie nie zwracam na to uwagi bo zamartwianie się tym i tak nic nie da - no chyba, że wygram kiedyś w totka to wtedy idę na jakieś laserowe usuwanie

Stary 2012-06-17, 22:08   #2590
muminek82
Wtajemniczenie

widzę że mamy kolejnego bobaska na wątku!
agusia gratuluje Mały jest śliczny!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:09   #2591
red_scorpio
Rozeznanie

Spokojnej nocki!

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:10   #2592
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A właśnie na biodrach też mam Zupełnie o nich zapomniałam Kompletnie nie zwracam na to uwagi bo zamartwianie się tym i tak nic nie da - no chyba, że wygram kiedyś w totka to wtedy idę na jakieś laserowe usuwanie
laserowe usuwanie jest ostatnio bardzo modne

Amelcia
Stary 2012-06-17, 22:13   #2593
hanjah
Zakorzenienie

Zmykam spać-śpijcie dobrze Mamusie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:27   #2594
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Blue powiedz mi jak możesz czy jest pasek do torby? Czy w spacerówce da radę podnieść oparcie całkowicie do pionu? Czy łatwo rozebrać gondolę i spacerówkę do prania? I jeśli masz fotelik to czy jakoś sensownie wygląda? I co zadecydowało u Ciebie o wyborze akurat tego wózka?
Do torebki jest pasek - wygląda jak taki dołączany do toreb sportowych. Spacerówka jest w piwnicy, ale z tego co pamiętam, to do 90 stopni się nie podnosi - raczej tak do 100.
Wg mnie łatwo wszystko rozebrać do prania.
Wybraliśmy go, ponieważ miał amortyzatory, super się prowadzi, ma pompowane koła, a z przodu skrętne z możliwością blokowania, fajne opcje zapinania i odpinanie budki, spacerówka montowana przodem i tyłem, spacerówka rozkładana na płasko, w komplecie wszystkie potrzebne akcesoria (poza pompką), wygląd, fajny stelaż - świeci w ciemności (bezpieczniej). Jak dla mnie fotelik jest ok. Jedo po prostu nam się nie podobał wizualnie - kwestia gustu. Myśleliśmy jeszcze nad Warriorem, ale kierując się opcjami manewrowania z materiałem na budce i wyglądam zdecydowaliśmy się na Lareta.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:37   #2595
izasz-b
Raczkowanie

Na dobranoc:
http://www.youtube.com/watch?v=SCjAE...eature=related

Stary 2012-06-17, 22:39   #2596
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dolna partia przypomina cycki
Cytat:
Co prawda pytanie nie do mnie, ale ostatnio z koleżanką rozmawiałam na ten temat Niektórzy nie kupują nic i dziecko spi na tym materacu (ale to chyba nie jest wygodne), niektórzy kupują zwykły materacyk jak do zwykłego łóżeczka - ale jak to transportować? jest też składany materacyk, np. taki:
http://sklep.bebeclub.pl/materace/38...120x60-cm.html
chyba lepszy niż te, które są w tych łóżeczkach... ale nie widziałam go w rzeczywistości, więc nie wiem jaką ma twardość ani wysokość...
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Materac kupiliśmy w IKEA, ale nie pamiętam co ma w środku
W naszym to w ogóle nie było materaca-na ten stelaż kładzie się pokrowiec który jest dookoła łóżeczka a on jest twardy ale cienki.
No właśnie kurcze się zastanawiam jak to rozegrac...bo przecież to podwyższenie nie sądzę żeby utrzymalo taki zwykły materac typu pianka-kokos czy coś?? Nie?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:45   #2597
karmeelek
Zadomowienie

Blue dzięki wielkie za opinie
Na stronie tako nie ma wszystkich kolorów więc jutro do nich zadzwonię, żeby mi podesłali który wózek jak wygląda... Zarówno captiv jak i lareta.
A właśnie między laretem a captiva jakie sa różnice oprócz wyglądu stelaża i kosza - orientuje się któraś z Was?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:04   #2598
Maciejka__
Zakorzenienie

Najwięcej o Tako wie pewnie Agunia, ale na nią musisz trochę poczekać.
Stary 2012-06-17, 23:04   #2599
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
przez cały dzień po cięciu musiałam leżeć plackiem i nie unosić głowy bo później straszny ból ponoć łapie. jedynie panie przychodziły chyba 2 razy mi podkłady zmieniać to musiałam tyłek do góry unieść (było ciężko). 2 dnia podłączali mi kroplówki chyba 4, gdy już się skończyły to odłączono mi cewnik i kazano się podnosić. niestety nie dałam rady chodzić... miałam jedynie siłę usiąść i przesiąść się z łóżka na wózek, aby mąż mógł mnie zaciągnąć do Maluszka. 3 dnia rano juz musiałam wstać do wc, ponieważ nastraszono mnie ze jeśli nie zrobię siku to mnie zacewnikują znów. także tego dnia już zaczynałam chodzić.
Oj nie brzmi to ciekawie samo cewnikowanie trochę przeraża... Ci przychodzili te podłady zmieniać, ja jestem ciekawa jak to jest jak dzidziulek na tyle silny że nie musi się wygrzewać w inkubatorze czy donoszą do cycusia na karmienie dobrze że już chodzić, teraz będzie tylko lepiej i z Tobą i Kacperkiem
Właśnie widzę zdjęcie, jejku jakie piękności:lov e:

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
bo te kremiki dają tylko chwilowe uczucie chłodu, ale właściwie nic ponadto
Na chwilowe poczucie chłodu to biorę letni prysznic a nogi wkładam do miski z zimną wodą taniej wychodzi a później nogi siup wyżej i odrobine pomaga, tzn. rano nadal są spuchnięte ale nie tak jak wieczorem.
Ja też nie mogę uwierzyć, że to co mi się tam tak rusza w brzuchu to prawdziwy człowiek

Cytat:
kurcze ja też mogę mieć cesarkę, a mi się wcale nie uśmiecha...
heh witaj w klubie, niezadowolonych z cc, ale wiesz może to i dobre rozwiązanie (ta pocieszam się) tzn. np. nie owinie się pępowiną, ani nie przydusi jak poród będzie dłużej trwał niż powienien

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
zazdroszcze grilla ja czekam na ładniejszą pogodę, ale narazie niestety sie nie zapowiada u nas
A mi mama dzisiaj powiedziała że ze mną na grila już nie wybiera się na działkę(że niby zaczne rodzić), a pózniej mnie coś zabolało w pachwinie jak się przekręcałam na fotelu to mówi do mnie" może idz już do domu?" oczywiście na żarty

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
możliwe

ale wiecie , pierwszy raz w całej ciąży zrobiłam sobie zdjęcie gołego brzucha... nie wiem jak ja się tego pozbędę
Ah no są rozstępy, one zbledną, spłycą się nie będzie tak źle... a swoją drogą przynajmniej jakiś sens mają. Bo ja nabawiłam się już przed ciążą od odchudzania i tycia a to jest głupota... a po dzidzi to zaden wstyd a co do kosmetyczki, może kiedyś będzie nas na to stać
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 23:05   #2600
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Jeszcze mnie glowa rozbolala .
Ciagle cos mnie boli.
A tak dlugo nic mi nie bylo.
Juz mam dosyc tej ciazy.

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-06-17 o 23:20
Stary 2012-06-17, 23:16   #2601
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Jeszcze mnie glowa rozbolala .
Ciagle cos mnie boli.
A tak dlugo nic mi bie bulo.
Juz mam dosyc tej ciazy.
nie powtarzaj dwa razy
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:18   #2602
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ale taka prawda

W ogole to zastanawiam sie nad porodem w wodzie....

Amelcia
Stary 2012-06-17, 23:41   #2603
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Blue dzięki wielkie za opinie
Na stronie tako nie ma wszystkich kolorów więc jutro do nich zadzwonię, żeby mi podesłali który wózek jak wygląda... Zarówno captiv jak i lareta.
A właśnie między laretem a captiva jakie sa różnice oprócz wyglądu stelaża i kosza - orientuje się któraś z Was?
Zle napisalam - nie Warrioe, tylko wlasnie Captiva. Captiva wazy kilogram wiecej, ale jej stelaz po zlozeniu jest o 11 cm krotszy - ma wymiary 88 na 39, a Laret 42 na 99. Natomiat rozlozony stelaz Captivy to 106 dlugosci na 103 wysokosci, a Laret 110 na 106.
Goncola, spacerowka i fotelik maja te same wagi i wymiary. Captiva ma wieksza tprbe, inny kosz na zakupy - nie wiem jak z ich pojemnoscia. No i te roznice w mozliwosciach zapiecia materialu na budce gondoli wystepuja.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No właśnie kurcze się zastanawiam jak to rozegrac...bo przecież to podwyższenie nie sądzę żeby utrzymalo taki zwykły materac typu pianka-kokos czy coś?? Nie?
Chyna nie rozumiem - zastanawiasz sie, czy wysoko podwieszone dno lozeczka turystycznego utrzyma staandardowy materac? Jesli o to chodzi, to bez problemu tak!

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Najwięcej o Tako wie pewnie Agunia, ale na nią musisz trochę poczekać.
Widze, ze moge sie starac, ale wiedzy Aguni nie zastapie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 01:44   #2604
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Tego nie napisałam.
Po prostu kojarzę, że Agunia brała pod uwagę różne wózki Tako, również Jumper-a i że w którymś w spacerówce był słaby dostęp do kosza.
Jak to czytałam, to już wiedziałam, że Jedo Fyn jest lżejszy, a przy moim III piętrze to był bardzo ważny wskaźnik, więc dyskusji na temat różnic pomiędzy poszczególnymi modelami Tako po prostu nie pamiętam.

---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Któraś z dziewczyn pytała o tani Femibion Natal 2.
Tutaj jest za 37,95 zł, tylko poniżej 250 zł na pewno są jakieś koszty przesyłki i pamiętam, że czekałam na tą paczkę kilka dni.
http://aptekagemini.pl/femibion-nata...bl-30kaps.html
Sama już na wiosnę zrobiłam zapas do jesieni, a widzę, że teraz jest jeszcze taniej.
Stary 2012-06-18, 03:54   #2605
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Dzień dobry Mamuśki,
Dziękuję ślicznie za miłe słowa i prosze trzymajcie kciuki, bo jeśli dr stwierdzi dziś, że Mały sobie daje rade to może już go na chwilę wyjmą i będę mogła sama go nakarmić!!!!
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 05:52   #2606
prince_polo
Zakorzenienie

heeeeeeeeeej
nie mam humoru, nocke ialam do dupy skurcze i twardy jak kamien brzuch. Teraz tez mam bolesne skurczybyki i rwie mnie w krzyzu i w biodrach

Cytat:
Dzień dobry Mamuśki,
Dziękuję ślicznie za miłe słowa i prosze trzymajcie kciuki, bo jeśli dr stwierdzi dziś, że Mały sobie daje rade to może już go na chwilę wyjmą i będę mogła sama go nakarmić!!!!
a jak sie czujesz??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 06:41   #2607
modnisia86
Zadomowienie

Witam z rana z kawusią ale wy wczoraj naskrobałyście mimo ładnej pogody
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 06:42   #2608
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
\

Chyna nie rozumiem - zastanawiasz sie, czy wysoko podwieszone dno lozeczka turystycznego utrzyma staandardowy materac? Jesli o to chodzi, to bez problemu tak![COLOR="Silver"]

TAK! dokładnie nad tym gdybam

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Dzień dobry Mamuśki,
Super!!! trzymamy kciuki
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 07:13   #2609
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie
u mnie od 7 wiercą tak że mam ochotę tam wyjść i ich
dzisiaj w nocy bardzo bolały mnie plecy na dole może bede mogła już odstawić fenka i no-spe całkowicie,zobaczymy co ten mój dr dzisiaj powie.

miłego dnia gaduły
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 07:13   #2610
phdwao
Zakorzenienie

Hej Dziewczęta

Spało mi sie fajnie, a po 11 mamy wizytę i pierwsze KTG
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości