Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź 2011! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł
Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 2 7,14%
Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują 1 3,57%
Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek 14 50,00%
Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy 2 7,14%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek 4 14,29%
Mamy wrześniowo październikowe 2011 5 17,86%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 22:19   #2011
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
sprawdzilam na Nadii, hehe, bo sa kaszki z miodem po 6mcu to dalam kiedys chleb z maslem i miodem - 2 dni z rzedu i wyskoczylo lekkie uczulenie na policzju. na razie sie wstrzymam
dlatego jak wprowadzam nowośc to daje troche i obserwuje jak si enic nei dzieje to znów podaje i tak w koło, jakbym coś zauważyła to oczywiście odstawiam i czekam, następnie próbuje znów(kiedys moja pediatra podpowiedziała ze nawet jak coś sie dzieje to zeby odstawić i za jakiś czas znów spróbowac, jak sie powtórzy to odstawić całkowicie na dłuzszy czas ) wiec dobrze zrobiłaś ze nei dajesz bo moze akurat Nadi nie podpasowało
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:20   #2012
anciaahk
kosmitka

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

U nas od dłuższego czasu krostki ze 3-4 są na policzku i też niby jedzeniowe, ale nie mogę skumać od czego.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:22   #2013
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Asia no tak jak pisałam, nam pediatra miód zalecił na kupę.
no proszę, a w życiu bym nie wpadła ze może dobrze działać na wypróżnienie
człowiek całe życie się uczy

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
U nas od dłuższego czasu krostki ze 3-4 są na policzku i też niby jedzeniowe, ale nie mogę skumać od czego.
a u nas buzia obsypana przez sline tzn broda i okolice ust. juz namiętnie przemywam wodą, smaruje i nie chce zniknąć, normalnie ma tego od groma, dzis kolezanka mi wazeline poleciła, ale jakoś nei jestem przekonana
Stary 2012-06-17, 22:28   #2014
anciaahk
kosmitka

Aż spróbuję jutro podać wodę z miodem, zobaczymy. Ale tak to w życiu nie dojdę od czego te krostki.

Stary 2012-06-17, 22:28   #2015
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jadłam i młodemu nic nie było,ale sama jeszcze mu nie próbowałam dawać. To tak jak z truskawkami, też piszą, że silnie uczulają. Jest kilka takich silnych alergenów. Nie wiem czemu akurat zalecila nam dawać, ale widocznie można i wcześniej, a z tymi opiniami to różnie bywa.
Ostatnio w dzieciowej gazetce wyczytałam, by truskawki dawać po 2 r.ż.
Miśke chyba własnie obsypalo na brzuszku od truskawek ma takie czerwone plamki tak na środku brzuszka...ale daję jej Calcium, może zejdzie..
Agus jajko ze względu na uczulenie, dopisałam
aaa..doczytałam..mnie się o tej porze z reguły myslenie wyłącza...
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no proszę, a w życiu bym nie wpadła ze może dobrze działać na wypróżnienie
człowiek całe życie się uczy

a u nas buzia obsypana przez sline tzn broda i okolice ust. juz namiętnie przemywam wodą, smaruje i nie chce zniknąć, normalnie ma tego od groma, dzis kolezanka mi wazeline poleciła, ale jakoś nei jestem przekonana
pedi dała młodej na taką wysypke maść na receptę i powiem ci, że zeszło...a miała pod ustami i na szyi multum..

nic, ja już mykam..słodkich i kolorowych maminki i miłego poniedziałku

Justynko, mam nadzieję, że Zośka już słodziutko sobie śpi...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:29   #2016
anciaahk
kosmitka

Asia nic nie mów o ślinie, u nas dzisiaj wyjątkowo - hektolitry doslownie, tyle się dawno nie lało z niego. Chyba kolejny ząb się szykuje.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ja czekam na końcówkę meczu i też idę spać. Wolałam, by Dania chociaż zremisowała.

Stary 2012-06-17, 22:30   #2017
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż spróbuję jutro podać wodę z miodem, zobaczymy. Ale tak to w życiu nie dojdę od czego te krostki.
żeby dojśc do tego, to chyba musiałabyś wszystko odstawić i na nowo zacząć podawać produkty...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:31   #2018
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
żeby dojśc do tego, to chyba musiałabyś wszystko odstawić i na nowo zacząć podawać produkty...
A weź, na same mleko znowu?? to nieeee...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Można, można?? Niemcy strzelili 2:1 w 84 minucie. A nam czasu mało było. Ech. Nie mogę tego odżałować no. Aż Karmi sobie strzeliłam

Stary 2012-06-17, 22:34   #2019
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asia nic nie mów o ślinie, u nas dzisiaj wyjątkowo - hektolitry doslownie, tyle się dawno nie lało z niego. Chyba kolejny ząb się szykuje.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ja czekam na końcówkę meczu i też idę spać. Wolałam, by Dania chociaż zremisowała.
przynajmniej jakies efekty slinienia hehe u nas na razie zero w tym temacie , jedyni eta slina i zjadanie moich palców

Agus jak nei bede widziała poprawy to tez pójde do lekarza bo naprawde ma całą brode mega czerwoną biedny, mam nadzieje ze w zaden sposób go to ni edrażni

PS tez oglądamy mecz i lepiej by było z Dnia ale si enei zapowiada

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
A weź, na same mleko znowu?? to nieeee...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Można, można?? Niemcy strzelili 2:1 w 84 minucie. A nam czasu mało było. Ech. Nie mogę tego odżałować no. Aż Karmi sobie strzeliłam
he my tez ni emożemy odżałować, mąż smutny bo to zapalony kibic....
zreszta gralismy u siebie, wsparcie kibiców duze, generalnie gralismy z najsłabszymi z grupy i co ? lipa-szkoda ze choć raz nie moglismy sie pokazać....
zreszta w meczu o wszytko grac defensywnie a nei atakując ..no cóz Smuda miał swoją wizję
Stary 2012-06-17, 22:36   #2020
anciaahk
kosmitka

Kolorowych.

Smudy mi szkoda, bo on też Franek .

Stary 2012-06-17, 22:41   #2021
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kolorowych.

Smudy mi szkoda, bo on też Franek .
hehe argument ni edo powalenia
branoc
Stary 2012-06-17, 22:49   #2022
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Błagam, niech ktoś sprawi by moje dziecko zasnęło, bo zaraz wyjdę z siebie
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
po raz pierwszy biorę ją na przetrzymanie, marudzi w drugim pokoju, ale nie ma histerii i coraz dłuższe są momenty ciszy - ciężko mi ale nie mam już innego pomysłu na nią, bo wszystko źle. To jest idealne dziecko od 9 do 21, a od 21 do 9 to jakiś horror
To widzę, że mamy podobnie
Chociaż ja dzisiaj wracam do domu a mały spi W ogóle ostatnio zaczął przekręcać się na brzuszek i wypinać kuper. DOpiero teraz bo cały czas na plecach i boczku tylko.

Ancia, haha to też mi go szkoda w takim razie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:17   #2023
mama zosi
Zakorzenienie

Zasnęła, niech pośpi jak najdłużej, bo ja nie wiem jak długo pociągnę z tymi jej pobudkami w środku nocy!

Cotka, może niech ona z Filipem się zgada i niech się bawią ze sobą w tym czasie jak nie śpią

a spanie z kuperkiem w górze niezmienne mnie rozczula
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 08:59   #2024
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
coraz bardziej lubie twojego pediatre a tak powaznie ostanio meczyłam wszytkich pytaniami odnosni ejedzenia itd itd bo kurde ten mój mały to jak widzi talerz to az sie podnosi z radości ze coś dostanie no i usłyszałam ze mam dawać dziecku próbować itd i że jednak to nic złego, nawet jak zje coś z pieprzem, sola czy papryka wiec ufff

co do drugiego to teraz włąsnei jak młody sie tuli, wiecej kojarzy itd to ciesze sie ze mam tylko jego i moge mu poświecic 100 procent siebie ale tez tak z drugiej strony dziś widziałam dzieci 2,5 lestnie które si ebawiły, biegały i rodziców miały gdzieś he to cieszyłam sie że mój jest mały i siedzi ze man na huśtawce i sie przytulamy, no i tez doszłam do wniosku ze jak ju zbedzi etaki ze nie bedzie mnie chciał non stop to moge ta uwage poświęcić i podzielić i zdecydować si ena drugie dzieciątko-moze tym razem jakaś mała księzniczka

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

czary maryyyy czaryyy maryyyyyyy ......................... pomogło?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

co do basenu to my zamierzamy siedzieś w tym piszę siedzieć bo i mam sie zmiesci jakby co
a ja swojej coraz bardziej nienawidze
świetny ten basen! tez taki chce

Cytat:
no widzis zi to jak ze wszytkim zdania podzielone hehehe , mojej kuzynki syn teraz ma dwa latka a juz przed skończeniem roku taką wode z miodem smigał

podobni ejest z truskawkami czytałam ze tez albo po roku albo po 2, a ja kiedys słoik z truskawkami po 4 czy 5 miechu miałam-nie pamietam, mały zjadł i nic mu nie było, potem mu robiłam truskawki z jabłkiem i do dziś nie ma uczulenia itd, teraz jak jest sezon juz tez zdązył podjeść dużo nie daje ale daje
U nas to samo, wcinal i wcina mnostwo truskawek dzieka Bogu uczulenia nie dostal

Cytat:
dlatego jak wprowadzam nowośc to daje troche i obserwuje jak si enic nei dzieje to znów podaje i tak w koło, jakbym coś zauważyła to oczywiście odstawiam i czekam, następnie próbuje znów(kiedys moja pediatra podpowiedziała ze nawet jak coś sie dzieje to zeby odstawić i za jakiś czas znów spróbowac, jak sie powtórzy to odstawić całkowicie na dłuzszy czas ) wiec dobrze zrobiłaś ze nei dajesz bo moze akurat Nadi nie podpasowało
Robe podobnie. Malo tego-pare dni temu Mikul zjadl w koncu sloiczek-deserek jogurtowy z musem owocowym i nic mu nie wyszlo, pozniej znowu dostal na nasteony dzien i bylo si, wiec kupilam zwykly jogurt naturalny i dzisiaj robie mu koktajl aaaa chleb wcina az milo

Cytat:
przynajmniej jakies efekty slinienia hehe u nas na razie zero w tym temacie , jedyni eta slina i zjadanie moich palców

Agus jak nei bede widziała poprawy to tez pójde do lekarza bo naprawde ma całą brode mega czerwoną biedny, mam nadzieje ze w zaden sposób go to ni edrażni

PS tez oglądamy mecz i lepiej by było z Dnia ale si enei zapowiada

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

he my tez ni emożemy odżałować, mąż smutny bo to zapalony kibic....
zreszta gralismy u siebie, wsparcie kibiców duze, generalnie gralismy z najsłabszymi z grupy i co ? lipa-szkoda ze choć raz nie moglismy sie pokazać....
zreszta w meczu o wszytko grac defensywnie a nei atakując ..no cóz Smuda miał swoją wizję
Mialam okazje poznac Smude bo to rodzina kolezanki z bylej pracy. Bardzo fajny czlowiek, wizje to on mial i ma, a zreszta ja jak zwykle mam inne zdanie niz wszyscy i uwaxzam ze trzeba bylo znalezc winnego no to znalezli, o!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

A w ogole to dzien dobry z kawka i z Mikim

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2012-06-18 o 08:53
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:03   #2025
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Bry poweekendowo

Aa2 Ty jesteś najlepsza infolinia x-lander to powiedz kochana czy śpiworek i osłona na nóżki to to samo w sensie 2w1 czy to są różne rzeczy???

Justynko mamo Zosi widziałam że mała zaczęła jeść co zrobiłaś??? Dałaś jej kawałki do samodzielnego jedzenia??? U nas jest masakra, już nawet pomidorówka nie pomaga, wczoraj mała wytrzymała bez jedzenia 8 godzin po czy poddałam się, dałam deserek i chętnie zjadła

Katar małą męczy już półtora tygodnia, już nei wiem co robić. Kropelki musiałam już odstawić więc została nam woda morska i maść marjankowa, smaruję na noc nóżki plecy i klatkę piersiową kremem natłuszczającym i rozcieńczonym amolem i a mała się męczy strasznie. Jak nie odpuści to znów będę musiała z nią iść do pedi oczywiście na dzieci chore i zaś ktoś mi ją czymś zarazi macie jakieś inne rady na katar???? Odciągać fridą jak tylko coś zalega czy starac się odciągac jak najmniej?? Słyszałam że im więej się odciąga tym więcej wydzieliny się pojawia

Pogoda za oknem super a ja mam dylemat czy wychodzić z nią na dwór

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:11   #2026
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry poweekendowo

Aa2 Ty jesteś najlepsza infolinia x-lander to powiedz kochana czy śpiworek i osłona na nóżki to to samo w sensie 2w1 czy to są różne rzeczy???

Justynko mamo Zosi widziałam że mała zaczęła jeść co zrobiłaś??? Dałaś jej kawałki do samodzielnego jedzenia??? U nas jest masakra, już nawet pomidorówka nie pomaga, wczoraj mała wytrzymała bez jedzenia 8 godzin po czy poddałam się, dałam deserek i chętnie zjadła

Katar małą męczy już półtora tygodnia, już nei wiem co robić. Kropelki musiałam już odstawić więc została nam woda morska i maść marjankowa, smaruję na noc nóżki plecy i klatkę piersiową kremem natłuszczającym i rozcieńczonym amolem i a mała się męczy strasznie. Jak nie odpuści to znów będę musiała z nią iść do pedi oczywiście na dzieci chore i zaś ktoś mi ją czymś zarazi macie jakieś inne rady na katar???? Odciągać fridą jak tylko coś zalega czy starac się odciągac jak najmniej?? Słyszałam że im więej się odciąga tym więcej wydzieliny się pojawia

Pogoda za oknem super a ja mam dylemat czy wychodzić z nią na dwór

Nie wiem czy pomoge, ale-walczylam z katarem Mikiego ponad 3 tyg kiedy okazalo sie ze ma alergie, masc majerankowa nic nam nie dawala, nic, odciagalam pare razy dziennie frida i zakraplalam nosek Mucofluidem-to jest na recepte ale jest rewelacyjne, momentalnie uwalnia smarkotki i zaraz po zakropleniu odciagalam wszystko fridka.
Stary 2012-06-18, 09:17   #2027
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Odciagałaś tyle razy ile coś w nosku "furgotało"?? Ja tak robiłam bo wydawało mi sie logiczne - sama z pełnym nosem nie wytrzymam długo , ale nastraszono mnie że lepiej wyciagać tylko na noc i przed jedzeniem. A alergia na co była??

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Najgorsze że mała jak widzi że sięgam po fridę to odrazu dosłownie ryczy

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-18, 09:31   #2028
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Odciagałaś tyle razy ile coś w nosku "furgotało"?? Ja tak robiłam bo wydawało mi sie logiczne - sama z pełnym nosem nie wytrzymam długo , ale nastraszono mnie że lepiej wyciagać tylko na noc i przed jedzeniem. A alergia na co była??

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Najgorsze że mała jak widzi że sięgam po fridę to odrazu dosłownie ryczy
Tak, odciagalam bardzo czesto. Mikul mial problemy ze snem wtedy, tzn spal ladnie ale slychac bylo jak sie meczy z tym noskiem dlatego w dzien jak najczesciej odciagalam zeby choc troche mu ulzyc na noc. Jak spal to wiadomo ze nie ruszalam noska zeby go nie budzic.
a z ta alergia to w sumie dziwnie bylo bo:
Mikul zaczal bardzo mocno ulewac, mial straszne krosty na buzce, ramionkach i klatce piersiowej, mial ciemieniuche, masakryczny katar(naprawde chyba nawet ja jak mialam zapalenie oskrzeli nie mialam takiego kataru jak on) i to dalo naszej pedi podstawy do zmienay mleka, wczesniej bylismy na zwyklym bebilonie a odkad jestesmy na pepti wszystko sie zmienilo na lepsze. wiem ze ciezko z frida bo to nic przyjemnego ale wiem po sobie jaka pozniej ulge odczuwa maluszek.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

I mialam dopisac-niezawodne okazaly sie zwykle patyczki do uszu ktorym delikatnie wyciagalam smykowi babolki z noska bo frida nie zawsze udalo sie to zlapac.
Stary 2012-06-18, 09:39   #2029
Wuwka
Raczkowanie

Witam, witam Kobietki szkoda, że już koniec laby

Nocka be, bo mała strasznie niespokojna i pojękiwała co chwilkę. Ale da się przeżyć

Mecz - dla mnie porażka, druga połowa to KATASTROFA

Lulla wałeczek też mamy, Małej się podoba fajna rzecz

Sharifa - szacuneczek za kreatywność co do jedzenia najważniejsze, że są jeszcze efekty!

Archi - gratulujemy wypędzenia diabełka a koszule - rewelka

Agus - brawa za nowe mleko i kąpiel! Ja bym się odważyła kąpać ale mąż i teściowa umarli by na atak serca

MamoZo - gratulacje przełomu, co do jedzenia!

Danika - kciuki za szybko powrót do zdrowia!

Irmith - a próbowałaś może inhalacji z soli fizjologicznej? U nas fajnie działa a jak była groźba zapalenia oskrzeli to dostaliśmy pulmicort do inhalacji i odpuściło. Sama sól fizjologiczna daje radę z katarem.
Odciąganie - jedni każą odciągać bo wtedy spływa na oskrzela/płuca. Mi natomiast lekarze podczas pobytu w szpitalu powiedzieli, że to indywidualna sprawa ale oni nie polecają bo zwiększa to ilość wydzieliny nie odciągam
A do noska mamy HIPERtoniczny roztwór wody morskiej Quixx (podobno to ważne żeby był hipertoniczny a nie izotoniczny, niby obkurcza śluzówkę) ale napisałam

Cotka - co do płaczu przy nachylaniu się do łóżeczka - to też dałam radę przeżyć

Edytowane przez Wuwka
Czas edycji: 2012-06-18 o 09:54
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:45   #2030
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

No właśnie ja często słyszę że mała oddycha buźką tak ma zawalony nosek :/ albo jak friduję to ma tak opuchniętą śluzówkę że nie daję rady nic odciągnąć. Wczoraj zrobiłam jej ciepłą kąpiel, to sporo samo wyleciało ale zaraz po wyjściu zaś full było :/

I właśnie ciemieniucha... wydaje mi się że widziałam gdzieś na główce ciemno żółtą plamkę tylko kurcze nie moge jej znaleźć i nei wiem czy mi się wydawało

my jesteśmy narazie głównie na moim mleczku choć dolewamy już sobie pepti i myślę że za chwilę już tylko pepti zostanie bo mam dość laktatorzenia

Patyczki u nas idą kilogramami, żal mi meczyć ciągle nosek więc jak coś tam "wygląda" to wyciągam patyczkiem bo chusteczki mocno szorują nosek :/

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość

Nocka be, bo mała strasznie niespokojna i pojękiwała co chwilkę. Ale da się przeżyć

Sharifa - szacuneczek za kreatywność co do jedzenia najważniejsze, że są jeszcze efekty!

Agus - brawa za nowe mleko i kąpiel! Ja bym się odważyła kąpać ale mąż i teściowa umarli by na atak serca

Irmith - a próbowałaś może inhalacji z soli fizjologicznej? U nas fajnie działa a jak była groźba zapalenia oskrzeli to dostaliśmy pulmicort do inhalacji i odpuściło. Sama sól fizjologiczna daje radę z katarem.
Odciąganie - jedni każą odciągać bo wtedy spływa na oskrzela/płuca. Mi natomiast lekarze podczas pobytu w szpitalu powiedzieli, że to indywidualna sprawa ale oni nie polecają bo zwiększa to ilość wydzieliny nie odciągam
A do noska mamy HIPERtoniczny roztwór wody morskiej Quixx (podobno to ważne żeby był hipertoniczny a nie izotoniczny, niby obkurcza śluzówkę) ale napisałam
Powiedz mi kochana jak krasuli na granicy jak zrobić taką inhalację?? Z czego dokładnie i w ogóle całe info poproszę

Ja mam Sterimar musze sprawdzić czy to jest hiper

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-18, 09:58   #2031
Wuwka
Raczkowanie

Do inhalacji potrzebujesz inhalator np. ja mam taki

wtedy kupujesz sól fizjologiczną w ampułkach takich maleńkich i np wlewasz do rozpylacza (część inhalatora - trzeba zapoznać się z instrukcją ) 2ml soli i włączasz sprzęt, nakładasz maluszkowi na buźkę i nosek maseczkę i do wykończenia soli inhalujesz. Jest to całkowicie bezpieczna. Moja miała takie inhalacje już z pulmicortem w wieku 2 tygodni.

A i najważniejsze - dwa razy dziennie taki zabieg można.

Edytowane przez Wuwka
Czas edycji: 2012-06-18 o 09:59
Stary 2012-06-18, 10:00   #2032
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość

Cotka - co do płaczu przy nachylaniu się do łóżeczka - to też dałam radę przeżyć

Oooo super te waleczek co? daje rade

Irmith a ta kropka na glowce to jedna czy jest ich wiecej?
Stary 2012-06-18, 10:05   #2033
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Kurcze właśnie małą oblukałam przy świetle dziennym i widzę że jest ich więcej nie rozumiem skąd, po każdej kąpieli ją czeszę

Wuwka dzieki za info, tylko nie wiem czy to się uda bo moja malucha to takie żywe srebro nawet na kolanach długo nie posiedzi spokojnie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-18, 10:10   #2034
lullaby_ml
Zakorzenienie

Moze uczulenie jakies. Zreszta nie wiem, nie chce tu pisac o swoich mongolskich teoriach wyczesuj to i moze kąp w jakiems olejjku na alergie? to nam tez pomagalo. Vitella.
Stary 2012-06-18, 10:12   #2035
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wuwka, serio? U nas ostas ostatnio sukces. Mały dał się przełożyć po zaśnięciu i trochę pospał. Więc krok do przodu jest Muszę jeszcze później spróbować tej metody. Może i zła ze mnie matka, ale mały jest tak wielki że już spanie we 3 to wyczyn

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:17   #2036
Wuwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wuwka, serio? U nas ostas ostatnio sukces. Mały dał się przełożyć po zaśnięciu i trochę pospał. Więc krok do przodu jest Muszę jeszcze później spróbować tej metody. Może i zła ze mnie matka, ale mały jest tak wielki że już spanie we 3 to wyczyn
Naprawdę było ciężko! Ale byłam szalenie konsekwentna nawet jeżeli oznaczało to wielki ryk to wchodziłam uspokajałam odkładałam (ryk juz przy nachylaniu ) i wychodziłam. Robiłam coraz dłuższe przerwy a płacz powoli się tez skracał
Stary 2012-06-18, 10:23   #2037
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

aha zapomniałam, dziękuję za kciuki, zostałam przelicytowana od soboty jestem szczęśliwą posiadaczką xlandera nareszcie jakiś normalny wózek

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-18, 10:32   #2038
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzieć poszedl na drzemeczke, w koncu po 6 zaczal wariowac, najchetniej poszlabym spac ale mam tyle rzeczy do zrobienia ze no way

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
aha zapomniałam, dziękuję za kciuki, zostałam przelicytowana od soboty jestem szczęśliwą posiadaczką xlandera nareszcie jakiś normalny wózek
Gratulacje!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Agnyska zyjecie?
Stary 2012-06-18, 10:32   #2039
agnyska81
Zakorzenienie

Hej Mamy!
Powiem Wam, że na tym chorowaniu najlepiej wyszedł Benek - jeden dzień i jedna noc i już jest monter. Ja i M. byliśmy przez dwa dni dętki, a i teraz smarkamy i kaszlemy jak ciężko chorzy. Mały ma super humorek i już zapomniał, że cokolwiek mu było
Widzę, że my nie jedyni chorzy, zdrówka!

A co Lulka, widziałaś mnie?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-06-18 o 10:37
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:33   #2040
Wuwka
Raczkowanie

Cytat:
Ołłł jeeee gratki, hihihihi, Spryciulo!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości