|
|
#3931 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
To tylko nazwy, czysty marketing i nie rozumiem czepiania się. To tylko ułatwienie wyboru i zachęta do zakupu, nie każdy spędza wieczory w internecie grzebiąc wśród recenzji żwirków i karmy.
Jak byłam w Karusku, to furmitatory miały długowłose koty i psy na opakowaniu.
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak Benek dla persów, z pudrem. Puder jest zapakowany osobno w folii, w środku, odkryłam to dopiero przy ostatnim wsypie ale puder też nic nie daje, jest koszmarny
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi że czytałam, że jak koty zdychają to też mruczą ![]() Ja mojego malucha znam, niewiele jest sytuacji, które go stresują myślę, że bardziej był pozytywnie zaskoczony, że jednak krzywda mu się nie stała kiedy go wieczorem siłą biorę pod kołdrę to też się zapiera, a jak już go ułożę po swojemu to stwierdza, że jednak jest fajnie ![]() A kuwetkę wczoraj wyniosłam, żeby wysypać cały żwirek, wymyć itd. Specjalnie pomiędzy misjami, żeby "na pewno nie zapomnieć tego zrobić" i oczywiście wyleciała mi z głowy wieczorem się dopiero zorientowałam, ale już było ciemno i bałam się po nią iść
|
|
|
#3934 | ||
|
KOTerator
|
Potwierdzam...
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Nie wiem jak ten, ale te zwykłe pudry Benkowe działają, mniej "betonu" przykleja się do kuwety, ale i tak ja się bez worków nie obejdę Właśnie kończę ostatnie paczki Benka i biorę się znowu za zapas Cat's Besta i będę mu wierna Milka miauczy od godziny, macie jakieś pomysły o co może chodzić? Głodna nie jest, w kibelku była, nie nudzi się jej, wybiegała się już... Teraz jest jej pora spania, a chodzi i się drze ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
? Co do braku kuwety, fajnie, że kot poprosił o wypuszczenie . U mnie było tak jakby odwrotnie, Feliks był wychodzący na smyczy i po kilku godzinach w ogródku prosił, żeby iść z nim do domu do kuwety , za nic się na trawkę nie wysikał.
|
||
|
|
|
#3935 |
|
Nie depcze krokusów
|
1. Na spacerku
2. Po spacerku
|
|
#3936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no mam nadzieję, że nic jej nie boli ![]() Cytat:
ale ostatnio jak wracaliśmy z Tż z przystanku to łaziły przy drodze, brrr :/ ja nawijam, żeby było słychać, że jesteśmy, a ten język w gębie zgubił i się gapi... ale przecież "on wszystko wie" Boję się chodzić po ciemku w krzaczurach, że mnie jakiś czupakabras zje albo inne ufo ![]() W sumie to młody ciągle tę japę drze, tylko już nauczyłam się rozpoznawać, jakie wrzaski co oznaczają ale też miałam taką parkę kiedyś, co to z dworu przyłaziły do domu się skupczyć i to na łóżka/ ubrania ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ale Sonia to jest kupa futra! ![]() Malla, uwielbiam Twojego burasa egipski mau
|
|
|
#3937 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
Milka: miauuuu Ja: miau! Milka: miauuuuuu miauuuuu Ja: miau? Milka: miauuuuuuuuuuuuuuuu Ja: ![]() Cytat:
Iwona Twoja bujna wyobraźnia przeszła na mnie . |
|||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam na starym kompie kilka antycznych zdjęć
jeśli któreś już było, to przepraszam Monika, nie przejmuj się, czasem koty miauczą, bo same nie wiedzą, czego chcą przypadkiem mi sie wkleiła moja siostra, jak już ją wykasowałam Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-06-17 o 19:51 |
|
|
|
#3939 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak - zabawka przyszła. Nasączona kocimietką więc był szał
Cytat:
Lubi też mokre ZIWI. PON też mu dawałam i też chetnie wcinał. Mielismy ten mix - nie dziwię sie ze Malli Daniels domagał sie wiecej tej karmy bo u mnie też szybko znikała Za to mokry PON z królika u mnie szału nie zrobił. ![]() Cytat:
He he - ja nie mam bujnej wyobraźni. Mi się tylko wizualizacja włącza
|
|
|
#3940 | ||||
|
KOTerator
|
Cytat:
albo nie rozróżniam kolorów .Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Esfira nawet jak było to zawsze można jeszcze raz pooglądać , Ravika nigdy za dużo. Cytat:
Skończył się koncert. Milka znalazła Sonię, położyła się koło niej i śpią .
|
||||
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie z tego względu nie próbowałam nawet worków dawać, Srajtek to już pomału dziurę w kuwecie wydrapuje
![]() I u mnie jak ja robię "miau łau" toi Srajtek też "miau łau" nie ma słuchu ![]() Tak w ogóle to przypomniałaś mi, jak ostatnio go Tygrys pogonił- wszedł na sam czubek drzewa, gałązki może z 3cm średnicy miały złaził jak małpka, gdzie spadając pazurkiem się zaczepił to tak zostawał
|
|
#3942 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale czyścioch!
Cytat:
Więcej można chcieć... niższej ceny. To ludzka rzecz, pogadać...
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo częstszych promocji
|
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
A ja nawet zrobiłam zdjęcie Ziwi, bo już omawiałam temat tej karmy na innym forum o kotach. Wg mnie to brąz nie jest, oczywiście również nie jest to czysta zieleń koloru trawy, ale coś pomiędzy. No błotko takie. I wiem, że to najlepsza karma, ale po prostu mi się nie podoba i nie zniosłabym tego zapachu w domu
Edytowane przez Keelie Czas edycji: 2012-06-17 o 20:47 |
|
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie zapach ZIWI bardo podoba. Nie mogłam znieść zapachu próbki RC ktory dostałam od weta po sterylizacji Horusa.Jutro zrobie zdjecie karmy ZIWI ktora teraz dostaje Horus. Ja nie wiem czy kot ma sobie karmą oczyszczać zęby? Jak je tylko mokrą karme to też to jest miekkie i sobie zebów przy okazji nie czysci. Sprawdzam ząbki Horusa i jak na razie i zeby i dziąsła w porządku sa. Jak nie masz przekonanie do karmy to jej nie podawaj kotu - PON to też dobra karma.
|
|
|
#3947 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
i to mit, że jakakolwiek karma sucha czyści zęby. Kot nie przeżuwa jak my czy krowa |
|
|
|
|
#3948 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój uwielbia gryźć - ciekawe w takim razie, czy przerabianie kartonu na troty czyści zęby...
Keelie - moje wyglądają jak te u góry z Twojego zdjęcia. Jaką masz wersję?
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
U mnie od wczoraj szał, bo "kota mi podmienili"! Brat z dziewczyną przyjechali na weekend, a ten zmienił się o 180stopni! spokojny, leży śpi cały czas na kanapie, wstawał tylko zjeść i do kuwetki
normalnie lata jak poparzony od pomieszczenia do pomieszczenia, ostatnio nawet skoczył mi ze schodów z 7stopni w dół, na podłogę! myślałam, że zawału dostanę na szczęście pies niegroźny, boi się kotów za to maluch ma teraz nauczkę ![]() |
|
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
Od dwóch weterynarzy słyszałam, że jedzenie suchej karmy zapobiega powstawaniu kamienia nazębnego i usuwa ten, co powstał. Plus kotka mojej kuzynki miała poważne problemy z kamieniem, bo je tylko mokrą karmę. Więc to chyba jednak nie taki mit...
Ta próbka ze zdjęcia to karma z dziczyzną. Mój Talar gryzie karmę Nie połyka w całości, zawsze chwilę przeżuwa.
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak mama jest w domu to nie spuszcza jej z oczu, chodzi wszędzie tam gdzie ona! nawet jak się ułoży do spania na kanapie, mama pójdzie np. po herbatę do kuchni to też leci za nią a jak gada do mamy, do nikogo innego tyle nie mówi! ale to takie miłe ![]() a odnośnie chorej kotki, to czuje się lepiej, coraz lepiej powiedzmy. weterynarz mówił, że być może będzie mogła jeść coś innego niż i/d hillsa - niestety okazuje się, że najprawdopodobniej nie. kotka nie chciała za bardzo jeść mokrej karmy i/d (suchą wcina bardzo ładnie), więc weterynarz powiedział, że możemy dać animondy vom feinsten, bo bardzo lubi .. no i jak tylko zje troszkę więcej tej animondy to ma rzadką kupkę .. więc jednak i/d to mus ![]() Cytat:
jedzenie suchej karmy jest bardzo zdrowe dla zębów właśnie. w nocy, gdy wszyscy śpią nagle rozlega się takie głośne chrupanie wiadomo, że któreś je suchą karmę ..
Edytowane przez anjya Czas edycji: 2012-06-18 o 07:46 |
||
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Daniels... i jego uszy... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [QUOTE=esfira;34763795]znalazłam na starym kompie kilka antycznych zdjęć jeśli któreś już było, to przepraszam [QUOTE] Genialne zdjęcia! Leżący Ravic... |
|
|
|
#3953 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() 2. A sprawdzasz przed każdym kupnem atesty ? Ciotka pracowała w mięsnym, wiesz co tam się dzieje? Kaszki dla dzieci też posiadają atesty. Czasem kupne, ale atest jest ![]() 3. Może i tak. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
)Wszystko zależy od tego, jak mięso jest przygotowane: chodzi o badania, ewentualną obróbkę itd. Jeśli właściciel naprawdę bierze sobie do serca podawanie kotu mięsa to ok, ale jeśli ktoś szczepi kota przeciw chorobom zakaźnym w celu uniknięcia zarażenia, a podaje jakieś mięso z marketu bez uprzedniego przygotowania (sparzenia itp) to wg. mnie to mija się z celem. Swoją drogą, która z dziewczyn ma tatę weta? Bo chyba już tu nie pisze
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
zasadnicza, że gotowane łamią sie "na ostro" i mogą przekłuć układ pokarmowy, surowe są bezpieczne, a juz na pewno bezpieczniejsze niż te po obróbce termicznej.
Gotowane nie mają też żadnej wartości odżywczej.
|
#3955 | |
|
|
Cytat:
Teraz sama nie wiem
|
|
#3956 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
2. Zapytaj o to Scotillion albo kto tu jeszcze barfuje? Lady Opium, ktoś jeszcze? Sprawdzacie? Ryby to już z dwa wątki temu wypisałam, później to mogę odszukać |
|
|
|
|
#3957 |
|
Nie depcze krokusów
|
Monika, może po prostu zbierz swoje posty i podlinkuj w pierwszym poście wątku?
Na Twoim miejscu bym zwariowała pisząc co 2 strony to samo...
|
|
#3958 |
|
|
Jak się usuwa zdjęcia? Zawsze się boję, że kiedyś wkleję nie te co trzeba i zonk
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęć sie nie usuwa, postów tez nie - tzn można, ale wtedy są punkty karne
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam taki artykuł o chorobie Aujeszky'ego http://rme.cbr.net.pl/index.php?opti...icze&Itemid=96 Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

. 

kiedy go wieczorem siłą biorę pod kołdrę to też się zapiera, a jak już go ułożę po swojemu to stwierdza, że jednak jest fajnie 
wieczorem się dopiero zorientowałam, ale już było ciemno i bałam się po nią iść
. U mnie było tak jakby odwrotnie, Feliks był wychodzący na smyczy i po kilku godzinach w ogródku prosił, żeby iść z nim do domu do kuwety