![]() |
#3931 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
To tylko nazwy, czysty marketing i nie rozumiem czepiania się. To tylko ułatwienie wyboru i zachęta do zakupu, nie każdy spędza wieczory w internecie grzebiąc wśród recenzji żwirków i karmy.
Jak byłam w Karusku, to furmitatory miały długowłose koty i psy na opakowaniu.
![]() |
#3932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak Benek dla persów, z pudrem. Puder jest zapakowany osobno w folii, w środku, odkryłam to dopiero przy ostatnim wsypie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi że czytałam, że jak koty zdychają to też mruczą ![]() Ja mojego malucha znam, niewiele jest sytuacji, które go stresują ![]() ![]() ![]() A kuwetkę wczoraj wyniosłam, żeby wysypać cały żwirek, wymyć itd. Specjalnie pomiędzy misjami, żeby "na pewno nie zapomnieć tego zrobić" i oczywiście wyleciała mi z głowy ![]() ![]()
![]() |
#3934 | ||
KOTerator
|
Potwierdzam...
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem jak ten, ale te zwykłe pudry Benkowe działają, mniej "betonu" przykleja się do kuwety, ale i tak ja się bez worków nie obejdę ![]() Właśnie kończę ostatnie paczki Benka i biorę się znowu za zapas Cat's Besta i będę mu wierna ![]() Milka miauczy od godziny, macie jakieś pomysły o co może chodzić? Głodna nie jest, w kibelku była, nie nudzi się jej, wybiegała się już... Teraz jest jej pora spania, a chodzi i się drze ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do braku kuwety, fajnie, że kot poprosił o wypuszczenie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Nie depcze krokusów
|
1. Na spacerku
2. Po spacerku
![]() |
#3936 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Boję się chodzić po ciemku w krzaczurach, że mnie jakiś czupakabras zje albo inne ufo ![]() ![]() W sumie to młody ciągle tę japę drze, tylko już nauczyłam się rozpoznawać, jakie wrzaski co oznaczają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ale Sonia to jest kupa futra! ![]() ![]() Malla, uwielbiam Twojego burasa ![]() ![]()
![]() |
#3937 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Milka: miauuuu Ja: miau! Milka: miauuuuuu miauuuuu Ja: miau? Milka: miauuuuuuuuuuuuuuuu Ja: ![]() Cytat:
![]() Iwona Twoja bujna wyobraźnia przeszła na mnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
znalazłam na starym kompie kilka antycznych zdjęć
![]() jeśli któreś już było, to przepraszam Monika, nie przejmuj się, czasem koty miauczą, bo same nie wiedzą, czego chcą ![]() przypadkiem mi sie wkleiła moja siostra, jak już ją wykasowałam Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-06-17 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | ||
Zadomowienie
|
Tak - zabawka przyszła. Nasączona kocimietką więc był szał
![]() Cytat:
Lubi też mokre ZIWI. PON też mu dawałam i też chetnie wcinał. Mielismy ten mix - nie dziwię sie ze Malli Daniels domagał sie wiecej tej karmy bo u mnie też szybko znikała ![]() ![]() Cytat:
He he - ja nie mam bujnej wyobraźni. Mi się tylko wizualizacja włącza ![]()
![]() |
#3940 | ||||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Esfira nawet jak było to zawsze można jeszcze raz pooglądać ![]() Cytat:
![]() Skończył się koncert. Milka znalazła Sonię, położyła się koło niej i śpią ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie z tego względu nie próbowałam nawet worków dawać, Srajtek to już pomału dziurę w kuwecie wydrapuje
![]() I u mnie jak ja robię "miau łau" toi Srajtek też "miau łau" ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to przypomniałaś mi, jak ostatnio go Tygrys pogonił- wszedł na sam czubek drzewa, gałązki może z 3cm średnicy miały ![]() ![]() ![]()
#3942 | |
Nie depcze krokusów
|
Ale czyścioch!
Cytat:
Więcej można chcieć... niższej ceny. To ludzka rzecz, pogadać...
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3945 |
Raczkowanie
|
A ja nawet zrobiłam zdjęcie Ziwi, bo już omawiałam temat tej karmy na innym forum o kotach. Wg mnie to brąz nie jest, oczywiście również nie jest to czysta zieleń koloru trawy, ale coś pomiędzy. No błotko takie. I wiem, że to najlepsza karma, ale po prostu mi się nie podoba i nie zniosłabym tego zapachu w domu
![]() ![]() Edytowane przez Keelie Czas edycji: 2012-06-17 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro zrobie zdjecie karmy ZIWI ktora teraz dostaje Horus. Ja nie wiem czy kot ma sobie karmą oczyszczać zęby? Jak je tylko mokrą karme to też to jest miekkie i sobie zebów przy okazji nie czysci. ![]() ![]()
![]() |
#3947 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Nie depcze krokusów
|
Mój uwielbia gryźć - ciekawe w takim razie, czy przerabianie kartonu na troty czyści zęby...
Keelie - moje wyglądają jak te u góry z Twojego zdjęcia. Jaką masz wersję?
![]() |
#3949 |
Raczkowanie
|
U mnie od wczoraj szał, bo "kota mi podmienili"! Brat z dziewczyną przyjechali na weekend, a ten zmienił się o 180stopni! spokojny, leży śpi cały czas na kanapie, wstawał tylko zjeść i do kuwetki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 |
Raczkowanie
|
Od dwóch weterynarzy słyszałam, że jedzenie suchej karmy zapobiega powstawaniu kamienia nazębnego i usuwa ten, co powstał. Plus kotka mojej kuzynki miała poważne problemy z kamieniem, bo je tylko mokrą karmę. Więc to chyba jednak nie taki mit...
Ta próbka ze zdjęcia to karma z dziczyzną. Mój Talar gryzie karmę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a odnośnie chorej kotki, to czuje się lepiej, coraz lepiej powiedzmy. weterynarz mówił, że być może będzie mogła jeść coś innego niż i/d hillsa - niestety okazuje się, że najprawdopodobniej nie. kotka nie chciała za bardzo jeść mokrej karmy i/d (suchą wcina bardzo ładnie), więc weterynarz powiedział, że możemy dać animondy vom feinsten, bo bardzo lubi .. no i jak tylko zje troszkę więcej tej animondy to ma rzadką kupkę .. więc jednak i/d to mus ![]() Cytat:
![]() w nocy, gdy wszyscy śpią nagle rozlega się takie głośne chrupanie ![]() Edytowane przez anjya Czas edycji: 2012-06-18 o 07:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Zadomowienie
|
Daniels... i jego uszy... ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [QUOTE=esfira;34763795]znalazłam na starym kompie kilka antycznych zdjęć ![]() jeśli któreś już było, to przepraszam [QUOTE] Genialne zdjęcia! Leżący Ravic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() 2. A sprawdzasz przed każdym kupnem atesty ? Ciotka pracowała w mięsnym, wiesz co tam się dzieje? Kaszki dla dzieci też posiadają atesty. Czasem kupne, ale atest jest ![]() 3. Może i tak. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Wszystko zależy od tego, jak mięso jest przygotowane: chodzi o badania, ewentualną obróbkę itd. Jeśli właściciel naprawdę bierze sobie do serca podawanie kotu mięsa to ok, ale jeśli ktoś szczepi kota przeciw chorobom zakaźnym w celu uniknięcia zarażenia, a podaje jakieś mięso z marketu bez uprzedniego przygotowania (sparzenia itp) to wg. mnie to mija się z celem. Swoją drogą, która z dziewczyn ma tatę weta? Bo chyba już tu nie pisze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
zasadnicza, że gotowane łamią sie "na ostro" i mogą przekłuć układ pokarmowy, surowe są bezpieczne, a juz na pewno bezpieczniejsze niż te po obróbce termicznej.
Gotowane nie mają też żadnej wartości odżywczej.
#3955 | |
|
Cytat:
![]() Teraz sama nie wiem ![]()
![]() |
#3956 | |
KOTerator
|
Cytat:
2. Zapytaj o to Scotillion albo kto tu jeszcze barfuje? Lady Opium, ktoś jeszcze? Sprawdzacie? Ryby to już z dwa wątki temu wypisałam, później to mogę odszukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Nie depcze krokusów
|
Monika, może po prostu zbierz swoje posty i podlinkuj w pierwszym poście wątku?
Na Twoim miejscu bym zwariowała pisząc co 2 strony to samo...
![]() |
#3958 |
|
Jak się usuwa zdjęcia? Zawsze się boję, że kiedyś wkleję nie te co trzeba i zonk
![]()
#3959 |
Zakorzenienie
|
zdjęć sie nie usuwa, postów tez nie - tzn można, ale wtedy są punkty karne
#3960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znalazłam taki artykuł o chorobie Aujeszky'ego http://rme.cbr.net.pl/index.php?opti...icze&Itemid=96 Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.