|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
niedobór cynku to on miał na bank bo często trądzik na plecach wyskakiwał mu, także zaszkodzić nie zaszkodziło, bo trądziku już nie ma
abstynencja płciowa 3,5dnia, lkoholowa 3 dni teraz nie powącha alkoholu na bank! a mówiłam mu żeby nie pił w czasie starań bo to upośledza plemniki ale mnie nie słuchał;/ no jak to tu z kolegami, tam mecz, tu wesele jedno, tam drugie ;/ żal ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- CHWILA strony nie przewinęłam w badaniach, żywych jest 80% ale prawidłowych tylko 1%, w uwagach jest że patologia jest o bardzo wysokim stopniu zaawansowania i jest wyraźna atrofia nasienia (nie wiem co to zaraz doczytam) morfologia chyba ok, po prostu plemniki są chore
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
tak czy tak za jakis czas podejrzewam, że powinniście jeszcze raz zbadać produkcja plemników jest ciągła może akurat teraz coś zaważyło na wynikach przeziębienie jakieś leki ![]() na pewno lekarz was mądrze pokieruje kochana tylko nie okazuj tż że jesteś załamana, faceci b. źle znoszą jak z ich płodnością jest coś nie tak.... dużo gorzej niż my nawet jak tego nie okazują - dla nich to najczęściej ogromna ujma na męskości on teraz na pewno potrzebować będzie twojego wsparcia
|
|
#3843 |
|
MBZ♥
|
hej
![]() Alonka myslę, że powinnaś poczekać do wizyty u lekarza i On Was pokieruje co dalej ![]() dziekuję za odpowiedzi w sprawie ziół
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy się załamał, ale dzwonił akurat jak płakałam. On taki luzak, nic nie bierze do siebie, ale jak coś się złego dzieje się to brzuch zaraz go boli. Dzwoniłam do gina, pytałam się czy ma przyjść ze mną jutro TŻ. Nie musi przychodzić, abym wyniki miała i ulotkę z safazilu. Pewnie będzie powtórka badań za jakieś 2 tyg, po drodze zrobimy LH, FSH i testosteron, bo z tym są problemy przy tej atrofii. Aha i atrofia to znaczy inaczej zanik czegoś, jakby po polsku nie mogli napisać. No nic, pierwszy szok przeszedł. W tym cyku nie ma szans na CLO, bo TŻ ma do dupy nasienie
mówiłam że do Pani i Agatki piszę się
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
alonka za takie podejście dostaniesz po dupie!! nie dopiszesz się kochana do nas! są dziewczyny na SM co Tż też mieli bardzo kiepski wyniki a są w ciązy!!
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
weźcie im bardziej patrzę się na te wyniki tym bardziej chce mi się wyć, wychodzi na to że większość plemników jest całkowicie upośledzona :
-patologia główki 99% -patologia wstawki 86% -patologia witki 49% i dlaczego mam wrażenie że nas odeśle do kliniki niepłodności?? bo z tymi wynikami to mój TŻ jest niepłodny
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyjdzie barbie to toporkiem powinnaś dostać po tyłkuNiektórym od razu udaje się a niektórzy muszą wywalczyć swoje szczęście i wam też na pewno się uda |
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ale skwar!
Alonka- spokojnie, idź do lekarza z wynikami- nie szukaj sama i nie czytaj bo tylko niepotrzebnie sie nakręcasz. Dobrze Alfa pisze- bardzo delikatna sprawa- nie możesz okazywać złości czy pretensji Tz-etowi bo faceci bardzo wrażliwi na tym punkcie...on teraz szczególnie Twojego wsparcia i akceptacji będzie potrzebowała. Musi czuć, że te wyniki nie zmienniają Waszych relacji i uczuć. Heh wiem, że łatwo pisać zwłaszcza, że wspomniałaś, że zła jesteś na niego od wczoraj ale musisz oddzielić te dwie sprawy. Cytat:
ja dopiero w III trymestrze się rospuściłam z colą ale na poczatku łyk czy dwa faktycznie bardzo pomagał mi na mdłości i niestrawności od dzisiaja montują jak skończą - rodzę od wczoraj mam urlop macierzyński....dzisiaj zawiozłam do pracy... myślę i modlę sie ![]() mój Tz-et po sobotnim meczu wyłączył TV i powiedział - więcej meczów nie oglądam! ![]() inutil- ale kibic z Ciebie daj znać co w szpitalu wikipedio- dziękuję Ci, że jesteś ![]() a ja w Rytrze na pierwszej szkolnej dwudniowej wycieczce
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry....jejku ile mam nadrabiania....
Jak sie czujecie Zeberko i Alfa?? Ja w piatek bylam na wizycie, wszystko jest ok,tlyko....wyniki mi sie pogorszyly, mam przepisane tabletki.... hemoglobina niska Bedziemy mieli SYNKA
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Alonka sciskam Cie mocno
![]() Napewno i Wam sie uda.... Tyle sie slyszy o zlych wynikach,a udaje sie!!!! Na wizazu sama pozalam dziewczyne ktorej lekarz powiedzial,ze wyniki sa beznadziejne i nie ma szans na dany moment,a wtedy udalo sie i z tego co pamietam niedlugo powinna rodzic ![]() Głowa do gory!!!!!!!!!!!
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
black- dziękuję, siedzę jak na szpilkach i puchnę, poza tym ok
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko coś mi dziś białko w moczu wyszło ciśnienie w normie, nie puchnę... jutro powtarzam może białko przypadkiem jakoś wyszło albo pomyłka jakaś ![]() niska hemoglobina to w ciąży niestety norma łykaj "żelastwo" ja miałam hemoglobinę 10,4 w sobotę 11 więc działaponoć dzieci rodzą się z hemoglobina ponad 20, nie ma co się dziwić że nam żelazo z krwi "kradną" i trzeba uzupełniać kolejny chłopiec na forum tż pewnie dumny mój sobie dywanu w ulice zażyczył i kolejki elektryczne oglądał w sklepach
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe kiedy Kasia zdecyduje sie na wyjscie
![]() ciagle trwaja dyskusje.... bedzie chyba Kacperek albo Kubus ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Moze faktycznie pomylka....jutro powtorzysz i bedzie wszystko jasne Tz bardzo dumny Najwazniejsze aby zdrowe bylo-wiem,ze z corci tez cieszylby sie Choc i ja z pierwszego synka sie bardzo ciesze hehe moj tez....mial byc kolo lozeczka dywanik z Kubusiem Puchatkiem,a Tz teraz mowi,ze w ulice bedzie.....
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dywan już leży a miały być żyrafy o takie http://www.obrazki.dywanydlaciebie.p...2194729516.JPGa są ulice i to koniecznie ten wzór miał być bo jest hangar na samoloty i pas startowy, hehe z racji pracy tż na lotnisku te dziwne rzeczy u góry zdjęcia na podłodze to kocie zabawki (w postaci zrolowanej skarpetki bez pary, pojemniczka po kinder niespodziance w folii aluminiowej i misia z herbaty saga)...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-18 o 14:19 |
|
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis odebralam wyniki tsh, ft3 i ft4 i mi sie nie podobaja
strasznie niskie:tsh 0,65 (norma 0,40-4,00) ft3 3,39 (norma 4,1-8,3) ft4 10,8 (norma 10,6-19,4) robilam je po sniadaniu bo kiedys obilo mi sie o uszy ze mozna je robic o kazdej porze dnia - czy moze zle slyszalam?! TSH w 5tc mialam 2.08. Maga czy Tobie cos endo mowila o ft4 - bo roznie czytalam to w necie i juz sie denerwuje - udalo mi sie zapisac do endo gin na czwartek... Lucy
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my w LM znalezlismy sliczny Kubusia Puchatka,ale cos czuje,ze jeszcze faktycznie ulice u nas tez wygraja ![]() Te Wasze fajne ze udalo sie Wam akurat takie znalezc z samolotami agodnie z praca Tz![]() ja z tego co widzialam na wszyskich tlyko uliczki, parki, parkingi, autka byly.... A Wasz kotek ma fajne zabawki ![]()
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w LM i Casto tylko jeden wzór widziałam taki z domkami i owcami w zagrodziea kot ma piekne zabaweczki z zoologa ale woli inne domowe rzeczy skarpetke dostał bo sam ją dorwał i wygryzł dziury... ostatnio ma faze na gumki do włosów- kradziej jeden, gdzie nie schowam to znajdzie...
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Black gratuluję synka
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede musiala poogladac,ale dywan to na koniec akurrat wole zostawic,a skupic sie teraz na innych rzeczach![]() hehe sam woli wybierac sobie kot zabawki,a nie gotowe ze sklepu jakie mu dacie ![]() a mamusie uzywalyscie przewijakow takich na lozeczka nakladanych?? ciezarkowki kupilyscie juz takie? alfa, zeberka?? ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() no ja mam nadzieje tez,ze poznasz i sie pochwalisz ciekawe czy obie bedziemy w podobnym czasie rodzily chlopakow, czy jednak Ty coreczke
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć chłopca łatwiej zobaczyć, a z dziewczynką się czasem lekarze mylą albo nie sa pewni
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy się tu niby znają, w sensie nie znają ale poltki chodzą tak szybko jakby się znali więc masz racje lepiej ich nie ujawniaj hihi ![]() Gratuluje
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czulam gdzies w glebi serca synka od poczatku ciazy....no, ponoc latwiej zobaczyc....ale ja tam panikara,wiec i tak mam czasami mysli,ze a co jesli jednak to nie chlopak,a my teraz sie tak nastawiamy, przygotowujemy na synka....no,ale lekarz w koncu powiedzial,ze jego doswiadczenie wieloletnie w zawodzie i to co widzi to nie myla go i tak sobie powtarzam....dziekuje
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewijak sztywny nakładany na łóżeczko, ale kupiłam stolik najtańszy z Ikea (coś 80zł kosztował) i przewijak mam nałozony na niego (przewijak jest trochę za duży wiec nie lezy bezpośrednio na półce tylko jest nałozony na tej zasadzie jak by na łóżeczko nakładac a te bolce blokują żeby się nie przesuwał -ktos zrozumiał no i z przewijakiem do Ikei szłam żeby zmierzyć)
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajne rozwiazanie a ten pojemnik po prawej to kosz na pieluszki itp??Kurcze u mnie nie ma Ikei
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że na allegro produkty z Ikea można trafić, chociaż najczęściej droższe no i plus przesyłka...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-18 o 15:26 |
|
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Alfa- to powtórz te wyniki jutro
ja mam mocz ok ale puchnę okropnie, ciśnienie w normie, furosemid jem co 2 dni ale u Ciebie już dzieckiem pachnie w domu ![]() ja ciuszki mam w półce więc praktycznie nie widać żadnych zmian w pokoju, łóżeczko w garażu w elementach (w otwartym kartonie- wietrzy się), materac i przewijak na klatce schodowej... wózek też w garażu- zapakowanny w folię a dzisiaj dzwonili, że dojechał fotellik- jutro Tz-et odbierze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- boli mnie brzuch, mrowi mnie coś dołem..... może to po wczorajszych krótkich weselnych pląsach coś się zaczyna![]() Tz-et oczywiście się bał ale Tata porwał mnie do tańca (bosa ciężarówka tańcząca w sadzie po trawie)
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

mówiłam że do Pani i Agatki piszę się
Jak przyjdzie barbie to toporkiem powinnaś dostać po tyłku

jak skończą - rodzę 

kl aski:

tylko coś mi dziś białko w moczu wyszło