|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
Cytat:
i wątki podpięte Cytat:
Cytat:
ja nie lubie alkoholu i powiedzialabym zeby nie dawac |
||||
|
|
|
#64562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#64563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
#64564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy balsam z apteczki babuni z miodem moge dawac w OMO jako 1 odzywke?a czy bd sie ten balsam nadawal do mycia wlosow?
|
|
|
|
|
#64565 |
|
Raczkowanie
|
to ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami
:CP (pierwszy raz) żel mrożący Joaśka(pierwszy raz) lecytyna w kapsułkach do maseczki nawilżającej by Ajrisz (pierwszy raz) Także można powiedzieć, że dziś bardzo dziewiczo :P Nakładam maskę i dam znać jak było :P |
|
|
|
#64566 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze pisalam Jaśmin ![]() Cytat:
Tez liczylam ze gestosc bedzie mi sie zwiekszac a tu wszystko zmierza w przeciwnym kierunku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No wlasnie! Cytat:
Ja wczoraj mialam zestaw minimum z racji pobytu u TŻta - szampon kofeinowy Alverde i zielona Artiste jako ds i odrobinka jako bs, bo niczym wiecej nie dysponowalam I spodziewalam sie suszy i puchu a tu calkiem przyzwoicie, mimo braku stylizatora no i tej niezbyt dobrze ocenianej Artiste
|
|
|
#64567 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie można odrobiną wody rozrobić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o serum, które pokazywałaś to jako 1 odżywkę do omo tak, ale jak w przypadku Elseve - przed SLSem najlepiej. Do mycia się nie nadaje. Eloe!
|
|
|
#64568 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
kupiłam w Rossie piankę do loków z Isany i Mariona na końcówki mam dzisiaj mega objętość, wcierałam wczoraj mgiełkę Radical, to chyba tokoleżanka powiedziała, że mi ostatnio włosy urosły
|
|
#64569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64570 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Miałam wpaść wcześniej, ale niestety zachorowałam i musiałam suszyć włosy całkowicie, także dyfuzor odpadał. Dziwnie się czuję w lekkich zawijaskach ![]() Kupiłam Artiste różową Użyłam jej ostatnio w takiej kombinacji:- Vatika kokosowa na noc - mycie Babydream'em - Artiste + wax Beauty Formulas + Biovax do suchych i zniszczonych, na godzinę pod czepek i czapkę - jako b/s Jantar na skalp i nasadę, na resztę trochę Ziai rycynowej, końcówki Jedwab z L'Biotici - pianka Wellaflex 2-dniowa objętość - podsuszenie dyfuzorem, górna warstwa podpięta grzebykiem. Troszkę maksimum troszkę. Ale ostatnio przez tą chorobę trochę mniej czasu poświęcałam kłaczkom i uznałam, że im się należy.A jaki efekt? Jak na zdjęciu (mistrz painta to ja wybaczcie). Loki, te które są, są ładne, na prawdę mi się podobają, spora objętość, bez dramatycznego puchu, tylko przyklap na górze straszny a Jantar i tak mi je unosi przy nasadzie. Myłam wczoraj wieczorem i do dzisiaj, około 12 jeszcze nie było tak strasznie płasko. Hm, nie obciążyłam ich raczej przy skalpie, może to ciężar innych włosów je tak przytłoczył.Ale wy tu macie grube kitki Mierzycie na kręconych włosach, suchych, mokrych, ciasno?
|
|
|
|
#64571 |
|
Raczkowanie
|
Ja następnego dnia mam już średnie, po trzech dniach, cóż się dziwić xD
|
#64572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poleci do kosza żeby mnie więcej nie kusiła Już jakiś czas temu miałam na nią podobną reakcję, ale chciałam dać jej 2 szansę żeby się upewnić, a szkoda bo podkreśla skręt. Muszę szukać dalej nawilżającej odżywki b/s
|
|
|
|
|
#64573 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie wyrzucamy kosmetyków ![]() Nakładasz odżywkę b/s na skórę głowy? |
|
|
|
|
#64574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A już taka b/s to nawet jest bez szans aby się na skórę dostać, bo bardzo dokładnie nakładam poniżej ucha. Takie do spłukiwania czasem mam wrażenie, że mimo moich starań mogą czasem tknąć skóry. Jak tak dalej pójdzie to moje pędzle będą mieć więcej myjek niż ja;-) Kiedyś to tak się wściekłam na odżywki, że zaczęłam używać tylko masek i takich odżywek w sprayu. I to jakoś działało, ale teraz z moją cenzurą składników mam utrudnione poszukiwania. Chociaż ta cenzura powoli topnieje. Naprawdę nie wiem czemu moje włosy są takie wstrętne:-( Co się daje włosom jak są suchym sianem bez objętości? Nie wiem czemu one ciągle takie suche i przyklapnięte. |
|
|
|
|
#64575 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dobrze zrozumiałam, że użyłaś odżywki tylko dwa razy i już ją skreśliłaś? Trochę za szybko. Może to nie jej wina.
Stawiasz na jakiś konkretny składnik? |
|
|
|
#64576 | |
|
Rozeznanie
|
Nie pamiętam, co ma w składzie, ale od czasu do czasu lubię je ciapnąć na końcówki, szczególnie wtedy, gdy mam pusz i busz- końce tak nie sterczą jak miotły i mozna jakos ogarniać resztę
![]() Cytat:
a łuski domknie ![]() może spróbuj jako b/s dać coś z parafiną (np. Ziaja codzienna pielęgnacja z jojobą) albo coś z silikonem--> mnie silikony ratowały, gdy odkryłam, ze mam wysoką porowatość. Nawilżaj, olejuj, może po prostu jeszcze się nie najadły Świetny jest mix odzywki (np. garnier AiK) z olejem, miodem i glutem lnianym, daję na godzinkę, bez folii i jest fajnie ![]() Przetestowałam szampon Johnsons baby, draństwo kiepsko się pieniło, ale nie podrażniło (nie dodałam oleju). Włoski fajne, skalp umyty, ale nie wysuszony, jest fajnie Są bardzo nawilżone, bo już trzecie mycie na diecie szampon+ silikonowa odzywka i nie ma suszu, mimo używania b/s z jedwabiem, która zawsze robiła ze mnie buszmena Pochwale się, a co: obwód kitki po nieudanym cięciu wynosi 11 cm, długość na początku miesiąca wynosiła 24 cm i widzę, ze jeszcze urosły ![]() Znikam na kilka dni, miłego tygodnia!
|
|
|
|
|
#64577 |
|
Rozeznanie
|
Nie do końca tak;-) Używałam jej jakiś czas temu, a raczej użyłam, ale nie mogłam znieść zapachu więc odłożyłam na bok. Potem przerwa. I ostatnio po nią sięgnęłam, bo nic innego nie mam b/s i użyłam 2 może 3 razy i właśnie się zdziwiłam co mi tak nagle włosy lecą. Normalnie mi nie wypadają więc się przestraszyłam, ale dziś jej nie użyłam i wszystko wróciło do normy. Ja joaśki używałam parę lat temu (oczywiście ta której użyłam teraz jest nowa;-) i lubiłam, tylko wtedy włosy mi wypadały, a ja nie myślałam że to z winy kosmetyków których używam (myłam szamponem do wypadających itd) Teraz jak nie wypadają to widzę jak jakiś konkretny kosmetyk powoduje taką reakcję, bo jak go odstawiam jest ok.
|
|
|
|
#64578 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do posiadaczek niskoporowatych zawijasów. jak na was działa Garnier AiK?
|
#64579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#64580 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#64581 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, to moje włosy to chyba jakiś ewenement jest. Wcale nie reagują na tego Garniera, jakbym nic nie nałożyła. Dopiero zmieszany z Artiste dał jakiś efekt.
|
#64582 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się bardzo bardzo staram nie splątać włosów przy myciu/maskowaniu itd, myjadła/odżywki itd na długość nakładam od dołu, z głową nad wanną, takim ugniatającym ruchem od dołu jak przy nakładaniu żelu, nie trę nigdy - ale ja mam krótsze (do zapięcia stanika) - być może wszystko się powinno nakładać ,,z włosem", ale chcę uniknąć ciągnięcia mokrego włosa (moje cebulki nie lubią chyba wilgoci, jestem ostrożna) 2. Samo żółtko nie powinno skleić, raz nawet umyłam żółtkiem (teraz powstrzymuję się od eksperymentów) Cytat:
Tak, widzę pewne podobieństwo, ale moje dopiero aspirują do bycia jak Twoje ![]() Mnie się bardzo podobają Twoje węże, których Ty nie lubisz ![]() Nigdy bym nie pomyslała, że naturalne masz tak jasne - z ciemnymi wyglądasz naturalnie Henna chwyta Ci odrost bez problemu za każdym razem? Nie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z czym mieszałaś? Ajrisz pytała, czy amla barwi - chyba tak, ale na moich ciemnych włosach to nie jest zauważalne, za to na białym szlafroku - tak, i o dziwo, spiera się wiele gorzej niż henna i indygo,, z którymi nigdy problemów nie miałam. Cytat:
Cytat:
![]() (ciągle mam nadzieję, że Artiste zdąży )Cytat:
Piją ją i transportują do cebulek, czy jak? --- Muszę napisać, że jestem bardzo zadowolona - pozbyłam się tego irytującego pasemkowania (nie wiem, skąd się wzieło i dzięki czemu znikło), włosy ładne, falują, jest objętość. Przyznaję się do grzechu: kilka razy (ze trzy) spsikałam po całości denatem (w Radicalu). Dziś na włosach różne rzeczy (a miała być dieta!), m.in. to http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...esfornych.html - ostatnie odkrycie, rzuciłam okiem na skład i się wydał fajny, nada się nawet jako delikatny stylizator (ma PVP). Ale subtelności mi nie wystarczają, bo z żelem mam bardziej uporządkowane falki - dałam ciut bezbarwnego z Simply i ciut mrożącego - muszę to uwiecznić w Codzienniku, bo pierwszy raz mi się mrożący bez problemów odgniótł Nie wiem, od czego to zależy, czemu włosy nie mówią?
|
||||||||
|
|
|
#64583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kita na czubku głowy i zaraz nad gumką Cytat:
![]() wrzuciłam się do codziennika ale dam i tu: jakby ktoś chciał myśleć że my stare wyjadaczki mamy tylko dobre dni i przewidywalny efekt :P aha i znajdź farbę na obrazku :P jaśniepaństwo w ciągu doby jednak olało cassie
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-06-18 o 21:56 |
||
|
|
|
#64584 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ale mamy podobne |
|
|
|
|
#64585 |
|
Rozeznanie
|
Szsz, ja myślę, że ona mi plącze włosy- fakt bardziej się kręcą, ale nie mogę przeczesać ich palcami, tzn że to nie skręt tylko splątaniec. Ja nie lubię jak coś daje taki efekt. Myślę też, że mi obciąża jednak i dlatego wypadały. Są po niej takie sztywne i suche w dotyku- to mi się nie podoba. I jeszcze myślę że ona przechodzi mi na skórę jak śpię, nie wiem straciłam do niej sentyment.
Rybiorka czytałam, jasne że tak! Tylko odkąd zaczęłam przygodę z keratyną, ciężko mi złapać balans i cały czas szukam właściwych kosmetyków- zrozumiałam że jedna odżywka to za mało;-) Chciałabym mieć w końcu ładne włosy, tak jak inne dziewczyny
|
|
|
|
#64586 |
|
Kazar Lady
|
Szsz węze lubię, tylko niekoniecznie jak sie zwiną w CZY sztuki śmiechowo to wyglada. Skręt też jakiś mocniejszy teraz mam
![]() hennę niestety porzuciłam w kąt, obiecuję sobie do niej wrocić, aleee wiecznie nie mam czasu żeby jeden dzień poswięcić na hennowanie i dobę - dwie nie myć włosów, przy moim systemie pracy i życia to jest awykonalne. Oczywiście czarna mieszanka Naz wypłukiwała się jak ta lala ale im cześciej nakładałam ją na odrost tym lepiej sie trzymała. Na farbowaną długość nałożyłam raz i siedzi do tej pory.
|
|
|
|
#64587 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy się znacie, powiedzcie, co mogło zadziałać na moje włosy, że się tak ładnie skręciły?
![]() Po kolei takie czary - mary uskuteczniałam: olej z orzechów włoskich na maskę Gloria na ponad godzinę, zmywanie Isaną z babassu x3 plus na dobitkę Joanna Naturia len z rumiankiem, maska Bingo z drożdżami pod czepek i ręcznik na 40 minut, Joanna Naturia len i rumianek b/s, pianka Syoss, żel mrożący i lniany, ręcznikowanie, schnięcie naturalne Chciałabym częściej widzieć coś takiego na swojej głowie, ale nie wiem, co tak na nie podziałało, jakie składniki konkretnie, z których kosmetyków, coś tutaj ewidentnie polubiły
|
|
|
|
#64588 |
|
ma zielone pojęcie
|
Malwina_89, masz cudowne włosy
|
#64589 |
|
Zakorzenienie
|
No tu mam, Ty mi lepiej powiedz, co na nie tak zadziałało
Zwykle nie udaje mi się uzyskać takiego skrętu
|
|
|
|
#64590 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A tak serio, to nie wiem... Tutaj wiele rzeczy mogło zadziałać. Mogło też zadziałać połączenie konkretnych produktów...
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

a czy ta elseve moge stosowac w OMO jako 1 odzywke?

).
Tez liczylam ze gestosc bedzie mi sie zwiekszac a tu wszystko zmierza w przeciwnym kierunku