Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-18, 13:07   #64561
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Trochę mam problemy z tym glutem, jest taki ciągnący, że ledwo go nakładam
Mikser

Cytat:
Czy polecacie jakiś spray ochronny z filtrami? Za miesiąc jadę do ciepłych krajów leżeć na plaży i zaczynam się martwić. Patrzyłam dzisiaj na spray Isana SunOzon i wygląda na to, że to głównie alkohol:/
www.anwena.blogspot.com
i wątki podpięte

Cytat:
Napisane przez aluniaa007 Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedzi a czy ta elseve moge stosowac w OMO jako 1 odzywke?
tak pod SLS nawet

Cytat:
no wlasnie zastanawiam sie czy radical nie podrazni mi skalpu,bo poczulam przy myciu na skorze glowy jakies krostki...
to już sama oceń
ja nie lubie alkoholu i powiedzialabym zeby nie dawac

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:09   #64562
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naven Pokaż wiadomość
Mam problem z szamponem baby dream, zawsze myłam nim włosy.
Nie skojarzyłam, że po nim swędzi mnie głowa... co polecacie zamiast niego zgodnego z CG?
http://kascysko.blogspot.com/2012/06...-czym-myc.html
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:15   #64563
naven
Raczkowanie

dzięki
naven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:26   #64564
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mikser

www.anwena.blogspot.com
i wątki podpięte

tak pod SLS nawet

to już sama oceń
ja nie lubie alkoholu i powiedzialabym zeby nie dawac
dziekuje a czy balsam z apteczki babuni z miodem moge dawac w OMO jako 1 odzywke?a czy bd sie ten balsam nadawal do mycia wlosow?
Stary 2012-06-18, 14:33   #64565
kasiaa87
Raczkowanie

to ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami :
CP (pierwszy raz)
żel mrożący Joaśka(pierwszy raz)
lecytyna w kapsułkach do maseczki nawilżającej by Ajrisz (pierwszy raz)

Także można powiedzieć, że dziś bardzo dziewiczo :P
Nakładam maskę i dam znać jak było :P
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:51   #64566
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Muszę Wam to wkleić, no muszę
I polecam resztę tego wątku przeczytać, normalnie witki opadają

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=26
krecone niemodne, bo padne... nie zeby to mialo jakies znaczenie, ale jest dokladnie odwrotnie, zwlaszcza jesli chodzi o fale

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Serum Marion jest w Naturze i w drogerii Jasmin (swoją drogą — dlaczego drogeria, która kreuje siebie na taką polską, nazywa się Jasmin, a nie Jaśmin? ).
Nawet nie zwrocilam uwagi Zawsze pisalam Jaśmin

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Moje włosy pokochały się z proteinami. Dzisiaj było na bogato i są cuuudne. No, ewentualnie może to być zasługa oleju słonecznikowego, który wczoraj testowałam po raz pierwszy (zostało mi trochę od maceratów).

Edit: 10 cm w obwodzie kitki! Czyli 0,5 cm więcej w 3 miesiące
Wlasnie umarlam z zazdrosci... Tez liczylam ze gestosc bedzie mi sie zwiekszac a tu wszystko zmierza w przeciwnym kierunku

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
powiedzcie czy ta spinka nadaje się do noszenia? nie jest obciachowa?
Nosisz czasem koka? Ja ją widzę wlasnie z kokiem

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Dzięki Basia! Wątek przeglądam i szukam.
Ja żałuję że nie podszedł mi Garnier- kiedyś miałam, ale kojarzy mi się tylko z mega wypadaniem włosów:-( Szkoda bo zauważyłam, że wiele dziewczyn tu go sobie chwali. Muszę znaleźć składnik który za to odpowiadał, bo to nie jedyna odżywka na którą reagowałam w ten sposób:-(
To mnie nastraszylas... A mam ja kupiona juz od jakiegos czasu i czeka sobie w kolejce na wyprobowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jak to się robi?
No wlasnie!

Cytat:
Czy polecacie jakiś spray ochronny z filtrami? Za miesiąc jadę do ciepłych krajów leżeć na plaży i zaczynam się martwić. Patrzyłam dzisiaj na spray Isana SunOzon i wygląda na to, że to głównie alkohol:/
Gdzies jest lista takich kosmetykow zgodnych lub czesciowo zgodnych z CG, na ktoryms wizazowym blogu... Sprawdz na watku o letniej pielegnacji kreconych wlosow, powinna byc tam podlinkowana

Ja wczoraj mialam zestaw minimum z racji pobytu u TŻta - szampon kofeinowy Alverde i zielona Artiste jako ds i odrobinka jako bs, bo niczym wiecej nie dysponowalam I spodziewalam sie suszy i puchu a tu calkiem przyzwoicie, mimo braku stylizatora no i tej niezbyt dobrze ocenianej Artiste

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 15:07   #64567
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anjaa31 Pokaż wiadomość
Issana z babassu. No nie wiem, jeszcze spróbuję tak kiedyś, może zaskoczy
Chyba najcięższa z odżywek do mycia spokojnie można odrobiną wody rozrobić
Cytat:
Ja dzisiaj zupełnie przypadkiem napotkałam odżywkę Jantar i po tym co słyszałam o jej dostępności - wyszłam ze sklepu z odżywką zamiast kremu do twarzy (tak się skoncentrowałam na włosach, że jeszcze chwilę i będę myć twarz mydłem i nakładać krem Nivea). Spróbuję od dzisiaj wcierać w skórę głowy, zobaczymy co z tego wyjdzie
ostatnio myłam twarz szamponem Hipp. całkiem przyjemnie
Cytat:
Trochę mam problemy z tym glutem, jest taki ciągnący, że ledwo go nakładam
możesz dodać trochę ciepłej, przegotowanej wody i rozmieszać

Cytat:
Napisane przez aluniaa007 Pokaż wiadomość
dziekuje a czy balsam z apteczki babuni z miodem moge dawac w OMO jako 1 odzywke?a czy bd sie ten balsam nadawal do mycia wlosow?
Balsam czy serum?
Jeśli chodzi o serum, które pokazywałaś to jako 1 odżywkę do omo tak, ale jak w przypadku Elseve - przed SLSem najlepiej. Do mycia się nie nadaje.

Eloe!
Stary 2012-06-18, 15:36   #64568
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
O patrz, nie wiedziałam, że to jakaś klasyfikacja jest my to już bardziej pod gęste, niż rzadkie a Ty to już w ogóle
ja mam 1 cm mniej niż ty w sumie moich włosów nie jest tak mało, ale są cieniutkie...

kupiłam w Rossie piankę do loków z Isany i Mariona na końcówki mam dzisiaj mega objętość, wcierałam wczoraj mgiełkę Radical, to chyba to
koleżanka powiedziała, że mi ostatnio włosy urosły nie mierzyłam, ale chyba coś jest na rzeczy, chyba po CP, bo łykam już od miesiąca bodajże
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 16:14   #64569
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ja mam 1 cm mniej niż ty w sumie moich włosów nie jest tak mało, ale są cieniutkie...

kupiłam w Rossie piankę do loków z Isany i Mariona na końcówki mam dzisiaj mega objętość, wcierałam wczoraj mgiełkę Radical, to chyba to
koleżanka powiedziała, że mi ostatnio włosy urosły nie mierzyłam, ale chyba coś jest na rzeczy, chyba po CP, bo łykam już od miesiąca bodajże
Wydawało mi się, że pisałaś coś o 9 czy 10 centymetrach? Dlatego tak napisałam

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 16:43   #64570
Nekotka_
Raczkowanie

Hej!
Miałam wpaść wcześniej, ale niestety zachorowałam i musiałam suszyć włosy całkowicie, także dyfuzor odpadał. Dziwnie się czuję w lekkich zawijaskach
Kupiłam Artiste różową Użyłam jej ostatnio w takiej kombinacji:
- Vatika kokosowa na noc
- mycie Babydream'em
- Artiste + wax Beauty Formulas + Biovax do suchych i zniszczonych, na godzinę pod czepek i czapkę
- jako b/s Jantar na skalp i nasadę, na resztę trochę Ziai rycynowej, końcówki Jedwab z L'Biotici
- pianka Wellaflex 2-dniowa objętość
- podsuszenie dyfuzorem, górna warstwa podpięta grzebykiem.
Troszkę maksimum troszkę. Ale ostatnio przez tą chorobę trochę mniej czasu poświęcałam kłaczkom i uznałam, że im się należy.
A jaki efekt? Jak na zdjęciu (mistrz painta to ja wybaczcie). Loki, te które są, są ładne, na prawdę mi się podobają, spora objętość, bez dramatycznego puchu, tylko przyklap na górze straszny a Jantar i tak mi je unosi przy nasadzie. Myłam wczoraj wieczorem i do dzisiaj, około 12 jeszcze nie było tak strasznie płasko. Hm, nie obciążyłam ich raczej przy skalpie, może to ciężar innych włosów je tak przytłoczył.

Ale wy tu macie grube kitki Mierzycie na kręconych włosach, suchych, mokrych, ciasno?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_21312 p.jpg (119,9 KB, 51 załadowań)
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 17:35   #64571
anjaa31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
KRYZYS WŁOSOWY!
Dzisiaj, trzeci dzień po myciu włosy są OKROPNE.
Ja następnego dnia mam już średnie, po trzech dniach, cóż się dziwić xD
Stary 2012-06-18, 17:55   #64572
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

To mnie nastraszylas... A mam ja kupiona juz od jakiegos czasu i czeka sobie w kolejce na wyprobowanie

Nie martw się, jakoś nie zauważyłam żeby jeszcze ktoś tak na nią reagował. Ja reaguję wypadaniem na bardzo wiele odżywek. Nawet joaśka z lnem powodowała u mnie wypadanie, ostatnio jej użyłam 2 razy i nagle włosy zaczęły mi lecieć. Dziś jej nie użyłam i jest ok, nawet włosy mniej suche bez niej niż z nią Poleci do kosza żeby mnie więcej nie kusiła Już jakiś czas temu miałam na nią podobną reakcję, ale chciałam dać jej 2 szansę żeby się upewnić, a szkoda bo podkreśla skręt. Muszę szukać dalej nawilżającej odżywki b/s
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:12   #64573
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie martw się, jakoś nie zauważyłam żeby jeszcze ktoś tak na nią reagował. Ja reaguję wypadaniem na bardzo wiele odżywek. Nawet joaśka z lnem powodowała u mnie wypadanie, ostatnio jej użyłam 2 razy i nagle włosy zaczęły mi lecieć. Dziś jej nie użyłam i jest ok, nawet włosy mniej suche bez niej niż z nią Poleci do kosza żeby mnie więcej nie kusiła Już jakiś czas temu miałam na nią podobną reakcję, ale chciałam dać jej 2 szansę żeby się upewnić, a szkoda bo podkreśla skręt. Muszę szukać dalej nawilżającej odżywki b/s
Jeśli chcesz ją wyrzucić to mi podeślij nie wyrzucamy kosmetyków jest tyle sposobów by je zużyć...na przykład możesz użyć zamiast pianki do golenia nóg, albo umyć pędzle do makijażu...ewentualnie wyprać rajstopy...nie wyrzucaj
Nakładasz odżywkę b/s na skórę głowy?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:36   #64574
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz ją wyrzucić to mi podeślij nie wyrzucamy kosmetyków jest tyle sposobów by je zużyć...na przykład możesz użyć zamiast pianki do golenia nóg, albo umyć pędzle do makijażu...ewentualnie wyprać rajstopy...nie wyrzucaj
Nakładasz odżywkę b/s na skórę głowy?
Nigdy nie nakładam odżywek na skórę głowy! A już taka b/s to nawet jest bez szans aby się na skórę dostać, bo bardzo dokładnie nakładam poniżej ucha. Takie do spłukiwania czasem mam wrażenie, że mimo moich starań mogą czasem tknąć skóry. Jak tak dalej pójdzie to moje pędzle będą mieć więcej myjek niż ja;-)

Kiedyś to tak się wściekłam na odżywki, że zaczęłam używać tylko masek i takich odżywek w sprayu. I to jakoś działało, ale teraz z moją cenzurą składników mam utrudnione poszukiwania. Chociaż ta cenzura powoli topnieje. Naprawdę nie wiem czemu moje włosy są takie wstrętne:-( Co się daje włosom jak są suchym sianem bez objętości? Nie wiem czemu one ciągle takie suche i przyklapnięte.
Stary 2012-06-18, 19:28   #64575
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dobrze zrozumiałam, że użyłaś odżywki tylko dwa razy i już ją skreśliłaś? Trochę za szybko. Może to nie jej wina.
Stawiasz na jakiś konkretny składnik?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:43   #64576
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli to to, o którym myślę to ma denata
Nie pamiętam, co ma w składzie, ale od czasu do czasu lubię je ciapnąć na końcówki, szczególnie wtedy, gdy mam pusz i busz- końce tak nie sterczą jak miotły i mozna jakos ogarniać resztę

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Nie mam nigdzie jej opisanej, obecnie to chyba nie ma sensu, bo co chwilę coś zmieniam. Zabezpieczam końce olejem (i tak po pół godzinie go nie ma) a jeśli je związuję w warkocz, to olej idzie na całą długość. Po powrocie do domu ani śladu chociaż jest trochę lepiej, bo robią się takie "mięsiste" Płukam tylko zimną wodą później i tak idzie b/s i ostatnio żel.
Ocet jabłkowy śmierdzi mniej niż zwykły? Jestem na to bardzo wrażliwa i wątpie czy zdołam se to wylać na łeb prędzej sok z cytryny, jutro spróbuję .
Jak dasz łyżeczkę octu na litr wody, to nie będzie czuć a łuski domknie

może spróbuj jako b/s dać coś z parafiną (np. Ziaja codzienna pielęgnacja z jojobą) albo coś z silikonem--> mnie silikony ratowały, gdy odkryłam, ze mam wysoką porowatość. Nawilżaj, olejuj, może po prostu jeszcze się nie najadły Świetny jest mix odzywki (np. garnier AiK) z olejem, miodem i glutem lnianym, daję na godzinkę, bez folii i jest fajnie

Przetestowałam szampon Johnsons baby, draństwo kiepsko się pieniło, ale nie podrażniło (nie dodałam oleju). Włoski fajne, skalp umyty, ale nie wysuszony, jest fajnie Są bardzo nawilżone, bo już trzecie mycie na diecie szampon+ silikonowa odzywka i nie ma suszu, mimo używania b/s z jedwabiem, która zawsze robiła ze mnie buszmena

Pochwale się, a co: obwód kitki po nieudanym cięciu wynosi 11 cm, długość na początku miesiąca wynosiła 24 cm i widzę, ze jeszcze urosły

Znikam na kilka dni, miłego tygodnia!
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 20:03   #64577
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałam, że użyłaś odżywki tylko dwa razy i już ją skreśliłaś? Trochę za szybko. Może to nie jej wina.
Stawiasz na jakiś konkretny składnik?
Nie do końca tak;-) Używałam jej jakiś czas temu, a raczej użyłam, ale nie mogłam znieść zapachu więc odłożyłam na bok. Potem przerwa. I ostatnio po nią sięgnęłam, bo nic innego nie mam b/s i użyłam 2 może 3 razy i właśnie się zdziwiłam co mi tak nagle włosy lecą. Normalnie mi nie wypadają więc się przestraszyłam, ale dziś jej nie użyłam i wszystko wróciło do normy. Ja joaśki używałam parę lat temu (oczywiście ta której użyłam teraz jest nowa;-) i lubiłam, tylko wtedy włosy mi wypadały, a ja nie myślałam że to z winy kosmetyków których używam (myłam szamponem do wypadających itd) Teraz jak nie wypadają to widzę jak jakiś konkretny kosmetyk powoduje taką reakcję, bo jak go odstawiam jest ok.
Stary 2012-06-18, 20:38   #64578
hahihehy
Rozeznanie

mam pytanie do posiadaczek niskoporowatych zawijasów. jak na was działa Garnier AiK?

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 20:55   #64579
milena798
Rozeznanie

Cytat:
mam pytanie do posiadaczek niskoporowatych zawijasów. jak na was działa Garnier AiK?
nawilża cudownie ale lubi też obciążyć moje włosy
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:01   #64580
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Wydawało mi się, że pisałaś coś o 9 czy 10 centymetrach? Dlatego tak napisałam
rozumiem 8 cm mam i nie narzekam, bo było znacznie gorzej
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:28   #64581
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
nawilża cudownie ale lubi też obciążyć moje włosy
Kurczę, to moje włosy to chyba jakiś ewenement jest. Wcale nie reagują na tego Garniera, jakbym nic nie nałożyła. Dopiero zmieszany z Artiste dał jakiś efekt.

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:43   #64582
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
1. U mnie jest tylko jeszcze ten problem, ze po maskach trzymanych np. pol godziny czy godzine znacznie trudniej mi rozczesac wlosy niz po nalozonej na krotko odzywce, a to nie sprzyja moim slabym cebulkom Nie wiem jeszcze jak obejsc ten aspekt. 2.Wiem tylko, ze na pewno nie bede sie juz bawic w maski z zoltka i miodu bo to juz w ogole sklejacz nad sklejacze
1. Ciekawe skąd ta różnica? że po masce żle się rozczesują, a po odżywce lepiej? może sposób nakladania jakiś inny stosujesz? (pewnie głupio pytam, ale czasem jakiś mało zauważalny szczegół czyni różnicę)
ja się bardzo bardzo staram nie splątać włosów przy myciu/maskowaniu itd, myjadła/odżywki itd na długość nakładam od dołu, z głową nad wanną, takim ugniatającym ruchem od dołu jak przy nakładaniu żelu, nie trę nigdy - ale ja mam krótsze (do zapięcia stanika)
- być może wszystko się powinno nakładać ,,z włosem", ale chcę uniknąć ciągnięcia mokrego włosa (moje cebulki nie lubią chyba wilgoci, jestem ostrożna)
2. Samo żółtko nie powinno skleić, raz nawet umyłam żółtkiem (teraz powstrzymuję się od eksperymentów)

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a nie masz wrażenia, ze pokręcone równiez mamy podobne

swoje mam sredni blond i hennowałam na czarno mieszanką NAZ z przewagą indygo, więc duzo przyciemniam
Nie wiesz, jaki to dla moich włosów komplement
Tak, widzę pewne podobieństwo, ale moje dopiero aspirują do bycia jak Twoje
Mnie się bardzo podobają Twoje węże, których Ty nie lubisz

Nigdy bym nie pomyslała, że naturalne masz tak jasne - z ciemnymi wyglądasz naturalnie Henna chwyta Ci odrost bez problemu za każdym razem?

Cytat:
niebieskie
i mam jasną oprawę oczu
nie wygladam??
Nie

Cytat:
kilka lat juz w tym kolorze są - natomiast z tego powodu musze często farbowac odrosty, bo siwych nie mam ale jasne odrosty są porażkowe
Tak tak, jasny odrost to jeden z moich włosowych koszmarów - schodzę z czerni (z kolei mam ciemną oprawę oczu, brwi naturalnie czarne, ale jakoś nie czułam się komfortowo w czarnych włosach)

Cytat:
Muszę Wam to wkleić, no muszę
I polecam resztę tego wątku przeczytać, normalnie witki opadają

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=26
Dziwne to bardzo - gdzie się dziewczyna uchowała z takim poglądem na obecną modę włosową? Jest dokładnie odwrotnie przecież.

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
w ramach przestrogi: nie polecam mieszac pudru amla z odzywka. Dzisiaj tak zrobilam, bo pomyslalam, ze skoro henna sie swietnie miesza i dzieki temu latwiej naklada to z amla bedzie tak samo. Nie jest Powstaje klejace ciasto, ktore przykleja sie do wlosow i nie mozna go pozniej usunac.
Nigdy tak nie miałam, mieszałam chyba najczęściej z Bingo shea, nigdy nic mi się nie kleiło - fakt, że jak za mało odzywki, konsystencja była taka, jak ziemia z wodą, trudno bylo nałożyć na włosy, bo sie nie trzymało, więc problem odwrotny (więcej odżywki rozwiazywało sprawę)
A z czym mieszałaś?

Ajrisz pytała, czy amla barwi - chyba tak, ale na moich ciemnych włosach to nie jest zauważalne, za to na białym szlafroku - tak, i o dziwo, spiera się wiele gorzej niż henna i indygo,, z którymi nigdy problemów nie miałam.

Cytat:
Co się daje włosom jak są suchym sianem bez objętości? Nie wiem czemu one ciągle takie suche i przyklapnięte.
Rybiorek napisała bardzo długi i szczegółowy elaborat - wypróbowałaś, co radziła?

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Pochwale się, a co: obwód kitki po nieudanym cięciu wynosi 11 cm, długość na początku miesiąca wynosiła 24 cm i widzę, ze jeszcze urosły

Znikam na kilka dni, miłego tygodnia!
Gratuluję obwodu
(ciągle mam nadzieję, że Artiste zdąży )

Cytat:
I ostatnio po nią sięgnęłam, bo nic innego nie mam b/s i użyłam 2 może 3 razy i właśnie się zdziwiłam co mi tak nagle włosy lecą.
Trudno mi pojąć, jak to możliwe, żeby włosy leciały od odżywki b/s.
Piją ją i transportują do cebulek, czy jak?

---
Muszę napisać, że jestem bardzo zadowolona - pozbyłam się tego irytującego pasemkowania (nie wiem, skąd się wzieło i dzięki czemu znikło), włosy ładne, falują, jest objętość. Przyznaję się do grzechu: kilka razy (ze trzy) spsikałam po całości denatem (w Radicalu).
Dziś na włosach różne rzeczy (a miała być dieta!), m.in. to http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...esfornych.html - ostatnie odkrycie, rzuciłam okiem na skład i się wydał fajny, nada się nawet jako delikatny stylizator (ma PVP).
Ale subtelności mi nie wystarczają, bo z żelem mam bardziej uporządkowane falki - dałam ciut bezbarwnego z Simply i ciut mrożącego - muszę to uwiecznić w Codzienniku, bo pierwszy raz mi się mrożący bez problemów odgniótł
Nie wiem, od czego to zależy, czemu włosy nie mówią?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012 06 18 bezbarwny mrozacy po.jpg (41,4 KB, 49 załadowań)
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:55   #64583
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Ale wy tu macie grube kitki Mierzycie na kręconych włosach, suchych, mokrych, ciasno?
Suchych ciasno
kita na czubku głowy i zaraz nad gumką
Cytat:
Kurczę, to moje włosy to chyba jakiś ewenement jest. Wcale nie reagują na tego Garniera, jakbym nic nie nałożyła. Dopiero zmieszany z Artiste dał jakiś efekt.
zaraz ewenement :P ja myję maską z olejem

wrzuciłam się do codziennika ale dam i tu:
jakby ktoś chciał myśleć że my stare wyjadaczki mamy tylko dobre dni i przewidywalny efekt :P
aha i znajdź farbę na obrazku :P jaśniepaństwo w ciągu doby jednak olało cassie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0666.jpg (64,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0667.jpg (73,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0668.jpg (82,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0669.jpg (59,3 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-06-18 o 21:56
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:05   #64584
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Tak tak, jasny odrost to jeden z moich włosowych koszmarów - schodzę z czerni (z kolei mam ciemną oprawę oczu, brwi naturalnie czarne, ale jakoś nie czułam się komfortowo w czarnych włosach)

zagladam PACZE ktoś moje zdjęcie wrzucił
ale mamy podobne

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:09   #64585
lulaluna
Rozeznanie

Szsz, ja myślę, że ona mi plącze włosy- fakt bardziej się kręcą, ale nie mogę przeczesać ich palcami, tzn że to nie skręt tylko splątaniec. Ja nie lubię jak coś daje taki efekt. Myślę też, że mi obciąża jednak i dlatego wypadały. Są po niej takie sztywne i suche w dotyku- to mi się nie podoba. I jeszcze myślę że ona przechodzi mi na skórę jak śpię, nie wiem straciłam do niej sentyment.

Rybiorka czytałam, jasne że tak! Tylko odkąd zaczęłam przygodę z keratyną, ciężko mi złapać balans i cały czas szukam właściwych kosmetyków- zrozumiałam że jedna odżywka to za mało;-) Chciałabym mieć w końcu ładne włosy, tak jak inne dziewczyny
Stary 2012-06-18, 22:25   #64586
Miskaa78
Kazar Lady

Szsz węze lubię, tylko niekoniecznie jak sie zwiną w CZY sztuki śmiechowo to wyglada. Skręt też jakiś mocniejszy teraz mam

hennę niestety porzuciłam w kąt, obiecuję sobie do niej wrocić, aleee wiecznie nie mam czasu żeby jeden dzień poswięcić na hennowanie i dobę - dwie nie myć włosów, przy moim systemie pracy i życia to jest awykonalne.
Oczywiście czarna mieszanka Naz wypłukiwała się jak ta lala ale im cześciej nakładałam ją na odrost tym lepiej sie trzymała. Na farbowaną długość nałożyłam raz i siedzi do tej pory.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:27   #64587
Malwina_89
Zakorzenienie

Dziewczyny, Wy się znacie, powiedzcie, co mogło zadziałać na moje włosy, że się tak ładnie skręciły?

Po kolei takie czary - mary uskuteczniałam:
olej z orzechów włoskich na maskę Gloria na ponad godzinę, zmywanie Isaną z babassu x3 plus na dobitkę Joanna Naturia len z rumiankiem, maska Bingo z drożdżami pod czepek i ręcznik na 40 minut, Joanna Naturia len i rumianek b/s, pianka Syoss, żel mrożący i lniany, ręcznikowanie, schnięcie naturalne

Chciałabym częściej widzieć coś takiego na swojej głowie, ale nie wiem, co tak na nie podziałało, jakie składniki konkretnie, z których kosmetyków, coś tutaj ewidentnie polubiły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1160020.jpg (68,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160019.jpg (75,2 KB, 82 załadowań)

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-06-18, 22:50   #64588
Chatul
ma zielone pojęcie

Malwina_89, masz cudowne włosy
Stary 2012-06-18, 22:53   #64589
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Malwina_89, masz cudowne włosy
No tu mam, Ty mi lepiej powiedz, co na nie tak zadziałało Zwykle nie udaje mi się uzyskać takiego skrętu

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-06-18, 23:00   #64590
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No tu mam, Ty mi lepiej powiedz, co na nie tak zadziałało Zwykle nie udaje mi się uzyskać takiego skrętu
Żel mrożący, bo jest cudowny
A tak serio, to nie wiem... Tutaj wiele rzeczy mogło zadziałać. Mogło też zadziałać połączenie konkretnych produktów...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości