|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
wróciłam do domu od babci i jestem ledwo żywa, a mojemu dziecku zdaje się upał w ogóle nie przeszkadza i tryska energią
no i jadła dziś przyzwoicie, choć jeszcze czeka nas najgorsze czyli kolacja Asia, poducha fajna! Sharifa, jak Nadia? Przeszło jej trochę? |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
heja
![]() jestem i ja ![]() moje dziecko już spi-masakra , chciałam go do 19 przetrzymać ale rady na niego nei ma , jak chce spac to zasypia i juz, dziś trzymam go na rekach a mu głowa fruuu na dół i mi zasypia, to ja szybko butla, dałam mu jesc i przy tej butli odpłynął totalnie, kurde martwię sie trochę bo za dużo nei zjadł i będzie bidulek głodny w nocy ale za to mam czas na pisanie ale pewnie nikogo nei ma he |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka pospała 30 minut w samochodzie, więc teraz bedziemy się usypiać znowu do północy
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
mniammmmmmmmmmm
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, jak się obudzi dasz mu butlę i pewnie pójdzie spać dalej
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
własnei sie obudził
wypił butle i byłam pewna ze bawic sie bedziemy bo miał oczy jak 5 zeta , ale przyniosłam go do pokoju a on se tak lezał bidulek jak do spania to zaniosłam go do pokoju chwile poleżałam i jednak spi
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Mnie czeka jeszcze Zośki kolacja, kąpiel i usypianie. A tak marzy mi się zimny prysznic, ech... Może za trzy godzinki się uda.
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś z młodym siedziałam w basenie wiec teraz prysznic to se na spokojnie wezme bo ochłode miałam hehehe dobrze ze tez dzis młodego w wodzie wymoczyłam bo kurde przez to padniecie nei zdarzyłam go wykapac hehe, no ale woda to woda co nie
|
|
|
|
|
#2109 |
|
kosmitka
|
melduje, że nie mam ogrodu, ale mieszkanie dość spore, jakoś Was pomieszczę. Mogę robić łososia i co tam chcecie . Dzisiaj np. Franek jadł botwinkę. Bez entuzjazmu. Mamo Zo z tym miodem mi się przypomniało, że zaraz po urodzeniu złapałam lekkie przeziębienie i miodem się leczyłam, a dużo później doczytałam, że uczula. Więc nie wiem, chyba Franiowi nie szkodziło. Agnyska za wyzdrowienie. I zapomniałam, co jeszcze, bo z 2h to piszę.
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Helouuuuuuuuuu!
No to diabeł wypędzony- ciekawe czy coś się polepszy Ogólnie to ten czort chciał sie jakoś podlizać przed wypędzaniem bo Pio w sobotę i niedziele spał tak do 8.30 (oczywiście z przerwami na papu )Na mszy mały zasnął, nie obudziło go ani wyciąganie z wózka, ani macanie przez księdza, ani lanie wody Obudził się jak wychodziliśmy.Pogoda tez dopisało- było ciepło i troszkę wietrznie. Dziś masakra ukrop niemiłosierny ![]() Może uda mi się poczytać coście naskrobały- co prawda padam juz i w oko zatarłam sobie krem i mam czerwone i bolące Jutro będę mówiła, ze zupa była za słona
|
|
|
|
#2111 |
|
kosmitka
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzeczny Piotruś zobaczysz teraz bedzie aniołkiem![]() a ja własnie nadmuchałam ta moja poduche-ustnie
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
i do mamy po wsparcie dzwoniłam. Ogólnie początek standardowo - mięcho, potem cebula, por, seler, pietruszka i marchewka. Jak się podgotowało to wrzuciłam botwinkę i ziemniaki. Wrzuciłam te łodygi i te małe buraczki, bo nie wiedziałam, co trzeba . Posoliłam, popieprzyłam. I już. O kwasku cytrynowym jeszcze myślałam, ale nie chciałam przeginać . Chociaż buraczki takie do obiadu z kwaskiem jadł, więc chyba by nie poszkodziło.Melduję że Franek wypił wodę z miodem, szału nie było. Kupa poszła. Aha i piszę się na komunę jak Asia będzie gotować barszcz ukraiński i bigos. O.
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
ejjj ja myslałam że naszej Lu padł net i dlatego jej nie ma, a ona mi pisze smsa ze jest u sąsiadki i kazała was pozdrowić od Ululanej Luli:hahaha:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
chyba ugotuje bo lubie![]() a ja ostatnio dałam synowi nasz żurek bo ni emiałam kiedy jedzenia mu ugotować, słoika nie miałam a nie chciałam dawac kaszki i zgniotłam mu dośc troche ziemniaków i zalałam chochelką żurku, dzięki ziemniakom miał taką papkę i wcinał jak szalony ![]() a na barszcz i bigos zapraszam, ale byłoby czadowo jakbyś mnei z Franiem odwiedziła, mogłabym ugotowac coś jeszcze
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-06-18 o 20:42 |
|
|
|
|
#2116 |
|
kosmitka
|
Asia
.
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, ja bym się nie odważyła, ale jak młodemu smakowało i nic nie było, to super.
Ja dziś zaszalałam i do kaszki na dobranoc dodałam pokrojone truskawki bo myślałam że to ją zachęci. Jak zwykle się myliłam. No i oczywiście melduje, że moja córka nie śpi i się nie zapowiada na to. |
|
|
|
#2118 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ancia- no ja właśnie tez nie wiedziałam co z tej botwinki dać- liscie, łodygi, buraczka
dlatego pytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marczello w podusi boski- na dole tez wrzucam coś w tym stylu ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym odciaganiem i produkcja to jakas bajka. Ja odciagalam tak czesto jak byla potrzeba a dzis nocka u Was lepiej? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-06-18 o 20:59 |
||||||
|
|
|
#2119 |
|
kosmitka
|
No ja żurek akurat też bym chyba się bała,bo taki kwaskowy, ale jak młodemu takie rzeczy nie szkodzą, to czemu nie. Na pewno szkodzą chipsy czy jakieś macdonaldy. A to w końcu normalne jedzenie jest.
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz mni ecoś wezmie.....pod moimi oknami wybudowali dwa bloki i to takei specjalne, ogrodzone i ludzi eco wykupuja parter maja taki mini ogródek i gośc teraz kosi trawe!!!!!! nosz kurna zaraz młodego mi obudzi bo on hałasuje kosiarka a pies w bloku obok szczeka jak oszałaly, kurde nei można o jakiejs normalnej porze kosic tylko teraz, nawet telewizora nie słysze
|
|
|
|
#2121 |
|
kosmitka
|
Archi to Ci pomogłam, co ?
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Asia ale porę sobie wybrał, faktycznie kretyn.
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie pilnuje zeby jednak cos do jedzenie dla niego było, ale jak wróce do pracy to boje sie ze czas może mi umykać za szybko-no zobaczymy jak bedzie
|
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
oby
![]() Cytat:
![]() i rowniez buziaki dla ululanej! Cytat:
![]() noooo- bardzo |
||
|
|
|
#2124 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ta obserwacja mnie rozwaliła
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Archi twoja poducha zdecydowanie fajniejsza i wieksza
no i motyw piłki-mój mąż padnei jak zobaczy hehehe a Piotruś przesłodki no ja go juz dawwwno nie widziałam i powiem ze cudownyyyyy
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piłka niestety nie nasza- fajowska jest A ja Pio na ogólny 1x dalam, jakoś tak mieszanymi uczuciami
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde za dwa miechy tez juz bedziesz mama pracująca-czaddd coraz nas wiecej dla chętnych dzisiejsze zabawy :http://www.youtube.com/watch?v=VmGdF...ature=youtu.be ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- filmik kręcony dla tatusia bo w pracy był biedny jak Marcel debiutował hehehe |
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, super że gładko wczoraj poszło
jejku, jak ona marudzi trzeba iść ją ogarnąć i poprzytulać, metody wychowawcze na przetrzymanie płaczącego dziecka to jednak nie dla mnie. |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2130 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziekuje wszystkim i kazdemu z osobna dla zyczenia zdrowka dla Nadii
Cytat:
za jedzenieCytat:
teraz juz wypedzony, to bedzie spal jak aniolek ![]() Cytat:
![]() Tez bym chetnie zjadla barszczu, zurku, bigosu, klusek i w ogole wszystkiego co typowo polskie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

za wyzdrowienie.
(oczywiście z przerwami na papu 

bo ja ost na ryneczku widziałam ale nie wiem jak sie do niej zabrać
bo nigdy nie robiłam
grzeczny Piotruś
i do mamy po wsparcie dzwoniłam. Ogólnie początek standardowo - mięcho, potem cebula, por, seler, pietruszka i marchewka. Jak się podgotowało to wrzuciłam botwinkę i ziemniaki. Wrzuciłam te łodygi i te małe buraczki, bo nie wiedziałam, co trzeba