| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-06-15, 11:17 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-05 
				 |   Problem z cerą przed ślubem. Pomóżcie!

Za 3 tygodnie mam stanąć na ślubnym kobiercu jednak moja cera mimo dobrych chęci nie chce być idealna. ;( Mam cere mieszana jednak zawsze udawało mi się jakoś trzymać ja pod kontrolą i nie było niespodzianek. a właśnie teraz każdego dnia budzę się z nowym przyjacielem na twarzy... Co mam zrobić? Polecacie jakieś zabiegi kosmetyczne, czy maseczki? | 
|     |   | 
|  2012-06-15, 11:43 | #2 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Dot.: Problem z cerą przed ślubem. Pomóżcie!

Cytat: 

__________________ "Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." | |
|     |   | 
|  2012-06-15, 11:43 | #3 | 
| Marszałkini II RP Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Powinnaś jak najszybciej iść do dermatologa. Jest za późno na stosowanie mądrości ludowych i rzeczy typu: a na moją koleżanką podziałało to i to. I przede wszystkim to się nie stresuj, bo to pewnie główny powód złej kondycji cery.

| 
|     |   | 
|  2012-06-15, 11:46 | #4 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Ja szczerze, serdecznie radzę zamówić sobie olej i hydrolat z jakiegoś sklepu np Biochemii lub  Zrób Sobie Krem. Na mnie cudownie działał np. olej tamanu i hydrolat oczarowy- nie masz nic do stracenia, bo napewno nie zaszkodzi, a może tylko pomóc.

| 
|     |   | 
|  2012-06-15, 11:48 | #5 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  Nie jedz słodyczy, czekolada bardzo źle wpływa na cerę   | |
|     |   | 
|  2012-06-15, 11:54 | #6 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Cytat: 
  ja mam również cerę mieszaną, ślub mam za tydzień, zaczęłam intensywniej dbać o cerę już  w lutym, czyli do codziennej pielęgnacji dołączyłam zabiegi u kosmetyczki, w tamtym roku miałam na twarzy masakrę, dlatego wolałam się zabezpieczyć, chodziłam raz w miesiącu na mikrodermabrazję, w sumie byłam 4 razy, ostatni raz 2 dni temu polecam, wygładza naskórek i zmniejsza problem świecenia się w strefie T. I jestem szczęśliwą posiadaczką łądnej cery (ładnej dla mnie oczywiście bo kilka przebarwień jeszcze mam i ogólnie borykam się z rozszerzonymi porami, ale to mam odkąd pamiętam) Piszę to dla osób, które być może mają ślub za parę miesięcy i jakiś problem z cerą i przez przypadek czytają teraz ten wątek:P Edytowane przez cynaaa Czas edycji: 2012-06-15 o 11:55 Powód: musiałam coś dopisać:) | |
|     |   | 
|  2012-06-15, 12:50 | #7 | 
				 | 

czyli na mikrodermabrazje czy peeling kawitacyjny za pozno;(? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- hydrolant? pierwszy raz o czyms takim slysze | 
|     |   | 
|  2012-06-15, 13:44 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Jeśli to byłby Twój pierwszy taki zabieg to zdecydowanie za późno.

__________________ "Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." | 
|     |   | 
|  2012-06-15, 14:43 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Z olejami ostrożnie. Lepiej nie eksperymentować, tym bardziej, że różne oleje na każdego różnie działają. Moja koleżanka stosowała różany i miała przpiękną skórę, więc i ja zakupiłam- niestety u mnie troche pozatykał pory i wysuszył mi skórę. Ratuje się teraz zabiegami intraceuticals i rollcitem  ( bo tez za chwile ślub). | 
|     |   | 
|  2012-06-15, 15:36 | #10 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
 Jeśli nie miałaś nigdy żadnych zabiegów wykonywanych przez kosmetyczkę, to ja na Twoim miejscu bym się nie odważyła. Zresztą mikrodermoambrazję powinno się głównie jesienią i zimą, od promieni słonecznych możesz nabawić się przebarwień dodatkowo. | |
|     |   | 
|  2012-06-15, 17:04 | #11 | 
				 | 

chyba tak zrobie.. a jeszcze nic nie pomoze to bede sie modlila zeby kosmetyczka ukryla niedoskonalosci pod makijazem

| 
|     |   | 
|  2012-06-15, 17:39 | #12 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Moja kosmetyczka powiedziała mi, ze na parę dni przed ślubem najbardziej pomogą prądy d'Arsonvala (ok 30zł za zabieg), przyspieszają gojenie skóry, dezynfekują ją. Zaczerwienienie znika po paru godzinach.

| 
|     |   | 
|  2012-06-15, 23:01 | #13 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Cytat: 

__________________ 04.09.2010 szczęśliwa Żona  a od 12.09.2011 mama  Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 | |
|     |   | 
|  2012-06-15, 23:09 | #14 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: okolice Lublina 
				 | 

a może wprowadziłas do diety coś nowego, co Cię uczula? nawet owoce sezonowe mogą powodowac takie ''niespodzianki'', dla przykładu w ostatnią niedzielę moj kolega wylądowal na szpitalnej izbie z mega zawrotem głowy i pokrzywką na ręce, dostał kroplówke, prawdopodobnie reakcja na oprysk, którym potraktowano truskawki, ja mam alergię na kakao i  wystarczy ze zjem kostkę czekolady na 100% wyjdzie mi to na twarzy, tż się żmieje, że nic się nie ukryje, każdy słodki grzech

| 
|     |   | 
|  2012-06-16, 06:35 | #15 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: mazowieckie 
				 | 

ja mam mieszana cere, raz buzia gładka a czasem mnie wysypie , miałam gładką cerę a tu  na 4 dni przed ślubem wyskoczył ogromny podskórny bolącay pryszcz(nie wspomnę o paru mniejszych ''przyjaciołach'') - ile się napłakałam, a  na dodatek go...wycisnęłam, bo już nie wiedziałam co robić- miałam ranę chyba na pół policzka...to bylo na 2 dni przed ślubem- poszłam do apteki gdzie doradzono mi czym to smarować ale i zapowiedziano , że w 2 dni w życiu mi nie zejdzie.. no i nie zeszło, w dniu ślubu udało sie jakoś w miare zatuszować, na zdjęciach i tak nie widać  - a teraz zastanawiam się czemu straciłam tyle nerwów przed tym ważdnym dniem na głupiego syfa... głowa do góry i nie stresuj się, tym bardziej, że do ślubu 3 tygodnie - jeszcze wszystko może ci zejśc   
				__________________ razem 01.01.2008  zaręczyny 13.03.2011  ślub 09.06.2012   | 
|     |   | 
|  2012-06-16, 11:55 | #16 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 

__________________ Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6 | |
|     |   | 
|  2012-06-16, 17:09 | #17 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2012-06-17, 01:36 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Ja też mam problemy z cerą, co prawda do ślubu jeszcze tylko 26 dni, ale dermatolog poleciła mi serum Active firmy iS CLINICAL. I działa   skóra z dnia na dzień jest coraz w lepszym stanie, nawet pory mi się zmniejszyły  tylko cena tego cudeńka to aż 500zł   | 
|     |   | 
|  2012-06-17, 12:22 | #19 | 
				 | 

niestety nie moge sobie pozwolic na 21 dni przed slubem wydac takiej kasy..;(

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-06-18, 08:49 | #20 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Cytat: 
  Później poszłam do dermatologa, który zapisał mi maść z antybiotykiem i tabletki Laktocer, które polecam, bo są bez recepty, a widzę, że moje gruczoły się uspokoiły, cera jest gładsza i zdecydowanie mniej mam niespodzianek! nazwy tej maści nie pamiętam, ale jest na receptę i też jest genialna. Super zapobiega wysypowi, goi ranki i jak rośnie wulkan to go skutecznie unieszkodliwia  super sprawa. Dermatologiczne leki są skuteczne! zapisz się prywatnie i od razu zabierz się za leczenie! jak już zagoją się ranki to rób peelingi i maski regenerujące. Poza tym nawilżaj cerę, bo mimo, że się przetłuszcza to potrzebuje wody!!! na noc stosuj regenerujące kremy z witaminami, albo kup sobie kapspułki Dermogal https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...twist-off.html. Jak dla mnie są rewelacyjnie. Stosuję je codziennie na noc. Używam też hydrolat oczarowy do przemywania twarzy i inne oleje i jestem bardzo zadowolona  Powyższe mi poskutkowało  ale wiadomo, że każda cera jest inna. Nie masz czasu do eksperymentowania, więc najlepiej oddaj się w ręce dermatologa. Prywatna wizyta nie jest bardzo droga, a warto. Ja mam do ślubu 1,5 miesiąca i znowu wybieram się do dermatologa, bo skończyła mi się maść no i o ile z twarzy mi wszystko zniknęło to z pleców nie :/ załamka... Aha koszty nie są takie spore w morzu wydatków przedślubnych  mnie wizyta prywatna kosztowała 70zł, a leki w sumie 90zł. Najważniejsze, że pomogło   Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2012-06-18 o 08:53 | |
|     |   | 
|  2012-06-18, 20:59 | #21 | |
| sajkolidżist Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Beskidy 
				 | 

Cytat: 
 Nie pisz głupot. Może zaszkodzić, może uczulić, może po nim wysypać. Ja polecam dermatologa, dużo zielonej herbaty no i może melisa w celu zredukowania stresu, bo to on może być powodem przykrych niespodzianek   | |
|     |   | 
|  2012-06-28, 13:41 | #22 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Peeling kawitacyjny wcale nie jest tak inwazyjny jak uważacie, mozna go wykonać nawet dwa dni przed impreza nawet zalecane makijaż ładniej się przyjmie  Dwa to kwas migdalowy potrzeba kilku zabiegów żeby cera ładnie się oczyscila i rozjasnila ale to najpóźniej tydzień przed... Prądy niby dobre, mało inwazyjne ale tez mało skuteczne :/ owszem powinny wysuszyc istniejące pryszcze i troszkę załagodzić stan ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat: 
 No i faktycznie meluska się przyda na ukojenie nerwów  zielona herbata owinna ładnie oczyścić organizm 
				__________________ moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-06-28 o 13:38 | |
|     |   | 
|  2012-06-28, 14:00 | #23 | 
| sajkolidżist Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Beskidy 
				 | 

Ja po migdale łuszczyłam się dobre 2 tygodnie, więc nie polecam, bo makijaż nie będzie wyglądać zbyt atrakcyjnie na łuszczącej się skórze    | 
|     |   | 
|  2012-06-28, 21:37 | #24 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Cytat: 

__________________ moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html | |
|     |   | 
|  2012-06-29, 23:27 | #25 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Podejrzewam, że pojawiające się wypryski to efekt stresu (--> intensywniejsza praca gruczołów łojowych). Polecam ZINERYT (ma postać mikstury), jest na receptę, koszt około 40 zł, do smarowania. Na własnym przykładzie mogę napisać, że po tygodniu zaczyna działać - tzn buzia gładziutka, nic nie wychodzi. Trzymam kciuki   | 
|     |   | 
|  2012-07-03, 14:53 | #26 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Newcastle 
				 | 

ja długo i drogo walczyłam z brzydką cerą. leki po 300zł , kriomasaże i inne dziwne rzeczy i nic. w końcu zmieniłam dermatologa i CUD - 30 zł a efekty utrzymują się już rok ( i skóra wcale nie przyzwyczaiła się do maści ! ciągle jest jej 'posłuszna') AKNEROXID . Lekarka zaleciła cienką wartwę na oczyszczoną twarz wieczorem ( ja stosuje mydło siarkowe aktualnie) i rano oczyścić wacikiem nasączonym  spirystusem kosmetycznym . Moja rada - nie wystawiaj skóry na słońce. Efekt opalenizny przykrywa niedoskonałości ale przez to że skóra 'grubieje' później zaczynają się problemy. 
				__________________ Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2012-07-03 o 14:56 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

2017: 34
 2017: 34