![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czuje sie niezrozumiana w zwiazku...:/
Ja Pysiaczku myślę, że już wszystko co najważniejsze zostało powiedziane. Teraz wszystko w Twoich (Waszych) rękach. I TYLKO od Was zależy jak się Wam poukłada.
Nie wiem czego Ty więcej oczekujesz... Nikt za Ciebie nie podejmie się naprawy tego co zastało utracone.
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Macie racje, z tym problemem musze poradzic sobie sama ze swoim TŻtem.
Dziekuję ze każde dobre słowo i to mniej dobre ale napisane w dobrej woli.
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Chciałam zauwazyc ze w tym wątku prosiłam o rady DLA MNIE!! a nie uszczypliwe uwagi do moderatorów.To akurat mnie najmniej interesuje
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
![]() zacznę chyba walczyć za wolnością słowa, bo wydaje mi sie jednak zagrożona. tak, to jest offtop. over and out.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale odpiszę bez czytania pozostałych opinii.
1 powód kłótni. Hmm... chyba zaczynam rozumieć swojego TŻa - powiedział, że nie powie mi nic o swoich byłych dziewczynach, dopóki się nie pobierzemy, chyba zacznę to uznawać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 powód kłótni. Co do krostek, też tak mam - polecam depilację (depilator, wosk). Bolesna, ale spokój na 2-3 tygodnie a i krostki są coraz mniejsze (włoski robią się bardziej miękkie i nie wrastają). Mam obecnie podobny problem i mój TŻ również zarzuca mi, że pewnie mnie już nie kręci i podoba mi się ktoś inny. Więc coś w tym musi być, tzn. nie w tym, że mają rację tylko że rzeczywiście tak to odbierają. Ja posiłkuję się wtedy masażami, pieszczotami niewymagającymi penetracji, filmami, przytulankami, miziankami... i różnymi takimi ![]() 3 powód kłótni. Facet może mieć rację. Na pewno jeżeli chodzi o całkowitą samodzielność to ma rację, bo jak piszesz on radził sobie sam. Ale jak tu już ktoś pisał, do "naumienia" się gotowania, prania itd. zmuszą Cię różne sytuacje. A może go zaskocz? Ja jestem totalnym beztalenciem jeżeli chodzi o roboty domowe, ale jedno umiem robić, co zawsze sprawia, że mojemu TŻowi mięknie serce - pizza ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Nie przepraszaj, liczy sie przeciez twoja opinia a nie opinia sugerowana opiniami innych..
Twoje podejscie cos mi uzmysłowilo...cos czego zadna z wizazanek do tej pory mi nie powiedziała...pozwole sobie zostawic to dla siebie... ale naprawde bardzo, ale to bardzo ci dziekuje ![]() /ps.wysłałam ci wiadom. prywatna, jesli mozesz-odpisz ![]() Co do moich spraw sercowych i wogole to juz wszystko dobrze. Zaczynam wierzyc w siebie i stawiac na swoim.. Nie daje juz soba tak pomiatac.. Uswiadomiłyscie mi Wizazanki ze juz nie taka młoda ze mnie kobitka i pewne rzeczy powinnam juz umiec;p nie mam na mysli tu gotowania ale raczej radzenie sobie z emocjami, samoocena itd.. A co do gotowania to umówiłam sie z TZtem ze naucze sie jak znajde wiecej czasu, bo teraz od rana do wieczora na uczelni jestem.. no a jak wracam to przeciez na Wizaz tez czas musze miec ![]() POzdrowienia dla wszystkich, którzy wypowiadali sie w tym watku,i co najwazniejsze pomogli mi wyjsc z tego dołka dołka... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Pysiaczku, czuję się zaszczycona i cieszę się, że byłam w stanie w jakikolwiek sposób pomóc
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Pysiaczku nie ma za co. Do nas zawsze możesz jak w dym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
No i cieszę się, że powoli Ci się zaczyna układać. Oby tak dalej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
jak czytam twoje posty to dla mnei sprawa jest taka: jestes zakompleksiona ale to neitylko twoja wina bo twoj chlopak cie czesciowo do tego sprowadzil ze jestes taka zazdrosna a nie inna- mam pytanie czy on kiedykolwiek cie pochwalil powiedzial jaka jestes piekna -w idzilas to w jego oczach?? czujesz sie wsanie niezrozumiana bo on za malo czasu tobie poswieca - bo chce zeby wszystko krecilo sie wkokol niego - jednym slowem egoista - wpedza cie w kompelksy a zarazems am jest zakompleksiony- i mowiac ciagle ci ze jestes len jestes taka i siaka itp chce zakryc swoje -chce poniesc sam sobie samoocene. ja tak to postrzegam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Spedzilismy ze soba weekend, było..hmm..dziwnie. Ale oboje stwierdzilismy, że trzeba to zmienic bo źle sie w naszym związku dzieje.Myslę, że potrzebujemu troche odpoczynku... Zmeczyliśmy sie swoimi problemami, a mamy ich troche..Zrobiłam mu pare niespodzianek i był wniebowziety,co oznacza, ze nie jest jeszcze tak zle skoro ucieszyły go takie błahostki;p .. Teraz ciężkie czasy mamy bo TŻ nie pracuje no i lekko nie jest..ale... damy rade
![]() Jestem pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego.. MaLeNkA84- ja tez bardzo sie cieszę..układa sie lepiej bo zaczelismy o tym rozmawiac... No i wyszło na jaw, ze pewne sprawy-pewne moje zachowania bardzo bola mojego TZta i stad te jego głupie odzywki do mnie...Głupio mi jak cholera bo teraz widze, ze naprawde przesadzam. justyna_dt czujesz sie zaszczycona ![]() ![]() PS. nie jestem z DT ale z okolic;p fioletowa_panna masz racje, jestem zakompleksiona..ale to nie jest wina mojego TŻta Nie poswiecamy sobie duzo czasu bo spotykamy sie rzadko, to moze dlatego... na reszte pytan odpowiedziała ci kiniaczek za co bardzo jej dziekuje ![]() Pozdrawiam wszystkie Wizażanki, jak cos sie u mnie zmieni odezwe sie ![]()
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Mam podobny problem (nr.1) Staram sie nie myslec o niej ale to jest silniejsze ode mnie i nie potrafie nad tym zapanowac. Wydaje mi sie ,ze problem tkwi rowniez w naszych TZ chyba okazuja nam malo czulosci, malo komplementow itp.
Przeprowadzilam juz nie jedna rozmowe na temat moich potrzeb ale bez wiekszych turbulencji. Tak wiec czuje sie zle mimo zapewnien TZ o jego rzekomej milosci. **pysiaczek** Trzymaj sie i jak znajdziesz jakis zloty srodek to czekam na odpowiedz. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
NOWOŚCI ZE ŚWIATA : jesli to kogos interesuje;p to mój TŻ spytał sie czy nie chciałabym wziać z nim slubu cywilnego..
![]() ![]() ![]() Przyznam sie, ze w szoku byłam, gdy TZ mi o tym powiedział. Rozmawialismy przez telefon bo jak juz wiecie ten zwiazek jest na odległosc.. no i nie moglismy zbyt długo o tym gadac. Minał juz 2 dzien i ja do tematu nie wróciłam..bo sama nie wiem, co mówic. Spytałam go dlaczego tam mu zalezy, czy chce mnie zaobraczkowac zebym mu nie uciekła czy cós:P a on na to, ze tak sobie myslał o mnie i stwierdził, ze tak bardzo mnie kocha, ze nie chce juz dłuzej czekac..no a ze na kościelny nie mamy pieniążków to możemy zaczać od cywilnego... Co o tym myslicie??? A teraz kilka słów do Nikitta85 Nikitta85- pytałas czy mam jakis sposób na "niemyslenie" o tym... i powiem ci, ze zaczełam o soebie bardziej dbac co podniosło troche moja samoocene i nie mysle juz a jesli juz to bardzo rzadko mysle, ze ona była<jest> ladniejsza piekniejsza... Dzis nawet przechadzajac sie po deptaku w moim miasteczku tak sobie pomyslałam, ze ona rzeczywiscie musiała byc beznadziejna<zarówno jedna jak i druga> skoro moj TŻ juz z nimi nie jest.. Ja mam strasznie duzo wad<przynajmniej sama tak sobie mysle> a mimo to moj misiek jest ze mna juz prawie 3 lata.. wiec tamte to dopiero musiały byc jedze ![]() Pozdrawiam wszystkie Wizażanki ![]()
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
A jakie macie perspektywy na dalsze życie po ślubie?? Zamieszkacie razem, czy Twój Partner da radę Was utrzymać (bo wywnioskowałam, że Ty nie pracujesz) nooo i jak sobie to wogóle wyobrażacie??
Dla mnie ta propozycja o cywilnym jakaś taka ... zbyt szybka i mało przemyślana. Przecież Wy nawet nie jesteście zaręczeni ![]() Jak dla mnie to troszkę ... hmmm ... na pokaz (bez urazy oczywiście). I jeśli mogę coś doradzić - to doradzam ZARĘCZYNY - to taki krok bliżej wspólnego życia, a jeszcze nie ślub, który powinien być właśnie ROZPOCZĘCIEM nowego, wspólnego życia.
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieniedzy to mysle, ze dalibysmy sobie rade bo on pracuje a ja otrzymuje stypendium zarówno socjalne jak i naukowe na ktore bardzo ciezko sobie zapracowałam i moja pensja ![]() Co do tego, czy to na pokaz to nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz... przeciez o takim cywilnym nikt nie musi wiedziec, najwyzej najblizsza rodzina, rodzice, rodzenstwo, swiadkowie.. i tyle!! takze wybacz ale chyba nie masz racji w tej kwestii.
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Nie dokłądnie TAKI pokaz miałam na myśli ... ale nie potrafię dokłądnie wyjaśnić o co mi chodziło. Bardziej o taki popis, bajer (ale nie w złym znaczeniu) przed Tobą, ze strony Twojego Partnera. Myślę, że lepszym rozwiązaniem w Waszym przypadku są zaręczyny, czego Ci życzę.
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Ja również jestem za zaręczynami. Zaręczyny nie są jeszcze tak bardzo zobowiązujące jak ślub, a są już krokiem naprzód do wspólnego życia. No i myślę, że fajnie jest najpierw przejść przez ten etap, a potem myśleć o ślubie i planować wspólne życie na swoim... Ja na razie czekam na tą magiczną chwilę kiedy będę mogła mojemu TŻcikowi powiedzieć to magiczne "tak"
![]() No i wydaje mi się, że jak już brać ślub to razem z kościelnym, no chyba, że naprawdę nie ma takiej możliwości to wtedy tylko cywilny, a kościelny zawsze można zrobić później. Ale będąc w Waszej sytuacji poczekałabym ze ślubem. Chodzi o to, że Ty i tak byłabyś sama, bo Twój TŻ jeździ w delegacje, a studiujesz i to nie jest fajne mieszkać samemu.. Poczekałabym do momentu gdy mogłabym znaleźć jakąś pracę i nie bylabym uzależniona od studiów i rodziców (w sensie, że mogłabym wyjechać do innego miasta w celu zamieszkanaia tam np.). To taka moja skromna rada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuje, że nie wszyscy zapomnieli o tym watku.
![]() Problemy zaczynają sie stopniowo rozwiązywac, ![]() ![]() Rozmawiamy dużo z TZtem, powiedział mi, w czym tkwi problem, ja powiedziałam co mnie boli.. Zobaczymy co bedzie dalej, oboje postanowilismy sie zmienic na lepsze.. ![]() ![]() Co do cywilnego to teraz juz wiem, ze chciał mi przez to powiedziec, ze bardzo mnie kocha i gdyby tylko mógł<tzn gdybysmy mieli oboje na to warunki> to wziąłby ze mna ten ślub juz DZIŚ, razem z koscielnym.. To duze pocieszenie.. Myslałam ze mój zwiazek sie sypie a jednak tak strasznie nie jest.. Nad brakiem szacunku<obustronnym niestety> obiecalismy popracowac.. Bo jak sie okazało<uświwadomił mi to> wiele razy naprawde przegięłam i ochrzan taki konkretny mi sie nalezał..skoro na nic innego nie reagowałam... Także drogie WIZAŻANKI trzymajcie kciuki, moze jednak wszystko sie dobrze ułozy ![]() Pozdrawiam wszystkich, którzy wypowiadajac sie w tym wątku pomogli mi zrozumieć pare spraw<więc pozdrawiam wszystkich bo wszystkie wasze uwagi dały mi do myslenia> buziaki ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie przebrnęłam przez prawie cały wątek ( troche opuściłąm
![]() A jesli chodzi o temat sexu i tego, że nie chciałąś robić tego tak często, to u Mnie była podobna sytuacja.W końcu pewnego razu nie wytrzymałam i sie popłakałam.Miałam wrażenie, że tak bardzo na mnie naciska tylko ze względu na własną przyjemność nie kierując sie moimi uczuciami w danej chwili.Powiedziałam Mu wszystko co o tym Jego zachowaniu mysle.Powiedział Mi, że tak bardzo Mnie kocha, że jest wtedy taki szczęśliwy, że ma Mnie tylko i wyłącznie dla siebie. ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
![]()
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.