XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-18, 21:13   #4471
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Oj taaak autka były przeurocze!!!

Haha miałam Ci opowiedzieć jak dotarłam na Wasz ślub Kooocurku Otóż dojechałam do Ku Słońcu i szłam z butka, ale ponieważ i tak pojechałam autobusem "na styk" a poza tym - jak niestety wiesz :p - padał deszcz, na wysokości Castoramy szybciutko zadzwoniłam po taxi Dzięki temu udało mi się zdążyć zamienić z Tobą słówko "jeszcze przed" no i zobaczyć jak tata prowadzi Cię do ołtarza ---> wspaniały widok, już dziewczynkom pisałam, że bardzo się wtedy wzruszyłam i łezki napływały mi do oczu Cała msza była prześliczna!!! Wszystko idealnie ...tylko jak składałam Wam życzenia to trochę głupio mi się zrobiło - chyba Twój mąż (hell yeah! ) nie był zbyt zadowolony, że obca dziewucha wbiła się na Wasz ślub
No! A z powrotem szłam już z buta aż do przystanku autobusowego haha zajęło mi to 0,5h I po drodze te 2 urocze, śliczne autka mnie jeszcze minęły Chciałam Wam pomachać, ale Twój TŻ tylko na mnie spojrzał a Ty poprawiałaś chyba suknię :p Hehehe

Cieszę się, że zabawa się udała i że jesteś zadowolona Cudnie wyglądaliście - pewnie już nie masz siły tego słuchać/czytać ** Kochana nasza!!!
Oj kochana moj maż po prostu nie wiedział kim jestes....ale jak Mu powiedziałam, ze koleżanka z forum to bardzo sie ucieszył, ze byłaś!

Co do drogi, to niestety dojazd nie był łatwy a ten cholrny deszcz jeszcze bardziej sie rozpadał....

Ty swojego uprzedz, ze ja będę to bedzie mniej zaskoczony

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:18   #4472
__Paulinka__
Zakorzenienie

dobra kooocurku dawaj foty
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:23   #4473
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
No to pochwalę się jaką wypasioną oprawę wieczoru panieńskiego zrobiły mi dziewczyny Full profeszjonal jak to się mówi A moja facjata na poczcie, bo na widok publiczny sie nie nadaje
ale super

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewuchy, ale Wy jestescie wariatki

Jak mozna az tyle pisac????

Ja sie czuje jak wyplute toffi

Przygotuje Wam relacje wieczorem, ale ogolnie było MEGA ZA☠☠☠***IE!!

NIE BYŁAM W ZYCIU NA LEPSZEJ IMPREZIE!!

Wszystko było idealne (zmieniłam bym pogode i wyglad tortu)

Eh..tylu komplemetów dot. wesela i mojego wygladu w zyciu nie słyszałam....

Warto było czekać na ten dzień tak długo
Kocurku cudownie to czytać

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Mniej wiecej tak

Na poczatku jest nasze obecne zdjecie sprzed kilku dni i podziekowania pisane jakby w dniu slubu. Nastepnie sa zdjecia ze slubow rodzicow z dopiskiem "A tak to wszystko sie zaczelo... od slubu naszych rodzicow" i ponizej imiona i nazwiska rodzicow i daty ich slubow. Na nastepnej stronie "A pozniej pojawilismy sie MY: maly G. urodzony .... wazyl... i mial ..... wzrostu i mala Paulinka urodzona itd." I tutaj zdjecia nas jako niemowlakow, pozniej zdjecia z chrzcin, nadane nam imiona, pozniej zdjecia z beztroskiego dziecinstwa, a to wszystko przeplatane wierszami i aforyzmami oraz podziekowaniami Nastepnie sa zdjecia z komunii i z czasow podstawowki, sa tez zdjecia z okresu szkoly sredniej, studniowki, szalony okres studiow i zdjecia z obron mgr A zaraz po tym zaczynaja sie nasze wspolne zdjecia, az dochodzimy do zdjec zareczyn, nastepnie czasy narzeczenstwa, a na koniec zamierzam zostawic miejsce na wklejenie zdjecia z naszego slubu
Fotoksiazka ma 40 stron wiec mysle ze wszystko uda sie zmiescic.
U Nas książki będą w tej samej konwencji, ale wątpię że z moim zamiłowaniem do fotografii wyrobimy się na 40 stronach
16 lat życia osobno w moim przypadku, TŻta 18 i kolejne 7 razem,. wyjdzie z tego niezła epopeja

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
witam kochane
niestety nie mam czasu nadrabiać wątek mimo że jestem na urlopie to szaleje z kosiarką miotła scierka i grabiami
w sob ślub i trzeba sie zabrać konkretnie za porządki
to już! to już ! tooo juuuużż !!!

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
pochwalę się obrączkami. Zamówiliśmy cos takiego jak w załączniku. Żółte złoto 5mm. Mam nadzieję że ładne wyjdą bo nie mogłam akurat tego zworu przymierzyć bo ta obrączka była za mała na mnie

Cytat:
Na dobry początek wklejam autka jakimi jechalismy do slubu....
aleee czaaaaaaaaaaaaaad
Stary 2012-06-18, 21:36   #4474
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne Super musieliście wyglądać

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:53   #4475
kasia_kuku
Zakorzenienie

Powróciłam...

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Jesteś w Augustowie?! I powiedz jeszcze, że w hotelu Warszawa xD
Nie, byłam w nad Nettą

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:00   #4476
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, zostało 5 dni!!!
Od dzisiaj mam urlop, ale tyle mam roboty, że mi się już nie chce. Byłam dzisiaj 5 godzin !!!! na farbowaniu włosów, masakra jakaś, takie poświęcenie. A potem od razu szybko na rzęsy 1:1. I jeszcze moja mama sobie zrobiła delikatnie. Ja mam dosyć wyraziste te rzęsy, jeszcze się nie przyzwyczaiłam, ale jestem zadowolona. Potem na solarium i taki mi minął cały dzień, tyle godzin trzeba na to poświęcić.
W sobotę byłam na woskowaniu, potem z mamą poszłyśmy na ślub do naszego kościoła, żeby zobaczyć jak to jest. Byłyśmy też na chwilę na kolejnym ślubie i powiem wam, że Ksiądz działa bardzo wiele na takiej ceremonii. Ten co będzie nam udzielał ślubu potrafił zaciekawić, zażartował itp, a proboszcz jak prowadził ślub to poczułam się jak na pogrzebie....
W sobotę również zrobiłyśmy sobie z częścią dziewczyn after party wieczoru panieńskiego, byłyśmy na dyskotece i stwierdzam, że jestem za stara już na to. Tzn chce mi się tańczyć i bawić, ale jakoś ludzie mi nie odpowiadają, to jak się zachowują itp
TŻ po kawalerskim czuł się jak na niego super, byli na paint ballu i potem mieli domówkę. Ja kupiłam mu tort
Świetny tort!

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Powróciłam...

Nie, byłam w nad Nettą
Właścicielką jest moja chrzestna, z którą nie utrzymuję kontaków Jak Ci się moje miasto podobało?
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:08   #4477
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Ale przynajmniej kupiliśmy napoje gazowane. Nie wiem czy wystarczającą ilość ale po fajnej cenie. Ile płaciliście za but. 0,5 coli, fanty, sprite ? my kupiliśmy w selgrosie za 2,08. i jakie soki kupujecie ?
Dalej też nie wiemy jakie białe wino kupić i jakie czerwone półwytrawne do obiadu.
hmm my ku;owaliśmy litrowe i wychodziło ok 2,25 za litr
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
No to pochwalę się jaką wypasioną oprawę wieczoru panieńskiego zrobiły mi dziewczyny Full profeszjonal jak to się mówi A moja facjata na poczcie, bo na widok publiczny sie nie nadaje
woooooooow ale sie postaraly
Cytat:
uroczo i oryginalnie!!!!!

A dziś zrobiliśmy pyszny sos do spahetii no genialny !!!!

Mięsko mielone indycze takie tanie z biedronki w folii pakowane, smażymy na patelni, a najpierw jeszcze cebulke. Przyprawiamy tam Vegetą, pieprzem, ostra papryką, lubczykiem, oregano.. do tego wrzucamy pokrojone pomidorki z puszki z tym sosikiem/zalewą, mieszamy wszystko... na osobnej patelni mamy cukinię pokrojoną w plasterki, smażona na maselku do miękkości i potem dodajemy do sosiku.. jak komus mało, można jeszcze oregano dodac i ziół prowansalskich... no mowie wam, to najlepszy sosik jaki zrobiliśmy jeszcze przyprószyliśmy koperkiem świeżym... no pychaaaaaa

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:10   #4478
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Właścicielką jest moja chrzestna, z którą nie utrzymuję kontaków Jak Ci się moje miasto podobało?
Widziałam tylko trochę centrum jak z PMką jechałam na make up Fajne, takie trochę jak moje rodzinne, małe miasteczko. Z tej netty mieliśmy widok na jęzioro(?) nad którym były zawody pływackie to nie pospaliśmy ani w sobotę ani w niedzielę :P Wyjazd bardzo udany, wesele też. Obiektywnie mówiąc - sala i jedzenie super.

No i okolica jezior...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:20   #4479
__Paulinka__
Zakorzenienie

wlasnie zrobilam łazanki:P bedzie na jutro
Stary 2012-06-18, 22:36   #4480
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
świetne
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
co za chory ksiądz! 200 zl za zapowiedzi??? pfff ja bym zwinela manatki i poszla gdzie indziej.. to ile on za slub wezmie?
co do księdza to się zgadzam że chory ale on nam nie mówił że mamy mu dać 200zł tylko u nas poprostu tak wszyscy przeważnie dają więc my też tak dalismy. A TŻ powiedział że mógłby mu nawet 500zł dać byleby się nie czepiał niczego. W sumie to u mnie 200zł i u TŻ 200zł. Ehh.. Za ślub myślimy dać 400
Gratuluję zdania do nastepnej klasy Moja siostra jak może pamiętasz też mieszka w norwegii i własnie niedawno skończyła kurs i zdawała jakis egzamin. A teraz sobie już tak ładnie śmiga po norwesku
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 22:38   #4481
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
moje klientki (niektore) chca zeby im sie jak nadluzej trzymaly rzesy dlatego zapytałam
dla mnie jednorazowe do jednorazowe
a nie klejone na kleju do tipsów czy czymś tam, byleby tylko były dłużej
Stary 2012-06-18, 22:42   #4482
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
dla mnie jednorazowe do jednorazowe
a nie klejone na kleju do tipsów czy czymś tam, byleby tylko były dłużej
yyyyyyyyyyyy gdzie byla Twoja swiadkowa

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:02   #4483
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
świetne

co do księdza to się zgadzam że chory ale on nam nie mówił że mamy mu dać 200zł tylko u nas poprostu tak wszyscy przeważnie dają więc my też tak dalismy. A TŻ powiedział że mógłby mu nawet 500zł dać byleby się nie czepiał niczego. W sumie to u mnie 200zł i u TŻ 200zł. Ehh.. Za ślub myślimy dać 400
Gratuluję zdania do nastepnej klasy Moja siostra jak może pamiętasz też mieszka w norwegii i własnie niedawno skończyła kurs i zdawała jakis egzamin. A teraz sobie już tak ładnie śmiga po norwesku

a to strasznie duzo u was dają na zapowiedzi.. my dalismy 50 zł i ksiądz byl mega zadowolony.. ale wogole byl grzeczny i nie moge na niego narzekac Mam nadzieje, ze Wasz ksiądz mial tylko zly dzien, ze tak Was potraktowal i ładnie msze odprawi
Co do norweskiego.. oj chcialabym juz tak smigac na luzie.. ale jeszcze dluga droga
Stary 2012-06-18, 23:02   #4484
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, Moja kolezanka miala tuby z bialymi platkami i one sie pokućkały przy wystrzale i dziewczyna miala te kućki we włosach, a pan mlody na garniku moze jakies slabe jakosciowo byly?

Ide spac, jutro wniosek o dowod, a potem na relacje kocurka wpadam

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:08   #4485
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że 2 tuby strzelające po 80 cm wystarczą, czy lepiej kupić 4 sztuki?
ja miałam dwie (jedną białą jedną fioletową) i trochę słaby efekt był szkoda mi kasy było na więcej sztuk, ale jak chcesz lepszy efekt to przy 4 na pewno taki będzie
Cytat:
boskie
pokazałam TŻowi i tak się podjadał ze jakbyśmy byli jeszcze przed ślubem to pewnie tez by chciał takie kombinować

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:11   #4486
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ale ekstra!! kocham Smarty mialam kiedys takiego slicznego lobuza, ja bardzo go kochalam, a on sie psul i musialam go sprzedac, niewdzieczny dziad!!

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
My juz po grillu co tam, ze elektrycznym, wazne, ze kielbaski byly pycha mowie Wam jak wszyscy sie na nie rzucili byli pod wrazeniem polskiej kuchni, nawet papieskich kremowek, bo tutaj to glownie ciasta z masą marcepanową sa fajnie bylo, szkoda, ze to juz koniec kursu.. ale jesienią ide do 2 klasy

zapowiada sie super tez musze przysiąść przy mojej fotoksiązce ile czeka sie na wykonanie od momentu zlozenia zamowienia?
pilna uczennico
co do ksiazki to podobno czeka sie 4 dni, ale wiesz... to grupon wiec nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
U Nas książki będą w tej samej konwencji, ale wątpię że z moim zamiłowaniem do fotografii wyrobimy się na 40 stronach
16 lat życia osobno w moim przypadku, TŻta 18 i kolejne 7 razem,. wyjdzie z tego niezła epopeja
ojjj kochana, ja najchetniej wrzucilabym wszystkie foty TZta jak go zobaczylam w wieku 0-3 i nawet 10 lat, jakby byl moim synem to chyba bym go zjadla, taki byl slodziak!! Ale obiecalam sobie oszczednosc!! Jedna strona na jeden etap w zyciu, nie moge tez zanudzic rodzicow, bo po slubie dostana kolejne fotoksiazki, tym razem na odmiane tylko ze zdjeciami Na 25 stronie koncze nasze zycie bez siebie, na 14 stronach musze przedstawic nasze wspolne zycie, ale mysle ze dam rade, to tylko 3 lata i bede brala pod uwage tylko najwazniejsze wydarzenia ale z Waszymi stazami tez byloby mi ciezko zmiescic sie na 40 stronach

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:17   #4487
maly_czlowieczek
Zadomowienie

wpadam na chwilkę, miałam mega ciężki dzień w pracy....

piękna autka Kocoorku

przyszły dziś do mnie aniołki na podziękowania, są cuuuudne i nawet 2 gratis dostałam gości ubywa, a aniołków 67 jest :P

byłam dziś na 1 przymiarce.....no nie można tego nazwać przymiarką sukni

UWAGA - moja "suknia" mieści się w koszulce na dokumenty....

ha, no tak, wiem, że czad dziś była tylko podszewka gorsetu....ciekawy mają styl, no ale co zrobię, za tydzień ma być więcej....za dwa dopiero mam wybrać welon i bolerko....niewiele czasu zostawiają na poprawki jakieś ciekawa jestem, jak to będzie....

MAMY KUCHNIĘ podobno ładna, widziałam tylko fotki i meble zanim je zamontowali i niestety nie mogę Wam wrzucić zdjęć, bo nie mam kabla....ale może innym razem....w końcu zrobię w mieszkaniu zdjęcia normalnym aparatem....ale jest kuchnia - jest impreza

Co do opłat w kościele.....nic nie chcieli od nas za zapowiedzi.....a na mszę ślubną daliśmy 500zł, ale to z własnej woli, Ksiądz powiedział tylko że dają tak 300 - 600 zł. No i nie ma dodatkowych opłat za organistę czy kościelnego...za świadectwa chrztu też nikt nie chciał pieniędzy, hmmm.... chyba mamy szczęście...

ech, trzeba iść spać - jutro rano idę na paznokcie, a jak się uda nie dostać okresu to do gina....a potem do pracy....

ech, staram się cieszyć, ale uśmiechać dalej się nie mogę.....

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

aaa jeszcze jedno, teściowa załatwiła nam przy wyjściu szpaler górników w mundurach ze szpadami.....ach no bo mój TŻet jest górnikiem jakby kto nie wiedział
Stary 2012-06-18, 23:18   #4488
kooocur
Zakorzenienie

CZWARTEK 14.06.2012

Budzę się skoro świt, kurcze pierwsze zdziwienie nie mogę powiedzieć słowa…
Prysznic, śniadanko-wsiadamy w auto i jedziemy pozałatwiać ostatnie sprawy.
Notariusz, solarium, zapłacić za tort i na koniec apteka..Pani na szczęście zrozumiała powagę sytuacji i dała ostry antybiotyk.
Już po pierwszej dawce zaczęłam coś tam słyszeć i mówić! Hurra może będzie lepiej.

Dzien upłynął na sprzątaniu i ogarnianiu ostatnich spraw.

PIĄTEK 15.06.2012

O Cholerka, to już tylko jeden dzień został…aaaaaaaaaa….

Dziś przed nami sporo pracy i do tego pierwsi goście 
No dobra czas wstać, patrzę na siebie a ja cała w czerwonej pokrzywce, wszystko swędzi. Pewnie po antybiotyku, ale co tam głos wraca do formy. Niestety nic nie słyszę na prawe ucho.
Jedziemy do miasta, trzeba dokupić kwiaty, bo moje piwonie tak grzecznie czekały w lodówce, ze przesz ostatnie dni się nie rozwinęły.
Hurtowania ma duży wybór wiec wybieram piękne, waniliowe róże. Borę dwa opakowania niestety mam krzyczy, ze co aj z tym będę robić i żebym wzięła jedno.
Nie lubię jak ktoś mi psuje koncepcje wiec biorę jedno i lecimy dalej.
Niestety już 3 minuty później wiem, że kwiatów będzie za mało, bo przecież mam 7 stołów okrągłych plus nasz..

Lekka kłótnia z mamuśka, że znowu mi się wtrąca i wracamy po kwiaty. Niestety tych już nie ma . Musze dokupić w gałązkach bo na szczęście maja taki sam kolor.

Uffff, ulżyło mi strasznie. To lecimy do kosmetyczki.

Tam czas zleciał szybko, chociaż spędziłam z mama tam pół dnia. Nóżki zrobione, pazurki zrobione, henna, rzęsy wszystko wygląda super.

Wracamy do domu. Szybka pizza i już jedzie świadkowa, trzeba robić bukiety i butonierki.

Trochę nam to zajęło, ale wszystko jest..mi się podoba to najważniejsze.
Jedziemy na sale, taj już większość gotowa, robimy bukiety, rozkładamy winietki, podziękowania. Robi się 20. Kurcze trzeba jeszcze jechać zapłacić za zdobienie kościoła. Lecimy, wszystko na zwariowanych papierach.
W międzyczasie dostaje Mmsa od przyszłego męża, ze smarty już ozdobione i jada wstawić do garażu.
Uff Kamień z serca, bo tak się bałam, ze będzie z tym największy kłopot.

Wracamy do domu- a tu pełno ludzi. Mój brat z koleżanka (całkiem fajna), tata przyjechał i babcia oraz szwagier z synkiem no i my- mama, siostra i ja. Przybyła też teściowa z chrzestnym posiedzieli i pojechali.
Kto chciał to dostał drinka, warunki polowe wiec kroimy chlebek i każdy dostaje swoja kanapeczkę. Śmiechu sporo każdy zadowolony, chociaż da się wyczuć lekki powiew stresu.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

SOBOTA 16.06.2012
Wstajemy, lekki stres jest.
Śniadanko z mamuśka i przyszłym mężem jemy powoli.
Poranna toaleta i w drogę.
My do fryzjera. Było sympatycznie, pełno kobitek, dwie młode i matki, ciotki i babki. Wszystkie fryzury piękne, słoneczko świeci wiec się cieszę.
Moja mam wyczesana, ja miałam koka Ala kokarda. Tak jak chciałam, prosto i elegancko.
Jedziemy na make-up. Moja kochana Justynka już czeka.
Zaczyna się malowanie, nagle wpada fotograf. Zaczyna pstrykać fotki. Było ciężko, bo ja nie do końca to lubię, ale ,musze przyznać, że jego jęki zachwytu wzbudziły we mnie trochę optymizmu.
Pokazał mi kilka ujęć, byłam zachwycona..Nawet moja facjata wyglądała bardzo dobrze.
Zaprosił mnie na zaległa sesje Glamur. Poczułam się bosko, fotograf mój guru, ojciec tysięcy sesji nie może się napatrzeć… poczułam się mega seksi
Czas na make up mamy. I oto widzę, na Jej twarzy pierwszy raz w życiu tusz do rzęs. Wygląda bosko.
Idziemy po wszystkim do baru obok coś zjeść. Wszyscy na nas patrzą. O Buziu jak to będzie na ślubie jak tam jest tyyylu ludzi????
Wracamy z mama do domu. Chwila pięć i już fotograf z kamerzysta są u nas. Zdjęć nie ma końca.
Dobra jest świadkowa, czas się ubierać. Sesja, fotograf –JESTEM GOTOWA!
Wchodzi mój Tż, widzę jak mu łzy ciekną..nie może słowa wydusić, płacze. Świadek za nim wyraża słowa podziwu.
Totalny szał, przyjeżdża teściowa, teściu i błogosławieństwo. Ja po słowach rodziców tez płacze.
Czas odjeżdżać, sąsiedzi nam machają..ach jak jest pięknie..szkoda tylko, ze pada.
Jedziemy pod kościół, tam już wszyscy czekaja.
Msza była piękna, wzruszająca. Kazanie zapadło w sercach wszystkich i to na długo.
Przyszła chwila przysięgi..Ksiądz wyłączył mikrofon i powiedział do nas po cichu- „Pamiętajcie, to już na całe Życie!

Wzniosła chwila i oto jesteśmy mężem i żona!!!

Dzięki sztuczce wiem jak był wystrojony kościół..niestety w tamtej chwili tego nie rejestrowałam!

Przed kościołem, czekał ryż i tuby, ktoś rzucił Take drobniakami.
Szybkie życzenia od tych, co nie byli na ślubie i jedziemy na sale. Było blisko, ale zaczęło dosc mocno padać.
Przywitanie, życzenia..piękne było!

Zaczęła się impreza. Pierwsze toasty. Już po obiedzie wszyscy się bawili. Nie wiem, kiedy to wszystko zleciało. Tort zrobił, furrore, chociaż nie był ładny. Super sprawa z babeczkami, ale myślałam ze będą piękne a były takie se!
Największa atrakcja to stół staropolski. Był wyjątkowy bo świniak na niego rosił 1,5 roku wcześniej.

Dodam, ze zakąski ze stołów zostały całe wiec wszystko mówi samo za siebie. 

Goście byli zachwyceni. Szczerze gratulowali wszystkich pomysłów i podziwiali. Pytali nawet czy mogą ściągnąć kilka rzeczy na swoje wesela.
Łyżeczki się podobały, smarty zrobiły furrore, tort zaskoczył forma…

Było pięknie…

Kochane brakuje mi słow. Czułam się w tym dniu mega szczęśliwa, piękna i seksowna.

Jedzenia było za dużo, picia za dużo, dobrej zabawy mega Dużo.

Mecz nie miał wpływu na wesele, chociaż leciał w Sali obok 

Synuś
Stary 2012-06-18, 23:25   #4489
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Było pięknie…

Kochane brakuje mi słow. Czułam się w tym dniu mega szczęśliwa, piękna i seksowna.

(...)

piękna relacja! cieszę się, że mogłam ją przeczytać
Stary 2012-06-18, 23:26   #4490
(kicia)
Zakorzenienie

koocurku realcję dodaję do zestawienia przeczytam jutro bo padam na nos

dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:34   #4491
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

kooocur
piękna relacje dziękujemy
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:36   #4492
Alejka13
Zadomowienie

Super kotku, że się wszystko udało! A gdzie wynajmowałaś smarty i jaka jest cena?
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:37   #4493
__Paulinka__
Zakorzenienie

Kooocurku piękna relacja! a fotki jakies masz?
Stary 2012-06-18, 23:37   #4494
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
u nas początek jest identyczny, później trochę się zmienia. Niestety my się nie zmieściliśmy na 100 stronach (wyszło chyba 107), no ale znamy się zdecydowanie za długo

oby pogoda się sprawdziła i było ok. 25 stopni. Dzisiaj szłam chwilę przez miasto i się rozpływałam, nie wiem jakby to było w falbaniastej sukni

A ja dziś:
- umówiłam się z zespołem
- kupiłam akcesoria do dekoracji
- zarezerwowałam fryzjera dla koleżanek z pomorza (sukces!)
- nagrałam piosenki na płytę do filmu (wreszcie)
- obdzwoniłam resztę swoich gości (dwie osoby mają dać znać do końca tygodnia, reszta dopisała). Zatem na 150 osób, będzie jakieś 130
to w zasadzie goście Wam dopisali oby tylko przyszli

Cytat:
pochwalę się obrączkami. Zamówiliśmy cos takiego jak w załączniku. Żółte złoto 5mm. Mam nadzieję że ładne wyjdą bo nie mogłam akurat tego zworu przymierzyć bo ta obrączka była za mała na mnie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, zostało 5 dni!!!
Od dzisiaj mam urlop, ale tyle mam roboty, że mi się już nie chce. Byłam dzisiaj 5 godzin !!!! na farbowaniu włosów, masakra jakaś, takie poświęcenie. A potem od razu szybko na rzęsy 1:1. I jeszcze moja mama sobie zrobiła delikatnie. Ja mam dosyć wyraziste te rzęsy, jeszcze się nie przyzwyczaiłam, ale jestem zadowolona. Potem na solarium i taki mi minął cały dzień, tyle godzin trzeba na to poświęcić.
W sobotę byłam na woskowaniu, potem z mamą poszłyśmy na ślub do naszego kościoła, żeby zobaczyć jak to jest. Byłyśmy też na chwilę na kolejnym ślubie i powiem wam, że Ksiądz działa bardzo wiele na takiej ceremonii. Ten co będzie nam udzielał ślubu potrafił zaciekawić, zażartował itp, a proboszcz jak prowadził ślub to poczułam się jak na pogrzebie....
W sobotę również zrobiłyśmy sobie z częścią dziewczyn after party wieczoru panieńskiego, byłyśmy na dyskotece i stwierdzam, że jestem za stara już na to. Tzn chce mi się tańczyć i bawić, ale jakoś ludzie mi nie odpowiadają, to jak się zachowują itp
TŻ po kawalerskim czuł się jak na niego super, byli na paint ballu i potem mieli domówkę. Ja kupiłam mu tort
super tort!

Cytat:
CZWARTEK 14.06.2012

Budzę się skoro świt, kurcze pierwsze zdziwienie nie mogę powiedzieć słowa…
Prysznic, śniadanko-wsiadamy w auto i jedziemy pozałatwiać ostatnie sprawy.
Notariusz, solarium, zapłacić za tort i na koniec apteka..Pani na szczęście zrozumiała powagę sytuacji i dała ostry antybiotyk.
Już po pierwszej dawce zaczęłam coś tam słyszeć i mówić! Hurra może będzie lepiej.

Dzien upłynął na sprzątaniu i ogarnianiu ostatnich spraw.

PIĄTEK 15.06.2012

O Cholerka, to już tylko jeden dzień został…aaaaaaaaaa….

Dziś przed nami sporo pracy i do tego pierwsi goście 
No dobra czas wstać, patrzę na siebie a ja cała w czerwonej pokrzywce, wszystko swędzi. Pewnie po antybiotyku, ale co tam głos wraca do formy. Niestety nic nie słyszę na prawe ucho.
Jedziemy do miasta, trzeba dokupić kwiaty, bo moje piwonie tak grzecznie czekały w lodówce, ze przesz ostatnie dni się nie rozwinęły.
Hurtowania ma duży wybór wiec wybieram piękne, waniliowe róże. Borę dwa opakowania niestety mam krzyczy, ze co aj z tym będę robić i żebym wzięła jedno.
Nie lubię jak ktoś mi psuje koncepcje wiec biorę jedno i lecimy dalej.
Niestety już 3 minuty później wiem, że kwiatów będzie za mało, bo przecież mam 7 stołów okrągłych plus nasz..

Lekka kłótnia z mamuśka, że znowu mi się wtrąca i wracamy po kwiaty. Niestety tych już nie ma . Musze dokupić w gałązkach bo na szczęście maja taki sam kolor.

Uffff, ulżyło mi strasznie. To lecimy do kosmetyczki.

Tam czas zleciał szybko, chociaż spędziłam z mama tam pół dnia. Nóżki zrobione, pazurki zrobione, henna, rzęsy wszystko wygląda super.

Wracamy do domu. Szybka pizza i już jedzie świadkowa, trzeba robić bukiety i butonierki.

Trochę nam to zajęło, ale wszystko jest..mi się podoba to najważniejsze.
Jedziemy na sale, taj już większość gotowa, robimy bukiety, rozkładamy winietki, podziękowania. Robi się 20. Kurcze trzeba jeszcze jechać zapłacić za zdobienie kościoła. Lecimy, wszystko na zwariowanych papierach.
W międzyczasie dostaje Mmsa od przyszłego męża, ze smarty już ozdobione i jada wstawić do garażu.
Uff Kamień z serca, bo tak się bałam, ze będzie z tym największy kłopot.

Wracamy do domu- a tu pełno ludzi. Mój brat z koleżanka (całkiem fajna), tata przyjechał i babcia oraz szwagier z synkiem no i my- mama, siostra i ja. Przybyła też teściowa z chrzestnym posiedzieli i pojechali.
Kto chciał to dostał drinka, warunki polowe wiec kroimy chlebek i każdy dostaje swoja kanapeczkę. Śmiechu sporo każdy zadowolony, chociaż da się wyczuć lekki powiew stresu.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

SOBOTA 16.06.2012
Wstajemy, lekki stres jest.
Śniadanko z mamuśka i przyszłym mężem jemy powoli.
Poranna toaleta i w drogę.
My do fryzjera. Było sympatycznie, pełno kobitek, dwie młode i matki, ciotki i babki. Wszystkie fryzury piękne, słoneczko świeci wiec się cieszę.
Moja mam wyczesana, ja miałam koka Ala kokarda. Tak jak chciałam, prosto i elegancko.
Jedziemy na make-up. Moja kochana Justynka już czeka.
Zaczyna się malowanie, nagle wpada fotograf. Zaczyna pstrykać fotki. Było ciężko, bo ja nie do końca to lubię, ale ,musze przyznać, że jego jęki zachwytu wzbudziły we mnie trochę optymizmu.
Pokazał mi kilka ujęć, byłam zachwycona..Nawet moja facjata wyglądała bardzo dobrze.
Zaprosił mnie na zaległa sesje Glamur. Poczułam się bosko, fotograf mój guru, ojciec tysięcy sesji nie może się napatrzeć… poczułam się mega seksi
Czas na make up mamy. I oto widzę, na Jej twarzy pierwszy raz w życiu tusz do rzęs. Wygląda bosko.
Idziemy po wszystkim do baru obok coś zjeść. Wszyscy na nas patrzą. O Buziu jak to będzie na ślubie jak tam jest tyyylu ludzi????
Wracamy z mama do domu. Chwila pięć i już fotograf z kamerzysta są u nas. Zdjęć nie ma końca.
Dobra jest świadkowa, czas się ubierać. Sesja, fotograf –JESTEM GOTOWA!
Wchodzi mój Tż, widzę jak mu łzy ciekną..nie może słowa wydusić, płacze. Świadek za nim wyraża słowa podziwu.
Totalny szał, przyjeżdża teściowa, teściu i błogosławieństwo. Ja po słowach rodziców tez płacze.
Czas odjeżdżać, sąsiedzi nam machają..ach jak jest pięknie..szkoda tylko, ze pada.
Jedziemy pod kościół, tam już wszyscy czekaja.
Msza była piękna, wzruszająca. Kazanie zapadło w sercach wszystkich i to na długo.
Przyszła chwila przysięgi..Ksiądz wyłączył mikrofon i powiedział do nas po cichu- „Pamiętajcie, to już na całe Życie!

Wzniosła chwila i oto jesteśmy mężem i żona!!!

Dzięki sztuczce wiem jak był wystrojony kościół..niestety w tamtej chwili tego nie rejestrowałam!

Przed kościołem, czekał ryż i tuby, ktoś rzucił Take drobniakami.
Szybkie życzenia od tych, co nie byli na ślubie i jedziemy na sale. Było blisko, ale zaczęło dosc mocno padać.
Przywitanie, życzenia..piękne było!

Zaczęła się impreza. Pierwsze toasty. Już po obiedzie wszyscy się bawili. Nie wiem, kiedy to wszystko zleciało. Tort zrobił, furrore, chociaż nie był ładny. Super sprawa z babeczkami, ale myślałam ze będą piękne a były takie se!
Największa atrakcja to stół staropolski. Był wyjątkowy bo świniak na niego rosił 1,5 roku wcześniej.

Dodam, ze zakąski ze stołów zostały całe wiec wszystko mówi samo za siebie. 

Goście byli zachwyceni. Szczerze gratulowali wszystkich pomysłów i podziwiali. Pytali nawet czy mogą ściągnąć kilka rzeczy na swoje wesela.
Łyżeczki się podobały, smarty zrobiły furrore, tort zaskoczył forma…

Było pięknie…

Mecz nie miał wpływu na wesele, chociaż leciał w Sali obok 
super relacja a tekst księdza powalił mnie na łopatki
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:41   #4495
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
CZWARTEK 14.06.2012
piekna relacja a przez to ze pisana w czasie terazniejszym to jeszcze bardziej czulam jakbym tam byla i przezywala to razem z Toba, mega wzruszajaca i szalenie radosna tak sie ciesze ze bylo cudownie

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:46   #4496
a u d r e y
Wtajemniczenie

Kocurku super relacja, jakbym czytała relację z meczu
Czekałam tylko aż w końcu padnie jakieś: gooooooooooooooolllll!!
Ale strzelanie goli pewnie zostawiliście sobie na część nieoficjalną
Stary 2012-06-18, 23:55   #4497
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Widziałam tylko trochę centrum jak z PMką jechałam na make up Fajne, takie trochę jak moje rodzinne, małe miasteczko. Z tej netty mieliśmy widok na jęzioro(?) nad którym były zawody pływackie to nie pospaliśmy ani w sobotę ani w niedzielę :P Wyjazd bardzo udany, wesele też. Obiektywnie mówiąc - sala i jedzenie super.

No i okolica jezior...
Cieszę się, że Wam się podobało Widok mieliście właśnie na rzekę Nettę, z której wypływa kanał augustowski Z PMką? Myślalam, ze to był romantyczny weekend we dwoje

Cytat:
CZWARTEK 14.06.2012
Cudowna, emocjonująca relacja Ksiądz swietny! A co to jest ta sesja glamour?? Będą zdjęcia
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 23:55   #4498
kooocur
Zakorzenienie

Dziekuje.;-)

Synuś
Stary 2012-06-18, 23:56   #4499
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Kocurku wszystkiego najlepszego Ci zycze.!!! I niech Wam sie wiedzie!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 00:28   #4500
melod_y
Zakorzenienie

kooocur- jak sie ciesze ze tak wspaniale przeżyliście ten wyjatkowy dzien! Mam nadzieje ze od teraz tak juz pozostanie w Waszym zyciu !
Relacja cudowna tylko jednego mi brakuje! Zdjecia Ciebie w boskiej sukni i Tzta u boku

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

O k.a!

Przespaliśmy z TZ nasza 6 rocznice! Nie wierze ze to sie stało i jak to bylo mozliwe?!

Na smierc zapomnieliśmy!

18.06.2006 godzina 18:00

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości