|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Cytat:
Co do drogi, to niestety dojazd nie był łatwy a ten cholrny deszcz jeszcze bardziej sie rozpadał.... ![]() Ty swojego uprzedz, ze ja będę to bedzie mniej zaskoczony
|
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kooocurku dawaj foty
|
|
|
|
#4473 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 16 lat życia osobno w moim przypadku, TŻta 18 i kolejne 7 razem,. wyjdzie z tego niezła epopeja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() aleee czaaaaaaaaaaaaaad
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, byłam w nad Nettą
|
#4476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właścicielką jest moja chrzestna, z którą nie utrzymuję kontaków Jak Ci się moje miasto podobało?
|
|
|
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uroczo i oryginalnie!!!!! ![]() A dziś zrobiliśmy pyszny sos do spahetii no genialny !!!! Mięsko mielone indycze takie tanie z biedronki w folii pakowane, smażymy na patelni, a najpierw jeszcze cebulke. Przyprawiamy tam Vegetą, pieprzem, ostra papryką, lubczykiem, oregano.. do tego wrzucamy pokrojone pomidorki z puszki z tym sosikiem/zalewą, mieszamy wszystko... na osobnej patelni mamy cukinię pokrojoną w plasterki, smażona na maselku do miękkości i potem dodajemy do sosiku.. jak komus mało, można jeszcze oregano dodac i ziół prowansalskich... no mowie wam, to najlepszy sosik jaki zrobiliśmy jeszcze przyprószyliśmy koperkiem świeżym... no pychaaaaaa
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne, takie trochę jak moje rodzinne, małe miasteczko. Z tej netty mieliśmy widok na jęzioro(?) nad którym były zawody pływackie to nie pospaliśmy ani w sobotę ani w niedzielę :P Wyjazd bardzo udany, wesele też. Obiektywnie mówiąc - sala i jedzenie super. ![]() No i okolica jezior...
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zrobilam łazanki:P bedzie na jutro
|
|
|
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
świetne
![]() Cytat:
Gratuluję zdania do nastepnej klasy Moja siostra jak może pamiętasz też mieszka w norwegii i własnie niedawno skończyła kurs i zdawała jakis egzamin. A teraz sobie już tak ładnie śmiga po norwesku
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie klejone na kleju do tipsów czy czymś tam, byleby tylko były dłużej
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to strasznie duzo u was dają na zapowiedzi.. my dalismy 50 zł i ksiądz byl mega zadowolony.. ale wogole byl grzeczny i nie moge na niego narzekac Mam nadzieje, ze Wasz ksiądz mial tylko zly dzien, ze tak Was potraktowal i ładnie msze odprawi![]() Co do norweskiego.. oj chcialabym juz tak smigac na luzie.. ale jeszcze dluga droga
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Moja kolezanka miala tuby z bialymi platkami i one sie pokućkały przy wystrzale i dziewczyna miala te kućki we włosach, a pan mlody na garniku
moze jakies slabe jakosciowo byly?Ide spac, jutro wniosek o dowod, a potem na relacje kocurka wpadam
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi kasy było na więcej sztuk, ale jak chcesz lepszy efekt to przy 4 na pewno taki będzie boskie ![]() pokazałam TŻowi i tak się podjadał ze jakbyśmy byli jeszcze przed ślubem to pewnie tez by chciał takie kombinować
|
|
|
|
|
#4486 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale ekstra!!
Cytat:
pilna uczennico co do ksiazki to podobno czeka sie 4 dni, ale wiesz... to grupon wiec nigdy nic nie wiadomo Cytat:
Na 25 stronie koncze nasze zycie bez siebie, na 14 stronach musze przedstawic nasze wspolne zycie, ale mysle ze dam rade, to tylko 3 lata i bede brala pod uwage tylko najwazniejsze wydarzenia ale z Waszymi stazami tez byloby mi ciezko zmiescic sie na 40 stronach
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
wpadam na chwilkę, miałam mega ciężki dzień w pracy....
piękna autka Kocoorku ![]() przyszły dziś do mnie aniołki na podziękowania, są cuuuudne i nawet 2 gratis dostałam gości ubywa, a aniołków 67 jest :Pbyłam dziś na 1 przymiarce.....no nie można tego nazwać przymiarką sukni UWAGA - moja "suknia" mieści się w koszulce na dokumenty.... ha, no tak, wiem, że czad dziś była tylko podszewka gorsetu....ciekawy mają styl, no ale co zrobię, za tydzień ma być więcej....za dwa dopiero mam wybrać welon i bolerko....niewiele czasu zostawiają na poprawki jakieś ciekawa jestem, jak to będzie....MAMY KUCHNIĘ podobno ładna, widziałam tylko fotki i meble zanim je zamontowali i niestety nie mogę Wam wrzucić zdjęć, bo nie mam kabla....ale może innym razem....w końcu zrobię w mieszkaniu zdjęcia normalnym aparatem....ale jest kuchnia - jest impreza ![]() Co do opłat w kościele.....nic nie chcieli od nas za zapowiedzi.....a na mszę ślubną daliśmy 500zł, ale to z własnej woli, Ksiądz powiedział tylko że dają tak 300 - 600 zł. No i nie ma dodatkowych opłat za organistę czy kościelnego...za świadectwa chrztu też nikt nie chciał pieniędzy, hmmm.... chyba mamy szczęście... ech, trzeba iść spać - jutro rano idę na paznokcie, a jak się uda nie dostać okresu to do gina....a potem do pracy.... ech, staram się cieszyć, ale uśmiechać dalej się nie mogę..... ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- aaa jeszcze jedno, teściowa załatwiła nam przy wyjściu szpaler górników w mundurach ze szpadami.....ach
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
CZWARTEK 14.06.2012
Budzę się skoro świt, kurcze pierwsze zdziwienie nie mogę powiedzieć słowa… Prysznic, śniadanko-wsiadamy w auto i jedziemy pozałatwiać ostatnie sprawy. Notariusz, solarium, zapłacić za tort i na koniec apteka..Pani na szczęście zrozumiała powagę sytuacji i dała ostry antybiotyk. Już po pierwszej dawce zaczęłam coś tam słyszeć i mówić! Hurra może będzie lepiej. Dzien upłynął na sprzątaniu i ogarnianiu ostatnich spraw. PIĄTEK 15.06.2012 O Cholerka, to już tylko jeden dzień został…aaaaaaaaaa…. Dziś przed nami sporo pracy i do tego pierwsi goście No dobra czas wstać, patrzę na siebie a ja cała w czerwonej pokrzywce, wszystko swędzi. Pewnie po antybiotyku, ale co tam głos wraca do formy. Niestety nic nie słyszę na prawe ucho. Jedziemy do miasta, trzeba dokupić kwiaty, bo moje piwonie tak grzecznie czekały w lodówce, ze przesz ostatnie dni się nie rozwinęły. ![]() Hurtowania ma duży wybór wiec wybieram piękne, waniliowe róże. Borę dwa opakowania niestety mam krzyczy, ze co aj z tym będę robić i żebym wzięła jedno. Nie lubię jak ktoś mi psuje koncepcje wiec biorę jedno i lecimy dalej. Niestety już 3 minuty później wiem, że kwiatów będzie za mało, bo przecież mam 7 stołów okrągłych plus nasz.. Lekka kłótnia z mamuśka, że znowu mi się wtrąca i wracamy po kwiaty. Niestety tych już nie ma . Musze dokupić w gałązkach bo na szczęście maja taki sam kolor. Uffff, ulżyło mi strasznie. To lecimy do kosmetyczki. Tam czas zleciał szybko, chociaż spędziłam z mama tam pół dnia. Nóżki zrobione, pazurki zrobione, henna, rzęsy wszystko wygląda super. Wracamy do domu. Szybka pizza i już jedzie świadkowa, trzeba robić bukiety i butonierki. Trochę nam to zajęło, ale wszystko jest..mi się podoba to najważniejsze. Jedziemy na sale, taj już większość gotowa, robimy bukiety, rozkładamy winietki, podziękowania. Robi się 20. Kurcze trzeba jeszcze jechać zapłacić za zdobienie kościoła. Lecimy, wszystko na zwariowanych papierach. W międzyczasie dostaje Mmsa od przyszłego męża, ze smarty już ozdobione i jada wstawić do garażu. Uff Kamień z serca, bo tak się bałam, ze będzie z tym największy kłopot. Wracamy do domu- a tu pełno ludzi. Mój brat z koleżanka (całkiem fajna), tata przyjechał i babcia oraz szwagier z synkiem no i my- mama, siostra i ja. Przybyła też teściowa z chrzestnym posiedzieli i pojechali. Kto chciał to dostał drinka, warunki polowe wiec kroimy chlebek i każdy dostaje swoja kanapeczkę. Śmiechu sporo każdy zadowolony, chociaż da się wyczuć lekki powiew stresu. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- SOBOTA 16.06.2012 Wstajemy, lekki stres jest. Śniadanko z mamuśka i przyszłym mężem jemy powoli. Poranna toaleta i w drogę. My do fryzjera. Było sympatycznie, pełno kobitek, dwie młode i matki, ciotki i babki. Wszystkie fryzury piękne, słoneczko świeci wiec się cieszę. Moja mam wyczesana, ja miałam koka Ala kokarda. Tak jak chciałam, prosto i elegancko. Jedziemy na make-up. Moja kochana Justynka już czeka. Zaczyna się malowanie, nagle wpada fotograf. Zaczyna pstrykać fotki. Było ciężko, bo ja nie do końca to lubię, ale ,musze przyznać, że jego jęki zachwytu wzbudziły we mnie trochę optymizmu. Pokazał mi kilka ujęć, byłam zachwycona..Nawet moja facjata wyglądała bardzo dobrze. Zaprosił mnie na zaległa sesje Glamur. Poczułam się bosko, fotograf mój guru, ojciec tysięcy sesji nie może się napatrzeć… poczułam się mega seksi Czas na make up mamy. I oto widzę, na Jej twarzy pierwszy raz w życiu tusz do rzęs. Wygląda bosko. Idziemy po wszystkim do baru obok coś zjeść. Wszyscy na nas patrzą. O Buziu jak to będzie na ślubie jak tam jest tyyylu ludzi???? Wracamy z mama do domu. Chwila pięć i już fotograf z kamerzysta są u nas. Zdjęć nie ma końca. Dobra jest świadkowa, czas się ubierać. Sesja, fotograf –JESTEM GOTOWA! Wchodzi mój Tż, widzę jak mu łzy ciekną..nie może słowa wydusić, płacze. Świadek za nim wyraża słowa podziwu. Totalny szał, przyjeżdża teściowa, teściu i błogosławieństwo. Ja po słowach rodziców tez płacze. Czas odjeżdżać, sąsiedzi nam machają..ach jak jest pięknie..szkoda tylko, ze pada. Jedziemy pod kościół, tam już wszyscy czekaja. Msza była piękna, wzruszająca. Kazanie zapadło w sercach wszystkich i to na długo. Przyszła chwila przysięgi..Ksiądz wyłączył mikrofon i powiedział do nas po cichu- „Pamiętajcie, to już na całe Życie! Wzniosła chwila i oto jesteśmy mężem i żona!!! Dzięki sztuczce wiem jak był wystrojony kościół..niestety w tamtej chwili tego nie rejestrowałam! ![]() Przed kościołem, czekał ryż i tuby, ktoś rzucił Take drobniakami. ![]() Szybkie życzenia od tych, co nie byli na ślubie i jedziemy na sale. Było blisko, ale zaczęło dosc mocno padać. Przywitanie, życzenia..piękne było! Zaczęła się impreza. Pierwsze toasty. Już po obiedzie wszyscy się bawili. Nie wiem, kiedy to wszystko zleciało. Tort zrobił, furrore, chociaż nie był ładny. Super sprawa z babeczkami, ale myślałam ze będą piękne a były takie se! Największa atrakcja to stół staropolski. Był wyjątkowy bo świniak na niego rosił 1,5 roku wcześniej. Dodam, ze zakąski ze stołów zostały całe wiec wszystko mówi samo za siebie. Goście byli zachwyceni. Szczerze gratulowali wszystkich pomysłów i podziwiali. Pytali nawet czy mogą ściągnąć kilka rzeczy na swoje wesela. Łyżeczki się podobały, smarty zrobiły furrore, tort zaskoczył forma… Było pięknie… Kochane brakuje mi słow. Czułam się w tym dniu mega szczęśliwa, piękna i seksowna. Jedzenia było za dużo, picia za dużo, dobrej zabawy mega Dużo. Mecz nie miał wpływu na wesele, chociaż leciał w Sali obok |
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
koocurku realcję dodaję do zestawienia
przeczytam jutro bo padam na nos dobranoc
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
kooocur
piękna relacje dziękujemy |
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Super kotku, że się wszystko udało!
A gdzie wynajmowałaś smarty i jaka jest cena?
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Kooocurku piękna relacja!
a fotki jakies masz?
|
|
|
|
#4494 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
piekna relacja
tak sie ciesze ze bylo cudownie
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocurku super relacja, jakbym czytała relację z meczu
![]() Czekałam tylko aż w końcu padnie jakieś: gooooooooooooooolllll!! Ale strzelanie goli pewnie zostawiliście sobie na część nieoficjalną
|
#4497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widok mieliście właśnie na rzekę Nettę, z której wypływa kanał augustowski Z PMką? Myślalam, ze to był romantyczny weekend we dwoje![]() Cudowna, emocjonująca relacja
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku wszystkiego najlepszego Ci zycze.!!! I niech Wam sie wiedzie!
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur- jak sie ciesze ze tak wspaniale przeżyliście ten wyjatkowy dzien! Mam nadzieje ze od teraz tak juz pozostanie w Waszym zyciu !
Relacja cudowna tylko jednego mi brakuje! Zdjecia Ciebie w boskiej sukni i Tzta u boku ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- O k.a! Przespaliśmy z TZ nasza 6 rocznice! Nie wierze ze to sie stało i jak to bylo mozliwe?! Na smierc zapomnieliśmy! 18.06.2006 godzina 18:00
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Otóż dojechałam do Ku Słońcu i szłam z butka, ale ponieważ i tak pojechałam autobusem "na styk" a poza tym - jak niestety wiesz :p - padał deszcz, na wysokości Castoramy szybciutko zadzwoniłam po taxi
Dzięki temu udało mi się zdążyć zamienić z Tobą słówko "jeszcze przed" no i zobaczyć jak tata prowadzi Cię do ołtarza ---> wspaniały widok, już dziewczynkom pisałam, że bardzo się wtedy wzruszyłam i łezki napływały mi do oczu
Cała msza była prześliczna!!! Wszystko idealnie
) nie był zbyt zadowolony, że obca dziewucha wbiła się na Wasz ślub 
I po drodze te 2 urocze, śliczne autka mnie jeszcze minęły 

Jak Ci się moje miasto podobało?

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

tak sie ciesze ze bylo cudownie