|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Wpisuję się! Ślub 2 sierpnia, a dopiero w tym tygodniu byłam na pierwszych miarach do sukienki ślubnej. Została właśnie ona, protokół, garnitur i zrobienie playlisty.
Robimy bardzo małe przyjęcie, dla najbliższej rodziny. Kameralnie i z dobrym jedzeniem. Na szczęście udaje nam się wszystko załatwić jak najmniejszym kosztem, a ja wykorzystam w końcu to, że umiem się sama pomalować i uczesać )
|
|
#4832 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:za to, że wszystko poszło po Twojej myśli i z księdzem i z orkiestrą![]() ![]() ![]() Cytat:
ale znowu piszesz, że nie wygodne i sama nie wiem teraz chociaż i tak dalej podtrzymuje, że wizualnie to są boskie![]() jakie polecacie tusze wydłużające ? bo zastanawiam się jaki zakupić na ślub
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Trochę mnie tu nie było....jej jak ten czas leci.....zostało już tylko 63dni......aaaaaaaaaa A my tyle jeszcze nie mamy....na szczęście obrączki już zamówione, welon wczoraj odebrałam, a we wtorek mam pierwszą przymiarkę. Z formalnych kwestii to został nam jeszcze kościół....danie na zapowiedzi i spisanie protokołu oraz USC. Ufff....strasznie się stresuję tą wizytą w kościele ![]() A dziś mykam na zakupy...może uda mi się kupić sukienkę w którą mogłabym się przebrać podczas naszego uroczystego obiadku
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
Przytulanko, też masz obiadek zamiast wesela?
I jak to organizujesz? Ja bym się chyba nie przebierała
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak obiadek...tyle ze u nas w domku(wynajmowane mieszkanie)....już tam wcześniej pisałam ze sami wsio robimy (posiłki itd.) Będzie dosyć ciasno i niewygodnie będzie mi po prostu poruszać się w sukni ślubnej. Mamy maleńką łazienkę więc kwestia skorzystania z niej byłaby nawet baaardzo trudna. Pewnie z jakąś godzinkę pobędę w sukni a potem się po prostu przebiorę. Sukienkę na szczęście dziś kupiłam
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4837 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Nie było mnie ostatnio za często... gorący czas sesyjny i niestety ale musiałam się poświecić temu w pełni, co by nie zrobić sobie kłopotów z kampanią wrześniowa ( w końcu wtedy będę miała inne zajęcia... Chociażby zajmowanie się już wtedy mężulkiem ) Całe szczęście cała sesja zaliczona, wszystkie egzaminy i zaliczenia do przodu więc mogę się wreszcie zająć na 100% przygotowaniami do ślubu!!! (zostało 47 dni) Bardzo ładne ![]() Śliczna! Cytat:
za załatwione sprawy i bardzo ładna biżuteria! taka delikatna! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że jako pierwsza z będziesz w sierpniu 2012 ślubować ![]() A dziś wybieram się do pasmanterii zakupić wstążki i inne bibeloty... postanowiłam, że zrobię takie przywieszki na alkohol
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
graty ![]() Ja tez na szczęście wszystko zaliczyłam i teraz tylko przygotowania
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
Kochane ja też wciąż nie wyrabiam czasowo, wpadam na wątek-czytam i uciekam
więc tak szybciutko chciałabym złożyć wszystkim, które pchnęły cokolwiek z załatwień do przodu i które jeszcze mają głowę do tego wszystkiego bo ja powolutku zaczynam ją momentami tracić ![]() Zostały nam tylko niecałe 2 miesiące |
|
|
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Zostaje równo 2 miesiące
|
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
![]() Ja jak ostatnio patrze na kalendarz to odczuwam swój żołądek... Coraz bliżej! A jeszcze tyle rzeczy do zrobienia! MASAKRA A my wczoraj w końcu umówiliśmy się na indywidualne lekcje tańca , ale kobitka powiedziała, że jak za wcześnie zaczniemy to do ślubu zapomnimy... zdaje się na jej profesjonalizm )
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja ostatnio mało czasu mam ale codziennie Was podczytuje i muszę się pochwalić, że wczoraj odebraliśmy garnitur od krawca jest megaTylko zirytował mnie drobny szczegół. Kupiliśmy koszule Willsoora za 239zł. a u krawca na przymiarce okazało się, że ktoś jej skracał rękawy ![]() ale na szczescie moj TŻ jest nie wysoki tylko szeroki w klacie i przynajmniej nie trzeba było mu skracać już rękawów a jak kupowaliśmy to wlasnie cos mi nie pasowalo ze nie sa one za dlugie
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
A tak przy okazji to co zakładacie na wierzch w razie chłodu? Ja jakoś nie przepadam za bolerkami i w ogóle wydaje mi się że do mojej sukienki nie beda pasować. Może kupić cos takiego?
|
|
#4846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja planuję szyfonowy szal a jeśli chodzi o Twoją sukienkę to zdecydowanie ten drugi sweterek
|
|
#4847 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż myślę, że i tak ze stresu będzie mnie grzało od środka A co do Twojej sukienki to szczerze nic mi się na górę nie widzi... Zasłoniłoby to wszelkie ozdoby z góry poza tym sukienka jest tak delikatna, że sweterek wydaje mi się dla niej za ciężki... Może coś takiego?
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-06-19 o 09:53 |
||
|
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() teraz to już w ogóle nie wiem co mam robić choć najchętniej to też bym nic nie zakładała... ale czy wypada tak do kościoła...?
|
|
#4849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja siostra takie miała 5 lat temu, a ostatnio widziałam zdjęcia koleżanki ze ślubu ( córka katechetki) gołe ramiona dość wyraźnie wyeksponowany biust, to jeszcze miała przeźroczysty gorset i brzuch było widać... można było?
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
aaa to chyba szkoda kasy o daruje sobie to całe okrywanie się
![]() mam wyrozumiałego księdza to nie powinna mu nawet powieka drgnąć
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba nie zdecyduję się na żadne bolerko czy nakrycie. Myślałam o jakieś większej apaszce by w razie czego zarzucić na ramiona, ale w sumie chyba i na to się nie zdecyduję.
Za to dziś rozpoczęłam wybielanie ząbków paskami WhiteStripes z Blend`a`med. Używałam ich już i byłam bardzo zadowolona więc czekam znów na efekty ![]() Koleżanka z pracy zrobi mi pazurki, a ja kombinuję nad makijażem i fryzurą, bo chcę je sama zrobić. Pokażę Wam sukienkę ![]() http://img838.imageshack.us/img838/3129/2032323286.jpg Będzie miała troszkę bardziej wycięty dekolt i ramiączka, bo nie lubię taki bez. Do tego mam czerwone buty i będzie czerwona wiązanka, coś we włosach tez się znajdzie. W przyszłym tygodniu ruszymy z protokołem. )
|
|
#4852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzwoniła do mnie kobitka z salonu, że jutro mogę przyjść na kolejną przymiarkę
|
|
#4853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie tiul albo jakiś cieniutki szyfon... ale nie jestem pewna
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Heh wreszcie trochę nadrobiłam. Dawno mnie nie było, bo u mnie też krucho z czasem ;/ wszystko na raz. Ale sama tego chciałam. Niedługo obrona i będę mogła oddać się w całości przygotowaniom, chyba że wszystko załatwimy do tego czasu
![]() Wczoraj byłam na przymiarce sukni ślubnej i zaczęło do mnie docierać w co się pakuje Kupiłam biżu, welonik zamówiony buty odebrane, trzeba rozchodzic I tylko zostaje problem jaką fryzurę, nie mam żadnego pomysłu ;/
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że przygotowania u Was pełną parą
![]() Ja dziś byłam na pierwszej przymiarce....miło się zaskoczyłam, gdyż okazało się ze sporo straciłam w pasie i pod biustem ...normalnie jestem z siebie dumna
|
#4857 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za zakupy i załatwione sprawy Masz może fotki z przymiarki? ![]() Cytat:
Masz fotki?A ja zrobiłam swoje pierwsze zawieszki na alkohol (10 sztuk) w motywie swoich zaproszeń... czekam teraz na kryształki, ( rezultat poniżej)
|
|
#4858 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze że mój TŻ nie ma problemów z koszulą bo moja mama mu uszyje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę że nie tylko ja nie mam czasu ostatnio dziś zakupiłam sobie świeczniki bo sama dekoruję salę, zamówiłam w kwiaciarni dekorację kościoła i wiązanki bo miałam sama dekorować kościół ale zrezygnowałam bo nie dam rady, no i mam problem z biżuterią nic nie mogę znaleźć a tu coraz miej czasu i nie wiem co robić
|
|
#4859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do przymiarki. Dziś nie biorę aparatu na przymiarkę, bo się fizycznie nie zabiorę ze sobą i ze swoja lustrzanką (postaram się telefonem) TŻ musi dłużej w pracy dziś zostać i tramwajem muszę jechać ( już widzę siebie z tymi wszystkimi tobołami ( buty, welony, bielizna), i z parasolem w dłoni bo od rana leje ( chociaż mam nadzieje, że do 16 przestanie ) A co do biżuterii to może przejdź się po salonach ślubnych tam mają zawsze sporo jakiejś biżuterii, może Ci się coś spodoba. Idz tak samo może do jubilerów... coś może akurat trafisz
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
100 lat mnie tu nie było, a to wszystko przez nawał pracy, urlop w Polsce... Ale do ślubu mamy załatwione już prawie wszystko. Zostały tylko jakieś pierdoły i przymiarki sukni.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

)

po wyjściu był zły sam na siebie 
klask i:za to, że wszystko poszło po Twojej myśli i z księdzem i z orkiestrą

a jak kupowaliśmy to wlasnie cos mi nie pasowalo ze nie sa one za dlugie