|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Bylam na USG i uslyszalam bicie serduszka
az sie poplakalam....dzidzia rozwija sie prawidłowo i tylko tyle na tym etapie mogł mi Pan powiedziec....wiem ze niektore z was niestety bedzie wam przykro...wiem jak to jest ale ja wierze, że wam sie uda!! i bedziecie miały swoje fasolki i tez bedziecie innym mówić jak jest wierze ze kobiety stąd maja siłe wiary i te wasze kciuki dlatego i ja trzymam za Was wszystkie i życze z całego serduszka abyście i wy juz tylko sie chwaliły fasolkami.I wiem jak to jest jak życie jest niesprawiedliwe....sama znam osoby kiedy ja sie starałam to inne zachodziły w ciąże i piły i ćpały w czasie ciązy i nic im ani fasolkom nie było...po prostu nie dbały....a tu człowiek dmucha chucha by wszystko było jak najlepiej a inne maja to w dupie a i tak maja fasolki... |
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie siedzę sama w domku dzisiaj, mój M. pojechał sobie na biwak i wróci dopiero jutro. Jednym okiem podglądam meczyk, a drugim Was
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
Czasami życie wydaje się takie niesprawiedliwe. Czasami mamy dość, chcemy się schować w kącie i wyryczeć, wywrzeszczeć całemu światu, wygadać wszystkim co nas boli szczególnie tym które na to zasługują...kiedyś ktoś powiedział, że tam gdzieś na górze czeka na półeczce taka mała fasolka czeka specjalnie na dzień w którym pojawi się w naszym życiu...czasami trwa to tylko miesiąc czasami rok ale gdzies tam jest... ja zawsze mówie sobie gdy jest mi cholernie ciężko, że gdy już dziecko pojawi się w moim życiu wraz z mężem będziemy mu ciągle powtarzać, że był bardzo wyczekiwanym dzieckiem...może ten czas cierpienia i gniewu jaki teraz przechodzimy umocni nas w byciu lepszymi matkami czy rodzicami?! Myślę, że na pewno...wierzę w to i będę wierzyc do póki starczy mi sił dopóki słońce nie zgaśnie... i będziemy się cieszyć tak jak nasza koleżanka Kasiaczek89 której serdecznie gratuluję
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wam kochane. Z jednej strony ciesze jak jak male dziecko
ale z drugiej niestety teraz zaczynaja sie u mnie problemy z rodzicami i tesciami i troszkie mi sie wszystko komplikuje
|
|
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
ty się dziewczyno teraz nie stresuj to jest dla ciebie czas relaksu, uśmiechu i pełnej radości...przykre sprawy zostaw w tyle nie przejmuj się rodziną...ty i twoje maleństwo jesteście w tym wszystkim najważniejsze i reszta musi to uszanować i cię wspierać
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak się czyta jeszcze takie słowa otuchy dla wszystkich starajacych to już w ogóle swiat jest piekniejszy Cytat:
Dziś znów pięknie jak ja kocham taką pogodę
|
||
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
A u mnie dziś 6dc. Pojutrze mam wizytę u gin i zaczynamy monitoring. Mam nadzieję, że pęcherzyki ładnie urosną w tym cyklu. Chociaż dwa i z lepszego jajnika... ![]() Dziewczyny, jak ja się wczoraj wkurzyłam, aż sobie musiałam trochę popłakać Wyrwałam się wczoraj wcześniej z pracy i odwoziłam Tż na dworzec, bo jechał na konferencję na Ukrainę. A jak już wracałam z dworca do domu to zauważyłam na siedzeniu w aucie jego komórkę. Zapomniał zabrać A ja nawet nie mam nr tel. osób z którymi jechał. Dobrze, że imie jednej z osób kojarzyłam, to znalazłam jej nr u Tż w komórce Bo mój Tż sklerotyk oczywiscie mojego nr na pamięć nie zna No i tak to oto tydzień mi się zaczął - Tż wraca dopiero w sobotę w nocy, a za bardzo nie mamy ze soba kontaktu. Przysłał wczoraj dwa esemeski z tel. tej osoby, ale wiecie jak to jest... A do tego jeszcze dziś rano gdy dotarli na miejsce napisał, że chyba tam nie ma internetu, więc gg też odpada Tak mi strasznie smutno od wczoraj, nie mogłam sobie miejsca znaleźć Musiałam się Wam trochę wyżalić
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja trzymam kciuki za te jajeczka i za ten jajnik u mnie dziś 19dc @ w następną sobotę |
|
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Podłączam się do Was, oczywiście i ile mnie przyjmiecie do waszego grona? Podczutuje Was od jakiegoś czasu i jakoś tak się z Wami "zżyłam" i jestem ciekawa co tam u Was słychać i jak idą Wasze starania Ja z moim Tż starmy się o dzidziusia o ponad roku ale można powiedzieć, że od pół roku bardziej intensywniej i jak narazie nic się nie pojawia na horyzoncieTo jak przygarniecie mnie? |
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No pewnie że przygarniemy nawet nie musisz pytać pamiętaj im nas więcej tym lepiej
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane
Nie wiem kiedy Was nadrobię, ale jak są jakieś nowe fasolinki to gratuluje! ![]() U mnie ok, wyjazd zaliczam do udanych. Skwar niesamowity był, ale to innny klimat, więc spokojnie da się wytrzymać, tylko basen, opalanko, morze, opalanko, basen, opalanko itp. Czas wrócić do rzeczywistosci. Tak więc, czekam na dniach na @, troszkę pobrykalismy na wyjeździe, ale w ogóle nie jestem świadoma, czy coś z tego może nawet być, bo w ogole oderwałam się o tematu "starania" - teraz myslę, że może klimat nam posłuży i coś będzie ![]() Generalnie u mnie ok, mam nadzieję, że u Was takze. Spróbuje nadrobić. Dodam, że stęsknilam się za Wami
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Popłakałam sobie wczoraj... no nic trzeba zyć dalej ![]() O 13 mam egzamin a pozniej jade po badanie hist. strasznie sie boje jechac tam gdzie takie złe wspomnienia ![]() ale wczesniej musze zadzwonic czy wogole jest juz wynik, miał być po 2 tyg a jest juz prawie 4 wiec powinien byc ![]() Cytat:
![]() Bardzo sie ciesze, bo naprawde sie bałam że to krwawienie to koniec, a tu sie okazało że dzidzia zdrowa ![]() Cytat:
Kochana jak masz jakies problemy to zawsze możesz sie nam wyzalic, moze nawet cos doradzimy Cytat:
Jak masz ochote to napisz coś więcej o sobie Czy mierzysz temp., czy kalendarzyk, bo mówisz że od poł roku bardziej intensywnie
|
|||
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Mokka_83 trzymam kciuki, żeby Twoje pęcherzyki pięknie rosły i w porę pękały. No przynajmniej jeden z nich
Co to TŻ-ta to mój też wiecznie o czymś zapomina. Telefonu właśnie głównie. Już się do tego przyzwyczaiłam, choć denerwuje mnie to nadal.Szejda witaj w gronie staraczek! U mnie @ nadal nie widać, bóle podbrzusza i krzyża nadal są. Nie wiem czego się spodziewać. Zatestuję po raz drugi 23.06 w sobotę. Może pokażą się 2 kreseczki i TŻ będzie miał prezent na Dzień Ojca Fajnie by było... 25.06 mam wizytę u gina, umówiłam się na odbiór cytologii. Może coś już będzie wiadomo.
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie marzą właśnie takie wakacje morze-opalanko żadne męczące zwiedzanie Idealne podejście na wakacjach, oderwać się od tematu. Z legend forumowych zwykle właśnie z wakacji na luzie brała się fasolka ![]() Trzymam kciukiiiii |
|
|
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. U mnie 24 dc... Czyli jutro zacznie się plamienie i w czwartek @. Już 2 noc z rzędu bolały mnie bardzo jajniki, więc na fasolkę się nie nastrajam.
Wczoraj zalogowałam się na stronie uczelni na którą chcę iść od nowego roku akademickiego. Teraz już tylko pozałatwiać badanie lekarskie, wpłacić opłatę rekrutacyjną i zanieść wszystkie dokumenty. A później czekanie na wiadomość czy mnie przyjęli. Tak to jest... doszłam do wniosku, że tak bezczynnie to nie będę siedzieć na tyłku i czekać na fasolkę. Może to zająć jeszcze miesiąc, a może nawet i rok, albo i dłużej!!! To przynajmniej zainwestuję trochę w siebie, bo pracy to i tak nie mogę znaleźć, a jeśli już coś się trafi, to nie za takie pieniądze, na umowę zlecenie i jeszcze w stylu "przynieś, podaj, pozamiataj"...Ale nie powiem, jest ciężko. Co z tego, że TŻ pracuje, jak z wypłatą już się spóźniają 2 tydzień... Coraz więcej myślę, że trzeba będzie w końcu dojrzeć do decyzji i wyprowadzić się za granicę (oczywiście jak już studia zrobię itp. ) Trochę zjechałam z tematu. Za dużo zmartwień mam na głowie.Kasiaczek89 gratuluję usłyszenia tego najwspanialszego dźwięku na świecie ! Mokka_83 współczuję z powodu braku kontaktu z TŻtem. Najlepiej zajmij swój umysł czymś innym- wtedy czas szybciej zleci. ![]() Szejda- witaj w naszym gronie
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że wcześniej przyjdzie @ co mi sie jakoś nie wydaje.. ![]() a powiedz mi te bóle podbrzusza to jakie? Bo ja miałam w ciazy (ktorej sobie wmawiałam tak jak Ty ze jej nie ma) takie bole jakby mi ktoś ręke trzymał raz mocniejsze raz lzejsze, niby takie jak na @ tylko ze mnie nigdy na @ jakos brzuch nie bolał... ale przyjełam że tym razem boli, jak sie zdenerwowałam to myslalam ze mi brzuch rozsadzi.. a normalnie to mialam takie uczucie jakby ktos mi tam trzymał reke raz mocniej raz mniej ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Ja sie martwie bo nie wiem co z tym mieszkaniem a takie plany mieliśmy.. ehh u mnie TŻ tylko pracuje, ze tak powiem zapi**la ale za to nie jest najgorzej. Praca fizyczna, czasami nawet po 13 godzin jak wczoraj, ale za to nas stać żeby wogole pomyslec o wynajeciu mieszkania...
|
||
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Luna dzięks za przywitanko!
Może już niebawem z dzieciaczkiem wyjedziecie na jakieś fajne wakacje szczerze życzę. W hotelu gdzie byłam był aqua park dla dzieci, male brodziki, baseniki, fajne animacje - dzieci sie nie nudziły ![]() Trzymam kciuki za exam i badania przede wszytkim - dasz radę, bo jesteś twardą kobietką![]() Spadam poracować, w miarę mozliwości nadrabiam i będę się odzywać, muszę wpaść w rytm pracy i obecnosci na wizaż
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś z tych wakacyjnych przytulanek wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Malgo to dobrze że obiegasz od tematu bo przecież możemy poruszać tu wszelakie tematy a nie tylko jeden bo zwariujemy zupełnie. Ja też bez pracy szukam już pół roku i co du.pa tylko mój Tż pracuje nie narzekam choć wiem że mogłoby być lepiej ale z drugiej strony na świecie sa ludzie którzy mają na prawdę ciężko. A moje poszukiwania łącze razem ze staraniem sie o fasolkę bo j po studiach już 2 lata i kształcić dalej mi się już nie chce |
|||
|
|
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
Witaj im nas więcej tym lepiej
Jak masz ochote to napisz coś więcej o sobie Czy mierzysz temp., czy kalendarzyk, bo mówisz że od poł roku bardziej intensywnie [/QUOTE]Bardziej intensywnie miałam na myśli, że staramy się częściej Próbowałam mierzyć sobie temperturę ale wytrwałam tylko miesiąc, to chyba nie dla mnie. Chce się wybrać do gina na monitoring i sprawdzić czy występuje u mnie owulacja. Tż coś ostatnio wspominał, że jeśli mi to pomoże to zbada swoje żołnierzyki . W październiku kończe 30 lat a zawsze marzyłam, żeby mieć dziecko przed 30.
|
|
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Słuchaj będzie dobrze nie znam dokładnie sytuacji ale jak nie to mieszkanie to inne może to nie jest wam pisane a kolejne mieszkanko będzie fajniejsze lepsze |
||
|
|
|
#2963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My z M. mieszkaliśmy po ślubie przez 9 miesięcy z moimi rodzicami. Wydawało mi się, że nie będzie najgorzej... okazało się, że jest tragicznie. Mnie nadal traktowali jak małe dziecko- w dodatku wysługiwali się mną na takiej zasadzie, że rano wstaję i w kuchni mam wielką kartkę z zadaniami do wykonania. I zero pomyślenia, czy czasem ja nie mam innych planów. Wypominanie jak to wspaniałomyślnie z ich str że tu mieszkamy itp. W końcu zrezygnowałam z uczelni ( za którą płaciłam dużo kasy) bo miałąm do wyboru albo się wyprowadzamy - na co była potrzebna na start kasa , albo zostajemy i ja wariuję! Teraz już od ponad roku mieszkamy sami i w życiu nie powróciłabym do poprzedniego stanu rzeczy! Rodzice choćby nie wiem jak wspaniali, zawsze będą się wtrącać (nawet bezwiednie) i wkurzać- bo jesteśmy na ich podwórku, a nie na swoim.
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że Twój TŻ chce zbadać "żołnierzyki", nie każdy jest chętny. To dla faceta duże obciążenie psychiczne. Trzymam kciuki za powodzenie w najbliższym czasie. ![]() Jeśli chodzi o sprawy pracowo-mieszkaniowe u mnie to na szczęście u nas sytuacja jest ustabilizowana. Mieszkanie mam swoje prawie od 5 lat. Oboje pracujemy na umowy o pracę. Ja wprawdzie na czas określony (co roku mi przedłużają) i nie zarabiam kokosów, ale dajemy sobie radę. Z domu wyprowadziłam się mając 21 lat, wynajęliśmy ze znajomymi (3 pary) mieszkanko i teraz sobie myślę, że to była najlepsza decyzja w moim życiu. Relacje z rodzicami są o wiele zdrowsze. Nie wyobrażam sobie mieszkać z TŻ-tem u moich rodziców bądź z teściami.
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-06-19 o 09:47 |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
No to mój za każdym razem przeżywa jak dostaję @ ale zaraz mówi do mnie że będzie wszytsko ok i będziemy mieli w końcu naszego upragnionego dzidziusia
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze miałam wtedy referaty i tez myslalam ze z nerwow za nic w swiecie nie dopuscilam mysli ze fasolka ![]() Co do mieszkania, to do dupy sytuacja, bo tam mieszzkała siostra TŻ wszystko umeblowane czysciutkie i to wszystko miała nam zostawić... a teraz to juz nic nie wiadomo.. nie chce mi sie isc za ta sama cene to obskurnej kawalerki, bo z tego co patrzylam to ladnych mieszkan nie ma
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
@ się skończyła w niedzielę, więc zaczynamy kolejny cykl starań
oby owocny był
|
|
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

az sie poplakalam....dzidzia rozwija sie prawidłowo i tylko tyle na tym etapie mogł mi Pan powiedziec....wiem ze niektore z was niestety bedzie wam przykro...wiem jak to jest ale ja wierze, że wam sie uda!! i bedziecie miały swoje fasolki i tez bedziecie innym mówić jak jest

Wyrwałam się wczoraj wcześniej z pracy i odwoziłam Tż na dworzec, bo jechał na konferencję na Ukrainę. A jak już wracałam z dworca do domu to zauważyłam na siedzeniu w aucie jego komórkę. Zapomniał zabrać
A ja nawet nie mam nr tel. osób z którymi jechał. Dobrze, że imie jednej z osób kojarzyłam, to znalazłam jej nr u Tż w komórce
No i tak to oto tydzień mi się zaczął - Tż wraca dopiero w sobotę w nocy, a za bardzo nie mamy ze soba kontaktu. Przysłał wczoraj dwa esemeski z tel. tej osoby, ale wiecie jak to jest... A do tego jeszcze dziś rano gdy dotarli na miejsce napisał, że chyba tam nie ma internetu, więc gg też odpada

to gratuluje!
Czas wrócić do rzeczywistosci. Tak więc, czekam na dniach na @, troszkę pobrykalismy na wyjeździe, ale w ogóle nie jestem świadoma, czy coś z tego może nawet być, bo w ogole oderwałam się o tematu "starania" - teraz myslę, że może klimat nam posłuży i coś będzie 

Coraz więcej myślę, że trzeba będzie w końcu dojrzeć do decyzji i wyprowadzić się za granicę (oczywiście jak już studia zrobię itp. ) Trochę zjechałam z tematu. Za dużo zmartwień mam na głowie.

oby owocny był