Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 09:22   #3031
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam laski... wiecie co mam stresa, bo ta babka co mnie stuknęła miała wczoraj zadzwonić i nie zadzwoniła, a jak ja dzwonię to nie odbiera

A my dzisiaj zaczynamy 40 tydzień
Mój komentarz do tego :
ad.1. kurcze nie za dobrze, może faktycznie nie mogła rozmawiać... może dzisiaj się odezwie. Albo spfróbuj do niej zadzwonić z innego numeru tel

ad.2. gratulacje i już nie możemy się doczekać Twojego szkraba

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:23   #3032
pumas
Zakorzenienie

Haniu, samych radości, zdrowego bobaska i łatwego porodu !!!!!!!!!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:27   #3033
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Albo spfróbuj do niej zadzwonić z innego numeru tel

ad.2. gratulacje i już nie możemy się doczekać Twojego szkraba
Ad.1 właśnie też tak myślałam , na mamuśkę zaczekam i zadzwonię od niej..

Ad. 2 ja też czekam i czekam i czekam
Stary 2012-06-19, 09:28   #3034
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Hej wam laski... wiecie co mam stresa, bo ta babka co mnie stuknęła miała wczoraj zadzwonić i nie zadzwoniła, a jak ja dzwonię to nie odbiera

Haniu , 100lat , a torcikiem się częstuję, podejrzewam że będziesz musiała dopiec

Mój komentarz do tego :
gratuluję 40tc a jak tam się trzymasz psychicznie? Ja jeśli dojdę do 40 tc to będę już potężnie zesrana...
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:28   #3035
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój komentarz do tego :
no no robi wrażenie, gratuluję i zazdroszczę
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:29   #3036
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Haniu , 100lat , a torcikiem się częstuję, podejrzewam że będziesz musiała dopiec

Mój komentarz do tego :
niedobrze oj niedobrze.
widzisz, idziesz na rękę a ta w kulki leci
To kiedys mój ojciec lekko puknął kolesiowi w zderzak, lekkie zadrapania. Też się ugadali, ojciec chyba dał mu od razu jakąś kasę. Za kilka dni gościu dzwoni że coś tam ma pęknięte a ojciec że po fakcie to w ogóle może być całe auto do roboty i że teraz to go może naciągać. Nie dał się i gość odpuścił.
Spisałaś ją z dowodu?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:30   #3037
karmeelek
Zadomowienie

Nadalka bo wykraczesz ale nie sobie... A tak poza tym to gratki! A co do babki to może spróbuj później zadzwonić albo z innego numeru może...
Dzięki za opinie odnośnie wózka - ja widziałam szary na żywo i bardzo nam się on podoba. Ten brąz widziałam na innym wózku (larecie) i jest dla mnie taki... mysi jakby sprany - nie wiem jak to ująć. No i boję się tej jasnej rączki choć bardziej mi się podoba ten brązowy stelaż niż srebrny.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 09:32   #3038
pumas
Zakorzenienie

Nadalka, dałaś popalić z tą babką ze stłuczki..... Mam nadzieję, że ostatecznie się odezwie, a jeśli nie, to będziesz miała nauczkę, żeby nie ufać ludziom, tylko od razu po stłuczce spisać oświadczenie wraz z polisą OC i mieć wszystko gdzieś.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:33   #3039
linzey
Rozeznanie

Witam
U mnie termomert pokazuje 36 stopni
Jakby tego było mało to u Zosi zacżąl sie kaszel . Tak mi jej strasznie szkoda
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Codzienne kąpiele dobre są też ze względu na tworzenie codziennych rytuałów. Bo taki maluszek, to ani za bardzo się nie spoci ani nie ubrudzi (no chyba, że ktoś przegrzeje lub dzidzia się okupka, uleje mocno).
Dlatego min my kapaliśmy i kąpiemy mala codziennie. Ona uwielbia kąpiele pozatym to taki wieczorny rytuał. mysle że krzywdy jej tym napewno nie robiliśmy a dlaczego odbierac dziecku taką frajde Podem masażyk itp

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Trochę mnie nie było a tu już tyle zapisane
Dziś mamy z TZem swoje małe święto, naszą pierwszą rocznicę ślubu, tak więc nie miałam czasu, żeby zaglądać... U mnie nic ciekawego się nie wydarzyło, ciekawa jestem jak tam u was, zaraz zabieram się za nadrabianie
Gratki z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Powiem wam, że tak się cieszę, ze zmieniłam gina z tej francy Dzisiaj widziałam, że ewidentnie był w złym humorze jak się krzątał po korytarzu i recepcji ale jak weszłam za cholerę tego nie dał mi odczuć, był smutny ale troskliwie się mną zajął i jeszcze się o HIV i HCV zapytał bo nie robiłam. Niczego nie olał i nie zbywał jak mu o swoim strachu przed omdleniem mówiłam i tym czy nie za duży ten brzuchol Naprawdę jakby mnie było stać to bym do niego prywatnie chodziła,żeby mu płacić za wizyty, bo mu się należy
To super że znalazłaś takiego fajnego

HaniaSto lat Sto lat Spelnienia wszystkich marzeń
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:33   #3040
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Fajnie że dobre wyszło
Ja za to, przez Ciebie, zrobiłam kawę mrożoną i wyszła super, jutro też taka piję
na zdrowie!

Witam się ze śniadankiem - sałata, pomidor i twarożek z rzodkiewką, jakby to kogoś obchodziło

Byłam już po truskawki, bo mama powiedziała, że trzeba mrozić dla Martynki
Kupiłam sobie też oczywiście czereśnie.
Ceny nadal są dość wysokie - 9zł/kg, ale co zrobić
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:42   #3041
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój komentarz do tego :
Zadzwoń później i rzeczywiście może z innego numeru.

Nadalka, w końcu się doczekasz.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Dlatego min my kapaliśmy i kąpiemy mala codziennie. Ona uwielbia kąpiele pozatym to taki wieczorny rytuał. mysle że krzywdy jej tym napewno nie robiliśmy a dlaczego odbierac dziecku taką frajde Podem masażyk itp
Też kąpaliśmy (nadal kąpiemy) Kaję codziennie. Na początku strasznie się darła w kąpieli, ale później uwielbiała się chlapać. No a później smarowanie a przy tym mizianie Małej, lubiła to.

Zdrówka dla Małej.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:45   #3042
anna99302
Zadomowienie

czesc! A ja noc miaam dobrą. Spałam z kotami a mąż na kanapie bo się przeziębił. Koty mi wchodziły do sypialni przez okno haha i nie miałam serca ich wyrzucic

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Padam z nóg
Ostatnie 6 godzin spędziliśmy na składaniu drugiej szafy, łóżeczka i ogólnym remanencie mieszkania. I dziś niestety czuję, że się trochę przeforsowałam, bo ledwo się teraz ruszam (i nie wiem, jak wstanę by się umyć )

Anna - ten (załącznik) kocyk masz na myśli? (tylko że mój szary jest)
Jak tak, to... ja go jeszcze nie prałam, bo też wydaje mi się cokolwiek problematyczny. Ale na pewno zapakuję go w taki worek do prania delikatnych rzeczy
No no kochana przez takie forsowanie się to Zosieńkę możemy zobaczyc szybciej.
Tak, ten kocyk. Ja kupiłam niebieski. I chyba wypiore go w zwykłym perwollu do wełny...
Cytat:
cześć dziewczyny

dopiero dzisiaj wam napiszę jak moja wczorajsza wizyta u gin, bo jak od niego wróciłam to leeeedwo się wczłapałam na nasze 3 piętro i miałam już dość, a nogi to dwa balony.

Gin zbadał mnie tylko na fotelu i powiedział, że szyjka jest dobra i mam się nie martwić. Jeszcze się spytałam dla potwierdzenia czy na pewno bo w szpitalu ordynator mi powiedział że 29 mm to trochę mało i że mam uważać a ostatnio czułam skurcze i boję się że znów się skróciła. On mi na to że jest dobra, a jak spytałam czy możemy ją zmierzyć na usg to powiedział że nie ma potrzeby a ordynator panikuje
jak będę czuła skurcze to od razu mam łyknąć fenka, a na moje nogi powiedział, że już widział kobiety z gorszymi i to będę mieć z dwóch przyczyn:
- upały
- sporo przytyłam jak dotąd (+18)

Jakoś mnie nie uspokoił.

dzisiaj idę na USG (te trzecie) to poproszę lekarza może mi zmierzy szyjkę ale to mam wizytę dopiero na 18:30

W ogóle to u mnie w nocy było tak gorąco że nie mogłam spać teraz rano poszłam po truskawki i przy okazji się trochę przewietrzyć, bo za chwilę znów będzie ukrop i będę siedziała przy pozamykanych i pozasłanianych oknach
Chmielinko to sprawdź dzisiaj to USG ale nie stresuj się tak!!!! Jezeli lekarz powiedział, że jest pozamykana to jest i już.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Powiem wam, że tak się cieszę, ze zmieniłam gina z tej francy Dzisiaj widziałam, że ewidentnie był w złym humorze jak się krzątał po korytarzu i recepcji ale jak weszłam za cholerę tego nie dał mi odczuć, był smutny ale troskliwie się mną zajął i jeszcze się o HIV i HCV zapytał bo nie robiłam. Niczego nie olał i nie zbywał jak mu o swoim strachu przed omdleniem mówiłam i tym czy nie za duży ten brzuchol Naprawdę jakby mnie było stać to bym do niego prywatnie chodziła,żeby mu płacić za wizyty, bo mu się należy
No to super!
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziękuję

Witam się urodzinowo Ostatni raz z dwójką z przodu Na razie częstuję wirtualnym tortem
Mam już zagniecione ciasto kruche i potem będę je piec z truskawkami To mój debiut z kruchym ciastem i mam nadzieję, że wyjdzie

Zaraz zbieram się do położnej-usłyszenie bicia serduszka mojego dziecka to będzie najlepszy prezent
Sto lat sto lat niech żyje żyje naaamm wszystkiego naj Hanju! Dużo zdrówka dla Ciebie i dzieci!
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
cześć mamcie melduje się że jeszcze nie urodziłam, jakoś nie mam weny do udzielania się ale podczytuje co u Was, z dobrych wieści to mój maluch już jest donoszony bo zaczynam dziś 38 tydz

z nowości to wczoraj wieczorem miałam regularne skurcze, małż się wystraszył a ja jakoś czułam że to jeszcze nie teraz i go trochę nakręcałam po kąpieli mi przeszło ale nastawiłam małża że jak mi nie przejdzie to będzie odbierał poród w wannie
Gratuluję donoszonej ciąży oo i widzę, że już przepowiadające po całości
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
[

A teraz prośba a sonda zarazem czyli wybór koloru wózka hihi (moja mama niezbyt zadowolona bo akurat captivy jej się strasznie nie podobają):
[/COLOR]szary http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=3&option1=0
brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=5&option1=0
brazowo-bezowy http://www.sklepbobas.pl/?cc&cp=2709
Powiększcie zdjęcia i powiedzcie proszę, który kolor najlepszy. Jeśli chodzi o wózek beżowo-brązowy to ten brąz jest taki sam jak w tym jednokolorowym wózku tylko na zdjęciach bardziej przypomina szary.
Brąz
Cytat:

Mój komentarz do tego :
ooo 40 tydzień . WOW. Ciekawe czy będzie mi dane dotrwać. nie stresuj się tą babką. pewnie jest w pracy! przeszpieguj ją na fb a może coś więcej się o niej dowiesz...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:45   #3043
linzey
Rozeznanie

Cytat:
cześć mamcie melduje się że jeszcze nie urodziłam, jakoś nie mam weny do udzielania się ale podczytuje co u Was, z dobrych wieści to mój maluch już jest donoszony bo zaczynam dziś 38 tydz
Gratulacje z donoszenia

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Wczoraj moja mama rozmawiała z ciocią i dowiedziała się,że u nich w szpitalu jeśli matka miała jakieś komplikacje przy porodzie i musi zostać na obserwacji w szpitalu to noworodek zostaje przy niej (o ile matka wyraża na to zgode) . A znowu koleżanka mówiła mi ,ze w "moim" szpitalu na pewno tego nie praktykują.
[/COLOR]
U nas też nie

Cytat:

Mój komentarz do tego :
To jeszcze tydzień Gratulacje

a co do babki spisałaś oświadczenie??Mam nadzieje ze tak bo inaczej pewnie nic jej nie udowodnisz
Stary 2012-06-19, 09:47   #3044
blueberry88
Zakorzenienie

Soleilka! Super, że Cię wypuścili - wytrzymaj jeszcze trochę!

Ciastek - kciuki za wizytę (nie wiem, czy nie za późno)

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a to takiej konsystencji jak kisiel a fuuu podobno dobre na wrzody.
ja sobie od tygodnia piekę bułeczki z siemieniem lniany i musze powiedzieć że od tamtej pory nie mam problemu z wypróżnieniem
Podaj przepis

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wzięłam kolejny zimny prysznic - jest mi cudownie, ciekawe na jak długo
No właśnie miałam się pożalić, że nie będziemy mieć ciepłej wody od 2 do 11 lipca!!! A ja mam mieć 12 cc...

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Soleilka, może ty rodź przez cc... jak pisałaś o tym uduszonym dziecku to aż mi się zaczęła w jakiś sposób podobać wizja cc... a jeszcze jak Ty nie masz za bardzo predyspozycji, mam nadzieje że nie będą ryzykować..

Ciastek to finisz już! Bierz poprawkę że dużo to woda... ja odkąd puchnę przestałam się ważyć Zaraz się zaczną rajdy z wózeczkami, hopa hopa na rękach,karmienie piersią i kg polecą... a Ty i tak na rzodkiewce tylko żyjesz hmmm zjadłabym znów chłodniku

A ja byłam w sobotę i pierwszy raz w życiu miałam taką sytuację że żyły mi się pochowały i też babka na czuja mi gmerała i nic... w końcu pobrała mi z nadgarstka. Muszę jeszcze zrobić wyniki na tarczycę,mam nadzieję że łatwiej pójdzie, bo z nadgarstka nie dość że po kroplece kapie to jeszcze piecze...
Jak wymiary miednicy są zbyt małe, to wątpię, żeby pozwolili sn - zbyt niebezpieczne.
Też się nie ważę, odkąd puchnę - ale jutro przed wizytą czeka mnie ważenie
Kiedyś też nie chciała mi lecieć krew, co wynikało z nieprawidłowego wkłucia.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja się boję cc Mam schiza na punkcie wszelkich operacji...
W drodze po truskawki spotkałam kolegę, który ma dwutygodniowego maluszka urodzonego przez cc i trzyletnią córeczkę z sn - żona jest zachwycona cc - mówi, że jakby mogła wybierać, to nigdy nie chciałaby sn. PRzy czym ona miała znieczulenie ogólne.
Ja też się boję

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ehh masakra jak ja to zrzuce po??
Śniło mi się dziś, że już urodziłam, macica z powrotem się obkurczyła itd., a ja wyglądałam okropnie. I to skóra na brzuchu... Jednak to tylko sen i wiem, że jakby nie było łatwo, to wezmę się ostro za ćwiczenia, jak tylko będę mogła! Myślę, że nie tylko ja i nie tylko Ty mamy tu takie obawy!
Stary 2012-06-19, 09:47   #3045
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie też oczywiście czereśnie.
Ceny nadal są dość wysokie - 9zł/kg, ale co zrobić
U nas po 14
dobrez że zostało nam jeszcze troche z soboty
Stary 2012-06-19, 09:51   #3046
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka! Super, że Cię wypuścili - wytrzymaj jeszcze trochę!

Ciastek - kciuki za wizytę (nie wiem, czy nie za późno)

Podaj przepis

No właśnie miałam się pożalić, że nie będziemy mieć ciepłej wody od 2 do 11 lipca!!! A ja mam mieć 12 cc...

Jak wymiary miednicy są zbyt małe, to wątpię, żeby pozwolili sn - zbyt niebezpieczne.
Też się nie ważę, odkąd puchnę - ale jutro przed wizytą czeka mnie ważenie
Kiedyś też nie chciała mi lecieć krew, co wynikało z nieprawidłowego wkłucia.

W drodze po truskawki spotkałam kolegę, który ma dwutygodniowego maluszka urodzonego przez cc i trzyletnią córeczkę z sn - żona jest zachwycona cc - mówi, że jakby mogła wybierać, to nigdy nie chciałaby sn. PRzy czym ona miała znieczulenie ogólne.
Ja też się boję

Śniło mi się dziś, że już urodziłam, macica z powrotem się obkurczyła itd., a ja wyglądałam okropnie. I to skóra na brzuchu... Jednak to tylko sen i wiem, że jakby nie było łatwo, to wezmę się ostro za ćwiczenia, jak tylko będę mogła! Myślę, że nie tylko ja i nie tylko Ty mamy tu takie obawy!
robię z tego http://wkuchnibezdubli.blox.pl/2011/...iwersalny.html
ale :
używam mąki pełnoziarnistej, orkisz i żytnią, daję dużo nasion siemienia l. maku, słonecznika i orzechy - są twardsze, nie tak wyrośnięte ale pyszne i zdrowe

aaa no i zapomniałam dodać że ustawiam mniejszą temp. bo przy tej podanej przypalały mi się od dołu - tylko musisz je trochę dłużej potrzymać.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-06-19 o 09:53
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:53   #3047
Linka25
Zakorzenienie

Haniu najlepsze życzenia, zdrowia dla całej rodzinki, miłości i uśmiechu

Muminku gratuluję 38 tc. a Nadalce 40 tc.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:58   #3048
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie dziś udało mi się pospać trochę dłużej bo zwykle już po 7:00 jestem na nogach, nie mogę spać

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
chyba mam tasiemca.
albo 7 zoladkow.
Też mam duży apetyt zwłaszcza na słodycze co poskutkowało drugim podbródkiem, dziś powiedziałam sobie stop!

Cytat:
Hm, nie wiem co masz na myśli.
Ja w wyposażeniu łóżeczka mam płaską wyściółkę czerwoną. W sklepie jak wybierałam materac powiedzieli mi, że ona może się znaleźć na lub pod materacem.. I sama nie wiem jak będzie wygodniej dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nicki, Buena - ja trafiłam na artykuł o codziennych kąpielach, po których dziecko np. lepiej śpi, a poza tym rozmawiałam z mamą o obecnych zaleceniach i stwierdziła, że bez kąpieli dzidzia może mieć potówki, więc ja też pewnie podejdę do nowych trendów z dystansem. Nie wiem, czy będę kąpać córeczkę codziennie, ale raczej częściej, niż dwa razy w tygodniu, tylko z minimalną ilością płynu do kąpieli.
Wiem, już doczytałam, że musisz iść do laboratorium.

U mnie burza i ulewa, ale musiałam zamknąć okno, bo padało ukosem. Może jutro będzie chłodniej. Dobrze, że zaczęło się teraz, a nie w czasie meczu, bo akurat dzisiaj był u nas.
Też się nastawiam latem na codzienne kąpiele malucha.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heeeeeeeeeeej, ja juz sie szykuje do gina ide najpierw oddac mocz

nie wiemw co sie ubrac
powodzenia na wizycie, nałóż którąś z tych ładnych tunik

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja też zmykam spać, a na 9 idę do położnej
powodzenia na wizycie i wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin

Cytat:
cześć dziewczyny

dopiero dzisiaj wam napiszę jak moja wczorajsza wizyta u gin, bo jak od niego wróciłam to leeeedwo się wczłapałam na nasze 3 piętro i miałam już dość, a nogi to dwa balony.

Gin zbadał mnie tylko na fotelu i powiedział, że szyjka jest dobra i mam się nie martwić. Jeszcze się spytałam dla potwierdzenia czy na pewno bo w szpitalu ordynator mi powiedział że 29 mm to trochę mało i że mam uważać a ostatnio czułam skurcze i boję się że znów się skróciła. On mi na to że jest dobra, a jak spytałam czy możemy ją zmierzyć na usg to powiedział że nie ma potrzeby a ordynator panikuje
jak będę czuła skurcze to od razu mam łyknąć fenka, a na moje nogi powiedział, że już widział kobiety z gorszymi i to będę mieć z dwóch przyczyn:
- upały
- sporo przytyłam jak dotąd (+18)

Jakoś mnie nie uspokoił.

dzisiaj idę na USG (te trzecie) to poproszę lekarza może mi zmierzy szyjkę ale to mam wizytę dopiero na 18:30

W ogóle to u mnie w nocy było tak gorąco że nie mogłam spać teraz rano poszłam po truskawki i przy okazji się trochę przewietrzyć, bo za chwilę znów będzie ukrop i będę siedziała przy pozamykanych i pozasłanianych oknach
Bardzo mi przykro z powodu takiego podejścia gina, na usg powinni Ci zrobić. Ja miałam mierzoną szyjkę właśnie na tych głównych usg. Trzymam kciuki za wizytę
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:00   #3049
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej hej
ale mialam nocke z piczy, non stop sie budzilam, bylo mi tak goraco, a przeciez nie bylo upalu w dzien...

Gratuluje nowo rozpoczetych tygodni
trzymam kciuki za wizyty

I sto lat dla naszej Haneczki duzo zdrowka radosci i szczesliwego rozwiazania !

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:00   #3050
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Niesamowity wieczór dziś, delikatny chłód i zapach lasu, mogłabym tak siedzieć godzinami gdyby nie te bezlitosne owady
No właśnie, owady Macie jakiś specyfik, który by je odstraszył z domu i był bezpieczny dla maluszka?

Cytat:
chyba mam tasiemca.
albo 7 zoladkow.
Ja mam to samo, tyle, że ten tasiemiec nie sprawia, że jestem chudsza

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też robiłam pedi i nie miałam z nim problemu - a robię to tak, że siadam na brzegu łóżka, noga na łóżko i jadę z koksem
Robię tak samo i jest całkiem ok.
Stary 2012-06-19, 10:01   #3051
blueberry88
Zakorzenienie

Haniu, najlepsze życzenia! Zdrowego maleństwa urodzonego szybko i bezproblemowo!

J&J bedtime żel do kąpieli - od jakiego jest wieku?
Stary 2012-06-19, 10:05   #3052
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
J&J bedtime żel do kąpieli - od jakiego jest wieku?
od urodzenia
mamgo w szafce :P

Amelcia
Stary 2012-06-19, 10:08   #3053
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz prośba a sonda zarazem czyli wybór koloru wózka hihi (moja mama niezbyt zadowolona bo akurat captivy jej się strasznie nie podobają):
szary http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=3&option1=0
brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=5&option1=0
Powiększcie zdjęcia i powiedzcie proszę, który kolor najlepszy. Jeśli chodzi o wózek beżowo-brązowy to ten brąz jest taki sam jak w tym jednokolorowym wózku tylko na zdjęciach bardziej przypomina szary.
Szary.

Cytat:
Mój komentarz do tego :
Szacun
Stary 2012-06-19, 10:09   #3054
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, owady Macie jakiś specyfik, który by je odstraszył z domu i był bezpieczny dla maluszka?
Proponuję spróbować z ziołami - są takie, których zapachu nie lubią (tylko trzeba sprawdzić w necie jakie działają najskuteczniej). Drugie roślinki to eukaliptus ale to drzewo Nie wiem czy można hodować w doniczce bo ja widziałam tylko takie w ogrodzie (właściciele twierdzili że komarów mniej i dają radę zimą - trzeba je tylko okryć jakby mrozy były w okolicach -15stC).
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:11   #3055
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
a u nas wyjątkowo duuużo truskawek, dostajemy i od mamy i teściowej -takie działkowe, mam pełną zamrażarkę i jestem opita koktajlów truskawkowych a to nie koniec sezonu, no ale jak się mały urodzi to się to skończy bo przy karmieniu nie wolno więc trzeba korzystać
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:12   #3056
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas wyjątkowo duuużo truskawek, dostajemy i od mamy i teściowej -takie działkowe, mam pełną zamrażarkę i jestem opita koktajlów truskawkowych a to nie koniec sezonu, no ale jak się mały urodzi to się to skończy bo przy karmieniu nie wolno więc trzeba korzystać
jaa tez chce truskawki

Amelcia
Stary 2012-06-19, 10:13   #3057
nadalka
Zakorzenienie

No właśnie nie mam oświadczenia
pumas a nie mogłabym iść z tym na policję? Mam jej wszystkie dane oprócz nr dowodu, nawet mam pesel, mam zdjęcie jej auta i 2 świadków?
Stary 2012-06-19, 10:15   #3058
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
U nas po 14
dobrez że zostało nam jeszcze troche z soboty
To jeszcze więcej. Pamiętam, jak się kiedyś kupowało po 3-4zł!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
robię z tego http://wkuchnibezdubli.blox.pl/2011/...iwersalny.html
ale :
używam mąki pełnoziarnistej, orkisz i żytnią, daję dużo nasion siemienia l. maku, słonecznika i orzechy - są twardsze, nie tak wyrośnięte ale pyszne i zdrowe

aaa no i zapomniałam dodać że ustawiam mniejszą temp. bo przy tej podanej przypalały mi się od dołu - tylko musisz je trochę dłużej potrzymać.
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Ja w wyposażeniu łóżeczka mam płaską wyściółkę czerwoną. W sklepie jak wybierałam materac powiedzieli mi, że ona może się znaleźć na lub pod materacem.. I sama nie wiem jak będzie wygodniej dla dziecka.
No to ja nic takiego nie mam.

Cytat:
hej hej hej
ale mialam nocke z piczy, non stop sie budzilam, bylo mi tak goraco, a przeciez nie bylo upalu w dzien...
Szłam spać ok. 1, a pobudki razem z wizytą w wc: 3, 4, 5, 6, 9

Cytat:
od urodzenia
mamgo w szafce :P
A to super. W Carrefourze są w dobrych cenach i druga sztuka gratis - chyba się skuszę. Są też szamponiki J&J i nie wiem, czy kupić - tylko za taką cenę, to żal nie wziąć... Za dwa opakowania żelu po 400ml zapłacę nieco ponad 15 zł...
Stary 2012-06-19, 10:16   #3059
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heeeeeeeeeeej, ja juz sie szykuje do gina ide najpierw oddac mocz
A ja miałam oddać i nawet "przygotowałam" próbkę, ale wróciłam do łóżka i obudziłam się dokładnie o godzinie zamknięcia laboratorium, więc muszę iść jutro, ale dzisiejsza jazda do hematologa mnie nie ominie.
Cytat:
szary http://www.sklepbobas.pl/index.php?cc=83&cp=2703&o ption=3&option1=0
brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?cc=83&cp=2703&o ption=5&option1=0
Mi najbardziej podoba się brązowy, ale nie wiem, jak to, co widzę na swoim lapku ma się do rzeczywistości.

Pumcia - uciekaj nawet do parku.
Haniu - wszystkiego najlepszego.
Wanilka - gratuluję.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:17   #3060
linzey
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie mam oświadczenia
pumas a nie mogłabym iść z tym na policję? Mam jej wszystkie dane oprócz nr dowodu, nawet mam pesel, mam zdjęcie jej auta i 2 świadków?
Szkoda że nie masz oświadczenia ale skoro masz świadkow to może nie wszystko stracone.Poczekaj do wieczora jak sie babka nie odezwie to złużcie doniesienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości