Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 10:18   #4591
aniamotylek
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A mialam wam mowic

A wybralam 2 imiona dla syna (sukcess bo byl z tym problem) bedzie Maximilian lub Olivier
corka raczej zostaje Maya
Sliczne imiona tez myslalam o Olivierze albo o Nikodemie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałam dzisiaj o strojach kapielowych i zrobiłam sobie potem maraton po limpkach Kupiłam sobie górę od tankini i musze tylko dokupic jakies majteczki żeby pasowały mi kolorystycznie
Sorki za mój wygląd ale mój Tż nie popisał się zdolnościami fotograficznymi
Jaki ladniutki brzusio

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
musze nogi sobie posmarowac samoopalaczem bedzie lepszy efekt :P

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Kochane ILE PŁACIŁYSCIE ZA WITAMINKI???
Bo te moje za 59zł mi sie drogie wydają... mam je na 30 dni. Kapsułka + tabletka bo jedno to witaminy a drugie to DHA...
Ja je biore obecnie, kupilam 3 paczki, i wczesniej bralam 2 dziennie, ale potym jak jakas mamusia napisala ze od witaminek rodza sie duze dzieci biore po 1 dziennie.

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No ja jeszcze dwa wtorki i dwa piątki i tez wolne .. az do porodu ..

Gratuluje 20 tygodnia, i wolnego ja niestety bede pracowala tak dlugo jak bede mogla, najchetniej do porodu.
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
dziewczyny, już wróciliśmy. Przyznam szczerze że nie mam nastroju na nadrabianie Was, przepraszam ale widziałam że piszecie coś o witaminkach.. ja brałam Vita miner prenatal ale bardzo źle się po nich czułam, brało mnie na wymioty. Potem brałam feminatal, to samo, i po prenatalu też. Teraz od teściowej dostałam Falvit mama, zobaczymy jak się po tym poczuję.

A co do teściowej.. Załamana. Teraz byłby 18 tydzień, ale w 13 tygodniu przestało bić serce. Ma ostatnie pamiątkowe zdjęcie, kiedy jej córeczka niestety była już martwa.
Po skrobance ledwo chodzi, najprostrze czynności sprawiają jej ból. Do tego psychicznie załamana... No i dostaliśmy wszystko od jej dzidzi. Chciała nam nawet dać wózek, ale że my już mamy to nie braliśmy. Dostaliśmy wiklinową kołyskę, całą pościel, materac do łóżeczka, ciuszki i dla chłopca i dla dziewczynki, stroje na chrzciny, podkłady poporodowe, majtki poporodowe, laktator ręczny, smoczki, butelki do przechowywania pokarmu... No wszystko. Przykra sprawa, jak przeglądałam te ciuszki to łzy same leciały.

Dziewczyny kochane, będę jutro rano, dziś nie jestem w stanie pisać więcej. Trzymajcie się tam ciepło (byle nie ZA ciepło) i uważajcie na siebie dobranoc
Strasznie mi przykro.

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
przyszłam się tylko przywitać bo generalnie od ponad godziny nadrabiam zaległości (i to tylko od wczoraj od ok, 13 - łącznie 25 stron!!!!!) i jestem dopiero w połowie, wykończycie mnie , jak dotrwam to pewnie północ mnie zastanie
zaczynamy dziś z maluszkiem 20tydz

lecę dalej czytać ale juz się poczułam zainspirowana przepisem na spaghetii
Gratuluje i podziwiam nadrobienia 25 stron

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
pokazuje moja lobuziare na zdjeciach i tak tego nie widac

kasia pokaz jak wam wyszedl moja bedzie miala pokoik taaaki mocny roz lub fiolet z bezem a dla dzidziusia jeszcze nie mam koncepcji bo pewnie dorobi sie osobnego pokoiku na wiosne
Hahaha jaka slodka,

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z tej aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2404808755
bo najkorzystniej wychodziła przesyłka dwóch sztuk. Mam nadzieje, że dziś wyślą i jutro będę miała
Uzywam tego kremiku od poczatku, jest bardzo wydajny

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
HEJ.
Wczoraj byłam na wizycie i będę miała CHŁOPACZKA:ju pi: Bardzo się z mężem cieszymy, że Julcia będzie miała braciszka
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Też waże 65 i pół dokładnie

Najwięcej w życiu ważyłam 69, wiec na razie mnie to nie przeraża.

Ale przytyłam od początku 5 kg. A że jestem w 5 miesiącu, to wypada 1kg na 1 miesiąc
w takim tempie to mogę tyć
Ja dzis sie zwazylam i waze, 66 czyli przytylam 1,5 kg od poczatku ciazy.
Stary 2012-06-19, 10:18   #4592
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam test rano, w tajemnicy, jak tylko mąż z Kubusiem pojechali do przedszkola i pracy. I napisałam sms-a do męża, bo nie mogłam wytrzymać. Oczywiście migiem, uradowany, oddzwonił. A tego sms-a ma do dzisiaj, ostatnio mi pokazywał, kochany

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:19   #4593
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
a na jaki kolorek sie zdecydowałaś?

skąd ja to znam? Dlatego mojego sześciolatka do przedszkola o 6:30 wywozi mąż

Taki był mój pierwszy objaw ciążowy - przyśnił mi się tak realistyczny koszmar, że ocknąwszy się w środku nocy, zapłakana, pomyślałam: jestem w ciąży. Bo pamiętałam że w pierwszej też dużo śniłam
wlasnie zkolorem mam problem i siedze i napsialam od siostry zeby mi doradzila bo mi sie podobal:czerwony, żolty, jasny seledyn , szary ale szarego nie ma, mysle jeszcze o blekitnym ale kurcze wole jednak cos neutralnego bo to nie wiadomochyba ten seledyn wezme

mi na poczatku ciazy sie sniloy straszne rzeczy ze urodzilam kosmite , ze z brzucha mi wychodzi noga dziecka bo dziecko mi noga przebilo itp teraz jest ok sni mi sie ze jestm w ciazy ale bez zadnych koszmarow

co do płci tojednak ja mam nadzieje ze mi sie nie zmieni bo juz sie 0przyzwyczailam poza tym mowimy juz do brzucha po imieniu wiec to glupie by bylo no i mamy imię a dla dziewczynki to bedzie wielki poroblem ...no ale nci zobaczymy jak co i tak bede sie bardzo cieszyc tak czy siak no ale do wizji synka juz sie jakos przyzwyczailam

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-06-19 o 10:21
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:19   #4594
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
A jak zareagowali Wasi Tż-ci???
Mój akurat siedział przy komputerze, wyszłam z łazienki poszłam do pokoju i mówię" o dobrze, że siedzisz" usiadłam koło niego, pokazałam mu test i mówię, że będziemy mieli małego Jasia A mój mąż na to" Boze to musimy większy samochód kupić " Z tego co śmieszne to jeszcze jak mu powiedziłam, zebyśmy powiedzieli moim rodzicom w pokoju obok to mówi" no ale przecież dzieci nie biorą się z kapusty, wstydzę się"

Ja akurat jak robiłam test, to było 20 marca, we wtorek, rano przed pracą, ja byłam u siebie d omu, TŻ już był w pracy, więc jak zobaczyłam dwie kreseczki to zrobiłam zdjęcie i wysłałam dla TŻ mms'em.
Za chwilę otrzymałam od niego odpowiedź: "Co to jest?" (później się okazało, że myślał, że to klamka od nowych drzwi, które kupiliśmy parę dni wcześniej ).
Już miałam mu odpisywać, że zostaniemy rodzicami, ale akurat zadzwonił do mnie w tym momencie i pyta się mnie, czy dobrze widzi, ja mu na to, że tak, że będzie dzidziuś, to był tak szczęśliwy, że nigdy w życiu takiego go nie widziałam, nie słyszałam

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-19 o 10:21
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:19   #4595
landi0909
Zakorzenienie

mój M akurat tankował czyjeś auto na stacji (to był ten czas, kiedy pracował na stacji) a ja wracając od lekarza przyszłam do niego, i z mega rogalem patrzę jak tankuje i on do mnie "będę tatą?" a ja "tak!" i pistolet do tankowania mu spadł na ziemię, buzię otworzył i nie potrafił wydusić z siebie słowa potem strasznie mocno mnie przytulił a ja z tego wszystkiego się popłakałam. Byłam szczęśliwa, ale też się bałam. A najlepsze jest to, że my już wcześniej coś przeczuwaliśmy. Ja od pierwszych dni czułam że coś jest na rzeczy, taka intuicja a M całował mnie w brzuch, gdzie nigdy tego nie robił
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:20   #4596
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja akurat jak robiłam test, to było 20 marca, we wtorek, rano przed pracą, ja byłam u siebie d omu, TŻ już był w pracy, więc jak zobaczyłam dwie kreseczki to zrobiłam zdjęcie i wysłałam dla TŻ mms'em.
Za chwilę otrzymałam od niego odpowiedź: "Co to jest?" (później się okazało, że myślał, że to klamka od nowych drzwi, które kupiliśmy parę dni wcześniej ).
Już miałam mu odpisywać, że zostaniemy rodzicami, ale akurat zadzwonił do mnie w tym momencie i pyta się mnie, czy dobrze widzi, ja u na to, że tak, że będzie dzidziuś, to był tak szczęśliwy, że nigdy w życiu takiego go nie widziałam, nie słyszałam
klamka

P

Szymonek
Stary 2012-06-19, 10:21   #4597
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Hej!
My wczoraj nad morzem byliśmy, mała się wyszalała!

Ja też z sierpnia a dokładnie 3!

Arien moja Nadia też ten kocyk ma i do tej pory go uwielbia i małemu też kupimy tylko kolorek inny bo mała ma zielony!

Postanowiłam że skoro ma być chłopak to posprzedaje na all ciuszki po Nadii, szkoda że już ich nie użyje bo niektóre miała na sobie raz a to wszystko firmówki, bo nigdy nie mogłam się oprzeć w H&M czy takich tam, i nakupuje małemu. Ale serce mnie boli jak patrze na te różowe cuda!

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:22   #4598
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mój akurat siedział przy komputerze, wyszłam z łazienki poszłam do pokoju i mówię" o dobrze, że siedzisz" usiadłam koło niego, pokazałam mu test i mówię, że będziemy mieli małego Jasia A mój mąż na to" Boze to musimy większy samochód kupić " Z tego co śmieszne to jeszcze jak mu powiedziłam, zebyśmy powiedzieli moim rodzicom w pokoju obok to mówi" no ale przecież dzieci nie biorą się z kapusty, wstydzę się"
ja kiedyś chyba pisałam że zrobiłam test bez nadziei bo chciałam mieć pewność czy mogę pić na imprezie
że kazali poranne siku to robiłam o 5 tak jak się przebudziłam
parę sekund a tam dwie wielkie, ciemne krechy
rzucam P na poduszkę z tekstem "nie mogę pić cholera"
jego zatkało, dał mi buziaka i już nie spaliśmy tego dnia wcale z tych emocji

Cytat:

I co wyszło?
chłopak
zrobiłam teraz nad brzuchem i wahadło
ale czy w to wierzyć

Cytat:
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:24   #4599
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja kiedyś chyba pisałam że zrobiłam test bez nadziei bo chciałam mieć pewność czy mogę pić na imprezie
że kazali poranne siku to robiłam o 5 tak jak się przebudziłam
parę sekund a tam dwie wielkie, ciemne krechy
rzucam P na poduszkę z tekstem "nie mogę pić cholera"
jego zatkało, dał mi buziaka i już nie spaliśmy tego dnia wcale z tych emocji

dobre

chłopak
ale czy w to wierzyć

Okaże się na usg

P

Szymonek
Stary 2012-06-19, 10:24   #4600
madzius90
Zakorzenienie

Gdybym już znała płeć, to bym coś od Was pokupowała Dziewczyny
Stary 2012-06-19, 10:25   #4601
emylka86
Zakorzenienie

a u mnie objawiało się to wielkim apetytem i bolącymi piersiami... a test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, ale póki nie byłam u gina to do konca nie wierzyłam tym dwóm kreską ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:25   #4602
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Wiecie, ze to już 11.30!!!!!

P

Szymonek
Stary 2012-06-19, 10:25   #4603
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
chłopak
ale czy w to wierzyć
Ale ciąża pojedyncza tak?

Okaże się czy można temu wierzyć
Stary 2012-06-19, 10:26   #4604
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pierwszym objawem był ból piersi, okropny ból piersi
Do tego wahania nastrojów- raz się śmiałam, za chwilę zaczynałam ryczeć bez powodu i nie mogłam się uspokoić, TŻ był zdezorientowany, bo próbował mnie uspokoić ale ja nie mogłam i jeszcze bardziej ryczałam. Jak pytał dlaczego płaczę i czy może mi jakoś pomóc to niestety nie potrafiłam wytłumaczyć ska ta histeria
No i później doszedł brak @ i test pozytywny tydzień po spodziewanej @
mi poltora tyg przed spodziewana miesiaczka mialam juz bol podbrzusza bardzo mocny, wrecz skurcze i bol piersi no ale myslalam ze to na @ i nawet pamietam jak mowilam do tża ze ten wstretny okres sie zbliza (zawsze mailam ciezkie miesiaczki, bolsne ) i ze tak bym chciala nie miec wogole, pozniej doszla zgaga i straszne humory, ciagla placzliwosc , masakra robilam takie cyrki ze hej.no a pozniej spoznila mi sie @, zrobilam testy i juz wiedzialam

a tżowi to wlasciwe nic nie powiedzialam bo go nei bylo ale sie domyslal, ja sie balam mu pwoiedziec w koncu przyjechal po 4ech dniach, soiedzi ja glowa spuszczona a on cos zaczal a ja zmiana tematu a on po chwili"czy y mi kobieto wreszcie powiesz ze jestes w ciazy" no i w sumie nic nie musialam mowic sam sie domyslil po humorkach , braku @ no i bylam caly tydz zesteresowana jak gadalismy na skypie to nie chcialam gadac co bylo do nie niepodobne , odrzucalam telefony i wogole.ja nie wiem skad taka moja rekacja glupio sie zachowywalam ale to chyba z szoku))

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-06-19 o 10:30
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:27   #4605
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Trzymacie swoje testy na pamiątke????? Bo ja tak

P

Szymonek
Stary 2012-06-19, 10:27   #4606
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej!
to fajnie mieliście, zazdraszczam

zrobilam ten test z nitka i obraczka

poprosze o interpretacje zrobilam 2 razy
pierwszy raz byl kulisty a drugi wahadłowy ruch i co ja tam mam

Madzius klamka niezle

u mnie bylo tak ,ze zrobilam test z krwi od razu, wiec to TŻ zadzwonil od mnie z wynikami, i byl taki happy a ja sie poryczalam ze strachu
z Tomusiem bylo odwrotnie to Tż sie wystrachal ale sie cieszyl, a ja to z radosci plywalam w powietrzu

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:29   #4607
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
to fajnie mieliście, zazdraszczam

Madzius klamka niezle

u mnie bylo tak ,ze zrobilam test z krwi od razu, wiec to TŻ zadzwonil od mnie z wynikami, i byl taki happy a ja sie poryczalam ze strachu
z Tomusiem bylo odwrotnie to Tż sie wystrachal ale sie cieszyl, a ja to z radosci plywalam w powietrzu

Może jeszcze się nie wyksztalciło do końca

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Zjadłabym cos ale nie wiem co

P

Szymonek
Stary 2012-06-19, 10:29   #4608
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
wlasnie zkolorem mam problem i siedze i napsialam od siostry zeby mi doradzila bo mi sie podobal:czerwony, żolty, jasny seledyn , szary ale szarego nie ma, mysle jeszcze o blekitnym ale kurcze wole jednak cos neutralnego bo to nie wiadomochyba ten seledyn wezme

mi na poczatku ciazy sie sniloy straszne rzeczy ze urodzilam kosmite , ze z brzucha mi wychodzi noga dziecka bo dziecko mi noga przebilo itp teraz jest ok sni mi sie ze jestm w ciazy ale bez zadnych koszmarow

co do płci tojednak ja mam nadzieje ze mi sie nie zmieni bo juz sie 0przyzwyczailam poza tym mowimy juz do brzucha po imieniu wiec to glupie by bylo no i mamy imię a dla dziewczynki to bedzie wielki poroblem ...no ale nci zobaczymy jak co i tak bede sie bardzo cieszyc tak czy siak no ale do wizji synka juz sie jakos przyzwyczailam
Błękitny jest śliczny i myślę, że dla dziewczynki też jak najbardziej mógłby być ( w razie czego oczywiście ), ale seledyn to bardzo dobra opcja również Też mam nadzieję, że i u mnie płeć już się nie odmieni, bo na co chłopakowi taki ostroróżowy kocyk
To okropne sny miałaś

Cytat:

Już miałam mu odpisywać, że zostaniemy rodzicami, ale akurat zadzwonił do mnie w tym momencie i pyta się mnie, czy dobrze widzi, ja mu na to, że tak, że będzie dzidziuś, to był tak szczęśliwy, że nigdy w życiu takiego go nie widziałam, nie słyszałam
dobre z tą klamką

Cytat:
mój M akurat tankował czyjeś auto na stacji (to był ten czas, kiedy pracował na stacji) a ja wracając od lekarza przyszłam do niego, i z mega rogalem patrzę jak tankuje i on do mnie "będę tatą?" a ja "tak!" i pistolet do tankowania mu spadł na ziemię, buzię otworzył i nie potrafił wydusić z siebie słowa potem strasznie mocno mnie przytulił a ja z tego wszystkiego się popłakałam. Byłam szczęśliwa, ale też się bałam. A najlepsze jest to, że my już wcześniej coś przeczuwaliśmy. Ja od pierwszych dni czułam że coś jest na rzeczy, taka intuicja a M całował mnie w brzuch, gdzie nigdy tego nie robił
słodkie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja też z sierpnia a dokładnie 3!

Arien moja Nadia też ten kocyk ma i do tej pory go uwielbia i małemu też kupimy tylko kolorek inny bo mała ma zielony!

Postanowiłam że skoro ma być chłopak to posprzedaje na all ciuszki po Nadii, szkoda że już ich nie użyje bo niektóre miała na sobie raz a to wszystko firmówki, bo nigdy nie mogłam się oprzeć w H&M czy takich tam, i nakupuje małemu. Ale serce mnie boli jak patrze na te różowe cuda!
O to się cieszę, czyli mężuś dobry zakup poczynił z tym kocykiem
Jak Wam fajnie, nad morzem, ahh. My dopiero w drugiej połowie lipca się wybierzemy.
Jak będziesz wystawiać ciuszki to na forum też podawaj linki do aukcji
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:30   #4609
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Może jeszcze się nie wyksztalciło do końca
widocznie sie dzidzia zdecydowac nie moze kim jest

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 10:31   #4610
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mi poltora tyg przed spodziewana miesiaczka mialam juz bol podbrzusza bardzo mocny, wrecz skurcze i bol piersi no ale myslalam ze to na @ i nawet pamietam jak mowilam do tża ze ten wstretny okres sie zbliza (zawsze mailam ciezkie miesiaczki, bolsne ) i ze tak bym chciala nie miec wogole, pozniej doszla zgaga i straszne humory, ciagla placzliwosc , masakra robilam takie cyrki ze hej.no a pozniej spoznila mi sie @, zrobilam testy i juz wiedzialam

a tżowi to wlasciwe nic nie powiedzialam bo go nei bylo ale sie domyslal, ja sie balam mu pwoiedziec w koncu przyjechal po 4ech dniach, soiedzi ja glowa spuszczona a on cos zaczal a ja zmiana tematu a on po chwili"czy y mi kobieto wreszcie powiesz ze jestes w ciazy" no i w sumie nic nie musialam mowic sam sie domyslil po humorkach , braku @ no i bylam caly tydz zesteresowana jak gadalismy na skypie to nie chcialam gadac co bylo do nie niepodobne , odrzucalam telefony i wogole.ja nie wiem skad taka moja rekacja glupio sie zachowywalam ale to chyba z szoku))
Ja też wszystko zwalałam na zbliżający się @. Z tym, że nigdy nie miałam takich akcji z płaczliwością, owszem chodziłam zła i drażliwa ale nie ryczałam z byle powodu.
No i bólu piersi też nigdy nie miałam przed @, więc to był dla mnie sygnał, że chyba jest coś na rzeczy ale jakoś póki nie zobaczyłam tych dwóch kresek to nie bardzo dopuszczałam do siebie myśl, że mogę być w ciąży, bo niby jak? Przy moich nireregularnych cyklach, przy tym, że z TŻ widzieliśmy się głównie w weekendy no i przez prawie rok się nie zabezpieczaliśmy i jakoś w ciążę nie zachodziłam, więc myślałam, że i tym razem pewnie nic z tego
Stary 2012-06-19, 10:32   #4611
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Taki był mój pierwszy objaw ciążowy - przyśnił mi się tak realistyczny koszmar, że ocknąwszy się w środku nocy, zapłakana, pomyślałam: jestem w ciąży. Bo pamiętałam że w pierwszej też dużo śniłam
Mi w pierwszej ciąży ciągle śnili się jacyś złodzieje, mordercy itp. Budziłam się i już sama nie wiedziałam, czy ktoś jest w domu, czy nie - TŻ musiał ze mną do łazienki chodzić.

Cytat:
Naprawdę?
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ale spokojnie, nie chciałam Cię straszyć. To mogło chodzić już o późniejszą ciążę, nie pamiętam dokładnie. No i na pewno nie chodziło o zwykły kaszel przy przeziębieniu, tylko tak jak napisałam - silny, np. przy zapaleniu oskrzeli.
Ja ostatnio się okropnie zakrztusiłam i kaszlałam chyba z 15 minut nieprzerwanie, pierwsze chwile w ogóle nie mogłam złapać oddechu. Aż gardło zdarłam całe, nie mogłam mówić i rzeczywiście okropnie się czułam - ciągle sprawdzałam, czy nie ma krwi, żeby jechać na IP.

Cytat:
A w ogóle to jeszcze Wam powiem, że od tych upałów zaczęłam puchnąć i od dwóch dni nie noszę obrączki
Mi stopy puchną, wszystkie buty mnie obcierają

Cytat:
a ja z testem ciążowym miałam piękne przeboje... zrobiłam tydzień po terminie @, i po 15 minutach gdzie wynik jest nieważny wyszła druga bledziutka kreska. A na nastepny dzien na drugim teście wynik negatywny ale poszłam do lekarza, i był pęcherzyk ciążowy
Mi w dwóch ciążach ani raz nie wyszedł pozytywny test...A najlepiej, że w pierwszym robiłam chyba dopiero około 8 tygodnia, bo wcześniej byłam u gina i stwierdził, że w ciąży, to ja na pewno nie jestem. (a ja czułam, że tak ) . W obu przypadkach się dowiedziałam z bHcg.

Cytat:
I w pierwszej i drugiej mega radość Na oba czekaliśmy, więc nie był zaskoczony, z resztą robił testy praktycznie ze mną (pomijając moment siusiania ), od razu wchodził do łazienki i razem sprawdzaliśmy wynik. Na bHcg też mnie woził zawsze, albo on odbierał wyniki, jak szłam rano na pobranie, więc był na bieżąco

A jeśli chodzi o pierwsze objawy, to chyba ból piersi, rozkojarzenie, później brak okresu. Ale to z takich typowych, bo z takich, których nie potrafię określić, to po prostu przekonanie, że tym razem się udało
Stary 2012-06-19, 10:32   #4612
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

A zapomniałam wam napisać że Tż z niunią widzieli

małego na USG. Mała nie zainteresowana dzidzią tylko sprzętem od usg heh

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:33   #4613
DeKajka
Zakorzenienie

Poszlam zrobic sobie cos do jedzenia , przychodze , patrze , 3 strony do nadrobienia .. aha
Ale za to jem teraz pysznego omleta zapiekanego z serem żółtym ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:33   #4614
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
mąż ma się zastanowić nad imieniem i podjąć męską decyzję ja się dostosuję.

Ja będę segregować ciuszki po Julci dopiero gdzieś we wrześniu, jak juz będę na zwolnieniu, na spokojnie i dziewczęce sprzedaję, bo juz więcej nie planuje Może jest jakas chętna na fajne ubranka dla dziewczynki od 56cm wzwyż?

Ile ci przybyło kg od początku?
Kremowe doniczki-też mam, wogóle kocham storczyki . Też chciałabym mieć taką łazienkę, żeby mogły tam stać storczyki-ach marzenia...Ty w domku mieszkasz?
Narazie przybyło mi 1,5 kg ( mam już oponkę na brzuchu )
Tak mieszkam w domu ( dokładnie w bliźniaku - obok moja mama)
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej

haha ale miałaś mycia

Piękny ten kocyk

Kup sobie syropek, kup. Gdzieś czytałam, że silny kaszel może nawet wywoływać skurcze

A telefonów z pracy nie odbieraj

Kciuki za egzamin

Za wizytę

Super Gratuluję

Ehh zazdroszczę, ja to się chyba nigdy ruchów nie doczekam Tamto ostatnio to był jednak fałszywy alarm raczej.
spokojnie - pamiętaj, że to moja druga ciąża.
Cytat:

Ja w styczniu odstawiłam anty i miałam się odtruwać przez pół roku - trochę nie wyszło hehe
Do mnie jakoś nie dochodziło, że mogę być w ciązy więc przechodziłam tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Poprosiłam męża żeby kupił mi test bo jak się denerwuje to @ się opóźnia - dał mi go i mówi, że masz teściora na wywołanie @ ( dodał szkoda tylko na niego kasy) akurat była mama u nas. Poszłam z drżącymi rękami zrobić test i po chwili pokazały się 2 kreski blade ale kreski - ja w płacz - mama mowi, ze nic tam nie widzi - mąz w szoku. Doszłam do siebie po połowie dnia. I muszę wam powiedzieć, że dopiero zaczełam się czuć w ciązy po pobycie w szpitalu. Nadal nie wiem czy jestem gotowa na 2 dziecko.Jakoś to będzie.
Stary 2012-06-19, 10:33   #4615
ausente
Zadomowienie

Witajcie.
Dziś w nocy byłam na pogotowiu ((
dostałam tak strasznego bólu,że już nie umiałam wytrzymać. A to wszystko przez mój głupi pęcherz !! Do nerek mi poszło i dalej mnie kuje i boli aż na brzuch ( I do tego gardło zaczeło mnie boleć.
A na ten ból przepisali mi nospe forte i paracetamol. Ech....
I dalej mnie caly bok bolii i pęcherz tak samo
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:34   #4616
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymacie swoje testy na pamiątke????? Bo ja tak
Ja mam dwa testy, które zrobiłam z napisaną na nich datą (bo jeden zrobiłam 20 marca, a drugi 21 marca dla pewności )

Cytat:

Trudna sprawa

Cytat:
Role się odwróciły

Cytat:
O to się cieszę, czyli mężuś dobry zakup poczynił z tym kocykiem
Jak Wam fajnie, nad morzem, ahh. My dopiero w drugiej połowie lipca się wybierzemy.
Jak będziesz wystawiać ciuszki to na forum też podawaj linki do aukcji
Nim się obejrzysz, a już będziecie nad morzem

Cytat:
widocznie sie dzidzia zdecydowac nie moze kim jest
Stary 2012-06-19, 10:36   #4617
DeKajka
Zakorzenienie

U nas była dosc dziwna sytuacja . jakis tydzien przed spodziewanym okresem wkrecalam TŻeta ze jestem w ciazy choc bylam pewna ze nie .. jaja sobie z niego robilam .. On sie juz nastawil , w pracy kolezance powiedzial , ona mu cos tam doradzala. wkręcił sie strasznie .. Dzien przed zrobieniem testu powiedzialam mu prawde , ze czekam na okres i ze nie jestem w ciazy .. No a na drugi dzien zobaczylam 2 kreski .. Takze moje zdziwienie mozecie sobie wyobrazic ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:36   #4618
emylka86
Zakorzenienie

ja jak wyszłam z wc to miałam takiego banana , że szok podchodzę do tż i mówię mu daj rękę daję mu test, a on już nawet nie patrzył tylko mnie podniósł i wycałował : )) taka była jego reakcja ; p

a test trzymam do dziś w szkatułce ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:36   #4619
landi0909
Zakorzenienie

ausente biegiem do lekarza !!! bo musisz dostać antybiotyk. Jak Twój jest na urlopie, to do innego. Najważniejsze że masz kartę ciąży i te ostatnie wyniki!!
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:36   #4620
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Witajcie.
Dziś w nocy byłam na pogotowiu ((
dostałam tak strasznego bólu,że już nie umiałam wytrzymać. A to wszystko przez mój głupi pęcherz !! Do nerek mi poszło i dalej mnie kuje i boli aż na brzuch ( I do tego gardło zaczeło mnie boleć.
A na ten ból przepisali mi nospe forte i paracetamol. Ech....
I dalej mnie caly bok bolii i pęcherz tak samo
O rany, współczuję kochana ale zrobili Ci usg, z maleństwem ok?
A na pęcherz coś Ci przepisali, urosept, furagin?
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości