|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
W wysokiej szklance mieszamy 2 łyżeczki kawy (u mnie zbożówka
![]() ![]() ![]() Wklejam wczorajsze nabytki, nic specjalnego, ale mają rozpięcia z przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Wtajemniczenie
|
Mamuśki, a kupujecie jakieś książki nt. wychowania dzieci? Ja się zastanawiam nad "Mądrzy rodzice" M. Sunderland lub "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" A. Faber. Tylko nie wiem, która z nich będzie lepsza na początek?
A mąż zrobił mi niespodziankę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam też następną część JĘZYK DWULATKA-ale na nią mam jeszcze czas ![]() Karolinko- dziękuję, tylko lodu nie mam ale naprodukuję sobie ![]() ![]()
![]() |
#3094 | |
Wtajemniczenie
|
około 1- 2 min co 8 min przez 30-40 min ale specjalnie się nie przykładałam do ich mierzenia bo jakoś byłam pewna że to jeszcze nie czas
Cytat:
![]() Prince to ci się trafiła baba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3096 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jej 40 tydzień to już coś ![]() ![]() Cytat:
Soleilka fajnie, że już wróciłas ze szpitala i nadal w dwupaku ![]() ![]() Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-06-19 o 11:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cały czas pracowałam w kuchni, mam już wszystko zrobione na dzisiejszą imprezkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam że ta babka to mojego kolegi siostra. Zdobyłam do niego numer i napisałam mu o co chodzi... Napisał że zadzwoni do niej o 19 po pracy i mam się dla niego przypomnieć... Uff może to coś da .... Jeżeli nie to pójdę jutro na policję... A co , będą mnie w uja robić:/
robię dzisiaj sałatkę jarzynową... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
od pol godziny probuje sie dodzwonic do mojej przychodni i caly czas jest zajete no zaraz szlag mnie trafi!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Rozeznanie
|
witam w południe
![]() Haniasto lat!częstuje się kawałkiem wirtualnego ciasta ![]() karmelek-ciężki wybór z kolorem wózka, wszystkie mi się podobają... bleuberry88-tez w nocy wstawałam 5x do wc ![]() nela_aja mieszkam na parterze,a w sypialni miałam o 23.00 w nocy 26 stopni!więc śpię na golasa bez przykrycia ![]() wanilka82 ![]() nadalka40 tydzień ![]() dziś kurier przywiózł drukarkę, to dobrze , bo jutro lub w czwartek wybieram się na KTG po raz drugi i zapis chce przeskanować swojej gin do konsultacji... |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dzięki wielkie za opinie odnośnie wózka - wygrywa wśród Was brąz a ja jestem zła, że nie mogę zobaczyć go w realu
![]() Karolina fajne te nabytki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do mnie prezd chwilą dzwonił mój szef ze jutro ma obrone doktorancka i zaprasza ( ja tez robie doktorat ale bardzo powolutku:P) żebym sobie zobaczyła jak i co. O 9:40 mam gin a ta obrona jest o 11. Do tego ten upał... Nie wiem co robić ![]() Edytowane przez linzey Czas edycji: 2012-06-19 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
pierwszej nie znam, za to ta druga to świetna ksiazka o dialogu z dziecmi i wychowaniu, ale ją polecam już do nieco starszych dzieci. Zupełnie zmienia perspektywę patrzenia rodzica na dziecko. Pokazuje w jaki sposób dzieci postrzegają rodziców i jak to wykorzystać, żeby nie stracić zaufania dzieci i być dla nich oparciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Wtajemniczenie
|
Haniu Wszystkiego Najlepszego!!!
![]() ![]() ![]() ciekawe kiedy nasza Agunia wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj wylicytowałam na allegro takie kompleciki na lato dla naszego synka
![]() http://allegro.pl/letni-komplet-i241...tml#tabsAnchor http://allegro.pl/letni-komplet-i2420411921.html http://allegro.pl/komplecik-0-3m-i2414668687.html jeszcze wcześniej: http://allegro.pl/ogrodniczki-i2307810778.html http://allegro.pl/spodnie-firmy-next...317968906.html http://allegro.pl/body-mothercare-i2364358640.html mam nadzieję, że będzie mu wygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Wtajemniczenie
|
karolka110, nel_a dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Zacytowałam wszystkie posty z życzeniami od Was, a wkleiło mi się tylko kilka ![]() Dlatego przepraszam, ale tak zbiorczo Wam podziękuję za wszystkie piękne życzenia ![]() ![]() ![]() Po torcie wirtualnym będzie ciacho kruche z truskawkami-na razie piecze się spód, potem będę robić piankę ![]() ----------------- Wizyta u położnej udana ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko w moczu coś wyszło ![]() ![]() ![]() Powiedziała, że mam się nie martwić bo to nic groźnego, ale lepiej to wyleczyć teraz. Na 3 lipca umówiła mi wizytę do GP a gdybym się nie rozpakowała w terminie to jeszcze mam wizytę u niej 17 lipca-ale mówi że pewnie już się nie spotkamy, dopiero jak urodzę ![]() ![]() Bez niczego podpisała mi papiery na Sure Start, także to też już wysłaliśmy, może akurat dostaniemy tę kasę ![]() A potem poszliśmy na rodzinny spacerek-na plac zabaw, także dziecko mam już wyszalane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ciuszkow to rewelacja, tez musze na poczatek wyszykowac te rozpinane z przodu aby nie robic sobie pod górkę ![]() Cytat:
![]() |
#3112 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się co upichciłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Kupiłabym lepszy fotelik ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zadomowienie
|
Nadalka jaki ten świat mały ale to bardzo dobrze - przynajmniej się nie wymiga.
linzej dasz radę to idź - może akurat pogoda dopisze i nie będzie tak gorąco. U mnie dziś 25 stopni ale przyjemny chłodny wiatr jest więc można wytrzymać spokojnie. A na 17 jedziemy na przedostatnie zajęcia sr. |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Haniu super, ze wizyta się udała
![]()
#3116 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
nie umiem sie dodzwonic do mojej przychodni a nie pamietam o ktorej godzinie mam wizyte z polozna :/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Krakowa, wybiera się któraś?
http://www.mamonadchodze.com.pl/ Ja się chyba wybiorę ![]() Jesteś w ciąży? Mieszkasz w Krakowie? Włącz się koniecznie do naszej akcji. Celem kampanii "Mamo Nadchodzę" jest doinformowanie kobiet o stanie, który właśnie przechodzą, a także szerzenie wiedzy na temat macierzyństwa i opieki nad noworodkiem. Każda z Pań otrzyma atrakcyjny upominek m.in.: • kupon na wyprawkę od Smyk.com, • proszek i smycz Jelp, • żel do higieny intymnej, szampon Dzidziuś i wiele innych... • do wygrania w licznych konkursach zestawy od Jelp i Dzidziuś! Najbliższe spotkanie: • 23-24 czerwca 2012 - Kraków godzina 10.00 – 14.00, w Hotelu Sympozjum, ul. Kobierzyńska 47 Podczas każdego spotkania przyszłe mamy będą mogły wymienić się cennymi doświadczeniami na temat ciąży i porodu, a także poznać odpowiedzi na wiele nurtujących je pytań od specjalistów w tej dziedzinie (m.in. ginekologa, psychologa, pediatry, położnej). Widzę, że zostały tylko miejsca na niedzielę! Ja się zapisałam. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-06-19 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zadomowienie
|
Haniu super, że wizyta udana
![]() Kochane a powiedzcie mi do kiedy brzdąc jeździ w tym małym foteliku? Wiem, że później przesiadamy się na recaro (od 9 kg) ale zastanawiam się w jakim czasie to nastąpi. No i czy w naszym wypadku faktycznie ta osłonka na nóżki w foteliku nam się przyda? Czy to tylko taki zbędny dodatek? |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Rozeznanie
|
cynamonowy_deser-ładne nabytki, a te body mothercare to dla chłopca?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.