Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 11:26   #3091
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
KarolinaPW jak robisz kawę mrożoną, bo czytałam, że robiłaś
W wysokiej szklance mieszamy 2 łyżeczki kawy (u mnie zbożówka) 2 łyżeczki cukru (u mnie słodzik lub ksylitol) i niedużo wody i ubijam mini mikserkiem z ikei aż powstanie pianka i wszystko sie rozpuści, dopełniam zimnym mlekiem i dodaję lód, mieszam całość

Wklejam wczorajsze nabytki, nic specjalnego, ale mają rozpięcia z przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0015.jpg (84,8 KB, 41 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:28   #3092
wvictoria
Wtajemniczenie

Mamuśki, a kupujecie jakieś książki nt. wychowania dzieci? Ja się zastanawiam nad "Mądrzy rodzice" M. Sunderland lub "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" A. Faber. Tylko nie wiem, która z nich będzie lepsza na początek?

A mąż zrobił mi niespodziankę Kupił aparat fot. taki maluteńki żebym dużo nie nosiła, a na spacerze z dzidzią żeby można zrobić zdjęcie Fajny pomysł
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:33   #3093
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Mamuśki, a kupujecie jakieś książki nt. wychowania dzieci? Ja się zastanawiam nad "Mądrzy rodzice" M. Sunderland lub "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" A. Faber. Tylko nie wiem, która z nich będzie lepsza na początek?
ja mam tylko JĘZYK NIEMOWLĄT Tracy Hogg, bardzo mi się podobała, napisana fajnym , przyjemnym językiem...przeczytam jeszcze raz i sobie zapiszę jakieś najważniejsze "złote rady", bo wiele brzmiało naprawdę pomocnie
mam też następną część JĘZYK DWULATKA-ale na nią mam jeszcze czas

Karolinko- dziękuję, tylko lodu nie mam ale naprodukuję sobiemikserek też posiadam i kocham miłością wielką, ale odkryłam, że ten który mam w Pl lepiej miksuje, wiec jak w końcu dostanę się do Ikei zakupię nowy, bo ten jakiś felerny, ale cosik tam miksuje
Stary 2012-06-19, 11:34   #3094
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
a z jaką częstotliwością miałaś skurcze i ile trwały?
około 1- 2 min co 8 min przez 30-40 min ale specjalnie się nie przykładałam do ich mierzenia bo jakoś byłam pewna że to jeszcze nie czas
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
właśnie nie:/ bo jak się na drugi dzień spotkałyśmy to ona powiedziała że umówiła się na poniedziałek z agentem i u niego złoży wszystkie papiery. Wzięła wszystkie moje dane i powiedziała że spisze na świeżo oświadczenie i od razu mu je da. I że zadzwoni do mnie . Tak więc czekam od wczoraj. Dzwoniłam tyle razy do niej i nic:/
ja się nie znam ale nie wygląda to dobrze

Prince to ci się trafiła baba trzeba ją olać i słuchać swojego lekarza
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:35   #3095
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

A mąż zrobił mi niespodziankę Kupił aparat fot. taki maluteńki żebym dużo nie nosiła, a na spacerze z dzidzią żeby można zrobić zdjęcie Fajny pomysł
ja planuję na dniach kupić tę http://www.gandalf.com.pl/b/dziecko-z-bliska/ a co do tej drugiej o której piszesz to ją polecała Chylińska - ale ją można kupić za jakiś czas a dla męża mam już "i ty możesz być super tatą" Zawadzkiej

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:35   #3096
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
cześć mamcie melduje się że jeszcze nie urodziłam, jakoś nie mam weny do udzielania się ale podczytuje co u Was, z dobrych wieści to mój maluch już jest donoszony bo zaczynam dziś 38 tydz

z nowości to wczoraj wieczorem miałam regularne skurcze, małż się wystraszył a ja jakoś czułam że to jeszcze nie teraz i go trochę nakręcałam po kąpieli mi przeszło ale nastawiłam małża że jak mi nie przejdzie to będzie odbierał poród w wannie

najważniejsze że z potomkiem dobrze a tą szyjka może faktycznie aż tak nie trzeba się przejmować

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! szybkiego porodu i pięknego zdrowego, dzieciaczka

cieszę się że wczorajsze wizyty były udane
Witam Kacperka na wątku i gratluję mamusi
Muminku, Prince i Hania
Soleika witam nadal w dwupaku nastraszyłaś nas
Kochana brawa za donoszoną ciążę

Cytat:
Hej wam laski... wiecie co mam stresa, bo ta babka co mnie stuknęła miała wczoraj zadzwonić i nie zadzwoniła, a jak ja dzwonię to nie odbiera

Haniu , 100lat , a torcikiem się częstuję, podejrzewam że będziesz musiała dopiec

A my dzisiaj zaczynamy 40 tydzień
Mój komentarz do tego :
co za wstrętne babsko, miejmy nadzieję , że odbierze telefon
Jej 40 tydzień to już coś

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej ja juz po

wk;urw.iona jestem bo mojego gina nie bylo i sie gówno dowiedzialam byla inna ginekolog ktora odwaliła wizyte i tyle. Nawet jej musialam przypominac o gbs i drugi raz musialam na fotel siadac bo se zapomniala pobrac
spytalam o moja cesarke kiedy sie wykonuje miejwecej mowila ze w 39 tyg ale ona by woalla bym ja sprobowala rodzic SN. A ja jej mowie ze ja mam skierowanie i ze swoim uzgodnione ze bedzie cc i chce cc i koniec.

dała na jakies jeszcze badania odrazu zrobiłam,
Nie spodobał jej sie moj zylak a raczej 2 czy 3 tam są na tej nodze i pwoeidziala ze jak do 6 tyg po porodzie nie zejdzie moge se kosmetycznie usunac

mowilam jej ze dzis w nocy mialam straszne skurcze i ciagle twardy rbzuch a ona nawet mnie an ktg nie dała. mowi za 2 tyg niech pani do swego lekarza przyjdzie to on panią na ktg skeiruje i na usg tez

no i tyle , heh.... acha przytyłam 1 kg. Wiec mam juz +18. jestem zaskoczona mile bo w ostatnie 2 tyg przytylam 3 wiec teraz jest coraz lepiej myslalam ze dobije do 20+ ale nie jeszcze

zarejestrowałam sie an zatydzien do mojego i na za dwa tygiodnie. Zobacze jak sie bede czuła jesli bedzie ok to pojde dopiero 3 lipca i pewnie potym 3 lipca juz lada dzien bede miala tą cc bo to juz bedzie 38tydzien.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

acha mocz odebrałam dopieor po wizycie i wyszly ciała ketonowe 15. Co to?
Prince koniecznie idż za tydzień do swojego gina, bo ta potraktowała Cię trochę olewająco

Soleilka fajnie, że już wróciłas ze szpitala i nadal w dwupaku

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-06-19 o 11:40
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:35   #3097
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
W wysokiej szklance mieszamy 2 łyżeczki kawy (u mnie zbożówka) 2 łyżeczki cukru (u mnie słodzik lub ksylitol) i niedużo wody i ubijam mini mikserkiem z ikei aż powstanie pianka i wszystko sie rozpuści, dopełniam zimnym mlekiem i dodaję lód, mieszam całość

Karolina - bardzo ładne, a do tego udało Ci się znaleźć rozpinane z przodu, super Też wczoraj dostałam całą partię nowych ciuszków od cioci, wszystkie rozpinane z przodu

Cały czas pracowałam w kuchni, mam już wszystko zrobione na dzisiejszą imprezkę.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 11:37   #3098
nadalka
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedziałam że ta babka to mojego kolegi siostra. Zdobyłam do niego numer i napisałam mu o co chodzi... Napisał że zadzwoni do niej o 19 po pracy i mam się dla niego przypomnieć... Uff może to coś da .... Jeżeli nie to pójdę jutro na policję... A co , będą mnie w uja robić:/

robię dzisiaj sałatkę jarzynową... dawno nie jadłam
Stary 2012-06-19, 11:38   #3099
chce_byc_mama
Zakorzenienie

od pol godziny probuje sie dodzwonic do mojej przychodni i caly czas jest zajete no zaraz szlag mnie trafi!!!!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:39   #3100
houserka
Rozeznanie

witam w południe
Haniasto lat!częstuje się kawałkiem wirtualnego ciasta
karmelek-ciężki wybór z kolorem wózka, wszystkie mi się podobają...
bleuberry88-tez w nocy wstawałam 5x do wc,w Krakowie czereśnie i truskawki po 9zł również. zaraz ide po 0,5 kg i zrobie makaron z truskawkami. a czereśnie można jeść jak się karmi??
nela_aja mieszkam na parterze,a w sypialni miałam o 23.00 w nocy 26 stopni!więc śpię na golasa bez przykrycia
wanilka82za donoszenie!
nadalka40 tydzieńto odliczamy...7...a jeśli chodzi o tą babkę , to może wyślij jej esemesa, że jak nie odezwie się dziś to idziesz na policje, może podziała to na nią...

dziś kurier przywiózł drukarkę, to dobrze , bo jutro lub w czwartek wybieram się na KTG po raz drugi i zapis chce przeskanować swojej gin do konsultacji...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:41   #3101
karmeelek
Zadomowienie

Jeszcze raz dzięki wielkie za opinie odnośnie wózka - wygrywa wśród Was brąz a ja jestem zła, że nie mogę zobaczyć go w realu Szary widziałam i jest świetny - ten brąz widziałam na innym wózku i nie do końca do mnie przemawia ale za to ten brązowy stelaż... I nie wiemy co zrobić. Poza tym boje się o czyszczenie tych jasnych elementów: rączki, podnóżka. Czemu to taka trudna decyzja? No i druga to taka czy brać fotelik tako czy dołożyć 300 zł i wziąć przynajmniej maxi cosi city z adapterami.
Karolina fajne te nabytki
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 11:41   #3102
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam że ta babka to mojego kolegi siostra. Zdobyłam do niego numer i napisałam mu o co chodzi... Napisał że zadzwoni do niej o 19 po pracy i mam się dla niego przypomnieć... Uff może to coś da .... Jeżeli nie to pójdę jutro na policję... A co , będą mnie w uja robić:/

To super

Do mnie prezd chwilą dzwonił mój szef ze jutro ma obrone doktorancka i zaprasza ( ja tez robie doktorat ale bardzo powolutku:P) żebym sobie zobaczyła jak i co. O 9:40 mam gin a ta obrona jest o 11. Do tego ten upał... Nie wiem co robić

Edytowane przez linzey
Czas edycji: 2012-06-19 o 11:43
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:45   #3103
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
pierwszej nie znam, za to ta druga to świetna ksiazka o dialogu z dziecmi i wychowaniu, ale ją polecam już do nieco starszych dzieci. Zupełnie zmienia perspektywę patrzenia rodzica na dziecko. Pokazuje w jaki sposób dzieci postrzegają rodziców i jak to wykorzystać, żeby nie stracić zaufania dzieci i być dla nich oparciem.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:45   #3104
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Haniu Wszystkiego Najlepszego!!!

ciekawe kiedy nasza Agunia wychodzi
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:46   #3105
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

O to super , czyli spokojnie uda Ci się załatwić tą sprawę
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:47   #3106
cynamonowy_deser
Raczkowanie

a ja wczoraj wylicytowałam na allegro takie kompleciki na lato dla naszego synka

http://allegro.pl/letni-komplet-i241...tml#tabsAnchor

http://allegro.pl/letni-komplet-i2420411921.html

http://allegro.pl/komplecik-0-3m-i2414668687.html

jeszcze wcześniej:

http://allegro.pl/ogrodniczki-i2307810778.html

http://allegro.pl/spodnie-firmy-next...317968906.html

http://allegro.pl/body-mothercare-i2364358640.html

mam nadzieję, że będzie mu wygodnie
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:47   #3107
wvictoria
Wtajemniczenie

karolka110, nel_a dziękuję poczytam o tych książkach i coś wybiorę. Mam wielkiego stresa czy dam sobie ze wszystkim radę dziecko, dom, mąż, praca... A z drugiej strony jakoś te 16-sto czy 17-sto letnie matki takie wyluzowane i niczym się nie przejmują... zazdroszczę takiego wyluzowania, ehhh, za stara już jestem
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:48   #3108
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dzięki wielkie za opinie odnośnie wózka - wygrywa wśród Was brąz a ja jestem zła, że nie mogę zobaczyć go w realu Szary widziałam i jest świetny - ten brąz widziałam na innym wózku i nie do końca do mnie przemawia ale za to ten brązowy stelaż... I nie wiemy co zrobić. Poza tym boje się o czyszczenie tych jasnych elementów: rączki, podnóżka. Czemu to taka trudna decyzja? No i druga to taka czy brać fotelik tako czy dołożyć 300 zł i wziąć przynajmniej maxi cosi city z adapterami.
lepiej dołożyć. Najważniejsze jest bezpieczeństwo. Poza tym jakbyś postawiła obok sieboe fotelik tako i maxi cosi to zobaczyłabyś diametralną różnice w jakości , dopasowanej pozycji i komfortu dzidziusia.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:48   #3109
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Zacytowałam wszystkie posty z życzeniami od Was, a wkleiło mi się tylko kilka

Dlatego przepraszam, ale tak zbiorczo Wam podziękuję za wszystkie piękne życzenia

Po torcie wirtualnym będzie ciacho kruche z truskawkami-na razie piecze się spód, potem będę robić piankę

-----------------

Wizyta u położnej udana Dziecko główką w dół, mogę czuć ucisk jak chodzę bo już rodziłam, ale główka jeszcze nie jest w kanale. Serduszko super bije Brzuch ma odpowiednie wymiary Ciśnienie książkowe
Tylko w moczu coś wyszło Po ostatniej wizycie wysłała mój mocz do analizy i wyszła jakaś infekcja (a mnie oczywiście nic nie boli ) i ponoć kontaktowała się ze mną 6 czerwca, a ja nie dostałam żadnej wiadomości ani na komórkę, ani na stacjonarny A miałam brać antybiotyk na tę infekcję-dlatego dopiero dziś odebrałam receptę i od dziś zacznę brać dopiero...
Powiedziała, że mam się nie martwić bo to nic groźnego, ale lepiej to wyleczyć teraz.
Na 3 lipca umówiła mi wizytę do GP a gdybym się nie rozpakowała w terminie to jeszcze mam wizytę u niej 17 lipca-ale mówi że pewnie już się nie spotkamy, dopiero jak urodzę I że jak nie przyjdę na wizytę to będzie wiedziała że ma czekać na fax ze szpitala że urodziłam
Bez niczego podpisała mi papiery na Sure Start, także to też już wysłaliśmy, może akurat dostaniemy tę kasę

A potem poszliśmy na rodzinny spacerek-na plac zabaw, także dziecko mam już wyszalane Pogoda super Teraz zajęłam się tym ciastem, zaraz kładę Dorotkę, tż jedzie na zakupy a ja się będę relaksować
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:49   #3110
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

tez ostatnio czesto robie kawe mrozoną, a wszystko przez reklame w tv

co do ciuszkow to rewelacja, tez musze na poczatek wyszykowac te rozpinane z przodu aby nie robic sobie pod górkę

Cytat:

moze on cos zdziała, a jak nie to idz na policje, przeciez na dniach mozesz wylądować na porodowce, a pozniej bedziesz miala inne rzeczy do robienia niz bieganie na policje i zajmowanie sie tą sprawą...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:50   #3111
chce_byc_mama
Zakorzenienie

po prostu swietnie!

Amelcia
Stary 2012-06-19, 11:50   #3112
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Karolinko- dziękuję, tylko lodu nie mam ale naprodukuję sobiemikserek też posiadam i kocham miłością wielką, ale odkryłam, że ten który mam w Pl lepiej miksuje, wiec jak w końcu dostanę się do Ikei zakupię nowy, bo ten jakiś felerny, ale cosik tam miksuje
Też zauważyłam, że one się różnią między sobą, mam dwa identyczne, jeden do kuchni, drugi do mieszania moich mazideł kosmetycznych i ten drugi słabiej miksuje
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Karolina - bardzo ładne, a do tego udało Ci się znaleźć rozpinane z przodu, super Też wczoraj dostałam całą partię nowych ciuszków od cioci, wszystkie rozpinane z przodu

Cały czas pracowałam w kuchni, mam już wszystko zrobione na dzisiejszą imprezkę.
Dzieki w zwykłym małym sklepiku nabyłam, bo na jazdę do CH nie miałam sił.
Pochwal się co upichciłaś masz zawsze takie fajne kulinarne pomysły
Cytat:
Dzięki
Kupiłabym lepszy fotelik
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:51   #3113
karmeelek
Zadomowienie

Nadalka jaki ten świat mały ale to bardzo dobrze - przynajmniej się nie wymiga.
linzej dasz radę to idź - może akurat pogoda dopisze i nie będzie tak gorąco.
U mnie dziś 25 stopni ale przyjemny chłodny wiatr jest więc można wytrzymać spokojnie. A na 17 jedziemy na przedostatnie zajęcia sr.
Stary 2012-06-19, 11:51   #3114
ewka5891
Zakorzenienie

Haniu super, ze wizyta się udała

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:52   #3115
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania gratuluje udanej wizyty!

Amelcia
Stary 2012-06-19, 11:53   #3116
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
po prostu swietnie!
Co się stało?
Stary 2012-06-19, 11:54   #3117
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Co się stało?
nie umiem sie dodzwonic do mojej przychodni a nie pamietam o ktorej godzinie mam wizyte z polozna :/

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 11:56   #3118
pumas
Zakorzenienie

Dziewczyny z Krakowa, wybiera się któraś?
http://www.mamonadchodze.com.pl/
Ja się chyba wybiorę

Jesteś w ciąży? Mieszkasz w Krakowie? Włącz się koniecznie do naszej akcji. Celem kampanii "Mamo Nadchodzę" jest doinformowanie kobiet o stanie, który właśnie przechodzą, a także szerzenie wiedzy na temat macierzyństwa i opieki nad noworodkiem.

Każda z Pań otrzyma atrakcyjny upominek m.in.:
• kupon na wyprawkę od Smyk.com,
• proszek i smycz Jelp,
• żel do higieny intymnej, szampon Dzidziuś
i wiele innych...
• do wygrania w licznych konkursach zestawy od Jelp i Dzidziuś!

Najbliższe spotkanie:
• 23-24 czerwca 2012 - Kraków
godzina 10.00 – 14.00, w Hotelu Sympozjum, ul. Kobierzyńska 47

Podczas każdego spotkania przyszłe mamy będą mogły wymienić się cennymi doświadczeniami na temat ciąży i porodu, a także poznać odpowiedzi na wiele nurtujących je pytań od specjalistów
w tej dziedzinie (m.in. ginekologa, psychologa, pediatry, położnej).

Widzę, że zostały tylko miejsca na niedzielę! Ja się zapisałam.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-06-19 o 12:02
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:57   #3119
karmeelek
Zadomowienie

Haniu super, że wizyta udana
Kochane a powiedzcie mi do kiedy brzdąc jeździ w tym małym foteliku? Wiem, że później przesiadamy się na recaro (od 9 kg) ale zastanawiam się w jakim czasie to nastąpi. No i czy w naszym wypadku faktycznie ta osłonka na nóżki w foteliku nam się przyda? Czy to tylko taki zbędny dodatek?
Stary 2012-06-19, 11:58   #3120
houserka
Rozeznanie

cynamonowy_deser-ładne nabytki, a te body mothercare to dla chłopca?
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości