Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 12:17   #2131
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Chcialam tez Was pytac - bo widze ze Cytrynka pisze o kocyku - jak spia w nocy w upaly Wasze dzieci?
Bo ja mam spiworek, ale jednak mysle, ze moze Viki byc goraco a znowu wlasnie kocyka sie balam bo Ona tak wierzga , ze raczej napewno sie nim nakryje i mam teraz problem co zrobic
Moja Ania to zmarzluch wczoraj upał a ona nie mogła zasnąć na dworze bez kocyka w domu śpi pod kocem albo pod kołderką

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 12:33   #2132
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ej,Wy mnie nie straszcie tym Cerazette.. Bo ja to już ponad miesiąc biorę.. A ta pindzia pielęgniarka nie powiedziała,że to szkodzi. Jeszcze mnie zapewniała,że do mleka to 0,000000001 część tych hormonów przenika Oj,to ja jej pokaże jak pójdę do niej..Wezmę ten artykuł i ciekawe co zrobi. No to powiedzcie mi,co ja mogę innego wziąć?? Bo tego podskórnego czipa się boję,jeszcze jak oni to zakładają w takich,hmmm niesterylnych warunkach ( tzn u nas na zapleczu pokoju do rejestracji). A wkładka czy spiralka-nie pamiętam-to z miejsca odpada przez moje niekontrolowane krwawienia..Chyba tylko sterylizacja zostaje

Gosiu apropos tematu, ja sie nad tym poważnie bardzo zastanowiłam,naprawdę... Do dzieci trzeba mieć dużo cierpliwosci i wyrozumiałości taka jest prawda. A u mnie z tym problem jest. Tomek np nie rozumie mnie, kiedy mam nerwy jak mały spać czy jeść nie chce,bo mówi że to jeszcze dziecko,ono nie rozumie itd itp... A ja jakoś nie mogę tego zrozumieć i traktuję Julka jak małego-dorosłego. To jest chore i ja doskonale wiem o tym.. No cóż,pogodziłam się z tym,że nie jestem dobrą matką.. I też dlatego nie myślę o rodzeństwie dla Julka.. Bo juz wystarczająco tresuję Młodego to i po co kolejnemu dziecku krzywdę mam robić...

Emigra Pierwszy objaw to był właśnie taki,że Julek nie chciał jeść. Ciumkał tylko. I tak miał przez tydzień,a ja zwalałam winę na skok. Potem jak już widocznie zaczynał się wyrzynać to Mały ciągle chciał się przytulać,żeby go głaskać i non stop się ślinił.. No i nie płakał tylko tak kwękał,stękał...

Desiu ja też miałam opory... Mama do mnie mówi,żebym tak zrobiła,a ja że nie,że w życiu,że mu krzywdę zrobię.. Ło co było krzyku. Ale w końcu musiałam niestety
Balbinka, napisalam to nie po to zeby straszyc, tylko dac do przemyslenia
Jak czytalas to ja z Adasiem tez bralam, narazie nic mu nie jest i mysle, ze tak jak pisalysmy wieksze zagrozenie jest u dziewczynek bo to wiesz- szybciej okres, piersi rosna i rizne takie hormonalne rzeczy moga sie dziec, no ale pewnie tez nie musza!
Nie wiem co moze dziac sie u chlopcow, ale pewnie cos moze!
Po prostu uznalam ze jesli sie cos takiego wie to nalezy sie taka wiedza podzielic bo kazdy powinien taka decyzje podjac swiadomie.
Zawsze pzoostaja gumki lub celibat

I pociesze Cie bo jak Viki marudzi caly wieczor to i mnie cierpliwosci brakuje, chcoc wiem , ze nie wymusza itp tylko cos tam jej nie pasuje to ja musze wyjsc na ogrod chociaz na 10-15 min, zadzwonie wtedy np do kumpeli, pogadam odstersuje sie i moge wracac, ale wiem wtedy ze TZ sie Viki zajmie bo samej bym Jej nie zostawila placzacej na 5 min.
A druga sprawa ze czesto wybawieniem jest jak ma sie drugie dziecko bo np czesto sie dzielimy i np jedno zajmuje sie Adasiem bo waidomo przypilnowac go przy kapieli, polezec z nim, zagrac w cos itp
I wtedy ze wzgldeu na to ze On jest juz duzy to zajmowanie sie Nim jest odpoczynkiem od bardzo wymagajacego niemowlaczka
Tak , ze slabe nerwy to nie powod do posiadania tylko jednego dziecka, no chyba ze masz inne swoje powody to co innego

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja tak samo

Coś w tym jest, bo jak wróciłam z Wawy to tu w sypialni nie ma tv i mała jakoś lepiej śpi. A tam w kawalerce to też rypał cały dzień

U nas podpasowało mleko Bebilon Comfort dla dzieci kolkowych i z zaparciami. Może też je spróbuj desiu? a jest gęstsze takie i mała nam nie ulewa.

No dobrze, że pyta

Ja ma córkę i biorę je. A na laktację nie mają wpływu wcale - przynajmniej u mnie.

Nowaken smutno, że ta mała dziewczynka tak poważnie chora oby lekarze pomogli

Hej
no i tyle się napisałam, bo zanim nadrobiłam to mała wstała. a dziś jest dzień marudy, więc matka ma zajęcia co nie miara
Właśnie ssie pięści, więc jakieś zajęcie jest. Za to mata już się nie podoba, jak ją położyłam na niej to wyła w niebogłosy.

Polska służba zdrowia mnie dobija! Od 1,5 tygodnia wysyłają kartę szczepień i wysłać nie mogą ! a Laura kończy zaraz 13 tygodni i szczepić muszę chyba zaraz kogoś zabiję!
Nie widzialam takowego, ale poszukam bo brzmi fajnie
Powodzenie w dniu marudnym

Nowaken, a Ania sie w nocy nie nakryje?

Cytrynka - Wiktorek w nocy na brzuszku czy w dzien

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 12:38   #2133
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

i w dzien i w nocy spi na brzuszku w wozku czasem na pleckach
Stary 2012-06-19, 12:41   #2134
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ech... napisałam 4 powody dla których zakładam czapeczkę, a zostałam jakby wyśmiana, że to tylko dlatego, żeby inni mi d*py nie truli, co generalnie było z dużym przymrużeniem oka i napisane na szarym końcu, czyli teoretycznie najmniej ważne, no ale ok przyjmuję krytykę na klatę

co do dokarmiania mm

Tynka i Cziqua proszę mi się tu nie przejmować, że przechodzicie na mm! ja też karmię pół na pół i ściągam małemu pokarm, nie wiem ile jeszcze tak pociągnę, chciałabym z miesiąc jeszcze wytrzymać no może półtora, to Filip będzie miał skończone 5 m-cy

zastanawiam się tylko dlaczego ściągacie co 12 h? ja miałam taki okres, że ściągałam tylko po 40 ml co 2 h, ale jakoś przeszło i ściągam co 2 h po 60 ml, Filip je tak co 2,5-3h, więc jakoś dajemy radę, resztę dostaje mm, jeżeli chodzi o nockę to Filip zasypia o 21, ja ściągam i potem jeszcze tak o 23 ściągam - wieczorem mam mniej pokarmu ale tak 100 ml mi się udaje z 2 dojeń , Filip budzi się ostatnio raz ale ja najczęściej wstaję jeszcze dodatkowo ściągnąć chociaż te 60-80 ml

co do ilości zużywanego mm to nam starcza puszka 400 ml na około tydzień, no może 6 dni (czyli jakby Fifo był tylko na mm to też pewnie z 2,5 puszki na tydzień by szło) -ja dokarmiam Enfamilem - generalnie to chyba najdroższe mleko, można je kupić tylko w aptece i kosztuje ok. 25 zł, ale można kupić na allegro z apteki taniej po ok. 21 zł (czyli wychodzi gdzieś tyle co Bebilon)

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

a no i wieści co u nas
byliśmy na 2 szczepieniu - Filip dobrze je zniósł, chyba nawet lepiej niż pierwsze bo nawet nie spał po nim za dużo,

jest długi na 62 cm i waży już 5784 więc nadrobił swoje braki wagowe, w ciągu 6 tyg. przybrał prawie 2 kg

no i idą nam zęby bo pani dr stwierdziła, że dziąsełka są już rozpulchnione
Brawo za szczepienie
Wagowo pieknie nadrobil, tylko sie cieszyc
No i zeby, jejku ile dzieciaczkow tak wczesnie ma, Adasiowi tez wychodzily w 4 m-cu jakos pierwsze,ale to wiem ze to dosyc wczesnie wlasnie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-19, 12:42   #2135
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Nie widzialam takowego, ale poszukam bo brzmi fajnie
Powodzenie w dniu marudnym
Takie: http://www.google.pl/imgres?q=bebilo...9,r:1,s:0,i:73 - nie umiem inaczej linku wstawiać

a co do przykrywania, to Laura w upały pod pieluszką flanelową (jak troszkę chłodniej to w pajacu jak duchota to w bodziaku i skarpetkach), a jak chłodniej to pod kocykiem polarkowym.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
To bruszkowego chłopa masz moja za długo nie uleży... 10 min max jak coś ma przed twarzą powieszonego i rzadko mi zaśnie na brzuchu. Jak była mniejsza to częściej teraz to max 2-3 razy w tygodniu się zdarzy, ale tylko w dzień.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 12:46   #2136
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A potrafi sam sie juz przekulnac?
Bo ja sie Viki boje klasc na brzuszku wlasnie w nocy a Ona uwielbia, ale mimo wszystko mam stracha

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Takie: http://www.google.pl/imgres?q=bebilo...9,r:1,s:0,i:73 - nie umiem inaczej linku wstawiać

a co do przykrywania, to Laura w upały pod pieluszką flanelową (jak troszkę chłodniej to w pajacu jak duchota to w bodziaku i skarpetkach), a jak chłodniej to pod kocykiem polarkowym.

To bruszkowego chłopa masz moja za długo nie uleży... 10 min max jak coś ma przed twarzą powieszonego i rzadko mi zaśnie na brzuchu. Jak była mniejsza to częściej teraz to max 2-3 razy w tygodniu się zdarzy, ale tylko w dzień.
Dzieki
Ja w sumie moglabym tez Ja w samym ubranku polozyc, ale mimo wszystko kombinuje w ten sposob ze nawet dorosly ma koldre czy cos zawsze,wiec dziecko tez powinno
Pewnie zalezy od osobistych preferencji

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-19, 12:57   #2137
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Mag99 ja też na początku jak mi bardzo zależało małą karmić to ściągałam często i teraz dochodziło do tego, że co 3 godziny mogłam ściągnąć 150-180ml (z dwóch piersi), ale teraz podjęłam decyzję powoli przechodzić na mm. Jednak męczy mnie to ściąganie, bolą mnie piersi, a jak ja ściągam i mała nie śpi to nie mogę się rozdwoić więc teraz wydłużam godziny ściągania tak do 5-6 (jak czuję przepełnienie lub guzki to ściągam). W dodatku Laura czasem potrafi jeść co godzinę po 50ml, a czasem jak ją najdzie to i 150 owali więc chcę przejść powoli na mm i ustawić jej jedzenie co 3h + w międzyczasie przepajanie wodą lub herbatką. Szkoda, że te moje dziecko z piersi jeść nie chciało (może chciało, ale sen był silniejszy, a teraz już nie bardzo potrafi, bo jednak z butelki łatwiej).
Dziewczyny nie załamywać się! Niedługo będą jabłuszka i marcheweczki

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Przekroczyłam 2000 postów na wizażu. Impreza

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-06-19, 13:01   #2138
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Mag99 ja też na początku jak mi bardzo zależało małą karmić to ściągałam często i teraz dochodziło do tego, że co 3 godziny mogłam ściągnąć 150-180ml (z dwóch piersi), ale teraz podjęłam decyzję powoli przechodzić na mm. Jednak męczy mnie to ściąganie, bolą mnie piersi, a jak ja ściągam i mała nie śpi to nie mogę się rozdwoić więc teraz wydłużam godziny ściągania tak do 5-6 (jak czuję przepełnienie lub guzki to ściągam). W dodatku Laura czasem potrafi jeść co godzinę po 50ml, a czasem jak ją najdzie to i 150 owali więc chcę przejść powoli na mm i ustawić jej jedzenie co 3h + w międzyczasie przepajanie wodą lub herbatką. Szkoda, że te moje dziecko z piersi jeść nie chciało (może chciało, ale sen był silniejszy, a teraz już nie bardzo potrafi, bo jednak z butelki łatwiej).
Dziewczyny nie załamywać się! Niedługo będą jabłuszka i marcheweczki
evvciu masz rację straszna szkoda, szczególnie że masz tyle pokarmu! no to jest tak jak Aguśka miała z Filipem też ściągała jakiś czas a potem zrezygnowała ze względu na guzki i uciążliwość,
mnie też to trochę denerwuje, dlatego ściągam częściej niż młody je, tak że jak ma ochotę zjeść to dostaje ode mnie te 60 ml i jakieś 60-90 ml mm, w nocy np. dostaje najpierw mm bo zanim podgrzeje mi się 100 mm mojego to pół bloku by obudził
a co do jabłuszek i marcheweczek to już co raz bliżej Filip ma już 3,5 m-ca i pytałam pediatrę czy już mu rozszerzać dietę to powiedziała, ze po skończonych 4 -cach już powoli można

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:01   #2139
gosica502
Wtajemniczenie

U nas już po szczepieniu Mała była dzielna, pisnęła i troszkę się rozpłakała ale porobił dziadziuś "samoloty" (mój tato był ze mną ) i się szybciutko uspokoiła Póki co jest ok, dość nawet grzeczna i sobie pospała, zjadła a teraz leży grzecznie pod karuzelką
Waży już 5950 :P W 6 tygodni przybrała 1200g
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:13   #2140
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

nocka minęła super!
Wprawdzie jak o 21.30 zasnął to niespodziewanie obudził się z placzem o 23 i musiałam podać mu cycka. Zjadł trochę i zasnął. Obudził się dopiero o 5.30 potem jeszcze zasnął na 1,5 h i wzięłam go do siebie. Pokimaliśmy do 10

Pogoda super i wybieramy się dziś popołudniu na spacerek do zoo chorzowskiego, także Piotruś poogląda trochę zwierzaczków...no chyba że będzie spał cały czas

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Hejj

Gosia takie żarty to po 22powinny być zakazane Bo tak się śmiać zaczęłam,że Młodego obudziłam.. Dobre,nie ma co

Monia ja o szczepionki nie pytałam Ale i tak jestem Ci strasznie wdzięczna,bo mi przypomniałaś,że my w środę mamy 2dawkę.. Jakby nie Ty to bym nie poszła nigdzie.. A list z przychodni jak byk wisi na lodówce. Na oczy mi padło chyba skorzystam z vouchera na badanie wzroku,hihihihi...:brzyda l:

Emigra pytałaś o tego zęba. Jest jak był. W miejscu stoi. Nawet sprawdzam,czy czasem się nie schował z powrotem. Tyle czasu już minęło przecież. GP każe czekać.. A Młody się tak nauczył,że jak ma sutka w buźce to zaczyna tak jakby zgrzytać i mi tym kawałkiem zęba cycka przygryza

Desia coś pytałaś o sposób na zatwardzenia.. Bo u nas ostatnio Młody dostał 2kropelki soku z jabłka. I poszło. Wiem-patologia Wiki niby jest młodsza,ale nie wydaje mi się,żeby jej zaszkodziło. A no i nieśmiertelne mydełko w pupcię... Zwykłe,bezzapachowe. Ułam kawalątek malutki ( a najlepiej zeskrob) zwilż ciut wodą i zrób coś czopkopodobnego... Po tym to nie ma bata żeby się Malutka nie wypróżniła. A jak coś to jeszcze jeden szarlatański pomysł mam- w gruszkę (tą do noska czyszczenia) wlej tak troszkę wody przegotowanej ostudzonej i zrób tym coś jak lewatywkę...

Jolka pewnie,że się da zrobić kotlety z karkówki. Tylko że łatwo taki plaster mięsa "zepsuć" w czasie tłuczenia... a jak nie masz pomysłu co z nią zrobić,a jest jej spory kawałek to przecież możesz ją upiec i do kanapek mieć np...
A z tymi truskawkami to Może jednak idź to jeszcze z innym lekarzem skonsultuj??

I już nie pamiętam co komu miałam odpisać...
U nas armagedon. Młody nie do wytrzymania był cały dzień. Nic mu się nie podobało-tylko jak na rękach był to mu pasowało. Nawet na spacerze ryk był Tak wył,że samochody mnie przepuszczały jak chciałam się przebić tam,gdzie pasów nie było.. Normalnie czułam się jak ambulans ( gabaryty karetki mam)spał może 2x15min przez cały dzień Padł dopiero po 21 i śpi na razie odpukać.. A ja teraz dopiero mogę coś w domu zrobić... Sąsiedzi mnie wyklną,bo pranie nastawiłam. Jeszcze zachciało mi się robić ciasto francuskie i teraz co 2h muszę latać i je wałkować. No i muszę w końcu wystawić na ebay te ciuszki co to miały być na moją córeczkę Bo tamta dziewczyna powiedziała że ich nie chce. To je sprzedam. Bo po tym co mi Julek czasem odstawia to już chyba zrezygnuję z powiększania rodziny.. Wiem,że inne dziewczyny mają gorzej (Tynka, Nikki jakoś Wy mi najbardziej w pamięci zapadłyście bidulki),ale ja nie mam cierpliwości do dzieci... Czasem jak Julian zaczyna płakać tak mocno to ja z nerwów pawia puścić muszę i dopiero mogę go uspokajać. ..
Koniec wywodów moich
Dobrej nocy życzę
Co do tego ząbka to aż mnie cycki zabolały jak to czytałam

A co do ciasta francuskiego to szacun... ja bym się nie podjęła takiego zadania...kupne też jest ok

Niki- współczuję problemów z brzuszkiem i skąpego tżta
może wyhaczysz gdzieś używaną chustę tanio...ja kupiłam za 40zł tyle to chyba nie będzie Ci żałował...zresztą nie kupujesz tego dla swojego widzimisię tylko to może pomóc Waszemu maluszkowi
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:15   #2141
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Nowaken, a Ania sie w nocy nie nakryje?
Nakryć się jeszcze nigdy nie nakryła natomiast rozkopany kocyk nie raz miała. Ona nawet nie lubi być rozbierana jak ją przewijam albo przebieram to jest krzyk nie miłosierny jakaś taka wstydliwa jest

Stary 2012-06-19, 13:17   #2142
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Nakryć się jeszcze nigdy nie nakryła natomiast rozkopany kocyk nie raz miała. Ona nawet nie lubi być rozbierana jak ją przewijam albo przebieram to jest krzyk nie miłosierny jakaś taka wstydliwa jest
A moja odwrotnie uwielbia nago leżeć - ekshibicjonistka

Gosia i Mag to rosną Wam dzieciaczki jak na drożdżach super

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-06-19, 13:21   #2143
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby Jej tak zostalo w wieku pozniejszym, nie bedzie sie matka musiala martwic o chlopcow

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
A moja odwrotnie uwielbia nago leżeć - ekshibicjonistka

Gosia i Mag to rosną Wam dzieciaczki jak na drożdżach super

No a Tobie to wroze z kolei nerwy jak mala bedzie dorastac

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-19, 13:34   #2144
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Oby Jej tak zostalo w wieku pozniejszym, nie bedzie sie matka musiala martwic o chlopcow

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

No a Tobie to wroze z kolei nerwy jak mala bedzie dorastac
Desia tylko z wiekiem może jej się to zmienić

Stary 2012-06-19, 13:43   #2145
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia tylko z wiekiem może jej się to zmienić
Co prawda to prawda

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-19, 13:43   #2146
tikki85
Zakorzenienie

Moja Andrea też śpi w nocy pod kocykiem i jeszcze ani razu się nie przykryła ani nie rozkopała. Jedynie kilka razy w nocy muszę ją przekręcać w łóżku na wprost, bo się w poprzek układa .

Wysyłam na maila Andreę i jej prezent od chrzestnego. Prezent jeszcze niekompletny, bo czeka na grawer .
Stary 2012-06-19, 13:43   #2147
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Na wesolo:

Dlaczego Polacy nie wyszli z grupy?
Bo sa gospodarzami,a gospodarz jak ma gosci to nie wychodzi.

Cytat:
Moja Ania to zmarzluch wczoraj upał a ona nie mogła zasnąć na dworze bez kocyka w domu śpi pod kocem albo pod kołderką
Moja nie jest zmarzlakiem ale sama nie zaśnie aż nie nakryję jej kocykiem, pieluszką albo czymkolwiek Tak się nauczyła na noc zasypiać i tak się nauczyła.
Jak w dzień chce spać a marudzi i nie może zasnąć, okrywam ją czymś i 5 minut dziecko śpi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 13:56   #2148
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja przy rozbieraniu nie płacze - o dziwo tylko przy ubieraniu hahaha

Taka była upocona że ją wykąpciałam trochę i przebrałam. Dałam się napić i śpi jak zabita. Po poprzednim szczepieniu przez 2 dni prawie nieustannie spała, może będzie powtórka z rozrywki
Stary 2012-06-19, 14:04   #2149
karolca
Zakorzenienie

Załącznik 4734303

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:07
Stary 2012-06-19, 14:10   #2150
gosica502
Wtajemniczenie

Czadowa fota Karolca Jaka z Ewelinki śliczna śmieszka Mi to się nigdy nie uda uchwycić Gabi śmiechu Jak widzi aparat to poważnieje :P Tak samo jak chcę ją nakręcić jak guga to przestaje od razu. Jakaś z niej wstydnisia
Stary 2012-06-19, 14:11   #2151
tikki85
Zakorzenienie

Karolca jaki sliczny usmiech Ewelinki
Stary 2012-06-19, 14:15   #2152
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A potrafi sam sie juz przekulnac?
Bo ja sie Viki boje klasc na brzuszku wlasnie w nocy a Ona uwielbia, ale mimo wszystko mam stracha

a co to za wyraz
Stary 2012-06-19, 14:16   #2153
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Jaka fajna Ewelinka

Stary 2012-06-19, 14:19   #2154
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
a co to za wyraz
Czyli że pewnie przekręcić z brzucha na plecy i vice versa Nie zauważyłam tego słowa bo od razu zczaiłam się o co chodzi Ale faktycznie fajne :P

Moja Gabi się przekulała dziś po raz pierwszy sama z pleców na brzuch. Leżała na macie a ja poszłam do kuchni robić śniadanie. W pewnym momencie zaczęła popiskiwać, zdziwiłam się bo zwykle leży co najmniej pół godziny spokojnie Ja przychodzę do pokoju a ta leży na brzuchu i piszczy Szkoda tylko że tego nei widziałam jak się pierwszy raz "przekulowuje"
Stary 2012-06-19, 14:22   #2155
rybka13
Zakorzenienie

hej hej
Zia ja spie dokladnie tak jak Ty- czasem tylko ochladzam jedna czesc ciala w nocy, a tak to pod przykryciem
Za to Nadia spi jak Andrea, moze byc przykryta kocykiem i sama nic z tym nie robi, za to budzi sie z glowa w moim boku, wiec w nocy ja pare razy ustawiam do pionu
Desiu, tu w uk nas zapewniaja ze te tabletki sa 100% bezpieczne dla karmiacych, ale oni tutaj o wszystkim pozniej sie przekonuja. Kilka lat temu podobno nie dawano dzieciom witaminy K, teraz sie podaje. Moze za kilka lat zdecyduja sie rowniez na witamine D.?
Ja wzielam recepte na te tabletki, bo oni strasznie draza temat, <a czemu nie chce, a co zamierzam>A co was to obchodzi Nie wykupilam w koncu tych pigulek, wiec nie biore

Balbinka nie strasz mnie tym karmieniem z zebem Mnie malutka tak targa czasem za sutka, ze nie wiem co bedzie jak bedzie miala choc jednego zabka

Emigra super zdjecie wstawilas, do twarzy Julce z pielucha

karolca Twoja Ewelinka chyba pulchniutka jest

Moja niunia 3 dni juz bez kupki, dzis chyba 4.zaczynam myslec jak jej pomoc, czasem baczki ja mecza.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 14:25   #2156
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Czyli że pewnie przekręcić z brzucha na plecy i vice versa Nie zauważyłam tego słowa bo od razu zczaiłam się o co chodzi Ale faktycznie fajne :P

Moja Gabi się przekulała dziś po raz pierwszy sama z pleców na brzuch. Leżała na macie a ja poszłam do kuchni robić śniadanie. W pewnym momencie zaczęła popiskiwać, zdziwiłam się bo zwykle leży co najmniej pół godziny spokojnie Ja przychodzę do pokoju a ta leży na brzuchu i piszczy Szkoda tylko że tego nei widziałam jak się pierwszy raz "przekulowuje"
domyslilam sie o co chodzi ale pierwszy raz slysze takie okreslenie
jeszcze sie nie przekreca, tzn z plecow na bok troche sie przekreca a spi 2 miesiace na brzuchu wiec sie przyzwyczailam ale nadal sie boje gdzies w podswiadomosci ale co zrobic jak inaczej nie chce spac

Karolca Ewelikna sliczna
Stary 2012-06-19, 14:27   #2157
Roksape
Zadomowienie

Hej
Karolca Ewelinka ma cudny uśmiech

A u nas dziś upał 30 w cieniu. Mała w samym body śpi i tak cała się lepi. Szkoda dziecka bo w dodatku marudzi.

Fajnie mi się czytało jak pisałyście o tym, że wsłuchujecie się w dziecko. Myślałam, że to tylko ja jedna która tak robi. I w dodatku wyrodna, bo często nad ranem mam maleńką w swoim łóżku, która wtedy odwraca nosek do mnie i nawet jej nie trzeba smoczka wtedy bo zasyia od razu. Fajnie, że są osoby, które podobnie robią jak ja
Idę sprzątać dom dałam radę umyć dzisiaj okna w domu. W przyszłą niedzielę robimy chrzciny trzeba zacząć powoli te przygotowania, bo robimy je w domu. A dokładniej to w dużym namiocie na podwórzu, żeby tylko pogoda dopisała
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 14:28   #2158
rybka13
Zakorzenienie

Brawo dla Gabi
Szkoda, ze sie przekrecila po kryjomu
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 14:33   #2159
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc

Emigra jak Julcia fajnie wyglada z ta tetra na buzce

Karolca super fotka

Tikki szczesliwej podrozy!!

Desiu przysunelismy wczoraj lozeczko do lozka (jedna scianke szczebelkowa zdjelismy i teraz mamy przystawke). karmilam Hanie i patrze a ona usypia, wiec ja ja do lozeczka, trzymalam za raczke i przytulila sie do tetry i sobie ja ciumkala i zasnela nawet bez jednego marudniecia, spala od 22 -2 wiec nie jest zle, pozniej ja karmilam i zasnelam i sie obudzilam po 4 a ona spala obok, wiec odwrocilam sie i tak spalysmy, tzn cycka jej dawalam bo marudzila troche, ale jak zasypiala to sie odwracalam. no i nie bylo gadania o 5 jak to zwykle bywa.

wczoraj popoludniu tak sie umeczylam, bo sie zle czulam bo zatoki mnie mecza, a Hanka nie chciala zasnac, bylysmy w lozku 2,5h i jak juz zasnela to az na 20 min i poiwiedzialam do Tz zabierz ja stad bo ja sie musze zdrzemnac bo inaczej oszaleje, oczywiscie nie moglam zasnac , ale 45 min mialam odpoczynku.

Balbinka ja tez nie mam cierpliwosci i tez tak srednio mi sie usmiecha miec drugie dziecko, ale z kolei sama jestem jedynaczka i nie chcialabym aby Hania byla tak samo ja bez rodzenstwa.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 14:36   #2160
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Czadowa fota Karolca Jaka z Ewelinki śliczna śmieszka Mi to się nigdy nie uda uchwycić Gabi śmiechu Jak widzi aparat to poważnieje :P Tak samo jak chcę ją nakręcić jak guga to przestaje od razu. Jakaś z niej wstydnisia
dużo mnie kosztuje gimnastyki aby się do zdjęć uśmiechała Bardzo interesuje ją jej odbicie w obiektywie

Cytat:
a co to za wyraz
przekulnąć? Obrócić

Dziekujemy za komplementy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości