Nasze blogi kosmetyczne - cz. VIII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 15:00   #2491
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VIII

Fajna krawcowa... Cieszę się, że te tematy są mi na razie odległe Chociaż moja przyjaciółka bierze 2x ślub cywilny (z innym facetem)

Na blogu swatche paletek z Coastal Scents

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 15:05   #2492
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Idź do ginekologa jeśli Ci się to utrzyma/będzie powtarzać. A jeśli nie jest bardzo uciążliwe, to możesz chociaż wspomnieć na wizycie kontrolnej.
Własnie musze sie umowic na wizyte
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 15:09   #2493
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
kolejna część... dawno mnie tu nie było
hej
Jak samopoczucie?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 15:26   #2494
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
dimiti to Ty jeszcze studiujesz a oni Ci już o ślubie?
dziewczyno raz slyszalam jak ciotka Tzta powiedziala, zeby pozwolil mi zrobic chociac licencjata i wtedy dziecko
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Łeeeeeeeeee. A ja dostałam rolki i rower górski...
ja zloty lancuszek i ksiazke o kotach szalenstwo!
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;34792079]Ojjjj biedna masz to samo co ja, jak się stresuję to nie mogę spać

[/QUOTE]heh przekichane....z tym, ze czasami jest ok i spie super a czasami wydaje mi sie, ze sie nie stresuje a czadu daje....

dzieki za kciuki

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Kciukasy!
dziekuje
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Mój TŻ, mając dosyć takich pytań od koleżanek w pracy [byliśmy już po ślubie], walnął kiedyś, że nie mamy bo nie możemy i koniec. Pozamykał wszystkim usta, skończyły się komentarze

Podejrzewam, że po wszystkim mieli niezłą rozkminę, jak się okazało, że mój lekarz prowadzący ma praktykę w centrum leczenia niepłodności, choć to był czysty przypadek

O borzezielony, ale masakra

Daj znac, jak poszło

Ale jakie życiowe
I niestety muszę walnąć tekstem, który trochę rozsierdzi co poniektórych, ale na swoje jednak patrzy się i odbiera inaczej, niż cudze Z doświadczenia własnego mówię, a też miałam podejście na nie. Ale nikogo nie namawiam - podkreślam, to tylko moje doświadczenia
wooooo, ale powiedzial- pewnie byliscie najgoretszym tematem przez dobrych pare miesiecy

tragedia mala byla, ale zobaczymy- z pierwszego sluchania mialam tylko jedna odpowiedz reszte 7 strzelalam...takze sluchaniem sobie raczej sredniej nie podniose
Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Proszę bardzo i to prawda
dzieki
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 15:49   #2495
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Jak samopoczucie?
jako tako Sosku, dziękuję że pytasz

Mój ślub był cywilny, miałam skromną sukienkę i wesele na 60 osób nie chciałam tylko skromnej kolacji bo jestem bardzo rodzinna i chciałam spotkać się z bliskimi w tym ważnym dniu.
Fakt że wzieliśmy tylko cywilny raczej nie wywołał głosów sprzeciwu choć po kilku latach, gdy proszono męża na chrzestnego, teściowa chciała załatwić nam kościelny zresztą przed naszym ślubem też coś wspominała

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:02   #2496
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
lele, ale mama Tzta uwaza, ze skoro juz TYLE lat jestesmy razem to juz TRZEBA miec pierscionek na palcu najlepiej gdybym juz dziecko urodzila heh kiedys nawet ciotka go "nawracala" i mi sie chwalila, ze mu powiedziala tak a tak- chyba myslala, ze jej podziekuje

powiedzialam, ze my mamy jeszcze studia i to nasza decyzja, nie spieszy nam sie i tyle
Hehe, jeżeli tylko o pierścionek chodzi to ja już mam :P nie zaręczynowy, ale pierścionek. Ba, dostałam go chyba po miesiącu razem!
A teraz serio: ja rozumiem, rozumiem- zwłaszcza, że moi rodzice sami zaczęli przechodzić fazę konieczności naszego ślubu najlepiej zaraz. No cóż, my mamy czas i bardzo nie lubimy gdy ktoś nam mówi co mamy robić.

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość

Poza tym moja sąsiadka chyba kręci filmiki urodowe. Wczoraj jak wyszłam z domu z psem, to widziałam, jak malowała się przy oknie otwartym na oścież i kamerze na parapecie
Ciekawe pod jakim nickiem :P

Ale kiedyś pamiętam jak na Wizażu- jedna z dziewczyn w wątku o numerach jakie komuś wykręciliście pisała coś o sąsiedzie- okazało się, że ten sam wątek czyta córka danego pana, która też jest Wizażanką
Może Twoja sąsiadka to jedna z nas? Ba, nie ja! Nie mieszkam w bloku :P i nie kręcę filmików

Cytat:
Łeeeeeeeeee. A ja dostałam rolki i rower górski...
a zegarka niet? Ja najlepiej wspominam bukiet a chupa-chupsów
Cytat:
przyszlam ino na chwile prosic ladnie o kciuki! za 30 min zaczynam praktyczny i zaczynam sie tez powoli bac
Będzie zdane!
Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
2. Śluby, zaręczyny, dzieci... Mnie i TŻ też rodzina od dawna molestuje o ślub. Z tym, że my go mamy już zaplanowany od 2 lat, tylko nikomu jeszcze o niczym nie mówiliśmy bo i po co im tak wcześnie wiedzieć Zawsze graliśmy głupa i się z nich nabijaliśmy A jaką z tego czerpaliśmy satysfakcję Teraz już ich powoli zaczynamy uświadamiać, co by urlopy planowali, bo wiele osób pracuje za granicą i muszą sobie wcześniej zjazdy do PL planować. A pierścionek dostałam 2 lata temu i jakoś nie czuję się dziwnie z tym, że tyle czasu go noszę przed ślubem. U nas niestety są takie realia, że jak się chce zamówić salę w restauracji, to trzeba 2-3 lata wcześniej rezerwować, bo soboty i niedziele są mocno oblegane. Byliśmy w ciężkim szoku, jak zajechaliśmy do takiej całkiem fajnej restauracji, która nas zainteresowała i dowiedzieliśmy się, że nasz termin już jest zajęty - 3 lata wcześniej! I to nie w sezonie, bo to kwiecień! Pół godziny zbierałam szczękę z podłogi...
2 lata to dobry i normalny okres. Ja nie rozumiem zaręczania się bez konkretnej myśli o ślubie. Jednemu na organizację wystarczy miesiąc (znam przypadek- i to przygotowanie ślubu kościelnego z dość dużym weselem), innym 3 lata. I to rozumiem. Ale zaręczyn dla samego pierścionka, bez myśli o ślubie w konkretnym czasie nie rozumiem. Zaręczyny, 5 lat razem bez mowy o ślubie a później następny narzeczony- tego nie widzę
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Mój TŻ, mając dosyć takich pytań od koleżanek w pracy [byliśmy już po ślubie], walnął kiedyś, że nie mamy bo nie możemy i koniec. Pozamykał wszystkim usta, skończyły się komentarze
dobry sposób :P

Cytat:
Dla mnie to też trochę kosmos, pierścionki za gruube pieniadze, zwłaszcza, ze ja wolę sztuczną biżuterię bo i tak każdą gubię, a sztucznej mi przynajmniej nie żal Mam nadzieję, że mój Tżet mnie zna na tylle, ze zamiast wypaśnego piździonka dostanę np bilety do Indii
ja wolę mniej, ale jednak konkretne. Nie chciałabym mieć klasycznego pierścionka zaręczynowego- jakiś inny, fajny

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
My nawet ustawialiśmy jak będą siedzieć goście i o dziwo ze strony najbliższej rodziny było najwięcej problemów. Zamiast powiedzieć ok, róbcie jak uważacie my się dostosujemy, trzeba było się gimnastykować.
Ja uważam, że miejsca muszą być podpisane. U mnie w rodzinie nie ma żadnych konsultacji w tej kwestii- para młoda z rodzicami sama ustala i tyle. Jak komuś miejsce nie pasuje, może w trakcie imprezy iść gdzie indziej na pogaduchy. Ba, ja sama na weselach zawsze chodzę po całej sali (nawet na imprezach u rodziny Tż), bo z większością osób chcę pogadać (no ale nie całą noc )
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:36   #2497
ama09
Zakorzenienie

dzien dobry

dziewczynyyy, znacie moze jakiś tani nocleg w Trójmieście na wakacje (najchętniej Sopot)
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:37   #2498
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Pewnie! Czekam na efekty
Jest
Moje Bora- Bora

Przyznam się, że potrzebowałam tego Przynajmniej trochę odreagowałam po kilku dniach leżenia w łóżku.

Cytat:
Większość ludzi to hipokryci. Nie wierzą do końca, w ogóle tak naprawdę nie interesują się tym, co robią (przecież wystarczy się wyspowiadać), ale jak przychodzi do "ważnych" momentów to nagle okazuje się, że ślub kościelny to mus, a np. wychowywanie dziecka (które się spłodziło z jednym z wielu partnerów przed ślubem) samotnie to rzecz niedopuszczalna itd. itp.

Mnie się marzy ślub cywilny, i wesele w postaci jakiegoś super obiadu czy kolacji dla najbliższych. Ale białą suknię koniecznie chcę mieć.
Wg mnie kolor sukni zależy TYLKO od Nas
Stary 2012-06-19, 17:43   #2499
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

ama uderzaj do akademików
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:53   #2500
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
A ten wcześniej był na niby? Ciekawe swoją drogą dlaczego tak wiele osób traktuje ślub kościelny jako jedyny i prawdziwy kiedy tak na dobrą sprawę nawet w większości przypadków nie czuje się z Kościołem związanym, nie? To taka moja luźna uwaga bo mam przyjaciólke, która wzięła najpierw cywilny a rok później kościelny, żeby było.... prawdziwie. Nie wnikałam w motywy, uszanowałam Jej podejście.
Nie chcę generalizować, ale mam wrażenie, że dla niektórych ślub kościelny to taka pokazówka... Kościół koniecznie duży, żeby sąsiadki mogły przyjść i popatrzeć. Suknia - beza, mamusia w trwałej, beczy na spółkę z teściową, koleżanki na pewno zazdroszczą spaceru główną nawą... Bo taki cywilny w urzędzie, w obecności kilku osób to lipa nie ślub.
Najbardziej dziwi mnie fakt, że ktoś leci do ołtarza na łeb, na szyję, a po kilku latach się rozwodzi. Przed świeckim sądem. To taki rozwód to chyba nie jest prawdziwy. Bo skoro ślub tylko w kościele jest prawdziwy, to rozwód chyba analogicznie.

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość

a zegarka niet? Ja najlepiej wspominam bukiet a chupa-chupsów
"Zygarek" też. Biały Casio, któremu zżółkła bransoleta po 2 miesiącach . I czekoladę Fazera!

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Edytowane przez zoila
Czas edycji: 2012-06-19 o 17:54
zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:45   #2501
Candy Killer
Zakorzenienie

dzien doberek

alez mnie dzisiaj niespodzianka spotkala Jakis czas temu dostalam @ od PR z Eris'a no i sie dogadalismy co do wspolpracy , no ale nastapila cisza , no to przeciez nie bede sie narzucac
a tu dzisiaj przyszla paczka z 3 torbami kosmetykow

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:53   #2502
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
kolejna część... dawno mnie tu nie było
hej
Faktycznie dawno Cię tutaj nie było ale dobrze, że już jesteś

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
dzien doberek

alez mnie dzisiaj niespodzianka spotkala Jakis czas temu dostalam @ od PR z Eris'a no i sie dogadalismy co do wspolpracy , no ale nastapila cisza , no to przeciez nie bede sie narzucac
a tu dzisiaj przyszla paczka z 3 torbami kosmetykow
Ooo to będziesz miała co testować gratuluję współpracy
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:00   #2503
Candy Killer
Zakorzenienie

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;34802562]

Ooo to będziesz miała co testować gratuluję współpracy [/QUOTE]
to jest delikatnie powiedziane , one zrobily mi zapas chyba na 3 lata haha

Stary 2012-06-19, 19:01   #2504
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
wow ladnie!
Stary 2012-06-19, 19:06   #2505
Candy Killer
Zakorzenienie

takie male szalenstwo
nie spodziewalam sie takiej ilosci , myslalam ze to bedzie jakis jeden krem , podklad i cos do demakijazu a tu nawet odzywka do wlosow sie znalazla :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Eris.jpg (63,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pharmaceris.jpg (80,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lirene.jpg (77,7 KB, 22 załadowań)

Stary 2012-06-19, 19:08   #2506
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

To Cię uposażyły Do mnie też pisała pani Magda, więc może i ja niedługo dostanę taką paczuchę

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-06-19, 19:12   #2507
Hosenka*
Zakorzenienie

W końcu ogłosiłam konkurs z okazji 2 lat mojego bloga

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:14   #2508
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
To Cię uposażyły Do mnie też pisała pani Magda, więc może i ja niedługo dostanę taką paczuchę
do mnie tez Pani Magda wlasnie , a Pani Ania zajmuje sie Lirene i od niej paczuszka z lirene bo w kazdej torbie mam lisciki
no u mnie miinely prawie 3 tygodnie od ostatniego maila wiec myslalam ze nic z tego nie bedzie a tu az taka paczka , bede to testowac kilka miesiecy lekko

Stary 2012-06-19, 19:19   #2509
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
do mnie tez Pani Magda wlasnie , a Pani Ania zajmuje sie Lirene i od niej paczuszka z lirene bo w kazdej torbie mam lisciki
no u mnie miinely prawie 3 tygodnie od ostatniego maila wiec myslalam ze nic z tego nie bedzie a tu az taka paczka , bede to testowac kilka miesiecy lekko
Miłego testowania

u mnie dzisiaj o epikremie ^^
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:22   #2510
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Z panią Anią nie miałam przyjemności, a pani Magda jest chyba głównym kierownikiem PR w całej Erisce? Nie no, mniejsza o to, PR mają genialny, chwała im za to. Plus kosmetyki, które świetnie działają na skórę i nie tylko. Chciałabym widzieć więcej takich firm na polskim rynku, naprawdę. I w takim razie niech Ci się dobrze testuje, a ja z niecierpliwością czekam na swoją paczkę )))

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-06-19, 19:24   #2511
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
A do mnie nikt nie pisze, idę rozpaczać

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:28   #2512
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Z panią Anią nie miałam przyjemności, a pani Magda jest chyba głównym kierownikiem PR w całej Erisce? Nie no, mniejsza o to, PR mają genialny, chwała im za to. Plus kosmetyki, które świetnie działają na skórę i nie tylko. Chciałabym widzieć więcej takich firm na polskim rynku, naprawdę. I w takim razie niech Ci się dobrze testuje, a ja z niecierpliwością czekam na swoją paczkę )))
no ja z Pania Ania nie pisałam tez ale one obie zajmuja sie PR i sa kierowniczkami tylko P.Magda od Eris i Pharmaceris a P.Ania od lirene ale mniejsza z tym to jest prawda ze maja swietny PR

Cytat:
nie rozpaczaj;P

Stary 2012-06-19, 19:31   #2513
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
ama uderzaj do akademików
też nie jest za tanio..

wolałabym chyba jakąś kwaterę/pokoje
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:31   #2514
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Idę z Tobą
Stary 2012-06-19, 19:39   #2515
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę generalizować, ale mam wrażenie, że dla niektórych ślub kościelny to taka pokazówka... Kościół koniecznie duży, żeby sąsiadki mogły przyjść i popatrzeć. Suknia - beza, mamusia w trwałej, beczy na spółkę z teściową, koleżanki na pewno zazdroszczą spaceru główną nawą... Bo taki cywilny w urzędzie, w obecności kilku osób to lipa nie ślub.
Najbardziej dziwi mnie fakt, że ktoś leci do ołtarza na łeb, na szyję, a po kilku latach się rozwodzi. Przed świeckim sądem. To taki rozwód to chyba nie jest prawdziwy. Bo skoro ślub tylko w kościele jest prawdziwy, to rozwód chyba analogicznie.
Dokładnie.
Stary 2012-06-19, 19:52   #2516
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Nieźle oszczędzisz trochę na kosmetykach
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:56   #2517
Selfish Girl
Life is a drink ...

Co do rozwodów to ostatnio miałam totalną polewę jak rozwódka dawała mi 'idealne' rady dotyczące wspólnego życia ... Tymbardziej mnie śmieszyły bo z tego co mi wiadomo to jak jej były mąż po tygodniu wrócił z delegacji to nie miał nawet zrobionego obiadu na przywitanie. I tak przez kilka lat...

Pomijając, że moim zdaniem aż za bardzo pokazuje jaka jest uznajmy 'głupia' bo co przychodzi do 'byłej' teściowej to cały czas opowiada jak to ona się nie modli o 'nowego męża' i, że szuka kogoś. Będąc na jej miejscu to nie gadałabym głośno, że na siłe szuka drugiego faceta O_o
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:00   #2518
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
to jest tak, ze formalnie jest sie singlem, ale przed Bogiem nadal mezatka slub mozna wziac drugi raz, ale tylko w urzedzie- nie mozna brac koscielnego chyba, ze ktos stara sie o rozwod koscielny- jezeli sie go dostanie to mozna brac slub koscielny
chyba, ze rozwod jest z naszej winy to niet

mi tam wystarczy cywilny, chociaz nie powiem, ze chcialabym jakas ladna biala suknie
Stary 2012-06-19, 20:01   #2519
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
to jest tak, ze formalnie jest sie singlem, ale przed Bogiem nadal mezatka slub mozna wziac drugi raz, ale tylko w urzedzie- nie mozna brac koscielnego chyba, ze ktos stara sie o rozwod koscielny- jezeli sie go dostanie to mozna brac slub koscielny
chyba, ze rozwod jest z naszej winy to niet

mi tam wystarczy cywilny, chociaz nie powiem, ze chcialabym jakas ladna biala suknie
To ja tak samo, tak mi się podobają białe suknie Ale ślub na 100% cywilny, żadnego innego (mhm, ale wybór) nie dopuszczam do swoich myśli
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:02   #2520
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

ama to w jakiej cenie chciałabys znalesc?
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości