|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Wrócilam z jogi w humorze gorszym niz jak na nią szłam. Na piczątek-zaczeła się poł godziny póxniej niż zawsze i nikt mnie nie poinformowal
Niezbyt zgrabnie mi szły ćwiczenia, w zasadzie w każdej pozycji mi niewygodnie i juz nie bede na nią chodzic.Jedyne co bylo fajne to słuchałysmy tętna maluszków, a moj dzis jest bardzo leniwy, wiec sie ciesze ze posłuchałam a tak ogolnie jestem na NIE, nic mi sie nie chce
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Blue wykres ktory znajduje sie w mojej karcie ciazy jest zbudowany na podstawie mojej wagi wyjsciowej mojego wzrostu oraz wagi i wielkosci dziecka na ostatnim usg.
Na tej podstawie buduje sie wykres ktory zawiera trzy linie: a) minimum b) norme i c) maximum ktore nigdy nie bedzie jakies bardzo przesadzone. na podstawie tego wykresu polozna mierzy brzuch od poczatku dna macicy(naciska mi i maca brzuch zeby go znalezc) az do poczatku kosci spojenia lonowego i mierzy wzdluz podluznej lini macicy wyznaczajac najwyzszy punkt. Po wyznaczeniu punkt odnajduje na wykresie i na tej podstawie orkesla przyrost dziecka. zalaczam zdjecie dla zwizualizowania po lewej stronie jest punkt z tasmy, na dole tygodnie ciazy wraz z datami odpowiednio przylegajacymi z tc, po prawej stronie wielkosc . Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-06-19 o 19:09 |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ten wykres też mam w folderze, a położna nic mi tam nie zaznacza
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mały też się mało dziś rusza- pewnie jest zmęczony tym skwarem
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
no to przybij piatke....
|
|
|
|
#3308 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mąż wraca z kontraktu 20 lipca a tp mam na 21 lipca więc o seksie mogę pomarzyć ew. śnić o nim do tego czasu taaa wiem.. okłady z kawy kiepska alternatywa![]() Cytat:
![]() Cytat:
od paru dni też czuję się jak taran, bardziej sunę niż idę wejście po schodach powoduje zadyszkę i przyprawia o 7 poty![]() Cytat:
![]() Cytat:
koło nosa przeszły mi lody i czekolada ale drugi podbródek wystarczająco mnie odstręcza od jedzenia słodkościEdytowane przez cynamonowy_deser Czas edycji: 2012-06-19 o 19:22 |
|||||
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Houserka, napisz mi smsa proszę, jakby się okazało, że tż też trzeba rejestrować
Też nie wiem, czy wytrzymam 4h, ale może będzie ciekawie Idę pilnować jedzenia, bo się własnie grilluje i mi się spoli ! |
|
|
|
#3311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
ja tez mam 2 podbródki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 | |||
|
Zadomowienie
|
Zbieram się do nadrobienia Was od 15:00 ale albo pranie albo obiad albo milion meili. uff teraz mam chwilkę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-06-19 o 19:28 |
|||
|
|
|
#3314 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje koty dzisiaj przeżywają bo kupiliśmy wysoki wiatrak haha i wpatrują się w niego jak w obrazek. CHyba filują czy nie zacznie chodzic i ich nie pogoni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciasto wygląda obłędnie. a skąd wzielas w UK rabarbar?? mają??
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-06-19 o 19:29 |
|||||||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastus opisalam troszke wyzej
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakas dzis jestem ślepa czy co juz 3 razy szukalam wszystkie strony za wypoiwiuedzią mamci i za trzecin znalazłam, a ciasta dalej nie widzialam
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jestem
pół dnia rozkminiałam czy mi wody się nie sączą ale to chyba jednak mała mi strasznie uciska na pęcherz i przy moim lekkim wysiłku troszkę coś poleci... Ja mam tej babki wszystkie dane, nawet nr polisy zdobyłam, mam zdjęcie jej całego auta , swojego, no i 2 świadków. Nie było ich przy samym zdarzeniu ale dopóki oni nie przyjechali to ja z nią nie podejmowałam żadnej rozmowy. no i jej brat się z nią skontaktował... Napisał mi że ona jutro do mnie zadzwoni i żebym się nie martwiła. Może rzeczywiście nie miała czasu? |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
blueberry88 - nie wiem czy w Twoim guście ale dość fajnie wyglądają.
http://allegro.pl/pomponiki-okienne-...401317142.html Nie wiem jaką masz koncepcję. Może wachlarze w jakiś bajkowych postaciach albo w ładnych kolorkach tzn. białe z dodatkami zieleni i pomarańczy. A może jakieś fajne łuki i wachlarz. Co Ci się podoba? |
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- a wiecie co zauwazyłam? ze ja mało sikam
|
|
#3322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję też reszty rozpoczętych tygodni ![]() Cytat:
Witam Też miałam dziś wizytę u położnej, ale przeprowadziła ją praktykantka. Podczas macania brzuszka, tak mocno ucisnęła mnie na dole, że aż krzyknęłam z bólu! Według niej, mały ułożony jest główką do dołu, ale jakoś mnie to nie przekonuje, skoro nie potrafi dobrze wyczuć dziecka, bez miażdżenia całego brzucha Następna wizyta za 3 tygodnie, mam nadzieję, że zbada mnie wtedy moja położna.Haniu, Wszystkiego Najlepszego!!! Pamiętałam o Twoich urodzinach, od kiedy się obudziłam, ale nie miałam jak złożyć Ci życzeń. Miłego wieczorku mamuśki
|
||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek ja tez malo sikam jak jest goraco a pije tony wody mineralne,
Zauwaz to przy takiej pogodzie wody sie zatrzymuja w organizmie i dlatego puchniesz a nie sikasz |
|
|
|
#3324 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoja wersja kawki też super, bo z lodami ![]() Cytat:
![]() Ciasto pysznie się prezentuje ![]() Cytat:
![]() Mi też się nie chciało gotować, odgrzałam sobie wczorajszą zapiekankę ![]() Cytat:
Ad2.Wydaje mi się że lepiej większą miseczkę wziąć, wkładkę laktacyjną też tam trzeba upchać Ja kupiłam C mimo, że ciutkę za duże jest (B noszę teraz)Cytat:
![]() mi sie też nic nie chce przez tą pogodę, miałam dziś do szklarza podjechać i dupa nie chciało mi się
|
||||||
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooooooo
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Maciejka-gratuluję udanej wizyty!! Ja też ostatni miesiąc zamierzam sobie pozwalac na zachcianki
tym bardziej, że moja ginka powiedziała, że cukrzyca ciążowa jeżeli miałaby wyrządzic szkody to na początku ciąży największe. a u nas, dzięki Bogu, na razie wszystko gra!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
No niestety
Ale Twoja wizyta chyba i tak gorsza, bo poszłaś tam na próżno, a na mnie się chociaż dziewczyna pouczyła
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
nieee
![]() noooo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Niezbyt zgrabnie mi szły ćwiczenia, w zasadzie w każdej pozycji mi niewygodnie i juz nie bede na nią chodzic.Jedyne co bylo fajne to słuchałysmy tętna maluszków, a moj dzis jest bardzo leniwy, wiec sie ciesze ze posłuchałam
a tak ogolnie jestem na NIE, nic mi sie nie chce

i uzupełniając wyprawkę: pomadkę ochronną, płatki do demakijażu i żel pod prysznic biały jeleń, bo któraś z Was pisała, że warto go zabrać do szpitala jako 2w1. Przeleję do małych buteleczek intymny z korą dębu, ale jako zwykły wezmę właśnie ten. A ponieważ nie chce mi się w takich temperaturach gotować obiadu, to zamierzam zamówić pizzę.
Przez całą ciążę grzecznie unikałam takiego jedzenia, a w ostatnim miesiącu nadrobię.
Po ostatniej wizycie wysłała mój mocz do analizy i wyszła jakaś infekcja (a mnie oczywiście nic nie boli
A miałam brać antybiotyk na tę infekcję-dlatego dopiero dziś odebrałam receptę i od dziś zacznę brać dopiero...
I że jak nie przyjdę na wizytę to będzie wiedziała że ma czekać na fax ze szpitala że urodziłam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I jeszcze raz dziękuję za życzenia tym, którym nie dziękowałam jeszcze