Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 18:34   #3961
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Dziewczyny ratujcie !!!!!!!!!!!!!!!!! zrobilam mi sie opryszczka na uscie czy to nie zaszkodzi dzidzi???? co mozna stosowac w takim przypadku???

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:35   #3962
ewel28
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

martoocha85jeżeli masz ochotę to dołącz do nas
Stary 2012-06-19, 18:41   #3963
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie !!!!!!!!!!!!!!!!! zrobilam mi sie opryszczka na uscie czy to nie zaszkodzi dzidzi???? co mozna stosowac w takim przypadku???
nie bój się nie zaszkodzi można smarować wszystkim co miejscowe Vratizolin itp...

miałam w 5tc (tu się bardzo martwiłam) kolejny raz miałam nie pamiętam jakoś w 3 trymestrze...

na usg maluch cały czas zdrowy

choć słyszałam, żeby zgłosić po narodzinach że się miało opryszczkę ponoć poszerzony pakiet badań słuchu mieć wtedy można dla dzieciaczka
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:43   #3964
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, ja też miałam. Smarowałam Hascovirem co 2 godziny i zeszło mi w ciągu jednego dnia, ale ja zaczęłam smarować jak dopiero zaczynało wychodzić. Opryszczka na ustach nie jest groźna dla dziecka dopiero jak przeniosłaby się w okolice intymne, więc uważaj i myj ręce.
Pozatym jedz dużo owoców bogatych w witC
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:48   #3965
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny moze mi sie uda wyslac Tz albo sama pojde po jeden z tych specyfikow - mnie sie tez zaczyna robic mialam ostatnio zwykla kostke a teraz widze ze zaczyna swedziec i szczypac....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:49   #3966
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam jechac dzis po wynik histo. zadzwoniłam, pani chwile szukała, znalazła i zapytałam czy moge przyjechać, na to powiedziała że wyniki wydają tylko od 8-9 rano
Heh cały dzień tam siedzą i kartki juz znalezionej wydać nie mogą..
No ale cóż jutro rano bede musiała jechać..

Cytat:
Ja przed ciążą miałam 2 razy w miesiącu, w ciąży nic a nic, a zaraz po # znowu
Dobrze jest też co godzine przekroić czosnek i przycisnąć taki soczysty do tego, przypiecze ale bardzo szybko wypala bakterie i zostaje tylko rana do wyleczenia
Oprocz tego polecam bardzo sonol (taki hmm preperat jak blyszczyk z kulką) tez pomaga jest tani kupuje sie go w aptece

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:41   #3967
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Maksi, jestem, żyję... ale nie mam za bardzo czasu na komp (tylko wieczorem, gdy mała śpi). Jutro wcześnie rano wyjeżdżamy do rodziców właśnie nas pakuję. tż w pracy, Emila śpi, więc się spieszę, by zdążyć ze wszystkim.

Myśle o Was cały czas, pozdrawiam wszystkie baaaardzo!
w takim razie miłej wyprawy do rodzinki
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
lepiej już coś?
może jutro będzie lepiej...
Cytat:
dobre są plastry compeed, stosowałam w ciąży.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:48   #3968
BERBIE
Zakorzenienie

dobry wieczór kobietki
Cytat:
zapraszam do mnie
mam nadzieję, że rozpakuję się do tego czasu i wrócimy do domu
no mam nadzieję, że Kasia nie każe mi na siebie czekać

Moderna witaj, ja też jestem po 2 #
Stary 2012-06-19, 20:05   #3969
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć, ja po pracy i nic u nie nowego, oprócz coraz bardziej pogłębiającego się dołu. Powoli nie umiem już patrzeć na dzieci. Jak na ironię przychodzą do mnie same małe bystre Dawidki z kochającymi mamusiami albo tatusiami. A mój Dawidek jest w grobie i nigdy mamusia go przytuli. Smutne, ale tak właśnie funkcjonuje mój mózg od rana do wieczora. Chwila spokoju jest na cmentarzu, a potem od początku.

Dzięki temu staję się zgorzkniała i nieznośna dla otoczenia, chwila moment i powiem komuś o jedno słowo za dużo.
Wczoraj widziałam dwie babki, zostawiły na chwilę wózek-parasolkę z chłopcem, chłopiec siedział i się wygłupiał i wózek się wywalił :O Bo oczywiście obładowały go siatami jak nienormalne. Jak go podniosły, a ja się upewniłam, że chłopcu nic się nie stało, to od razu uciekłam stamtąd, bo bym im chyba coś powiedziała.

No i brązowe plamienie obecne, doprowadza mnie do szału. Nie cierpię czegoś, czego nie umiem sobie wyjaśnić [choć Wy tutaj wyjaśniacie mi bardzo przekonująco].

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
acard i heparyna w zastrzykach nie tylko na zespół jest stosowana
w niwelowaniu działania przeciwciał też się sprawdza
ja mam właśnie w ukł. immunologicznym problem bo mam przeciwciała przecijwądrowe które często występują w chorobach autoimmunologicznych typu np. twardzina czy RZS (ja ich nie posiadam może się ich jeszcze dorobię albo posiadam ale o tym jeszcze nie wiem)
łączy się je też w poronieniami nawracającymi - przeciwciała atakują śluzówkę w miejscu zaimplantowanego zarodka, powodując miejscowy stan zapalny i obumarcie ciąży
i z powodzeniem stosowałam te dwa leki...

wiem też, że są osoby które w ciąży stosują zestaw acard, heparyna i sterydy (Encorton) właśnie przy problemach immunologicznych - no ale widzę, że sama podałaś linka do forum gdzie temat ten jest właśnie poruszany
Mam pytanie. Jak uważasz, czy te choroby, o których piszesz (zarówno te z krwią, jak i autoimmunologiczne) mogą mieć jakiś związek ze stratą późnej ciąży? Oczywiście piszę o swoim przypadku. Miałam badane tylko ten zespół antyfosfo i wyszło OK.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Perse ja w taki upał to podlewalam bardzo wcześnie rano pelargonie i surfinie i potem wieczorem, sprawdzałam czy nie potrzebują jeszcze raz i obrywałam za każdym razem uschnięte kwiatki, potem kwitły jeszcze piekniej
Dziękuję za odpowiedź
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:20   #3970
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34804396]
Mam pytanie. Jak uważasz, czy te choroby, o których piszesz (zarówno te z krwią, jak i autoimmunologiczne) mogą mieć jakiś związek ze stratą późnej ciąży? Oczywiście piszę o swoim przypadku. Miałam badane tylko ten zespół antyfosfo i wyszło OK. [/QUOTE]

hmm jak się swego czasu zaczytywałam o tych przeciwciałach, to spotkałam się tylko z informacjami o poronieniach... ze stratą późniejszej ciąży chyba nie sa już wiązane, przynajmniej ja takiej info nigdzie nie spotkałam, choć fakt nie szukałam specjalnie informacji na ten temat...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-06-19 o 20:21
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:32   #3971
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm jak się swego czasu zaczytywałam o tych przeciwciałach, to spotkałam się tylko z informacjami o poronieniach... ze stratą późniejszej ciąży chyba nie sa już wiązane, przynajmniej ja takiej info nigdzie nie spotkałam, choć fakt nie szukałam specjalnie informacji na ten temat...
OK, dziękuję Ci za odpowiedź. Jeśli się okaże, że my jesteśmy zdrowi (genetycznie) i wszystkie badania, które mam zamiar zrobić też wyjdą OK, to nie wiem sama... Niewydolność łożyska, która akurat nas musiała spotkać... A może to jednak to nadciśnienie? Tak sobie myślę, że od początku jakieś złe fatum ciążyło nad tą ciążą, 11tc - plamienie, 24 - stawianie się macicy, 27 - nadciśnienie, 30 - koniec...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:38   #3972
Maga83
Zakorzenienie

hej

Moderna witaj...

Perse mi się ostatecznie nie udało dowiedzieć o konkretnej przyczynie, są tylko przypuszczenia. Ciekawe czy u Ciebie coś badania wykażą.

Ja dzisiaj padam z nóg, od rana byłam w pracy, bo mieliśmy egzamin na technika informatyka, a ja jako przewodnicząca za wszystko odpowiadam. Masakra, nawet do łazienki nie mogłam wyjść i padałam z głodu :/ idę zaraz się wykąpać i chyba spać

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:08   #3973
Konto usunięte

Maga a jakie są u Ciebie te przypuszczenia? Bo dziecko, z tego pamiętam, było zdrowe, tak?
Stary 2012-06-19, 21:13   #3974
Nita6
Zakorzenienie

Hejo

ale upał

jutro idę robić tatuaż, wypisałam urlop i idę się dziarać!! juppi
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:15   #3975
Maga83
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34806199]Maga a jakie są u Ciebie te przypuszczenia? Bo dziecko, z tego pamiętam, było zdrowe, tak?[/QUOTE]

Tak, mała była zdrowa. Jedyne co, to ta tarczyca no i białko C i S wyszło mi na pograniczu. Ale lekarze sami powiedzieli, że nikt mi nie powie tego wprost

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Nita mam nadzieję, że nie będzie bolało

Stary 2012-06-19, 21:17   #3976
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko, uważaj bo może dziś w nocy Kasia będzie chciała wyjść na świat
nic tego nie zapowiada
Tz-et w pracy....
a w dodatku to córka Tatusia- Mama prosi od niedzieli "Kasiu wyłaź bo macierzyński nam ucieka" a Tata głaszcze po brzuchu i mówi: "Kasiu- po oknach"
Jutro chyba będą już montować pararpety i koniec
Fotelik mam, dotarł do sklepu, ten, który nam był potrzebny do kompletu. Wszystko już mamy.....!
Co prawda kącik dla Kasi nie urządzony ale Tz-et wie gdzie co jest i co trzeba zorganiozwać jak będziemy miały wracać...

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Zeberko, Alfa chociaż mam mało czasu ostatnio to i tak zaglądam chociaż na chwilę, żeby sprawdzić czy nasza gromadka wizażowych maluchów się powiększyła
widzisz- a to takie uparciuchy
Kasia czeka na lato- pewnie Wiktor też

Cytat:
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Opryszczka na ustach nie jest groźna dla dziecka dopiero jak przeniosłaby się w okolice intymne, więc uważaj i myj ręce.
ja też mam z opryszczką wieczny problem i przechhodziłam w ciąży ale lekarka mówiła dokładnie tak jak pisze fioluś - na ustach nie jest groźna

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Oprocz tego polecam bardzo sonol (taki hmm preperat jak blyszczyk z kulką) tez pomaga jest tani kupuje sie go w aptece
muszę wypróbować

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
no mam nadzieję, że Kasia nie każe mi na siebie czekać
to już z nią musisz pertraktować bo widzisz, że matki nie słucha

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-06-19 o 21:19
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:20   #3977
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Tak, mała była zdrowa. Jedyne co, to ta tarczyca no i białko C i S wyszło mi na pograniczu. Ale lekarze sami powiedzieli, że nikt mi nie powie tego wprost
No ale tarczyca nie powoduje utraty tak późnej ciąży
A co to to białko i czemu nie powiedzą Ci tego wprost? Może to jakiś trop?
Stary 2012-06-19, 21:21   #3978
Nita6
Zakorzenienie

Jejku ale emocje

toż to już będziecie rodzić !!!!!!

cieszę się waszym szczęściem.
Stary 2012-06-19, 21:21   #3979
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna- witam i przytulam!

Kochana rozumiem Twoje pragnienie macierzyństwa ale proponuję przycisnąć lekarza, posłuchac go i wcześniej i troszkę badan zrobić .
Ja też jestem po dwóch stratach- większość badan miałam po pierwszym # potem tylko przeciwciała kardiolipinowe (wyszły ok)
a obecnie czekamy na maleńką Kasię.
W którym tygodniu straciłaś pierwszą ciążę i po jakim czasie zaszłaś w kolejną?
Są na forum dziewczyny, które szybko zaszły w ciążę po # i donosiły ją szczęśliwie ale znamy też przypadek jednej z naszych koleżanek, która # drugi raz bo zbyt szybko zaszła w ciążę po łyżeczkowaniu.
Najważniejsze aby znaleźć lekarza, któremu będziesz ufać i który mądrze Was poprowadzi.
gratuluje udanej ciazy i dziekuje za rozsadny wpis

lekarz, ktory mnie prowadzi jest bardzo dobrym specjalista, mysle, ze mu ufam.. choc ja chcialabym wszystko od razu, miec tysiac badan, a przeciez to nie jest mozliwe

poprzednia ciaze poronilam w 6-7 tygodniu, ale podobno byla to ciaza pusta.. na poczatku tez szybko chcialam sie starac, ale musialam sie zaszczepic przeciw ospie (nie mialam przeciwcial).. a wtedy nie mozna przez 3 miesiace od szczepienia zajsc w ciaze.. i minelo 4-5 miesiecy od szczepienia, a ja juz zdazylam zapomniec o macierzynstiwe.. az do "wpadki" po prawie 1,5 roku od poronienia (takiej chcianej, mysle, ze specjalnie nie uwazalismy ).

Jedyne badania, ktore moj lekarz chce jeszcze wykonac to wlasnie ten zespol antyfosfolipidowy i ewentualnie histeroskopia macicy (podejrzenie przegrody).

Ale ja jakos nie jestem przekonana do tego badania.. sama juz nie wiem, czy to w moim przypadku ma znaczenie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja też a kiedy chcesz się znow starać? Czy moze juz sie starasz?

zabieg mialam 4 czerwca, czekam teraz na pierwsza miesiaczke i w nastpenym cyklu chcialam sie starac.. (owulacje powinnam miec wtedy cos okolo polowy lipca) i pewnie tez tak wyjdzie.. gdy bede odwlekac to znowu minie rok
Stary 2012-06-19, 21:25   #3980
Maga83
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34806616]No ale tarczyca nie powoduje utraty tak późnej ciąży
A co to to białko i czemu nie powiedzą Ci tego wprost? Może to jakiś trop?[/QUOTE]

Niby nie, ale od początku mogło być coś nie tak ze względu na tą tarczycę, więc do końca nie wiadomo.
A to białko ma związek z krzepnięciem krwi, dlatego biorę acard. Chociaż przeciwciała kardiolipinowe wyszły w normie. Tylko za późno je chyba robiłam

Stary 2012-06-19, 21:27   #3981
zebrawpaski
Zakorzenienie

a co do opryszczki to w piątek zaczęła mi się "kluć"
w sobotę wyszedł mały pęcherzyk i przetarłam go delikatnie pałeczką do czyszczenia uszu nasączoną w spirytusie- w niedzielę prawie jej już nie było
tyle, że we wczesnej ciąży nie ratowałbym się spirytusem

nie pisałam Wam co mi gin poradziła na to nieszczęsne kolano- kazała kupić voltaren żel i zieloną końską maść
kupiłam tylko voltaren bo nie było końskiej maści ale przed użyciem przeczytałam ulotkę...
"nie stosować po 7 miesiącu ciąży, grozi uszkodzeniem płodu i komplikacjami przy porodzie"...???!!!
włożyłam do pudełka i schowałam do apteczki, cierpię dalej....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-19, 21:28   #3982
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
jutro idę robić tatuaż, wypisałam urlop i idę się dziarać!! juppi
szalona...!!!
Cytat:
Wszystko już mamy.....!
Kasiu, jutro jak wprawią parapety to zechciej wyskoczyć z brzuszka, bo widzisz jak się mamusia niecierpliwi
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:35   #3983
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
poprzednia ciaze poronilam w 6-7 tygodniu, ale podobno byla to ciaza pusta..

Ale ja jakos nie jestem przekonana do tego badania.. sama juz nie wiem, czy to w moim przypadku ma znaczenie.

ja tez miałam w pierwszej ciąży puste jajo płodowe i # 10 tygodniu ciąży- po zaleconych badaniach wyszła toksoplazmoza

jak lekarz zalecił to zrób, lepiej poczekać jeden cykl, nastawić się na sierpień a badania zrobić

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Nitka- już bliżej niż dalej, co ja piszę - bardzo blisko....

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
szalona...!!!

Kasiu, jutro jak wprawią parapety to zechciej wyskoczyć z brzuszka, bo widzisz jak się mamusia niecierpliwi
Kasiu- posłuchaj cioci maksikoli!

(raju- maksi miałabym jutro rodzić???------aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:mdle je:)

Dziewczyny- boję się....
dzisiaj miałam takie koszmarne sny, łącznie z nieszczęśliwym porodem....mała się dusiła-- nie umieli jej ratować....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-19, 21:36   #3984
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
to już z nią musisz pertraktować bo widzisz, że matki nie słucha
Kasiu czekamy tu na ciebie, ciocia chce cię zobaczyć a nie może urlopu przełożyć, chodź do nas
Stary 2012-06-19, 21:37   #3985
Maga83
Zakorzenienie

Zeberka mogłaby już Kasia wyjść, bo szkoda Twojego urlopu macierzyńskiego

Stary 2012-06-19, 21:43   #3986
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi- a widzę już te minę Tz-eta jak mała wyskakuje zaraz po zamontowaniu parapetów, ale by się szczycił, że jest takim autorytetem dla Kasi, całe życie by jej to opowiadał

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Kasiu czekamy tu na ciebie, ciocia chce cię zobaczyć a nie może urlopu przełożyć, chodź do nas
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Zeberka mogłaby już Kasia wyjść, bo szkoda Twojego urlopu macierzyńskiego

Kasiu- no widzisz, wszyscy na Ciebie czekają

Ale sie dzisiaj uśmiałam...
Tz-et w pracy więc pojechałam z Tatą do Teściowej bo Tz-et prosił aby Tata zerknął jak te okna montują.
Teściowa nie spodziewała się, że ja też przyjedę i powitała mnie słowami "O, chodzisz jeszcze, jeszcze nic?". A ja jej na to "Chodzę, chodzę" a że przywiozłam lody to biegłam z tym do kuchni mijając robotników, którzy byli przed domem więc dalej do siebie mówiłam wiedząc, że oni słyszą "Nie wiem czy jeszcze godzine czy dwa dni ale chodzę". A szef robotników zaczął się śmiać i mówi, że oni są szykowni, chetnie poród odbiorą jak będzie trzeba

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-19, 21:44   #3987
Nita6
Zakorzenienie

Zeberka = coś mi się zdaje że z tych nerwów to Cie jeszcze dzisiaj weźmie
masz zapisany nymer do pani B ?
no i wiesz wdech wydech , współpraca z położną , i Kasia jest na świecie
opieka w szpitalu jest dobra , jeszcze jak masz panią B to bez obaw !!

wiem co mówię
Stary 2012-06-19, 21:46   #3988
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez miałam w pierwszej ciąży puste jajo płodowe i # 10 tygodniu ciąży- po zaleconych badaniach wyszła toksoplazmoza

jak lekarz zalecił to zrób, lepiej poczekać jeden cykl, nastawić się na sierpień a badania zrobić [COLOR="Silver"]
no kurcze, a mi nawet nie zrobili toksoplazmozy.. a upominac sie jakos nie chce.

Do sierpnia tez moglabym poczekac, dwa cykle - tak mowil tez lekarz, ze bedzie optymalnie.

Co do badania macicy, to on na razie wspomnial, ze bylaby taka mozliwosc, ale nie mowil, czy to konieczne - pewnie wspomni na nastepnej wizycie

(aaaa pogmatwalam.. zespol antyfosfolipidowy chce, to wazny punkt dla mnie, a histeroskopie nie wiem czy jest w tym momencie takim waznym badaniem, by odwlekac ciaze o kilka miesiecy).
zmeczona jestem po pracy, to dlatego tak mieszam

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-06-19 o 21:49
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:50   #3989
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
no kurcze, a mi nawet nie zrobili toksoplazmozy.. a upominac sie jakos nie chce.
Kochana upominaj się ile się da! Chodzisz na NFZ? Bo jak prywatnie, to sama możesz iść sobie zrobić. A toxo warto zrobić na pewno

Stary 2012-06-19, 21:51   #3990
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
masz zapisany nymer do pani B ?
mam i nawet chłopu w jego komórkę kazałam wpisać

Cytat:
a to ważne badanie, podobnie cytomegalia
masz wizyty na NFZ?
ja chodzę prywatnie więc i tak za wszystkie badania płaciłam
jak lekarz nie zalecił to zrób sama na własną ręke i zabierz je na wizytę
i pamiętaj, że w tokso nie ma znaczenia czy jesteś posiadaczką kota czy nie, głównym źródłem zakażenia są warzywa i owoce (głównie sałata, nać pietruszki, truskawki)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości