|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Dziewczyny ratujcie !!!!!!!!!!!!!!!!! zrobilam mi sie opryszczka na uscie
czy to nie zaszkodzi dzidzi???? co mozna stosowac w takim przypadku???
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
martoocha85jeżeli masz ochotę to dołącz do nas
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zaszkodzi miałam w 5tc (tu się bardzo martwiłam) kolejny raz miałam nie pamiętam jakoś w 3 trymestrze... na usg maluch cały czas zdrowy ![]() choć słyszałam, żeby zgłosić po narodzinach że się miało opryszczkę ponoć poszerzony pakiet badań słuchu mieć wtedy można dla dzieciaczka
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym jedz dużo owoców bogatych w witC |
|
|
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny moze mi sie uda wyslac Tz albo sama pojde po jeden z tych specyfikow - mnie sie tez zaczyna robic mialam ostatnio zwykla kostke a teraz widze ze zaczyna swedziec i szczypac....
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam jechac dzis po wynik histo. zadzwoniłam, pani chwile szukała, znalazła i zapytałam czy moge przyjechać, na to powiedziała że wyniki wydają tylko od 8-9 rano
Heh cały dzień tam siedzą i kartki juz znalezionej wydać nie mogą.. No ale cóż jutro rano bede musiała jechać.. ![]() Cytat:
Dobrze jest też co godzine przekroić czosnek i przycisnąć taki soczysty do tego, przypiecze ale bardzo szybko wypala bakterie i zostaje tylko rana do wyleczenia ![]() Oprocz tego polecam bardzo sonol (taki hmm preperat jak blyszczyk z kulką) tez pomaga jest tani kupuje sie go w aptece
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobre są plastry compeed, stosowałam w ciąży. |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór kobietki
Cytat:
![]() Moderna witaj, ja też jestem po 2 #
|
|
#3969 | ||
|
Konto usunięte
|
Cześć, ja po pracy i nic u nie nowego, oprócz coraz bardziej pogłębiającego się dołu. Powoli nie umiem już patrzeć na dzieci. Jak na ironię przychodzą do mnie same małe bystre Dawidki z kochającymi mamusiami albo tatusiami. A mój Dawidek jest w grobie i nigdy mamusia go przytuli. Smutne, ale tak właśnie funkcjonuje mój mózg od rana do wieczora. Chwila spokoju jest na cmentarzu, a potem od początku.
Dzięki temu staję się zgorzkniała i nieznośna dla otoczenia, chwila moment i powiem komuś o jedno słowo za dużo. Wczoraj widziałam dwie babki, zostawiły na chwilę wózek-parasolkę z chłopcem, chłopiec siedział i się wygłupiał i wózek się wywalił :O Bo oczywiście obładowały go siatami jak nienormalne. Jak go podniosły, a ja się upewniłam, że chłopcu nic się nie stało, to od razu uciekłam stamtąd, bo bym im chyba coś powiedziała. No i brązowe plamienie obecne, doprowadza mnie do szału. Nie cierpię czegoś, czego nie umiem sobie wyjaśnić [choć Wy tutaj wyjaśniacie mi bardzo przekonująco]. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34804396]
Mam pytanie. Jak uważasz, czy te choroby, o których piszesz (zarówno te z krwią, jak i autoimmunologiczne) mogą mieć jakiś związek ze stratą późnej ciąży? Oczywiście piszę o swoim przypadku. Miałam badane tylko ten zespół antyfosfo i wyszło OK. [/QUOTE] hmm jak się swego czasu zaczytywałam o tych przeciwciałach, to spotkałam się tylko z informacjami o poronieniach... ze stratą późniejszej ciąży chyba nie sa już wiązane, przynajmniej ja takiej info nigdzie nie spotkałam, choć fakt nie szukałam specjalnie informacji na ten temat...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-19 o 20:21 |
|
|
|
#3971 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Moderna witaj... Perse mi się ostatecznie nie udało dowiedzieć o konkretnej przyczynie, są tylko przypuszczenia. Ciekawe czy u Ciebie coś badania wykażą. Ja dzisiaj padam z nóg, od rana byłam w pracy, bo mieliśmy egzamin na technika informatyka, a ja jako przewodnicząca za wszystko odpowiadam. Masakra, nawet do łazienki nie mogłam wyjść i padałam z głodu :/ idę zaraz się wykąpać i chyba spać
|
#3973 |
|
Konto usunięte
|
Maga a jakie są u Ciebie te przypuszczenia? Bo dziecko, z tego pamiętam, było zdrowe, tak?
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
ale upał jutro idę robić tatuaż, wypisałam urlop i idę się dziarać!! juppi |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34806199]Maga a jakie są u Ciebie te przypuszczenia? Bo dziecko, z tego pamiętam, było zdrowe, tak?[/QUOTE]
Tak, mała była zdrowa. Jedyne co, to ta tarczyca no i białko C i S wyszło mi na pograniczu. Ale lekarze sami powiedzieli, że nikt mi nie powie tego wprost ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Nita mam nadzieję, że nie będzie bolało
|
#3976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz-et w pracy.... a w dodatku to córka Tatusia- Mama prosi od niedzieli "Kasiu wyłaź bo macierzyński nam ucieka" a Tata głaszcze po brzuchu i mówi: "Kasiu- po oknach" Jutro chyba będą już montować pararpety i koniec ![]() Fotelik mam, dotarł do sklepu, ten, który nam był potrzebny do kompletu. Wszystko już mamy.....! Co prawda kącik dla Kasi nie urządzony ale Tz-et wie gdzie co jest i co trzeba zorganiozwać jak będziemy miały wracać... Cytat:
![]() Kasia czeka na lato- pewnie Wiktor też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to już z nią musisz pertraktować bo widzisz, że matki nie słucha
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-06-19 o 21:19 |
|||||
|
|
|
#3977 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co to to białko i czemu nie powiedzą Ci tego wprost? Może to jakiś trop? |
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku ale emocje
toż to już będziecie rodzić !!!!!! cieszę się waszym szczęściem. |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekarz, ktory mnie prowadzi jest bardzo dobrym specjalista, mysle, ze mu ufam.. choc ja chcialabym wszystko od razu, miec tysiac badan, a przeciez to nie jest mozliwe ![]() poprzednia ciaze poronilam w 6-7 tygodniu, ale podobno byla to ciaza pusta.. na poczatku tez szybko chcialam sie starac, ale musialam sie zaszczepic przeciw ospie (nie mialam przeciwcial).. a wtedy nie mozna przez 3 miesiace od szczepienia zajsc w ciaze.. i minelo 4-5 miesiecy od szczepienia, a ja juz zdazylam zapomniec o macierzynstiwe.. az do "wpadki" po prawie 1,5 roku od poronienia (takiej chcianej, mysle, ze specjalnie nie uwazalismy ).Jedyne badania, ktore moj lekarz chce jeszcze wykonac to wlasnie ten zespol antyfosfolipidowy i ewentualnie histeroskopia macicy (podejrzenie przegrody). Ale ja jakos nie jestem przekonana do tego badania.. sama juz nie wiem, czy to w moim przypadku ma znaczenie. ![]() zabieg mialam 4 czerwca, czekam teraz na pierwsza miesiaczke i w nastpenym cyklu chcialam sie starac.. (owulacje powinnam miec wtedy cos okolo polowy lipca) i pewnie tez tak wyjdzie.. gdy bede odwlekac to znowu minie rok
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34806616]No ale tarczyca nie powoduje utraty tak późnej ciąży
A co to to białko i czemu nie powiedzą Ci tego wprost? Może to jakiś trop?[/QUOTE] Niby nie, ale od początku mogło być coś nie tak ze względu na tą tarczycę, więc do końca nie wiadomo. A to białko ma związek z krzepnięciem krwi, dlatego biorę acard. Chociaż przeciwciała kardiolipinowe wyszły w normie. Tylko za późno je chyba robiłam
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
a co do opryszczki to w piątek zaczęła mi się "kluć"
w sobotę wyszedł mały pęcherzyk i przetarłam go delikatnie pałeczką do czyszczenia uszu nasączoną w spirytusie- w niedzielę prawie jej już nie było tyle, że we wczesnej ciąży nie ratowałbym się spirytusem nie pisałam Wam co mi gin poradziła na to nieszczęsne kolano- kazała kupić voltaren żel i zieloną końską maść kupiłam tylko voltaren bo nie było końskiej maści ale przed użyciem przeczytałam ulotkę... "nie stosować po 7 miesiącu ciąży, grozi uszkodzeniem płodu i komplikacjami przy porodzie"...???!!! włożyłam do pudełka i schowałam do apteczki, cierpię dalej....
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez miałam w pierwszej ciąży puste jajo płodowe i # 10 tygodniu ciąży- po zaleconych badaniach wyszła toksoplazmoza jak lekarz zalecił to zrób, lepiej poczekać jeden cykl, nastawić się na sierpień a badania zrobić ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Nitka- już bliżej niż dalej, co ja piszę - bardzo blisko.... Cytat:
(raju- maksi miałabym jutro rodzić???------aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:mdle je: )Dziewczyny- boję się.... dzisiaj miałam takie koszmarne sny, łącznie z nieszczęśliwym porodem....mała się dusiła-- nie umieli jej ratować....
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu czekamy tu na ciebie, ciocia chce cię zobaczyć a nie może urlopu przełożyć, chodź do nas
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka mogłaby już Kasia wyjść, bo szkoda Twojego urlopu macierzyńskiego
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
maksi- a widzę już te minę Tz-eta jak mała wyskakuje zaraz po zamontowaniu parapetów
, ale by się szczycił, że jest takim autorytetem dla Kasi , całe życie by jej to opowiadał![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Kasiu- no widzisz, wszyscy na Ciebie czekają ![]() Ale sie dzisiaj uśmiałam... Tz-et w pracy więc pojechałam z Tatą do Teściowej bo Tz-et prosił aby Tata zerknął jak te okna montują. Teściowa nie spodziewała się, że ja też przyjedę i powitała mnie słowami "O, chodzisz jeszcze, jeszcze nic?". A ja jej na to "Chodzę, chodzę" a że przywiozłam lody to biegłam z tym do kuchni mijając robotników, którzy byli przed domem więc dalej do siebie mówiłam wiedząc, że oni słyszą "Nie wiem czy jeszcze godzine czy dwa dni ale chodzę". A szef robotników zaczął się śmiać i mówi, że oni są szykowni, chetnie poród odbiorą jak będzie trzeba
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka = coś mi się zdaje że z tych nerwów to Cie jeszcze dzisiaj weźmie
masz zapisany nymer do pani B ? no i wiesz wdech wydech , współpraca z położną , i Kasia jest na świecie opieka w szpitalu jest dobra , jeszcze jak masz panią B to bez obaw !! wiem co mówię
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do sierpnia tez moglabym poczekac, dwa cykle - tak mowil tez lekarz, ze bedzie optymalnie. Co do badania macicy, to on na razie wspomnial, ze bylaby taka mozliwosc, ale nie mowil, czy to konieczne - pewnie wspomni na nastepnej wizycie (aaaa pogmatwalam.. zespol antyfosfolipidowy chce, to wazny punkt dla mnie, a histeroskopie nie wiem czy jest w tym momencie takim waznym badaniem, by odwlekac ciaze o kilka miesiecy). ![]() zmeczona jestem po pracy, to dlatego tak mieszam
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-06-19 o 21:49 |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana upominaj się ile się da! Chodzisz na NFZ? Bo jak prywatnie, to sama możesz iść sobie zrobić. A toxo warto zrobić na pewno
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
mam
i nawet chłopu w jego komórkę kazałam wpisać![]() Cytat:
masz wizyty na NFZ? ja chodzę prywatnie więc i tak za wszystkie badania płaciłam jak lekarz nie zalecił to zrób sama na własną ręke i zabierz je na wizytę i pamiętaj, że w tokso nie ma znaczenia czy jesteś posiadaczką kota czy nie, głównym źródłem zakażenia są warzywa i owoce (głównie sałata, nać pietruszki, truskawki)
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

czy to nie zaszkodzi dzidzi???? co mozna stosowac w takim przypadku???

nie zaszkodzi

a kiedy chcesz się znow starać? Czy moze juz sie starasz?
)