|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
bylas prywatnie w polskiej przychodni? No o tym nie pomyslalam, moze faktycznie dziewczyna tak sie przejela porazka Naszych ze postanowila sie zaglodzic ![]() Komu kibicujesz teraz? Anglia czy Dania? ![]() Cytat:
Co do kropli mialam Ci napisac co to jest ale zdazylas sama sie kapnąć I ja sie podopinam pod życzonka Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-19 o 21:17 |
||
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
bo soli fizjologicznej i wody morskiej mam w domu pod dostatkiem No nic 4 razy na dobę po 1-2 krople
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że wszystko w porządku w temacie upałów http://fishki.pl/fishka,Niedowiarek,8070.html
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Oliweczko moze zrobie niespodzianke. A tak wogole to by bylo pierwsze takie spotkanie??dzis nie mam weny moz ejutro cos skrobne
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gapa ze mnie, ze zapomniałam miesięcznicowcom życzenia złożyć...
Więc: Ala, Nati, Julcia - sto lat Agadus, a Ty czemu tak zniknęłaś? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i za taką moją ułomnośc trzeba płacić niestety T. już przywykł i uspokaja mnie,ale jak widzi, że jestem nie spokojna to wysyła mnie do lekarza ufamy mojej intuicji oczywiście kibicujemy Danii!! ![]() dziś Emil zaliczył guza - no lezie trzepak mały tam gdzie nie powinien. wlazł gdzies między telewizor i kanapę i stracił równowagę i robnął czołem o kant stolika pod telewizor. wystraszyłam się trochę, ale długo nie płakał, wydaje się być wszystko ok.bedę obserwować, ale guz będzie na 100% Madziulka też miałam ci pisac że to zwykła sól fizjologiczna. oni tu na serio nie dają nic dzieciakom. dlatego też często gęsto będziesz widziała maleństwa z glutami wiszącymi na brodzie, albo puszczającymi bąbelki nosem.( to są akurat przykłądy z zeszłego tygodnia). Bose stópki i kurtka, albo krótki spodenki jesienią i czapka na głowie to norma tutaj. ale musze przyznać że nie widziałam jeszcze poczekalni w przychodni przepełnionych dzieciakami, tak jak to miało miejsce w Polsce. Więc może coś w tym ich systemie jest ![]() a ja dalej kleję winietki, zawieszki karty menu. męczące to trochę. dobrego tyle, że karty drinków obiecał zrobić barman a jak u reszty dziewczyn przygotowania do wesel? |
|
|
|
|
#3517 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Alez jestem padnieta, zerwalam dzisiaj cale dwa wiadra czeresni a to jeszcze nie koniec. Nawet jednego drzewka w polowie nie obrobilam. Ktora przyjezdza?? A w ogole dzin mi sie zaczal genialnie. Wczoraj odebralam samochod od elektryka, wybulilam 80 zeta. pojechalam do biedry. Parkuje, wylaczam, wyciagam kluczych, wychodze z samochodu i co?? Samochod nadal na chodzie. Pracuje bez kluczyka. Wchodze do samochodu, probuje przekrecic nic. Dopiero zgasl za ktoryms razem. No ale pozniej nie bylo problemu. Dzisiaj mialam termin do dentysty, wsiadam do samochodu, jade, parkuje przed marketem, bo mialam kupic cos i wybrac kase z bankomatu i co?? Kluczyk w dloni, samochod na chodzie. Nic nie moge zrobic. Takze zamiast do dentysty pojechalam do elektryka i mowie, ze wentylator dziala ale samochodu nie moge wylaczyc :P Oczywiscie jego wina, bo cos nie tak poprzelaczal. Ale smiac mi sie niesamowicie chcialo. Karolka, Ala, Nati, Julka sto lat maluchy!!! Kupilam dzisiaj bebiko. Zobaczymy jak zarwaguje
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool ja też się uśmiałam z cudów jakie potrafi twoje aŁto
Agni pochwal się fotką winietek i reszty A teraz padam na ryj i idę spać. paaa
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. no to wymienili na płaski przylegający do sufitu. a drugiego dnia jak wrócili to tak mi podłaczyli, że wchodziłam do łazienki(mieliśmy 2- jedna przy naszym pokoju, a druga na drugim końcu mieszkania), zapalałam światło i swiatło zapalało się w kilku miejscach w mieszkaniu, gasiłam w łazience , to gasło wszędzie.![]() no i dobrze ze mi przypomniałas o czeresniach, bo zapomniałam, że mam w lodówce. lody tez miałam, ale szlag je trafił, bo zostawiłam zeby się troszeczkę rozpuściły na zmywarce i właczyłam zmywarke i chyba się nagrzało za bardzo. zostały czeresnie
|
|
|
|
|
#3520 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale fajny pomysł z tymi kulkami! Gdzie je kupiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dominek chodzi sam, jeszcze niepewnie, ale sam. Pędzi do mamy z prędkością światła hihi A budowa idzie, możecie już przyjechać na kawę (woda i prąd są) ![]() Co u Ciebie? Pracujesz dalej? Jesteś na wychowawczym? Jak Tymek? Opowiadaj! ![]() Aaniu jak nadgarstek? Jest lepiej? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kajool ładnie Cię elektryk załatwił ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Agni kiedy dokładnie ślub ? ![]() CZEREŚNIE ![]() Blondynko widziałam zdjęcia z Grecji, świetne |
|||||||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka, Ala, Nati, Julka sto latek kochani
ja gapa Dziec poszedl spac - w takiej pozycji, ze az TZ mnie zawolal, zebym cos z nia zrobil, powyginana jak paragraf, przygniotla jedna raczke i spi. Juz ja polozylam na wznak, ale wiem ze jak wroce znowu cos wymysli. Rozkopuje sie z pod koldry, wiec nawet jej nie przykrywam.
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór.
Marcelina, witaj . Powiem szczerze, że nie wiedziałam o istnieniu imienia Matea, ale bardzo mi się podoba. Brumek, genialny film ![]() Patik, cieszę sę, że wyniki Sary dobre. Agni, ale Emil miał kino. ![]() Już parę razy miałam pisać, że moje dziecko Cię codziennie nawołuje. Zaczęła tak ostatnio mówić na kota rodziców (Alexa) i pomimo tego, że od 4 dni jesteśmy już u siebie to nadal zagląda w różne kąty i woła "Agni! Agni!".Natko, po tyłku powinnaś dostać za taką długą nieobecność. Fajnie, że budowa ruszyła pełną parą i brawa dla chodzącego Domka. Figurę masz nieziemską, a Domek jak zwykle przystojny. Alibany, super sprawa taki basen z piłkami- Ala wygląda na zadowoloną. Kajool, no niezłe jaja z samochodem, ale już teraz wszystko gra i buczy? My dzisiaj wyruszyliśmy na dalsze poszukiwanie sandałów i wreszcie udało się znaleźć odpowiedni rozmiar- są śliczne. - zamówimy przez Internet. Za to Hania wyszła ze sklepu z krową- tż stwierdził, że bez niej nie ruszamy się do domu. Hania patrząc jak na niej skacze sama podskakiwała.![]() Aaaa bym zapomniała Karolcia, Ala, Natalka, Julka- Sto lat dziewczynki. Iustyna, Kuba będzie wiedział jak zawalczyć o swoje. ![]() Aania, nieźle się uśmiałam. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-06-19 o 23:10 |
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
22 września
i juz po czereśniach, nie masz się co slinić. zjadłam wszystkie Cytat:
i tez nie przykrywam bo jemu wiecznie gorąco i pokój po południu ma słoneczko, więc na wieczór jest nagrzany.marzena - no widzisz. mądre dziecko - ciocię woła
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez nagrzany, TZ wlacza wentylator na noc a i tak goraco. Nie chce byc przykryta to nie ide spac - glupek ze mnie. Rano mam dwa prania w planach zrobic - okaze sie.---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- marzena dzis wlasnie bratankowi na roczek zakupilam rowerek smart trike 389 zl 3 w 1 przesylka gratis. Sa i po 500 zl, ale to te nowe modele, a roznia sie tylko kolorem i wzorem, reszta taka sama, wiec jak dla mnie bez sensu przeplacac o TAKI
|
|
#3525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż trochę straszne ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie pracuję. Za 3 dni zaczyna mi się wychowawczy, teraz jeszcze mam zwykły urlop. Do pracy na etat jako taki nie wracam, bo biorę ten wychowawczy i będę miała umowę o dzieło (chyba od sierpnia zacznę, bo jeszcze mi się nie chce A ta budowa to pędzi u Was! Bardzo szybko Wam to idzie, skoro już media macie. Pogratulować organizacji Jakieś zdjęcia z placu walki masz? ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() 2. Jakie superowe zakupy poczyniliście Sam doskonale kapuje, że się trzeba bujać w przód i w tył, trzymając za uszy Chociaż jak ja go bujam na tym cudzie, z turbodoładowanie, to ma jeszcze większą radochę
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
chwalić się czy nie?
pochwalęEmil wczoraj zasnął o 18:00 i nie obudził się do 4:45 nad ranem. o 4:45 T. go budził, bo się wystraszyłam, że coś nie tak . może to przez to uderzenie w głowę teraz mu się poukładało pieknie . martwić się czy nie?![]() e tam na razie bedę się cieszyc że ładnie spał ps. wiem że dla niektórych z was 5 rano to jeszcze noc, ale dla mnie zero pobudki w nocy i nie wstawanie o 4 to wakacje btw. jedziemy w sobotę do Danii. musze jeszcze kupic gigantyczne krzyżówki i nic nie będę robić. zupełnie jak teściowa u mnie ![]() miłego dnia wszystkim.ah aż chce się życ
|
|
|
|
#3527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czemu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() WITAMY. W nocy burzowo i lało równo, jeszcze rano na spacerze z psem padało, ale niedługo już przestało Pies namiękł jak biszkopt![]() Dzisiaj z Julcią teściowa
|
|||||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Agni to się wczoraj wyspałaś
![]() Od razu humor lepszy co? ![]() Radek zasnął około 21.30 i wstał o 4 Dawno tak nie było, też jestem wyspana Marzena dasz linka do dmuchanej krowy?
|
|
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/kulki-pilki-pilecz...406155805.html
na tej aukcji kupowałam. A u nas noc piękna - od 18tej do 6.06 bez pobudki. Ale za to teraz z niewiadomych przyczyn marudzimy Własnie Agadus nie ma już dłuuugo..... Zamówiłam małej kubek lovi ten 360. GŁupek nie zapytałam Was o opinie wcześniej, bo może macie jakieś doświadczenia z tym wynalazkiem?? U Ali nie ma szans by zassała ustnik niekapka, butelkę daje jej do raczek tylko przy mnie bo już nieraz została sam na sam z butelką z soczkiem i co.....butelka była pusta za to zawartośc na dywanie, na Ali.... Może ten kubek będzie ok, by mogła sobie sama z nim chodzić. Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-20 o 07:55 |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany my mamy kubek Lovi 360stopni.
Na początku Radek nie umiał z niego pić Ale już jest ok, ładnie pije, nic się nie rozlewa.Tylko po napełnieniu trzeba potrząsnąć nim, zanim ta nakładka się zassie to troszkę się rozlewa. Tych kulek jest tyle co na zdjęciu? ![]() Dziewczyny Radek jakieś 1,5 tygodnia temu dostał kataru. Pomijając ze dwa razy małe cieknięcia z nosa (chyba na zęby) to jest to nasz pierwszy katar. Najpierw był lejący, później gęstszy (przeźroczysty) a od dwóch dni jest taki seledynowy, klejący. Koleżanka powiedziała, że to mogą być zatoki... |
|
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z katarem nie wiem...ale czy od razu to zatoki My mieliśmy dwa razy katar ale szczerze nie skupiałam się na jego barwie czy "konsystencji"... nasivin, woda morska i przechodziło ale nawet ponad 2 tygodnie trwał.
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żanetka kiedyś wrzucała linka do tych 4 kołowych. hej kochane mało mnie , mało czasu i dużo nerwów (szczegóły w K) dla solenizantów zaległych duże buzi Bruno,Karolina,Nataniel,J ulian, Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-20 o 09:01 |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Bruno, Karolina, Nataniel, Julian
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WItam z kawa w reku i znikam.
|
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Przedewszystkim Sara! sto lat! sto lat!
cudnego obchodzenia dziś roczku i dla solenizantów Bruno Karolcia Nataniel Julek po buziaku! Cytat:
![]() co do kubeczka dziewczyny ostatnio polecały tu i się tydzień temu skusiłam, bierz bierz faktycznie picie jak ze szklanki, mozna sobie samemu z nim chodzic, choć jakoś się u nas troche rozlewa ale nie groznie oczywiście jest wtedy najwieksza radocha mojego kombinatora![]() u nas wczoraj postanowione Jaś dostanie smart trike też na urodzino chrzciny się ciesze, tak apropo rodzenstwa ostatno jeżdził takim i był strasznie zachasany cena cóż, ale te "chinskie" kaczuszki żabki mi się nie podobają, a starczy na prawde na długo, moje 5latki ganiają się jeszcze po podwórku na takim trójkołowcu Youyou bo ty też pytalaś ostatnio czy Lili podpasuje ten smoby, (jeszcze little tikets jest fajny dla dziewczynki) mowie Ci wydaje mi się, że tak Jaś ostatnio miał zajawke ![]() Marzena może zobacz w waszym smyku bo u nas były wczoraj przeceny na smarty, jak pierwszy raz go zobaczylam w smyku to cena mnie zdumiala i rozmieszyła ale wczoraj byly poprzeceniane na 399 więc już jak na all nawet lepiej dlatego my dziś w poszukiwaniu
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Bruno, Karolinka, Nataniel, Julian- wszystkiego dobrego maluchy.
Lili, taki zielony katar jest oznaką końca choroby. Tutaj link do skocznej krówki http://allegro.pl/super-pompowana-kr...416425306.htmlDziubek, no to zapowiada się szaleństwo- dajcie znać jak się sprawdza . Teraz zabiłaś mi ćwieka, bo byłam nastawiona właśnie na rowerek , a to cudo też ciekawe. ![]() Adrji, no ładnie, a ja wczoraj byłam w Smyku i nie przyszło mi do głowy, że tam są też rowerki. A jaki model jest po 399? Bo spojrzałam na ich stronę i ten który mi się podoba jest za 489zł (niby w promocji) http://www.smyk.com/smart-trike-zoo-...y-dla-dzieci-p .
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-06-20 o 09:47 |
|
|
|
#3537 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/smart-trike-reclin...405641619.html my chcemy chyba ten zoo http://allegro.pl/smart-trike-rowere...401922945.html ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Marzena wydaje mi się że rowerki jednak fajniejsze od pojazdu pchacza, takie bardziej przyszlościowe z nauką pierwszego etapu oswajania się jazdy na rowerku, a na pewno lepsze na dłużej "na miasto" na hulajnodze nie zawsze potem dziecku chce się długo jechać na spacer...my też za rok na pewno biegowy, są świetne ![]() i oczywiście najbardziej podoba mi się jednak wersja dla dziewczynek ech a musze wybrac inną :P ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
zoo były wlasnie po 399 ale byl tylko własnie kolor niebieski Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-06-20 o 09:53 |
||
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Sarenko wszystkiego co najlepsze! Jesteś już taka "dorosła"
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Marzena |
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
na samym początku witam się
i dziękuję jacieeeee, stronczek, kajool, evee, marzena, dziękuję w imieniu Natalki za zyczenia jeżeli kogoś minełam, przepraszam dziewczyny to milo,że pytacie, u mnie średnio, juz ze 3 tygodnie mam katar, i pewnie to jest alergiczny bo w zaszłym roku o tej porze tez miałam katar, głowa boli, nos zatkany, Nati tez ma katar, pewnie też alergiczny, muszę się do lekarza wybrać, choć z Nati byłam z tydzień temu, ostatnio nie, mogę się dogadac z tż, wszystko sama robię, wszystko na mojej głowie, mam dosyc, jestem przemęczona, budzę się rano i juz nie mogę się doczekac wieczoru az się położe, wieczorem po całym dniu jestem padnieta, jedna się trzeba zając a i druga tez sie domaga uwagi, wychodzimy na spacery, a teraz te upały tez daja we znaki, choc jak wychodzimy to do południa i popołudniu, wczoraj spałam juz o 21, to do mnie nie podobne bo średnio szłam spać pi 22, podczytuje Was, ale nie mam siły odpisywac, trzeba troche pomysleć żeby pierdoły nie pisać, a mi się pod koniec dnia nawet myslec nie chce, przepraszam że tak a nie inaczej sie zachowuje ale mam bnadzieje,że choc troszkę zrozumiecie, mam nadZieje,ze niedługo się wszystko się ułoży, będę miała wiecej siły i zacznę pisac, pozdrawiam i buziaczki |
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Adrji, a który kolor Ci się najbardziej podoba, papuga? Myślisz, że Jasiowi by się różowy nie podobał?
My z tż zgodnie wybraliśmy żabkę(tego delfina dałam,żeby było wiadomo o jaki model chodzi ), wczoraj się do niego przymierzaliśmy i jak dla mnie kolor jest ok, a też się bałam, że może być za jaskrawy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

.
bylas prywatnie w polskiej przychodni? 

. A Emil patrzył i oglądał wszystko z takim mega zaciekawieniem, że szkoda że nie miałam jak go nagrać

. no to wymienili na płaski przylegający do sufitu. a drugiego dnia jak wrócili to tak mi podłaczyli, że wchodziłam do łazienki(mieliśmy 2- jedna przy naszym pokoju, a druga na drugim końcu mieszkania), zapalałam światło i swiatło zapalało się w kilku miejscach w mieszkaniu, gasiłam w łazience , to gasło wszędzie.

Fajnie, że budowa ruszyła pełną parą i brawa dla chodzącego Domka.
Figurę masz nieziemską, a Domek jak zwykle przystojny. 

cudnego obchodzenia dziś roczku