|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ja też jedynaczka i nigdy rodzeństwa nie chciałam
Samolub taki ze mnie ![]() Ja jestem właśnie z tych nielicznych, które chciałyby następne dziecko po conajmniej 14-15 latach ![]() Btw. Oliweczko gratuluje chłopaka! ![]()
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Wiktoria strajkuje jedzeniowo, Mleko to samo zlo, a i dzis ledwo maly jogurt jej dalam. Obiadki tylko jakos je i nic wiecej. Nawet pic nie chce, zaglodzi mi sie dzieciak...
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w sprawie pracy w spożywczaku ;/ Praca o 6-22 :/ nigdy nic nie znajde
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczko ogromne gratulacje
Marcelina witaj! Natka dużo się u Was dzieje. Ślicznie wyglądacie. brumek filmik rewelacja Cudowni jesteście!dziewczyny o jakich Wy upałach piszecie! U mnie tylko 18stopni, do tego wiatr, pochmurno. Także długie portki i koszuline muszę dzisiaj odziać. A wczoraj na bosaczka biegałyśmy po trawce. Przyszły mi wczoraj kulki do tej plastikowej piaskownicy. rewelacja. Ala wchodizła, wychodizła, rzucała sie w nich. Niby tylko 100szt. ale w sam raz na taka wielkość tego "baseniku". |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie kulki? Zrób Ali fotkę
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przez to, że małż ma bardzo nienormowany czas pracy, nie ma go często całymi tyogdniami w domu, to niemozliwościa jest, bym pracowała na zmiany, lub do późnych godz. . Ograniczona ejstem do ofert typowo biurowych w godz. 8-16. A tych jest niewiele. Wróżę sobie jeszcze długiieee "bezrobocie". Póki co jeszcze mnie to tak nie martwi. Ale za parę miesięcy...... Ala w kulkach
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-19 o 11:11 |
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mam np. z kolegami Kornelem i Rolandem oraz znajomą Dianą ![]() poza tym WITAMY!!! ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
JAK MOGŁAS ZAPOMNIEĆ!!!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-19 o 11:19 |
||
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wprawdzie nie moge powiedziec o siostrze jak o przyjaciółce bo na przyjazn trzeba sobie zasłuzyc, a siostre zwyczajnie sie kocha od poczatku. to jest nie do wyjasnienia - wrzeszczy sie na nia, bije za młodu, ale wszystko wybacza i zyczy jak najlepiej, pomaga, doradza, robi sie wszystko by nieba uchylic... to dziwna relacja, inna wg mnie nawet niz przyjazn, głebsza, taka pierwotna... mimo iz z moja siostra nie jestesmy jakos mega blisko to ta wiez jest dczuwalna jak sie tylko spotkamy. to ponadczasowe i ponad terytorialne (znaczy sie - niewazne jak daleko jestesmy od siebie i jak duzo spedzamy czasu - to nadal jest wiez)
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
alibany u mnie też dzisiaj 'zimno', tylko 18 stopni. Do tego pochmurno. Na krótki rękaw za zimno bo wieje.
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
'nieopodal'
. Mam 100 km do bydgoszczy i 100 km do poznania ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- muszę Wam napisać jak wygląda dzielenie się wg Kuby . Dostali z Zuza po ciastku, kuba zjadł swoje, poszedł do Zuz, oderwał od niej kawałek, wrócił zadowolony i mówi: 'mamusiu dzielimy się'! szatany
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie masz się czego bać czapeczka , krem i w cieniu |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumku świetne są Twoje filmiki - poproszę częściej My dzisiaj idziemy na 16 na tą długo wyczekiwaną wizytę u lekarza ... Szczerze mówiąc jest już lepiej, mały już prawie nie ma kataru, a kaszle też rzadziej.
|
|
#3499 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
SKąd takie straszne wyniki? Bo przemęczenie to nie jest wystarczający powód ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Tak, tak, tak! Bardzo mocno ściskam za wizytę!
|
|
#3500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, to wreszcie jesteś!!!! ![]() Dominik chodzi juz całkiem sam, tak? bez trzymanki? Ale on jest prędki chłopak A maminsynki są super (do pewnego momentu rzecz jasna ). U nas to samo ![]() A jak budowa? Cytat:
![]() Ala widzę, że zasmakowała w kulkach Te baseny z piłeczkami też mnie kuszą .Pewnie na przyszły rok mu takie coś sprawię ![]() Stara jestem i pamięć już nie ta Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Strasznie długo się za Wami ciągnie ten kaszel...
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko my wychodzimy na dwór jak się ogarnę po śniadaniu i trochę chatę posprzątam czyli ok 10. Od 12 do 14 Lila śpi na tarasie w cieniu, potem biorę ją do domu a my z Filipem od 12 w domu i potem wychodzimy dopiero po 16 już do wieczora.
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale gorąco....
![]() Cytat:
biedaczek a z nocnikiem nie mam pojęcia, jeszcze to przed nami witaj!!!! Jak budowa? Patik za lekarza!Cytat:
W samo południe nie wychodzimy, ale ogólnei raczej jest na zewnątrz, tyle że mam wokół domu sporo cienia, więc siedzimy na huśtawce albo na kocu. Kupiłam przez Was krzesełko do karmienia w Ikea ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że było z ekspozycji, więc z tacką i taką poduszką zapłaciłam 40 zł
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-06-19 o 14:20 |
||
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
nic mi nie zacytowalo
![]() dziekujemy ciociom za gratulacje z okazji zebolka Oliweczko - SUPER WIADOMOSC ale cudnie jest znac tak wczesnie plec)Marinko - co sie dzieje z Twoim zdrowiem...?? ![]() Co do wychodzenia na dwor to ja wychodze w tych najgorszych godzinach np dzisiaj bylam z dziewczynami od 9.30 do 13.30 - ale mykam cieniem do parku (mamy tam akurat fajny plac zabaw), na sloncu w ogole nie siedzimy. |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki z dzisiaj wyszły super
Białko mogło być z przegrzania, ale też mocz mógł być zanieczyszczony bo były pasma śluzu i od tego. I kolejne powody: w niedzielę nie mogła zrobić kupy, i siku tez było mało,mało jadła, wiec coś tam blokowało. W nocy o 2 zmieniłam jej pieluchę i o 7 była nadal sucha, dopiero o pojemnika nasikała rano, mocz długo przebywał w pęcherzu i był dosyć zagęszczony. Uspokoiłam się, jaka to ulga że wszystko ok. Ale tż wraz swoje tezy ma że to z przegrzania głównie, i tak teściowa wie. No, więc winna ja.
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy jest promocja na mleko hipp w rosmanie?
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że jesteście czujni . już widzę jak się znowu przestraszyliście ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- w piątek ja też się na nią czaje
|
|
|
|
|
#3507 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam,
mój Emil zostanie chyba ginekologiem ![]() miałam szybką wizytkę. no i oczywiście moje przeczucia zawsze się sprawdzają- coś jest nie tak, a w zasadzie było. okazało się że mam nadżerkę i pani oczywiście zrobi ma badanie i jak chcę to mi ją usunie. no więc pytam ile czasu to będzie trwało. a ona że 2 minutki. mówię więc spoko. siadłam na samolot. Emil patrzy. pani mi wszystko na monitorze pokazuje, Emil patrzy. . W końcu zrobiła co miała zrobić i zbadała mi piersi i skasowała 220 funtów. . więc mi tu nic dzisiaj o wydatkach nie mówić . A Emil patrzył i oglądał wszystko z takim mega zaciekawieniem, że szkoda że nie miałam jak go nagrać![]() Cytat:
i masz rację trzeba o siebie zadbać. i nie ważne czy z dzieciem czy bez. ja jak wyżej przeczytałąś tez z Emilem WSZĘDZIE chodzę. kochana życze dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() ja mam brata i siostrę i zawsze narzekałąm. zbyt duża róznica wieku: 5i 7 lat. chyba byłam z wpadki ![]() Cytat:
pomyśl sobie, że np. w niektórych takie temperatury są na porządku dziennym, a matki przeciez nie trzymają dzeieci w domu wszytsko oczywiście z rozsądkiem
|
||||
|
|
|
#3508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteśmy po wizycie. Ja ok, mały osłuchany, na kaszel nic nie dostaliśmy, a na katar krople do nosa Normal Saline nasal drops Jak nie będzie lepiej po kroplach to mam przyjść ![]() edit.: ale jaja, to normal saline to sól fizjologiczna dostaliśmy sól fizjologiczną, a nie żadne krople ha ha.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-19 o 19:36 |
||
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
iustyna - przemknelo mi, ze pisalyscie z Monia o autku Mazda Premacy. Ja takowe posiadam, jest super
)Patik - Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-06-19 o 21:11 |
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolka, Ala, Nati, Julka
Nie mam weny
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Samolub taki ze mnie 

JAK MOGŁAS ZAPOMNIEĆ!!!

za wizytę!

i nóżkę w gipsie na 21 dni