|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2
ja kupiłam koszulki z rękawem 3/4 i satynowa kieszonka - bardzo przyjemne i ładnie leżą
|
|
#4712 |
|
Przyczajenie
|
a co sadzicie o sosach z tygodnia wloskiego?
kupilam taki wiekszy za 4,99 (pomidorowy z ricotta) i mniejsy za 5,99 z wolowina. Cena moze nie zbyt niska, ale kompozycje smakowe (jak np. sos pomidorowy z baklazanem, albo wlasnie z ricotta) ciekawe, a jeszcze ciekawszy skład - zero oleju, oliwa z pierwszego tłoczenia nie ma zadnych konserwantow - bajka. Zobaczymy jak w smaku a swoją drogą, widzialyscie w lodowkach gotowe ciasta kruche i dozdzowe - dobre to? |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W smaku wiadomo, to, co się zrobi samemu zawsze jest lepsze (no chyba, że ktoś gotować nie potrafi ), ale podliczając poszczególne składniki wydaje mi się, że ich cena znacznie przewyższy kupno sosu gotowego.
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
wróciły lidlowe batoniki typu mars, twix itd
natomiast u mnie w lodówkach pustki-żadnych lodów gelatelli...
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też lodów nie ma..
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Litr soku pomidorowego z biedronki - 2,20zł (?) Ricotta z Lidla 2,22zł pomidory krajowe z Carrefour 1,50 za pół kilo no i jeszcze 1 cebula - 0,35gr 2 ząbki czosnku -o,10 gr 2 łyżki oliwy - 0,35 gr (?) zioła do smaku - o,50 gr(?) kostka rosołowa 0,20 gr (?) ale tego nie ma co liczyć bo to zawsze jest w domu czyli musimy wydać około 5,92 i wychodzi nam ponad litr sosu, a ten w słoiku za 180g kosztuje 5,99 Już nawet jeżeli sobie wliczysz te pozostałe składniki w cenę i np poszalejesz i kupisz świeżą bazylię to ile Ci wyjdzie cenowo porcja 180g takiego własnoręcznie przyrządzonego sosu ?? Często kupujemy takie gotowce bo wydają się nam tanie a prawda niestety jest taka, że zawsze najtaniej nam wyjdzie jeżeli zrobimy coś sami. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2012-06-20 o 16:57 |
|
|
|
|
#4719 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio te sorbetowe z Gelatelli, o smaku mango - bardzo mi smakują. Faktycznie jak mango, do tego są takie bardziej "miękkie" niż zwykłe wodne. A i u mnie chyba od zeszłego tygodnia pojawiły się ciastka - z morelą, jabłkiem(za 1,89) i rogale francuskie z nadzeniem. |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
My mówimy o lodach na patyku.
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba też wziąć pod uwagę inne aspekty, a mianowicie, czy litr sosu będzie nam potrzebne. Bo może i litr wyjdzie taniej, ale jak ma się pozostała część sosu później zmarnować, to nie wiem, gdzie tu oszczędność. Pewnie mi zaraz napiszesz, że można zamrozić, jasne, ale jednak to już w smaku moim przynajmniej skromnym zdaniem nie jest to samo ![]() A z tym, że najtaniej wychodzi, jak się robi samemu, to po części się nie zgodzę. Czasami robię sama sos do spaghetti i po podliczeniu składników wychodzi mi powyżej 10 zł, a sosu mam dokładnie tyle, ile ze słoiczka
|
|
#4722 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w Lidlu i spróbowałam zachwalane przez was rożki maślankowo cytrynowe -
![]() Kupiłam też w promocji suszone pomidory i podróżego chińczyka
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak czasami nie ma albo chęci, albo czasu na przygotowywanie własnoręcznie sosu ![]() Cytat:
Dla mnie po prostu czasami lepiej jest kupić sos w słoiczku, bo jak mam jeść własnoręcznie przygotowany przez kilka dni, to dzięki Nie bawię się w wyliczenia, czy wyjdzie taniej czy drożej, bo to już by była paranoja ![]() A czasami ma się po prostu ochotę na spróbowanie czegoś, co się zobaczyło na półce w sklepie, bez wyliczania, czy taniej mnie wyniesie, jak zrobię to sama, czy przygotowane przeze mnie będzie lepsze w smaku itd.
|
|
#4729 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
. Może jak ktoś ma dużo czasu to faktycznie się opłaca, ja tam swój czas też sobie cenię, więc nie. A chemi, z tego co pisze sometime, nie ma tam wiele.Dajcie znać jak te sosy smakują.
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie te sosy też ciekawią i chętnie przeczytam opinie, jak smakują
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Co robicie z tego sera Ricotta? Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam
ale nigdy takiego nie jadłam, tego co kupiłam jeszcze nie otworzyłam także nie wiem nawet jak on wygląda
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Ricotta pasuje bardzo do szpinaku
Albo calzone z ricottą, pieczarkami, kukurydzą i papryką. Albo po prostu jakiś makaron. |
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) co jem, ale także nie siedzę nad menu w restauracji i nie przeliczam ile to a to by kosztowało gdybym to sama przygotowała (choć przyznam, że za np spaghetti carbonarę w lokalu nie zapłaciłabym 50 zł bo sama zrobię lepszą i tańszą i w lokalu wybieram dania, których wykonanie jest długotrwałe lub trudne ze względu na składniki). Choć ze słoikowych dań-gotowców korzystam rzeczywiście sporadycznie..Czy pomidory suszone są teraz we wszystkich lidlach w promocji? |
||
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupuję sosy słoiczkowe i o dziwo mój budżet na tym nie ucierpiał tak, że nie mogę sobie pozwolić na wyjście do restauracji, ba, wychodzimy nawet bardzo często ![]() A już nie przesadzajmy, jak raz czy dwa na miesiąc zje się cosik ze słoika, to chyba od razu się nam nic nie stanie
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
W przyszłą sobote i niedziele będą znowu lody z migdałami galatelli po 1,11 zł
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z batoników wróciły tylko pseudo Twixy i Snickersy, pozostałe smaki tylko w dużych paczkach.
Czekam, i się chyba nie doczekam powrotu moich ulubionych lodów cookies&cream
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

W smaku wiadomo, to, co się zrobi samemu zawsze jest lepsze (no chyba, że ktoś gotować nie potrafi
), ale podliczając poszczególne składniki wydaje mi się, że ich cena znacznie przewyższy kupno sosu gotowego.

nie wiem ale nie było też truskawkowych ani czekoladowych , ani rożków maślankowo-cytrynowych...