|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
dziewczyny czy maska lniana podana wlosom na powiedzmy kilka godzin nawilzy je dobrze? Bo teraz przez te straszne slonce wlosy mi sie takie strasznie suche zrobily, nie chca sie ukladac :/ i skret sie pogorszyl.... Chce to jakos szybko naprawic i co w ogole dawac wlosom w takie upaly? Na pewno duzo humektantów i emolientow tak? Dodam ze moje wlosy sa nisko porowate. Jak wy dbacie o włoski w takie dni?:P
|
|
|
|
#64622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jeśli wraca do normy, to wcześniej trochę wysuszyła, więc nie ma działania nawilżającego
|
|
|
|
|
#64623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób może bogatszą, np TAKĄ Nie mam recepty na takie dni :/ Biingacz wspomożony glutkiem i olejem lnianym. ew. miód ale to maławo :/ po szampon często sięgam, taka potrzeba jakas |
|
|
|
|
#64624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje! ![]() U mnie ostatnio na glowie przyklap, mimo czestszego mycia skalpu SLSem. Ale ogolnie zawsze po SLSie mialam wiekszy przyklap niz po lagodnych szamponach, nie wiem czemu tak sie dzieje, na logike to powinno chyba byc odwrotnie szampon mam Eva Natura, TEN
|
|
|
#64625 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też się łapię na załowaniu, że efekt rzadko jest powtarzalny, ale bez tego byłoby nudno, nie? Różnorodność jest bardziej pociagająca U siebie po niej nie zauważałam do tej pory spektakularnych efektów - ale w niedzielę sobie o niej przypomniałam i bardzo mnie zaskoczyła: wiedziałam, ze będzie mycie włosów - zależało mi na wyglądzie po południu, a wcześniej musiałam wyjść do sklepu, nie chciałam olejować ani nakładać maski przed myciem z braku czasu, więc tak spontanicznie nałożyłam na sam kucyk Artiste różową z kilkoma kroplami keratyny, nie bawiłam się nawet w mieszanie łyżką, tylko tak na ręce ugniotłam, na to dałam jeszcze Joaśkę Babunię z miodem, pamiętając rady Eloe, że Artiste to raczej tylko w dobrym towarzystwie (zresztą zapach keratyny trzeba było zabić...). Po dwóch godzinach udaję się do łazienki z różnymi już myjadłami przygotowanymi w kubeczkach, żółtka miałam naszykowane, płukankę kawową - zdejmuję gumkę z tego naodżywkowanego kucyka, a tam niespodzianka: całkiem ładne włosy Uznałam, że na tyle ładne, że jednak nie będzie mycia ![]() (efekt na zdjęciu) Jak dają czadu? ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cassia u mnie czeka na półce, jeszcze nie spróbowałam, jak to się mogło stać ![]() Cytat:
Odkąd zaprzestałam czesania na mokro, znacznie u mnie lepiej z wypadaniem, nie twierdzę rzecz jasna że to leczy wypadanie, ale po co dręczyć umęczone myciem cebulki. Cytat:
Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-06-20 o 00:26 |
|||||
|
|
|
#64626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lokaski - moje wczorajsze włoski z reanimacji glutem rano - zdjęcia wieczorem ![]() Już lubię cassię z amlą
|
||||||
|
|
|
#64627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po wczorajszym egzaminie z podatków wydaje mi się, że chyba jednak nie
|
|
|
|
|
#64628 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!!
Cytat:
i mam teraz odbite od nasady ale poza tym mam wrazenie, ze wlos mi sie zmienil, bardzo zle znosza proteiny, a kiedys lubily , ale to moze przejsciowe nie wiem.
|
|
#64629 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
cassia nie jest henną o tym pisałam i jak henna łączy sie z keratyną włosa i "łata" ubytki, tak cassia zostaje na zewnątrz włosa.
|
|
|
|
|
#64630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#64631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i bingacza tez nie mam nie umiem nigdzie go znaleźć. Mam glutka, mam miod i mam sok marchewkowy bez konserwantow, swieżo wycisniety, czy taki mix moglby pomoc?I powiedz mi ile powinnam z tym siedziec na glowie ,owinac to folia czy nie? Przed myciem czy po? Mam zamiar uzyc teraz sls. Aha i ile dodac miodu jedna lyzke czy wiecej
|
|
|
|
|
#64632 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was, że nakładacie to wszytko na włosy po kolei. Ja chyba muszę mieć jakąś ściągę w łazience, bo właśnie przy nakładaniu żelu zorientowałam się, że nie użyłam odżywki do spłukiwania
Ale po całonocnym oleju z kisielem lnianym i Jantarem, a potem godzinną maską to może przejdzie
|
|
#64633 |
|
sentimental animal
|
wczoraj zrobiłam test pianki z Rossa i jednak zdecydowane wolę żel
po piance włosy są za mało usztywnione mam nadprogramową kasę i zastanawiam się jaką odżywkę/maskę d/s kupić mam Garniera AiK (1/5 opakowania mi została), Bingo z shea i Alterrę z morelą. wiem, jak na włosomaniaczkę to malutko
|
#64634 |
|
Kazar Lady
|
mam troszkę więcej bingaczy ( fajny jest ze spiruliną i czyms i jeszcze z kolagenem i czyms przeca zaćmienie mam )ale mnie pasuje morelowa alterra ( w promo aktualnie zakupiłam sztuk dwie) i garnier AiK ( wiec też mam niewielki wybór ale za to po kilka sztuk )
|
|
|
|
#64635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Cassia może wywołać alergię?
|
|
|
|
#64636 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy któraś z Was wie może co z odzywki Mrs.Potter's może na mnie tak dobrze działać? Po tej odżywce moje włosy są miękkie i mam wrażenie, że są grubsze. Są też dość specyficzne w dotyku: miękkie, ale tak jakby hmmm czymś powleczone.
Skład odżywki to: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolione, Citric Acid, Butylphnelyl Methylpropional, Limonene. Podobnie acz słabiej, działa też na mnie maska Alterry użyta jako b/s oraz odżywki Organic Surge użyte jako b/s.
|
#64637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Absurdalna07 Czas edycji: 2012-06-20 o 13:51 |
|
|
|
|
#64638 |
|
Zakorzenienie
|
Daję jeszcze raz porównanie - zdjęcie z 1.05, a zdjęcie z dzisiaj (CG od dwóch tygodni). Sama nie wiem czy jest lepiej
Chyba wrócę do pianki, bo ile bym żelów nie nałożyła to nie widzę efektów, włosy nie są ani zlepione ani sztywne, nawet odrobinę![]() 1. zdjęcie z przed pielęgnacji - nocą dlatego inny kolor 2. zdjęcie dzisiaj z przodu 3. szopa z tyłu Nie wiem też czy ten Jantar to dobry pomysł, włosy mi od zawsze rosną jak oszalałe. Mam nadzieję, że ta odżywka ma też inne właściwości, bo jak na razie to najwięcej jest opinii o wpływie na porost włosów..
|
|
#64639 |
|
ma zielone pojęcie
|
Brzmi sensownie
Ale miałam już pełno kosmetyków z tym sylikonem i nie widziałam aż takich efektów Może zależy to od jego ilości w danym kosmetyku?
|
#64640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W skrócie opiszę moje wrażenia- nakładała mi ją mama i strasznie na nią narzekała. Konsystencja jest dość 'tępa' i ciężko nakłada się ją na włosy. Cassię trzymałam ok 2 godzin. Spłukiwanie też nie należało do najłatwiejszych, bo z włosów zrobił mi się jeden wielki kołtun Ale po spłukaniu nałożyłam oliwkę i faktycznie odczułam różnicę. Moje włosy są raczej wysokoporowate i po cassi były wygładzone. Zauważyłam też złote refleksy. Specjalnie zrobiłam zdjęcie 'przed i kilka dni 'po'. Dodam tylko że na zdjęciu 'po' włosy niekoniecznie chciały mi się kręcić, ale to nie od cassi, tylko od za małej ilości gluta, który mi się właśnie wtedy skończył
|
|
#64641 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
bo mnie ten silikon zmywalny wodą nie przekonuje - jak myje pottersem włosy i potem je dokładnie płuczę to silikon sie też wypłucze ![]() włąśnie skonmczył mi sie potters z lotosem, musze kupić jakiś kolejny do mycia ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
na początku też bardzo oszczednie go nakładałam, ale jak stwierdziłam że nic sie nie dzieje gdy dam za dużo a za mało powoduje widoczność puchu ( nie wiem czy to wciąż jest po polsku) ciapię bez umiaru. Na lniany daję trochę innego żelu - mrożącego bądź artiste. Gdy to wyschnie sa suchary do odgniecenia jantar wysusza włosy, ma pełno ziółek
|
||
|
|
|
#64642 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#64643 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi Jantar wygładza puch i unosi włosy u nasady. Ja bym się cieszyła z szybkiego porostu. Możliwe (, że po dłuższej pielęgnacji włosy będą się bardziej kręcić, tym samym będą krótsze. Kręconowłosym zazwyczaj ciężko zapuścić, bo średnio widać przyrost. Nie używam żelu, tylko pianek do stylizacji, ale z tego co czytam, to dziewczyny używają wręcz hurtowych ilości żelu, a lnianego to już w ogóle Może spróbuj nałożyć jeszcze więcej.Cytat:
Tak to zostaje tylko silikon, ale Alterra go nie ma... Ale ma aloes
|
||
|
|
|
#64644 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wlosy obciazone i przyklapniete poleca sie umyc SLSem, a u nas dalej jest przyklap ![]() A jakie sa jeszcze? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze kupic sobie jakas odzywke myjaca do OMO i nie moge sie zdecydowac jaka! Isane, Pottersa, cos jeszcze innego? Co brac? dodam ze lubie Hegrona a Glorie nie, jesli to ma jakies znaczenie ![]() Poza tym gdzie mozna kupic te odzywki: Mann & Schroeder* - Dulgon - Odżywka do włosów łamiących się 'Oliwka i proteiny pszeniczne' KWC analiza analiza Mann & Schroeder* - Dulgon - Odżywka do włosów suchych i zniszczonych 'Mango i awokado' KWC analiza analiza Profis - Coco Mask - Maska kokosowa Enliven - Conditioner Natural Fruit Extracts Coconut & Vanilla - Odżywka do włosów z naturalnym ekstraktem z kokosa i wanilii analiza Pytalam na wątku zakupowym, ale nikt nie odpowiedzial Moze Poznanianki gdzies je widzialy?
|
|
|
#64645 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() i jeszcze pytanie na szybko, bo zaraz wychodzę poCZebna mi jakaś psikanka na reanimację rano any ideas?
|
|
#64646 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jantar? rozcieńczony sok aloesowy? |
|
|
|
|
#64647 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Profis nie wiem. Enliven na all za grosze bywały, teraz to nie wiem
|
|
|
|
|
#64648 |
|
sentimental animal
|
woda raczej nie, bo się spuszą jak je zmoczę bez żelu, a z kolei z żelem wolno schną
![]() jantar mam no i go na razie używam rano, ale trzeba mi czegoś mocniejszego, myślałam o jakimś żelu w sprayu. sok aloesowy to chyba tylko w internecie? ja muszę coś na szybko ![]() myślałam o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...spray-gel.html ale składu nie ma ![]() i o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-06-20 o 16:15 |
|
|
|
#64649 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Co sądzicie o takim wynalazku?
http://www.piramidazdrowia.pl/szampon-piwny-250ml-wplywa-na-skrecanie-wlosow-p-430.html Cytat:
A w poście, który zacytowałaś, dałam skład odżywki b/s, której zawsze używałam po myciu włosów szamponem. Cytat:
|
|
#64650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam, że go dużo daję, ale po tygodniu wciąż mam pełno, więc chyba tylko myślałam Za dwa tygodnie wracam też do naturalnego koloru jak się uda (Mam rozjaśniane ze średniego blondu).
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

szampon mam Eva Natura, 

kusi mnie wypróbowanie tej henny, co radzicie??