Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 22:12   #64621
affbe
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

dziewczyny czy maska lniana podana wlosom na powiedzmy kilka godzin nawilzy je dobrze? Bo teraz przez te straszne slonce wlosy mi sie takie strasznie suche zrobily, nie chca sie ukladac :/ i skret sie pogorszyl.... Chce to jakos szybko naprawic i co w ogole dawac wlosom w takie upaly? Na pewno duzo humektantów i emolientow tak? Dodam ze moje wlosy sa nisko porowate. Jak wy dbacie o włoski w takie dni?:P
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:20   #64622
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
cassia nie uzupełnia ubytków bo nie łaczy sie z keratyna włosa, ona pozostaje na zewnątrz i tym samym 'pogrubia włos'

henna sie łaczy z keratyną włosa a działanie wysuszające nie jest chyba stałe, bo po 2 myciach włosy wracaja do normy
Hm, ale wydaje mi się, że dzięki temu pogrubieniu w pewien sposób go wygładza, być może się mylę.
Nawet jeśli wraca do normy, to wcześniej trochę wysuszyła, więc nie ma działania nawilżającego
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:41   #64623
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
dziewczyny czy maska lniana podana wlosom na powiedzmy kilka godzin nawilzy je dobrze? Bo teraz przez te straszne slonce wlosy mi sie takie strasznie suche zrobily, nie chca sie ukladac :/ i skret sie pogorszyl.... Chce to jakos szybko naprawic i co w ogole dawac wlosom w takie upaly? Na pewno duzo humektantów i emolientow tak? Dodam ze moje wlosy sa nisko porowate. Jak wy dbacie o włoski w takie dni?:P
Powinna
Zrób może bogatszą, np TAKĄ
Nie mam recepty na takie dni :/ Biingacz wspomożony glutkiem i olejem lnianym. ew. miód ale to maławo :/
po szampon często sięgam, taka potrzeba jakas

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 00:10   #64624
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
1. Ciekawe skąd ta różnica? że po masce żle się rozczesują, a po odżywce lepiej? może sposób nakladania jakiś inny stosujesz? (pewnie głupio pytam, ale czasem jakiś mało zauważalny szczegół czyni różnicę)
Nakladam mysle tak samo, wydaje mi sie, ze to moze byc kwestia tego, ze gdy pozostawie odzywke/maske na dlugo to do momentu czesania wlosy zdaza troche jej wypic, do tego troche przeschną no i czesze sie gorzej... Moze powinnam sprobowac przed samym czesaniem zmoczyc wlosy na nowo i dolozyc troche odzywki/maski? Tylko pytanie czy ich wtedy nie obciaze

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Włosy dają mi czadu!

Obroniłam się dziś, na 5.0
Gratuluje!

U mnie ostatnio na glowie przyklap, mimo czestszego mycia skalpu SLSem. Ale ogolnie zawsze po SLSie mialam wiekszy przyklap niz po lagodnych szamponach, nie wiem czemu tak sie dzieje, na logike to powinno chyba byc odwrotnie szampon mam Eva Natura, TEN

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 00:14   #64625
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Wolałabym bardziej przewidywalne
Puch :/ Pod spodem ślicznie, na wierzchu bałagan
Ciug bałagan - puch

One nie są jasne tylko tak wychodzą na zdjęciach
Znowu mam zgadywankę Fajnie wiedzieć, jaki się ma kolor włosów czy oczu Oczy też kameleon - od szarego przez różne niebieskie po zielony :P
Przewidywalne to tylko podatki
Też się łapię na załowaniu, że efekt rzadko jest powtarzalny, ale bez tego byłoby nudno, nie? Różnorodność jest bardziej pociagająca

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Dziękuję Zdążyła, dziś testujemy
U siebie po niej nie zauważałam do tej pory spektakularnych efektów - ale w niedzielę sobie o niej przypomniałam i bardzo mnie zaskoczyła: wiedziałam, ze będzie mycie włosów - zależało mi na wyglądzie po południu, a wcześniej musiałam wyjść do sklepu, nie chciałam olejować ani nakładać maski przed myciem z braku czasu, więc tak spontanicznie nałożyłam na sam kucyk Artiste różową z kilkoma kroplami keratyny, nie bawiłam się nawet w mieszanie łyżką, tylko tak na ręce ugniotłam, na to dałam jeszcze Joaśkę Babunię z miodem, pamiętając rady Eloe, że Artiste to raczej tylko w dobrym towarzystwie (zresztą zapach keratyny trzeba było zabić...).
Po dwóch godzinach udaję się do łazienki z różnymi już myjadłami przygotowanymi w kubeczkach, żółtka miałam naszykowane, płukankę kawową - zdejmuję gumkę z tego naodżywkowanego kucyka, a tam niespodzianka: całkiem ładne włosy Uznałam, że na tyle ładne, że jednak nie będzie mycia
(efekt na zdjęciu)

Cytat:
Włosy dają mi czadu!

Jak dają czadu?

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
Moje Drogie, mam takie pytanie, czy któraś z Was Cg używała tej henny?
http://allegro.pl/khadi-cassia-bezba...416026661.html

ja farbuje włosy farbą chemiczną i niedawno zciągałam kolor i teraz latem mam wrażenie przesuszu włosów, nawet nie są w stanie wytrzymać jednego dnia bez puchu... kusi mnie wypróbowanie tej henny, co radzicie??
cassia to nie henna; ale tak jak henna przesuszone włosy może przesuszyć jeszcze bardziej (ale kto ją tam wie, tak naprawdę)

Cytat:
ale jeśli się obawiasz, lepiej użyć Cassii jako odżywki czyli nie zostawiać zakwaszonej na noc. Tak podają artykóły

moje cassia skręciła że hej
A Ciebie zakwaszona cytryną nie podrażniła? Ja nic nie mogę dodawać, nawet henny nie zakwaszam - próbowałam, jednak mnie piecze-swędzi.
Cassia u mnie czeka na półce, jeszcze nie spróbowałam, jak to się mogło stać

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Nakladam mysle tak samo, wydaje mi sie, ze to moze byc kwestia tego, ze gdy pozostawie odzywke/maske na dlugo to do momentu czesania wlosy zdaza troche jej wypic, do tego troche przeschną no i czesze sie gorzej... Moze powinnam sprobowac przed samym czesaniem zmoczyc wlosy na nowo i dolozyc troche odzywki/maski? Tylko pytanie czy ich wtedy nie obciaze
Przesychają z maską? Może w tym problem? Nie foliujesz się, czy mimo folii (worka,czepka) wysychają? Takich z podsuszoną maską bym nie czesała, faktycznie albo polać trochę wodą, albo czegoś dodać - raczej już nie dociąży nic, bo włosy tyle nie wypiją. A naprawdę musisz bardzo czesać? Jakby tak spłukać tylko pod prysznicem? (z włosami w ,,normalnej" pozycji?) Dobrze dobrany strumień powinien ,,uczesać".
Odkąd zaprzestałam czesania na mokro, znacznie u mnie lepiej z wypadaniem, nie twierdzę rzecz jasna że to leczy wypadanie, ale po co dręczyć umęczone myciem cebulki.

Cytat:
U mnie ostatnio na glowie przyklap, mimo czestszego mycia skalpu SLSem. Ale ogolnie zawsze po SLSie mialam wiekszy przyklap niz po lagodnych szamponach, nie wiem czemu tak sie dzieje, na logike to powinno chyba byc odwrotnie szampon mam Eva Natura, TEN
Mam to samo - umyłam 3x pod rząd SLSem, i był przyklap. I szybsze przetłuszczanie. Tłumaczę to sobie tak, że SLS wysusza, i skóra produkuje wiecej sebum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg artiste i babunia na kucyku.jpg (88,0 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-06-20 o 00:26
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:42   #64626
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Też się łapię na załowaniu, że efekt rzadko jest powtarzalny, ale bez tego byłoby nudno, nie? Różnorodność jest bardziej pociagająca
Ół je
Cytat:
zdejmuję gumkę z tego naodżywkowanego kucyka, a tam niespodzianka: całkiem ładne włosy
Zaiste ładniutkie
Cytat:
cassia to nie henna; ale tak jak henna przesuszone włosy może przesuszyć jeszcze bardziej (ale kto ją tam wie, tak naprawdę)
Zioło = może

Cytat:
A Ciebie zakwaszona cytryną nie podrażniła? Ja nic nie mogę dodawać, nawet henny nie zakwaszam - próbowałam, jednak mnie piecze-swędzi.
Cassia u mnie czeka na półce, jeszcze nie spróbowałam, jak to się mogło stać
Maiłam wodą i tylko troszkę soku z limonki. Następną zrobię na aloesie może?

Cytat:
Dobrze dobrany strumień powinien ,,uczesać".
Odkąd zaprzestałam czesania na mokro, znacznie u mnie lepiej z wypadaniem, nie twierdzę rzecz jasna że to leczy wypadanie, ale po co dręczyć umęczone myciem cebulki.
Dobrze gada, polać jej

Cytat:
Mam to samo - umyłam 3x pod rząd SLSem, i był przyklap. I szybsze przetłuszczanie. Tłumaczę to sobie tak, że SLS wysusza, i skóra produkuje wiecej sebum.
Słusznie chociaż nie jedyne wytłumaczenie

Lokaski - moje wczorajsze włoski z reanimacji glutem rano - zdjęcia wieczorem
Już lubię cassię z amlą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0677.jpg (53,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0679.jpg (38,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0680.jpg (76,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0682.jpg (32,9 KB, 25 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:36   #64627
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Moje Drogie, mam takie pytanie, czy któraś z Was Cg używała tej henny?
http://allegro.pl/khadi-cassia-bezba...416026661.html

ja farbuje włosy farbą chemiczną i niedawno zciągałam kolor i teraz latem mam wrażenie przesuszu włosów, nawet nie są w stanie wytrzymać jednego dnia bez puchu... kusi mnie wypróbowanie tej henny, co radzicie??
Ja właśnie dostałam taką hennę, będę próbować niedługo

Cytat:
Włosy dają mi czadu!

Cytat:
Po wczorajszym egzaminie z podatków wydaje mi się, że chyba jednak nie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:52   #64628
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Włosy dają mi czadu!

gratulacje!!

Cytat:
cassia nie uzupełnia ubytków bo nie łaczy sie z keratyna włosa, ona pozostaje na zewnątrz i tym samym 'pogrubia włos'

henna sie łaczy z keratyną włosa a działanie wysuszające nie jest chyba stałe, bo po 2 myciach włosy wracaja do normy
u mnie henna daje efekt pogrubiajacy, usztywnia mi troche wlosy, naturalnie mam takie jak u dziecka i mam teraz odbite od nasady ale poza tym mam wrazenie, ze wlos mi sie zmienil, bardzo zle znosza proteiny, a kiedys lubily, ale to moze przejsciowe nie wiem.
Stary 2012-06-20, 11:04   #64629
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość

u mnie henna daje efekt pogrubiajacy, usztywnia mi troche wlosy, naturalnie mam takie jak u dziecka i mam teraz odbite od nasady
a czy ja gdzies napisałam, że henna tego nie robi?
cassia nie jest henną o tym pisałam i jak henna łączy sie z keratyną włosa i "łata" ubytki, tak cassia zostaje na zewnątrz włosa.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:39   #64630
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
a czy ja gdzies napisałam, że henna tego nie robi?
cassia nie jest henną o tym pisałam i jak henna łączy sie z keratyną włosa i "łata" ubytki, tak cassia zostaje na zewnątrz włosa.
wiem, wiem, to bylo tylko wtracenie, ze henna sie rzeczywiscie sprawdza w tym przypadku. Zanim sprobowalam henny po raz pierwszy czytalam o tym, ze laczy sie z keratyna i okazalo sie, ze racja, bo efekt widac, wlosy sa inne. Cassie probowalam tylko w mieszankach, tez z henna, wiec sama jak dziala nie wiem.
Stary 2012-06-20, 11:54   #64631
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Powinna
Zrób może bogatszą, np TAKĄ
Nie mam recepty na takie dni :/ Biingacz wspomożony glutkiem i olejem lnianym. ew. miód ale to maławo :/
po szampon często sięgam, taka potrzeba jakas
nie mam lnianego i bingacza tez nie mam nie umiem nigdzie go znaleźć. Mam glutka, mam miod i mam sok marchewkowy bez konserwantow, swieżo wycisniety, czy taki mix moglby pomoc?
I powiedz mi ile powinnam z tym siedziec na glowie ,owinac to folia czy nie? Przed myciem czy po? Mam zamiar uzyc teraz sls.

Aha i ile dodac miodu jedna lyzke czy wiecej
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:55   #64632
margitta
Zakorzenienie

Podziwiam was, że nakładacie to wszytko na włosy po kolei. Ja chyba muszę mieć jakąś ściągę w łazience, bo właśnie przy nakładaniu żelu zorientowałam się, że nie użyłam odżywki do spłukiwania Ale po całonocnym oleju z kisielem lnianym i Jantarem, a potem godzinną maską to może przejdzie
Stary 2012-06-20, 12:02   #64633
natalcia250
sentimental animal

wczoraj zrobiłam test pianki z Rossa i jednak zdecydowane wolę żel
po piance włosy są za mało usztywnione

mam nadprogramową kasę i zastanawiam się jaką odżywkę/maskę d/s kupić mam Garniera AiK (1/5 opakowania mi została), Bingo z shea i Alterrę z morelą. wiem, jak na włosomaniaczkę to malutko
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:16   #64634
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
mam nadprogramową kasę i zastanawiam się jaką odżywkę/maskę d/s kupić mam Garniera AiK (1/5 opakowania mi została), Bingo z shea i Alterrę z morelą. wiem, jak na włosomaniaczkę to malutko
mam troszkę więcej bingaczy ( fajny jest ze spiruliną i czyms i jeszcze z kolagenem i czyms przeca zaćmienie mam )ale mnie pasuje morelowa alterra ( w promo aktualnie zakupiłam sztuk dwie) i garnier AiK ( wiec też mam niewielki wybór ale za to po kilka sztuk )

Stary 2012-06-20, 12:18   #64635
Malwina_89
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Cassia może wywołać alergię?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:26   #64636
Chatul
ma zielone pojęcie

Czy któraś z Was wie może co z odzywki Mrs.Potter's może na mnie tak dobrze działać? Po tej odżywce moje włosy są miękkie i mam wrażenie, że są grubsze. Są też dość specyficzne w dotyku: miękkie, ale tak jakby hmmm czymś powleczone.

Skład odżywki to:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolione, Citric Acid, Butylphnelyl Methylpropional, Limonene.

Podobnie acz słabiej, działa też na mnie maska Alterry użyta jako b/s oraz odżywki Organic Surge użyte jako b/s.
Stary 2012-06-20, 13:49   #64637
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wie może co z odzywki Mrs.Potter's może na mnie tak dobrze działać? Po tej odżywce moje włosy są miękkie i mam wrażenie, że są grubsze. Są też dość specyficzne w dotyku: miękkie, ale tak jakby hmmm czymś powleczone.

Skład odżywki to:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolione, Citric Acid, Butylphnelyl Methylpropional, Limonene.

Podobnie acz słabiej, działa też na mnie maska Alterry użyta jako b/s oraz odżywki Organic Surge użyte jako b/s.
Silikon?

Edytowane przez Absurdalna07
Czas edycji: 2012-06-20 o 13:51
Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:07   #64638
margitta
Zakorzenienie

Daję jeszcze raz porównanie - zdjęcie z 1.05, a zdjęcie z dzisiaj (CG od dwóch tygodni). Sama nie wiem czy jest lepiej Chyba wrócę do pianki, bo ile bym żelów nie nałożyła to nie widzę efektów, włosy nie są ani zlepione ani sztywne, nawet odrobinę

1. zdjęcie z przed pielęgnacji - nocą dlatego inny kolor
2. zdjęcie dzisiaj z przodu
3. szopa z tyłu

Nie wiem też czy ten Jantar to dobry pomysł, włosy mi od zawsze rosną jak oszalałe. Mam nadzieję, że ta odżywka ma też inne właściwości, bo jak na razie to najwięcej jest opinii o wpływie na porost włosów..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.05.2012u.jpg (82,0 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.06.2012u2.jpg (52,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.06.2012b.jpg (29,2 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-06-20, 14:22   #64639
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
Silikon?
Brzmi sensownie Ale miałam już pełno kosmetyków z tym sylikonem i nie widziałam aż takich efektów Może zależy to od jego ilości w danym kosmetyku?
Stary 2012-06-20, 14:38   #64640
ania0506
Raczkowanie

Cytat:
oto pytanie, może któraś kręconowłosa używała?? ja mam nadzieję na nawilżenie, bo mam wrażenie że oleje i odzywki na tą chwilę nie pomagają....
Właśnie jakoś kilka dni temu nałożyłam cassię na włosy. Swoją zamówiłam przez allegro, z przesyłką kosztowała mnie 20zł (ale nie była to khadi).
W skrócie opiszę moje wrażenia- nakładała mi ją mama i strasznie na nią narzekała. Konsystencja jest dość 'tępa' i ciężko nakłada się ją na włosy. Cassię trzymałam ok 2 godzin. Spłukiwanie też nie należało do najłatwiejszych, bo z włosów zrobił mi się jeden wielki kołtun Ale po spłukaniu nałożyłam oliwkę i faktycznie odczułam różnicę. Moje włosy są raczej wysokoporowate i po cassi były wygładzone. Zauważyłam też złote refleksy.
Specjalnie zrobiłam zdjęcie 'przed i kilka dni 'po'. Dodam tylko że na zdjęciu 'po' włosy niekoniecznie chciały mi się kręcić, ale to nie od cassi, tylko od za małej ilości gluta, który mi się właśnie wtedy skończył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-17 09.57.19.jpg (222,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-20 09.26.55.jpg (199,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-06-20, 14:59   #64641
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Skład odżywki to:

Chatul a pottersem myjesz czy użyłas jako b/s
bo mnie ten silikon zmywalny wodą nie przekonuje - jak myje pottersem włosy i potem je dokładnie płuczę to silikon sie też wypłucze
włąśnie skonmczył mi sie potters z lotosem, musze kupić jakiś kolejny do mycia

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Daję jeszcze raz porównanie - zdjęcie z 1.05, a zdjęcie z dzisiaj (CG od dwóch tygodni). Sama nie wiem czy jest lepiej Chyba wrócę do pianki, bo ile bym żelów nie nałożyła to nie widzę efektów, włosy nie są ani zlepione ani sztywne, nawet odrobinę

3. szopa z tyłu

Nie wiem też czy ten Jantar to dobry pomysł, włosy mi od zawsze rosną jak oszalałe. Mam nadzieję, że ta odżywka ma też inne właściwości, bo jak na razie to najwięcej jest opinii o wpływie na porost włosów..
spróbuj dać o wiele więcej żelu lnianego - ja na swoje włosy ( mam w avku czy codzienniku) zużywam na DWA RAZY prawie całą porcję ugotowaną ze szklanki wody na początku też bardzo oszczednie go nakładałam, ale jak stwierdziłam że nic sie nie dzieje gdy dam za dużo a za mało powoduje widoczność puchu ( nie wiem czy to wciąż jest po polsku) ciapię bez umiaru. Na lniany daję trochę innego żelu - mrożącego bądź artiste. Gdy to wyschnie sa suchary do odgniecenia

jantar wysusza włosy, ma pełno ziółek

Stary 2012-06-20, 15:07   #64642
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Brzmi sensownie Ale miałam już pełno kosmetyków z tym sylikonem i nie widziałam aż takich efektów Może zależy to od jego ilości w danym kosmetyku?
Nie mam pojęcia Możliwe, że ten kosmetyk w połączeniu z czymś innym tak zadziałał.
Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:19   #64643
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:

3. szopa z tyłu

Dwa tygodnie to za wcześnie na taką ocenę, włosy muszą się przestawić na inną pielęgnację i najczęściej właśnie przez pierwsze tygodnie wyglądają gorzej. Cierpliwości
Mi Jantar wygładza puch i unosi włosy u nasady. Ja bym się cieszyła z szybkiego porostu. Możliwe (, że po dłuższej pielęgnacji włosy będą się bardziej kręcić, tym samym będą krótsze. Kręconowłosym zazwyczaj ciężko zapuścić, bo średnio widać przyrost.
Nie używam żelu, tylko pianek do stylizacji, ale z tego co czytam, to dziewczyny używają wręcz hurtowych ilości żelu, a lnianego to już w ogóle Może spróbuj nałożyć jeszcze więcej.

Cytat:

Skład odżywki to:

Myślałabym, że to może być aloes, ale chyba za mało go tutaj, żeby dawał taki widoczny efekt Tak to zostaje tylko silikon, ale Alterra go nie ma... Ale ma aloes
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:49   #64644
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Przesychają z maską? Może w tym problem? Nie foliujesz się, czy mimo folii (worka,czepka) wysychają? Takich z podsuszoną maską bym nie czesała, faktycznie albo polać trochę wodą, albo czegoś dodać - raczej już nie dociąży nic, bo włosy tyle nie wypiją. A naprawdę musisz bardzo czesać? Jakby tak spłukać tylko pod prysznicem? (z włosami w ,,normalnej" pozycji?) Dobrze dobrany strumień powinien ,,uczesać".
Niewazne, czy dam z folia czy bez - i tak sie gorzej rozczesuja. Raczej musze czesac, bo sa zawsze troche pokoltunione... Ale bede cos jeszcze kombinowac

Cytat:
Dziwna sprawa Wlosy obciazone i przyklapniete poleca sie umyc SLSem, a u nas dalej jest przyklap

Cytat:
Słusznie chociaż nie jedyne wytłumaczenie
A jakie sa jeszcze?

Cytat:
Lokaski - moje wczorajsze włoski z reanimacji glutem rano - zdjęcia wieczorem
Już lubię cassię z amlą
Naaajs

Cytat:
Podziwiam was, że nakładacie to wszytko na włosy po kolei. Ja chyba muszę mieć jakąś ściągę w łazience, bo właśnie przy nakładaniu żelu zorientowałam się, że nie użyłam odżywki do spłukiwania Ale po całonocnym oleju z kisielem lnianym i Jantarem, a potem godzinną maską to może przejdzie
Ja notorycznie zapominam o ostatnim plukaniu zimna woda, zawsze mnie oswieci juz na etapie nakladania odzywki bs

Musze kupic sobie jakas odzywke myjaca do OMO i nie moge sie zdecydowac jaka! Isane, Pottersa, cos jeszcze innego? Co brac? dodam ze lubie Hegrona a Glorie nie, jesli to ma jakies znaczenie

Poza tym gdzie mozna kupic te odzywki:
Mann & Schroeder* - Dulgon - Odżywka do włosów łamiących się 'Oliwka i proteiny pszeniczne' KWC analiza analiza
Mann & Schroeder* - Dulgon - Odżywka do włosów suchych i zniszczonych 'Mango i awokado' KWC analiza analiza
Profis - Coco Mask - Maska kokosowa
Enliven
- Conditioner Natural Fruit Extracts Coconut & Vanilla - Odżywka do włosów z naturalnym ekstraktem z kokosa i wanilii analiza

Pytalam na wątku zakupowym, ale nikt nie odpowiedzial Moze Poznanianki gdzies je widzialy?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 16:00   #64645
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
mam troszkę więcej bingaczy ( fajny jest ze spiruliną i czyms i jeszcze z kolagenem i czyms przeca zaćmienie mam )ale mnie pasuje morelowa alterra ( w promo aktualnie zakupiłam sztuk dwie) i garnier AiK ( wiec też mam niewielki wybór ale za to po kilka sztuk )
dzięki to kupię Bingo z spiruliną

i jeszcze pytanie na szybko, bo zaraz wychodzę poCZebna mi jakaś psikanka na reanimację rano any ideas?
Stary 2012-06-20, 16:06   #64646
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
dzięki to kupię Bingo z spiruliną

i jeszcze pytanie na szybko, bo zaraz wychodzę poCZebna mi jakaś psikanka na reanimację rano any ideas?
woda?
jantar?
rozcieńczony sok aloesowy?

Stary 2012-06-20, 16:07   #64647
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Poza tym gdzie mozna kupic te odzywki:
Mann & Schroeder* - Dulgon - Odżywka do włosów łamiących się 'Oliwka i proteiny pszeniczne' KWC analiza analiza
Mann & Schroeder* - Dulgon - Odżywka do włosów suchych i zniszczonych 'Mango i awokado' KWC analiza analiza
Profis - Coco Mask - Maska kokosowa
Enliven
- Conditioner Natural Fruit Extracts Coconut & Vanilla - Odżywka do włosów z naturalnym ekstraktem z kokosa i wanilii analiza

Pytalam na wątku zakupowym, ale nikt nie odpowiedzial Moze Poznanianki gdzies je widzialy?
Dulgony widziałam kiedyś w Auchan w Komornikach, ale nie wiem czy nadal są. Może będę w weekend to spojrzę i dam znać
Profis nie wiem. Enliven na all za grosze bywały, teraz to nie wiem

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 16:13   #64648
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
woda?
jantar?
rozcieńczony sok aloesowy?
woda raczej nie, bo się spuszą jak je zmoczę bez żelu, a z kolei z żelem wolno schną

jantar mam no i go na razie używam rano, ale trzeba mi czegoś mocniejszego, myślałam o jakimś żelu w sprayu.
sok aloesowy to chyba tylko w internecie? ja muszę coś na szybko

myślałam o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...spray-gel.html ale składu nie ma
i o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-06-20 o 16:15
Stary 2012-06-20, 16:15   #64649
Chatul
ma zielone pojęcie

Co sądzicie o takim wynalazku?
http://www.piramidazdrowia.pl/szampon-piwny-250ml-wplywa-na-skrecanie-wlosow-p-430.html

Cytat:
Chatul a pottersem myjesz czy użyłas jako b/s
bo mnie ten silikon zmywalny wodą nie przekonuje - jak myje pottersem włosy i potem je dokładnie płuczę to silikon sie też wypłucze
włąśnie skonmczył mi sie potters z lotosem, musze kupić jakiś kolejny do mycia
Do mycia włosów wieki temu używałam balsamu Mrs. Potter's. Potem wróciłam do szamponu.
A w poście, który zacytowałaś, dałam skład odżywki b/s, której zawsze używałam po myciu włosów szamponem.

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Myślałabym, że to może być aloes, ale chyba za mało go tutaj, żeby dawał taki widoczny efekt Tak to zostaje tylko silikon, ale Alterra go nie ma... Ale ma aloes
No tak
Stary 2012-06-20, 16:37   #64650
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj dać o wiele więcej żelu lnianego - ja na swoje włosy ( mam w avku czy codzienniku) zużywam na DWA RAZY prawie całą porcję ugotowaną ze szklanki wody na początku też bardzo oszczednie go nakładałam, ale jak stwierdziłam że nic sie nie dzieje gdy dam za dużo a za mało powoduje widoczność puchu ( nie wiem czy to wciąż jest po polsku) ciapię bez umiaru. Na lniany daję trochę innego żelu - mrożącego bądź artiste. Gdy to wyschnie sa suchary do odgniecenia
Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Dwa tygodnie to za wcześnie na taką ocenę, włosy muszą się przestawić na inną pielęgnację i najczęściej właśnie przez pierwsze tygodnie wyglądają gorzej. Cierpliwości
Mi Jantar wygładza puch i unosi włosy u nasady. Ja bym się cieszyła z szybkiego porostu. Możliwe (, że po dłuższej pielęgnacji włosy będą się bardziej kręcić, tym samym będą krótsze. Kręconowłosym zazwyczaj ciężko zapuścić, bo średnio widać przyrost.
Nie używam żelu, tylko pianek do stylizacji, ale z tego co czytam, to dziewczyny używają wręcz hurtowych ilości żelu, a lnianego to już w ogóle Może spróbuj nałożyć jeszcze więcej.
dzięki dziewczyny, następnym razem nawalę tego żelu lnianego Myślałam, że go dużo daję, ale po tygodniu wciąż mam pełno, więc chyba tylko myślałam Za dwa tygodnie wracam też do naturalnego koloru jak się uda (Mam rozjaśniane ze średniego blondu).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości