|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie denerwuj się bo jakby coś się stało to ktoś z tego tel by Was powiadomił SpokojnieNie płacz
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17
A ja dalej mam zrypany humor. Chyba przez tą sytuację z tż. Do tego dochodzi gardło
Piątkową kartkówkę powinnam zaliczyć, bo ten materiał nie jest trudny, ale bardzo się boję egzaminu w następny piątek Jak obleje to mogę zapomnieć o studiowaniu. Niby są jeszcze poprawki, ale we wrześniu, a do września to ja się wykończę. I tak mi zostanie na wrzesień chyba jeden przedmiot... Buuuuu jak ja nienawidzę tej szkoły. Jak mi się uda to wreszcie skończyć to wpadnę w euforię.
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2012-06-20 o 10:30 |
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lada chwila pewnie się odezwie![]() W ogóle to mój Tz wczoraj mi powiedział, żebym zaczęła szukać foto i video, tak sam z siebie a to u niego dziwne i mam to zrobić sama bo on się nie zna no to na spotkanie z nimi też mam iśc sama głupio tak... Któraś z Was była sama na takim spotkaniu z foto?aaa no i on już wybrał orkiestrę. Cholernie drogą ale chyba najlepszą w naszej okolicy. Wiem, że jest dobra ale ubolewam nad tym, że nie ma tam kobiety tylko 4 facetów No ale jak coś to nie będę marudzić, niech on tez ma jakiś udział w te przygotowania Od zawsze chciał tę orkiestrę to niech ma. A i jeszcze wczoraj myśleliśmy nad tymi poprawinami, które mają trwać tylko te 4 h. Namówiłam Tż-ta, żeby ich nie było bo się po prostu nie opłaca. Przyznał mi rację. Ale potem rozmawiałam z mamą i znowu mam mętlik w głowie bo jak powiedziałam, że wyjdzie wtedy taniej o jakieś 2 tys. to ona, że przy takiej kasie 2 tys. w tą czy w tą już nie ma dla niej różnicy I gadaj z takimi Stwierdził am, że będę cisnąć właścicielkę, żeby przedłużyła nam poprawiny do 20 a nie 18 czy 19. Wtedy wydaje mi się, że powinno być ok. Ale jeśli się nie zgodzi.... To nie wiem
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo i najzabawniejsze że to ja zagadałam i moj tż się teraz śmieje że to ja go "wyrwałam"
Zresztą wszystko robimy na wspak :P datę ślubu, salę, kamerzystę barmanów i fotografów też już mamy a oficjalnych zaręczyn jeszcze nie było. Dla mnie to był dzień kiedy Tż powiedział żebyśmy zadzwonili na sale i pojechali obejrzeć a z pierścionkiem nie chce rezykować dlatego oglądaliśmy pare i teraz czekam na oficjalne zaręczyny żeby powiedzieć rodzicom. Powiem wam szczzerze że te typy pierścionków które mi się podobały na zdjęciu czy też na wystawie - na palcu bladły i wyglądały ni jako, daltego ciesze się że je po-przymierzałam i Tż widział moje niezadowolenie.Cytat:
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie 2000zł to bardzo duża kwota. Nie ma różnicy jeśli to jest 200zł, ale 2000zł to już bardzo dużo. Nas by tyle wyniosły same poprawiny w lokalu i dlatego z nich rezygnujemy.
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szkoły to na pewno zdasz wszystko w pierwszy terminie Trzymam kciuki za piątkową kartkówkę
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas sama orkiestra bierze 1000zł za drugi dzień.
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2012-06-20 o 10:36 |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ sam sobie je robił, więc tyle co silnik i części, które kupował bez marży, po cenie hurtowej, a i tak sporo go to wyszło. Nasz też ma 21 lat chyba. Niestety, ale raczej nie stać nas na 2 auta Chociaż ja i tak pewnie będę musiała sobie coś kupić jeśli dostanę pracę inną.
|
|
|
|
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasza orkiestra bierze 1300zł za drugi dzień, ale my byśmy brali inną, gdybyśmy jednak robili w lokalu, wtedy by wyszło poniżej 1000zł, ale do tego napoje, ciasta, piwo, wódka. Zastanawiam się jak ja wysiedzę do 17 tutaj. Szlag mnie trafia. Tak to przynajmniej sobie pogadam z Wami o czymś ciekawym, a dziś wcale nie mam weny. Wszystkie ciekawe strony już przejrzałam.
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2012-06-20 o 10:39 |
||
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam sama i zero stresówki. Z kamerzystą gadałam jak z kolegą bo może z 2-3 lata jest starszy. Dzisiaj mam spotkanie z barmanem i myślałam że z tż pójdziemy ale on wyjechał. Z barmanem umówiłam się w kawiarni bo oni mają biuro czynne tylko do 18 a ja pracuje do 19, był na tyle uprzejmy że powiedział że sam przyjedzie 40km i obgadamy wszystko. My mamy poprawiny 6h i następna godzina 200zł więc podpytaj się czy np za następną godzine możecie zapłacic np 100zł Ja też nie chciałam poprawin, ale tż sobie tego nie wyobraża. Nas poprawiny też kosztują 2tys tyle że musimy liczyć noclegi czyli plus 6tys. Moja mama i tata też uważają że muszą być poprawiny, więc ja jestem przegłosowana |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do fotografa i kamerzysty szliśmy zawsze razem. Fotografa wybieraliśmy wspólnie, patrząc bardzo krytycznie na wszystkie oferty bo zależy nam na zdjęciach. Do kamerzysty poszliśmy tak sobie na luzie bo nam nie zależy, ale wszędzie byliśmy razem. Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-20 o 10:39 |
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwonić zadzwonię ale na spotkanie ma śc ze mną![]() Co do poprawin to moi rodzice wychodza z założenia, że poprawiny muszą być- no bo jak to tak bez poprawin? (tak powiedziała moja mama). Wolą zapłacić więcej i się o nic nie martwić. To ja tu myslę o jak największych oszczędnościach a oni wszystko komplikują. No ale jak chcą za to płacić to ok Ja bym mogła obyć się bez poprawin choć trochę pewnie bym żałowała.
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zgubiłam kolczyki od TŻ, to płakałam cały dzień.
TŻ się ze mnie śmiał i próbował uspokoić, ale się nei dało. Po 2 latach przy remoncie je znalazłam. Wolę nie myśleć co by było jakbym zawieruszyła zaręczynowy.
|
|
|
|
#2894 |
|
potworkowa
|
pierścionek się znalazł
![]() nie opowiadałam o oświadczynach, bo w sumie wszystko na wariackich papierach było, pierścionek dostałam przy zamawianiu obrączek ![]() dzisiaj mamy z Oliwką studniówkę |
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, ale no mój brat chyba woli wydać ten 1tys. zł w to auto, niż wydać powiedzmy 6-7tys. i kupić "nowe". Ale to jeszcze nie przesądzone. Trzeba się porozglądać. Oczywiście powiedział, że mam mu szukać silnik ![]() Cytat:
I dzięki temu mamy dekorację sali gratis, która normalnie kosztuje 1200zł.
|
|
|
#2897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam taki przypadek.Szczerze, to jakby mój TŻ kupił używane auto za 40 tys., to chyba bym go zabiła. Chociaż znam go i wiem, że tego by nie zrobił. Za ok 40 tys. można już jakieś auto z salonu kupić. ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Po co te poprawiny? To tylko większy wydatek." A znowu rodzice tż są za poprawinami. I fakt, jest to większy wydatek i czasem jestem o nie zła, ale w sumie wiem, że żałowałabym jakby ich nie było, bo to już jest taki dzień moim zdaniem dla pary młodej, gdzie mogą się pobawić, wypić nawet i już jest luźniej Poza tym dlaczego sobie nie przedłużyć tego najcudowniejszego weekendu w życiu ?
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
wyjechałam na weekend a później nie miałam przez pracę czasu na wejście na wizaż i 70 stron do przeczytania, no ja nie wiem, kiedy Wy to produkujecie
![]() Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprasowałam... ale pogoda jakaś dziwna jest i mnie głowa boli i jakoś tak.... nie mam weny ani pisać, ani nic robić.... A jeszcze muszę iść do miasta kasę wypłacić i do salonu pewnej pomarańczowej sieci..... Nie chce mi się strasznie nic robić.... Spać bym poszła.... Już jutro wraca Tż.... Dziś w nocy albo jutro moja mama też będzie.... A ja nie mam sił i chęci nawet nic ugotować...
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
My nie robimy poprawin w lokalu ze względów finansowych. Wolimy te pieniądze przeznaczyć na jakiś wyjazd, żeby sobie odpocząć po stresie weselnym
![]() Natomiast wszystko co zostaje z wesela dostaniemy do domu, więc jeśli pogoda pozwoli to zaprosimy gości do ogrodu. Wynajmiemy może jakiś namiot, stoły i zrobimy poprawiny na podwórku u mnie lub Tżta- albo i tu i tu bo mieszkamy po przeciwnej stronie ulicy także rzut beretem hehe;d Chociaż boje się, że będzie ciężko nam zrealizować jakąś podróż poślubną, bo za rok bronię mgr, i jeśli uda mi się znaleźć pracę przed weselem to nie dostanę urlopu tak szybko
|
|
|
|
#2904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas będą w domu![]() Cytat:
![]() Za znalezienie pierścionka i 100dni![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż może zły przykład dałam, bo Toyotki to podobno teraz dobre auta No to weźmy Fiata Punto
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie. Leje potwornie, wyglądałabym jak zmokła kura
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do poprawin, to 2 tys., to dla mnie dużo, a zarazem i nie. U mnie w okolicy też poprawiny trwają 4-5 godzin. Szczerze to po weselu u koleżanki i poprawinach, to stwierdziłam, że nie biorę orkiestry na poprawiny. Mało kto tak naprawdę miał siłę się bawić, parkiet w 2 dzień prawie cały czas był pusty, więc to strata kasy, w naszym przypadku 1 tys. U nas będzie na poprawinach wieża i z niej puszczana muzyka. |
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że to takie fajne, że tyle frajdy dla dzieci z tego jest Prędko ucięłam uświadamiając ją ile taka przyjemność kosztuje
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także to też średni przykład Ja prędzej bym właśnie toyoty nie kupiła ![]() A mój wujek ostatnio wyjął ze skarpetki oszczędności i kupił sobie nowego, salonowego VW Polo za 53 800zł I jeździ nim do kościoła i na zakupy 5 minut
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam bardzo przeciwna, ale z drugiej strony to było jego marzenie, zbierał na auto 3 lata... Powiedział mi tak: "Twoim marzeniem jest JEDNA NOC - chodziło mu o ślub - my wydamy na niego jakieś 50 tys bo noclegi nam wychodzą 6tys --- a moim taki samochód" Wiem że wesele nam się troche zwróci, tyle że na wesele dajemy po połowie, a on auto sobie kupił sam. Do tej pory sobie tłumacze że to jego pieniądze, że ciężko pracował na to i że jest bardzo dumny z tego - więc już odpuściłam. Jak mu się zepsuło to byłam taka mega zła ale wyobraziłam sobie jak jemu musi być przykro i go pocieszyłam bo chciał włożyć byle jaki silnik i sprzedać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

telefonu nie odbiera
. Nie denerwuj się bo jakby coś się stało to ktoś z tego tel by Was powiadomił
Nasz najpiękniejszy dzień
Piątkową kartkówkę powinnam zaliczyć, bo ten materiał nie jest trudny, ale bardzo się boję egzaminu w następny piątek
Lada chwila pewnie się odezwie
no to na spotkanie z nimi też mam iśc sama

zadzwonić zadzwonię ale na spotkanie ma śc ze mną