|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marzena o to fajnie czyli widziałas żabke na zywo
bałam się ze za jaskrawa a w zaszadzie to tylko ten daszek się taki wydaje, widziałam za to a własnie zielonego reclinera i był fajny stonowany, a chcemy własnie chyba też zielony, nie chce już niebieskiego wole bardziej coś uniwersalnego szczególnie w tej cenie, gdyby sie przyszło pózniej nawet jakiejś dziewczynce pożyczyć to zawsze bardziej no i gdyby nam się udało może trafić z córusią bo mam nadzieje ten zakup dluzej posłuzy![]() co do rózowego to Jaś nie miał by nic przeciwko serio ostatnio stwierdziliśmy w domu że to jego bardziej ulubiony kolor
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Sara sto latek
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Sarenko, wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!!
|
|
|
|
#3544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i wogole naładowania na nowo akumulatorów energii na nadchodzące lato Brumek najpierw ty zapomnialas o filmiku potem ja chyba zapomnialam skomentowac super super super to montujesz, Tymek bedzie mial super pamiątke z dziecinstwa, mi się najbardziej podobał moment na sam koniec jak juz Tymek na 'the end' wypiął sie tyłkiem do kamery fajne![]() Marcelina witaj! Patik mam nadzieje ze z tż'etem szybko sie sprawa wyjasni, a co do przegrzania kurcze nie daj sobie wmówic że to twoja wina my to chyba najdłużej ze wszystkich siedzimy na podworku, ale cień krem kapelusz, Jaś się nauczył stać pod drzwiami wyjściowymi bo najchetniej cały dzień spędziłby na podwórku i skubany potrafi mi stać od rana pod nimi czepiac sie na nie i dosłownie płakac ciągnie za spodnie tak chce wyjść ![]() a pytanie "lubi" któraś strone pampers na fb? bo nie wiem czy polubić zeby wyskakaiwalo mi kolejne ale może w sumie warto nie wiecie czy są tam może czasem jakieś promocje???
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poleciał roczek
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne porównanie zdjęć
SARKA żebyś zawsze była taka uśmiechnięta |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam weny.
Dziecko moje dostała kataru i marudzi jak kilo gwoździ. Mam dwie noce nie przespane wyglądam jak zombie i kleję się jaksuperglue czy jak to tam się pisze...niech te upały znikną Scio w piątek będzie.Mi się udało na pt zamówić mleka, mam nadzieję że będą
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sie Sara zmienila. STO LAT NASZA DZIEWCZYNKO!!!
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Sarenko Sto lat !!!
Boże dziewczyny te 4 dają nam(Lenie) w nocy w kość bez przeciwbólowego nie ma mowy o spaniu... to chyba najgorsza noc odkąd są w domu ... Masakra! Marcelino witaj
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Sara
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() !rośnij zdrowo i żyj kolorowo ! |
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Sarenko sto lat!
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Na razie tylko zloze roczkowe zyczenia, bo sporo ich sie nazbieralo: Igor Adaś Agatka Karolina Sara Wszystkiego Najlepszego dzieciaki!!! ![]() ![]() klaski:
|
|
|
|
#3554 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
wszelki duch ..... Cytat:
ojj chyba się skuszę na kulki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj mój Żbik był u kuzyna na 6 urodzinkach siostra zorganizowała mu imprezę w fikołku super sprawa mały się bawił w baseniki raczkował zanurzony po uszy w piłkach a ja piłam sobie kawkę myślałam, że mały jeszcze nie będzie się tam fajnie bawił a tak było super i radości moc Sarita nasza damo sto lat!! taka duża panienka! ![]() ![]() i buziaczki dla reszty solenizantów!
|
|
#3555 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Sarenko, sto lat z okazji Twoich pierwszych urodzin!!!
A zdjęcie porównawcze bomba! I choć zmieniła się bardzo, od razu widać że to ta sama Sarenka Bruno, Karolina, Nataniel, Julian Cytat:
A jakiś urlop planujesz? Zeby jakaś odmiana był, oderwanie od codzienności? Czy nie ma szans?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. O, też jestem ciekawa... Tak piszecie o tych smartach i zaczęłam się zastanawiać... Wydaje się fajne. Ale to naprawdę warte swojej ceny? W sensie, że dziecko ma większą frajdę niż ze zwykłego rowerka? I czy maluch załóżmy 11-12 miesięczny, który jeszcze sam nie będzie jeździł, lubi być pchany w takim czymś? Natka - jak u Was? Domek nadal go lubi? ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Te czwórki to wszyscy mówią, że potwory ![]() Na spacer się wybieram, ale chyba zaraz lunie
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
U mnie pada od samego rana
Sarenko Wszystkiego kolorowego, słodkiego, owocowego, słonecznego, usmiechniętego, zabawkowego Tobie życzymy wraz z Alą z okazji Pierwszych urodzinek!! Wychodzi na to, że tne kubek to też loteria. Albo dzieć załapie albo nie ![]() Zobaczymy jk nam się przyjmnie. Wzięłam go, bo ze zwykłego dorosłego kubeczka Ala potrafi pić, a skoro to działa na tej samej zasadzie a dodatkowo jest z funkcją niekapka.....ZObaczymy... Gotuje małej krupnik i zapomniałam dorzucić kaszy |
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
artur zdarl sobie na jendym buty bo chcial uzjezdzac jako 3latek a zwykly rowerek to jaki? bo jesli arti to NIE KUOPWAC! szkoda miejsca i kasy, serio...bylam u psychologa z arturem i na tej terapi czy jak im tam wiec - artur kiepsko rysuje. rysunek ma dla wieku 3 lat prawdopodobnie kiepski manualnie poza tym to ze cicho mowi raczej wyklucza niedosłuch, za to mozliwe ze jest zamkniety w sobie bo: cicho mowi i malo mowi, ma przytulanke spowodowane to moze byc pojawieniem sie siostry i wczesnym zlobkiem oraz mala iloscia czasu z rodzicami podczas rehabilitacji artur skladal tangramy, ladnie mu idzie. ma problem z odbiiem lustrzanym - zeby po dwoch stronach tak samo uzlozyc elementy - za kazdym razem od nowa dopasowywal nie patrzac zze juz raz tak robil. to samo tyczy sie np. jak nie patrzy na obrazek zeby zlozyc puzzle zwrocila uwage na to ze rpzeklada z reki do reki, prawdopodobnie jednak bedzie leworeczny chwalila nas za konsekwencje i nieprzekladanie kredek do prawej. popracuje nad motoryka palców w sumie - dobre to wszystko z wykresow moze wynikac ze artur ma wode w uchu, to niebolesne ale wlasnie moze byc od kataru alergicznego najczesciej wtedy albo sie to lekami zasusza albo zaklada takie roleczki grubosci ludzkiego wlosa zeby zrobic przewiew i wysuszyc. i to starcza/ jutro mam dzwonic ws dalszych wizyt mam troche moralniaka ze daje dzieci do zlobka po tej wizycie... |
|
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia a z jakiego powodu byłaś z arturem u psychologa? Jakoś rutynowo, czy dostałas skierowanie? Ps. Kuba też ma przytulanke, boi się sam spać w pokoju. Ale to przed Zuza już chyba było
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
w ramach podejrzenia niedosłuchu. u nas przytulanka jest od jakis 3 lat juz
|
|
|
|
#3560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz roczniaczek jest już po lodach, placu zabaw, teraz zbiera prezenty |
||||
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde zła jestem, zuza wszystko pakuje do buzi i próbuje zjeść. Kuba taki nie był, można go było na trawę puścić i nie zjadał jej. Nie jadł liści, kamieni, piachu i innych rzeczy których zuza nie przepuści ...
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- aaa zapomniałam o głównym przysmaku- papierze pod każda postacią...
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Agata na zwykły rowerek. Nie kupiła by tego smarta bo za drogi. Szału nie ma. Pół godziny pojeździ a potem wysiada. Ale lekko się jedzie i po wertepach daje radę. Jest tylko wstrętnie różowy no ale to prezent. W każdym razie ja bym za to ustrojstwo 400 zł nie dała. Mojej szwagierki podopieczna miała smarta i po 2 urodzinach już nie jeździła tylko hulajnoga albo biegowy. A i różnicy w prowadzeniu też nie widziała.
Sto lat Sarenko! |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie cena tego rowerku też nie do pojęcia. Toż to maluch by był za takie pieniądze
![]() Sarenko nasza piękna! 10000000000 lat niuniu! Jutro obrona. Nie denerwuję się w ogóle. Dzięki za odp. o spacerach w upały. A ja się dalej masakrycznie czuję
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
I Lilianie też idą tyle,że na dole... aż się boje wieczora...
A z lepszych rzeczy to Lena wlazła na wersalkę sama, a Lila opanowała schodzenie z niej ![]() Mój chrzesniak spi- na mam wesoło. Marinko za obronę, i mam nadzieję,że w końcu Ci zdrówko zacznie dopisywać![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Moje: jedna tak, a druga nie
|
#3566 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajny dzień i co tam Sara upolowała na prezentach?![]() Cytat:
ja nie chciałam dopoki nie przymierzyłam się w smyku jednak koła w tym rowerku to od razu widac rózniceCytat:
i kopniaka na szczęscie przesyłamy podobno to najlepiej dziala przed obroną![]() a! własnie nie pochwaliłam się Wam z rana, że kupiliśmy wczoraj ubranko na chrzest, nie chcialam takie typowego bo wszedzie był tylko jeden ten sam lniany garniturek a chcialam zeby może mogł to jeszcze złożyc i mamy klasyczne białe spodenki koszule i męskie espadryle ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
ale ale mam dla was na to teorie która wam się spodoba podobno dzieci które bardzo konsumują wszystko probują biorą wszystko do buzi bardzo rozwijają sobie przez to inteligencje a to jedyny zmysł którym na tym etapie moga tak wszystko zapoznać wiem ze upierdliwe to jak 150 ale może wyjdzie na dobreEdytowane przez adrji Czas edycji: 2012-06-20 o 15:05 |
|||||
|
|
|
#3567 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No i zmokliśmy
Ale tylko trochę. Potem najedliśmy się truskawek, jedno z na popiło je mlekiem, a teraz zasnęło u tego drugiego na rękach ![]() A propos jedzenia, to od tygodnia moje dziecko na obiad je młode ziemniaczki z koperkiem. Tak mu to smakuje, jak nic do tej pory. Nawet truskawki są na dalszym miejsce Żebyście to zobaczyły, aż żebrze o te kartofelki i jest rozczarowany, kiedy się kończą Piękny widok. I ta błogość na twarzy, kiedy sobie takiego kartofelka żuje ![]() Cytat:
![]() A ta psycholog podsumowała to wszystko jakoś? To o rozwoju, nie uchu A z tymi przytulankami to jak w końcu jest? Bo kiedyś czytałam, że tonaturalny i pożądany etap w rozwoju, że dziecko z rodzica przenosi część uczuć na maskotkę czy jakiś kocyk... Że to kroczek do samodzielności wbrew pozorom. A z tym, że Artur mało i cicho mówi, to mnie zaskoczyłaś, bo wyobrażałam go sobie jako wulkan energii także w tej dziedzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony rowerek faktycznie wygląda bajerancko (tylko boję się czy właśnie to nie będzie jego największą wadą) i mnie kusi... Dlatego szukam opinii. Chociaż to też w przypadku dzieci nie jest żadną gwarancją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale się dziewczyny uzupełniają ![]() Cytat:
Swoją drogą chyba nigdy nie widziałam na tym dziecka na ulicy ![]() 2. Oooo, to mój Tymuś też będzie mega inteligentny
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no artur mało mówi, nie jest gadułą. i mówi albo cicho albo wrzeszczy (najczesciej w zabawie albo do kingi). on jest z tych co robia a nie mówia
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Sarenko, wszystkiego najlepszego!!!!
powiedziałabym że gorzej niestety... ![]() dziękuję ![]() Cytat:
będzie dobrze! Sprzedałam huśtawkę po Adasiu. Zarobiłam na niej 30 zł
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Furaka różowego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

12.06.2010

fajne

zębole

klaski:

A jakiś urlop planujesz? Zeby jakaś odmiana był, oderwanie od codzienności? Czy nie ma szans?
za obronę, i mam nadzieję,że w końcu Ci zdrówko zacznie dopisywać
ale ale mam dla was na to teorie która wam się spodoba