|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
i sama nie wiem czy brać coś ze swarkami czy cyrkoniami co będzie do mojej sukni bardziej pasować
|
|
#4862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne zawieszki ja postanowiłam zamówić śmieszne naklejki na allegro np. domestos, albo serce i rozum itp![]() a ja niezależnie od pogody będę miała szal, bo mam sukienkę tylko z ramiączkiem na szyję i trochę nie wypada tak iść do kościoła
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak patrze w avatarku to wydaje mi się, że i srebro i kryształki będą pasować... tylko teraz pytanie które bardziej ? Dziękuję Czy u Was też jest taka beznadziejna pogoda? Leje non stop od dwóch dni, jest szaro i ponuro i nic się nie chce?
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-06-21 o 12:20 |
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
u mnie wręcz przeciwnie... taki skwar, że nie da się wytrzymać
w ogóle dziewczyny zauważyłam dziwną przypadłość u siebie w tym roku, wychodzę na słońce, przejdę pare kroków szybszym tempem, albo jadę w dusznym autobusie i z twarzy spływa mi pot, jakby mi ktoś wiaderko wody wylał na głowę i dekolt nie wiem co może być tego powodem, aż się boję co to będzie w makijażem ślubnym też tak macie? może jakieś sprawdzone sposoby, albo tabletki ?
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja wczoraj, całkiem przypadkiem kupiłam sobie biżuterię ślubną Kessi, a na allegro nic Ci się nie spodobało? Tam jest mnóstwo kompletów swarowskiego i cyrkoni też jest od zarąbania i ciut, ciut. |
|
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witajcie ![]() Zabiegana strasznie jestem.... Jeśli chodzi o fotki z przymiarki to po pierwsze byłam sama na tej przymiarce i nie miałam kogo wykorzystać do robienia fotek...a po drugie to nie było co fotografować....sukienka jest w stanie surowym...narazie to sam gładki materiał....dopiero w lipcu będzie widać coś więcej.... Zawieszki bardzo ładne Ja na wódkę porobiłam białe krawaciki, a na wina będą niebieski mini podwiązki.
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
ja się muszę wziąć za jakieś zawieszki na alko a za tydzień w czwartek mam przymiarkę i tego samego dnia obronę więc będzie podwójny stres
|
|
|
|
#4868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam ostatnio na nic czasu. Rano jak wstane zalatwiam sprawy ślubne, potem praca, wracam do domu i zaraz zmykam do mieszkanka, tyle tam jeszcze tego do zrobienia jest. Po powrocie, siadam jeszcze przygotowuje sie na nastepny dzien do pracy i padam. Ale juz niedługo wakacje. Odpoczne przynajmniej od tych zawirowań w pracy
zaczyna mi sie udzielać stres, i dzisiaj z Tż zrobiliśmy sobie "wolne" od wszystkiego i spędzimy spokojnie miło czas, jak wróci z pracy ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie na studiach zawsze sie mówiło, ze jak praca zdana, promotor dopuścił do obrony to juz sie ją ma w kieszeni Obrona to tylko formalność ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to tylko na plusCytat:
![]() Cytat:
gratuluje zaliczonych egzaminów
|
||||||
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Zamieszczam foteczkę sukienki, którą zakupiłam sobie. Zwyczajna, letnia sukienka, nie ma szału....nie jest mega elegancka , ale najlepiej się w niej czułam....a zmierzyłam ich wiele...
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna sukieneczka ja w niedziele ide do galeri na poszukiwania swojej na poprawiny ![]() tzw mam juz jedna sliczna ale bylam w niej na weselu tydzien temu i pol rodziny tz mnie w niej widzialo, to juz jej zalozyc mi nie wypada na swoje poprawiny
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
ja po swoją na poprawiny pojadę chyba do Warszawy bo w Lublinie nic ciekawego nie widziałam do tej pory
|
|
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
No niestety nie mam, obudziłam się w domu że mogłam zrobić
Następna przymiarka 5.07 Ale za to mogę zrobić foto biżu i butków bo odebrałam i jak chcecie zaproszeń
Edytowane przez mika2617 Czas edycji: 2012-06-22 o 16:13 |
|
|
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() No jasne mika2617 chwal się i to szybko ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Ja dzisiaj byłam w hurtowni kwiatów z mamą naszego drużbanta (będzie robić nam bukiety)...naoglądałyśmy się tego, ale już wiem w jakie kolory uderzymy ![]() Będę miała bukiet z czerwonych i łososiowych róż ...dodatki na stół też kupiłam w tym odcieniu
|
#4874 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jutro jadę już po odbiór mojej sukieneczki i odbiór butów ![]()
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
wloszka8 widzę ze tego samego dnia ślubujemy
...to wcześnie będziesz mieć już swoją sukienkę....ja swoja to w sierpniu odbieram dopiero ![]() liczymy na to że fotki sukienki i butów się jutro ukażą
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładna I do tego ważne żeby czuć się dobrze! )
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy dzisiaj u ksieciulka i protokół spisany
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
Do 2 sierpnia pozostało nam 39 dni.
W tym tygodniu zapraszamy ostatnich gości, wujostwo TŻta oraz moją matkę chrzestną. Muszę też się udać do krawcowej na kolejne pobranie miar. Za tydzień umówimy się na protokół. Przed nami jeszcze zorganizowanie spotkania naszych rodziców. Rodzice TŻta nalegają, a moi niezbyt się do tego palą. Są zdania, że skoro nie dokładają nam się do wesela, to nie ma potrzeby by tak szybko się spotykać, no ale w protokole jest o to zapytanie więc chyba coś szybkiego załatwimy. Sukienka, protokół, garnitur. Ale ten czas leci!
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A spotkanie rodzicow jednak powinno być, choc sama nie byłam skoro do tego
|
||
|
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieliśmy pytania takie jak ona8686. I jeszcze ksiądz mówił, że po ślubie jesteśmy odrębną rodziną i najlepiej żeby nie mieszkać z żadnym z rodziców bo to prowadzi do różnych komplikacji...![]() W ogóle to u nas protokół nie wyglądał jak pytania-odpowiedzi tylko jak rozmowa. Tzn ksiądz mówił, ewentualnie wtrącał czy zrozumieliśmy czy jesteśmy tego świadomi i sobie uzupełnił na końcu tabelkę w protokole ![]() A u Was dziewczyny też był protokół rozbity na dwie części? też mieliście dwa spotkanka z książulkami? zostało do ślubu 1 miesiąc! i 30 dni
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam wstawić te zdjęcia ale już nie miałam siły do tego....
A więc dzisiaj się chwale Jak Wam się podoba? A odnośnie tego protokołu to nas ksiądz nie pytał o zawód rodziców choć w protokole było to pytanie (podejrzałam ) Ale pytał czy rodziny się znają, od kiedy jesteśmy zaręczeni i pytanie które nas rozwaliło : "Czy jesteście przekonani o swoim zdrowiu psychicznym ? " Pytanie jak pytanie ale ksiądz go tak zadał i jeszcze tak spojrzał na nas że aż zaczęliśmy się śmiać.Wogóle to ja protokół ślubny przerabiałam na religii w liceum, bo kśiądz stwierdził ze najwyższy czas takie rzeczy wiedzieć My mieliśmy jedno spotkanie, w niedziele 1 zapowiedz była
Edytowane przez mika2617 Czas edycji: 2012-06-26 o 13:05 |
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow!!!!!!!!!! sliczne butki
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Butki śliczne, fajna bizu-gdzie kupiłas? Edytowane przez martusia15cc Czas edycji: 2012-06-29 o 12:42 |
|
|
|
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Rzadko się udzielam, ale regularnie Was podglądam Im bliżej do ślubu tym więcej spraw do załatwienia My z ostatnio załatwionych to spisaliśmy wczoraj protokół. Ksiądz jest taki fajny, że z ręką na sercu mówię że w życiu takiego jeszcze nie spotkałam. Tylko szkoda, że ślubu nam nie udzieli, bo będzie na urlopie... . U nas nie było w protokole pytania odnośnie rozwodu rodziców, jedynie czy się znają i czy wyrażają zgodę na ślub.I dzisiaj przyszły moje buciki ślubne, są ładniejsze niż myślałam i wygodne ![]() mika2617 czy kolczyki są ciężkie?
Edytowane przez Prisha Czas edycji: 2012-06-26 o 17:56 |
|
|
|
#4886 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi jakie uczesanie do takich kolczyków bo wydają mi się dość długie, ja swoje mam też dosyć okazałe i właśnie zastanawiam się nad tą kwestią![]() Cytat:
![]() u mnie trochę się podziało przez ten weekend, postaram się nie zanudzać.. zaczęło się od piątku.. powędrowaliśmy spisać protokół, pech chciał, że trafiliśmy na księdza niezbyt przez nas lubianego ( przy każdej mojej spowiedzi pyta czy mieszkam z mężczyzną, a jak za każdym razem tłumaczę mu, że nie, to robi mi pogadankę, że to największa przeszkoda w udzieleniu sakramentu ślubu )zagiął mnie już na pytaniu kiedy miałam komunię św. jak powiedziałam, że normalnie jak dzieci w drugioej klasie podstawówki, to kazał mi podać dokładny rok;/ masakra już się tak postresowałam, że nawet nie umiałam tego policzyć... przechodząc do pytań z protokołu kazał wyjść mojemu TŻ zobaczył moją minę i dodał, jakieś komplikacje stwierdzone przez lekarza ginekologa... może to były oczywiste pytania i wyda Wam się zabawne,że nie zrozumiałam, ale to pewnie stresdzień drugi, sobota, odbiór sukienki ślubnej.... normalnie miaa być odbierana 6 sierpnia, ale z powodu likwidacji salonu musiałam jechać już teraz... też byłam zła jak się dowiedziałam, bo wiecie stres, że schudnę/przytyję do sierpnia i sukienka nie będzie dobrze leżała... ale w porządku pojechałam ( na pobraniu miary domówiłam szal z tiulu), w salonie już pustki, tylko sukienki do odbioru, przymiarka ok... pomijając fakt, że moja mam zwróciła uwagę tym dwóm paniom, że mają poprawić koronkę przy biuście bo odstaje.. już były niezadowolone...a najgorsze, że za zwykły kawałek tiulu na ramiona z małą wstążeczką chciały 290 zł... na szczęście mój tata się wykłócił i spuściły na 100 zł, tak było w cenniku, który potem zauważyłam, ale policzyły więcej, bo pewnie chciały zarobić... na szczęście udało się, ale z wielką awanturą... niedziela... przy obiedzie TŻ dowiedział się od swojej rodzinki, głównie mamy i brata, który jest świadkiem (kawaler bez dziewczyny) że nie dostali zaproszenia... zaproszeń już im nie będę dawała, bo pytałam się w jeden dzień osobiście przyszłej teściowej czy chcą zaproszenia wszyscy ( u TŻ mieszkają jego rodzice z bratem na piętrze, a na parterze babcia i starszy brat z żoną i dzieckiem - daliśmy tylko babci zaporszenie) na co teściowa powiedziała, że mam dać spokój bo oni wszycy w jednym domu mieszkają i bez sensu...a na koniec zadzwoniła jeszcze siostra koleżanki i odmówili nam, bo załatwili właśnie pracę za granicą i nie będzie ich na naszym ślubie, msakra pewnie Was zanudziłam na maksa ![]() zdjęć z przymiarki nie mam bo w tych całych nerwach nawet nie miałam głowy... wrucę zdjęćie sukienki jak będzie już po remoncie u mnie w domu bo narazie wisi u babci, żeby się nie zakurzyła... na pocieszenie zdjęcie moich butków ślubnych
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze jedna rzecz, bardzo ważna, błagam o pomoc... wczoraj mieliśmy mieć dzień skupienia w kościele i zadzwoniłam rano,żeby potwierdzić, że będziemy, a pani z kancelarii do mnie, że ktoś się pomylił, źle napisał na ogłoszeniach w internecie i na kartce któr były rozdawane we wszystkich parafiach w mojej miejscwości i że te dni skupienia były w sobotę... dziewczyny co mam robić...? ślub jest 18 sierpnia, nigdzie już nie ma tych dni, najbliżśze to o ironio 19 sierpnia... myślicie, że uda się bez tego?
|
|
#4888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zapraszania rodziców... Mojego TŻ rodzice mieszkają razem z babcią i ją zapraszaliśmy. Do rodziców powiedzieliśmy, że na zaproszeniu jest napisane, że zapraszają rodzice i narzeczeni więc jako współorganizatorzy imprezy to powinni się już i tak czuć zaproszeni. Teściowie powiedzieli, że to oczywiste że ich zapraszać nie musimy i tak zostało. Moich rodziców też nie zapraszałam tak jak młodszej siostry, która jeszcze z nimi mieszka i nawet mi do głowy nie przyszło ze mogą się poczuć tym urażeni... Siostra przyjeżdża do mnie za tydzień aby kupić sukienkę na moje wesele, więc chyba się wybiera :P Nie wiem jak rozumieć zachowanie Twojej przyszłej teściowej, skoro najpierw mówiła, ze zapraszanie każdego z osobna jest bez sensu a teraz ma pretensje, ze nie dostała zaproszenia... Może należy do osób, które nie mogą żyć bez problemów jak ich nie mają to sobie wyszukują. Ale lepiej teraz się nie kłócić o to bo jak jest zawzięta to może nie przyjść i wtedy Wam będzie przykro... |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byliśmy w poniedziałek w jednym sklepie pooglądać garnitury i Tż jeden przymierzył bo więcej ciekawych nie było :/ nie wyglądał w nim dobrze bo garnitur był czarny i średnio błyszczący. Chociaż powiedział, że nawet mógłby być to ja powiedziałam stanowcze NIE!! Spodnie w tym garniturze świeciły się jak lateksowe legginsy we wtorek pojedziemy do salonu z garniturami i mam nadzieję, że coś wybierzemy.
Edytowane przez pedagozka86 Czas edycji: 2012-06-27 o 19:11 |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pedagozka86 -> z proboszczem wcale nie musi być tak źle, jak widać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

TŻ musi dłużej w pracy dziś zostać i tramwajem muszę jechać ( już widzę siebie z tymi wszystkimi tobołami ( buty, welony, bielizna), i z parasolem w dłoni bo od rana leje ( chociaż mam nadzieje, że do 16 przestanie
) 
ja postanowiłam zamówić śmieszne naklejki na allegro np. domestos, albo serce i rozum itp
w ogóle dziewczyny zauważyłam dziwną przypadłość u siebie w tym roku, wychodzę na słońce, przejdę pare kroków szybszym tempem, albo jadę w dusznym autobusie i z twarzy spływa mi pot, jakby mi ktoś wiaderko wody wylał na głowę i dekolt

Ale za to mogę zrobić foto biżu i butków bo odebrałam i jak chcecie zaproszeń
)
zaproszeń już im nie będę dawała, bo pytałam się w jeden dzień osobiście przyszłej teściowej czy chcą zaproszenia wszyscy ( u TŻ mieszkają jego rodzice z bratem na piętrze, a na parterze babcia i starszy brat z żoną i dzieckiem - daliśmy tylko babci zaporszenie) na co teściowa powiedziała, że mam dać spokój bo oni wszycy w jednym domu mieszkają i bez sensu...