Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-17, 19:16   #2251
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ja chciałabym skierować myślenie troszkę na inne tory, bo tak to naprawdę w depreche można popaść... dziewczyny zapraszam na ploty na Jak oznajmić bliskim radosną wiadomość ?- podzielmy się pomysłami

sorr pysiam, ale myślenie o tym jak powiedziałabym światu o ciąży, w którą nie mogę zajść od 12 mcy dopiero by mnie dobiło...
Stary 2007-01-17, 19:23   #2252
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
*misia* czy Ty dzisiaj nie masz urodzin???
mam
Stary 2007-01-17, 19:26   #2253
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Dla chwilowego zapomnienia o problemach polecam grę intelektualną:

http://pavel.piasta.pl/trash/gra.php

Życzę powodzenia!!
ja nie umiem w to grac jestem tempa bo nie kumam tego a moze poprostu nie mam glowy do takiego myslenia -jakos dziesiaj nic mi sie nie chce
Stary 2007-01-17, 19:29   #2254
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
mam
No to sloneczko Wszytkiego naj naj naj Zycze fasolki i spelnienia innych marzen

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 19:29   #2255
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Katarzynko - gratulacje
nareszcie ktoś przerwał złą passę
Ja też dołączam się do gratulacji. Odwiedzaj nas czasami

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Ja w tym miesiącu zarzucam starania muszę... jestem chora, mam wizyty u kardiologa i pulmonologa, muszę zrobic OB i całą morfologię, czeka mnie też EKG serca ech...
Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
płuca już prześwietliłam, nieciekawie. Gdy dojdą jeszcze problemy jakieś z sercem to chyba się załamię...
Agabil, nie załamuj się. Tak jak piszą dziewczyny, nie przestawaj na jednym lekarzu. Konstultuj, konsultuj Niedawno miałam w rodzinie taki przypadek. Pierwsza diagnoza: gronkowiec we krwi. Po dalszych poszukiwaniach lekarz w innym szpitalu zdiagnozował problemy reumatyczne. I wiele wskazuje na to, że to trafna diagnoza, bo leki działają

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
:
A tutaj cos mam,moze niektore z was to widzialy,to taki maly tescic na poprawe humorku http://purescore.com/
Zrobiłam, wyszło mi 80 i poszłam do nieba

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
jakieś 11 lat temu byłam na obozie sportowym gdzie podczas warsztatu alpinistycznego zerwała mi się lina i spadłam z 15 metrów. Obudziłam się w szpitalu z postawioną diagnozą złamania kręgosłupa w 4 miejscach z powyłamywanymi wyrostkami kolczystymi i naruszonym rdzeniem i ze nie będe już nigdy chodzić!!! wiedziałam tylko jedno że nie chcę już zyć, byłam cała sparalizowana , tylko ustami mogłam ruszać, przyjechali moi rodzice nie zapomne nigdy ich miny jaką mieli gdy mnie zobaczyli, nagle zjawił się jakiś lekarz który wyglądał na praktykanta był młodziutki baaardzo przystojny powiedział miom rodzicom że nie pozwoli mnie przewieźć do Warszawy do szpitala tylko prosi ich o szanse operacji (nie byłam wtedy pełnoletnia i bez zgody moim rodziców nie mogłam byc operwowana) co prawda nie będzie to normalna operacja tylko w niedzielę tak po cichu, moja mama się zbulwersowała jak to po cichu a on na to że i tak nie będe chodzić a on asystował we francji przy podobnej operacji i się udało a że jemu zalezy na napisaniu pracy doktorskiej a ja bede świetnym przypadkiem więc moze się uda, rodzice podpisali , zaraz po operacji przewiezli mnie do innego szpitala, przy wyjęciu drenów coś sie urwało i część z nich została u mnie w ciele więc ponownie wzieli mni na sale operacyją żeby wyjąć dreny i załozyć nowe, po 2 tygodniach zaczeło wracać czucie, powoli zaczeła się rehabilitacja po roku następna operacja wyjęcia śrub, jak rehabilitowali mnie w podwarszawskim konstancinie to lekarze mówili moim rodzicom że niemożliwe że miałam złamany kręgosłup bo bym była w gipsie i bym nie chodziła (zresztą z tego co widać na rentgenie to nie nadaje sie do leczenia tylko na wózek) bali mnie się dotknąć bo nie wiedzieli co i jak, mysleli że to jakas prowokacjaw końcu zmuszony sytuacją że przez tych lekarzy zaczoł pogarszać sie mój stan zdrowia,przyjechał lekarz który mnie operował i im wszystko wyjasnił 60 letni profesorzy od kręgosłupów nie potrafili tego zrozumieć jak ja chodzę i że to wbrew medycynie (takich mamy specjalistów w konstancinie a ponoć to najlepsza klinika w Polsce od kręgosłupów) rok temu kiedy to od wypadku mineło 10 lat zadzwonił do mnie ten lekarz i zaprosił mnie na wizytę zbadał i dopiero teraz moze bronić swoja pracę doktorską.

to tak w skrócie bo zeby opisac całą sytuacje to potrzebowałabym kilku godzin.

ps- podczas przyznawania mi odszkodowania przez pzu, wspaniali lekarze którzy tam pracują stwierdzili że to jakaś ściema i jest to niemozliwe że chodze po uszkodzeniu rdzenia i że nie sa to moje zdjęcia rentgenowskie i że powinni mnie oskarzyc za próbę wyłudzenia pieniedzy z Pzu dlatego tez odszkodowania dostałam 1200 zł. Kpina, moglismy ich oskarzyć zresztą nawet nie wiadomo skąd zjawił sie prawnik który oznajmił ze zajmie się tą sprawą i że dostane odszkodowanie około 100 tys złotych, zrezygnowalismy z tego ponieważ najwazniejsze jest to ze jestem zdrowa i nie miałam ochoty po tym co przeszłam udowadniać innym że to było prawdą dla 100 tyś zotych, wiem ze to spore pieniądze i napewno by się przydały ale dla mnie najwazniejsze jest to że chodzę.
Jestem pod wrazeniem, że cało wyszłaś (dosłownie ) z tej sytuacji. A przy okazji masz swój wkład w rozwój polskiej medycyny

Cytat:
no i stało się, własnie przed chwilką mnie zalało
Nie tylko Ciebie. Do mnie też dzisiaj przyszła @ tylko z tą różnicą, że moja była oczekiwana, ale za kilka dni. Przyszła cicho i bez zapowiedzi. A byłam na dzisiaj umówiona z lekarzem. W zaistniałej sytacji wizytę odwołałam i musze tam iść za 3 tygodnie.Eh, całkiem mi się wszystko rozregulowało po tej operacji. Poprzedni cykl 32 dni, ten 25, zawsze było 28-29, do tego plamienia dzień przed @. Nie podoba mi się to

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam, że kolejna mama lipcowo-sierpniowa straciła dzidzię...Frida...
Ręce opadają
Takie wieści sa strasznie dołujące. Tez rozważam odpoczynek od Wizażu, tym bardziej że 3 lutego mam egzamin i muszę się do niego przygotować.

*misiu* wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Przede wszystkim zdrowia i rychłego zafasolkowania. Mam nadzieję, że następne urodziny będziesz świętować już jako Mamusia!

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 19:36   #2256
jukol
Zakorzenienie

Ci lekarze to tez sa ... Moja kuzynka sie zle poczula i poszla do lekarza (ma 33 lata niema dzieci )przychodni i lekarz zrobil jej USG brzucha bo podejrzewal ciaze i co ... powiedzial jej ze jest w 3 miesiacu ale plod jest baaardzo maly i trzeba usunac bidulka nie spala calymi nocami przezywala strasznie i zdecydowala pojsc do lepszego prywatnego lekarza i co sie okazalo ze jest w 4 TYGODNIU i wszytko jest jak powinno byc !!Durny lekarz usunal by zdrowa fasolke.Takim powinno zabronic sie wykonywania zawodu

Olinek

Paulinka
Stary 2007-01-17, 19:51   #2257
adatka
Zakorzenienie

*misia* równiez chce ci zyczyc wszystkiego najlepszego duzo szczescia a przede wszystkim zdrowia i jak najszybciej by pod Twoim serduszkiem biło jeszcze jedno ------- 100 lat !!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 19:51   #2258
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Ci lekarze to tez sa ... Moja kuzynka sie zle poczula i poszla do lekarza (ma 33 lata niema dzieci )przychodni i lekarz zrobil jej USG brzucha bo podejrzewal ciaze i co ... powiedzial jej ze jest w 3 miesiacu ale plod jest baaardzo maly i trzeba usunac bidulka nie spala calymi nocami przezywala strasznie i zdecydowala pojsc do lepszego prywatnego lekarza i co sie okazalo ze jest w 4 TYGODNIU i wszytko jest jak powinno byc !!Durny lekarz usunal by zdrowa fasolke.Takim powinno zabronic sie wykonywania zawodu

wiem ze kiedys bylo inaczej nie bylo takiej techniki jak teraz i wogole..... ale gdyby moja tesciowa nie skorzystala z opini innego lekarza to dzis mojego kochanego mezusia niebyloby na tym swiecie jej prowadzacy lekarz wtedy powiedzial ze cos jest w wodach plodowych i ze dziecko sie otruje i ze zagraza to jej zdrowiu ze ma ta ciaze usunac, a okazalo sie ze ten nie dobry chlopczyk poprostu kupke zrobil i ze wszystko jest w najlepszym porzadku
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 20:12   #2259
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
mam
Misia a ty jestes madziunia co ma dzis urodzinki z nasze tempki 2007!?
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 20:37   #2260
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
mam
Wszystkiego najlepszego...spełnienia marzeń
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 20:37   #2261
jukol
Zakorzenienie

"magdalena" wiesz ja rozumie kiedys mozna bylo sie pomyslic itp ale teraz :/ kuzynka byla jakis tydz temu w tej durnowatej przychodni i w nie malym miesice ...

Olinek

Paulinka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 20:46   #2262
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
"magdalena" wiesz ja rozumie kiedys mozna bylo sie pomyslic itp ale teraz :/ kuzynka byla jakis tydz temu w tej durnowatej przychodni i w nie malym miesice ...

wiem wiem moja najlepsza kolezanka w maju stracila swoja pierwsza fasolke dzis jest w 9 tygodniu i byla zmuszona ze tak powiem isc do innego lekarza bo ten jej byl na urlopie wiec poradzilam jej moja lekarke, poszlysmy razem i okazalo sie ze on nawet niezauwazyl u niej miesniaka!! no a to przy regularnym badaniu kazdy lekarz powinien to zauwazyc, ale z jej fasolka jest wszystko w porzadku i trzymamy mocno kciuki zeby tym razem sie udalo
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 20:53   #2263
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
*misia* czy Ty dzisiaj nie masz urodzin???
Wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin!!! Spełnienia marzeń tych malutkich i tych wielkich !!!
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 21:03   #2264
jukol
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
wiem wiem moja najlepsza kolezanka w maju stracila swoja pierwsza fasolke dzis jest w 9 tygodniu i byla zmuszona ze tak powiem isc do innego lekarza bo ten jej byl na urlopie wiec poradzilam jej moja lekarke, poszlysmy razem i okazalo sie ze on nawet niezauwazyl u niej miesniaka!! no a to przy regularnym badaniu kazdy lekarz powinien to zauwazyc, ale z jej fasolka jest wszystko w porzadku i trzymamy mocno kciuki zeby tym razem sie udalo
uda sie dlatego jestem zdania ze zanim zapadnie jakas diagnoza trzeba pojsc do kilku lekarzy. Kolejny przyklad moja babcia.Lekarz powiedzial jej ze prawdopodobnie ma nowotor jelita poszla na badania (wylecialo mi z glowy jak sie nazywaja) i okazalo sie ze nic tam nie ma tylko jakies drobne zmiany ale nie powazne... Stres nam i jej zafundowal ze hoho

Olinek

Paulinka
Stary 2007-01-17, 22:24   #2265
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
No tak, krepujące to napewno jest i to strasznie. Ja nienawidzę chodzić po lekarzach a jak mam iść do gina (ja chodze do faceta) to mnie skręca ze wstydu. Ale cóż ja trza to trza
ja nie moge się jakoś przełamać i do gina faceta chyba nigdy sie nie wyborę mam wrażenie że spaliłabym sie ze wstydu jak bym miała się przed nim rozkraczyć od zawsze chodze do ginek

Cytat:
no i stało się, własnie przed chwilką mnie zalało
tak mi przykro pamiętaj że jesteśmy z tobą.

Cytat:
Yoolia tylko się nie załamywać proszę
Zobaczycie wszystkim nam się uda prędzej czy później ale się uda, głęboko w to wierzę. Dziś już mam lepszy nastrój wierzę, ze będzie dobrze bo musi być dobrze i już. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
o i takie stwierdzenia lubię

Cytat:
Dziewczyny, ja chyba przestanę tak wchodzić na Wzaż, bo wpadnę w depresje i paranoję.
Właśnie przeczytałam, że kolejna mama lipcowo-sierpniowa straciła dzidzię...Frida...
Ręce opadają
kurczę , co sie dzieje to juz czwarta lipcówka jakaś palaga czy co strasznie szoda mi dziewczyn pewnie bardzo to przezywają.

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
cholerka dziewczyny zobojętniałam jakoś tak

dzis w pracy dostałam szansę na awans. mam przed sobą trzy miesiace okresu próbnego... starałam się o to od blisko 2 lat, a tu wacam z urlopu i suprais... nie spodziewałam sie ale nawet jakos specjalnie sie nie ucieszyłam

hmm... bede teraz pracowała codziennie, trzeba bedzie się przestawić

poza tym postanowiłam zmienić doktora...
na wizytę czeka się mc, ale przynajmniej na NFZ...
zarejestruje się juterko i zobaczymy co mi powie...

och jakaś taka jestem bleee...
superrrrr, gratuluję a co do lekarza to dobry wybór
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 22:33   #2266
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ja chciałabym skierować myślenie troszkę na inne tory, bo tak to naprawdę w depreche można popaść... dziewczyny zapraszam na ploty na Jak oznajmić bliskim radosną wiadomość ?- podzielmy się pomysłami
Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
sorr pysiam, ale myślenie o tym jak powiedziałabym światu o ciąży, w którą nie mogę zajść od 12 mcy dopiero by mnie dobiło...
to prawda, ale wątek jest dobry dla mam które mają fasolinki w brzuszku, może by je zapytać jak oznajmiły tę radosną wiadomość

Cytat:
No to sloneczko Wszytkiego naj naj naj Zycze fasolki i spelnienia innych marzen
przyłączam się do zyczeń, NIECH SIĘ SPEŁNIA TWOJE NAJSKRYTSZE MARZENIA

Cytat:
jak to trzeba uważać a najlepiej każdą negatywna diagnozę skonsultować z innym lekarzem
Stary 2007-01-18, 05:28   #2267
*misia*
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki bardzo za życzenia i głęboko wierzę w to, że to czego mi życzyłyście się spełni. Jejku jestem taka pełna nadzieji, żeby tylko źle się to nie skończyło
Nikita_Wawa ja na staraniach występuję pod nickiem demonik
Stary 2007-01-18, 07:53   #2268
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

*misiu* - dołączam się do życzeń Wszystkiego najnajlepszego, spełnienie wszystkich marzeń

jak mnie dziś wszystko boli
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 08:11   #2269
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczynki bardzo za życzenia i głęboko wierzę w to, że to czego mi życzyłyście się spełni. Jejku jestem taka pełna nadzieji, żeby tylko źle się to nie skończyło
Nikita_Wawa ja na staraniach występuję pod nickiem demonik
Aha misia, a ja jak zauwarzyłaś mam nicka bez zmian.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 08:25   #2270
Katarzynka77
Rozeznanie

*misiu* przyjmij ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe: życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, a głównie tego najważniejszego

Wszystkim dziękuję za gratulacje. U mnie teraz w miejsce radości pojawia się czasem niepokój, czy wszystko będzie ok... Mam nadzieję, że tak.
Piszę na razie rzadko, głównie z pracy, bo jak wracam do domu to jestem tak padnięta, że nie mam siły włączyć komputera
Katarzynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 10:21   #2271
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Katarzynka77 Pokaż wiadomość

Wszystkim dziękuję za gratulacje. U mnie teraz w miejsce radości pojawia się czasem niepokój, czy wszystko będzie ok... Mam nadzieję, że tak.
Piszę na razie rzadko, głównie z pracy, bo jak wracam do domu to jestem tak padnięta, że nie mam siły włączyć komputera
Kasiu, napewno będzie wszystko dobrze tylko musisz o siebie teraz szczególnie dbać i nie przemęczać się
Stary 2007-01-18, 10:29   #2272
*misia*
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia
Kasiu musisz o siebie teraz szczególnie dbać i uważać na siebie, ale nie myśleć negatywnie i nie zamartwiać się na zapas.
Wczoraj robiłam swoj pierwszy w życiu test owulacyjny, jedna gruba krecha ale za to jakie przeżycie
Stary 2007-01-18, 10:51   #2273
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia
Kasiu musisz o siebie teraz szczególnie dbać i uważać na siebie, ale nie myśleć negatywnie i nie zamartwiać się na zapas.
Wczoraj robiłam swoj pierwszy w życiu test owulacyjny, jedna gruba krecha ale za to jakie przeżycie
misiu, czyli staranka idą pełną parą?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 11:03   #2274
*misia*
Zakorzenienie

Madziu starania idą pełną parą, aż wrą Tylko nie wiem czy w pierwszym cyklu po tak długim leczeniu występuje owulacja i chcę to sprawdzić.
Stary 2007-01-18, 11:10   #2275
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Madziu starania idą pełną parą, aż wrą Tylko nie wiem czy w pierwszym cyklu po tak długim leczeniu występuje owulacja i chcę to sprawdzić.
no to trzymam kciuki
Stary 2007-01-18, 11:15   #2276
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Misia, spóźnione, ale nie mniej szczere - WSZYSTKIEGO FASOLKOWEGO!

Ja w tym cyklu też mam dylemat, bo testy nie pokazały owu (dziś 17 dc), a ostatnie trzy dni czułam się jak tuż przed okresem. I bądż tu mądry...Jednak wszystko się dzieje wg planu, tzn odstawiony wiesiołek, od wczoraj Duphaston i staranka Do tego nie trzeba owu Mam nieustającą nadzieję, mimo wszystko...
Chciałabym, żeby nasza lista zaczęła się nareszcie kurczyć. Tyle już stron ma ten wątek, a żadna z nas (tych od początku jego istnienia) nie wyprowadziła się do innego wątku. Mam nadziejkę, że niedługo się to zmieni...
Stary 2007-01-18, 11:22   #2277
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Misia, spóźnione, ale nie mniej szczere - WSZYSTKIEGO FASOLKOWEGO!

Ja w tym cyklu też mam dylemat, bo testy nie pokazały owu (dziś 17 dc), a ostatnie trzy dni czułam się jak tuż przed okresem. I bądż tu mądry...Jednak wszystko się dzieje wg planu, tzn odstawiony wiesiołek, od wczoraj Duphaston i staranka Do tego nie trzeba owu Mam nieustającą nadzieję, mimo wszystko...
Chciałabym, żeby nasza lista zaczęła się nareszcie kurczyć. Tyle już stron ma ten wątek, a żadna z nas (tych od początku jego istnienia) nie wyprowadziła się do innego wątku. Mam nadziejkę, że niedługo się to zmieni...
ja tez mam taka nadzieję dzisiaj mija 6 d.c i w związku z tym że ostatnio nie miałam owu teraz chcę zacząć testowanko od dzisiaj Ami a może przeoczyłaś owu? czasem jest tak że wystepuje od razu po @ albo zaczyna sie pod sam koniec @, znajoma moja tak zaszła teraz w ciąże.
Stary 2007-01-18, 11:33   #2278
fredziunia
Rozeznanie

*misia*: spoznione ale bardzo szczere zyczenia Wszystkiego naj ...naj...naj... to czego pragniesz by sie spelnilo
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 11:53   #2279
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Madziorka, możliwe. Taki wariant także brałam pod uwagę. W ostatnim cyklu coś mogło sie dziać, miał 40 dni (już nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam tak długi). Mogło się coś poprzestawiać i owu już była lub będzie późno, albo owu nie będzie w tym cyklu. Trudno powiedzieć...
Przytulanko było w okolicach 5, 6 dc...No i teraz od 11 dc regularnie.

Testów już nie będę kupowała. Zaden z tych, które robiłam nie pokazał nawet bladej drugiej kreski, zawsze tylko kontrolna (od 11dc). Testy co innego, samopoczucie co innego...Nawet teraz coś mnie lekko rozpiera z prawej strony...Jakaś przewrażliwiona jestem już.

Mi lekarz poradziła, żeby robić testy co drugi dzień. W taki sposób zaoszczędzisz na testach, a nie przeoczysz owu, bo pik występuje 24-48h przed owulacją. Czyli na logikę i tak ją powinnaś złapać, jak jest, prawda?

Ja w każdym razie w tym cyklu skończyłam z testami. Czekam na rozwój wydarzeń.
Stary 2007-01-18, 12:23   #2280
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Madziorka, możliwe. Taki wariant także brałam pod uwagę. W ostatnim cyklu coś mogło sie dziać, miał 40 dni (już nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam tak długi). Mogło się coś poprzestawiać i owu już była lub będzie późno, albo owu nie będzie w tym cyklu. Trudno powiedzieć...
Przytulanko było w okolicach 5, 6 dc...No i teraz od 11 dc regularnie.

Testów już nie będę kupowała. Zaden z tych, które robiłam nie pokazał nawet bladej drugiej kreski, zawsze tylko kontrolna (od 11dc). Testy co innego, samopoczucie co innego...Nawet teraz coś mnie lekko rozpiera z prawej strony...Jakaś przewrażliwiona jestem już.

Mi lekarz poradziła, żeby robić testy co drugi dzień. W taki sposób zaoszczędzisz na testach, a nie przeoczysz owu, bo pik występuje 24-48h przed owulacją. Czyli na logikę i tak ją powinnaś złapać, jak jest, prawda?

Ja w każdym razie w tym cyklu skończyłam z testami. Czekam na rozwój wydarzeń.
no tak ja mam zapas testów owu (35 szt ) także testuje co drugi dzień, jak je wykończe to tez chyba zaprzestane tego testwowania bo to w obłęd mozna popaść Ami a jesteś pewna że miałas w ogóle owu, na testach jest napisane ze jezeli przez dwa cykle nie pokarze sie owu to powinno wybrac sie do gina i zrobic w tym kierunku badania. Wiem że robiłaś wszystkie badania ale pytam tak na wszelki wypadek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości