|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Super, że wszystko ok.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby inhalacje pomogły Zosi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Rozeznanie
|
Cześć,
Wróciłam od diabetologa. Jest ok, insulina działa jak powinna ![]() Kolejną wizytę mam 11 lipca (dzień po wizycie u gina). Mam przyjechać szybciej jakby w razie coś się działo, ale mam na dzieję, że nie będzie takiej potrzeby. A i od poczatku ciąży przytyłam 8 kg, czyli w normie ![]() Jutro wizyta u okulisty a dziś jeszcze do neurologa z mężem - dla towarzystwa ![]() Jutro chcemy z tż zrobić sobie sesję z brzuszkiem u fotografa, tylko że ja nie bardzo lubię pozować do zdjęć... Ale chcę mieć pamiątkę z ciąży... Trzeba będzie się przełamać ![]() Załatwiliśmy też wstępnie salę i fotografa na chrzest na wrzesień 8 września. To tyle co u mnie. Teraz muszę Was nadrobić, żeby wiedzieć co się działo na forum - a mam do przeczytania ponad 20 stron ![]() Póki co gratuluję Wam rozpoczętych tygodni i udanych wizyt. |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
oj.. trzymam kciuki, żeby jednak było wszystko w porządku ![]() Cytat:
dokładnie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
bo jemu sie to niepodoba i uwaza ze to niebezpieczne bo moze sie odpiac itd..
ja wiem ze to nie jest niebezpieczne i juz mu tlumaczylam ale nie bede sie z nim o to wyklucac od poczatku powiedzielismy sobie ze wszelkie decyzje dotyczace zakupu akcesoriow dzieciecych typu lezaczki wozki lozeczka nosidelka itd uzgadniamy wspolnie wiec nie bede mu sie sprzeciwiac. |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać po wizycie. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje dziewczyny, dobrze ze uwazacie podobnie - Linka ja myslalam chwile o zrezygnowaniu, ale wizyta juz byla oplacona, watpie ze odzyskalabym pieniadze. Asia jej przygody z dziecmi mnie nie interesuja ![]()
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
a w ogole to tz poszedl do sklepu po chleb i przyniosl mi moja ulubiona czekolade i dwulitrowe pudelko lodow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | ||||
Zakorzenienie
|
Mam
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że wszystkie mieszkacie tak daleko, bo byśmy urządziły imprezke mamuśkową z wyżerką ![]() Co do nosidełek - od doświadczonych rodziców wiem, że się RACZEJ nie przydają, bo rzadko jednak nosi się to dziecko przy sobie, choćby z powodu wygody. Karolina, może maluch naciska na jakiś nerw?? Nie widzę innego wytłumaczenia. Ja mam problem z bólem, gdy jem. Wyobraź sobie, że jak zjem cokolwiek, to podczas jedzenia momentalnie mnie ściska GDZIEŚ, nie umiem zidentyfikować gdzie, ale chyba to żołądek. Po prostu jakbym mnie coś wierciło, dusiło itd. Po chwili przechodzi. Cytat:
Kupiłam zegarek. A co do męża, każdy facet się chyba tego obawia - mój tego nie ukrywa i też mówi, że nie wie, jak to będzie z nim, ale deklaruje, że chciałby być. Może Twój również wyrazi taką chęć już na miejscu, jak przyjdzie co do czego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na żarełko zapraszam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() co do Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Zakorzenienie
|
A ja nie... Po co na sile to robic, jeszcze by mial jakis uraz, sam musi wiedziec czy jest gotowy. Nie kazdy jest gotowy na takie widoki
![]() Ja wiem, ze moj bylby gotowy, sam mowil, ze niewazne jaki porod wybiore, on bedzie ze mna. Wiecie, jedyne czego sie boje po CC to oddanie dziecka do pielegniarek. Chcialabym zeby bylo ze mna. I bardzo nie chce zeby dostalo mm, po tym jak sie meczylam z Michalem zeby nauczyl sie w ogole lapac piers. Im blizej porodu tym bardziej sie stresuje bo nie wiem co bedzie. Wiem ze bym wytrzymala porod SN, boje sie troche nieznanego, blizny na kroczu, pekniecia... Ale jedyny plus SN dla mnie to to, ze od razu moge prosic o dziecko, przykladac je do piersi. A po CC musze ewentualnie znalezc polozna, o ile w tym szpitalu w ogole sie na to zgodza... Z drugiej strony CC ma wedlug mnie za duzo plusow ogolnie zebym sie teraz zdecydowala na SN. I tak sie stresuje z dnia na dzien ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Tez tak slyszalam. Najlepiej podac linka na forum do kilku sprawdzonych przez inne mamy
![]()
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- co ja mam dzisiaj robic caly dzien... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie. Standardowo trwało to całkiem krótko....
cisnienie i mocz ok, rozmiar brzucha 'perfect' ![]() ![]() ![]() Super ![]() ![]() Paula trzymam kciuki za wizyte ![]()
#3646 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale życie wszystko zweryfikuje . . . Paula - ja też cały czas gadam mojemu mężowi jak bardzo się boje ![]() Pumciu -zegarek fajna sprawa,chciałam kupić mojemu mężowi ,ale od razu powiedział że to nie ma sensu bo on już miał kilka i wszystkie gubi ![]()
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chce obejrzec porodowke jak mam to zrobic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ee to nie idę... Cytat:
Ale na jakie widoki? Jak się zwijasz z bólu? Przecież takie widoki to można mieć na co dzień, co prawda te porodowe są duuużo gorsze, ale.. My też możemy mieć po tym uraz, ale żadnego faceta to nie obchodzi jakoś.. Co do porodu, sn lub cc to w sumie ja nie wiem co ostatecznie mnie spotka, wszystko wskazuje na sn, ale może się okazać w ostatniej chwili, że jednak cc. I powiem Ci, że sama nie wiem już co jest gorsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kathrinaaaaa - pozostaje mi mieć nadzieje,że zmieni zdanie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |||||
Raczkowanie
|
zwykły z pianki i kokosa
Cytat:
![]() ![]() ja sobie za bardzo pofolgowałam w 8 miesiącu ciąży i teraz zaczęłam zwracać uwagę na to co jem i w jakich ilościach, nie przychodzi mi to łatwo ale przeraża mnie, że ze zbyt dużą ilością kg na plusie będzie mi trudno walczyć po porodzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Rozeznanie
|
Asia nie myśl, że ja cię krytykuję, czy coś takiego. Poprostu każdy ma inne relacje ze swoim mężem/partnerem. Ja przy swoim jestem zawsze, gdy jęczy że coś go boli, gdy jest chory, itp. Latam wtedy na każde jego zawołanie z tabletkami, herbatkami, itd. Dlatego oczekuję tego samego od niego, i to tym bardziej w tej najważniejszej dla mnie "chwili" w życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super, ze wizyta udana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale I faza... to chyba nic strasznego ani drastycznego, a wystarczy towarzystwo, masaż, rozmowa, pomoc - spoglądanie na personel itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ,że mój mąż nasłuchał się opowieści od swoich kolegów jak wygląda poród, i to ze szczegółami -zwłaszcza po odrobinie alkoholu co niektórym jego znajomym aż za bardzo rozwiązuje się język ![]()
![]() |
#3656 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I zabawna pomyłka z Twoim kierownikiem ![]() Cytat:
![]() U mnie to takie kłucie, nie jak na @, nie chce przejśc po nospie, ani leżeniu, pierwszy raz tak mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi to zaproponowała moja położna. Dała mi kilka terminow kiedy ma dyżur na porodowce i powiedziala abym tylko zadzwonila godzine przed planowanym przyjazdem, aby dowiedziec sie jak mocno zajeci są i czy bedą mieli czas aby nas oprowadzic. Moze zapytaj sie swojej poloznej czy jest taka opcja??
![]() |
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Rozeznanie
|
Widzę, że nie ja jedna cierpie, mnie bolą pachwiny i ciągnie mnie ten ból na spojenie, ledwie się ruszam
![]() Zaliczkowaliśmy wózek, wybraliśmy jednak elipso, tylko niewiem czemu w tym sklepie nam taki problem robili z tym wózkiem, na magazynie mieli ileś tam kolorów a na sklepie żadnego, tylko mówili, że mogą nam przywieźć specjalnie, więc małż zapytany o kolor na odczepnego powiedział fiolet z beżem, a ja widząc ten kolor na internecie stwierdziłam że jest okropny, chciałam czerwony z grafitem. No ale jak zobaczyłam ten wózek na żywca to się zakochałam ![]() ![]() Po drodze weszliśmy do reala i kupiłam paczkę pampków za 21zł i chusteczki zawilżające 6 paczek papmersa za 25zł, niewiem po co mi tyle ale stwierdziłam, że to tanio wychodzi ![]() A teraz zdycham z ciepła i słucham przymusowo koncertu z więzienia bo koło mojego bloku jest więzienie ![]() ![]() Edytowane przez Malwina_a Czas edycji: 2012-06-20 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.