|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
zadałam konkretne pytanie do konkretnych osób
zadałam je na tym forum jestem ciekawa jakich wy urzywacie. tak wiem co to jest wyszukiwarka tak wiem co to KWC złośliwosci niepotrzebmne
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
bardzo mi miło
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz wymienione delikatne szampony Poza tym mozesz sprobowac zelu Facelle do higieny intymnej, np. tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sensitive.html . Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-06-20 o 14:47 |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki.
|
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w kazdym razie mam ten zel i poki co stosowalam tylko do zmywania oleju z dlugosci. swietnie sobie z tym radzi
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uwazam, bo nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Wiele osob go poleca, stosuja go dluzszy czas, wiec podejrzewam, ze nic im sie nie dzieje. |
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
jestem po teście konopnego i jestem zadowolona
po wypróbowaniu paru już olejów stwierdzam jednak, że najbardziej służy mi... rossmanowski migdał&papaja z glorią oto mój ranking alterra migdał&papaja > olej ze słodkich migdałów > winogronowy+rycyna na końce> konopny > oliwa z oliwek > kokos > rossmanowski olejek na rozstępy > olej z kiełków pszenicy |
|
|
|
#1720 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny.
Prosze Was o poradę. Jestem mamą półrocznej córki. Od dwóch miesięcy bardzo wypadają mi włosy... poradzicie coś biednej mamusi która nie ma już siły na te swoje włosy??Włosy nosze cały czas spięte bo wypadają garściami... Może jest jakiś skład olejków na takich problem jak mój???Poradźcie cos...
|
|
|
|
#1721 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba będzie kombinować ![]() Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz przedestowałam szampon BD niebieski z rumiankiem, dam jeszcze mu za jakiś czas szansę ale podrażnił mi skórę głowy, nie stosowałam metody kubeczkowej bo wczoraj nakładałam na noc mieszaninę z rycyną pierwszy raz i bałam się ze nie zejdzie. Może w tym tkwi problem. Ale jakoś mimo wszystko umielbiam ten balsam do kąpieli dla mam w roli szamponu i koniec A co do skóry głowy to tak jak wam pisalam mam bardzo przesuszoną i wrażliwą skórę przez leki od dermatologa, więc wiadomo.I mam jeszcze pytanie. Przegrzebując się od początku czerwca przez wątki włosowe głównie olejowe już sie szykuję do zamówienie półproduktów. W DOZie też planuję zakupy (bankructwo?? I mówiąc o aloesie nie wiem co będzie lepsze bo chcę zakupić póki co 1 produkt, wziąć żel aloesowy czy czysty sok z aloesu? Chodzi mi o wcieranie w skalp dodawanie do masek, psikadeł.... Jak zwykle będę bardzo wdzięczna za pomoc, jesteście kochane btw |
|
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
kochamgo cofnij się na pierwszą stronę wątku i oszczędź innym
|
|
|
|
#1723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Mrs Mrau
|
Dziewczyny czy vatika wysuszała wam końcówki?
|
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wlasnie tak planuje, ze jezeli bede miala zamiar myc wlosy facelle to tylko dlugosc. inny szampon - chociazby babydream ktorego mam z 5 butli bedzie na skalp.poszukam odpowiedzi na swoje pytanie w sieci bo bardzo mnie ciekawi ta kwestia
|
|
#1726 |
|
Przyczajenie
|
uolcia nie ma problemu oszczedze Tobie i innym i cofne sie na 1 strone...
tisiphone myslałam ze wypadanie po ciazy to normalna sprawa z wypadaniem włosów.. chciałam abyście cos poleciły w łągodzeniu tego .. ale dzieki bardzo wtedy.. cofne się do 1 strony moze cos tam ciekawego znajde |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona bardzo lubi ten zel, studiuje chemie, wiec moze wie wiecej na interesujacy Ciebie temat
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-06-20 o 16:02 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
LACTIC ACID AND HAIRLOSS
Guys... I never post, i just read.... However I wanna share this with you guys.. I came accros some interesting article of a Dutch Hair Institute/Barber Shop that is allied with a french Laboratory.. http://www.herenkappers.com/haaruitmelkzuur.htm Stay skeptical but hear me out.. They distinguish hairloss due to genetics (MPB) and Hairloss due to Lactic Acid ("melkzuur" in Dutch) The article talks about stress causing incitement of adrenaline. Adreline incites sweat"cells" and energy is needed for this. The cells are going to burn glucose to get energy. Because of a lack of Oxygen this process creates a waste product Lactic Acid..(as in tired muscles) The lactic acid hurts the natural protection the scalp skin en starts creating baceria that create itchness and gunk. (often mistaken for dandruf!) The Lactic aced hurts the follice and disturbes the hairgrowth... There is an thorough explanation on how Lactic acid hurts the follice...But eventually the follice becomes hard , a "Coque Sereuse"as they call it.. The hair falls out.. I have little time to post details now, but ill do it later.. Points of attention that make me positive towards this explanation in my case were: -redness/itchy feeling -finasteride is not sufficient -i have a sweatey scalp -i have white gunk, but nizoral is not doin shit - i am a total stress freak.. http://www.hairlosshelp.com/forums/m...ighlight_key=y tak jak myslalam. uzywajac zelu facelle lub jakiegokolwiek zelu do higieny intymnej w celu mycia wlosow nalezy mocno uwazac. albo przynajmniej po takim myciu skalpu nalezy uzyc plukanki np octowej
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis sezamik nałozone na psikacza GP
|
#1730 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
na ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rbowanych.html
?nie wysusza Ci włosów ten psikacz?
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ![]() nie na razie nie zauwazyłam wysuszenia
|
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1733 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
dzięki!
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
moją opinię już napisałam na KWC ale jeszcze napiszę tutaj, ten Eliksir jest cudowny, osobiście jestem nim zachwycona, niedawno mi się skończył i na pewno kupię go jeszcze raz.
póki co najlepszy spray, nie wiem czy coś go przebije
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znając właściwości kwasu mlekowego wydaje mi się, że to nie możliwe, by powodował wypadanie włosów. Nigdy nie spotkałam się z opisem takiego jego działania. W stężeniu do 10% działa nawilżająco i w płynie do higieny intymnej na pewno nie jest ono przekroczone (w końcu nie ma on za zadanie złuszczać nam tych okolic ). Jest wręcz polecany do włosów jako stymulant ich wzrostu. Takie jest moje zdanie, biorąc pod uwagę informacje, jakie na ten temat posiadam.Ale jeśli ktoś ma artykuły z rzetelnej naukowej pracy mówiące inaczej to będę wdzięczna za udostępnienie.
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kwas-L-mlekowy-80/85 W opisie jest: Stosowany jest również w odżywkach i szamponach do włosów gdyż aktywizuje cebulki włosowe przyspieszając tym samym porost włosów. Służy takze jako środek utrzymujący odpowiednie pH preparatu. |
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak myslicie, czy ostatnie upały mogą bardzo wpływac na stan włosow? umyłam je w poniedziałek i były całkiem ładne i nawilżone, a dzisiaj juz susza jakich mało..
z tym, ze siedzę w domu wiec nie wiem...nalozylam olejek alverde na koncówki, a za jakiś czas cos na długość a jutro zmyję
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kwasu mlekowego to jest on jednym ze składników sprayu dla dzieci do rozczesywania włosów który posiadam
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-06-20 o 20:06 |
|
|
|
|
#1739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oleje polecane do wypadających włosów to Sesa, Khadi (oba indyjskie) a z naszych polskich olej z korzenia łopianu (są fajne oleje łopianowe firmy Green Pharmacy, np. z dodatkiem skrzypu). Nie każdy skalp jednak reaguje dobrze na oleje, więc wskazana jest uważna obserwacja. Zapraszam na wątek o wypadających włosach cz. IV ![]() Cytat:
a juz sobie myslalam, ze moze to bedzie dobre myjadło do moich wypadajacych kłaków... Dobrze, ze natknelam sie na Wasza wymiane zdan, jednak chyba podziękuję A z ta plukanka octowa to chyba nie bardzo, kwas mlekowy to przeciez kwas , a taka plukanka zakwasi jeszcze bardziej
|
|
|
#1740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. W życiu nie mialam aż tak wyleczonej skóry głowy. Jesem posiadaczką bardzo gęstych latem mocno kręconych wlosów i bardzo wrażliwego skalpu. Na tyle wrażliwego, że dla mnie mycie czymkolwiek bez nalożenia żelu aloesowego kończyło się przez lata strupami, swędzeniem i multum krwistych krostek. Trafiłam na ten żel, ktory używam raz w tygodniu naprzemiennie z szamponem z SLS i stal sie cud. Przestałam używać aloesu, mam wyleczona skórę glowy i ani jednego strupka. Nie namawiam na używanie, ale ja nie zrezygnuję. Oczywiście wlosy mi nie wypadają, nie mam łupieżu ani żadnych innych schorzeń skory glowy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

zadałam je na tym forum

po wypróbowaniu paru już olejów stwierdzam jednak, że najbardziej służy mi... rossmanowski migdał&papaja z glorią
poradzicie coś biednej mamusi która nie ma już siły na te swoje włosy??

a juz sobie myslalam, ze moze to bedzie dobre myjadło do moich wypadajacych kłaków... Dobrze, ze natknelam sie na Wasza wymiane zdan, jednak chyba podziękuję