|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
dlatego ja się jeszcze wstrzymuje, chociaż na tablica.pl znalazłam zestaw świetnych spodni z gratisami, no ale spodnie 36... i dupka... teraz mam na sobie 36 i jak siedzę to rozpinam
tata mi przywiózł obiad do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Raczkowanie
|
więc ja tutaj właśnie kupowałam to znaczy siedziałam i czatowałam na okazje http://allegro.pl/listing/user.php?s...809514&order=p http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=21438524 polecam a dość tego nakupiłam -na zapas ![]()
#3274 |
Zakorzenienie
|
a mi jest tak niedobrze, że nic w siebie nie wcisnę ;(
muszę zjeść PĄCZKA!!! ![]() sindi dziękuję ![]()
#3275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam pojęcia
![]() |
#3276 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem w tym magicznym kręgu 21latek
![]() Dziewczyny strach z domu wyjść na chwilę, tak zapieprzacie te posty, później człowiek się czuje jakby go miesiąc nie było ![]() A co do ciuchów: teściowa przyniosła mi ooooogroooomne ogrodniczki od kuzynki, sprzed 20 lat chyba ![]() Ale nie mam zamiaru... Nie wiem jak wy ale ja marze przytyć tylko 10 kg a właśnie przed chwilą spotkałam znajomą, która mówi: "nie martw się ja przytyłam 24 kg" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam dużą pizze! ide jeść i się uczyć ![]() Pizza + nauka = wielki bebech i multum wiedzy hahahaaaa Ja też marze przytyć tylko 10 no ale.. hahaha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wlasnie czekam w poczekalni, boze zawsze sie tu tyle czeka... W ogole dzis przychodza znajomi i robilam sushi pierwszy raz w zyciu ![]() ![]()
![]() |
#3279 |
BAN stały
|
ulalala ale pędziecie dziewczyny. ufff, właśnie Was nadrobiłam
![]() co do obiadku ugotowałam właśnie zupkę z groszkiem (świeżym) i marchewką i innymi warzywami ![]() djerba Ty się w ogóle nic nie denerwuj i nie przejmuj. Twoje życia Twoja sprawa. ma być dobrze Tobie, Tż i dzieciom. i już ![]() w piątek mam wizytę u gina. mam nadzieję, że tym razem zobaczę coś więcej niż tylko sam pęcherzyk ![]() u mnie mdłości ciąg dalszy. ale nie mam aż takich strasznych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Raczkowanie
|
ja w pierwszej ciązy przytyłam 12kg,po miesiacu jak mała sie darła od ręki mi 10 znikło.A teraz to nie wiem,im człowiek młodszy tym szybciej dochodzi do siebie.Ja mam 32 lata to cudów nie wymagam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę Cię podłamać, w ciąży wędzonej ryby też nie wolno ![]() jak ostatnio byłam w knajpce, to powiedziałam,że jestem w ciąży- robili mi z pieczoną rybą i grillowaną Cytat:
![]() co do wagi- ja też w pierwszej ciąży przytyłam 28 kg ![]() teraz- w drugiej schudłam 4 ![]() też nie chciałabym przytyć więcej niż 10 kg dlatego teraz staram się z głową jeść, fast foody -czemu nie ale wszystko w rozsądnych ilościach w pierwszej ciąży potrafiłam zjeść dwie pizze z pizzy hut ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A myślicie, że waga w ciąży może być dziedziczona w genach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
marsi zrobiłaś mi smaka na pizzę z pizzy hut ;((( a najbliższa w Katowicach i co ja mam zrobić teraz?! :P buuuuuuu
czekam na męża, mam dzisiaj jakiegoś doła strasznego i płaczę pół dnia ![]() na razie jestem kg do przodu, chciałabym max 15, ale jakoś szczególnie nie będę się wstrzymywać ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-06-20 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w poprzedniej ciąży rozpuściłam się jak dziadowski bicz ![]() ![]() Dieta, ćwiczenia i w dość szybkim czasie schudłam 12 kg, a 2 mi zostały w bounusie po córce ![]() Teraz obiecałam sobie, że nie popełnię tego błędu. Jem zdrowo i w rozsądnych ilościach. Zachcianki miewam, ale nieszkodliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Z czego robisz? Cytat:
My 3 tyg. temu przeprowadziliśmy się, mamy 2 pokoje, duąż, widną kuchnię, spory przedpokój, łązienkę, balkon - 1 piętro, 60m2. ALe w perspektywie dołączenie sąsiedniego mieszkania, czyli dodatkowe... 48m2 ![]() I mimo "tylko" 2 pokoi teraz, w porównaniu z prawie 2 latami mieszkania w 1 pokoju - raj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem ci tak - ja wcześniej tak kupowałam i dłuuuuugo z córą tak własnie miałam, teraz raczej rozmiar większy dół wezmę, bo już mam brzuch duży. Co do góry, to dla mnie super rozwiązaniem były jednokolorowe bluzki - kupowałam w sieci Butik http://www.butik.net.pl/pol_m_Bluzki_gladkie-277.html dokładnie jak te, ale z długim rękawem - katowiczanki, jest na piotra skargi i na 3 maja sklep, BARDZO często mają promocje i one są po 20 zł ![]() W sumie chyba teraz 8 w różnych kolorach mam. One fajnie się naciągają, i spokojnie do teraz noszę (kupowałam rozmiar m, na koniec jedną L - i spokojnie wchodziły na brzuch). Cytat:
![]() Jakbym w 3 trymestrze 3 rozmiary większe kupiła, to bym się utopiła w tym ![]() Cytat:
![]() Ja od szwagierki sprzed 10 lat takie dostałam, ona pewna była że na koniec ledwo w nie się zmieszczę a tu zonk, duuużo za duże były :d Ale ogrodniczki ogólnie lubię i chętnie bym kupiła, nawet do chodzenia potem ![]() Z córą 9kg przytyłam, ale ja nie byłam chudziak nigdy. Cytat:
Ja mam opory wielkie jakoś ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Wtajemniczenie
|
co nie zerknę na forum to Wy ciągle o jedzeniu hehe :P zazdroszczę Wam że macie ochotę i siłe zeby cos pichcić, ja mam tyle zachcanek że nie nadązam za nimi , ale ostatnio to tylko fast foody bym jadła i popijała colą- to taaaakie przepyszne ! trochę się obawiam o swoją wagę bo to dopiero 9 tydzień a ja już 2 kg na plus :O zawsze chuda byłam a teraz co to będzie, jedyne co mnie cieszy to rozmir C stanika
![]() ![]() Svarowska gratuluje !!! pamiętam to uczucie po ślubie 9 miesięcy temu aaach cudownie było ![]() Witam nowe mamusie ![]() dziś mdłości wróciły, poranek nad kiblem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Raczkowanie
|
o narodzie...zmusiłam sie i umyłam gary,zlew,czajnik i suszarke do naczyc...nawet kuchenke gazowa zaczepiłam i padłam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja padam nawet po wyjściu po schodach czasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam w końcu większy stanik
![]() I kupiłam te same sandałki w CCC co któraś z Was ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() |
#3290 | |
Zakorzenienie
|
ja muszę pomyć okna w przyszłym tygodniu, o losie..
aj aj Uwaga, to była moja ostatnia pizza w tym sezonie hehe.. nie podeszła mi zjadłam dwa i pół kawałka , no i lipa. OŚWIADCZAM - KONIEC Z PIZZAMI, KFC, KEBABAMI I innymi różnymi, mcflurry ![]() a jak coś wspomne o fast foodach to proszę mnie zj$@#$bać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
hm ciekawa jestem ile ze mną moja przytyła, ale chyba nie dużo, najwięcej z moim bratem 30 kg!! masakra. Moja siostra o takiej samej posturze co ja przytyła z dzidziusiem 10 kg, ale szybko się schodzi z wagi bedzie dobrze , luzik arbuzik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
potem będziemy się o to martwić ![]() a ja mam dziś taki dzień, że na reklamach płacze oglądałam tvn style o jakiś grubych babkach co walczył z kg i też płakałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
w ogóle wędzone nie jest polecane w ciąży, ale nie, żeby było złe dla dziecka, tylko na trawienie nie jest dobre (tak przynajmniej zrozumiałam z artykułu)
#3293 |
Zakorzenienie
|
A ja się przed chwilą popłakałam bo mąż mi nie kupił drożdżówki z serem. Normalnie nie wiem jak on ze mną wytrzyma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Konto usunięte
|
A ja od kilku dni mam takiego lenia, że dosłownie NIC mi się nie chce. Nudzi mi się jak szlag, chwilę poczytam, pobawię się z małą, coś obejrzę, jakiś obiad, wstawiłam w zmywarkę gary, odkurzyłam, ale to wszystko z nudów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz jak wyglądają moje emocje? a Ty mnie jeszcze dobijasz kobieto ![]() mój TZ ma mnie dość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Raczkowanie
|
u mnie leje.Dobrze,ze ogarneła mnie jakas pólgodzinna pasja i wyrwaam troche chwastów z warzywniaka.Kurde,ze ciąża nie może normalnie przejśc...większość z moich koleżanek jakos lekko przeszła poczatki a ja cholerne rzygansko i niechęc do wszystkiego...dobrze,ze mój mąż w tej Danii siedzi bo dopiero bym mu dała szkołe..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34823817]
Ale no właśnie, może z powodu wsparcia uważają, że mogą się wtrącać? [/QUOTE] Hehehe no właśnie też tak sobie myślę ![]() anyway, zdecydowałam się na to mieszkanko - mąż powiadomiony mailowo - podoba mu się heh, zresztą on tam wydziwiać nie będzie ![]() babeczka tam miała ostro zagracone, więc te 50m wydało mi się mega małe, ale jak pozabiera to i owo, to będzie luźniej ![]() najgorszy jest oczywiście aneks...ale cóż ja mogę zrobić, dość długo szukałam mieszkania i nie mogę już wybrzydzać i czekać do nie wiem kiedy....zresztą okolica mnie urzekła ![]() ![]() tu wrzucam linka - może nie wygląda na fotkach jakoś super, ale w rzeczywistości o wiele lepiej ![]() http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nier...gl5172098.html myślicie, że dam radę w 50m? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
podaj
#3299 |
Raczkowanie
|
Djerba bardzo ładne to mieszkanko!!!!ja mieszkam w starej chałpie ale pociesza mnie fakt ,ze w swojej i kiedys bedziemy miec też troche luksusu
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- i własnie z racji tej ciasnoty przez całe życie wybrałam sobie projekt domu co ma 160m2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Konto usunięte
|
Djerba, podoba mi się bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.