|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
to jakaś wariatka,co za babsztyl jest pełno innych lekarzy na pewno znajdziesz kogoś kompetentnego i szanującego człowieka,tak nie można.Karmić owszem ale nie za wszelką cenę.Spróbuj wrócić do cyca i jak mały znowu będzie płakał to odpowiedz na jego płacz będziesz już miała.Cytat:
Fajnie leży na brzuszku W ogóle dziewczyny jak piszecie że wasze maluchy śpią na brzuszkach to zazdroszczę mój wrzeszczy jak go tylko położę ![]() Wylicytowałam ostatnio leżaczek używany z fp za 89 zł i dzisiaj przyszedł i jestem zadowolona,bardzo zadbany prawie jak nowy.o taki tylko używany http://allegro.pl/fisher-price-lezac...410323778.html |
||
|
|
|
#2132 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do tych krostek to Mikołaj ma identyczne zaczełam smarować z namową _agaty mlekiem i zaczęły się wysuszać tak jakby. Cytat:
Cytat:
Byliśmy dzisiaj u pediatry, z małym wszystko ok. Waży 3500g ![]() . I dalej spi, chyba go będę budzić, bo później w nocy nie pośpi.
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to będzie??? Ona JEST najpiękniejsza na świecie
Do tego grzeczniutka. Dzisiaj jest duszno przeokrutnie, a moja Perełka budzi się tylko na karmienie, a później idzie w kimono. Byłyście dzisiaj na spacerze??? Nie wiem, czy się wybierać, czy nie Jest gorąco jak cholera, a byliśmy już w sumie dzisiaj na nogach u lekarza.
|
|
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
Więc jestem już, u mnie rozwarcie dalej 2 cm bez zmian;/ Córa rośnie już ma 3kg na usg więc nie wiem jak ja dam ją radę urodzić... następna wizyta za tydzień 27 czerwca, więc to już będzie po terminie. Gin powiedziała, że po terminie będzie można wywołać już i żebym się nie martwiła...
Dodam, że stanik który zamówiłam na allegro ostatecznie nie doszedł, okazało się, że nie mają ich w ogóle, (to po co sprzedają coś czego nie mają?)Chociaż tyle☠że dostałam zwrot pieniędzy, ale i tak bez kosztów potencjalnej wysyłki, 15 zł w plecy;/ I teraz nie wiem co im za opinię dać;/
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-06-20 o 18:59 |
|
|
|
#2135 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam stanik u innej firmy i już jutro mają go wysłać więc może się doczekam tym razem
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
wrocilismy ze spaceru... godzine biegalam i nie usnal
w koncu sie rozdarł, na szczescie bylam blisko bloku brata i bratowej, wiec go u nich nakarmilam. wyszlismy... znów ryk, czesc spaceru spedził na rekach a ja pchalam wozek no i spi nadal juz w domu w wozku, a ja sciagam pokarm. Cytat:
moj nie ma rytmu dnia i nocy tez w zasadzie.... kapiemy go 22-23 po to zeby przespal spokojnie do 2-3, budzi sie, ja go karmie, tule i idzie spac albo nie idzie jak o 5 sie rozedrze to juz zazwyczaj nie zasypia , chociaz dzisiaj pospal na spacerze....
|
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sliczne te Wasze pociechy ![]() Moj wlasnie spij z rozwallona klata i jest mu blogo
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
P wziął Hanię do przewinięcia na śpiocha, a Ona się obudziła i była taka grzeczniutka, że postanowiliśmy Ją wykąpać. Trochę kwiliła jak Ją rozbierałam, ale w wodzie się uspokoiła i nawet się do nas uśmiechała Księżniczka śpi ![]() Może to chodziło o godzinę kąpania Zawsze robiliśmy to dużo później ok. 23. Jutro mamy w planach zakupy. Chciałam jechać sama, zobaczyć m.in. matę dla Hani, ale w końcu pojedziemy w trójkę Ciekawe jak nam to wyjdzie. Boshe, jaka ja jestem szczęśliwa, że Hania jest z nami |
|
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
anulka Ty miałaś tą grudkę w piersi , mnie też się to przydarzyło, na razie nie boli ma z 1 cm. Jak często i jak długo masowałaś ją? Jakie to były ruchy i o jakiej sile?
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Kotku, jak podawalas te krople? Najpierw te na D a potem te na E czy razem??? Przed posilkiem czy jak?
|
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Śliczności! agatka, Leon rośnie Ci jak na drożdżach. ![]() U nas dzień raczej spokojny. Oczywiście goście, goście....
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj była pierwsza kąpiel, płacz, darcie, nie mogłam jej uspokoic, ubieranie na szybko, do cyca dostawiłam i nie mogła załapac
Ale jakos udało sie i zasneła. Tz z moja mama ją kapali.Dzis nie płakała, troche przy ubieraniu kwękała, cyc i zasneła i spi do tej pory. Kapiel ok. godz. 19 była i ta juz godz. pozostanie
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój lekarz też stękał,ale ja nie miałam opcji.Mleka mam coraz mniej i dziecko mi się po prostu nie najadało. Cytat:
Diety rozpisuję indywidualnie pod każdego, z całym bilansem itd. Dietetyk przecież układa dietę pod osobę,jak miałabym więc ułożyć jedną? Chyba,że jakąś sztampową,ale to niespecjalne dobrze mi się widzi
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
u nas dziś burzowo i duszno... jak ja bym chciała, żeby lało i żeby się wreszcie chłodniej zrobiło może wtedy moje nogi nie wyglądałyby jak nogi shreka
dziś się zabrałam za prasowanie, zrezygnowałam bardzo szybko... może jutro trochę dokończę jak będę mieć siłę... ta pogoda mnie wykończy, następne dziecię zaplanuję urodzić w marcu-kwietniu-maju :P już nigdy latem... |
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Izotropia jakie ubezpieczenie ??
|
|
#2147 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci robią kupę zawsze podczas karmienia? I co wtedy, przeijacie je czy czekacie kiedy się następnym razem obudzą?? Bo moja mała robi kupę jak je, później przy cycu zasypia i śpi 3 h. Dopiero wtedy jak się obudzi ją przebieram. Zaznaczę że Hania ma 7 dni.
![]() Hani też ma czkawkę. Za to w ogóle nie odbija. Przeważnie po jedzeniu jej się ulewa a później ma czkawkę. I to taką która ją budzi. Macie jakieś sposoby na to pioruństwo?Od kiedy Wasze maluchy potrzebowały jakiejś zabawki? I co polecacie jako pierwszą zabawkę? Myślałam żeby już teraz kupić matę i karuzelkę nad łóżko. Myślicie że to dobry pomysł? Czy jeszcze za szybko na takie rzeczy?
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo już troszkę wykorzystałam jest tak duszno i gorąco, że zaraz się rozpłynę... ja też już bym chciała mojego dziecia przytulić.. od jutra mam mu liczyć ruchy, ale ciężko mi je wyczuć w 38/39 tc :/ chyba oszaleję licząc... ;( |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tez czasem ma czkawke ale staram sie po kazdym jedzeniu zeby mu sie porzadnie odbilo wtedy spokojnie go klade do lozeczka. U nas Dominik od samego poczatku ma takiego konika --> http://www.youtube.com/watch?v=tTGDE...eature=related co prawda jeszcze go nie widzi , ale melodyjki slyszy
|
|
|
#2152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czkawka - dostawiam do cyca, przechodzi. Przechodzi też sama, dzisiaj np dostał odrazu po wyjsciu na spacer, czkał i czkał i czkał , aż przestał Dziewczyny wielokrotnie pisały, ze czkawka nie meczy. Zaś w szpitalu powiedzieli mi :"założyć czapkę i dostawić do cyca". Teraz czasem mu po prostu skarpety zakładam, bo czapkę na te upały..... nie przystoi . co do zabawek. Mój na razie ma w nosie wszystkie. Mata , która niby jest 0+ w ogóle go nie interesuje, kolorowe wiszące zbawki też nie, głośna grzechotka też nie. Interesuje go CZASEM pozytywka. W huśtawce mamy kręcące się akwarium , wiec generalnie to też go ni ziebi ni grzeje, za to lubi słuchać szumu fal Naszą zabawka jest obecnie suszarka I wydrukowane obrazki czarno białe, szczególnie pasy. Robią furorę, ale musi nie być akurat w fazie darcia Miesięczne dzieci już sie potrafią zainteresować ponoć zarówno matą jak i karuzelą, której my nie mamy, ale chcemy kupić. Karuzela na pewno bedzie fajna, bo oprocz ruchu ma jeszcze dzwięk. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Szymon poszedł spać wczoraj o 19 wiec Filipa pogoniłam chwilę po 8 i sama się położyłam więc mogę powiedzieć że się wyspałam |
|||
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
jejku, ależ noc za nami....
małego tak bolał brzuszek strasznie, przez całą noc i chyba do teraz nawet. Kupki nie zrobił od wczorajszego popołudnia, a normalnie to by już ze 3 sztuki były. Leży, wierci się i co jakiś czas puszcza serię bąków. Daje mu esputicon i przed każdym karmieniem Delicol , ale sama nie wiem. Na razie widzę ze pomagają okłady z ciepłej pieluszki i suszarka. W nocy spał, tylko kręcił się strasznie, pokwękiwał co parę minut, naprężył się , raz na jakis czas puścił bączka i potem znów spokój. Tak mi go szkoda strasznie. Zastanawiam się czy to nie dlatego, ze wczoraj koło południa wypiłam szklankę Kubusia (jabłko , malina, banan) ale rozcieńczonego z wodą pół na pół poza tym sokiem moja dieta nie odbiegała od reszty dni, na obiad zjadłam botwinkę (podawali nam w szpitalu) , ziemniaczki , gotowane mięso z indyka, buraczki gotowane z cukrem. sniadania i kolacje zawsze standardowe, buła z wedliną lub serkiem kremowym. zastanawiam się też, czy nie uderzyć z grubej rury i nie zamówić u kuzynki z Niemiec kropli Saab Simplex. Albo chociaż kupić te polskie odpowiedniki (Bobotic tak ?). Chodzi mi o to, czy to już warto reagować, czy jeszcze poczekać? |
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ta noc nie należała do najlepszych. Hania niby spała, ale coś Jej się poprzestawiało i wstała na cyca o 2, 4, a później o 5 i 7. To karmienie 4 i 5, to trochę przesada. Co godzinę Miała też trudności z zaśnięciem. Kręciła się, kwękała. Dzieciaki podobno są bardzo wrażliwe na zmianę pogody. Może to przez ten deszcz ![]() Oprócz tego jestem zła, bo od wczoraj znowu bardzo mnie bolą sutki Szczególnie prawy. Po odstawieniu Hani jeszcze mnie boli jakiś czas, bluzka mnie drażni. A jak Hania zasysa, to wściec się można Myślałam, że już mi się cycuszki zahartowały, ale wgląda na to, że jednak nie. Nie wiem dlaczego ten ból wrócił ![]() _millena, na Twoim miejscu nie szukałabym przyczyny w tym co jesz. Dzieci miewają wzdęcia i już. Podobno przyczyn może być wiele, a te żywieniowe są najmniej prawdopodobne. Poza tym, to co zjesz tak szybko na dziecko nie działa. Nie leci prosto z buzi do cyca Ja wczoraj najadłam się truskawek i ciastek z morelami Chyba opanowaliśmy sytuację z krostkami Mój pies ma alergię Od kilku dni chodzi i non stop trzepie głową, drapie uszy. Dzisiaj chyba pojedziemy do weterynarza...coś często tam jesteśmy ostatnio Tylko boję się, że dadzą mu w końcu leki sterydowe na tą alergię, bo chyba tylko tak się to leczy u psiaków. Chciałabym mu pomóc, a już nie wiem co robić
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
My też mamy za sob a ciężką noc. Mikołaj spał do 00.00 zjadł a póżniej co 2godziny do cyca wołał i o od 5 nie spał. Dopiero teraz włączyłam mu kołysanki i poszedł spać. Uff ja mogę zjeśc śniadanie i coś koło siebie zrobić.
Pyśk też nie zrobił kupy od wczoraj. Zastanawiam się czy nie podać mu espumisanu, bo pediatra już pozwoliła.
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
za dwa dni dzień ojca a my nie mamy prezentu. wrrrr zła jestem na siebie.... chyba rozpuściliśmy nasze dziecko. nie chce usypiać sama w łóżeczku. musimy podjąć próbę oduczania zasypiania przy kimś - w sensie w łóżku lub na rękach... |
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
dlugo mnie nie bylo. Od porodu przezywam istny najazd gosci, mam juz dosc tego... nawet na noc niektorzy zostaja... ale nie chce mi sie juz na ten temat pisac... ![]() Hania podczas tych upalow jest wręcz nieznosna, ciezko mi ja uspac. ale konsekwentnie zasypia w swoim lozeczku, dlugo przed usnieciem marudzi. Takie miesieczne dziecko jest juz naprawde mega "zywe", macha lapkami i nozkami, odpycha sie i juz uderzyla sie w glowe bo odpychala sie na przewijaku az do sciany... Pokarm mi sie chyba konczy wiec chyba bede zmuszona dokarmiac butla. Ale te marudzenie wynagradza mi juz usmiechami Ile przecietne wasze dzieci siedza przy cycu? Bo moja to nawet z godzine potrafi, a ja juz jestem tym wykonczona... Aha, moja mala tez obsypalo - prawdopodobnie trądzik niemowlecy - na glowce ropne krostki, na twarzy i dekolcie tez krosteczki ale nie ropne, tylko takie rozlewające się, ale juz na szczescie zasuszające sie. Pediatra nie byla mi wq stanie dokladnie powiedziec co to jest i troxhe sie wkurzylam i nie wiem czy nie zmienie pediatry. Kazala niczym nie smarowac , tylko przemywac przegotowana woda i octaniseptem. Ale dodatkowo myje je glowke w tym leczniczym oilatum. I jest troche lepiej. Ogolnie to mam dosc tego upslu i chce juz jesieni ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
u mnie troche ciezko czasem z usypainiem (marudzenie) ale lepiej teraz troche sie poswiecic ehh przedwczoraj zjadlam zabek czosnku w sosie i mala miala takie wzdecia ze szok. Dzisiaj kupie jej ten bobotic.
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Szymon chyba też ma sapkę,już kiedyś pisałam że chyba ma katar ale nos ma czysty a gra mu tam jak oddycha strasznie,dzisiaj w nocy myslałam że dostał już konkretnego kataru ale nos czysty a w nosku charczy przy oddychaniu.Wyczytałam że może to być objawem alergii więc by się zgadzało
sam smród tego mleka zbiera mnie na wymioty
|
|
|
|
#2160 | |
|
Wtajemniczenie
|
moja Haneczka wlasnie smieje sie przez sen, slodkie to jest , ze moglabym jąś schrupac
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

to jakaś wariatka,co za babsztyl

Jest gorąco jak cholera, a byliśmy już w sumie dzisiaj na nogach u lekarza.

Hania ssie raczej regularnie co 2h, a pomimo tego pokarmu mam bardzo dużo. W ciągu dnia kapie mi z sutków, a w dzisiaj w nocy obudził mnie ból piersi, takie były przepełnione, nabrzmiałe
Zawsze robiliśmy to dużo później ok. 23.