Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 22:16   #4021
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Natee tak pies ma tupet. najlepsze jest to ze on juz sie od kilku miesiecy nie zalatwia w domu!
ja wiem ze jest mlody ma dopiero 10 miesiecy no ale to juz szczyt wszystkiego.
Agynia by byla to by mi podpowiedziala a jej sie akurat rodzic zachcialo przed terminem :P
Co do porodowki mam wizyte za 2 tyg i tez musze zapytac polozna :P
jest młody, ale charakterek tez ma hehe żeby byc na dworze i wrócic sie załatwić w domu
ja mam w przyszły piątek, zapytam

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Alexandraaa88 myśle, ze wypowiedzi Pauli i Branzoletki powinnaś wziąć do siebie i myśleć teraz o tym co będzie dla Ciebie i dziecka najlepsze. Szczerze współczuje sytuacji, ale też nie wyobrażam sobie co to musi być za człowiek jeśli zostawia Cie w takim stanie....

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma takiej możliwości.. z tego co się dowiedziałam to kobieta sama wjeżdza na blok,tam ją ciachają..tatuś czeka przed. Wyjmuja dzieciatko, pokazują matce tylko, zabieraja "oprawiaja je" i wioza na oddział noworodowy gdzie tatus moze sie poznac z dzieciatkiem a mame zszywają... i dopiero potem mama może dzieciątko poprzytulać... nie satysfakcjonuje mnie to do konca ale staram sie oswoic z takim scenariuszem.. Mam nadzieje tak jak i Ty że położne noworodkowe będą super i pomogą mi od początku karmic corcie...
u mnie jest taka możliwość jeśli miałoby dojsc do cc to TŻ bedzie mógł byc ze mną.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 22:30   #4022
chce_byc_mama
Zakorzenienie

goraco.. duszno...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 22:32   #4023
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ta ulga była nie do przecenienia
Warto wiedzieć.
Często czuję ulgę, jak zrezygnuję z czegoś ważnego, ale mam wtedy jakieś poczucie straty i wyrzuty sumienia mimo, iż nie włożyłam w to aż tyle pracy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 22:35   #4024
natee
Zakorzenienie

ok ja znikam, mam jeszcze kuchnie do ogarniecia i nie moge juz wysiedziec z obolałym żebrem

Dobranoc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 22:36   #4025
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja nie wiem jak my damy rade w tym mieszkaniu jak mala tu bedzie jak tu bedzie tak goraco
Przeciez przy dziecku nie pootwieram okien i nie zrobie przeciagow

Amelcia
Stary 2012-06-20, 22:42   #4026
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
"Badanie stężenia D-dimerów jest pomocne w diagnozowaniu zatorowości płucnej oraz zakrzepicy żył głębokich. Dodatni wynik badania wskazuje, że doszło do powstania skrzepliny i jej rozpadu, ale nie daje informacji na temat jej miejsca i przyczyny powstania."

też się wystraszyłam bo zdążyłam wyczytać że zakrzepica jest najczęstsza przyczyna umieralności wśród ciężarnych i nawet dopakowałam torbę do szpitala bo myślałam, że może mnie zatrzymają w szpitalu, na necie wyczytałam że ciężarne dostawały zastrzyki już przy niższych stężeniach a u mnie taki kosmiczny wynik, mam nadzieje że już mi nic nie grozi w sobotę mam przyjść na ktg

zlecenie na to badanie maiłam przed ewentualnym zoo ale teraz to nie będę go miała bo przy tych zastrzykach nie wolno bo grozi to paraliżem zdołował mnie dzisiejszy dzień no to miałam ciaże bezproblemową, powiem Wam że wolałabym już tą CC bp boje się że coś się może stać małemu albo mi

nie miałam żylaków ani żadnych objawów innych niż te ciązowe - które zresztą są podobne
bardzo mi przykro z powodu tych komplikacji

brałaś tabletki hormonalne przed ciążą? a i miałaś może w trakcie ciąży robione crp?

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
bo już mam dosyć tej ciąży
znam. Przypadkowo na kontrolnym usg.

nie. Wczoraj jej brat napisał mi że ona do mnie dzisiaj zadzwoni i żebym się nie martwiła. Ale nie zadwoniła. I ma wyłączony telefon. Napisałam jej godz temu smsa że jutro idę na policję. Przygotowałam wszystko co mam i z bratem który jest świadkiem idziemy jutro zglosic sprawę.
doskonale, nie ma sensu się z nią szarpać

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A i gratuluję wszystkich udanych wizyt!

Ja sama dzisiaj też byłam u gina. Mała waży 2002 g jest ułożona główkowo, wszystkie narządy prawidłowe. lekarka sprawdziła mi też miednice i szyjkę. Jestem pozamykana, miednica też w porządku.
Dostałam tylko jakieś inne żelazo niż Sorbifer Drules...podobno to inne lepiej się wchłania, a morfologia mi słabo rośnie;/

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
zanim nadrobię to co naprodukowałyście od południa to pochwalę się zdjęciami mojej Hanusi

mam nadzieję że u wszystkich wszystko w porządku
kolejna ślicznotka

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Może nie jest tak źle. Powodzenia!
Czyli to taki przypadek, o jakim pisałam - zawalił rodzaj egzaminu zawodowego. Ten u nas podobno poległ na przedmiocie z pierwszego roku. Dobrze, że zareagowali. To heparyna, tak? A jaki miałaś ostatni poziom płytek krwi (PLT)?
Morfologię zbadają nam wszystkim, a chyba Agunia pisała, że parametry krzepnięcia też, więc ewentualne przeciwwskazania wykryją. Ja wiem, że nie można podawać ZZO, przy PLT poniżej 100 tys., ale jakieś produkty rozpadu skrzepów kojarzą mi się z kolei ze zbyt wysokim poziomem.
Tak, zaniedbany jest niebezpieczny, jednak moim zdaniem to byłoby widoczne w morfologii krwii (płytki) i chyba w badaniu przepływów.
Groził mi problem odwrotny, więc trochę się na ten temat naczytałam, ale generalnie, jeśli dziecko do tej pory dobrze się rozwijało i zastrzyki pomogą, to powinno być dobrze.
zastanawia mnie czy przy zakrzepicy występuje podwyższony CRP
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 22:42   #4027
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja juz od dlugiego czasu nie moge sie polozyc za mocno na prawym boku, bo z prawej piersi mi leci tyle, ze mam zawsze ogromna plame, raz nawet TZ "oblalam" w dodatku to juz takie bialutkie leci jak normalne mleko
O kurcze gdyby mi się to zdarzyło tż pewnie pos.ałby się ze strachu że rodzę

Cytat:
Mniej wiecej mam na oku, przy pierwszym panikowalam ze wszystkim, a teraz nie wiem sama...
Zlapalo mnie podejscie, ze "dziecko potrzebuje tylko ciuchy, miejsce do spania, kosmetyki i pieluchy".
Mam to samo Na dodatek obejrzałam sobie dvd z okresu noworodkowego mojej małej i się uspokoiłam jak nie wiele trzeba maluszkowi na początku

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Te skurcze doprowadzają mnie do szału. Nieregularne a bolą jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny ale dostalam boli, niemoge an noge stanac bo mnie rwie dol rbzucha i krzyz

Cytat:
chyba się skurcze skończyły

Miałam 3 regularne i 5 nieregularnych
No i wystarczy

Cytat:
ej no znowu mi leci siara
Może zamróź i wystaw na All

Cytat:

no i wzial moj papierek ten by sprawdzic wody, ii sline dał na niego i wyszedl niebiski, i mówi WODY MI ODCHODZĄ
Bardzo śmieszne Następnym razem też go nastrasz ciekawe czy się będzie śmiał

Cytat:
no i dostałam zastrzyki na zakrzepice do samego porodu dziś miałam pierwszy, maż został przeszkolony. pierwsze co się ginka zapytała to czy mały się rusza, dobrze że nic złego się do tej pory nie stało
Kurcze dobrze, że nie za późno z diagnozą ale stresu nie zazdroszczę

Cytat:
Nie mam humoru na pisanie :/
Wierze

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Już sama nie wiem co mysleć.... Lekarz chce mnie zostawić na obserwacji, zrobią mi pewnie krzywą cukrową, sprawdzą mi też to moje ciśnienie, dzisiaj znowu miałam 150/90.
Ale lekarz mnie też nastraszył bo mówił że nie wie czy nie wyśle mnie do Rzeszowa żeby zrobili Amelce jakieś specjalne badanie czy ta cukrzyca na nią nie wpłynęła bo za późno się dowiedziałam o tej cukrzycy.
No i dotychczas niby była za mała a teraz wychodzi właśnie za duża . ale wiadomo jak z tą wagą.....
Generalnie jestem zła. A cukier po kolacji miałam 156 po 1,5 h i 161 po 2 h.
Dzięki Iza za wskazówki. Idę spać, mam kilka numerów zapisanych to odezwę się do kogoś.
Wierze kochana, że jesteś przerażona ale właśnie dlatego ja bym się nie broniła przed szpitalem, bo zdrowie dzidzi jest najważniejsze

Kurcze cały dzień przed lapkiem, ciągle coś czytam i mam już dość ale dzięki temu czas szybciej leci pożytecznie i jestem zmęczona czyli normalne zasnę. Nadal nigdzie nie wychodzę i czekam aż upały się skończą Oj ćwiczymy cierpliwość naszą do granic możliwości

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-06-20 o 22:44
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 22:49   #4028
chce_byc_mama
Zakorzenienie

niedobrze mi

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Branzoletka w jakim wieku masz core?

Amelcia
Stary 2012-06-20, 22:55   #4029
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Zostałabym milionerką

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:01   #4030
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie nie ma takiej możliwości.. z tego co się dowiedziałam to kobieta sama wjeżdza na blok,tam ją ciachają..tatuś czeka przed. Wyjmuja dzieciatko, pokazują matce tylko, zabieraja "oprawiaja je" i wioza na oddział noworodowy gdzie tatus moze sie poznac z dzieciatkiem a mame zszywają... i dopiero potem mama może dzieciątko poprzytulać... nie satysfakcjonuje mnie to do konca ale staram sie oswoic z takim scenariuszem.. Mam nadzieje tak jak i Ty że położne noworodkowe będą super i pomogą mi od początku karmic corcie...

Nie strasz że obiecują a później mają w du.pie!!
Szkoda
Troche bezuczuciowo podchodza do kobiet po CC.

A z tym obiecywaniem - pewnie zalezy od osoby

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:08   #4031
Soleilka
Zakorzenienie

Zaczęliśmy 38 tydzień

Stawiam żarełko i idę spać Muszę TŻ rano wyszykować
Dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30153_1206619670_4ed2_p.jpg (47,3 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb22a098-c2a4-4003-b8c8-d4e34f470444_20090804120102_Male-lody.jpg (23,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dsc03709.jpg (32,4 KB, 0 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 23:09   #4032
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie poza ciuszkami nic. tj. i tak wszystkie oddalam. Nie udalo mi sie wszystkich odzyskac, tylko jakas tam czesc, bo jedna osoba zupelnie sie na mnie wypiela i nic mi nie chciala oddac, ale od bratowej dostalam te co jej dalam i jeszcze inne po ich synku.
A inne rzeczy typu torba do wozka, pieluchy tetrowe itp itd. tez albo oddalam, albo wyrzucilam, albo - z pieluch - zrobilam szmatki. Nie planowalam kolejnego dziecka.
To rzeczywiście lipa, bo kto by sie spodziewał że będą potrzebne
teraz w razie czego zachowajcie sobie rzeczy bo może jeszcze zawita do Was mała dziewczynka
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
fajny ja kilka z opisanych juz zawazylam u siebie
Ja też
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

a propos - wczoraj weszłam na odchowalnię i trafiłam na wątek mam lipcowo-sierpniowych z zeszłego roku. I o ile dobrze pamiętam, to na tym etapie, na jakim my jesteśmy teraz, miały już na wątku szóstkę bobasów!
A więc i tak bardzo jesteśmy zdyscyplinowane, naprawdę

Wracając do domu wstąpiłam do Straussa i bardzo mnie za serce taka nocna koszulina chwyciła.
Nie jest babska (w sensie - pastelowa czy z koronką). A jak zobaczyłam, że przeceniona z 25 na 10€ - musiałam kupić
(to jest ceglasty brąz, bo chyba nie widać).
Ciekawe...muszę obczaić tamten wątek

Koszulina fajna, dla mnie nie jest nocna tylko dzienna, jak sukienka. mam podobną tylko czerwoną i chodziłam w niej po mieście
Cytat:
Cześć mamusie.
Ja po wizycie. Generalnie nie za dobrze przez tą cukrzycę ciążową wykrytą dopiero teraz. Lekarz chciał mnie od razu wysłać do szpitala, ale zapytałam sie czy mogę zmierzyć glukometrem sobie sama cukier w domu i jak coś to dać mu znać. Pozwolił mi i kazał jutro rano zadzwonić jaki mam cukier. Ale ponieważ po kolacji którą zjadłam mam dalej za wysoki to jutro rano mam się stawic na oddziale. Czemu w pierd.....nej Irl nie robią badania na cukrzycę ciążową?? Wiedziałabym od dawna że mam cukrzycę, a nie dowieduje się o tym dopiero w 9 miesiącu. Przez brak odpowiedniej diety mogłam Amelce poważnie zaszkodzić
Rozumiem, też bym był wściekła
Jeśli Amelka przybiera prawidłowo i nie ma zbyt wielkiej wagi do wieku to najpewniej nic jej to nie zaszkodziło
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:20   #4033
chce_byc_mama
Zakorzenienie

SOleilka

Amelcia
Stary 2012-06-20, 23:28   #4034
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ ZA GRATULACJĘ
STAWIAM ZIMNY SOCZEK I OWOCE
Jeszcze ja, jeszcze ja bardzo gratuluje pewnie teraz Ci ulżyło i masz taka spokojna głowe

Cytat:
dziewczyny ale dostalam boli, niemoge an noge stanac bo mnie rwie dol rbzucha i krzyz
rodzisz nie no pizza zagryzasz to chyba fałszywy alarm

Cytat:
Cześć mamusie.
Ja po wizycie. Generalnie nie za dobrze przez tą cukrzycę ciążową wykrytą dopiero teraz.
Współczuje... ale tak jak dziewczyny piszą,na szczęście córcia dobrze się rozwia. Takie szczęście w nieszczęściu

Cytat:
na necie wyczytałam że ciężarne dostawały zastrzyki już przy niższych stężeniach a u mnie taki kosmiczny wynik, mam nadzieje że już mi nic nie grozi w sobotę mam przyjść na ktg
to się porobiło... ale musi być dobrze

Cytat:
Ja sama dzisiaj też byłam u gina. Mała waży 2002 g jest ułożona główkowo, wszystkie narządy prawidłowe. lekarka sprawdziła mi też miednice i szyjkę. Jestem pozamykana, miednica też w porządku/

Cytat:
jeszcze mi tak się w brzuchu przelewa i mnie czyści:/
Może to wstęp do porodu? wszytkie już czekamy na Igusie

Cytat:
zanim nadrobię to co naprodukowałyście od południa to pochwalę się zdjęciami mojej Hanusi
jaka cuuuudna

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
u mnie jest taka możliwość jeśli miałoby dojsc do cc to TŻ bedzie mógł byc ze mną.
Zazdroszczę, chociaż może to lepiej że mojego męża tam nie wpuszczą, bo on te całe ciachanie przeżywa bardziej niż ja, ja za tobardziej jestem przerażona tym co będzie po tym...

Cytat:
Szkoda
Troche bezuczuciowo podchodza do kobiet po CC.
A z tym obiecywaniem - pewnie zalezy od osoby
a no masz rację, ale mam nadzieję że da się przeżyć. Muszę sobie zapisać nr telefonu do oddziałowej położnych, prowadziła sr i kazała jak coś do siebie pisać mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby...

A ja dzisiaj umyłam sobie jedno okno i żyję jak na razie i mam się dobrze
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:31   #4035
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj umyłam sobie jedno okno i żyję jak na razie i mam się dobrze
byles tego w zla godzine nie wypowiedziala :P

Amelcia
Stary 2012-06-20, 23:35   #4036
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
byles tego w zla godzine nie wypowiedziala :P
hehe tu się wzajemnie wszyscy straszą czy mi się wydaje jutro spakuje dokładniej moją torbę (mam ta na odwal wszystko powrzucane) i mogę iść... chociaż mama mi nie pozwoliła jeszcze rodzić, bo remont ma u siebie w domu i nie ma dużo czasu, a chciałaby być dla mnie dyspozycyjna
Stary 2012-06-20, 23:36   #4037
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
no i dostałam zastrzyki na zakrzepice do samego porodu dziś miałam pierwszy, maż został przeszkolony. pierwsze co się ginka zapytała to czy mały się rusza, dobrze że nic złego się do tej pory nie stało
Nie stało sie nic złego, zobaczysz dobrze będzie
Cytat:
bo już mam dosyć tej ciąży
znam. Przypadkowo na kontrolnym usg.

nie. Wczoraj jej brat napisał mi że ona do mnie dzisiaj zadzwoni i żebym się nie martwiła. Ale nie zadwoniła. I ma wyłączony telefon. Napisałam jej godz temu smsa że jutro idę na policję. Przygotowałam wszystko co mam i z bratem który jest świadkiem idziemy jutro zglosic sprawę.

Dobra decyzja bo babka ewidentnie leci w kulki
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Alexandraaa88 - trzymaj się w tych trudnych chwilach i choć pewnie teraz nie wyobrażasz sobie jak to będzie - to będzie lepiej!!! Czas leczy rany i przedstawia wydarzenia w taki sposób, że dochodzimy do wniosku, że podjęłyśmy dobre decyzje. I może w tym wypadku ostatnie słowo nie należało do Ciebie, ale to Ty stwierdzić w przyszłości, że jest ok. A ojciec dziecka będzie żałował.
A to przykład z życia wzięty...:
Wpadka, szybki ślub, rodzice Młodej załatwiają zięciowi pracę, który jeszcze przed narodzinami dziecka ją rzuca. Dziecko rodzi się z początkiem stycznia a od grudnia poprzedniego roku matka dziecka (kobieta w zaawansowanej ciąży) jest systematycznie bita. Ale z "tatusia" jest spryciarz - bije po głowie, żeby nie było śladów. Efekt końcowy?? Rozstanie gdy dzidzia ma 6 mcy. Obecnie dziecię rzeczonych Państwa ma 21 lat i jest zaradne życiowo - spełnia swoje plany. Matka wyszła ponownie za mąż i jest git. Po 21 latach do dziecka odzywa się ojciec, który nigdy nie płacił alimentów i się nim nie interesował i zgadnijcie gdzie???
Tak, tak, na fb chce dołączyć do grona znajomych swojego dziecka

Takie scenariusze pisze życie. I nie życzę nikomu takich przejść, nie mniej jednak takie decyzje - jak rozejście się - kończą się zdecydowanie lepiej niż męczenie się ze sobą.

Trzmajta się Dziołszki, idę legnąć.
Straszne....jak on wstydu nie ma
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Podczytuję Was co jakiś czas. Brzuchol mam już taaaaaki duży Z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy nasz Szkrab przyjdzie na świat, a z drugiej wizja zbliżającego się porodu coraz bardziej mnie paraliżuje. Poza wszystkim mam lenia do pisania pracy magisterskiej, a dodatkowo od dobrego tygodnia dotyka mnie chyba burza hormonów i jestem jakaś taka...jak nie ja... Marudzę, płaczę, krzyczę- baba ze mnie nie do zniesienia
Witamy z powrotem
Cytat:

Piękne zdjęcia, śliczną masz córeczkę
Dlaczego ja nie mam takich zdjęć ładnych
dziś spytałam o to gina i mi powiedział, że musiał by kupić droższy sprzęt i oprogramowanie i brać 2xtyle za wizytę, to by były lepsze zdjęcia, a on wcale mało nie bierze...trochę przeginka moim zdaniem.
Cytat:
Zaczęliśmy 38 tydzień

Dobranoc
Gratuluję donoszenia!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:39   #4038
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
hehe tu się wzajemnie wszyscy straszą czy mi się wydaje jutro spakuje dokładniej moją torbę (mam ta na odwal wszystko powrzucane) i mogę iść... chociaż mama mi nie pozwoliła jeszcze rodzić, bo remont ma u siebie w domu i nie ma dużo czasu, a chciałaby być dla mnie dyspozycyjna
to tak jak ja :P
powrzucane pare rzeczy ciagle czegos w niej brakuje :P

Amelcia
Stary 2012-06-20, 23:54   #4039
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie.
Ja po wizycie. Generalnie nie za dobrze przez tą cukrzycę ciążową wykrytą dopiero teraz. Lekarz chciał mnie od razu wysłać do szpitala, ale zapytałam sie czy mogę zmierzyć glukometrem sobie sama cukier w domu i jak coś to dać mu znać. Pozwolił mi i kazał jutro rano zadzwonić jaki mam cukier. Ale ponieważ po kolacji którą zjadłam mam dalej za wysoki to jutro rano mam się stawic na oddziale. Czemu w pierd.....nej Irl nie robią badania na cukrzycę ciążową?? Wiedziałabym od dawna że mam cukrzycę, a nie dowieduje się o tym dopiero w 9 miesiącu. Przez brak odpowiedniej diety mogłam Amelce poważnie zaszkodzić
Dobrze, że już wiesz. Na pewno dobrze wszystko zbadają i będzie ok Współczuję jednak stresu. Nie powinno tak być!

Cytat:

ide poczytać co u Was
Na pewno będzie dobrze, skoro już wiesz

Cytat:
A i gratuluję wszystkich udanych wizyt!

Ja sama dzisiaj też byłam u gina. Mała waży 2002 g jest ułożona główkowo, wszystkie narządy prawidłowe. lekarka sprawdziła mi też miednice i szyjkę. Jestem pozamykana, miednica też w porządku.
Dostałam tylko jakieś inne żelazo niż Sorbifer Drules...podobno to inne lepiej się wchłania, a morfologia mi słabo rośnie;/
Super

Cytat:

Cudna!

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Masz rację straszne... jak mąż będzie w domu to jak Cię mogę do szpitala dotarłabym w ciagu 10 min, ale sama... wole nie myśleć. Muszę porządnie moją torbę sprakować jak takie cyrki sięzdarzają brrrr...

A jak Ty to czujesz? Ja się domyślam tylko po tym w jaki sposób czuje ruchy i w jakich miejscach się wypina tzn. zawsze tak samo. Już doczytałam po czym wnioskujesz... moja na każdym usg leżała pupką do dołu poczawszy od półówkowego...

A też musisz się kłaść do szpitala dzień przed cc??
Jak nie będzie w domu tż, a coś się będzie działo, to dzwonię do wuja, który mieszka blok obok - a jak go nie będzie... Wolę się nie nakręcać... Nie chciałabym, żeby poród był na takim etapie, na którym nie ma odwrotu i sn.
A jak masz teraz zaplanowane wizyty?
Tak, do szpitala dzień przed planowanym cc rano
Cytat:
Zaczęliśmy 38 tydzień

Dobranoc

Jakie pyszności
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 00:02   #4040
Maciejka__
Zakorzenienie

Zaczęłam 38 tydzień...
Mój gin mógłby mi z tej okazji zrobić USG.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3180tn_.jpg (39,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2012-06-21, 00:02   #4041
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jak nie będzie w domu tż, a coś się będzie działo, to dzwonię do wuja, który mieszka blok obok - a jak go nie będzie... Wolę się nie nakręcać... Nie chciałabym, żeby poród był na takim etapie, na którym nie ma odwrotu i sn.
A jak masz teraz zaplanowane wizyty?
Tak, do szpitala dzień przed planowanym cc rano
Jak mojego męża nie będzie to ja dzwonię po taksówkę, niby mogłabym po brata albo szwagra ale z ich "rozpędem" to już wole na taxi poczekać...
Ja wizyt już praktycznie nie mam, mam tylko 4 lipca wpaść domojej gin na ostatanie usg przed szpitalem upewnić się jak leży żeby bez sensu się nie kłaść tam. Ale jak poczuję jakiegoś fikołka mam dzwonić do niej na prywatny nr i się dogadamy co do wizyty wczesniejszej...
Stary 2012-06-21, 00:16   #4042
Maciejka__
Zakorzenienie

Ten winogronowy soczek na stole oczywiście ma 0%!

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Jak mojego męża nie będzie to ja dzwonię po taksówkę, niby mogłabym po brata albo szwagra ale z ich "rozpędem" to już wole na taxi poczekać...
Ja wizyt już praktycznie nie mam, mam tylko 4 lipca wpaść domojej gin na ostatanie usg przed szpitalem upewnić się jak leży żeby bez sensu się nie kłaść tam. Ale jak poczuję jakiegoś fikołka mam dzwonić do niej na prywatny nr i się dogadamy co do wizyty wczesniejszej...
Ja zamierzam przygotować torbę do szpitala ze wszystkim, czego będę tam potrzebować po porodzie, ale na wierzch włożyć mniejszą z drobiazgami potrzebnymi już na IP i na porodówce. Gdyby zaczęło się nagle, a tż utknął w korkach, to wezmę tylko kilka rzeczy i pojadę taxi. Nim urodzę, to na pewno zdąży dotrzeć z całą resztą. Mam nadzieję, że przed końcem II fazy!
Stary 2012-06-21, 05:48   #4043
wanilllka82
Wtajemniczenie

jestem dziś pierwsza, i Prince jeszcze nie ma, niemożliwe, nie mogłam spać przez te wczorajsze "rewelacje"
dzięki Wam dziewczyny za słowa otuchy wiedziałam że można na Was liczyć

Cytat:
Może nie jest tak źle. Powodzenia!
Czyli to taki przypadek, o jakim pisałam - zawalił rodzaj egzaminu zawodowego. Ten u nas podobno poległ na przedmiocie z pierwszego roku. Dobrze, że zareagowali. To heparyna, tak? A jaki miałaś ostatni poziom płytek krwi (PLT)?
Morfologię zbadają nam wszystkim, a chyba Agunia pisała, że parametry krzepnięcia też, więc ewentualne przeciwwskazania wykryją. Ja wiem, że nie można podawać ZZO, przy PLT poniżej 100 tys., ale jakieś produkty rozpadu skrzepów kojarzą mi się z kolei ze zbyt wysokim poziomem.
Tak, zaniedbany jest niebezpieczny, jednak moim zdaniem to byłoby widoczne w morfologii krwii (płytki) i chyba w badaniu przepływów.
Groził mi problem odwrotny, więc trochę się na ten temat naczytałam, ale generalnie, jeśli dziecko do tej pory dobrze się rozwijało i zastrzyki pomogą, to powinno być dobrze.
troche mnie Twój post pocieszył przepływy pępowinowe miałam robione tydzien temu i były ok, plytki mam na poziomie 157 więc dobrze, a skąd mam wiedzieć czy zastrzyki pomagają? dostaje Fraxiparine co 12 h podskórnie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro z powodu tych komplikacji

brałaś tabletki hormonalne przed ciążą? a i miałaś może w trakcie ciąży robione crp?
nie miałam ani raz w ciąży robionego CRP

ide poczytać co u Was, narazie dojrzałam że Soleilka i Maciejka__ się donosiłi
a Sas obroniła brawo dziewczyny

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-21 o 05:55
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 05:57   #4044
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Pada Może to zbyt szumnie powiedziane, ale z nieba leci nieco deszczu. Na dworze przyjemnie się ochłodziło, jednak w mieszkaniu dalej duszno i gorąco.
Dzisiaj wstałam o 5,30 - cała mokra i klejąca się, otwarte okna nic nie dały i tak było gorąco. Po chłodnym prysznicu wróciłam do życia i mogę działać

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Mogłaś rzucić tym pomysłem wcześniej, też bym mroziła i sprzedawała a tak to tyle siary się zmarnowało

Cytat:
U nas jest tak samo, nie ma możliwości, żeby tatuś uczestniczył przy cc. A szkoda... Traktują to jak standard operację, gdzie nie ma miejsca na osoby "zbędne".

Cytat:
Zaczęliśmy 38 tydzień
Super, i takie pyszności na noc stawiasz

Cytat:
Zaczęłam 38 tydzień...
Super Może będziesz miała USG z tej okazji
I oczywiście ani przez myśl mi nie przeszło, że to w kieliszkach to wino

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

O patrzcie i temat jak dla nas:
http://biznes.onet.pl/chcesz-urodzic...194,news-detal

Chociaż ja osobiście za poród nic nie zapłacę - chyba, że chciałabym swoją położną to wtedy kosztuje to 650 zł, ale do tej pory się nie zdecydowałam.
Albo salę jednoosobową - to 350 zł. A zzo i wszystko inne jest za free.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 06:01   #4045
prince_polo
Zakorzenienie

hej, nie mogłam w nocy spac bolał mnie brzuch prawa strona, i mialam takie bole krzyzowe ze masakra. Rz mi wymasował i jakos nad ranem przeszło, ale teraz tez czuje brzuch i krzyz ledwo wstalam z lozka. Do tego swedzi mnie cialo juz kilka dni i chyba znowu zrobie wrazie wu wynik.
dzis moj gin ma dyzur niewiem czy nie podjade do Niego pokazac wynik moczu i w ogole

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Już sama nie wiem co mysleć.... Lekarz chce mnie zostawić na obserwacji, zrobią mi pewnie krzywą cukrową, sprawdzą mi też to moje ciśnienie, dzisiaj znowu miałam 150/90.
Ale lekarz mnie też nastraszył bo mówił że nie wie czy nie wyśle mnie do Rzeszowa żeby zrobili Amelce jakieś specjalne badanie czy ta cukrzyca na nią nie wpłynęła bo za późno się dowiedziałam o tej cukrzycy.
No i dotychczas niby była za mała a teraz wychodzi właśnie za duża . ale wiadomo jak z tą wagą.....
Generalnie jestem zła. A cukier po kolacji miałam 156 po 1,5 h i 161 po 2 h.
Dzięki Iza za wskazówki. Idę spać, mam kilka numerów zapisanych to odezwę się do kogoś.
kochana mocno 3mam kciuki

Cytat:

slooooodka!!!!1
Cytat:
Zaczęliśmy 38 tydzień

Dobranoc

Cytat:
rodzisz nie no pizza zagryzasz to chyba fałszywy alarm
:

Cytat:
Zaczęłam 38 tydzień...

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
jestem dziś pierwsza, i Prince jeszcze nie ma, niemożliwe, nie mogłam spać przez te wczorajsze "rewelacje"
dzięki Wam dziewczyny za słowa otuchy wiedziałam że można na Was liczyć

i:
jestem

wszystko mnie swedzi

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mogłaś rzucić tym pomysłem wcześniej, też bym mroziła i sprzedawała a tak to tyle siary się zmarnowało

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 06:05   #4046
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem
to mnie uspokoiłaś czyli dzień jak co dzień
Stary 2012-06-21, 06:09   #4047
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie uspokoiłaś czyli dzień jak co dzień
nudy moze ktos sie rozpakuje??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-21, 06:14   #4048
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
nudy moze ktos sie rozpakuje??
nadalka już by bardzo chciała więc może ja wyślemy mnie też już możecie a co mi tam
Stary 2012-06-21, 06:22   #4049
nitka_88
Zadomowienie

Witam z rana U mnie straszna pogoda... Padało całą noc i dalej pada. Wy pewnie czekacie na deszcz z utęsknieiem, a ja z kolei marzę o kilku słonecznych dniach pod rząd
Soleilka i Maciejka - gratuluję donoszenia!

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 06:25   #4050
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nadalka już by bardzo chciała więc może ja wyślemy mnie też już możecie a co mi tam
nooo to marsz na porodowke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości