Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 15:07   #3001
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Nie wiem, moze ja źle zrozumiałam Twoje posty, już miałam w głowie jakąś okropnie trudną sytuację ...
To dobrze, że jest dobrze. A o problemach z rodzicami nie myśl. Jeśli mają coś do Ciebie to ich problem.
Czy dobrze zrozumiałam, że nie chcesz ślubu kościelnego, chrztu itp? Jeśli jesteście pewni swojej decyzji to w niej trwajcie i się nie oglądajcie na rodzinę. Przywykną.
Ważne, żebyście byli samodzielni.
Ja ogólnie nie chce slubu tylko ze względu na dziecko....nie chce narazie sie hajtać....może poźniej ale nie teraz
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 15:14   #3002
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie nie chce slubu tylko ze względu na dziecko....nie chce narazie sie hajtać....może poźniej ale nie teraz
I prawidłowa decyzja ja nie rozumiem par które nagle biora ślub bo dziewczyna jest w ciąży do akiej deczji trzeba dojrzeć.
Sama mam pare znajomych którzy nie brali ślubu kiedy się okazało że moja koleżanka jestw ciaży. Ale jak już dojrzeli do tej dezcji a bywało różenie kłotnie rozstania i powroty to wzieli slub gdy ich Zuzia miała 3 latka i wcale nie żałuja swojej decyzji
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 15:30   #3003
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Fakt, że ślub w przypadku dziecka jest przydatny ze względu na różnorakie formalności, no ale to wtedy, gdy rodzice dziecka na prawdę chcą być razem itepe.
Ale wiele osób bierze go w takiej sytuacji tylko i wyłącznie pod naciskiem rodziny, potem z tego tytułu może się zrodzić więcej problemów i wzajemnych pretensji niż gdyby tego ślubu nie było a młodzi rodzice mogli sami zdecydować czego chcą.
No nic, Kasiu trzymaj się swojego zdania i tyle. Jeśli rodzice będą naciskać staraj się na spokojnie tłumaczyć powody swojej decyzji, jak katarynka to samo, ale bez nerwów. W końcu im się znudzi.
Staraj się nie unosić, nie daj się wciągnąć w głupie dyskusje, bo tylko sobie nerwy zszargasz a to dla dziecka niedobre.
Stary 2012-06-19, 19:41   #3004
IsiaG
Zadomowienie

Witam .
Wczoraj była u nas burza, uwielbiam burze, ten zew natury...

Kejth - cieszę się ,że wypoczęta wróciłaś z urlopu. Fajnie jest tak wyrwać się na trochę, oderwać, odpocząć sobie od wszystkiego. O nic się nie martwić, nie myśleć o niczym. Dobrze to robi na psyche.

Kasiaczek - nie przemęczaj się. Nie martw co z rodzicami. Powiem Ci jedno jako Matka. Cokolwiek dziecko zrobi i jakkolwiek by to bolało to rodzice po pierwszym szoku oswoją się i wybaczą, zaakceptują. Rodzicom zależy na szczęściu dziecka. Więc nie obawiaj się aż tak bardzo, czasami strach ma wielkie oczy.

Dedra - ciąża.Kurde no, przecież wszystkie Ci to mówią. Dziewczyno - oswajaj się, a jak to nie ciąża to nie mnie piorun.

Luna - gratuluję egzaminów przez które przelatujesz z prędkością światła i z tego co rozumiem wynikami dobrymi?
Rozumiem, że było Ci przykro jak się dowiedziałaś, że któraś z koleżanek jest w ciąży, choć się w sumie o nią nie starała. To Ty wtedy miałaś o ciąży powiedzieć, to Ty miałaś odbierać gratulacje i uściski. Zycie bywa wredne, wiem coś o tym. Mimo moich lat czasami czuję się jak staruszka, tyle już przeszłam, tyle przeżyłam, tyle doświadczyłam miłych i niemiłych rzeczy... ech..
Nie potrafię nic doradzić, bo na to nie ma rady, po prostu los bywa złośliwy a i tak nie daje gwarancji, że kiedyś to wynagrodzi. Ale takie doświadczenia nas wzmacniają, stajemy się silniejsi, tak, że potem nawet gdy będziesz dowiadywać o kolejnych wpadkach, będzie już coraz lżej. Chyba...

Szejda - witaj w gronie.

Dzastin - a my znowu w trakcie starań. Niedługo TE dni, prawda? Jak długi masz cykl? Ja teraz nie nastawiam się na fasolę, bo jak z taką prl? Pojutrze mam wizytę o endo-gin i zobaczymy co na to powie.

Nazwa ziółek na owulacje to zioła ojca Sroki do kupienia na allegro. Mieszanka różnych ziół. Ja kupiłam zapas na 3 miesiące i nawet dobra jest. Trzeba ją pić przed snem. Mimo, że teraz mi nic nie robi, to i tak ją pije, bo mi smakuje.

Piszecie o swoich warunkach mieszkaniowo-zawodowych. Chyba z racji wieku, tych moich 36 lat, to nie zdziwię jeśli powiem, że mamy własne mieszkanie. Zresztą mieliśmy ułatwiony start, bo mąż dostał w spadku po babci mieszkanie. Małe bo małe, ale 36 metrów na początek to i tak nieźle. Bąbel się urodził, miała swój pokoik. Fajnie było. Potem była wyprowadzka do innego województwa z racji zawodu męża, trzeba było podążyć za nim. Wrócił z misji i stać nas było na kupno większego M. Kredyt i tak spłacamy ale co to jest 80 zł miesięcznie? Pracuje od kilku lat w tej samej firmie. Umowa na stałe, także idealne warunki na bejbi. I oczywiście jak to w takich przypadkach bywa...jak można, to nie ma. I po co kurna tyle lat nosiłam spiralę? Po co ja się zabezpieczałam???
Mąż jest teraz na L4, także w sumie wszystko robi w domku, mój kogucik. Sprząta, gotuje, zakupy robi... Ja tylko robię pranie. Wiadomo, że mu pomagam, córka również, ale on ma okazje przekonać się, że praca w domu też bywa męcząca a ja mam okazje poznać smak nic nierobienia. Wracam z pracy a tu posprzątane, obiadek wjeżdża na stół, zakupy zrobione. Czasami razem robimy obiad, albo upieczemy jakieś ciasto. Pod koniec roku skończy się dobre, bo mąż zostanie emerytem i będzie musiał iść gdzieś do pracy. Z mojej pensji nie damy rady. Jako emeryt mąż przez rok nie będzie dostawał pensji. Tak to jest w wojsku. A potem i tak tylko 40 % tego co teraz dostaje, także i tak mało. Niestety. Wszystko rozbija się o tę kasę.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:07   #3005
paulinaziuta07
Raczkowanie

IsiaGoooo czuję, że chyba mamy mężów, którzy pracują w tym samym zawodzie?! Szejda witamy cię w naszych starankowych progach kurcze dziewczyny tak sobie przeczytałam o tych ziółkach sroki i są na prawdę dobre opinie...tylko, że niektóre mówią o zbyt dużym zwiększeniu się pęcherzyków...nie wiem czy eksperymentować z tym specyfikiem bo nie chce się niczego nabawić... na początku raczej poczekam do wizyty u mojego ginekologa i spytam się o te zioła....
paulinaziuta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:29   #3006
kwitka13
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
długo mnie nie było ale chorowalam trochu - a nawet trochu bardzo
Siekły mnie zatoki i dwa razy w szpitalu lądowałam z bólu. Zastrzyk w dupsko z ketonalu działa cuda ... ale doopka boooli.

Nie nadrobie was, tyle naskrobałyscie. Jak są nowe fasole to gratulejszon.
Przelecialam tylko po łebkach co się działo.
Dedra
Skończyła sie pierwsza @ po # i chyba za szybko ją pochwaliłam. Fakt, była mniej bolesna ale za to bardziej obfita. Tampony ( zawsze używam) nawet te super nie dawały rady a w nocy to już tylko super-mega popdpachy a i tak bywaly zalane noce. Budzilam się morka jak po sikaniu.
Na fasole w tym cyklu nie mam co liczyć, bo seks był w czwartek, potem chlopicho wybylo i wraca pod koniec czerwca a zdaje mi się, że alebo dzis była owu albo przygotowania do owu. Takie znajome bóle...
No wiec dupa.
Kejthx jak pogoda w Egipcie? Daje się bardzo we znaki ten upał? Ja jadę za 2,5 tyg i zastanawiam się czy nie wrócę nogami do przodu
aaa no i gadałyście o wieku, wiec ja mam wiek mamowo-przedemerytalny tj 31 w tym roku mi trzasnie w sierpinu z tym, że moje podwozie jest o dekadę starsze. I nie mówię tu o "wysłużeniu" if ju noł łot aj min
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-19 o 21:35
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:20   #3007
monini2507
Zakorzenienie

Helloł
Kwitka wracaj do zdrowia kochana i udzielaj się tu z nami cześciej
Ja dziś od samego rana mam zajęcie już nawet jedno pranko mi się pierze później musze wyskoczyć do rossmana bo przecież te promocje są i kupić Tż bruno banani i jeszcze sprzatanie mnie czeka dobrze że chociaż gotowanie odpada
To miłego dzionka życzę dziewczynki
Stary 2012-06-20, 07:27   #3008
Szejda
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Ja już w pracy. U mnie od rana pada deszcz i dzisiaj ciężko się wstawało. Mam nadzieję, że kawa postawi mnie na nogi. Miłego dnia Wam życzę
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:51   #3009
dedra
Zadomowienie

Hejka!
Tak na szybko wpadłam z rana, żeby Wam napisać, że wygląda na to, że @ przyszła. Wieczorem trochę śluzu zabarwionego na czerwono, a dziś już jest żywa krew. Tak więc moje nadzieje przekładam na cykl następny niestety...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:59   #3010
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Hejka!
Tak na szybko wpadłam z rana, żeby Wam napisać, że wygląda na to, że @ przyszła. Wieczorem trochę śluzu zabarwionego na czerwono, a dziś już jest żywa krew. Tak więc moje nadzieje przekładam na cykl następny niestety...
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-06-20, 08:08   #3011
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Hejka!
Szkoda, że się nie udało, już myślałam, że pojawi się nam nowa fasolka. Powodzenia w kolejnych staraniach!
Stary 2012-06-20, 08:41   #3012
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
Szkoda a ja już myslałam że będziemy się cieszyć z kolejnej fasolki
Stary 2012-06-20, 08:48   #3013
Kejthx
Zadomowienie

Cześć
Dedra oczywiście przykro i pozstaje nam czekać na kolejny cykl starań trzeba wierzyć, że się uda.
Kwitka zależy kto co lubi, ale upały niemiłosierne, tyle że to inny klimat, inna wilgotnosc powietrza, więc człowiek się nie poci, tylko żar z nieba się leje, ale ochłodzisz się w basenie czy morzu, do tego jak my byliśmy wiał lekki wiaterek który troszkę łagodził ten gorąc Jak my byliśmy w dzień w cieniu było prawie 40stopni, a w nocy ok 30, ale klima na maksa w pokoju więc dało się przeżyć
Pamiętaj o tym by zapezbpieczyć się przed tzw. zemstą faraona i uważaj na jedzenie, poza tym już życzę udanego wypoczynku A podobno te najgorsze upały to przełom lipca i sierpnia więc może uda Wam się wytrwać
Stary 2012-06-20, 09:06   #3014
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Cześć
Dedra oczywiście przykro i pozstaje nam czekać na kolejny cykl starań trzeba wierzyć, że się uda.
Kwitka zależy kto co lubi, ale upały niemiłosierne, tyle że to inny klimat, inna wilgotnosc powietrza, więc człowiek się nie poci, tylko żar z nieba się leje, ale ochłodzisz się w basenie czy morzu, do tego jak my byliśmy wiał lekki wiaterek który troszkę łagodził ten gorąc Jak my byliśmy w dzień w cieniu było prawie 40stopni, a w nocy ok 30, ale klima na maksa w pokoju więc dało się przeżyć
Pamiętaj o tym by zapezbpieczyć się przed tzw. zemstą faraona i uważaj na jedzenie, poza tym już życzę udanego wypoczynku A podobno te najgorsze upały to przełom lipca i sierpnia więc może uda Wam się wytrwać
tej zemsty to obawiam się najbardziej. Od dwóch tyg wszyscy łykamy biotyk a na miejscu nie bedziemy kozystac z kranówy... sama nie wiem co mogłabym jeszcze zrobić. Coroczna pieprzykowa wizyta u dermatologa odbębniona, filtry +50 zakupione. Najgorsze, że w tym upale jeszcze mnie prawdopodobnie @ nawiedzi i zastanawiam sie nad tymi tamponami z probiotykiem. Używała któraś z was?
My jesteśmy z tych bardzo ciepłolubnych i najlepiej się czujemy w ciepłym klimacie no ale w afryce to my jeszcze nie byli

moje wczorajsze bóle owulacyjne były tylko pseudo owulacyjne chyba, bo wymacana szyja długa i twarda a śluz biały.
dziękuje za uwagę i życzę miłego dnia
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-20 o 09:07
Stary 2012-06-20, 09:12   #3015
dedra
Zadomowienie

Wiecie co, tak sobie myślę, że nawet jakbym 2 krechy zobaczyła to i tak bym nie uwierzyła, że się udało Nie nastawiałam się na powodzenie w 1 cs. Postanowiłam, że w następnym cyklu postaram się nie schizować, bo to mi na dobre nie wychodzi.
Stary 2012-06-20, 09:36   #3016
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
tej zemsty to obawiam się najbardziej. Od dwóch tyg wszyscy łykamy biotyk a na miejscu nie bedziemy kozystac z kranówy... sama nie wiem co mogłabym jeszcze zrobić. Coroczna pieprzykowa wizyta u dermatologa odbębniona, filtry +50 zakupione. Najgorsze, że w tym upale jeszcze mnie prawdopodobnie @ nawiedzi i zastanawiam sie nad tymi tamponami z probiotykiem. Używała któraś z was?
My jesteśmy z tych bardzo ciepłolubnych i najlepiej się czujemy w ciepłym klimacie no ale w afryce to my jeszcze nie byli

moje wczorajsze bóle owulacyjne były tylko pseudo owulacyjne chyba, bo wymacana szyja długa i twarda a śluz biały.
dziękuje za uwagę i życzę miłego dnia
Co do zemsty my wlaśnie przed wyjazdem bralismy proszki i w czasie całego pobytu, ale to w ogóle nie gwarantuje, że nic Was nie wieźmie, tam inna jest flora bakteryjna więc jak coś się zacznie trza grzać po tamtejsze specyfiki tj. antinal bo nawet polski odpowiednik nie podziała. A i w najgorszej sytuacji kroplówa Co do wody to my mylismyy zęby tylko w butelkowanej, kileicha przed każdym posiłkiem (a nawet i dwa ) nie jedliśmy owoców i warzyw świeżych przez 3 dni pierwsze i w ogóle nie "rzucaliśmy" się na jedzenie, więc nam się udało

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

co do filtrów - mielismy 15, 20,30 i 50, oraz na oparzenia - w zależności jak sie czuliśmy takie stosowaliśmy - i wróciliśmy z piękną opaleizną (dodam nieskromnie )
Stary 2012-06-20, 10:22   #3017
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam .

Kejth - cieszę się ,że wypoczęta wróciłaś z urlopu. Fajnie jest tak wyrwać się na trochę, oderwać, odpocząć sobie od wszystkiego. O nic się nie martwić, nie myśleć o niczym. Dobrze to robi na psyche.

Kasiaczek - nie przemęczaj się. Nie martw co z rodzicami. Powiem Ci jedno jako Matka. Cokolwiek dziecko zrobi i jakkolwiek by to bolało to rodzice po pierwszym szoku oswoją się i wybaczą, zaakceptują. Rodzicom zależy na szczęściu dziecka. Więc nie obawiaj się aż tak bardzo, czasami strach ma wielkie oczy.

Dedra - ciąża.Kurde no, przecież wszystkie Ci to mówią. Dziewczyno - oswajaj się, a jak to nie ciąża to nie mnie piorun.

Luna - gratuluję egzaminów przez które przelatujesz z prędkością światła i z tego co rozumiem wynikami dobrymi?
Rozumiem, że było Ci przykro jak się dowiedziałaś, że któraś z koleżanek jest w ciąży, choć się w sumie o nią nie starała. To Ty wtedy miałaś o ciąży powiedzieć, to Ty miałaś odbierać gratulacje i uściski. Zycie bywa wredne, wiem coś o tym. Mimo moich lat czasami czuję się jak staruszka, tyle już przeszłam, tyle przeżyłam, tyle doświadczyłam miłych i niemiłych rzeczy... ech..
Nie potrafię nic doradzić, bo na to nie ma rady, po prostu los bywa złośliwy a i tak nie daje gwarancji, że kiedyś to wynagrodzi. Ale takie doświadczenia nas wzmacniają, stajemy się silniejsi, tak, że potem nawet gdy będziesz dowiadywać o kolejnych wpadkach, będzie już coraz lżej. Chyba...

Szejda - witaj w gronie.

Dzastin - a my znowu w trakcie starań. Niedługo TE dni, prawda? Jak długi masz cykl? Ja teraz nie nastawiam się na fasolę, bo jak z taką prl? Pojutrze mam wizytę o endo-gin i zobaczymy co na to powie.

Nazwa ziółek na owulacje to zioła ojca Sroki do kupienia na allegro. Mieszanka różnych ziół. Ja kupiłam zapas na 3 miesiące i nawet dobra jest. Trzeba ją pić przed snem. Mimo, że teraz mi nic nie robi, to i tak ją pije, bo mi smakuje.

Piszecie o swoich warunkach mieszkaniowo-zawodowych. Chyba z racji wieku, tych moich 36 lat, to nie zdziwię jeśli powiem, że mamy własne mieszkanie. Zresztą mieliśmy ułatwiony start, bo mąż dostał w spadku po babci mieszkanie. Małe bo małe, ale 36 metrów na początek to i tak nieźle. Bąbel się urodził, miała swój pokoik. Fajnie było. Potem była wyprowadzka do innego województwa z racji zawodu męża, trzeba było podążyć za nim. Wrócił z misji i stać nas było na kupno większego M. Kredyt i tak spłacamy ale co to jest 80 zł miesięcznie? Pracuje od kilku lat w tej samej firmie. Umowa na stałe, także idealne warunki na bejbi. I oczywiście jak to w takich przypadkach bywa...jak można, to nie ma. I po co kurna tyle lat nosiłam spiralę? Po co ja się zabezpieczałam???
Mąż jest teraz na L4, także w sumie wszystko robi w domku, mój kogucik. Sprząta, gotuje, zakupy robi... Ja tylko robię pranie. Wiadomo, że mu pomagam, córka również, ale on ma okazje przekonać się, że praca w domu też bywa męcząca a ja mam okazje poznać smak nic nierobienia. Wracam z pracy a tu posprzątane, obiadek wjeżdża na stół, zakupy zrobione. Czasami razem robimy obiad, albo upieczemy jakieś ciasto. Pod koniec roku skończy się dobre, bo mąż zostanie emerytem i będzie musiał iść gdzieś do pracy. Z mojej pensji nie damy rady. Jako emeryt mąż przez rok nie będzie dostawał pensji. Tak to jest w wojsku. A potem i tak tylko 40 % tego co teraz dostaje, także i tak mało. Niestety. Wszystko rozbija się o tę kasę.
Taaak, niedługo TE dni... chyba od weekendu zaczniemy coś kombinować cykle mam 33 dniowe, a ty?

P.S Ja nie lubie burzy bo się boję

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja już w pracy. U mnie od rana pada deszcz i dzisiaj ciężko się wstawało. Mam nadzieję, że kawa postawi mnie na nogi. Miłego dnia Wam życzę
U mnie też brzydko,szaro i deszcz.. a nad ranem burza jeszcze była... ale zrobilaś mi ochotę na kawkę więc zaraz idę sobie zrobić

Cytat:
Hejka!
Szkoda...3mamy kciuki za następny cykl.

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Co do zemsty my wlaśnie przed wyjazdem bralismy proszki i w czasie całego pobytu, ale to w ogóle nie gwarantuje, że nic Was nie wieźmie, tam inna jest flora bakteryjna więc jak coś się zacznie trza grzać po tamtejsze specyfiki tj. antinal bo nawet polski odpowiednik nie podziała. A i w najgorszej sytuacji kroplówa Co do wody to my mylismyy zęby tylko w butelkowanej, kileicha przed każdym posiłkiem (a nawet i dwa ) nie jedliśmy owoców i warzyw świeżych przez 3 dni pierwsze i w ogóle nie "rzucaliśmy" się na jedzenie, więc nam się udało

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

co do filtrów - mielismy 15, 20,30 i 50, oraz na oparzenia - w zależności jak sie czuliśmy takie stosowaliśmy - i wróciliśmy z piękną opaleizną (dodam nieskromnie )
Zazdroszczę tej opalenizny.., ja w tym roku jeszcze nie miałam okazji się opalać bo pogoda w Pl jest jaka jest...

A tak w ogóle to Dzień dobry

Niedawno wstałam, dziś mam wolne Idę zaraz jakieś śniadanie skonsumować

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:34   #3018
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Pije sobie własnie winko, bo zobaczyłam plamienia wieć może pierwsza @ do mnie idzie to ją próbuje przyśpieszyć

Byłam po wyniki histopatologiczne no i zaśniadu nie mam
Chyba jakies tam zapalenie było ale nie wiem dokładnie.
Oprocz tego pojechałam odrazu zrobić to badanie na krzepliwość krwi, bo za 2 tyg było by już za poźno, oby wyszło poza normą bo przynajmniej bede wiedziec że to jest to i jak się leczyć

Oprócz tego wpadam chyba w jakąs depresje.. tak do 15 jest wszystko ok.. po 15 zaczynam się smucić, złościć nie wiem czemu...
Mam tylko czarne myśli, wczoraj jak kładliśmy się spać to miałam taki napad płaczu że az sama sie zdziwiłam, co gorsze nie potrafiłam wytłumaczyć TŻ dlaczego...

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Fakt, że ślub w przypadku dziecka jest przydatny ze względu na różnorakie formalności, no ale to wtedy, gdy rodzice dziecka na prawdę chcą być razem itepe.
Ale wiele osób bierze go w takiej sytuacji tylko i wyłącznie pod naciskiem rodziny, potem z tego tytułu może się zrodzić więcej problemów i wzajemnych pretensji niż gdyby tego ślubu nie było a młodzi rodzice mogli sami zdecydować czego chcą.
Ja po ostatnim nieudanym nie chciałam słyszeć o ślubach i z TŻ stwierdziliśmy że cywilny to tylko niepotrzebna formalność a na super weselicho i tak nasz narazie nie stać, ale jak pojawiła się fasolka i okazało się że TŻ bez slubu nie moze jej sam zarejestrować nawet, stwierdziliśmy że dla niej zrobimy tą formalność. My i tak chcemy być ze sobą całe zycie a ślub jest nam obojętny. Chyba że koscielny.. ale na niego nas nie stać więc nawet nie myslimy narazie, moze za 2-3 lata
Teraz nie myslisy o cywilnym, bo po co, ale jak bedzie fasolka to wezmiemy. jednak moim zdaniem dla państwa a nie dla siebie
Tylko tak jak mowie nie z przymusu bo sie kochamy i nam to jest poprostu obojetne

Cytat:
Witam .

Hihi my z TŻ 2 godziny czailiśmy się na burze uwielbiam, tym bardziej ze mam duze okno narozne na 3 pietrze i wszystko widać, wszystkie gory wokół bo Nowy Sącz jest położony na nizinie. Także przy burzy prze pięknie jest
No tak, przez egzaminy przeleciałam i wszystkie z dobrym wynikiem, tylko jeszcze jutro niemiecki i spokój
Dzięki za te słowa.. właśnie tego "rozumiem" najbardziej potrzebowałam.
Myśle że teraz już bedzie lepiej, to poprostu bylo w najmniej odpowiednim czasie i bardzo z zaskoczenia. Teraz już bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
długo mnie nie było ale chorowalam trochu - a nawet trochu bardzo
Siekły mnie zatoki i dwa razy w szpitalu lądowałam z bólu. Zastrzyk w dupsko z ketonalu działa cuda ... ale doopka boooli.

Nie nadrobie was, tyle naskrobałyscie. Jak są nowe fasole to gratulejszon.
Przelecialam tylko po łebkach co się działo.
Właśnie tak sobie myślałam gdzie zaginełaś

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Helloł
Kwitka wracaj do zdrowia kochana i udzielaj się tu z nami cześciej
Ja dziś od samego rana mam zajęcie już nawet jedno pranko mi się pierze później musze wyskoczyć do rossmana bo przecież te promocje są i kupić Tż bruno banani i jeszcze sprzatanie mnie czeka dobrze że chociaż gotowanie odpada
To miłego dzionka życzę dziewczynki
Fajne te promocje tylko wkurza mnie że przez jeden dzień i tak mozna sobie jeździć codziennie po jedną rzecz heh ale po perfumy to sie opłaca

Cytat:
Hejka!
Nie chce mi sie normalnie w to wierzyć, teraz sobie myśle że masz może tak jak ja, ale może już sama sobie nie bede wkręcać

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:49   #3019
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie chce mi sie normalnie w to wierzyć, teraz sobie myśle że masz może tak jak ja, ale może już sama sobie nie bede wkręcać
LunaO, fajnie, że pojawiło Ci się plamienie, może to już @ i będziesz mogła już liczyć swoje cykle do starania.
Nie wiem skąd moje dziwne objawy, być może sobie wszystko wkręciłam, a może do zapłodnienia doszło, ale się nie zagnieździło... Teraz mogę się tylko domyślać. Nic to, łamać się przecież nie będę. Tak jak już pisałam, i tak się nie nastawiałam, że w 1cs się uda.
Stary 2012-06-20, 17:55   #3020
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Hejka!
Buu, szkoda no ale w końcu się musi udać

Cytat:
Ja po ostatnim nieudanym nie chciałam słyszeć o ślubach i z TŻ stwierdziliśmy że cywilny to tylko niepotrzebna formalność a na super weselicho i tak nasz narazie nie stać, ale jak pojawiła się fasolka i okazało się że TŻ bez slubu nie moze jej sam zarejestrować nawet, stwierdziliśmy że dla niej zrobimy tą formalność. My i tak chcemy być ze sobą całe zycie a ślub jest nam obojętny. Chyba że koscielny.. ale na niego nas nie stać więc nawet nie myslimy narazie, moze za 2-3 lata
Teraz nie myslisy o cywilnym, bo po co, ale jak bedzie fasolka to wezmiemy. jednak moim zdaniem dla państwa a nie dla siebie
Tylko tak jak mowie nie z przymusu bo sie kochamy i nam to jest poprostu obojetne
Ou, czyżbyśmy miały podobne przeżycia? Ja też już miałam mieć jeden ślub, no ale wyszło jak wyszło teraz też mi się nie spieszy ...

A ja mam 26 dc i na razie bez zmian, jajniki trochę bolą. A tempka zamiast spadać rośnie ...
Jakoś nie nastawiam się na fasolę, bo nie mam w ogóle objawów ... ta tempka to może z niewyspania .. ostatnio kiepsko śpię, budzę się o 4, 5 rano .. no i nie wiem jak tą tempkę notować ... bez sensu.
Stary 2012-06-20, 18:53   #3021
magdaammm
Raczkowanie

witam sie z wami i melduje sie juz na dluzej

Wczoraj okazalo sie, ze moja bratowa przyszla ma raka szyjki macicy.. ma 24 lata.. szok. ;| akurat jak kobieta zaczyna myslec o dziecku, ordzinie to taka wiadomosc.. ;| masakra.. inaczej nie umiem tego nazwac. Nawet nie umiem jej pomoc.. jescze w szpitalu jak dostala wyniki to trafila na jakiegos glupiego lekarza i do niej, ze po co do niego z tym przyszla, on jej nic nie pomoze tylko trzeba wyciac szyjke macicy.. dupek. gdzie sieją takich lekarzy..

znacie moze jakies przypadki moze jakiis kolezanek, ktore przeszly juz to? moze powiecie mi jak to sie ui nich skonczylo..
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 19:53   #3022
Luna0
Zakorzenienie

Kurcze ale nieszczęście... nigdy z moich znajomych nie ma..
w takim wieku to ja przy niej jestem szczęściarą...
Tak całkiem nawinie i bez wiedzy zapytam, a moze zdąży urodzić dziecko zanim jej sie pogorszy? Oby trafiła na lekarza z powołaniem

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-20, 20:16   #3023
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość

Wczoraj okazalo sie, ze moja bratowa przyszla ma raka szyjki macicy.. ma 24 lata.. szok. ;| akurat jak kobieta zaczyna myslec o dziecku, ordzinie to taka wiadomosc.. ;| masakra.. inaczej nie umiem tego nazwac. Nawet nie umiem jej pomoc.. jescze w szpitalu jak dostala wyniki to trafila na jakiegos glupiego lekarza i do niej, ze po co do niego z tym przyszla, on jej nic nie pomoze tylko trzeba wyciac szyjke macicy.. dupek. gdzie sieją takich lekarzy..

znacie moze jakies przypadki moze jakiis kolezanek, ktore przeszly juz to? moze powiecie mi jak to sie ui nich skonczylo..
Moja sąsiadka z innego bloku miała raka szyjki macicy.. młoda dziewczyna (teraz ma chyba 26 lat), a tego raka miała może 2-3 lata temu.. z tego co wiem to wszystko się dobrze skończyło, urodziła synka nawet..ale żadnych szczegółów niestety nie znam, oby wszystko dobrze się potoczyło w przypadku Twojej bratowej...

Ja czekam na Tż bo niedługo ma wrócić z pracy..

Dziś już nie zajrzę do Was tak więc dobranoc

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 22:36   #3024
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Taaak, niedługo TE dni... chyba od weekendu zaczniemy coś kombinować cykle mam 33 dniowe, a ty?

P.S Ja nie lubie burzy bo się boję
Ja zaczęłam liczyć od grudnia, gdy zdecydowaliśmy z mężem, że wyjmę spiralkę, to 1 cykl trwał 31 dni, następne 28. Zawsze w poniedziałki przychodziła. Ostatnie 2 cykle miałam co 27. Więc w sumie skracają mi się. Ale nastawię się na 28 dni z granicą błędu 2 dni.

Mój połówek ( jak to Kwitka mawia) pojechał do szwagra. Wróci w piątek w południe. Także sama jestem, ale jak wróci nie obędzie się bez bara-bara. Na fasolkę nie liczę, bo wiem, że i tak jej nie będzie.
A tak w ogóle to jutro idę do lekarki z tymi moimi wynikami. Zobaczymy co powie na tą moją piękną, przekroczoną o 23 razy prolaktynę z obciążeniem. A tak w ogóle to nie rozumiem, dlaczego tak normalnie to wynik mam w normie, i to tak prawie pośrodku norm podanych, a z obciążeniem aż taka różnica. Orientuje się ktoś, bo jakoś w internecie nie mogę nic na ten temat znaleźć.

Kwitko - wracaj nam tu do zdrowia.

Dedra - , nie wierzę, kurdę!!! Czyli staramy się dalej.

magda - chyba zostaniesz z nami. Starczy Ci na razie tych wyjazdów.

Kejth - zazdroszczę opalenizny. Ja się opalać nie mogę, mam alergię i od razu wyskakuje mi okropnie swędząca wysypka.

MarudexuS- co się dzieje, że tak kiepsko śpisz? Mnie czasami w nocy koty budzą i bywam też niewyspana. Ale tak sama z siebie to się nie budzę. Raz tylko teraz jak byliśmy w Lądku to o 4 obudziły mnie ptaki. No coś cudownego, aż je sobie nagrałam, mam pamiątkę. A może jednak fasolka?

Monini - ależ z Ciebie pracowita dziewczyna! Ja dziś po pracy wróciłam po godz 20, po 12 godzinach i nie chce mi się nic robić. I tak też jest, nic nie robię, wszystko inne musi poczekać do jutra.

paulinaziuta07- no tak, srodowisko naszych mężów specyficzne. Tam nic nie jest normalne. To co w prywatnej firmie zajmuję kwadrans, to tam zanim przejdzie całą tę kwitologię i wszystkie szczeble.... to mija miesiąc. Mój od 1 gr będzie emerytem, po 17 latach służby. Ja muszę jeszcze 30 lat tyrać do emerytury. Dziś się w pracy śmieliśmy, że w takim wieku to z balkonikami do pracy będziemy chodzić i w pampersach.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:17   #3025
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze ale nieszczęście... nigdy z moich znajomych nie ma..
w takim wieku to ja przy niej jestem szczęściarą...
Tak całkiem nawinie i bez wiedzy zapytam, a moze zdąży urodzić dziecko zanim jej sie pogorszy? Oby trafiła na lekarza z powołaniem
No wlasnie to bylo tak, ze miala zle wyniki cytologii ale byla u dwoch ginekologow dali jej jakies globulki i w ogole i powiedzieli ze napewno to jakas infekcja i ze przejdzie po tych lekach, ze ma za pol roku powtorzyc cytologie. tak tez zrobila, ale wyszla baardzo bnardzo zla, pozzniej 3 tygodnie czekania na wynik jeszcze jednego badania i okazalo sie ze juz jest bardzo zle i wlasnie jutro jade z nia do szpitala do szczecina umowic sie na zabieg.. powiedzieli jej tylko ze jest bardzo zle.. wiecej sie dowie pewnie po zabiegu.. ;| jak jest naprawde. mam nadzieje, ze bedzie na tyle dobrze, ze w przyszlosci bedzie miec jeszcze dzidzie.. dowiemy sie wszystkiego w przeciagu kilkunastu tygodni.

IsiaG jesze tylko za poltorej tygodnia Praga na tydzien i koniec tych dobroci.. mogloby byc tak dobrze juz zawsze a tu trzeba wracac do rzeczywistosci.. cos sobie przypominam, ze chyba bylas niedawno w pradze, co? masz cos wartego polecenia?

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-06-20 o 23:20
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 23:17   #3026
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
MarudexuS- co się dzieje, że tak kiepsko śpisz? Mnie czasami w nocy koty budzą i bywam też niewyspana. Ale tak sama z siebie to się nie budzę. Raz tylko teraz jak byliśmy w Lądku to o 4 obudziły mnie ptaki. No coś cudownego, aż je sobie nagrałam, mam pamiątkę. A może jednak fasolka?
A wiesz co, nie wiem , ja mam po prostu czasem takie okresy bezsenności i to może jeden z nich. Chyba pokrywają się zwykle z jakimiś większymi zmianami pogody, no a teraz jak jest każdy widzi dzień upału, trochę deszczu, dzień ciepła, burza, itepe.
No i najpierw ciężko mi zasnąć, a jak już się uda to wszystko wybudza (kot też )ale potem zwykle wraca do normy i odbijam

No nic, idę spać i mam nadzieję, że dziś skutecznie
Dobranoc
Stary 2012-06-21, 07:31   #3027
monini2507
Zakorzenienie

Witam, wiatm,

Cytat:

Magda strasznie przykra sprawa z Twoją bartową ale będę trzymać kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło i żeby doczekali się dzidziusia

U mnie dziś pochmurno ale chłodniej troszki i dobrze już wytrzymać się nie dało. Dziś planuję wypad rekreacyjny na targobadać czy jest coś ciekawego
Stary 2012-06-21, 07:44   #3028
Szejda
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki!
Ja już w pracy, piję kawkę i biorę się za robotę. Od rana znów pochmurno, spać się chce.

Cytat:
No wlasnie to bylo tak, ze miala zle wyniki cytologii ale byla u dwoch ginekologow dali jej jakies globulki i w ogole i powiedzieli ze napewno to jakas infekcja i ze przejdzie po tych lekach, ze ma za pol roku powtorzyc cytologie. tak tez zrobila, ale wyszla baardzo bnardzo zla, pozzniej 3 tygodnie czekania na wynik jeszcze jednego badania i okazalo sie ze juz jest bardzo zle i wlasnie jutro jade z nia do szpitala do szczecina umowic sie na zabieg.. powiedzieli jej tylko ze jest bardzo zle.. wiecej sie dowie pewnie po zabiegu.. ;| jak jest naprawde. mam nadzieje, ze bedzie na tyle dobrze, ze w przyszlosci bedzie miec jeszcze dzidzie.. dowiemy sie wszystkiego w przeciagu kilkunastu tygodni.

IsiaG jesze tylko za poltorej tygodnia Praga na tydzien i koniec tych dobroci.. mogloby byc tak dobrze juz zawsze a tu trzeba wracac do rzeczywistosci.. cos sobie przypominam, ze chyba bylas niedawno w pradze, co? masz cos wartego polecenia?
Magdaammm strasznie mi przykro z powodu Twojej bratowej. Mam nadzieję, że nie będzie, aż tak źle i będzie mogła jeszcze mieć dzieci.
Stary 2012-06-21, 08:22   #3029
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry!! dostałałam @ az mi glupio ze się tym ciesze, ale fajnie ze bez zadnych pamień komplikacji, tylko cos tam wczoraj a dzis juz normalnie. Wczoraj brzuch mnie bolał moze 5 min

TŻ spalił sobie na sloncu wczoraj pracujac całe plecy heh

Wróce pozniej, bo jade na ostatni egzamin z niemieckiego
Wiadomo ze nic z tego nie wiem bo to moj znienawidzony jezyk ktorego nigdy sie nie uczylam, wiec jestem 100 lat za murzynami z porownaniem do reszty grupy. Najwyzej nie zdam, takie zycie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-21, 08:39   #3030
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!! dostałałam @ az mi glupio ze się tym ciesze, ale fajnie ze bez zadnych pamień komplikacji, tylko cos tam wczoraj a dzis juz normalnie. Wczoraj brzuch mnie bolał moze 5 min

TŻ spalił sobie na sloncu wczoraj pracujac całe plecy heh

Wróce pozniej, bo jade na ostatni egzamin z niemieckiego
Wiadomo ze nic z tego nie wiem bo to moj znienawidzony jezyk ktorego nigdy sie nie uczylam, wiec jestem 100 lat za murzynami z porownaniem do reszty grupy. Najwyzej nie zdam, takie zycie
Super, cieszę się razem z Tobą. To teraz oznacza, że zaczynasz kolejne starnia, tak?
Powodzenia na egzaminie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości