Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 09:43   #2161
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

lepiej naucz teraz bo potem bedzie trudniej, cora mojej kolezanki do dzis (3,5 roku) spi z rodzicami bo jej nie nauczyli spac w swoim lozeczku

u mnie troche ciezko czasem z usypainiem (marudzenie) ale lepiej teraz troche sie poswiecic
wiem, dlatego chcemy się teraz poświęcić. Choć nie zawsze tak ma, że ktoś musi koło niej być...

heh, leżala na plecach, zaczęła kwiczeć, to buch na plecy. chwilę potrzymała głowę w górze, położyła ją i zasnęła...

pierwszy raz na brzuchu zasneła.

zamówiłam koszulkę na dzień ojca

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Fajnie leży na brzuszku

W ogóle dziewczyny jak piszecie że wasze maluchy śpią na brzuszkach to zazdroszczę mój wrzeszczy jak go tylko położę
dzięki.
moja na poczatku nie chciała leżeć na brzuchu. płacz i krzyki były. ale teraz leży bez problemu.

fajny leżaczek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 09:57   #2162
_millena
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Kupa zrobiona i dzięki bogu zapowiada się na chwilę spokoju i jego ulgi....

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Witam.

Ta noc nie należała do najlepszych. Hania niby spała, ale coś Jej się poprzestawiało i wstała na cyca o 2, 4, a później o 5 i 7. To karmienie 4 i 5, to trochę przesada. Co godzinę Miała też trudności z zaśnięciem. Kręciła się, kwękała.
Dzieciaki podobno są bardzo wrażliwe na zmianę pogody. Może to przez ten deszcz
Oprócz tego jestem zła, bo od wczoraj znowu bardzo mnie bolą sutki Szczególnie prawy. Po odstawieniu Hani jeszcze mnie boli jakiś czas, bluzka mnie drażni. A jak Hania zasysa, to wściec się można Myślałam, że już mi się cycuszki zahartowały, ale wgląda na to, że jednak nie. Nie wiem dlaczego ten ból wrócił

_millena, na Twoim miejscu nie szukałabym przyczyny w tym co jesz. Dzieci miewają wzdęcia i już. Podobno przyczyn może być wiele, a te żywieniowe są najmniej prawdopodobne. Poza tym, to co zjesz tak szybko na dziecko nie działa. Nie leci prosto z buzi do cyca
Ja wczoraj najadłam się truskawek i ciastek z morelami Hania nie ma problemu z brzuszkiem...tfu tfu tfu.

Chyba opanowaliśmy sytuację z krostkami Zostały jakieś pojedyncze sztuki, ale już jest o niebo lepiej. Sapka też minęła, wystarczy już raz dziennie oczyścić nosek i jest spokój

Mój pies ma alergię Od kilku dni chodzi i non stop trzepie głową, drapie uszy. Dzisiaj chyba pojedziemy do weterynarza...coś często tam jesteśmy ostatnio Tylko boję się, że dadzą mu w końcu leki sterydowe na tą alergię, bo chyba tylko tak się to leczy u psiaków. Chciałabym mu pomóc, a już nie wiem co robić
Wiem, że nie przenika wszystko do mleka, bo od 3-10% podobno i nie tak odrazu, ale połozna, ktora byla u mnie mowila, ze jesli bede cos wprowadzac nowego to raczej rano , zeby wieczorem nie miec jaj. Dlatego mysle, ze to co zjesz rano to dziecko otrzymuje jeszcze tego samego dnia. Stad moje obawy co do soku.
Nie wszyscy sa takimi szczesliwcami jak Wy z Hanią, że można najeść się bobu a i tak nic dziecku nie będzie
Co do psa - sprawdzcie mu gruczoły okołoodbytnicze. Jak się zapychają to pies dostaję swędzawki, a szczegolnie wrazliwe sa uszy.
Przynajmniej u nas tak było.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:06   #2163
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej
maly mial goraczke troche po tej szczpeionce, niecale 38 stopni wiec nie pisalam tylko sie nim zajmowalam ale wieczorem juz bylo lepiej, w nocy cuper i dzis super
maly znow przespal, nic go kurde nie boli....
jutro znow probuje cycusia... az sie boje.
cos w tej diecie musi byc nie tak- jem to samo co millena, ale nie jem zadnych butrakow ani nic nawet;/ bulki z wedlina lub dzemem, na obiad piers z piekarnika, ziemniaki, kasze i lekkie zupy, Tyle soki zadko.... owoce jablka z marchewka. To moja dieta
od jutra probujemy znow, z tym ze bez masla. Podobna przyczyna tez moze byc maslo. Zobbaczymy.
maly juz probuje wymawiac samogloski, ogolnie takie dziecko sie bardzo szybko rozwija
kurde rozpakowujcie sie wsyztkie dziewczeta
dzis jakos pogoda srednia, ja czekam na listonosza z obietywem ) popoludniu pewnie jakis spacerek jak nie bedzie padalo
andzya nei chce Cie meczyc o stworzenie diety bo masz co robic, ale powiedz moze co ejsc i zdrowo zeby miec szybsza przemiane materii i zeby schudnac.
przed ciaza wazylam 73 i bylo mi naprawde ok, rodzic szlam chyba 104, teraz mam 88 kg i waga ani rusza juz od 2 tyg po porodzie. A jak widzisz wyzej jem tyle co nic;/ i nic slodkiego, tlustego;/ moze cos poradzisz? trzeba schudnac jak sie planuje nastrepne dziecie;/ moze jakies rady ?
ja schudlam keidys ale na tabletkach, meridia, jednak juz nie sa dopuszczone do obrotu w ue :P wykanczaly serducho :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-21 o 10:09
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:11   #2164
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć

za dwa dni dzień ojca a my nie mamy prezentu. wrrrr zła jestem na siebie....

chyba rozpuściliśmy nasze dziecko. nie chce usypiać sama w łóżeczku.
musimy podjąć próbę oduczania zasypiania przy kimś - w sensie w łóżku lub na rękach...
My też nie mamy prezentu Ale się tym w ogóle nie stresuję.

Cytat:
Mój Szymon chyba też ma sapkę,już kiedyś pisałam że chyba ma katar ale nos ma czysty a gra mu tam jak oddycha strasznie,dzisiaj w nocy myslałam że dostał już konkretnego kataru ale nos czysty a w nosku charczy przy oddychaniu.Wyczytałam że może to być objawem alergii więc by się zgadzało narazie mieszam mu te wstrętne mleko z tym normalnym bo czystego w ogóle pić nie chce zresztą wcale się nie dziwie sam smród tego mleka zbiera mnie na wymioty
Ale sapka i alergia, to zupełnie coś innego. Sapka, to oczyszczanie się drug oddechowych z pozostałości z życia płodowego. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Też było nam trudno coś odciągnąć z takiego furczącego noska, ale w końcu się nauczyliśmy. Najpierw oczywiście nawilżanie, my dawaliśmy po jednej kropli soli fizjologicznej do każdej z dziurek w nosku. Po kilku minutach odciąganie i tak jak już kiedyś pisałam, moja technika to kilka krótkich pociągnięć, a technika P to raz pociągnąć, ale porządnie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Kupa zrobiona i dzięki bogu zapowiada się na chwilę spokoju i jego ulgi....

Wiem, że nie przenika wszystko do mleka, bo od 3-10% podobno i nie tak odrazu, ale połozna, ktora byla u mnie mowila, ze jesli bede cos wprowadzac nowego to raczej rano , zeby wieczorem nie miec jaj. Dlatego mysle, ze to co zjesz rano to dziecko otrzymuje jeszcze tego samego dnia. Stad moje obawy co do soku.
Nie wszyscy sa takimi szczesliwcami jak Wy z Hanią, że można najeść się bobu a i tak nic dziecku nie będzie
Co do psa - sprawdzcie mu gruczoły okołoodbytnicze. Jak się zapychają to pies dostaję swędzawki, a szczegolnie wrazliwe sa uszy.
Przynajmniej u nas tak było.
Moje zdanie na temat diety matek karmiących jest takie, że znacznie bardziej cierpią dzieci, których mamy właśnie nie jedzą prawie nic, a później się zastanawiają co takiego zjadły, że dziecko źle się czuje. Jak pomija się jakieś produkty w diecie, a później dostarcza się je nawet w małej dawce, to organizm dziecka reaguje większym szokiem. Ja, wspomnianego bobu, zjadłam kilkanaście ziarenek, pewnie dlatego żadnych dolegliwości Hania nie miała, ale już kontakt z tego typu jedzeniem miała i to jest najważniejsze.
Oczywiście to jest moja subiektywna opinia i nie chcę nic nikomu narzucać. Każdy robi jak uważa za stosowne i jak czuje, że będzie najlepiej. Przecież żadna z nas nie chce źle dla swojego dziecka

Diego miał czyszczone gruczoły w piątek, czyli niecały tydzień temu. To nie to , ale dzięki za radę

Aha, jeszcze a propo tego co jeść, a czego nie jeść, to nasunęła mi się taka myśl.
Jak Wy macie tak ograniczoną dietę i macie ograniczoną liczbę produktów, które możecie jeść (wg Was), to łatwo je przedawkować. Np. na śniadanie pochłaniacie wędlinę i tak każdego dnia, to po kilku dniach nawet dzieciak ma tej wędliny dosyć. Podobnie jest z dżemem, kurczakiem (wcale nie taki zdrowy, bo na sterydach i antybiotykach chowany) itd. Może właśnie to jest przyczyną złego samopoczucia Waszych pociech?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-06-21 o 10:17
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:25   #2165
diablica071086
Zadomowienie

witam,
mam pytanko co do karmienia piersia mam duże brodawki i zosia jak je łapie wgryza się na lini brodawka sutek, niby jej usta obejmują bbrodawkę ale sutki chce mi odgrysc, czy to znaczy że jest źle przystawiona? bo nie chcę jej wpychać na siłe brodawki do gardła wiedząc że ma dopiero tydzień i małe usteczka, więc moze na razie jesteśmy niedopasowane

kiedy powinna zjawić sie 1 raz połozna u nas w domku??

piękne dzieci macie

na razie zmykam bo sie powoli przebudza znaczy oczy otwarte ale jeszcze bez ryku, cholewcia teraz będzie do karmienia ta gorsza pierś
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:35   #2166
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale sapka i alergia, to zupełnie coś innego. Sapka, to oczyszczanie się drug oddechowych z pozostałości z życia płodowego. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Też było nam trudno coś odciągnąć z takiego furczącego noska, ale w końcu się nauczyliśmy. Najpierw oczywiście nawilżanie, my dawaliśmy po jednej kropli soli fizjologicznej do każdej z dziurek w nosku. Po kilku minutach odciąganie i tak jak już kiedyś pisałam, moja technika to kilka krótkich pociągnięć, a technika P to raz pociągnąć, ale porządnie

Wiem ze sapka i alergia to co innego,napisałam że sapka moze być objawem alergii bo tak wyczytałam.
Sapka u noworodka i niemowlaka: przyczyny mogą być różne

Powodem sapki może być infekcja, jak i alergia pokarmowa, a nawet nieprawidłowe warunki, w jakich przebywa dziecko (w pokoju jest za ciepło i za sucho, dziecko nie jest wywożone na spacery).
Sapka jest wyjątkowo uciążliwa dla noworodków i młodszych niemowląt, które oddychają niemal wyłącznie przez nos – jego niedrożność utrudnia sen czy karmienie malucha. Starsze niemowlę, gdy ma zatkany nosek, będzie oddychało ustami, co zwiększa ryzyko zakażenia dróg oddechowych.

Ona pojawia się po porodzie a mój Szymon ma ją jakiś tydzień.Też czyszczę mu nosek ale nic nie wychodzi,ja też ciągne raz a porządnie.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam,
mam pytanko co do karmienia piersia mam duże brodawki i zosia jak je łapie wgryza się na lini brodawka sutek, niby jej usta obejmują bbrodawkę ale sutki chce mi odgrysc, czy to znaczy że jest źle przystawiona? bo nie chcę jej wpychać na siłe brodawki do gardła wiedząc że ma dopiero tydzień i małe usteczka, więc moze na razie jesteśmy niedopasowane

piękne dzieci macie

na razie zmykam bo sie powoli przebudza znaczy oczy otwarte ale jeszcze bez ryku, cholewcia teraz będzie do karmienia ta gorsza pierś
Na pierwszej stronie jest link od Alfy który bardzo fajnie opisuję jak przystawić dziecko do piersi i czy jest prawidłowo przystawiane

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:43   #2167
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Gabbi probowalam roznych wariantow, wprowadzanie po 1 produkcie, ejdzenie stalych produktow i uwierz, ze bylam takiego zdania jak Ty, ale malego tak bolal codzienbnie brzuch, ze sie obwinialam i juz wolalam nic nie jesc, nic nie wprowadzac, nie eksperymentowac zeby tylko bylo dobrze. No ale to i tak nie pomoglo. Kurczak oczywiscie byl odstawiony na jkais czas, ale tez nic to nie dalo, Mialam raz 2 dni na samym rosole wiejskim- i dupa= malego dalej bolalo;/
takze to nie takie proste
diablica polozna przyjdzie, ale musisz po nia zadzownic, tal przynajmniej jest u mnie. Ona sama z siebie nie przyjdzie. musisz sie z nia umowic to nawet w ten sam dzien bedxie juz u Ciebie

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-21 o 10:45
Stary 2012-06-21, 10:47   #2168
izotropia
Rozeznanie

u mnie chyba zaczął odchodzić czop ale po kawałku.. oby to już było niedługo... bo zaczynają telefony dzwonić czy rodzę no tak, przecież nie planuję powiadamiać najbliższej rodziny że urodziłam więc muszą się dopytywać
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 10:54   #2169
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Masowałam do skutku,tzn nie cały czas ale przy każdej wolnej chwili,podczas prysznica też masowałam.Teraz użyłam kapusty,wsadziłam do lodówki,roztłukłam trochę i wsadziłam do stanika,tak z nią spałam i wczoraj chodziłam,ból przeszedł i guz trochę zszedł.Ruchy okrężne,ja masuję dość mocno.No i mówią zeby dostawiać do tej piersi jak najczęścciej żeby dziecko ściągnęło guza lub ściągać.
dzięki za rady

coś mi laktacja ruszyła, od dwóch nocy w okolicach 4 w nocy w piersiach robi się dużo mleka, tylko ten pierszony guziol mnie wkurza młody aż się dławi jak pije teraz też sobie popił

chciałam wyjść z nim na spacer a tu cały czas pada od rana

milena- nie wydaje mi się, żeby kubuś coś zaszkodził, możliwe, że to pokarm mieszany Twój plus mm, może u Ciebie będzie tak jak u agatki- taka moja sugestia musisz sama wyczuć

moja bratowa jadła wszystko co gotowane, bez przypraw a mały i tak miał kolki, ściągneli ten sabsimplex z niemiec i pomogł troche, generalnie dziecko okazalo się niby bezglutenowcem
Stary 2012-06-21, 10:59   #2170
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny, odnośnie problemów brzuszkowych u dzieciaków.
U nas w zasadzie żadnego problemu nie było, Maciek wali kupy jak szalony, właściwie co zmiana pieluchy to nas.rane, bąków też sobie nie żałuje. Ale... mimo wszystko rano często się prężył i widziałam, że nie sprawia mu to przyjemności. Kupiliśmy kilka dni temu Bobotic i daję mu profilaktycznie. Nie tyle co napisane w ulotce (czyli 4 razy po 8 kropelek), a mniej... 3 razy dziennie ile tam z buteleczki do pyszczka skapnie bo podaję mu do pyszczka prosto, a on się tylko oblizuje. Raz 5, innym razem 8 kropelek, jak wypadnie. I WSZYSKIE problemy ustąpiły. Od tych kilku dni jak dostaje Bobotic żadnego prężenia.
A teraz widzę, że na tym nowym forum eksperckim, lekarz dokładnie to samo zaleca, podawać profilaktycznie. To się w całości wydala z organizmu, więc nie ma żadnego ryzyka, a jaka ulga dla dziecka POLECAM

A wczoraj byliśmy u mnie w pracy (drugi raz), ale pierwszy raz poszłam z Maćkiem do naczelnego:cojest :
Jak wjeżdżaliśmy windą to się obudził (Maciek, nie naczelny ) i zaczął jęczeć. Myślę sobie... nie wezmę przecież rozdarciucha do dyra, więc go szybko na ręce i idę. Weszliśmy, o on na przywitanie jak się zesrał!! Aż mi głupio się zrobiło A naczelny tylko "o, pierdzioszek poszedł"

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w poradni preluksacyjnej. Wszystkoo ok, Antek w poczekalni obsrał na maksa trzy pieluchy (może się zestresował)
Lekarz powiedział, że wszystko ok i kazał się zgłosić za dwa miesiące na kontrolę. Dziewczyny, które już były: czy Wy też musicie się jeszcze zgłąszać? Ja myślałam, że to jednorazowa wizyta? I czy do te kontrolnej też jest potrzebne skierowanie? Lekarz ten powiedział, że niepotrzebne, ale jakoś nie che mi się w to wierzyć...
Ja będę szła na drugą i trzecią wizytę, jeszcze nie wiem kiedy ale pójdę na pewno, dla spokoju

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziewcyzny dzis ostatni dzien mleka modyfikowanego
Nic malemu po nim nie jest, 0 kolek, zero uczulenia, zero bolow brzucha.
Od jutra znowu cyc? z tym ze....
dzis chyba pojde na szczepienie
i czy lepiej przetrzymac go na tym mm jeszcze z 2-3 dni?
bo boje sie ze jak go zaszczepie, dodatkowo dam cyca i zacznie go znow bolec to jutro tz ma sluzbe a ja nie dam sobie z nim rady.
no i przespal znow cala noc na tym mm...
troche przykre no ale diete mam tak rygorystyczna, ze sama nie wiem...
zaraz wkleje jakies zdj z wczoraj z dzialki
maly ma juz miesiac, 2 tyg 4 dni, powinnam dzis z nim do szczepienia isc. bo za tydzien tz ma sluzbe, a za 2 tyg to juz troche pozno...
boje sie troche, biore chyba pakiet podstawowy
Agatka, może Leon nie toleruje laktozy po prostu?
Jeśli lepiej mu po mm, to nie wahaj się i odstaw cyca

Cytat:
jejku, ależ noc za nami....
małego tak bolał brzuszek strasznie, przez całą noc i chyba do teraz nawet. Kupki nie zrobił od wczorajszego popołudnia, a normalnie to by już ze 3 sztuki były. Leży, wierci się i co jakiś czas puszcza serię bąków. Daje mu esputicon i przed każdym karmieniem Delicol , ale sama nie wiem. Na razie widzę ze pomagają okłady z ciepłej pieluszki i suszarka.
W nocy spał, tylko kręcił się strasznie, pokwękiwał co parę minut, naprężył się , raz na jakis czas puścił bączka i potem znów spokój. Tak mi go szkoda strasznie.
Zastanawiam się czy to nie dlatego, ze wczoraj koło południa wypiłam szklankę Kubusia (jabłko , malina, banan) ale rozcieńczonego z wodą pół na pół
poza tym sokiem moja dieta nie odbiegała od reszty dni, na obiad zjadłam botwinkę (podawali nam w szpitalu) , ziemniaczki , gotowane mięso z indyka, buraczki gotowane z cukrem. sniadania i kolacje zawsze standardowe, buła z wedliną lub serkiem kremowym.

zastanawiam się też, czy nie uderzyć z grubej rury i nie zamówić u kuzynki z Niemiec kropli Saab Simplex. Albo chociaż kupić te polskie odpowiedniki (Bobotic tak ?). Chodzi mi o to, czy to już warto reagować, czy jeszcze poczekać?
Kup Bobotic, u nas jest poprawa, pierdów zdecydowanie więcej. A to dobrze, bo brzuszek się odgazowuje
Nie jest drogi, więc nic nie ryzykujesz. A w razie czego sama wypijesz, bo pyszny jest
IMO nie ma co czekać jak widzisz, że dziecko się męczy. Ja podaję profilaktycznie i widzę różnicę

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:01   #2171
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Oprócz tego jestem zła, bo od wczoraj znowu bardzo mnie bolą sutki Szczególnie prawy. Po odstawieniu Hani jeszcze mnie boli jakiś czas, bluzka mnie drażni. A jak Hania zasysa, to wściec się można Myślałam, że już mi się cycuszki zahartowały, ale wgląda na to, że jednak nie. Nie wiem dlaczego ten ból wrócił
Sutkami się nie martw. Ja cały czas mam wrażliwe a karmię już 6 tygodni. Bez stanika z wkładkami się nie ruszam, bo jakieklwiek otarcie o bluzkę boli jak cholera. Nawet jak się wycieram po kąpieli, to suty omijam.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
witam!

dlugo mnie nie bylo. Od porodu przezywam istny najazd gosci, mam juz dosc tego... nawet na noc niektorzy zostaja... ale nie chce mi sie juz na ten temat pisac...
Hania podczas tych upalow jest wręcz nieznosna, ciezko mi ja uspac. ale konsekwentnie zasypia w swoim lozeczku, dlugo przed usnieciem marudzi. Takie miesieczne dziecko jest juz naprawde mega "zywe", macha lapkami i nozkami, odpycha sie i juz uderzyla sie w glowe bo odpychala sie na przewijaku az do sciany... Pokarm mi sie chyba konczy wiec chyba bede zmuszona dokarmiac butla. Ale te marudzenie wynagradza mi juz usmiechami

Ile przecietne wasze dzieci siedza przy cycu? Bo moja to nawet z godzine potrafi, a ja juz jestem tym wykonczona...
Moniczka, a nie możesz tych gości pogonić? Toż to wściec się można jak walą drzwiami i oknami. A Ty zamiast odpoczywać pewnie musisz jeszcze nimi się zajmować.

I ja też jestem za tym żeby dziecko spało w łóżeczku. Ma znać "swoje miejsce" i już

CO do pokarmu... dużo pijesz? Trzeba pić dużo wody bo z pustego to i Salomon nie naleje... a przy takich upałach dodatkowo ciało się poci, więc dodatkowa porcja wody nie zaszkodzi. IMO 2-3 litry to minimum teraz
I u mnie się zdarza, że Maciej wisi godzinę na cycku, ale on je cały czas. Słyszę przełykanie, a jak zaczyna przysypiać to zabieram cyca, a on znowu zasysa i je... no to niech je, na zdrowie. Byleby tylko nie wisiał na próżno

Cytat:
hej
maly mial goraczke troche po tej szczpeionce, niecale 38 stopni wiec nie pisalam tylko sie nim zajmowalam ale wieczorem juz bylo lepiej, w nocy cuper i dzis super
maly znow przespal, nic go kurde nie boli....
jutro znow probuje cycusia... az sie boje.
cos w tej diecie musi byc nie tak- jem to samo co millena, ale nie jem zadnych butrakow ani nic nawet;/ bulki z wedlina lub dzemem, na obiad piers z piekarnika, ziemniaki, kasze i lekkie zupy, Tyle soki zadko.... owoce jablka z marchewka. To moja dieta
od jutra probujemy znow, z tym ze bez masla. Podobna przyczyna tez moze byc maslo. Zobbaczymy.
maly juz probuje wymawiac samogloski, ogolnie takie dziecko sie bardzo szybko rozwija
kurde rozpakowujcie sie wsyztkie dziewczeta
dzis jakos pogoda srednia, ja czekam na listonosza z obietywem ) popoludniu pewnie jakis spacerek jak nie bedzie padalo
Agatka, jak masz się zafiksować w tej diecie, a małemu i tak ma nie pomóc to faktycznie rozważ przejście na mm. Ty będziesz szczęśliwa, Leonowi będzie lepiej. Po co się męczyć?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
u mnie chyba zaczął odchodzić czop ale po kawałku.. oby to już było niedługo... bo zaczynają telefony dzwonić czy rodzę no tak, przecież nie planuję powiadamiać najbliższej rodziny że urodziłam więc muszą się dopytywać
No oczywiśćie

o
Stary 2012-06-21, 11:15   #2172
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Agata kupilam te kropelki na nietolerancje laktozy,,, jutro bede ich probowala razem z cycem, moze pomoga
tak woglole dziewcyzny na allegro one kosztuja 17 zl, w dozie 39 a w mojej osiedlowej aptece 49 zl;] przegiecie piekne.
boboticu nie mozna u mnie woglole nigdzie kupic;/ a na doz ciagle niedostepny....
ja daje malemu infacor.
agata ja lubnie go karmic piersia, chcialabym tylko dokmarmiac mm.
1) kasy na to mleko idzie tyle ze szok, 30 zl za nan ha na 3- 4 dni, wiec cyc i taniej i zdrowiej
2) Leon lubi mojego cycusia i troche mi przykro, ze on sie tak tuli, ssie mi obojczyk jak go biore na reke i tak na mnie patrzy proszaco
dlatego bede sie starala nadal, zobaczymy jutro....
Jesli oczywiscie nawet nowe kropelki nie pomoga, eliminacja masla, to oczywiscie nie ebdziemy sie meczyc tylko bedzie dostawal mm i bedzie szczesliwy bo nic go nie bedzie bolalo
No moj wlasnei na cycu walil kupy zadko, nie robil 6 czy 7 dni przed podaniem mm chyba z tego co naliczyla,m, niby pediatra powiedziala ze tak moze byc na cycu, ale ja wiem ze go bardzooo od tego brzuch bolal i sadze, ze tak nie powinno byc

SzmaagdowyKotku czy problemy z przemiana materii u tak malego dziecka moglyby byc problemy z moja tarczyca i braniem lekow na nia ? bo tez o tym myslalam, ale czym wiecej mysle tym mniej wiem
Stary 2012-06-21, 11:18   #2173
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Gabbi probowalam roznych wariantow, wprowadzanie po 1 produkcie, ejdzenie stalych produktow i uwierz, ze bylam takiego zdania jak Ty, ale malego tak bolal codzienbnie brzuch, ze sie obwinialam i juz wolalam nic nie jesc, nic nie wprowadzac, nie eksperymentowac zeby tylko bylo dobrze. No ale to i tak nie pomoglo. Kurczak oczywiscie byl odstawiony na jkais czas, ale tez nic to nie dalo, Mialam raz 2 dni na samym rosole wiejskim- i dupa= malego dalej bolalo;/
takze to nie takie proste
diablica polozna przyjdzie, ale musisz po nia zadzownic, tal przynajmniej jest u mnie. Ona sama z siebie nie przyjdzie. musisz sie z nia umowic to nawet w ten sam dzien bedxie juz u Ciebie
Witam!
Czytam Wasze wypowiedzi i pozwolę sobie dodać moją opinie na temat tego karmienia. Ja karmię piersią i mały też swoje przeszedł teraz może już trochę lepiej i patrząc na niego powiem że wydaje mi się że dziecko swoje musi przejść i nawet jak nic byśmy nie jadły to dziecko będzie miało wzdęcia itp. wiadomo staramy się robić co możemy żeby dziecku ulżyć ale nie ma jak czas. Ja też uważałam co jem teraz mam problem bo waga w dół bo już nie chcę żeby leciała.

Dziewczyny czy jak dokarmiam powiedzmy raz w ciągu dnia mm to mleko to może być przyczyną zaparcia, miała tak któraś ? Nie wiem co zrobić przerwałam podawanie tego mleka i jest sam cycek ale czasem to by się przydało jak mały zostaje np. z babcią ehh
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:21   #2174
anulka4771
Wtajemniczenie

O ja pitole moja tarczyca od porodu nie biorę leków i nie byłam u lekarza

A tak w ogóle siedzę jeszcze w piżamie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-21 o 11:23
Stary 2012-06-21, 11:21   #2175
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie i czop odszedł i rozwarcie jest a nie rusza nic z miejsca((
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:24   #2176
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Moniczka, a nie możesz tych gości pogonić? Toż to wściec się można jak walą drzwiami i oknami. A Ty zamiast odpoczywać pewnie musisz jeszcze nimi się zajmować.

I ja też jestem za tym żeby dziecko spało w łóżeczku. Ma znać "swoje miejsce" i już

CO do pokarmu... dużo pijesz? Trzeba pić dużo wody bo z pustego to i Salomon nie naleje... a przy takich upałach dodatkowo ciało się poci, więc dodatkowa porcja wody nie zaszkodzi. IMO 2-3 litry to minimum teraz
I u mnie się zdarza, że Maciej wisi godzinę na cycku, ale on je cały czas. Słyszę przełykanie, a jak zaczyna przysypiać to zabieram cyca, a on znowu zasysa i je... no to niech je, na zdrowie. Byleby tylko nie wisiał na próżno
no wlasnie duzo pije, okolo 3l dziennie a tu malo pokarmu, ale ostatnio wlasnie troche sie stresuje i moze dlatego pokarmu malo
jutro tez mamy gosci siostra meza ze swoim mezem, zostaja na noc. a w sobote caly dzien u tesciow. mamy gotowac obiad, bo przyjezdzaja z wakacji. Ja znajde wymowke w postaci spaceru i karmienia dziecka..
Szczerze to meczy mnie takie dlugotrwale wiszenie na cycu w nocy jak ją karmie to zalaczam mp3 i slucham na jedno ucho
Stary 2012-06-21, 11:24   #2177
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Moje zdanie na temat diety matek karmiących jest takie, że znacznie bardziej cierpią dzieci, których mamy właśnie nie jedzą prawie nic, a później się zastanawiają co takiego zjadły, że dziecko źle się czuje. Jak pomija się jakieś produkty w diecie, a później dostarcza się je nawet w małej dawce, to organizm dziecka reaguje większym szokiem. Ja, wspomnianego bobu, zjadłam kilkanaście ziarenek, pewnie dlatego żadnych dolegliwości Hania nie miała, ale już kontakt z tego typu jedzeniem miała i to jest najważniejsze.
Oczywiście to jest moja subiektywna opinia i nie chcę nic nikomu narzucać. Każdy robi jak uważa za stosowne i jak czuje, że będzie najlepiej. Przecież żadna z nas nie chce źle dla swojego dziecka

Diego miał czyszczone gruczoły w piątek, czyli niecały tydzień temu. To nie to , ale dzięki za radę

Aha, jeszcze a propo tego co jeść, a czego nie jeść, to nasunęła mi się taka myśl.
Jak Wy macie tak ograniczoną dietę i macie ograniczoną liczbę produktów, które możecie jeść (wg Was), to łatwo je przedawkować. Np. na śniadanie pochłaniacie wędlinę i tak każdego dnia, to po kilku dniach nawet dzieciak ma tej wędliny dosyć. Podobnie jest z dżemem, kurczakiem (wcale nie taki zdrowy, bo na sterydach i antybiotykach chowany) itd. Może właśnie to jest przyczyną złego samopoczucia Waszych pociech?
Dlatego wlasnie zaczelam wprowadzać powoli coś innego, bo doszłam do wniosku ze moze nie tyle co mojemu synowi nudzi sie szynka co , po prostu przy takim jałowym żarciu , mój pokarm może być srednio wartościowy.
W sumie jednak nie wiem co bym mogła więcej wprowadzić.... ja w zasadzie jadłam bardzo podobnie wcześniej. Jedyne co wykluczyłam to owoce i slodycze, kawę, mocną herbatę, i warzywa typu papryka, kapustne, z mięs jem indyka, kurczaka nie jem.

a dzisiaj to mi jednak daje popalić, co go odłoże, to ryk. nawet nie mialam kiedy sie ubrać ani uczesać. siedze w mokrej koszulce od lejących się cycków, z rozczochranymi wlosami , z podkrążonymi oczami...

i powoli zaczynam mieć dość tego wszystkiego i to tak, ze tak powiem kur.ews.ko dość , chyba po prostu wyjde z siebie i już... bedzie po zawodach.

zaraz sie chyba ogarniemy i pojdziemy po ten Bobotic.

Stary 2012-06-21, 11:24   #2178
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A u mnie i czop odszedł i rozwarcie jest a nie rusza nic z miejsca((
Rano sie nie rusza a wieczorem możesz gnać do szpitala

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-21, 11:24   #2179
_millena
Zadomowienie

p.s. a nie ma jakichś kropelek na spanie ?

Stary 2012-06-21, 11:26   #2180
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Agata kupilam te kropelki na nietolerancje laktozy,,, jutro bede ich probowala razem z cycem, moze pomoga
tak woglole dziewcyzny na allegro one kosztuja 17 zl, w dozie 39 a w mojej osiedlowej aptece 49 zl;] przegiecie piekne.
boboticu nie mozna u mnie woglole nigdzie kupic;/ a na doz ciagle niedostepny....
ja daje malemu infacor.
agata ja lubnie go karmic piersia, chcialabym tylko dokmarmiac mm.
1) kasy na to mleko idzie tyle ze szok, 30 zl za nan ha na 3- 4 dni, wiec cyc i taniej i zdrowiej
2) Leon lubi mojego cycusia i troche mi przykro, ze on sie tak tuli, ssie mi obojczyk jak go biore na reke i tak na mnie patrzy proszaco
dlatego bede sie starala nadal, zobaczymy jutro....
Jesli oczywiscie nawet nowe kropelki nie pomoga, eliminacja masla, to oczywiscie nie ebdziemy sie meczyc tylko bedzie dostawal mm i bedzie szczesliwy bo nic go nie bedzie bolalo
No moj wlasnei na cycu walil kupy zadko, nie robil 6 czy 7 dni przed podaniem mm chyba z tego co naliczyla,m, niby pediatra powiedziala ze tak moze byc na cycu, ale ja wiem ze go bardzooo od tego brzuch bolal i sadze, ze tak nie powinno byc
Doskonale Cię rozumiem, bo jak czasami Maćkowi podaję moje mleko z butli to widzę jakieś takie niezadowolenie w jego oczach...
Niby może być tak, ze dziecko długo nir robi kupy, ale przecież gdzieś to wszystko musi się podziać. Po sobie wiem, że jak przez jakkiś czas nie zrobię, to brzuch tak napierdziela, że głowa mała.

Trzymam kciuki żeby było dobrze, na co byś się nie decydowała!

o
Stary 2012-06-21, 11:28   #2181
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Rano sie nie rusza a wieczorem możesz gnać do szpitala
Heh no niby tak, ale wygląda na to, że jej się w końcu spodobało w moim brzuchu i nie chce wyłazić... (albo cisza przed burzą) bo skurczy żadnych;/no może jakieś pojedyncze. A kurcze pół ciąży nie można było jej powstrzymać przed wyjściem, rozwarcie z tygodnia na tydzień większe mimo leków a teraz to jej się odwidziało...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:33   #2182
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
agatka ma uspokajajace czopki

Co do boboticu.Moja koleżanka ma teraz już dwójkę odchowanych dzieci ale od miesiąca bodajże profilaktycznie podawała te kropelki i żadne nie miało kolek i bólów brzucha.Nie wiem czy to te krople czy poprostu trafiły się jej bezproblemowe dzieci.Ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta ja myslę ze warto spróbować...sama mam te krople ale mój Szymon nie cierpi ich smaku

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-21, 11:34   #2183
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj z mężem się zastanawialiśmy. Podać i niech śpi 24 godziny.

Myśleliśmy też... a zresztą, nie będę pisać.

o
Stary 2012-06-21, 11:36   #2184
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Heh no niby tak, ale wygląda na to, że jej się w końcu spodobało w moim brzuchu i nie chce wyłazić... (albo cisza przed burzą) bo skurczy żadnych;/no może jakieś pojedyncze. A kurcze pół ciąży nie można było jej powstrzymać przed wyjściem, rozwarcie z tygodnia na tydzień większe mimo leków a teraz to jej się odwidziało...
ja miałam zagrożoną ciąże od 26tyg,rozwarcie na 2cm i czop też mi odszedł i miałam załamanie bo termin się zbliżał a ja nic i urodziłam w terminie także nic straconego,wieczorem dostałam skurczy i heja do szpitala.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Wczoraj z mężem się zastanawialiśmy. Podać i niech śpi 24 godziny.

Myśleliśmy też... a zresztą, nie będę pisać.
zaczęłaś to teraz skończ

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-21, 11:42   #2185
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
andzya nei chce Cie meczyc o stworzenie diety bo masz co robic, ale powiedz moze co ejsc i zdrowo zeby miec szybsza przemiane materii i zeby schudnac.
przed ciaza wazylam 73 i bylo mi naprawde ok, rodzic szlam chyba 104, teraz mam 88 kg i waga ani rusza juz od 2 tyg po porodzie. A jak widzisz wyzej jem tyle co nic;/ i nic slodkiego, tlustego;/ moze cos poradzisz? trzeba schudnac jak sie planuje nastrepne dziecie;/ moze jakies rady ?
ja schudlam keidys ale na tabletkach, meridia, jednak juz nie sa dopuszczone do obrotu w ue :P wykanczaly serducho :P
rozpiszę Ci dietę,ale musisz przez 5 dni dokładnie zapisywać wszystko co zjadłaś i wypiłaś i w jakich godzinach bardzo dokładnie! jak to zrobisz,to wyślesz mi na maila,ja Ci wyślę wywiad żywieniowy, wypełnisz mi go i dopiero wtedy będę miała podstawy do napisania diety
Chcesz tak? Czas myślę,że znajdę
Stary 2012-06-21, 11:42   #2186
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
agatka ma uspokajajace czopki

Co do boboticu.Moja koleżanka ma teraz już dwójkę odchowanych dzieci ale od miesiąca bodajże profilaktycznie podawała te kropelki i żadne nie miało kolek i bólów brzucha.Nie wiem czy to te krople czy poprostu trafiły się jej bezproblemowe dzieci.Ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta ja myslę ze warto spróbować...sama mam te krople ale mój Szymon nie cierpi ich smaku
Wiesz... Maciej też na początku nie chciał smoka, to go przymusiłam i ssie. Kropelki też mu nie wchodziły, a teraz sam buzię otwiera i sie oblizuje... Ja bym próbowała bez względu na to czy mu smakują czy nie. Najpierw krople a zaraz potem zapycham cycem.

Cytat:
ja miałam zagrożoną ciąże od 26tyg,rozwarcie na 2cm i czop też mi odszedł i miałam załamanie bo termin się zbliżał a ja nic i urodziłam w terminie także nic straconego,wieczorem dostałam skurczy i heja do szpitala.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

zaczęłaś to teraz skończ
No... na Allegro go!

o
Stary 2012-06-21, 11:43   #2187
begie13
Zadomowienie

cześć

Tośka jest niemożliwa wczoraj pojadla do 20:30, zasnela po 21 a obudzila sie o 5:50

teraz polozylam ja na brzuszku w wózku i ja wozilam i spi cudownie od 30 min

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć

za dwa dni dzień ojca a my nie mamy prezentu. wrrrr zła jestem na siebie....

chyba rozpuściliśmy nasze dziecko. nie chce usypiać sama w łóżeczku.
musimy podjąć próbę oduczania zasypiania przy kimś - w sensie w łóżku lub na rękach...
ja tez nie mam prezentu, tzn chcialam dac P. zdjęcie jego i małej ale nie mam nawet jak wyjść żeby wywołać i kupić ramkę, tak samo nie mam jak iść na pocztę i wysłać kartkę mojemu tacie

u nas łóżeczko stoi nieużywane praktycznie, tyle, że przewijak na nim leży, bo po pierwsze też rozpuściliśmy Antosię i jak kladziemy ja do lozeczka to steka, jeczy nie chce spac, a po drugie ona ma takie akcje z tym ulewaniem, ze boje sie ja odkladac do niego, w lozku lezy przy mnie, slysze jak oddycha i moge szybko zareagowac jak sie cos dzieje, co jakis czas sama sie budze i sprawdzam, czy wszystko w porzadku

otoz przedwczoraj w nocy musialam mojemu dziecku udzielic 1 pomocy, po karmieniu ladnie sie jej odbilo, polozylam ja na pleckach, glowka na bok, smacznie sobie spala, nie ulalo jej sie ( zawsze czekam jakis czas czy sie jej uleje), wiec zasnelam obok niej, w srodku nocy nagle sie jakos dziwnie wygiela bez zadnych odglosów, ja patrze a tam doslownie fontanny sie leja z buzi i z noska, Tosie zatkalo, nie mogla oddychac, mi serce stanelo, szybko ja na ramie wysoko zaczelam ja mocno klepac po pleckach, potem aspirator i szybko z noska musialam ten serek wyciagnac, dopiero po dluzszej chwili zaczela oddychac

w takiej chwili zdałam sobie sprawę z tego, że moja córeczka jest dla mnie najważniejsza i oddałabym za nią życie, tak często na nią narzekam, że się tylko drze i drze, a ona nie jest niczemu winna, jest bezbronna i zależna ode mnie, jest nadal częścią mnie, chociaż już po drugiej stronie brzuszka...

Cytat:
Mój Szymon chyba też ma sapkę,już kiedyś pisałam że chyba ma katar ale nos ma czysty a gra mu tam jak oddycha strasznie,dzisiaj w nocy myslałam że dostał już konkretnego kataru ale nos czysty a w nosku charczy przy oddychaniu.Wyczytałam że może to być objawem alergii więc by się zgadzało narazie mieszam mu te wstrętne mleko z tym normalnym bo czystego w ogóle pić nie chce zresztą wcale się nie dziwie sam smród tego mleka zbiera mnie na wymioty
a to przypomina jakby takie charczenie ? pytałam wczoraj pediatry o to bo Tosia ma czasem coś takiego jakby z gardła, powiedział, że to miękkość krtani i to normalne u maluszków

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość

u mnie była 1 raz w 5 dobie po porodzie

Cytat:
trzymam kciuki za jakąś akcję

Cytat:
Kup Bobotic, u nas jest poprawa, pierdów zdecydowanie więcej. A to dobrze, bo brzuszek się odgazowuje
Nie jest drogi, więc nic nie ryzykujesz. A w razie czego sama wypijesz, bo pyszny jest
IMO nie ma co czekać jak widzisz, że dziecko się męczy. Ja podaję profilaktycznie i widzę różnicę
hmm a u nas cały czas pierdy a kupy nie ma od poniedziałku co jest? nie jem żadnych czekolad, smażeniny, wzdymających rzeczy itp. Tosia brzuszek ma miękki, nie pręży się

Cytat:
Sutkami się nie martw. Ja cały czas mam wrażliwe a karmię już 6 tygodni. Bez stanika z wkładkami się nie ruszam, bo jakieklwiek otarcie o bluzkę boli jak cholera. Nawet jak się wycieram po kąpieli, to suty omijam.
u mnie jest dokładnie to samo

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:49   #2188
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz... Maciej też na początku nie chciał smoka, to go przymusiłam i ssie. Kropelki też mu nie wchodziły, a teraz sam buzię otwiera i sie oblizuje... Ja bym próbowała bez względu na to czy mu smakują czy nie. Najpierw krople a zaraz potem zapycham cycem.

No... na Allegro go!
Ja mu daję na siłe i koniec ma się mamusi słuchać
o jaaaa na allegro:h ahaha:
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
cześć

Tośka jest niemożliwa wczoraj pojadla do 20:30, zasnela po 21 a obudzila sie o 5:50

teraz polozylam ja na brzuszku w wózku i ja wozilam i spi cudownie od 30 min

otoz przedwczoraj w nocy musialam mojemu dziecku udzielic 1 pomocy, po karmieniu ladnie sie jej odbilo, polozylam ja na pleckach, glowka na bok, smacznie sobie spala, nie ulalo jej sie ( zawsze czekam jakis czas czy sie jej uleje), wiec zasnelam obok niej, w srodku nocy nagle sie jakos dziwnie wygiela bez zadnych odglosów, ja patrze a tam doslownie fontanny sie leja z buzi i z noska, Tosie zatkalo, nie mogla oddychac, mi serce stanelo, szybko ja na ramie wysoko zaczelam ja mocno klepac po pleckach, potem aspirator i szybko z noska musialam ten serek wyciagnac, dopiero po dluzszej chwili zaczela oddychac

w takiej chwili zdałam sobie sprawę z tego, że moja córeczka jest dla mnie najważniejsza i oddałabym za nią życie, tak często na nią narzekam, że się tylko drze i drze, a ona nie jest niczemu winna, jest bezbronna i zależna ode mnie, jest nadal częścią mnie, chociaż już po drugiej stronie brzuszka...

a to przypomina jakby takie charczenie ? pytałam wczoraj pediatry o to bo Tosia ma czasem coś takiego jakby z gardła, powiedział, że to miękkość krtani i to normalne u maluszków
Ja bym padła na zawał,ja panikuję przy wymiotach,cała się trzęse a co dopiero w takiej sytuacji.
Tak to przypomina takie charczenie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-21, 11:51   #2189
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
rozpiszę Ci dietę,ale musisz przez 5 dni dokładnie zapisywać wszystko co zjadłaś i wypiłaś i w jakich godzinach bardzo dokładnie! jak to zrobisz,to wyślesz mi na maila,ja Ci wyślę wywiad żywieniowy, wypełnisz mi go i dopiero wtedy będę miała podstawy do napisania diety
Chcesz tak? Czas myślę,że znajdę
pewnie)
tylko moze zaczne od poniedzialku od jutra dam cyc i rygorystyczna dieta, jesli to nei pomoze od pn bede normalnie jadla i bedzie mm
dziewcyzny karmiace mm- jaki kolor kupy na Wasze dziecie?
czarno- zielona moj robi odkad daje mm.
a smierdzi, ze fak
wlasnie zrobil
Stary 2012-06-21, 11:52   #2190
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
matko kochana,jaka akcja. Mój Antoś też kilka razy mi chlusnął,ale to zazwyczaj w trakcie karmienia miało miejsca.

Czekam aż moje bobosito się obudzi i na spacer lecimy Nie wiem tylko,czy ma padać,czy nie.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
pewnie)
tylko moze zaczne od poniedzialku od jutra dam cyc i rygorystyczna dieta, jesli to nei pomoze od pn bede normalnie jadla i bedzie mm
dziewcyzny karmiace mm- jaki kolor kupy na Wasze dziecie?
czarno- zielona moj robi odkad daje mm.
a smierdzi, ze fak
wlasnie zrobil
okej

Mój robi ciemno zieloną Ale ja karmie też piersią,więc może to nie do końca jest wiadrygodne.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości