|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
witam
nie odniose sie do postow, bo ja tylko na chwilke wiec wybiorczo co pamietam rowerek smart trike - podoba mi sie, ale jesli mialabym go sama kupic, nie kupilabym, za drogi i nie koniecznie Marysi by przypadl do gustu, ale jakby dostala nie pogardze. Osobiscie wole jej za rok kupic rowerek biegowy ![]() dzien ojca - dostanie to samo co ja na dzien matki - rafaello. zanka zdrowka. Pogoda do d.... duchota, nie ma czym oddychac, znowu robie ciasto z truskawkami i jade do taty. Musze mu kupic jakies obiadki dzieciece, bo chce sprobowac cos takiego zjesc.
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
zupy tak dużo nie zje, ona mało zup je. Woli sama jeść rękami niż łyżeczka. Ale zabij mnie a nie powiem Ci ile. Zależy od dnia
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa88 byłam dziś w rossie po mleko Enfamil z tej promocji -50%, w jednym nie dostałam ani puszki- byłam 5 po dziewiątej. W nastepnym (czynnym od 9:30) kupiłam 6 puszek, ale babek było tyle jakby za darmo dawali Jutro po Hippa pewnie jeszcze więcej osób przyjedzie. |
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam sie wam pochwalić
![]() Julka wczoraj i dzisiaj zrobiła samodzielnie 3 kroczki a z gorszych informacji-porobiły mi się rozstepy-musze sobie jak najszybciej kupić krem z ziajki, albo jeszcze z pharmaceris...a teraz używam oliwki dla kobiet w ciąży z babydream i chyba jest do d.... ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-21 o 11:27 |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też, ale ni zawsze mam siłę sprzątac
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
zanka, oliweczka mój mąż by zabił za taka żonę-pedantke jak Wy
ją jestem zupełna przeciwność
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wróciłam ze szpitala z Julcią, to pierwsze co, to się wzięłam za odkurzanie i mycie podłóg ![]() wogóle tak mi ,,wywaliło" brzuch, że już czuję się jak wieloryb....jeszcze mi rwa kulszowa dokucza, że nawet jak siedzę, to pobolewa, nie mówiąc o chodzeniu, aj... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-21 o 11:40 |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i uwielbia sprzątać( a ja lubię jak on składa rzeczy bo tak równiusieńko_ ja niestety nie umiem ) Tyle,ze moje panny to zaczynają bałaganić np. zabawkami ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Oliweczko to czekamy na zdjęcie wielorybka
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sobie tłumacze ze nie widze bałaganu jak nie mam okularów i tak czasem bywa (np. pyłków na dywanie nie widzę). a w domu okularów własciwie nie nosze
|
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam dla siebie żadnego wytłumaczenia
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za to albo staram sie sprzatac ale mi nie wychodzi
Zawsze znajdzie sie coz wazniejszego i trzeba sprzatanie odlozyc na "jutro". W ten sposob podlogi myje od poniedzialku :P
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogłybyśmy sobie piątki przybić Mąż po powrocie do domu, po przywitaniu się, zaczyna sprzątać ![]() Ale tłumaczę to sobie, że ja jestem od gotowania on od sprzątania Nie mozna być we wszystkim perfekcyjnym ![]() Ostatnio była u mnie sąsiadka ze swoją 4letnią córką. W salonie mam taki stolik kawowy z półką pod blatem. No i mała ogląda bajkę wycierając nogami tą półkę, po czym mówi " a ja mam w domu taki psiik na kurz". Delikatnie zwróciła mi uwagę. na drugi dzień dostałam takiego powera na sprzątanie, że mucha nie siada tak mi mała weszła na ambicję.
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż też większy czyścioch ode mnie
![]() Dzięki za menu ![]() Radek dzisiaj wstał o 8:15 ![]() Teraz ma pierwszą drzemkę, i chyba ostatnią dzisiaj. Wszystko mamy przezto rozregulowane ![]() Jeszcze jedno pytanie odnośnie dmuchanych krów ![]() W którym sklepie kupię? W Smyku? Widziałam na fb, że Kolina dorwała Smatra ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Alibany U nas wygląda to tak: Około 8 kaszka- zwykłe z owocami, słodzone też jemy (150-200)Około 9:30 uu i drzemka (tego uu to niewiele je, tak tylko do zaśnięcia doi ) Około 11- pół małego jogurtu z owocami bądź biszkoptami Około 13-13:30 obiadek (200) Około15:30 uu i drzemka około 17:30-18 deserek (150) 20-21 UU. I w nocy i nad ranem uu. Co myślicie? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-06-21 o 12:19 |
|
|
|
#3647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paskudny ten czerwiec w Wawie wyjątkwo. Ledwo ze 4 ładne dni były. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
No cały talerz wtrąbi np.rosołu.
Wg się zastanawiam czy moje dziecko tasiemca nie ma, bo ile ona potrafi zjeść to się w głowię nie mieści. Zjada wszystko,rzadko się zdarza że jej coś nie smakuje. Wczoraj dorwała czekoladę ze stołu, śmiała się do niej, powiedziałam"nie wolno, proszę oddać mamusi" to taki bunt że normalnie prawie tupała nogami,mimo że TYLKO ją polizała Jak ktoś przy niej je to ona oczywiście też musi, martwi mnie to trochę,bo wydawało mi się że takie dziecko zdecydowanie mniej zje...ona zje talerz zupy taki jak My jemy i za godzinę jak widzi że np. teściu je to ona też chce ![]() Carmela koleżanka zrobiła mi "osobiste" zamówienie na Hipp,więc mam nadzieję że jutro będę miała 7 zamówionych puszek
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
właśnie odkryłam,że Lenie idą jednak na dole też 4 no to super...
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może lepiej zniesie ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Zwłaszcza z profilu ![]() A odnośnie jedzenia zup, to moja na obiad, na raz zjada dużą łyżkę wazową, często zagęszczoną kleikiem, czy kaszką. |
|
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee, czemu myślisz o zwolnieniu z pracy?
Babonikowy Nikoś z tego co pamiętam też miał powiększone węzły chłonne przez azs- chyba pomogły jakieś maści (sterydowe?). Może odezwij się do niej? Lili, ja kupiłam krowę w poznańskim Pati i Maksie za 69 zł, więc wychodzi tak samo jakby zamówić przez Internet. Aaa no i krówka nie śmierdzi, nie czuć jej w ogóle. Wodę podaję z butelki- źródlaną. Natka, skoro wesele w sobotę to trochę późno para młoda wpadła na pomysł z samochodem. ![]() Piwnooka, a gdzie się nad morze wybieracie? Życzę dużo cierpliwości podczas pobytu. ![]() Brumku, ooo widzę że prawdziwy prezent od faceta dla faceta. Mojemu tż będzie musiał wystarczyć sernik na zimno i planuję zrobić z Hanią laurkę. W zależności od efektu zobaczymy czy będzie się nadawała na prezent.![]() Monia,nie miej wyrzutów . Chyba każda z Nas miała w dzieciństwie przytulankę? Gorzej by było gdybyśmy je miały do tej pory. Może Artur mówi cicho bo jest nieśmiały? Jeśli chcesz skontrolować słuch to może lepiej wybrać się do laryngologa albo logopedy?
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie właśnie myślę, może ona mi tyle je bo już chodzi...
Ja nie zagęszczam zup je takie jak My. |
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba dobrze, że ma apetyt, nie? gorzej jakby nie miała.
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Tak bardzo dobrze,
ale trochę przerażające bo wydawało mi się że takie dzieci mniej jedzą. Wiesz jak Ja zjem talerz zupy a obok siedzi córka która tyle samo zje to trochę zadziwia
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z Julci słodki pączuszek Kusicie i smartem i krową
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
u laryngologa byl i jeszcze raz musimy powtórzyc badanie bo "nie przeszedł testu lewwego ucha". logopeda dopiero jak zrobi te rehabilitacje i pochodzi na nie miesiac - to takie niby przygotowanie w sumie.
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka no nie usiedzi... wszędzie jej pełno
![]() Co to za KROWA?! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

12.06.2010

zębole

i uwielbia sprzątać( a ja lubię jak on składa rzeczy bo tak równiusieńko_ ja niestety nie umiem

Jak ktoś przy niej je to ona oczywiście też musi, martwi mnie to trochę,bo wydawało mi się że takie dziecko zdecydowanie mniej zje...ona zje talerz zupy taki jak My jemy i za godzinę jak widzi że np. teściu je to ona też chce