|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
no i ja się pytam-czy Mój Brzucholek naprawdę jest mały???
#4202 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
No właśnie??? Prince masz jakieś nowe wiadomości?
#4204 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój tz ma takiego kolegę, który jak jęczę małżowi, że coś tam mnie boli, to cały czas się mądruje, że nie ja pierwsza jestem w ciąży i nie ostatnia, więc dam radę i że jakoś wszystkie kobiety rodzą i żyją, więc czemu ja się tak boję porodu. Więc wtedy ja zaczynam mu opowiadać o porodach jakie widziałam np w telewizji, ze wszystkimi szczegółami, i wtedy kończy się jego mądrowanie. Wtedy mówi, żebym przestała, bo on jest zbyt delikatny na takie rzeczy, słabo mu się robi, i nawet nie chce słuchać o takich rzeczach... To jak wszyscy, to wszyscy. Jest mi niedobrze, słabo, duszno, boli mnie kręgosłup. Mam cały czas spuchnięte stopy, nie jakoś tragicznie, ale nic nie schodzi, parzą mnie aż dosłownie i drętwieją nogi.. Ale nie chcę jeszcze rodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
dosyć mały
![]() ![]()
#4206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak moze zwalac winę na Ciebie, skoro do tego niestety ale trzeba dwojga ![]() Super, ze w razie czego zabezpieczałas sie tymi rachunkami, na bank sie to przyda. Trzymaj sie kochana, synek Tobie wynagrodzi wszystkie smutki, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() ale podejrzewam, ze pogoda tez ma wpływ na to w moim przypadku. Bo jak bylam w pl na weekend majowy to mi troche kostki puchły, tu nic ...
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
U nas po sn przynajmniej dwie doby, a po cc przynajmniej trzy.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Jutro do 14, a nie dzisiaj :p
W ogóle była u mnie położna, wymacała mi miednice i brzuch - bolało jak cholera. I powiedziała że ciekawe czy nie będę miała cc bo dziecko całkiem spore i może się nie wpasować w kanał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przy 9 dziecku poród to już pikuś ![]() Cytat:
Szkoda słów... Lepiej przez rozstanie przebrnąć teraz niż przeciągać na siłę związek. ![]() Cytat:
![]() Ogłaszam, że z dolegliwości ciążowych mam: zgagę i puchną mi nogi, ale nie jest to na tyle dolegliwe, żeby jęczeć i odliczać dni do porodu. Ale do terminu został mi jeszcze jakiś miesiąc ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||||||
Zadomowienie
|
![]() kolejna noc do dupy co prawda wstawałam (wyciągać kota) tylko 3 razy (mąż ciut częściej), ale musieliśmy z rana lecieć znów do szpitala na pogadankę o rodzajach znieczuleń. Nie wiem po co oni tego wymagają ![]() Cytat:
![]() tak, koszula do szpitala. I może nawet potem po domu, bo choć koszul nie lubię, to ta jest fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale co dziwne - poczucie straty jest jakiś milion razy mniejsze niż poczucie ulgi, że już to nade mną nie wisi i że postawiłam sobie sprawę jasno ![]() a czemu nie? ![]() Cytat:
![]() Choć i tu mam się ponoć nie wygłupiać, bo skoro gołym okiem nie widać, to niby się nie liczy ![]() Cytat:
![]() 60€ to mało nie jest, w dodatku trzeba pomnożyć razy 2-3 doby. Ale z drugiej strony ile razy człowiek rodzi? ile razy do tego stopnia potrzebuje obecności najbliższej osoby, jak właśnie po porodzie? Nie takie kwoty idą nie-wiadomo-na-co ![]() Cytat:
![]() Ad 2 - niedaleko domu mam sklepik z rozmaitymi ślicznościami/dziwadełkami. I zobaczyłam na wystawie takie coś ![]() ![]() ![]() I choć dnia ojca się u mnie nie obchodzi, to chyba kupię mężowi z jakiejś innej okazji ![]() (piszę o tym, bo proponuję nie tyle szukanie identycznej, ile kupienie bodziaka i zrobienie w punkcie poligraficznym - czy gdzie to się robi - jakiegoś adekwatnego nadruku) /hehe, zawsze irytowały mnie 'zabawne koszulki' i inne tego typu gadżety, ale ta mnie naprawdę wyjątkowo chwyciła za serce ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pomysłu na obiad. Chyba ziemniaczki, mizeria z wczoraj i jakieś mięsko - tylko jakie. Byle nie znów kurczak
![]() ![]() Idę się kąpać i mam nadzieję, że jak wrócę i poczytam, to mnie natchniecie z obiadkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Bardzo fajne! I dywan super! Musisz isę pochwalić pokoikiem jak skończycie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam bodziaka z napisem "kocham Cię Mamusiu" - nie chcę powtarzać tego pomysłu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobili nam dziecka, odwalili całą przyjemną robotę a teraz co? Zostawią nas w najtrudniejszych momentach? ![]() ![]() Cytat:
A teraz też chcesz tam rodzić? ![]() Gratuluję ![]() ![]() Ale śliczne ![]() ![]() Cytat:
![]() A nie lepiej po prostu się poseksić? ![]() Ja mojego TŻ już 2 razy zmolestowałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Nadalko życzę Ci lepszego samopoczucia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nam do wyznaczonego z OM terminu porodu pozostało równe 30 dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Rozeznanie
|
no zbyt wielki to on nie jest, ale... ja jeszcze dwa miesiące temu nie miałam prawie wcale brzucha, wszyscy mnie pytali gdzie ja chowam to dziecko. Dopiero ostatnio mi urósł, ale i tak w porównaniu z niektórymi ciążowymi brzuszkami aż taki duży nie jest. Cytat:
no to coraz więcej osób widzę na cc się szykuje... Chyba zostanę na koniec sama na sn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Wtajemniczenie
|
ona nie powiedziała, że zabierze, a ja ciemniaga nie zapytałam....myślisz, że sobie tylko kopię zrobi??
a co tam ,wezmę ten akt wielojęzyczny oraz polski, który mam przetłumaczony....tego wielojęzycznego za nic jej nie oddam ![]()
#4220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() ![]() ![]() i udanych wizyt ![]() ![]() Ja ostatnio mam jakieś gorsze dni - chyba przez te upały koszmarne i duchotę. Karolka nieduży brzuszek ale się nie martw bo każdy brzuszek jest inny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A do ziemniaczków i mizerii to mi właściwie jedno pasuje - kotlet. Wszystko jedno jaki, byle kotlet ![]() Cytat:
![]() Na moją Zosię (i wspólne wypady z tatusiem ![]() Cytat:
Dlatego mój mąż mało się nie pokłócił z polskim urzędnikiem, gdy podczas zgłaszania w polskim UCS, że wyszłam za mąż, zabrano mu odpis jego aktu urodzenia (zamiast go skserować) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kiedyś zrezygnowałam ze szkoły muzycznej, do której chodziłam 10 lat, jednocześnie chodziłam do zwykłej. Na początku może i podobało mi się to, ale po 7 latach miałam już serdecznie dość. I tak się dziwię, że jeszcze 3 wytrzymałam. Nie miałam czasu na ŻADNE przyjemności. Po powrocie ze zwykłej szkoły, szłam do muzycznej, potem ćwiczyłam granie, uczyłam się, odrabiałam lekcje i tak schodziło do ciemnej nocy. A weekendy też się musiałam uczyć, bo bym nie wyrobiła w tygodniu ze wszystkim. Także miałam zero siedzenia przed kompem, czy spotykania się ze znajomymi. Wszyscy mnie mieli za jakiegoś dzikusa, czułam się taka samotna... Na sam koniec byłam już tak wykończona fizycznie i psychicznie, a kończyłam właśnie 2 klasę liceum, przede mną była matura jednoczesna w obu szkołach, że powiedziałam w końcu - dość. Do teraz zastanawiam się co by było gdyby, przypominam sobie te lata spędzone w tej szkole, czasem jest mi smutno, że zrezygnowałam, często śni mi się ta szkoła, że nadal do niej chodzę.. Ale z drugiej strony ulga jaką poczułam, gdy zrezygnowałam była przeogromna. Poczułam taki spokój... A miałam już taką nerwicę przez to wszystko, że musiałam chodzić do psychologa i brać leki przeciwdepresyjne przez pewien czas. Jedyne co, to do dziś mam lekki żal do mojego taty, ponieważ mama zaakceptowała od razu moją decyzję, a tata nie odzywał się do mnie przez miesiąc, a jak się już odezwał czasem, to że jestem głupia i jak ja mogłam tak postąpić... Cytat:
ja robię kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i do tego warzywa na patelnię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A on mi mówi, że czuje się niedojrzały do roli ojca. Że się tego boi, że nie czuje żadnego instynktu. I widzę po nim ten strach. Mam nadzieję, że jak zobaczy Fabianka to uwierzy, w to że będzie świetnym ojcem ![]() Bierz pierwszy szpital. ZZO i tak możesz nie dostać jeśli będziesz miała za duże rozwarcie, więc nie ma się co napalać. Mały, ale mój niewiele większy, więc się nie martw ![]() A ile masz w obwodzie? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zadomowienie
|
mały ale sie nie mart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() taki z niej pucuś ![]() ![]() jest bardzo zgrabny i ja na Twoim miejscu bym się cieszyła bo pewnie Ci aż tak nie przeszkadza ![]() ![]() a dziękujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszulka super i powala mnie oczywiście jej rozmiar ![]() Może coś wyczaję w CH, jak mi wyschną kłaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Ale mi się nic nie chce robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
ja mam na obiad pyzy, wolowine w sosie grzybowym i kalafior
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.