|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Żaneta taka:
http://www.ebay.co.uk/itm/3307257417...84.m1423.l2649 Chyba kupię
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu cały dzień leje
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- i jest 14 stopni
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
I co ta krowa robi? jakie ma zaletY?
|
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Aaale leje...nawet nie mam jak zrobić zakupów.
![]() Oliweczko, śliczna Julka. Ja się cały czas skrupulatnie smarowałam, a rozstępy mi w 9 miesiącu powyłaziły. ![]() Pochwal się brzuszkiem. Żaneta, olałaś moje pytanie. Do czego krowa? Do zagracania mieszkania i żeby rodzice mogli sobie poskakać. ![]() Pierwsza "kitka" mojego dziecka.
|
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
Obroniłam się na 5 !!! Witajcie wakacje
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam skarby moje za kciuki!
Wieczorem obiecuję wkleić zdjęcia z obrony, bo popstrykałyśmy sobie z koleżankami i promotorem
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kunice!!
ale upał wow pot mi się do przedziałku leje ![]() urocza! no Pani Magister barwo brawo ![]() ![]() jutro Beatka tak? to czekam!!!
|
#3673 | |||||
|
Zadomowienie
|
spóznione(na wizazu, bo na fb na czas) sto lat!!
my swiętowaliśmy w zeszłą niedzielę.(tutaj był wtedy dzień ojca). Tatuś dostał kartkę z zyczeniami, słoik duży nutelli, którą uwielbia i książeczkę o Emilu (zwykły bristol kolorowy złożony wkilkustronicową książeczkę i na kazdej zdjęcie i komentarz); 1. pierwsze zdjecie(zastanawiający się Emil i komentarz: "hej tato! co to ja chciałem powiedziec?... ah tak już wiem" 2. drugie zdjecie (Emil w zbliżeniu i skupiony: "mama mówiła mi o dzieleniu się, więc pomyślałame że może my też możemy się dzielić czymś?.." 3. trzecie zdjęcie (Emil ze słikiem nutelli: "zacznijmy od tego..." 4. czwarte zdjęcie: (Emil i pianka do golenia): "a w niedalekiej przyszłości możemy dzielic się tym..." 5. piąte zdjęcie (Emil z butelka wina: "a może kiedyś nawet i tym" 6. szóste zdjęcie(Emilz klockami: "ale na razie jestem małym chopcem i jedyne czym możemy się dzielić to tym..." 7. siódme zdjęcie (Emil ze mną: "..i nią") 8. Osme zdjęcie Emil z paczką pampersów: " a gdy nadejdzie czas, że będziesz ich potrzebował to się z toba chętnie podzielę"T. był zadowolony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o my tez mamy (prezent dla T. na gwiazdkę ode mnie - stoi i się kurzy ) chyba sama będę ją czytać.![]() T. w domu. dziwnie. biedny przytruł się i wrócił z pracy wprost do łózka, a Emil zaczął go za ucho ciągac jakby chciał sprawdzić, czy wszystko ok.
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2012-06-21 o 15:37 |
|||||
|
|
|
#3674 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale potem z Wami już będzie. Dasz radę A swoją drogą, mam głupie pytanie - skąd na Śląsku zwyczaj tak wczesnego robienia ślubu? Już mi nieraz o tym TŻ mówił i zawsze mnie to zastanawia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobre ![]() czuję sie jakbyśmy w dwóch różnych krajach mieszkały u mnie gorąco, praży niemiłosiernie ![]() GRATULACJE!!! U pani dr w sumie nic nowego, pokazała mi tylko jak go zachęcać do siadania na drugą stronę, bo on cały czas na jeden pośladek siada, wstaje też zawsze jedną nóżką najpierw, ale ogólnie super, zadowolona z postępów jakie zrobił ![]() A powiedziała że daje mu 2 miesiące i zacznie chodzić. Moje dziecko oczywiście musiało wszystkie kobiety zaczepiać, raz się napatoczył facet a dziecię z pełnym entuzjazmem TATA! ![]() Jak piszecie o jedzeniu to ja się też zastanawiam, czy tylko mój taki żarłok, i gdzie mu się to mieści. Wsuwa jak odkurzacz, np makaron na obiad - to miska spokojnie pójdzie, a jak widzi że ktoś je, to nie ma zmiłuj, trzeba dać ![]() A przy tym dalej takie chuchro.... ![]() Wodę daję zwykłą, źródlaną prosto z butelki lub przegotowaną, jak akurat mam.
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina
![]() Patiku gdzieś Ty?
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu lepszy humor!
![]() Głowa mi chcę pęknąć-jedna śpi a druga wojuwe z nastoletnią siostrzenicą tż... chwalła jej za to
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
I
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Agni świetne opisy!
Bardzo mi się podoba taki prezent ![]() Marina jeszcze raz gratuluję. Sex bombo ![]() Mi się dzisiaj tak słodkiego chciało, że zjadłam kindera- jajko niespodziankę Pandę piękną w środku miałam ![]() Jajo było dla bratanka, dobrze że mam jeszcze dwa |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
Gratulacje Marzenko śliczną macie córkę |
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena_S, Oliweczka śliczne Niunie
Marina gratulacje ![]() Marzena_S takie głupie myśli mi przychodzą, bo jak to pracować i smarować, pielęgnować, sprzątać, myć, odkurzać i w ogóle DBAĆ jak w domu jestem może 4 godziny w ciągu doby (nie licząc nocy - wtedy śpię, jak Dominik da ) No, ale to tylko takie gadanie, bo z jednej pensji nie wyżyjemy, muszę pracować. Agni świetny miałaś pomysł Na smarta się nie skuszę bo drogi, ale krowa mnie kusi
|
#3684 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Cytat:
![]() Cytat:
pyszności ![]() Cytat:
wybieramy się do Mrzeżyna (byłam tam raz parę lat temu ale tylko na weekend więc już nawet nie pamiętam jak tam jest) i dzięki przyda się ![]() A Hania ...śliczności ![]() taka krówka http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...oducer=tootiny ![]() ![]() klask i: |
|||
|
|
|
#3685 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam o imieninach córki
![]() Ale to dlatego, że w mojej rodzinie większą wagę przykłada się do urodzin, za to teściowa zwraca większą uwagę na imieniny. tym samym, popołudniu zadzwoniła z życzeniami (bo w radiu usłyszała, że dziś Alicji) i mi przypomniała ![]() brunetko a Wy świętujecie też dzisiaj?? Jak tak to Wszystkiego naj naj dla ALi Mała śpi, w końcu przestało padać, mam nadzieję, że jutro nie będzie powtórki z rozrywki i będę mogła spokojnie wybrać się na zakupy. W sobotę idziemy z Alą do sali zabaw na urodziny wcześniej wspomnianej 4latki. Musze jakiś prezent jej kupić. Co moge takiej dziewczynce kupić. Tak do 50zł. Jest teraz na etapie lalek barbie i koników, których cena w smyku oscyluje ok 100zł ![]() agni pomysł przedni z prezentem dla tatusia
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-21 o 18:45 |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już dość no jak na złość dużo czasu za kierownicą albo w dusznej sali szpitalnej ...dzieć mój po domu z mokrymi włosami "biega" pomimo otwartego okna ![]() ![]() kl aski:hej kochane padam po kolejnym dniu poza domem tylko czekam aż Szymuś zawita do łóżeczka a ja się pobyczę dziś sprzedaliśmy wózek (jak ta głupia smutam bo mam sentyment do jedo )i monitor oddechu tablica . pl rulez ![]() dzieciaczki boskie ale oczy Haniołka aaaaa krowy o których piszecie ale w wersji osła były ostatnio w lidlu w załączniku mój wczasowicz : Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-21 o 19:52 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Marinko! gratulacje
![]() klas ki:![]() kusicie tymi krowo-osłami chyba i ja coś kupie, na razie furorę robią klocki drewniane![]() dzięuję dziewczyny za pochwały odnośnie prezentu dla T. |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie jest Agadus?
|
#3689 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na dola niestety za duzo nie poradze, moge tylko wirtualnie wysciskac Cytat:
Ale jestem padnieta, tyle spraw na glowie do ogarniecia. I wkurzylam si ena tz. Rozmowa dzisiaj: Ale sie nabiegalam dzisiaj, troche zmeczona jestem. -Zmeczona, Magda ty mi nic nie mow o zmeczeniu, wiesz jaki ja jestem padniety?? - to bedziesz sie teraz licytowal?? Przypominam ci, ze ja nie mam weekendu, urlopu, dnia wolnego, swieta, wstaje o 7 ide spac o 23, w tym w nocy mam ze trzy pobudki, pracuje 24h na dobe, cos jeszcze?" No ale zalatwilam paszport maleu, zrobilismy zdjecie, Pan fotograf zaciekawil malego lizakiem. Oczywiscie mama musiala odpakowac, bo by zjadl z papierkiem. Probowalam kupic mu sandalki ale jest strasznie, tyle dla dziewczynek a dla chlopcow nic a jak sa, to brak rozmiaru. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- MARINKO GRATULACJE!!! Dla naszych solenizantow sto lat. Marzena,Oliweczka dziewczyny jakmaliny, slicznotki
|
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Oglądam film na TV4-zawsze wzrusza... ![]() nadrabiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

Jak ktoś przy niej je to ona oczywiście też musi, martwi mnie to trochę,bo wydawało mi się że takie dziecko zdecydowanie mniej zje...ona zje talerz zupy taki jak My jemy i za godzinę jak widzi że np. teściu je to ona też chce
) chyba sama będę ją czytać.

zębole
klask i: